Cevians

Sunday, 18 November, 03:31

Nyheter om Cevians

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 18 okt 18 kl. 10:28

Gardell om Ericssons USA-varning: ”Det kanske har begåtts något brott också”

Efter torsdagens starka rapport från Ericsson ser Cevians Christer Gardell anledning att se över marginalmålet om 10 procent till 2020. Han berömmer också vd Börje Ekholm, men säger att det fortfarande finns mycket att städa upp i bolaget..

DI - 18 okt 18 kl. 12:48

Christer Gardell: ABB:s aktie har potential att lyfta 73 procent

Cevians Christer Gardell vill inte kommentera uppgifterna om att ABB kontaktat rådgivare angående en eventuell avknoppning av kraftnätsdivisionen. Men han upprepar att det finns kurspotential i en delning av bolaget..

DI - 18 okt 18 kl. 11:33

Gardell: Bra tillfälle att köpa in sig i Volvo

Volvos problem med en komponent i ett avgasefterbehandlingssystem som meddelades tidigare i veckan oroar inte Cevians Christer Gardell. .

DI - 18 okt 18 kl. 07:12

Följ morgonens rapporter och börsöppningen

Di bevakar morgonens rapportflod och börsöppningen.  Programledarna Jesper Norberg och Anna Ekelund gästas av bland andra Cevians grundare Christer Gardell, Di:s analytiker Ulf Petersson och Philip Wendt, förvaltare på Aktie-ansvar. Dessutom får vi en direktsänd intervju med Ericssons vd Börje Ekholm, om bolagets rapport..

PrivataAffärer - 12 sep 18 kl. 13:11

Ericsson är på banan igen

Privata Affärer har här på sajten varit negativt inställd till Ericsson under flera år i spåren av en rad av besvikelser. Nye vd:n Börje Ekholm fick en tung start när bolaget fick visa stora förluster och där olönsamma affärsområden varit en kvarnsten kring halsen. Och detta har under lång tid varit en hämsko för aktien som halkade ner allt längre och som noterade bottennivåer runt 45-46 kr både hösten 2016 och 2017.

Dagens PS - 08 sep 18 kl. 07:00

Finanskändisen: ”Jag gillar skatter”

Folkkäre sparekonomen Claes Hemberg talar ut i Dagens PS om vad han gör nu, om politik och om partiernas praktmiss inför morgondagens val. Hemberg har profilerat sig som småspararnas favorit. Han anlitades flitigt som expertkommentator i affärsmedierna under sin tid som sparekonom på Avanza, som han gjorde exit från i februari i år efter exakt 20 år och en dag och samtidigt dumpade hela sitt aktieinnehav i nätmäklaren och drog in snabba cash.

Dagens PS - 28 aug 18 kl. 08:58

Nya, heta finansduon: Borg och Gardell

De kända profilerna investerar nu stort i en svensk fondrobot. Enligt Breakit pumpar den tidigare moderata finansministern Anders Borg och aktivistfonden Cevians grundare, Christer Gardell, in pengar i den svenska fondroboten Lisa, som enligt sajten  tar in 40 miljoner kronor totalt i nytt kapital. ”Jag har träffat många fintechbolag.

DI - 18 jul 18 kl. 14:50

Miljardregn över Gardell efter Ericssons vändning

För Cevians grundare Christer Gardell är Ericssons rapportrusning ljuv musik. Sedan aktivistfonden seglade upp som telekombolagets största ägare har värdet på Cevians Ericsson-aktier ökat med miljardbelopp – men finansmannen är inte nöjd. "Mycket återstår att göra", skriver han i ett sms till Di..

PrivataAffärer - 15 maj 18 kl. 08:00

Placeringsguiden nummer 5 ute nu

Nu är ett färskt nummer av Placeringsguiden på väg ut till prenumeranterna. I det nya numret får du bland annat läsa om snabbväxarna i spelbranschen. Vi har också en stor intervju med Cevians Christer Gardell som ger sin syn på bland annat....

DI - 09 apr 18 kl. 09:31

Vestas-toppen till rasande angrepp på Gardell: En förbannad förrädare

Vindkraftsjätten Vestas svenske ordförande Bert Nordberg har inte mycket till övers för kapitalfonder. I en intervju med Berlingske Business kallar han Cevians Christer Gardell för ”en förbannad förrädare” för att han sålde Volvo till Geely..

Dagens PS - 09 mar 18 kl. 09:34

Lundberg inte ilsken: ”Skött enligt regelboken”

Fredrik Lundberg har inget att kritisera när det gäller Christer Gardell och Cevians exit i Volvo. Det säger han i en intervju med Dagens industri. Investmentbolaget Industrivärdens ordförande Fredrik Lundberg ser fortsatt goda möjligheter för Volvo att skapa värden för sina aktieägare.

PrivataAffärer - 02 mar 18 kl. 08:41

Cevian in i Autoliv

Aktivistfonden Cevian har i tysthet köpt aktier i bilsäkerhetsföretaget Autoliv. Cevians Christer Gardell kontrollerar numera 6,9 procent av aktierna i bolaget, uppger Bloomberg News och Dagens industri....

DI - 05 feb 18 kl. 07:47

Uppgifter: Geely vill köpa in sig i Daimler

Kinesiska Geely, som nyligen köpte Cevians post i lastbilskoncernen Volvo, sägs ha planer på att köpa in sig i tyska Daimler. .

VA - 30 jan 18 kl. 09:16

Christer Gardell tankar Ericsson-aktier för 1,7 miljarder

Aktivistfonden Cevians grundare stärker greppet om Ericsson. .

Dagens PS - 30 jan 18 kl. 08:20

Gardell miljardtankar – Cevian störst i Ericsson

Christer Gardells riskkapitalbolag Cevian Capital år återigen största aktieägare i Ericsson. Under de senaste veckorna har Cevian fyllt på med nya Ericsson-aktier för cirka 1,7 miljarder kronor. Det har gjort att bolaget nu kontrollerar 8,2 procent av kapitalet i Ericsson och 6,61 procent av rösterna.

Dagens PS - 01 feb 18 kl. 08:38

Ericssonchefen: ”Känner mig pressad”

Det säger Börje Ekholm efter gårdagens katastrofrapport. Telekomjätten straffades hårt på börsen efter onsdagens rapportbesvikelse. Aktien rasade med hela 9,2 procent.

Dagens PS - 26 jan 18 kl. 11:25

Tungviktarna i storbråk: ”Osedvanligt korkat”

Hårda ord i Davos. ”Många drinkar och många journalister.” Som Dagens PS rapporterade på fredagsmorgonen ger Volvos ordförande Carl-Henric Svanberg den tidigare storägaren Cevian en känga i en intervju med Dagens Industri i dagens utgåva.

DI - 22 jan 18 kl. 21:00

Geely plockar ut miljarder i utdelning från Volvo Cars

Geelys ägare Li Shufu har av allt att döma fått lägga ett pussel för att få ihop finansieringen på över 30 miljarder kronor för köpet av Cevians aktier i AB Volvo. För första gången har Geely plockat ut en miljardutdelning från Volvo Cars. .

DI - 22 jan 18 kl. 21:01

Banker säkra på Geely

Bankerna som under en övergångstid köper Cevians storpost i AB Volvo tänker inte agera som aktiva aktieägare och är säkra på att Geely Holding kan ta över som planerat. ”Vi har inga farhågor kring att Geely inte får ihop köpeskillingen”, säger Mikael Dahl, Nordenchef på investmentbanken Nomura..

DI - 19 jan 18 kl. 15:02

Geely har tvingats pantsätta Volvo Cars

Tre veckor efter Geelys köp av Cevians aktier i AB Volvo kvarstår frågan hur Li Shufu har finansierat affären på över 30 miljarder kronor. Svaret är: Volvo Cars. .

DI - 16 jan 18 kl. 08:34

Följ tisdagens börsöppning

Nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45 i Börsmorgon. På tisdagen medverkar Cevians ordförande Christer Gardell, Di:s reporter Anders Hägerstrand,  och Jonas Olavi som är allokeringschef på Alfred Berg..

DI - 16 jan 18 kl. 05:34

Di TV får besök av Gardell

Efter förra årets stora skräll – försäljningen av posten i AB Volvo – gästar Cevians grundare Christer Gardell Di TV:s Börsmorgon på tisdagen. Hur ska Cevian använda kapitalet från Volvoaffären? Och hur ser aktivistfonden på de åtgärder som Ericssons vd Börje Ekholm vidtagit?.

GöteborgsPosten - 27 dec 17 kl. 11:43

Kineser tar över ytterligare ett Volvo

Kinesiska Geely blir nu storägare även i det andra Volvo. Geely köper hela riskkapitalbolagets Cevians aktiepost och blir därmed största ägare i lastbilsjätten. Värdet på affären är minst 27 miljarder..

Expressen - 27 dec 17 kl. 16:28

Hemliga spelet bakom miljardaffären med Volvo

Geely har köpt hela Cevian Capitals aktieinnehav i lastbilsjätten AB Volvo. Affären gjordes upp i hemlighet och Volvos vd Martin Lundstedt informerades först i går, skriver Dagens Industri. Inte heller Volvo Cars vd Håkan Samuelsson – som är ledamot i AB Volvos styrelse – har deltagit i förhandlingarna.

DI - 27 dec 17 kl. 10:55

Forskaren: Geelys köp gynnar Volvo och Sverige

Kinesiska Geelys köp av Cevians storpost i AB Volvo väntas gynna både bolaget och Sverige, enligt Martin Sköld, forskare på Handelshögskolan i Stockholm. "Cirkeln sluts, fast på ett lite oväntat sätt", säger han till Di.  .

Dagens PS - 29 dec 17 kl. 11:48

DI: ”Aktien känns ganska död nu”

Dagens Industris expert har i dagsläget inte mycket till övers för börspappret. Dagens industri har i sin sista Analyspodden för året valt att gå in på Volvo där Geely har tagit över som största aktieägare från Cevian. Di:s Ulf Petersson kommenterar affären med att aktieägarna i Volvo bör agera som Christer Gardell och sälja.

Cornucopia - 28 dec 17 kl. 12:17

Kinesiska Geely nu även största ägaren i Volvo Group

Gårdagens stora börs- och näringslivsnyhet var att aktivisthedgefonden Cevian sålde sitt innehav i Volvo Group (alltså den tunga fordonskoncernen, inte personbilstillverkaren) till kinesiska Geely. Geely, som redan är helägare av Volvo Personvagnar, blir nu största ägare även i tungfordonsbolaget Volvo med 15.6% av rösterna.

Dagens PS - 28 dec 17 kl. 08:04

Oklart om Volvo-affären har kronpåverkan

Det är oklart om Geelys beslut att köpa in sig i verkstadsbolaget Volvo genom att ta över Cevians aktier har någon kronpåverkan. Det skriver SEB i ett morgonbrev på torsdagen. ”Spekulationen nu är om de bägge Volvobolagen blir återförenade efter 19 års separation och om Volvo AB köps ut från Stockholmsbörsen.

DI - 27 dec 17 kl. 10:22

Anders Hägerstrand: Plötsligt sämre läge för Volvos aktieägare

De viktigaste frågorna efter att Geely har köpt Cevians aktier i AB Volvo är: 1. Kommer även Industrivärden att sälja sina aktier till Geely? 2.

DN - 27 dec 17 kl. 11:19

Gardell om beslutet att sälja av Volvo – ”Geely kan tillföra mer”

Christer Gardell och hans fond Cevian får en rejäl julklapp när Geely betalar drygt 32 miljarder kronor för att ta över Cevians aktier i AB Volvo. – Vi lämnar över till en ägare som kan tillföra mer till Volvo, säger Gardell..

Sydsvenskan - 27 dec 17 kl. 08:35

Kineser tar över ytterligare ett Volvo

Kinesiska Geely blir nu storägare även i det andra Volvo. Geely köper hela riskkapitalbolagets Cevians aktiepost och blir därmed största ägare i lastbilsjätten. Värdet på affären är minst 27 miljarder.

DI - 27 dec 17 kl. 18:17

Miljarder upp i rök när Volvo föll tungt på börsen

Marknaden reagerade surt på Cevians försäljning av sin tunga ägarpost i AB Volvo till kinesiska Geely. På en enda handelsdag gick flera miljarder kronor upp i rök när aktien backade med knappt 3 procent..

DI - 27 dec 17 kl. 10:55

Analytiker: Bra affär för både Gardell och Geely

Köpet av Cevians storpost i AB Volvo är ett sätt för Geely att kliva in på den kommersiella fordonsmarknaden. Och Christer Gardell kunde inte motstå möjligheten att sälja hela innehavet på ett bräde. Det säger Hampus Engellau, analytiker på Handelsbanken, till Di..

DI - 27 dec 17 kl. 16:06

Volvo faller tungt på börsen

Marknaden har reagerat surt på aktivistfonden Cevians försäljning av sin majoritetspost i AB Volvo. Den nya ägaren Geely får se aktiekursen backa med 3,3 procent under onsdagseftermiddagen..

DN - 27 dec 17 kl. 14:40

Volvo faller på svag börs

Efter en inledande uppgång sjönk Stockholmsbörsen när handeln återupptogs efter julhelgerna. Morgonens stora nyhet var kinesiska Geelys köp av Cevians hela aktieinnehav i Volvo. Men jätteaffären blev ett sänke för Volvoaktien..

DI - 27 dec 17 kl. 10:33

Locket på från Industrivärden om Volvoaffären

Industrivärden förblir den röststarkaste storägaren när kinesiska Geely köper Cevians post i Volvo. Men investmentbolaget vill inte kommentera affären..

Affärsvärlden - 27 dec 17 kl. 10:47

Så mycket kostar Geelys uppköp

Geely betalar cirka 3,25 miljarder euro för Cevians aktier i Volvo..

DI - 27 dec 17 kl. 09:09

Stort steg mot återförening av Volvobolagen

Volvobolagen tar ett steg mot återförening. Cevians totala vinst på 20 miljarder kronor är samtidigt en av de största någonsin för en aktivistfond. I Europa finns ingen aktivist som tjänat så mycket pengar i en transaktion.

DI - 24 nov 17 kl. 08:00

Lars Förberg sågar Thyssenkrupps vd

Cevians medgrundare Lars Förberg attackerar Thyssenkrupps vd Heinrich Hiessinger och kräver en ny och mindre konglomeratanstruken strategi för bolaget, som Cevian äger 15 procent av och därmed är näst största ägare i..

DI - 07 nov 17 kl. 20:19

Christer Gardell: Jag döljer inget

Aktivistfonden Cevians grundare Christer Gardell väljer nu att kommentera uppståndelsen i Sverige om hans pengar och bolag på Malta. Han tillbakavisar att det skulle finnas någon avsikt att gömma tillgångar..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.