Carnegie

Saturday, 19 January, 04:33

Nyheter om Carnegie

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 07 jan 19 kl. 14:44

Carnegie Strategifond utökar aktieandelen – köpte bland annat verkstad

Carnegie Strategifond ökade under december successivt aktieandelen till cirka 55 procent. Fondens förvaltare motiverar beslutet med att nedgången för börserna skapat en attraktiv direktavkastning. .

DI - 04 jan 19 kl. 22:59

Carnegie har utfört stabiliseringsåtgärder i Q-linea – igen

Carnegie har utfört stabiliseringsåtgärder i medicinteknikbolaget Q-linea. Det framgår av ett pressmeddelande. .

PrivataAffärer - 21 dec 18 kl. 12:49

Carnegie: Köpläge i HiQ

Banken listar ett antal orsaker som sammantaget beräknas ha belastat rörelseresultatet för året med 30 miljoner kronor. Bland annat nämns kostnadsineffektivitet i Göteborg där bolaget nu vidtagit åtgärder som banken menar borde börja ge effekt snart. Även den svagare utvecklingen i Finland och Linköping antas vara isolerade till det första och det andra kvartalet 2018 och sammantaget borde rörelsemarginalen stigit till 8 procent om det inte vore för dessa händelser som i analysen beskrivs som ”orelaterade” och ”tillfälliga”.

PrivataAffärer - 18 dec 18 kl. 06:00

”Rätt tid för asiatiska tillväxtmarknader”

Värderingarna är nu på en attraktiv nivå, anser Gunnar Påhlson, förvaltare av Carnegie Fonders Carnegie Asia och Carnegie Indienfond. Han konstaterar att november månad blev en rejäl vändpunkt då fonden Carnegie Asia steg i värde med hela 3,8 procent. Eftersom nedgången i Asien varit kring 10 procent på året krävs det dock en hel del för en ordentlig vändning, särskilt som att 2018 blir långt ifrån ett bra år.

DI - 21 dec 18 kl. 10:46

Carnegie ser köpläge i Hiq efter kursfall

Det senaste året har varit motigt för IT-konsulten Hiq med fallande rörelsemarginal och en aktiekurs som pressats ned över 20 procent hittills i år..

DI - 18 dec 18 kl. 08:21

Di avslöjar: Miljardnotering på gång på Stockholmsbörsen

Det anrika juridiska informationsföretaget Karnov Group, där Norstedt Juridik ingår, går mot en börsnotering i Stockholm under första halvåret nästa år. Carnegie har anlitats för att leda noteringsarbetet, uppger källor för Di..

Dagens PS - 11 dec 18 kl. 09:01

Simon Blecher: Börsen har tappat fotfästet

Aktiemarknaden har börjat att tappa fotfästet och kortsiktigt är den nog på väg nedåt. Det skriver Carnegie Sverigefonds förvaltare Simon Blecher i en kommentar. Han lyfter upp att flera verkstadsaktier handlas till krisnivåer och att exempelvis Duni glömts bort.

DI - 11 dec 18 kl. 10:36

Blecher: Vissa aktier prisas nu för recession och kollaps

Även om aktiemarknaden tappat fotfästet och antagligen är på väg ner på kort sikt är apokalypsen nog inte här den här gången heller. Det skriver förvaltaren Simon Blecher i Carnegie Sverigefonds månadsrapport. .

PrivataAffärer - 11 dec 18 kl. 13:14

Stora chanser till uppköpsbud

Aktieägare i gemen har nog haft lite ont i magen senaste två månaderna av en börstrend som varit starkt nedåtriktad och från toppnivåerna halkat ner 13-14 procent. Men det finns ljuspunkter i julmörkret – en är den fina direktavkastningen som Privata Affärer skrev om på måndagen på denna plats. Och en annan är att det nu finns allt större chanser till uppköpsbud på kurspressade bolag som annars är i finfin form.

Affärsvärlden - 27 dec 18 kl. 10:43

Carnegie: "Ytterligare bakslag för Camurus"

FDA:s tentativa godkännande för Camurus preparat Brixadi (CAM2038) kom som en total överraskning för Carnegie, som beskriver beskedet från den amerikanska läkemedelsmyndigheten som "ytterligare ett större bakslag" för Camurus..

Affärsvärlden - 10 dec 18 kl. 11:23

"Begränsade tecken på vändning i H&M"

H&M:s strukturella utmaningar är alltjämt betydande och det finns fortfarande mycket begränsade tecken på en vändning, skriver Carnegie och upprepar sin säljrekommendation och riktkursen 120 kronor..

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 14:16

Blecher spår börsuppgång 2019 trots vinstfall

Förvänta dig lägre avkastning från börsen den kommande tioårsperioden. De många goda år med kursuppgångar som setts sedan finanskrisen är långt ifrån ett normaltillstånd. Med det sagt värderas vissa verkstadsbolag, såsom AB Volvo, i dag som om en recession i närtid är ofrånkomlig.

PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 11:21

Hernhag: Ett härligt bolag men en ”sjukt dyr” aktie

Köp Marcus böcker här: Just nu kan du köpa Marcus bok "Att lyckas med aktier" samt boken "Bli rik och fri med aktier" i vår butik.   SE Hörlinge: Mr Marcus! Jag har kompletterat min portfölj med Tomra och Marine Harvest(som byter namn på julafton) Hur ser du på dem båda?

PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 07:17

Xspray tog in 92 miljoner

Emissionen genomfördes till en teckningskurs om 67 kronor per aktie, att jämföras med torsdagens stängningskurs på 70:40 kronor. Rabatten blev därmed 4,8 procent. Teckningskursen har fastställts genom ett accelererat bookbuilding-förfarande med Carnegie Investment Bank och Zonda Partners som rådgivare.

DI - 06 dec 18 kl. 17:41

Xspray överväger riktad emission på 1,3 miljoner aktier

Xspray Pharma har gett i uppdrag åt Carnegie Investment Bank och Zonda Partners att utvärdera möjligheterna för en riktad emission av cirka 1,3 miljoner nya aktier till institutionella investerare genom ett så kallat accelererat bookbuilding-förfarande..

DI - 06 dec 18 kl. 09:28

Grafgurun om börsläget: ”Jag är väldigt oroad”

Det finns flera illavarslande börssignaler på marknaden, varnar Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking. ”Det här är extremt oroande”, säger han till Di, och delar med sig av sin placeringsstrategi för det rådande läget..

Skånskan - 03 dec 18 kl. 05:00

Partydrog hittades i baklucka på bil

MALMÖ Den 32-årige finländaren påstod att han inte visste att partydrogen ketamin var narkotikaklassad och att han behövde drogen mot ryggvärk.
Åklagaren ger inte mycket för den förklaringen och åtalar mannen för grov narkotikasmuggling.Det var den 11 september som 32-åringen stoppades av tullen på Lernacken.

PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 11:30

Hernhag: Bästa branscherna för långsiktiga placerare

Fredrik: Hej! Jag avser att spara långsiktigt åt vårt nyfödda barn i fonder. Vad tycker du är lämpligast, vanligt fondkonto eller ISK?

DI - 21 dec 18 kl. 19:57

Källor: Carnegie tvångssålde – satte Starbreeze-vd:n i kläm

Det var Carnegie som i mitten av november tvångssålde Starbreezes dåvarande vd:s aktier, erfar Di. Enligt Di:s uppgifter visste banken att vd:n var inskriven i företagets loggbok för insiderinformation, men vräkte ändå ut hans aktier på marknaden..

DI - 02 dec 18 kl. 17:45

Cigarrhot fällde tobaksjätten: ”Aktien är fortfarande dyr”

Swedish Match har rasat över 30 procent sedan toppen i somras. Risken för ett förbud mot smaksatta cigarrer i USA har fått marknaden att byta fot kring aktien.  ”Jämfört med många andra tobaksbolag är aktien fortfarande relativt dyr”, säger Niklas Ekman, analytiker på Carnegie.

PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 06:39

Här är månadens bästa och sämsta fonder

För en månad sedan kostade ett fat brentolja drygt 77 dollar. Sedan dess har oljepriset fallit hela 25 procent och i dag kostar ett fat strax under 58 dollar. Ett lågt oljepris är förstås goda nyheter för oljeberoende länder medan oljeproducerande länder påverkas negativt.

PrivataAffärer - 27 nov 18 kl. 06:43

Q-linea årets intressantaste lottsedel

Noteringen i korthet: Börslista: Nasdaq Stockholm
Teckningsintervall: 60-70 kr
Teckningsperiod: 26/11 - 5/12
Teckna hos: Carnegie, Avanza eller Nordnet
Råd: Riktiga chanstagare tecknar - övriga avstår Q-linea ska enligt planerna debutera på Nasdaq Stockholm den 7 december. I samband med det genomför bolaget en nyemission på 550 miljoner kr. Teckningskursen är 60-70 kr, vilket innebär att högsta priset du får betala är 16,7 procent högre än det lägsta.

DI - 21 dec 18 kl. 09:36

Carnegie köpstämplar HiQ – aktien stiger

Carnegie höjer sin rekommendation för HIQ till köp från behåll..

PrivataAffärer - 22 nov 18 kl. 12:28

Analytikernas nya syn på Boozt efter katastrofrapporten

Kommentar: Kursras i Boozt - men e-handelns bästa tid är nu Boozt backade drygt 9 procent på onsdagen till 55 kr efter bolagets rapport för det tredje kvartalet i vilken bolaget sänkte sin marginalprognos för helåret 2018. Även i dag backar aktien och handlades vid lunchtid för cirka 49,80 kr vilket motsvarar en nedgång på 10 procent. I spåren av rapporten sänker ABG Sundal Collier sin rekommendation för Boozt till behåll från köp.

Affärsvärlden - 22 nov 18 kl. 12:43

Tre analyshus ger sin syn på Boozt

Carnegie, Danske Bank Markets och ABG Sundal Collier ger sina Boozt-domar..

PrivataAffärer - 22 nov 18 kl. 08:54

Här är torsdagens köprekommendationer

Pareto Securities inleder bevakning av Thule med rekommendation köp och riktkurs 190 kr. Arctic Securities höjer riktkursen för Cherry till 100 kr från 93 kr. Rekommendationen köp upprepas.

DI - 21 nov 18 kl. 14:30

Carnegie ser köpläge i ÅF efter att aktien pressats

Efter ÅF:s bleka kursutveckling på sistone, som främst beror på den svaga börsen, är det dags att bli positivt inställd till aktien igen..

Realtid - 20 nov 18 kl. 13:08

BDO får ny skattechef

Håkan Behmer blir affärsområdeschef för rådgivning- och revisionsbyrån BDO:s skatteavdelning. Kommer tidigare från Carnegie Investment Bank och PwC..

DI - 19 dec 18 kl. 11:12

Carnegie mäklar storpost i budaktuella Ahlsell

Carnegie har mäklat ett stort antal aktier i Ahlsell som är under uppköp..

DI - 18 dec 18 kl. 21:25

Carnegie har utfört stabiliseringsåtgärder i Q-linea

Carnegie har utfört stabiliseringsåtgärder i medicinteknikbolaget Q-linea efter noteringen på Stockholmsbörsen. .

PrivataAffärer - 16 nov 18 kl. 11:36

”Oattraktiv värdering trots kursfallet”

”Med tanke på den låga resultatkvalitén är det mer relevant att fokusera på kassaflödet, där vi gjort ytterligare sänkningar efter -55 miljoner kronor i Q3 och -92 miljoner kronor hittills i år”, skriver Carnegie i en analys där riktkursen sänks från 115 till 105 kronor, och rekommendationen behåll upprepas, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen. Att orderingångstakten ökade för andra kvartalet i rad tycker Carnegie är ett positivt tecken på att omsättningstillväxten är på väg tillbaka efter investeringar i försäljningsorganisationen. Men banken oroas av ökningen av rörelsekapitalet och bolagets intäktsföring, och då särskilt av en ökning av de upplupna intäkterna.

PrivataAffärer - 16 nov 18 kl. 09:39

Här är fredagens aktieanalyser

Det är Carnegie som höjer sin rekommendation för Eltel till köp från behåll. Riktkursen höjs till 17 från 15,50 kr. Eltel har haft ett tufft år och kursen har fallit över 50 procent sedan årsskiftet.

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 12:03

Sobis affär: ”Smakar det så kostar det”

Läs mer: Sobi i jätteaffär med Astra Zeneca ”Vid en första anblick ser det ut som en affär som passar som hand i handske då den både passar in i immunologi- och barninriktningen hos Sobi, men smakar det så kostar det”, skriver analyshuset. Pareto betraktar Synagis-köpet som en kassako då Sobi bedömer att läkemedlet har en lönsamhetsmarginal på ebita-nivå på över 60 procent. Pareto tror även att Sobi kan komma att använda delar av de 130 anställda som följer med förvärvet till att marknadsföra andra, befintliga såväl som komm

PrivataAffärer - 08 nov 18 kl. 06:00

Indisk revansch i november

Fallande oljepriser gynnar Indien som är en av världens största oljeimportörer. En stigande rupie och starka inhemska rapporter har dessutom lyft ekonomin i november och Indien är nu en av de tillväxtmarknader som återhämtat sig snabbast efter oron på börserna i oktober. Bara den senaste veckan har Indienfonderna återhämtat en stor del av oktobers tapp, Carnegie Indienfond var upp 1,9 procent under veckan.

PrivataAffärer - 08 nov 18 kl. 09:17

Två köprekar bland analyserna

Carnegie höjer sin rekommendation för Eltel till behåll från sälj. Riktkursen sänks till 15,50 från 19 kr. Det framgår av en analys om är daterad den 7 november och som släpptes sent på onsdagseftermiddagen.

Affärsvärlden - 09 nov 18 kl. 10:52

Carnegie suddar bort köpstämpeln från G5

G5 Entertainments klart största spel Hidden City har sannolikt sett sina bästa dagar ("most likely peaked") och risken finns att mobilspelbolagets fjärde kvartal bjuder på negativ tillväxt.

PrivataAffärer - 08 nov 18 kl. 11:11

Sänkta riktkurser med banker håller fast vid köp

Innevarande år beskrivs inte överraskande som ett förlorat år för Leo Vegas av de bevakande analytikerna. Men de har inte gett upp hoppet utan står fast vid sina köprekommendationer. Detta trots att de tvingats sänka sina riktkurser efter onsdagens rejäla rapportbesvikelse med enbart ensiffrig organisk tillväxt samt sämre resultat än väntat.

Sydöstran - 06 nov 18 kl. 14:08

Hyllad trio till Folkets hus

Spelgruppen David Orlowsky trio tar tongångar från Balkanhalvön, till Carnegie Hall i New York och vidare till Folkets hus under ett lokalt arrangemang av föreningslivet..

PrivataAffärer - 05 nov 18 kl. 16:15

”Republikansk majoritet positiv för börsen”

Osäkerheten kring utgången av det amerikanska mellanårsvalet har ökat då nya handelsavtal och en stark amerikansk ekonomi har ökat republikanernas chans att behålla dominansen i båda kamrarna. Om så sker stärks både dollarn och börsen i USA, enligt SEB:s analytiker Andreas Johnson i Ögat. Han får medhåll av Henrik von Sydow, jurist och omvärldsstrateg på Carnegie Private Banking, som påpekar att förväntningar om fler skattelättnader kan vara positivt för amerikanska börser om republikanerna fortsätter med majoritet i både representanthuset och senaten.

DI - 12 dec 18 kl. 10:28

Pandora faller kraftigt efter analys från Carnegie

Det danska smyckesbolaget Pandora faller kraftigt på Köpenhamnsbörsen efter att Carnegie spått ett tufft 2019 för bolaget i en färsk analys. Aktien är ned 8 procent..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.