Carnegie

Monday, 22 October, 05:11

Nyheter om Carnegie

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 10 okt 18 kl. 16:29

Sänkt rekommendation för New Wave från Carnegie

Carnegie sänker New Wave till behåll med motiveringen att aktien gått starkt sedan den förra kvartalsrapporten. Detaljhandelskoncernen handlas ner under onsdagen..

PrivataAffärer - 09 okt 18 kl. 09:59

Carnegie: Verkstad kan överraska under rapportperioden

Sammantaget ser det bra ut verkstadssektorn, säger Helena Haraldsson, omvärldsstrateg på Carnegie, i Omvärldspodden. – Jag tycker verkstad är spännande. Det är ganska låga förväntningar samtidigt som kronfallet kanske kan lyfta vinsterna och då skulle verkstadssektorn kunna få positiva reaktioner, säger hon i podden.

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 10:15

Pandora backar efter negativa analytikerkommentarer

Carnegie har, enligt kommentaren som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av, träffat ett antal ägare till Pandoras franchisebutiker i USA och tar med sig ”blandade slutsatser”, bland annat att försäljningen i USA har ”bättre momentum” än förra året, men banken tror ändå att det tredje kvartalet möjligtvis inte kommer att bli lika bra som det andra kvartalet i USA. Carnegie befarar även att försäljningen i det andra kvartalet varit kampanjdriven, vilket skulle kunna sätta press på lönsamheten. Apropå USA verkar det, enligt Carnegie, att det nya it-systemet fortfarande orsakar problem i försörjningskedjan.

PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 08:57

Här är fredagens färska analyser

SEB Equities sänker sin rekommendation för Tele2 till behåll från köp. Riktkursen sänks till 120 från 127 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 08:50

Flera höjda riktkurser efter torsdagens rusning

* SEB sätter 115 kronor som ny riktkurs, upp från 99 kronor. Rekommendationen sälj upprepas samtidigt. * Santander har dragit upp riktkursen för H&M till 155 kronor, från 133 kronor, och upprepar rekommendationen behåll.

DI - 08 okt 18 kl. 14:59

Nordea instämmer med Carnegie – Hemlibra största hotet mot Sobis Elocta

Nordea skriver i en analys att Roches läkemedel Hemlibra är det största hotet mot Sobis läkemedel Elocta. Carnegie skrev samma sak i en analys förra veckan vilket fick Sobis aktie att rasa..

DI - 21 sep 18 kl. 16:18

Klädkedjan veckans vinnare bland småbolagen

Nasdaq First North 25 har stigit 0,8 procent hittills under veckan medan Carnegie Micro Cap Return Sweden hade ökat 0,1 procent fram till torsdagens stängning, vilket därmed inte innefattar den starka börsfredagen. Stockholmsbörsen som helhet har enligt SIX Return index hittills under veckan ökat 1,2 procent fram till fredagseftermiddagen..

DI - 20 sep 18 kl. 20:04

Boom för hälsosektorn – flera bolag rusar mot börsen

Flera kursraketer bland läkemedelsutvecklarna har stigit till väders i år, och Carnegie, ABG, DNB och Industrifonden vittnar samtliga om fortsatt högtryck i Stockholmsbörsens hälsosektor. En fortsatt strid ström av bolag är på väg till börsen – och det tycks finnas gott om pengar att investera..

Realtid - 05 okt 18 kl. 10:11

Carnegie öppnar lokalkontor i Linköping

Investmentbanken Carnegie etablerar ett lokalkontor i Linköping. “Det passar väl in i den tillväxtstrategi Carnegie har inom Private Banking”, säger vd:n Björn Jansson..

Realtid - 05 okt 18 kl. 10:11

Carnegie öppnar lokalkontor Linköping

Investmentbanken Carnegie öppnar lokalkontor i Linköping. .

PrivataAffärer - 17 sep 18 kl. 12:35

”Stark resultatutveckling nästa år för kycklingbolaget”

Det framgår av en analys i vilken investmentbanken även hänvisar till aktien svaga utveckling på sistone. Carnegie sammanfattar i analysen kycklingbolagets två senaste år, en period som präglats av hämmad lönsamhet på grund av bland annat fågelinfluensa och en jakt på att få vinst i den finländska verksamheten. Samtidigt har, påminner Carnegie, bolagets organiska tillväxt varit stabil tack vare underliggande tillväxttrend och vunna marknadsandelar.

DI - 04 okt 18 kl. 13:57

Carnegie har hittat en ny aktiefavorit

Carnegie har plockat in ett nytt bolag i sin Micro cap-fond. "Den goda marknaden ser ut att hålla i sig", skriver förvaltaren Viktor Henriksson..

PrivataAffärer - 18 sep 18 kl. 06:00

Goldman Sachs sänker Indien – trots All Time High

Goldman Sachs analytiker tror på en potentiell inbromsning i  indisk ekonomi. I en rapport daterad den 16 september skriver Goldman Sachs att huvudorsakerna till den pessimistiska prognosen är de höga värderingarna i kombination med motvind från flera olika makrofaktorer. Till det ska läggas att valet i mars innebär en viss risk för ekonomin.

PrivataAffärer - 03 okt 18 kl. 15:22

Bygghemma: Carnegie varnar för sommareffekter

Det varningen utfärdar Carnegie, som även fortsättningsvis har en köprekommendation på aktien, i en kommentar som släpptes på onsdagen. ”Vi väntar oss att Bygghemmas tidigare starka försäljningstillväxt har mattats betydligt under det tredje kvartalet, hämmad i huvudsak av en skarp nedgång i efterfrågan på gräsklippare, såväl som via produkter med kopplingar till tunga gör-det-själv-projekt”, skriver investmentbanken i kommentaren. Carnegie som har sänkt sina estimat för innevarande år tror att den organiska försäljningstillväxten för e-handlaren kommer att uppgå till 7 procent i det tredje kvartalet, en skarp kontrast till 17 procent under första halvåret.

DI - 04 okt 18 kl. 10:30

Carnegie höjer Pandox till köp

Carnegie höjer sin rekommendation för Pandox till köp från behåll. Riktkursen är alltjämt 175 kronor..

DI - 03 sep 18 kl. 16:41

Grafnestorn: Kraftiga börsrörelser väntar – så ska sparare agera

Börsen befinner sig i ett ovanligt läge, och framöver väntar sannolikt mycket kraftiga rörelser sett till historiska trender, säger Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie. För Di berättar han hur sparare ska hantera situationen..

PrivataAffärer - 17 sep 18 kl. 09:29

Tre köprekar i måndagens skörd av analyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Concentric till köp från behåll. Riktkursen sänks till 160 från 175 kr. Det skriver Bloomberg News.

PrivataAffärer - 11 sep 18 kl. 12:49

Analyser: Orexos patentvinst sänker risken

Att detta sänker risken i bolaget är de flesta analysfirmor som följer bolaget relativt överens om. Men beslutet ändrar inte de osäkra utsikter som Zubsolv möter menar Carnegie i en kommentar. Konkurrens av generika väntas inte minst från det marknadsledande preparatet Suboxone från Indivior och generikabolaget Orifarms buprenorphine skriver Carnegie vidare.

Dagens PS - 12 sep 18 kl. 19:12

Storytel hoppas få in 400-500 miljoner

Strax efter börsens stängning på onsdagen meddelade ljudboksspecialisten Storytel att de planerar genomföra en riktad emission där bolaget siktar på att ta in ungefär 400 till 500 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. Processen genomförs genom en accelererad book building-process.

PrivataAffärer - 12 sep 18 kl. 18:00

Storytel vill ta in halv miljard

”Likviden avses användas för att bland annat tillgodose bolagets accelererade investeringar i geografisk expansion, främst investeringar i innehållsproduktion och marknadsföring. Investeringarna kommer gå både till befintliga marknader samt de nya regionerna Latinamerika och Asien”, framgår det. ABG Sundal Collier och Carnegie utreder förutsättningarna för att genomföra den riktade emissionen.

Dagens PS - 11 sep 18 kl. 11:22

Anders Borg får nytt toppjobb

Kolla vad den tidigare finansministern tänker göra nu. Anders Borg, tidigare Sveriges finansminister och före detta ledamot av Kinneviks styrelse, har på tisdagen valts in i Nents styrelse, enligt ett pressmeddelande. Vidare har Henrik Clausen, vd för Bang & Olufsen, och Kristina Schauman, tidigare bland annat tillförordnad vd för Apoteket och finanschef på Carnegie och styrelseledamot i Coor, Billerud Korsnäs, ÅF och Orexo, valts in i Nents styrelse.

PrivataAffärer - 07 sep 18 kl. 06:00

Ras för Afrikafonderna i sommar

BNP ser ut att ha haft negativ tillväxt i Sydafrika under två kvartal i följd vilket är den formella definitionen av recession, konstaterar Karin Fries, förvaltare av Carnegie Afrikafond. Hennes egen fond har också backat, 12,1 procent på tre månader. – Jag hade inte trott på negativ tillväxt två kvartal i rad.

PrivataAffärer - 06 sep 18 kl. 13:09

Ödesmånad för Hennes & Mauritz

Aktieägarna i Hennes & Mauritz är redan hårt prövade, men fick nytt hopp i våras när aktien gjorde en kraftfull rekyl från bottennivåerna runt 120 kr i slutet av mars till i början av maj när aktien nådde över 150 kr. Därefter har dock krisen i bolaget gjort sig alltmer påmind och med svaga försäljningssiffror och en trist halvårsrapport i juni blev utvecklingen i sommar en enda lång nedförsbacke. Och marknaden blev inte gladare när MQ levererade en stor vinstvarning i mitten på augusti.

PrivataAffärer - 04 sep 18 kl. 10:00

Flera nya köprekar bland dagens analyser

Pareto Securities höjer riktkursen för THQ Nordic till 227 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 05 sep 18 kl. 09:09

Swedish Match faller tungt efter utförsäljning av aktier

Det framgår av meddelande från Carnegie som arrangerade transaktionen. Swedish Match stängde på 492,10 kr på tisdagen och därmed landade rabatten på cirka 4,7 procent. Volymen 4,3 miljoner aktier är i linje med förhandsbeskedet.

Affärsvärlden - 05 sep 18 kl. 08:06

Storägare vill sälja 4,3 miljoner aktier i Swedish Match

En institutionell ägare i Swedish Match vill sälja cirka 4,3 miljoner aktier i tobaksbolaget och har gett investmentbanken Carnegie i uppdrag att utforska möjligheterna till en sådan försäljning..

DI - 04 sep 18 kl. 17:38

Storägare vill sälja 4,3 miljoner aktier i Swedish Match

En institutionell ägare i Swedish Match vill sälja cirka 4,3 miljoner aktier i tobaksbolaget och har gett investmentbanken Carnegie i uppdrag att utforska möjligheterna till en sådan försäljning. .

DI - 27 sep 18 kl. 17:43

Carnegie har anlitats för att sälja storpost i Stillfront

Investmentbanken Carnegie har anlitats för att placera 850.000 aktier i Stillfront. Säljare är tyska Goodgame Studios tidigare ägare, ett bolag som Stillfront köpt med stor hjälp av nyemitterade aktier..

VA - 03 sep 18 kl. 13:57

Bioteknikbolaget rusar tvåsiffrigt på börsen efter haussig analys

Carnegie plockar fram köpstämpeln..

Dagens PS - 03 sep 18 kl. 09:26

Fondjättar ökar vinsten med 25 procent

Enligt en kartläggning från Di blev det ett bra år för de största svenska fondbolagen under fjolåret. Det samlade resultatet för 18 av de största svenska fondbolagen uppgick enligt Di till drygt 5 miljarder kronor, vilket motsvarar en vinstökning på omkring 25 procent. Branschgiganten Swedbank Robur ökade vinsten med 179 miljoner kronor till närmare 1,4 miljarder kronor och SEB Investment Management redovisar ett vinstlyft på 242 miljoner kronor till närmare 1 miljard kronor.

DI - 03 sep 18 kl. 09:24

Bioarctic rusar på börsen efter höjd riktkurs

Carnegie höjer sin rekommendation för Bioarctic till köp från behåll. Riktkursen höjs till 159 från 152 kronor. Det framgår av en analys..

PrivataAffärer - 03 sep 18 kl. 09:30

Här är dagens färska köprekar

Den norska banken DNB tar upp bevakning av SAS och sätter rekommendationen till köp. Det framgår av ett morgonbrev från DNB. Riktkursen sätts till 30 kr.

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 16:39

Sur vecka på småbolagslistorna

Nasdaq First North 25 har sjunkit 2,5 procent hittills under veckan medan Carnegie Micro Cap Return Sweden hade backat 0,5 procent fram till torsdagens stängning. Stockholmsbörsen som helhet har däremot ökat 0,9 procent under veckan enligt SIX Return index. Bland de 25 största bolagen på First North sticker cleantechbolaget Climeon ut med en uppgång på 13,4 procent hittills i veckan.

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 09:46

Här är fredagens färska aktieanalyser

Carnegie inleder bevakning av bioteknikbolaget Nuevolution med att sätta rekommendationen till köp. Det framgår av en analys som investmentbanken släppte på fredagsmorgonen. Riktkursen sätts till 20 kr.

DI - 25 sep 18 kl. 09:59

Carnegie-kommentar sänker Pandora på danska börsen

Pandora sjönk under den inledande handeln på tisdagens Köpenhamnsbörs. Carnegie, som har en behållrekommendation på aktien, har släppt negativa kommentarer samtidigt som det cirkulerar uppgifter om att Amazon är på väg in i smyckesbranschen på allvar. .

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 07:05

Carnegie viktar upp svenska aktier

– Det stämmer att krontrenden har vänt. Vi trodde ju redan före det svenska valet att kronan hade fallit färdigt när väldigt mycket negativt var inprisat. Vårt scenario om en starkare krona har stämt hittills.

Skånskan - 24 aug 18 kl. 14:00

Konsthallen öppnar igen

STAFFANSTORP När Staffanstorps nya medborgarhus invigs på lördag slår också konsthallen upp sina dörrar igen med en spännande utställning.
Det är USA-födde Clay Ketter med ateljé i Uppåkra gamla skola som visar sina verk.Clay Ketter har varit verksam i Uppåkra sedan karriärens början i mitten av 1990-talet.

PrivataAffärer - 24 aug 18 kl. 10:12

Jefferies: Swedish Match övervärderad

Det skriver Jefferies International som tagit upp bevakningen av Swedish Match med rekommendationen underperform, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen. Jefferies riktkurs ligger på 419 kronor och hamnar därmed i bottenskiktet av de 16 analytiker som täcker Swedish Match, enligt Bloomberg News. Bara Credit Suisse och Carnegie ligger lägre, bägge med riktkursen 375 kronor.

PrivataAffärer - 23 aug 18 kl. 10:00

Här är torsdagens färska analyser

Carnegie höjer sin rekommendation för MTG till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 365 kr. Det framgår av en analys.

Dagens PS - 23 aug 18 kl. 08:12

Tungviktare dumpar miljoner aktier

Sunstone Technology Ventures Fund II, Ferd och en grupp med nyckelanställda, inklusive vd och finanschefen, har sålt nära 2,97 miljoner aktier i e-handelsbolaget Boozt. Det skedde genom en accelererad bookbuilding-process där priset fastställdes till 80,50 kronor per aktie. Priset motsvarar en rabatt om 4,5 procent jämfört med gårdagens stängningskurs på 84,30 kronor.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.