Centralkriminalens

Tuesday, 18 February, 20:55

Nyheter om Centralkriminalens

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 27 aug 17 kl. 06:27

Finländska styckmördaren åkte fast efter belägring i Stockholm

Markus Pönkä, som avtjänat ett långt fängelsestraff i Finland bland annat för styckmord, togs fast i Stockholm på lördagskvällen, uppger Centralkriminalpolisen. Före det belägrade polisen den privatbostad där han fanns i cirka tre timmar. Gripandet gjordes av svenska Centralkriminalens FAST-grupp och en specialenhet vid Stockholmspolisen.

YLE - 24 aug 16 kl. 08:59

Terrormisstänkt greps i Vasatrakten

Centralkriminalpolisen har tillsammans med polisinrättningen i Österbotten gripit en man i Vasatrakten misstänkt för terrorism. Mannen är en 24-årig irakier som misstänks för mord och grovt krigsbrott. Han ska ha deltagit i terrororganisationen IS massmord på irakiska soldater 2014 då upp till 1700 människor dödades.

YLE - 24 aug 16 kl. 08:59

Terrormisstänkt greps i Vasa-trakten

Centralkriminalpolisen har tillsammans med polisinrättningen i Österbotten gripit en man i Vasatrakten misstänkt för terrorism. Mannen är en 24-årig irakier som misstänks för mord och grovt krigsbrott. Han ska ha deltagit i terrororganisationen IS massmord på irakiska soldater 2014 då upp till 1700 människor dödades.

YLE - 03 feb 16 kl. 15:27

CKP om fjolåret: 300 fall av penningtvätt- minst tio med kopplingar till terrorism

Penningtvättslagen ålägger bankerna att samla in uppgifter om bland annat kundens förmögenhet, misstänkta transaktioner och politiskt inflytande utomlands. Den här lagen är effektiv anser Centralkriminalpolisen som årligen uppdagar över 300 fall av penningtvätt och minst tio av de här fallen har kopplingar till terrorism. Enligt penningtvättslagen är bankerna skyldiga att samla in uppgifter om bland annat kundens förmögenhet, transaktioner utomlands och politiskt inflytande.

YLE - 17 nov 15 kl. 09:52

14-åring misstänkt för mer än 50 skolhot

Polisen har gripit en 14-årig pojke som misstänks ha skickat över 50 hotfulla meddelanden till sin egen skola. Meddelandena har gått till skolan i Ylöjärvi utanför Tammerfors och till tjänstemän inom skolväsendet. Under perioden februari till oktober har sammanlagt 54 meddelanden med hot om våld skickats via nätet.

YLE - 19 apr 13 kl. 07:12

TS: Förmögna privatpersoner finansierar grov brottslighet

Grov brottslighet finansieras ofta av förmögna privatpersoner. I Finland verkar tiotals så kallade bankirer i den undre världen, rapporterar tidningen Turun Sanomat. Fenomenet har utretts av Centralkiminalpolisen (CKP) i en rapport, som också har överlåtits till regeringen.

YLE - 14 apr 13 kl. 11:28

Etelä-Uusimaa: CKP utreder FN-Steel

Centralkriminalpolisen har börjat intressera sig för företaget FN-Steel, skriver tidningen Etelä-Uusimaa på sin webbsida. Enligt de här uppgifterna har centralkriminalpolisen förhört personer i ledningen för konkursdrabbade FN-Steel, det gäller både personer i tidigare styrelser och personer på andra ledande poster. Misstanken gäller ekonomiska brott.

YLE - 11 apr 13 kl. 11:34

CKP: "Det var ett misstag"

Biträdande polischef Tero Kurenmaa säger att CKP begick ett misstag då Vladimir Putins namn sattes på Centralkriminalens svarta lista. CKP har bett om ursäkt om det inträffade. - Putin är inte misstänkt för något brott.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.