Cancerfonden

Tuesday, 23 October, 11:57

Nyheter om Cancerfonden

Sortering: Relevans | Senaste
Helsingborgs Dagblad - 29 aug 18 kl. 15:12

Huhnseals personal gick, sprang – och åt chili – för Cancerfonden

För att hedra en avliden arbetskamrat arrangerade företaget en annorlunda insamling..

GöteborgsPosten - 12 sep 18 kl. 10:28

Hög cancersiffra ett sundhetstecken

Förekomsten av cancer i de nordiska länderna är nästan dubbelt så hög som snittet för den europeiska regionen, visar en ny rapport från WHO. Siffran är ett tecken bra sjukvård och behandling, förklarar Cancerfonden..

GöteborgsPosten - 12 sep 18 kl. 11:21

Hög cancersiffra ett sundhetstecken

Förekomsten av cancer i de nordiska länderna är nästan dubbelt så hög som snittet för den europeiska regionen, visar en ny rapport från WHO. Siffran är ett tecken på bra sjukvård och behandling, förklarar Cancerfonden..

Skånskan - 04 sep 18 kl. 12:57

Entréer går till välgörenhet

Blentarp På lördag möter Blentarps BK herrlag Skivarps GIF klockan 14. I samband med det väljer Blentarpsklubben att skänka alla intäkterna från entréerna till Cancerfonden.
– Runt 80 personer brukar vi ligga på som betalar entré, som är på 50 kronor, så minst 4 000 kronor hoppas vi på att få in.

Sydöstran - 23 aug 18 kl. 16:12

Orättvis sjukvård är ett brott mot lagen

Blir man sjuk gäller det att ha hög utbildning. Då kan man få så mycket bättre vård och får större chans att överleva. Om lågutbildade skulle få lika bra vård som högutbildade skulle närmare 3 000 människoliv om året kunna räddas.

GT - 16 jul 18 kl. 20:06

Lennart, 77, får revansch – efter tvisten med p-bolaget

Lennart Olsson, 77, trodde knappt sina ögon när han fick en parkeringsbot efter att ha deltagit på en väns begravning. Men under tisdagen kom beskedet - Lennart vann striden.– Nu skänker jag pengarna till Cancerfonden i stället, då går det till något vettigt, säger han..

YA - 05 sep 18 kl. 12:00

Klubben skänker entréavgiften till Cancerfonden

Vid lördagens hemmamatch kommer Blentarps BK att skänka entréintäkterna till Cancerfonden..

Expressen - 14 jul 18 kl. 07:03

Loa Falkman avslöjar: Gick i parterapi med Rosy

Han älskar att jobba, men efter utmattningen ser hustrun Rosy till att det också blir lite ledigt mellan varven.Nu berättar Loa Falkman om hur han och frun kom på fötter igen efter konkursen och om parterapin som hjälpte dem genom utmaningarna i äktenskapet.– Rosy och jag har numera en väldigt öppen dialog, säger 70-åringen, aktuell med konserter till förmån för Cancerfonden..

Skånskan - 11 jul 18 kl. 14:54

Skördefest med underhållning i Bollerup

bollerup Svenstorps IF arrangerar Skördefest Österlen på Bollerup för 31:a gången söndagen den 15 juli.På programmet står bland annat utställningar av maskiner och fordon, voltigeuppvisning i ridhallen, mjölkning med robot, hantverks- och matmarknad, guider som visar den gamla borgen och kyrkan och Frida Green som uppträder i serveringshallen och skördeuppvisningar.
Det finns möjligheter att stilla hungern med bland annat skånsk mat som helstekt gris med potatissallad och nygräddad äggakaka med stekt fläsk och lingon.

Länstidningen i Jämtland - 07 jul 18 kl. 09:01

140 kvadratmeter stort hus i Hackås sålt till ny ägare

Bengt Edvard Niklas Jönsson, 22, har tagit över fastigheten på adressen Skogsgläntan 22 i Hackås från Cancerfonden-Riksföreningen Mot Cancer. Ägarbytet blev klart i juni 2018 och köpesumman blev....

YA - 27 jun 18 kl. 22:05

Välgörenhetskonsert med stjärnglans

Loa Falkman, Nisse Landgren och Lollokören ska tillsammans anordna en välgörenhetskonsert till förmån för Cancerfonden. – Musikaliskt kommer vi att blanda skamlöst, ingenting kommer att fattas, säger Loa Falkman och slår ut med armarna..

Expressen - 20 jun 18 kl. 09:57

”Det går inte en dag utan att jag tänker på honom”

MOSKVA. För 24 år sedan byggde de upp en nära vänskap under VM -94.Och nu berättar Anders Limpar att saknaden av vännen Klas Ingesson är extra smärtsam under pågående VM.

Expressen - 03 jun 18 kl. 17:49

Margrethe blossar vidare trots kritiken

I torsdags gjorde danska kronprinsessan Mary ett framträdande för kampanjen Rökfri framtid som drivs av bland andra danska Cancerfonden.Efteråt fick hon frågan vad hon anser om sin svärmors kedjerökande – drottning Margrethe lär dra i sig en ask starka grekiska cigaretter om dagen.Mary valde att inte svara något alls..

Skånskan - 05 jun 18 kl. 14:00

En dag med många ansiktem

Konsert En födelsedag att fira. En smärtsam påminnelse om en stor sorg. En stund av musik, minnen och kärlek.

Dagens Media - 05 jun 18 kl. 08:58

Cancerfonden blir farfarfonden och lillasysterfonden

Byter namn under sommarens kampanj – och tar draghjälp av Håkan Hellström – för att sätta ljuset på de som drabbas..

SR - 21 mar 18 kl. 05:04

Tusentals cancerpatienter dör i onödan

Om lågutbildade fick lika bra vård när de blir sjuka som högutbildade får, skulle 2 900 människoliv kunna räddas varje år. Det visar en studie som Cancerfonden står bakom..

BT - 20 maj 18 kl. 20:12

Så vill regeringen ändra i cancervården

Regeringen presenterar en ny strategi för hur cancervården ska moderniseras fram till 2025. Cancerfonden ser positivt på förslagen men anser att regeringen är för vag om personalförsörjningen..

GöteborgsPosten - 20 maj 18 kl. 15:18

Regeringen vill modernisera cancervården

Regeringen presenterar en ny strategi för hur cancervården ska moderniseras fram till 2025. Cancerfonden ser positivt på förslagen men anser att regeringen är för vag om personalförsörjningen..

GöteborgsPosten - 20 maj 18 kl. 15:18

Regeringen vill modernisera cancervården

Regeringen presenterar en ny strategi för hur cancervården ska moderniseras fram till 2025. Cancerfonden ser positivt på förslagen men anser att regeringen är för vag om personalförsörjningen..

Barometern - 08 maj 18 kl. 12:04

Fick ihop rekordinsamling till Cancerfonden: ”Är fantastiskt”

Team Equus for Hope rider för att samla in pengar till cancerforskningen. När teamet ordnade familjefest på Aledals ridcenter på Öland i helgen blev det rekord – drygt 100 000 kronor!.

DN - 07 maj 18 kl. 20:00

Överläkare svarar på de vanligaste frågorna om cancer

Mer än var tredje person i Sverige kommer att få en cancerdiagnos under sin livstid, enligt Cancerfonden. Nina Cavalli Björkman är överläkare vid Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet. Här reder hon ut några av de vanligaste frågorna om en av våra vanligaste sjukdomar..

Barometern - 11 maj 18 kl. 16:53

Magdalena Forsberg talar om cancer och träning i Kalmar

Fysisk aktivitet är gynnsamt under och efter en cancerbehandling. På tisdag den 15 maj kommer Cancerfonden, forskare och Magdalena Forsberg till Kalmar för att prata om cancer och träning..

Jönköpingsnytt - 15 apr 18 kl. 07:26

Deras kollektion ska sprida glädje

Bröderna Gabriel och Christian Tekin driver Moderna Smycken på Östra Storgatan i Jönköping. För några månader sedan lanserade de en egen smyckeskollektion där delar av intäkterna skänks till Cancerfonden. Kollektionen har skapat intresse i hela landet och säljs i 35 butiker runt om i Sverige.

LV - 16 apr 18 kl. 16:46

Vinnare biljett till Hopp&Glädje!

Här är vinnarna som vunnit biljetter till Hopp & Glädje - en konsert för Cancerfonden..

SVT - 21 mar 18 kl. 05:48

Lågutbildade löper högre risk att dö av sin cancer

Lågutbildade löper en betydligt högre risk att dö av sin cancer, jämfört med högutbildade. Nu måste regeringen ta sitt ansvar och eliminera denna orättvisa. Det konstaterar Cancerfonden i sin senaste rapport..

Dagens Media - 19 apr 18 kl. 19:59

King vinner guld i Film

GULDÄGGET. King tar hem ett Guldägg för filmen "Minns det som igår" för Cancerfonden..

DN - 21 mar 18 kl. 07:34

Ojämlik cancervård kostar tusentals liv varje år

Lågutbildade löper en betydligt högre risk att dö av sin cancer, jämfört med högutbildade. Nu måste regeringen ta sitt ansvar och eliminera denna orättvisa. Det konstaterar Cancerfonden i sin senaste rapport..

Expressen - 21 mar 18 kl. 07:45

Lågutbildade får sämre cancervård i Sverige

Lågutbildade som drabbas av cancer dör i högre utsträckning än högutbildade. Det är orimligt menar Cancerfonden – som nu kräver regeringen att tar ansvar för att göra vården mer jämlik. – Om de lågutbildade fick samma vård som de högutbildade skulle det resultera i att 2 900 färre personer dör av cancer varje år, säger Cancerfondens Jan Zedenius till TT.

Sydsvenskan - 15 mar 18 kl. 10:21

Dansk stormarknad slutar sälja tobak

Varuhuset Magasin i Köpenhamn slutar att sälja tobak, ett beslut som hyllas av Kræftens bekæmpelse – Danmarks motsvarighet till Cancerfonden. – Jag hoppas verkligen att det här är en trend som fler stormarknader följer. Vi tycker faktiskt att tobak är e.

SmålandsPosten - 03 apr 18 kl. 09:14

Krav från (M) – undersök cancervården

Moderaterna i Kronoberg oroas av att cancervården visar sig vara ojämlik. Statistik framtagen av Cancerfonden visar att lågutbildade undersöks och behandlas i mindre utsträckning. Nu vill partiet veta hur det ser ut i länet..

Barometern - 21 mar 18 kl. 14:49

Elever arrangerar hopptävling för Cancerfonden

En grupp elever på Ölands Friskola har under våren jobbat med att planera för en hopptävling för att på så sätt samla in pengar till BarnCancerfonden..

Vimmerby Tidning - 27 mar 18 kl. 13:30

Femte och sista "Hopp och Glädje" i nuvarande format

Konceptet "Hopp och Glädje" har genom åren lyckats generera 250 000 kronor till Cancerfonden. Nu planerar arrangörerna för sin femte och sista konsert i nuvarande format. - Vi kommer inte lägga ner, men vi kände väl alla att vi ville göra något nytt.

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 18 kl. 10:21

Dansk stormarknad slutar sälja tobak

Varuhuset Magasin i Köpenhamn slutar att sälja tobak, ett beslut som hyllas av Kræftens bekæmpelse – Danmarks motsvarighet till Cancerfonden. – Jag hoppas verkligen att det här är en trend som fler stormarknader följer. Vi tycker faktiskt att tobak är e.

Västerbottens Folkblad - 18 mar 18 kl. 09:17

Umeå bäst på cancerforskning

Umeå universitet är bäst i Sverige vad gäller kvalitet i cancerforskning. Det visar en ny rapport från Cancerfonden. I rapporten från Cancerfonden framgår att det finns olika sätt att mäta cancerforskning.

Sydsvenskan - 25 mar 18 kl. 19:00

Deras middag gav pengar till cancerfonden

Hamnkrogens välgörenhetsmiddag gav flera hundra tusen kronor till cancerfond..

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 18 kl. 04:00

Utbildning avgör din chans att överleva cancer

Lågutbildade löper en betydligt högre risk att dö av sin cancer, jämfört med högutbildade. Nu måste regeringen ta sitt ansvar och eliminera denna orättvisa. Det konstaterar Cancerfonden i sin senaste rapport.

Sydsvenskan - 21 mar 18 kl. 04:00

Utbildning avgör din chans att överleva cancer

Lågutbildade löper en betydligt högre risk att dö av sin cancer, jämfört med högutbildade. Nu måste regeringen ta sitt ansvar och eliminera denna orättvisa. Det konstaterar Cancerfonden i sin senaste rapport.

Dagensanalys.se - 22 mar 18 kl. 13:55

Här är vinnarna i årets Strategy Awards

Igår genomfördes eventet Strategy Awards, som syftar till att sätta planerings- och strategiarbetet i kommunikationskampanjer på kartan. Vinnare i sju olika kategorier skulle utses, dessvärre gick bara sex vinnare hem med priser. Eventet hölls i handelshögskolans anrika lokaler, något som även pekade på den koppling till den akademiska världen som Strategy Awards strävar efter.

GöteborgsPosten - 21 mar 18 kl. 14:52

Utbildning avgör chans att överleva cancer

Lågutbildade löper en betydligt högre risk att dö av sin cancer, jämfört med högutbildade. Nu måste regeringen ta sitt ansvar och eliminera denna orättvisa, konstaterar Cancerfonden i sin senaste rapport. Men socialminister Annika Strandhäll (S) ser inte situationen som ett fullständigt misslyckande för en jämlik vård..

GöteborgsPosten - 21 mar 18 kl. 14:52

Utbildning avgör chans att överleva cancer

Lågutbildade löper en betydligt högre risk att dö av sin cancer, jämfört med högutbildade. Nu måste regeringen ta sitt ansvar och eliminera denna orättvisa, konstaterar Cancerfonden i sin senaste rapport. Men socialminister Annika Strandhäll (S) ser inte situationen som ett fullständigt misslyckande för en jämlik vård..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.