Christen Ager-Hanssen

Sunday, 19 January, 15:13

Nyheter om Christen Ager-Hanssen

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen Dina Pengar - 23 dec 19 kl. 15:29

Slutet för Metro - företaget begärt i konkurs

Metro Media House är på väg mot det definitiva slutet.Ägaren, norrmannen Christen Ager–Hanssen, spådde tidigare att företagets sajt metro.se, skulle blomstra på nytt - men utan journalister.

Dagens Media - 05 dec 19 kl. 13:26

Säljarna undrar ännu: ”Var är Metros 'cut' för det Custos sålt?”

DEL 2: SÄLJARNA. Tidigare Metroanställda vittnar om ogrundade ledningsbeslut, toppstyrning och bristande kommunikation. Dessutom frågar de sig var pengar som skulle ha gått in i Metro tagit vägen.

Expressen - 05 dec 19 kl. 07:17

Miljonskulderna skenar för Studentkortet – nya krav

Miljonskulderna skenar för Studentkortet. Nya miljonkrav tillkommer nu för företaget som begärts i konkurs av Skatteverket.Bolagets vd och styrelseordförande, norrmannen Christen Ager–Hanssen har tidigare sagt att skulderna ska betalas..

Expressen - 27 nov 19 kl. 16:40

Studentkortet på väg mot krasch

Studentkortet begärs i konkurs.Rabattkortet, som vänder sig till mer än en halv miljon studenter, begärs i konkurs av Skatteverket.Bakgrunder till begäran är skatteskulder på 8,6 miljoner kronor.

Expressen - 25 nov 19 kl. 19:48

Hyresvärdens drag – portar Studentkortet

Företaget Studentkortets anställda tvingas lämna sin arbetsplats.I morse hade hyresvärden bytt ut låsen till porten. Ett meddelande på dörren klargjorde att de inte längre fick komma in i lokalen.

Expressen - 19 nov 19 kl. 20:40

Studentkortet saknar pengar – hotas av konkurs

Företaget Studentkortet har inga utmätningsbara tillgångar för att täcka skatteskulderna på 4,5 miljoner kronor.I praktiken betyder det att företaget – som är Sveriges största rabattkort för studerande – är kan begäras i konkurs.– Det är på väg att betalas såvitt jag vet, sa Christen Ager–Hanssen, vd och styrelseordförande för företaget, i förra veckan..

Expressen - 13 nov 19 kl. 19:07

Krisen för Studentkortet – jagas av Kronofogden

Studentkortet – Sveriges största rabattkort för studerade på universitet och högskolor – betalar inte längre sina skatter till staten.Företaget, som till stor del ägs av den kontroversielle norske affärsmannen Christen Ager–Hanssen jagas av Kronofogden för skatteskulder på flera miljoner. – Det är på väg att betalas såvitt jag vet, säger Christen Ager–Hanssen..

Dagens Media - 06 dec 19 kl. 15:08

Metros rekonstruktion stoppas – Christen Ager-Hanssen överklagar

Rekonstruktionen av Metro har upphört, men Christer Ager-Hanssen säger till Dagens Media att beslutet kommer att överklagas..

Dagens Media - 29 nov 19 kl. 15:34

Christen Ager-Hanssen vill stämma Expressen

Ägaren, Christen Ager-Hanssen, upprörs av de senaste dagarnas rapportering om utvecklingen på Studentkortet: ”Jag ska stämma Expressen och varenda tidning som vidarebefordrar den här sortens lögner”. Särskilt upprörd är han över uppgiften att Mecenat kan ta över..

Dagens Media - 29 nov 19 kl. 17:12

Mecenats vd dementerar Ager-Hanssens påstående: ”Felaktig historiebeskrivning”

Jonas Levin, vd för Studentkortets konkurrent Mecenat, bekräftar att han träffat Christen Ager-Hanssen i London men dementerar att Studentkortet fått erbjudandet att ta över..

Dagens Media - 21 nov 19 kl. 18:03

Christen Ager-Hanssen: ”Studentkortet kommer att göra ett kanonresultat i år”

Christen Ager-Hanssen hävdar att pengar är på väg in i Studentkortet, som kommer att göra ett lika bra resultat som förra året. Dessutom bemöter han kritiken från minoritetsägaren Lars-Henrik Friis Molin: ”Vi tyckte han var illojal mot bolaget”, säger Christen Ager Hanssen till Dagens Media..

Dagens Media - 21 nov 19 kl. 18:03

Christen Ager-Hanssen: ”Studentkortet gör ett kanonresultat i år”

Christen Ager-Hanssen säger att pengar är på väg in i Studentkortet, som kommer att göra ett lika bra resultat som förra året. Dessutom bemöter han kritiken från minoritetsägaren Lars-Henrik Friis Molin: ”Vi tyckte han var illojal mot bolaget”, säger Christen Ager Hanssen till Dagens Media..

Expressen - 02 sep 19 kl. 19:51

Kronofogdens jakt på Metros ägare – krävs på halv miljon

Kronofogden har inte gett upp jakten på Metros ägare Christen Ager-Hanssen.Norrmannen, som bor i London, jagas för resterna på en skatteskuld på 17 miljoner kronor. – Utredningen pågår fortfarande kring honom, bekräftar Katja Pernehagen på Kronofogdens speciella enhet för svåra fall..

Expressen - 02 sep 19 kl. 11:03

Så blev Norges rikaste en måltavla för Kronofogden

Christen Ager-Hanssen, 57, beskrivs som en konfliktdriven riskkapitalist och orädd entreprenör som kastar sig in i affärsprojekt. Han har framgångsrikt undvikit skattmas och Kronofogden under en karriär som i medier nu domineras av Metros nedläggning. – Han är en udda fågel i Mediesverige som vi inte är vana vid, säger Ingela Wadbring, professor i medie- och kommunikationsvetenskap.

DN - 27 aug 19 kl. 18:03

Lönsamt bolag flyttades från krisdrabbade Metro

Christen Ager-Hanssen, ägare till krisande Metro, flyttade en lönsam del av koncernen innan krisen blev akut..

Expressen - 27 aug 19 kl. 14:24

Delseger för Metros ägare – Skatteverket tvingas vänta

Metros ägare Christen Ager-Hanssen har vunnit en delseger mot Skatteverket.Metro får fortsätta att försöka få bolaget på fötter igen.Skatteverket har tidigare krävt att tingsrätten ska stoppa fortsatt rekonstruktion av bolaget..

DI - 27 aug 19 kl. 14:48

Metros ägare vinner delseger mot Skatteverket

Metros ägare Christen Ager-Hanssen får fortsätta med sina försök att få bolaget på fötter igen. Skatteverkets invändningar om att bolaget misskött sig och att rekonstruktionen….

SR - 23 aug 19 kl. 10:17

Metros ägare svänger - blir ansvarig utgivare

Trots uttalandet förra veckan står det nu klart att Metros ägare Christen Ager-Hanssen blir ansvarig utgivare för Metros sajt..

Sydsvenskan - 28 jun 19 kl. 13:00

Metro säger upp 20 anställda

Nu står det klart: Förhandlingar mellan fack och arbetsgivare slutade i oenighet och 20 anställda på den krisande tidningen Metro får gå. Framtiden för Metros journalister har varit oviss och utspelen från vd Christen Ager-Hanssen långt ifrån glasklara..

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 19 kl. 13:00

Metro säger upp 20 anställda

Nu står det klart: Förhandlingar mellan fack och arbetsgivare slutade i oenighet och 20 anställda på den krisande tidningen Metro får gå. Framtiden för Metros journalister har varit oviss och utspelen från vd Christen Ager-Hanssen långt ifrån glasklara..

SVT - 28 jun 19 kl. 10:46

Metro säger upp 20 anställda

Olika bud har kommit från tidningen Metros ledning i veckan. Vd Christen Ager-Hanssen sade initialt att ”journalister inte passade in i Metros affärsplan”, men backade sedan från ett tidigare uttalande att alla journalister skulle sägas upp. Nu rapporterar facktidningen Journalisten att 20 anställda får gå och fyra blir kvar..

Dagens PS - 25 jun 19 kl. 11:00

Chockbeskedet: Metro säger upp alla journalister

Tidningen Metro säger upp alla journalister och satsar framöver på att bara vara digitala. Det uppger vd:n och ägaren, norrmannen Christen Ager-Hanssen till Expressen. Enligt Christian Ager-Hanssen tänker Metro istället för att skriva eget innehåll köpa in det externt.

SVT - 25 jun 19 kl. 17:35

Medieforskaren om Metros nya inriktning: ”Ingen långsiktig lösning”

Under tisdagen kom beskedet att Metros ägare, Christen Ager-Hanssen, vill att tidningen byter inriktning. Att journalister sägs upp och att innehållet köps in skulle, enligt Ager-Hanssen, kunna skulle göra att tidningen sparar pengar. Men medieforskaren Ingela Wadbring menar att det inte är ekonomiskt hållbart..

Skånskan - 25 jun 19 kl. 10:35

Metro sparkar samtliga journalister

Inrikes Metro behöver inte längre journalister, säger tidningens ägare Christen Ager-Hanssen till Expressen. Nu ska samtliga sägas upp.I våras fick Metro Media House, bolaget som äger tidningen Metro, rekonstruktion beviljad.

Dagens Media - 26 jun 19 kl. 13:37

Anmäler Expressen: ”Bonnier missbrukar sin makt”

Christen Ager-Hanssen säger till Dagens Media att han tänker anmäla Expresens till Pressens Opinionsnämnd, PON. Metro-vd:n rasar mot tidningen och Bonnier – och menar att en artikel i tidningen, om sena löner, är felaktig..

Dagens Media - 25 jun 19 kl. 16:31

Metro-ägaren gör en halv pudel

Nu backar, delvis, Metros vd Christen Ager-Hanssen från sitt uttalande i Expressen om att han planerar att sparka alla journalister på Metro..

Dagens PS - 25 jun 19 kl. 15:56

Kronras straffar företag och Gates öppnar upp

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Storföretagen slår larm: Kronraset skadar oss
Det här uppger nästan hälften av de svenska storföretagen i en ny rapport. Swedbank står bakom den nya rapporten där storföretagen uppger att kronförsvagningen slår mot deras vinster.

Expressen - 25 jun 19 kl. 10:06

Metro gör sig av med alla sina journalister

Journalister passar inte längre in i tidningen Metros affärsmodell.Det säger tidningens ägare Christen Ager-Hanssen.Företaget ska göra sig av med sina reportrar.

Expressen - 23 apr 19 kl. 10:54

Därför litar Skatteverket inte på Metros ägare

Skatteverket motsätter sig rekonstruktion av Metro.Ägaren Christen Ager-Hanssen har smitit undan sina personliga skatteskulder, anser Skatteverket, och man tror inte Metro kommer att betala ut likviden om det blir något ackord.– Vi brukar vara positiva till rekonstruktioner, säger Ingela Johansson, handläggare vid Skatteverket..

SVT - 03 apr 19 kl. 14:46

Metros ägare till attack mot Kinnevik

Den konkurshotade tidningen Metros ägare Christen Ager-Hansen säger att han tror på journalistiken, men exakt hur tidningen ska gå vidare finns i dag inga svar på. Säkert är att Ager-Hansen nu är ute efter de förra ägarna, Kinnevik, som han menar ljugit om tidningens ekonomiska skick. – Kan jag bevisa detta i domstol?

Expressen - 04 apr 19 kl. 07:31

MORGONENS NYHETER: Skolhot i Västerås • Metro hotar stämma SL • Besked om nya Abba-låtar

En skola i Västerås håller stängt i dag efter hot.■■■Metros ägare Christen Ager-Hanssen hotar stämma SL och dra företaget inför domstol.■■■Efter förseningen – Björn Ulvaeus ger nytt besked om nya Abba-låtarna.

Expressen - 04 apr 19 kl. 07:30

Metros ägare hotar stämma SL och dra företaget inför domstol

Storstockholms Lokaltrafik, SL, anser att gratistidningen Metro är skyldig 15 miljoner kronor.Men nu slår Metro tillbaka med ett motkrav på 30 miljoner kronor.- SL har inte gjort sitt jobb enligt avtalet, säger Metros ägare Christen Ager-Hanssen..

Dagens Media - 02 apr 19 kl. 09:39

Kinnevik: "Vi är trygga med hur affären gick till"

Metros vd Christen Ager-Hanssen planerar att stämma Kinnevik. Investmentbolaget själva säger till Dagens Media att man är trygga med hur Metroaffären gick till..

Dagens Media - 02 apr 19 kl. 09:39

Kinnevik: "Trygga med hur affären gick till"

UPPDATERAD. Metros vd Christen Ager-Hanssen planerar att stämma Kinnevik. Investmentbolaget själva säger till Dagens Media att man är trygga med hur Metroaffären gick till..

SVT - 01 apr 19 kl. 08:10

Vd:n vill göra om Metro till morgontidning

I veckan ställde konkurshotade Metro Media House in sina betalningar. Bolaget har i dagsläget skulder på drygt 59 miljoner kronor – något vd:n och ägaren Christen Ager-Hanssen vill vända genom att göra om papperstidningen till en upplaga för prenumeranter. Det säger han till Expressen..

Dagens Media - 01 apr 19 kl. 08:23

Metros rekonstruktion beviljad – ska bli veckotidning i framtiden

Vd:n Christen Ager-Hanssen vill göra Metro till en hemdistribuerad veckotidning..

Sydsvenskan - 31 mar 19 kl. 22:42

Vill göra om Metro till morgontidning

I veckan ställde konkurshotade Metro Media House in sina betalningar. De har i dagsläget skulder på drygt 59 miljoner kronor. Något bolagets vd och ägare Christen Ager-Hanssen vill vända genom att göra om papperstidningen till en upplaga för prenumerant.

Kristianstadsbladet - 31 mar 19 kl. 22:42

Vill göra om Metro till morgontidning

I veckan ställde konkurshotade Metro Media House in sina betalningar. De har i dagsläget skulder på drygt 59 miljoner kronor. Något bolagets vd och ägare Christen Ager-Hanssen vill vända genom att göra om papperstidningen till en upplaga för prenumeranter.

BT - 31 mar 19 kl. 22:42

Vill göra om Metro till morgontidning

I veckan ställde konkurshotade Metro Media House in sina betalningar. De har i dagsläget skulder på drygt 59 miljoner kronor. Något bolagets vd och ägare Christen Ager-Hanssen vill vända genom att göra om papperstidningen till en upplaga för prenumeranter.

Blekinge Läns tidning - 31 mar 19 kl. 22:42

Vill göra om Metro till morgontidning

I veckan ställde konkurshotade Metro Media House in sina betalningar. De har i dagsläget skulder på drygt 59 miljoner kronor. Något bolagets vd och ägare Christen Ager-Hanssen vill vända genom att göra om papperstidningen till en upplaga för prenumeranter.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.