Carnegie

Sunday, 15 September, 18:02

Nyheter om Carnegie

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 21 aug 19 kl. 10:21

Alfred Bergs fonder säljs – så påverkas du som fondsparare

Det framgår av ett pressmeddelande från Carneo, som ägs av riskkapitalbolaget Altor och som även inhyser förvaltningsvarumärkena Carnegie Fonder, C Worldwide, Nordic Cross, Optimized Portfolio Management samt Alternative Solutions. ”Den här affären ska ses i ljuset av att vi vill dubbla vårt förvaltade kapital. Den nordiska omstruktureringen av fondmarknaden som pågår vill vi leda”, säger Carneos vd Christoffer Folkebo till Dagens Industri.

DI - 24 aug 19 kl. 11:41

Carnegie: Aktierna du ska våga köpa – ”det sprutar in pengar”

Våga köpa cykliskt, råder Carnegies analytiker. Det går att hitta underskattad kvalitet bland börsens verkstadsjättar, men se upp för övervärderade gullgrisar..

PrivataAffärer - 21 aug 19 kl. 10:04

Fonderna som är överviktade i Storbritannien inför brexit

Följetongen brexit kan vara på väg mot sin upplösning, då Storbritannien av allt att döma ser ut att lämna EU den 31 oktober. Den stora knäckfrågan är huruvida det sker med eller utan ett avtal med EU, och tonläget är uppskruvat från flera håll. Den brittiske premiärministern och Toryledaren Boris Johnson har uppmanat de regeringsanställda att förbereda sig på ett avtalslöst utträde (en hård brexit), då han bland annat ser den så kallade ”backstoplösningen” för Nordirland som odemokratisk.

PrivataAffärer - 23 aug 19 kl. 15:57

Många småbolag steg under rapporttät vecka

Nasdaq First North 25, där de flesta företag har ett marknadsvärde mellan 1 och 10 miljarder kronor, har stigit 4,5 procent hittills under veckan. Indexet Carnegie Micro Cap Return Sweden hade ökat 2,2 procent fram till torsdagens stängning. Stockholmsbörsen som helhet har enligt SIX Return index hittills under veckan ökat 1,4 procent fram till fredagseftermiddagen.

Affärsvärlden - 22 aug 19 kl. 13:49

Carnegie mäklar storpost i Catena Media

En storpost om 3.353.249 aktier har mäklats i kundanskaffningsbolaget Catena Media på torsdagsförmiddagen..

Realtid - 21 aug 19 kl. 13:30

”Vill fortsätta ta marknadsandelar”

Carnegie Fonders köp av Alfred Bergs svenska verksamhet passar väl in med befintlig kompetens. Fondbolagets vd Hans Hedström har som målsättning att fortsätta ta marknadsandelar inom svenskt sparande..

DI - 02 sep 19 kl. 09:30

Carnegie: Sälj Sectra – överdriven värdering

Carnegie sänker sin rekommendation för Sectra till sälj från behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 295 från 275 kronor..

DI - 20 aug 19 kl. 19:14

Analytiker: Börsen ”översåld” – dags att leta köplägen

Kortsiktigt är börsen översåld, anser experterna på Carnegie och IG Markets. Därför kan det nu vara dags att leta köplägen.  ”Det kan finnas potential till en uppåtrekyl”, anser….

Dagens PS - 20 aug 19 kl. 07:10

Carnegies aktiechef varnar för ”stora konsekvenser”

Börsen rör sig upp och ned men kortsiktigt är den översåld. Den bedömningen gör Carnegie Private Banks aktiechef David Karlsson. ”Det är en svårhandlad börs utan tydlig trend, men där börsen kortsiktigt är översåld.

PrivataAffärer - 16 aug 19 kl. 13:07

Carnegies favorit i verkstadssektorn

Bolaget kan visa en stabil tillväxt över hela gruvkonjunkturcykeln och har potential till fortsatta rörelsemarginalförbättringar. Carnegie Analys anser också att Epiroc har en aktiv förvärvsstrategi efter att ha förvärvat tre bolag hittills under året. ”Även om vi har en fortsatt generell undervikt mot verkstadssektorn är Epiroc en av våra favoriter i sektorn”, skriver Carnegie Analys på hemsidan.

Affärsvärlden - 30 aug 19 kl. 13:49

Carnegie ser köpläge i forskningsbolag

Carnegie ser köpläge i forskningsbolaget Oncopeptides efter den senaste uppdateringen i fas 2-studien OP-106 Horizon som kommer att presenteras vid den medicinska kongressen IMW (Inernationell Myeloma Workshop 2019) i Boston, USA den 15 september..

PrivataAffärer - 14 aug 19 kl. 04:00

Omvärldsstrategerna: Globala riskläget högre än normalt

Vid månadsskiftet ändrades sentimentet till det sämre efter förnyad handelsoro, hot om ytterligare tullar samt svag europeisk konjunkturdata. Det har under ett par veckor varit stora reaktioner på räntemarknaden med fallande räntor, vilket i och för sig kan ge stöd åt börsen trots svaga makrosignaler. Men flera upptrappade konflikter har dämpat och fortsätter att dämpa börshumöret samtidigt som industripessimismen breder ut sig.

DI - 14 aug 19 kl. 11:10

Sänkt rekommendation och sänkta riktkurser för spelutvecklaren

Paradox får en rekommendationssänkning signerad Carnegie som också sänker riktkursen för aktien. Även Danske Bank har skrivit ned sin riktkurs för spelutvecklaren..

Affärsvärlden - 13 aug 19 kl. 12:28

Carnegie: Så mycket kan Paradox sjunka

Paradox rörelsevinst i det andra kvartalet på 154 miljoner kronor var lägre än marknadens förväntningar och 6 procent läge än Carnegies prognos..

Realtid - 28 aug 19 kl. 08:09

Stark inledning för Carnegie

Stark inledning för Carnegie, Riksgälden utreder ”ultralångt” lån, Morgan Stanley är den mest lönsamma investeringsbanken i Japan och Tre toppchefer lämnar Oscar Properties. Det är några av rubrikerna i onsdagsmorgonens nyhetsbrev..

PrivataAffärer - 27 aug 19 kl. 13:00

Carnegie: Bäst på börsen i år

Den allt mer omfattande tull- och konjunkturoron har skapat ett volatilt sentiment på börserna, men när det gäller verkstadssektorn är inbromsningen redan värdemässigt diskonterad. Det anser Carnegie Private Bankings aktieanalytiker Johan Wettergren som presenterade sin syn på sektorn under Carnegie event ”Börshösten 2019” nyligen. – Vårt basscenario är en inbromsning men att vi undviker en recession.

PrivataAffärer - 09 aug 19 kl. 09:48

Här är fredagens analyser

Carnegie höjer rekommendationen för den danska vindturbintillverkaren Vestas till köp, från tidigare behåll. Det framgår av en analys Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. Riktkursen höjs till 690 danska kr, upp från tidigare 640.

DI - 08 aug 19 kl. 19:03

Laddat för budfest på börsen – ”Det jobbas på en hel del bud”

De kan bli en riktig budfest på Stockholmsbörsen i höst.  Investmentbanken Carnegie jobbar nu med fler potentiella förvärv än någonsin tidigare och konsultjätten PWC bedömer att flera köpsugna aktörer under sommaren sökt finansiering. Di listar flera heta uppköpskandidater..

Realtid - 07 aug 19 kl. 16:58

Simon Blecher: Börsen tar två steg fram och ett tillbaka”

Carnegie fonders stjärnförvaltare Simon Blecher varnar för att börsen snabbt kan falla med fem till tio procent. Men han är ändå inte oroad för framtiden med tanke på att värderingarna är rimliga..

Realtid - 22 aug 19 kl. 13:12

Carnegie mäklar storpost i Catena Media 

Carnegie har på torsdagen mäklat en storpost i Catena Media, vilket motsvarar en av medgrundarnas innehav om 5,7 procent av aktierna, skriver Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 22 aug 19 kl. 11:26

Carnegie mäklar post i Catena Media – matchar storägares innehav

Carnegie har före lunch mäklat en storpost på drygt 3,3 miljoner aktier i affiliatebolaget Catena Media..

Realtid - 21 aug 19 kl. 13:30

Carnegie Fonder efter Alfred Berg-köp: Vill fortsätta ta marknadsandelar

Carnegie Fonders köp av Alfred Bergs svenska verksamhet passar väl in med befintlig kompetens och fondbolagets vd Hans Hedström har som målsättning att fortsätta ta marknadsandelar inom svenskt sparande..

PrivataAffärer - 24 jul 19 kl. 08:55

Här är onsdagens färska analyser

Citi Investment Research sänker sin rekommendation för Swedish Match till neutral från köp. Det skriver Bloomberg News. Carnegie har höjt riktkursen för teknikkoncernen Sdiptech till 70 kr, från tidigare 63 kr.

DI - 19 jul 19 kl. 07:08

Fastighetsbolagets resultat faller tillbaka

Fastighetsbolaget Hembla, som tidigare hette D Carnegie, redovisar hyresintäkterna om 479 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019 (466)..

DI - 16 aug 19 kl. 16:58

Carnegie: Konkurrentens problem bådar gott för Elekta

Elektas konkurrent har problem att konvertera sina order till försäljning. Det bådar gott för det svenska medicinteknikbolaget, enligt Carnegie..

DI - 18 jul 19 kl. 12:29

Analytiker: Köp efter raset – storbolaget kan rusa 150 procent

Carnegie och Kepler Cheuvreux är överens. Efter rapportfallet är det guldläge att köpa in sig i en av årets bästa storbolagsaktier igen..

PrivataAffärer - 16 jul 19 kl. 10:00

Förvaltarens nya aktiefynd

Det är i fondens senaste månadsrapport som John Strömgren konstaterar att den goda utvecklingen på börsen i juni gjorde att aktieandelen i Carnegie Strategifond ökat till över 60 procent vilket ”är i högsta laget” för blandfonden. ”Därför har vi sålt en del aktier och aktieandelen uppgår nu till cirka 58 procent. Försäljningar har genomförts i Volvo, ABB, Autoliv, Handelsbanken, Platzer och Industrivärden.

DI - 14 aug 19 kl. 10:58

Carnegie positiva till Leovegas rapport – aktien fortsätter falla

Leovegas har vänt till minus efter morgonens kvartalsrapport. Carnegie tycker dock att konsensus ska komma upp. Mäklarfirman kommer själv troligtvis höja sin ebitda-prognos för bolaget med 10 procent..

Affärsvärlden - 14 aug 19 kl. 09:39

Carnegie: Paradox inte längre köpvärd

Carnegie sänker sin rekommendation för Paradox till behåll från köp..

DI - 08 jul 19 kl. 10:22

Storpost mäklad i Instalco

Carnegie har under morgonen mäklat en storpost på över 683.000 aktier i Instalco, motsvarande 1,4 procent av börsvärdet. Det skriver aktieägartjänsten Holdings på Twitter..

PrivataAffärer - 04 jul 19 kl. 10:00

Pensionssparare väljer räntefonder

Många av Länsförsäkringars pensionssparare valde under det första kvartalet att öka andelen aktiefonder. Efter det har de valt säkrare placeringar i index- och räntefonder.  – Våra aktiva kunder har dragit nytta av börsuppgången under början av året och tilltron till aktiefonder bestod även in i årets andra kvartal för att sedan under maj ändra riktning mot mindre riskfyllda placeringar, sannolikt för vissa marknader fallit tillbaka och att börserna har nått en hög nivå generellt, säger Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar.

PrivataAffärer - 09 aug 19 kl. 12:01

Carnegie: Därför är Vestas aktie köpvärd

Carnegie har höjt sina estimat för Vestas rörelseresultat 2020 och 2021 med 9 respektive 12 procent. Bidragande är att investmentbanken fått ökad tilltro till en mer stabil prismiljö för vindturbintillverkaren framöver. Att flera av bolagets konkurrenter har rapporterat svag lönsamhet tyder på att prispressen kan komma att lätta, och att Vestas kan dra nytta av effektivitetsförbättringar från nya plattformar som introduceras.

DI - 05 jul 19 kl. 09:41

Analysgurun: Då lyfter börsen med 15 procent – ”går omkring med gåshud”

Efter fyra års konsolidering befinner sig Stockholmsbörsen nära en tekniskt viktig brytpunkt.  Om marknaden bryter igenom denna nivå så väntar kraftiga lyft framöver, enligt Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking. ”Det här läget är sjukt spännande.

DI - 09 aug 19 kl. 12:37

Carnegie höjer Vestas till köp – spår avtagande prispress

Carnegie ser lägre prispress för vindkraftsbolaget Vestas och höjer aktien till köp. SEB får en höjd riktkurs medan Pareto Securities skrivit ned riktkursen för Hexatronic..

Affärsvärlden - 09 aug 19 kl. 09:47

Carnegie höjer Vestas

Carnegie höjer rekommendationen för den danska vindturbintillverkaren Vestas till köp, från tidigare behåll..

PrivataAffärer - 02 jul 19 kl. 13:00

Rysslandsfonder bäst i år

Det har varit ett bra halvår för fondspararna. I genomsnitt har fonderna ökat med 16 procent sedan årsskiftet. Bäst har det gått för Rysslandsfonderna.

DI - 01 jul 19 kl. 17:10

Så investerar den tidigare NHL-svensken sitt kapital

Den tidigare NHL-spelaren Mattias Weinhandl avslutade sin hockeykarriär för drygt fem år sedan efter en kraftig hjärnskakning. Sedan dess har han byggt upp en portfölj med över 20 bolag i flera olika branscher, berättar han i en intervju med Carnegie Insikt. .

PrivataAffärer - 27 jun 19 kl. 12:38

Här är torsdagens analyser

BMO Capital Markets höjer riktkursen för Lundin Gold till 60,04 kr från 47,55 kr. Rekommendationen spekulativt köp upprepas. Pareto Securities höjer riktkursen för Securitas till 184 kr från 163 kr.

DI - 27 jun 19 kl. 08:33

Följ torsdagens börsöppning

Följ börsöppningen live med inbjudna gäster och tidningens experter. Programledare Pontus Herin gästas av Per Andersson, förvaltare Spiltan Fonder, och Henrik von Sydow, omvärldsstrateg Carnegie. Sändningen börjar 08.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.