CKP

Tuesday, 18 February, 20:53

Nyheter om CKP

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 23 okt 19 kl. 18:00

Filmbolag bakom Estonia-dykning

Förundersökningsledaren Jarkko Toivonen vid CKP säger att dykningarna vid vraket av Estonia för en tid sedan gjordes för ett norskt filmbolags räkning. Estonias vrak ligger på internationellt vatten och där kan finska myndigheter ingripa endast mot finskregistrerade fartyg..

YLE - 18 okt 19 kl. 09:24

CKP: Kriminell liga tog kreditlån på hundratusentals euro med hjälp av förfalskade personuppgifter

Polisen har utrett en omfattande internationell bedrägerihärva där flera finansieringsbolag har vilseletts att bevilja lån och kreditkort till över 40 personer och skumma företag. Bland de misstänkta finns svenskar, danskar och ester..

YLE - 04 okt 19 kl. 12:42

CKP:s Olli Töyräs: Motivet till Kuopioattacken är knappast terroristiskt

Den yngling som misstänks för skolattacken mot ett yrkesinstitut i Kuopio hade knappast några terroristiska motiv, men fortfarande är orsaken till dådet okänt. Den 24-årige Joel Otto Aukusti Marin förklarades i dag häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och flera mordförsök av tingsrätten i Norra Savolax..

YLE - 20 sep 19 kl. 05:27

CKP: "Det är frågan om ett omfattande fall"- Airiston Helmis förundersökningen ännu långt ifrån klar

Det har gått ett år sedan den stora polisoperationen då Airiston Helmis fastigheter granskades. Tre personer greps och flera miljoner euro i kontanter konfiskerades. Ägaren Pavel Melnikov har ännu inte förhörts av polisen..

YLE - 20 sep 19 kl. 05:27

CKP: "Det är frågan om ett omfattande fall"- Airiston Helmis förundersökning ännu långt ifrån klar

Det har gått ett år sedan den stora polisoperationen då Airiston Helmis fastigheter granskades. Tre personer greps och flera miljoner euro i kontanter konfiskerades. Ägaren Pavel Melnikov har ännu inte förhörts av polisen..

YLE - 19 sep 19 kl. 07:12

CKP till Lännen Media: Försvarsmaktens ex-kommendör misstänks för tjänstebrott

Den före detta kommendören för försvarsmakten, Jarmo Lindberg, är misstänkt för tjänstebrott i samband med den omtalade frivilliga repetitionsövningen i Lemmenjoki i Enare 22–24 september 2017, skriver tidningsgruppen Lännen Media..

YLE - 16 sep 19 kl. 14:59

CKP söker efter person som var i Tammerfors strandtunnel under biljakten i Borgåfallet

Polisen ber personen som körde bilen vara i kontakt..

YLE - 16 aug 19 kl. 18:02

Polisen utredde omfattande misstänkt penningtvätt – ryska brottslingar tvättade över hundra miljoner euro genom finländskt företag

Två estniska män är misstänkta för grov penningtvätt. Enligt Centralkriminalpolisen (CKP) var det den organiserade brottsligheten i Ryssland som låg bakom arrangemangen för penningtvätten..

YLE - 10 jul 19 kl. 12:29

CKP: Tre finländare misstänks ha lett koppleriliga - tjänade 40 miljoner

Tre finländare misstänks ha lett en omfattande koppleri- och penningtvättsverksamhet. Centralkriminalpolisen har utrett härvan i samarbete med myndigheter från Sverige, Spanien och EU..

YLE - 08 maj 19 kl. 15:38

CKP: Hussein al-Taee misstänks inte för brott

Centralkriminalpolisen beslutade i april att inte finns anledning att misstänka SDP:s riksdagsledamot Hussein al-Taee för brott med anledning av hans omtalade inlägg på Facebook. Beslutet fattades innan Riksåklagarämbetet bad polisen utreda skriverierna och ta ställning till behovet av en förundersökning..

YLE - 03 apr 19 kl. 20:39

CKP har utrett över 30 misstänkta krigs- och terrorbrott

Vad handlar de om, Centralkriminalpolisens utredningar av krigsbrott och terrorplaner, som vi allt oftare får läsa om? Yles aktualitetsprogram A-studion har tittat lite närmare på utredningarna, där det ofta är ytterst ont om konkret bevismaterial..

YLE - 09 sep 19 kl. 15:50

CKP slog till mot kriminella gänget United Brotherhood - hundratals vapen och tiotals kilogram narkotika har beslagtagits

Förra veckan utförde CKP flera husrannsakningar på flera olika håll i Finland, de mest uppmärksammade skedde i Borgå och Tusby. Då gavs inte mycket information om fallet, men nu avslöjar CKP att det handlar om ett enormt fall av organiserad brottslighet..

YLE - 09 sep 19 kl. 15:50

Direktrapport: Husrannsakningar i Borgå och Tusby - CKP informerar om kopplingar till organiserad brottslighet

Under torsdagen utförde Centralkriminalpolisen husrannsakningar på olika håll, men då avslöjades få detaljer om vad det handlade om. Nu ger CKP mera information under en direktsänd pressträff. Läs vår direktrapport här..

YLE - 09 sep 19 kl. 15:50

Direktrapport: CKP slog till mot kriminella gänget United Brotherhood - hundratals vapen och tiotals kilogram narkotika har beslagtagits

Under torsdagen utförde Centralkriminalpolisen husrannsakningar på olika håll, men då avslöjades få detaljer om vad det handlade om. Nu ger CKP mera information under en direktsänd pressträff. Läs vår direktrapport här..

YLE - 24 jan 19 kl. 15:58

CKP: Utrikesministeriet föll offer för bedragare och betalade 400 000 euro till fel konto

Centralkriminalpolisen misstänker att finska utrikesministeriet lurades till att betala 400 000 euro i februari i fjol..

YLE - 21 dec 18 kl. 12:52

CKP: Riksdagsledamot Ville Vähämäki utreds för grovt bedrägeri – på grund av bastubostaden

Sannfinländarnas riksdagsledamot Ville Vähämäkis bastuboende går vidare till åtalsprövning..

YLE - 05 nov 18 kl. 22:18

CKP misstänker skolhem för misshandel och frihetsberövande

Centralkriminalpolisen undersöker misstankar om frihetsberövande och misshandel på skolhemmet Pohjolakoti i Muhos, i Norra Österbotten..

YLE - 25 sep 18 kl. 13:51

CKP ber om internationell polishjälp i den åboländska brottshärvan

Centralkriminalpolisen ber om internationell handräckning för att reda ut den ekonomiska brottshärvan i Åbolands skärgård. Begäran gäller förberedelse av penningtvätt - det ska handla om pengar som härstammar från något annat land, men som ska ha tvättats i Finland..

YLE - 24 sep 18 kl. 11:54

Polisen om skärgårdsrazzian: Alla tre misstänkta är utlänningar - en är släppt men två förhörs ännu

Centralkriminalpolisen fortsätter gå igenom det konfiskerade materialet från husrannsakan på sammanlagt 17 ställen i Pargas. Två personer är fortfarande gripna och förhörs som bäst. CKP säger till Svenska Yle att de två personerna är utländska medborgare..

YLE - 20 aug 18 kl. 13:12

Medier: Åtalade polischefen Robin Lardot intagen på sjukhus

Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot fick i fredags en akut sjukdomsattack och han befinner sig fortfarande på sjukhus. Mer än så vill CKP inte avslöja om Lardot, som är en av de åtalade i den största polisrättegången någonsin i Finland..

YLE - 15 aug 18 kl. 11:08

Åklagaren kräver stora böter eller villkorligt fängelse för CKP-chefen Robin Lardot

Åklagaren kräver stora böter eller högst fyra månaders villkorligt fängelse för Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot. Lardot är en av de polischefer och poliser som åtalas för att ha försummat att på ett korrekt sätt ha registrerat sina informatörer..

YLE - 13 aug 18 kl. 16:01

CKP:s chef Robin Lardot åtalas för brott mot tjänsteplikt

Centralkriminalpolisen chef Robin Lardot åtalas för brott mot tjänsteplikt. Åtalet gäller behandlingen av informationskällor vid polisinrättningen i Helsingfors..

YLE - 07 feb 18 kl. 05:14

Morgonkollen: Wallin tackar för sig, CKP offentliggör förundersökningsmaterial från Åbo, lyckad uppskjutning av Falcon Heavy

Stefan Wallin ställer inte upp i riksdagsvalet 2019, förundersökningsmaterialet från knivdådet i Åbo presenteras på eftermiddagen och igår kväll sköts världens kraftigaste bärraket upp..

YLE - 02 feb 18 kl. 08:16

CKP utreder insiderbrott vid Nokian Renkaat - hänger samman med manipulerade däcktest

Centralkriminalpolisen har inlett en förundersökning om misstänkta insideraffärer vid Nokian Renkaat..

Nyan - 20 jan 18 kl. 15:48

40 öppna fall med färjförsvinnanden

Centralkriminalpolisen (CKP) i Finland har för närvarande 40 öppna fall angående personer som försvunnit från färjorna på Finska viken, huvudsakligen på rutterna mellan Finland och Sverige. Det skriver Helsingin Sanomat, enligt nyhetsbyrån SPT:s referat. Om man går tillbaks till 1990-talet finns det 400 ouppklarade fall.

YLE - 27 okt 17 kl. 11:22

CKP: Lättcigarretter är inte mord - tobaksbossar utreds inte

Centralkriminalpolisen startar inte någon förundersökning om direktörer för företag som säljer lättcigarretter har gjort sig skyldiga till grov misshandel och mord..

YLE - 22 sep 17 kl. 11:49

CKP: Brottsliga i byggbranschen har verkat många år

Centralkriminalpolisen har kommit en enorm brottshärva inom byggbranschen på spåren..

YLE - 14 sep 17 kl. 07:01

Aarnioföljetongen fortsätter – här är de centrala personerna

Långköraren kring tidigare narkotikarotelchefen Jari Aarnio fortsätter i dag i Helsingfors hovrätt. Behandlingen pågår fram till sommaren och omfattar också en rad andra personer som dömdes i tingsrätten. Under de första dagarna avhandlar hovrätten bland annat två av de åtal för brott mot tjänsteplikt, som Jari Aarnio dömdes för i tingsrätten.

YLE - 05 sep 17 kl. 09:56

Ex-fastighetschef vid HOK-Elanto misstänks ha fått sin husrenovering betald av Skanska

Den tidigare fastighetschefen vid HOK-Elanto, Jari Leivo, misstänks ha fått renoveringen av sitt hus betald av byggbolaget Skanska. Det här framkommer i polisens förundersökning. Där avslöjas också att Leivo försökt få S-gruppens tidigare koncernchef att godkänna de misstänkta mutorna efter att polisen inlett förundersökningen.

YLE - 27 aug 17 kl. 06:27

Finländska styckmördaren åkte fast efter belägring i Stockholm

Markus Pönkä, som avtjänat ett långt fängelsestraff i Finland bland annat för styckmord, togs fast i Stockholm på lördagskvällen, uppger Centralkriminalpolisen. Före det belägrade polisen den privatbostad där han fanns i cirka tre timmar. Gripandet gjordes av svenska centralkriminalens FAST-grupp och en specialenhet vid Stockholmspolisen.

YLE - 25 aug 17 kl. 04:08

En vecka efter Åbodådet - detta hände och det här vet vi nu

Vad hände egentligen i Åbo, eftermiddagen den 18 augusti, då två dog, åtta skadades och polisen stod inför det första misstänkta terrorbrottet i Finlands historia? Här sammanfattar vi veckan som gått. Det här vet vi nu: Två personer dog.

YLE - 01 sep 17 kl. 14:05

Åbodåden: Bara den huvudmisstänkte är i polisens förvar - de andra har släppts

Polisen frigav på fredagen ytterligare en man som misstänktes ha samband med knivdåden i Åbo den 18 augusti. Mannen häktades för en vecka sedan misstänkt för delaktighet i två mord och åtta försök till mord, samtliga i terroristiskt syfte. Han är inte längre misstänkt för brotten.

YLE - 24 aug 17 kl. 14:17

Knivmannen i Åbo radikaliserades snabbt

Centralkriminalpolisen ska ha fått ny information om knivdåden i Åbo för en vecka sedan. Man tror att radikaliseringen har gått snabbt. Enligt uppgifter som Yle fått ta del av ska den misstänkte gärningsmannen Abderrahman Mechkah ha radikaliserats så sent som nu i augusti.

YLE - 22 aug 17 kl. 10:11

Den huvudmisstänkte för knivattacken i Åbo har häktats - förnekar mord

Egentliga Finlands tingsrätt har avslutat rättsbehandlingen med att konstatera att den 18-årige mannen, huvudmisstänkt för knivattacken i Åbo, häktas. Den huvudmisstänkte har i någon mån gått med på att kommunicera. Olli Töyräs, som leder utredningarna vid Centralkriminalpolisen, säger att den huvudmisstänkte medger handlingarna med dödlig utgång, men han förnekar mord.

YLE - 22 aug 17 kl. 12:56

En av de Åbomisstänkta har släppts - fyra häktade

En av de fem som greps i samband med knivdådet i Åbo förra veckan har släppts, meddelar tingsrätten i Egentliga Finland. Mannen som släppts är en 24-årig marockan. Beslutet fattades av utredningsledaren.

YLE - 22 aug 17 kl. 12:56

En av de Åbomisstänkta har släppts - tre häktade

En av de fem som greps i samband med knivdådet i Åbo förra veckan har släppts, meddelar tingsrätten i Egentliga Finland. Mannen som släppts är en 24-årig marockan. Beslutet fattades av utredningsledaren.

YLE - 22 aug 17 kl. 10:11

Den huvudmisstänkte för knivattacken i Åbo har häktats

Egentliga Finlands tingsrätt har avslutat rättsbehandlingen med att konstatera att den 18-årige mannen, huvudmisstänkt för knivattacken i Åbo, häktas. Rättegången hölls bakom stängda dörrar i Egentliga Finlands tingsrätt i Åbo. Den 18-årige huvudmisstänkte Abderrahman Mechkah deltog i rättegången via video från sjukhuset.

YLE - 02 aug 17 kl. 15:02

Kriminolog om vansinnesföraren: Något måste hända innan myndigheterna agerar

Professor i kriminologi Kauko Aromaa säger att det inte finns någon mekanism som fullt kan stoppa händelser såsom vansinneskörningen i Helsingfors i slutet av juli, där en person miste livet och fem personer skadades. Den 51-åriga gärningsmannen hade varit intagen för psykiatrisk vård ett trettiotal gånger och hade tidigare bland annat dömts för mordbrand av sin fars hus. - Liksom många andra blev jag förstås förvånad över att en sådan långvarig "katastrofperson" kunde agera fritt, men det är faktiskt möjligt i vårt system, säger Aromaa.

YLE - 29 jun 17 kl. 03:58

Polisen utreder unikt fall: 180 ton avfall smugglades till Estland och dumpades i naturen

Estlandsfärjorna mellan Helsingfors och Tallinn fungerade år 2015 som smuggelrutt för enorma mängder avfall över Finska viken. Åtminstone ett finländskt företag och två estniska män är inblandade i härvan, som i båda länderna beskrivs som unik. Den olagliga avfallstransporten pågick mellan januari och november 2015.

YLE - 25 jun 17 kl. 07:32

Anmälningar för miljöbrott skjuter i höjden - byggboomen leder till att flera dumpar avfall i naturen

Antalet polisanmälningar för miljöbrott ökade med över 30 procent år 2016. Enligt polisen är det här goda nyheter eftersom miljöbrottens mörkertal varit enormt. Men samtidigt kan den växande byggbranschen leda till flera avfallsdumpningar i naturen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.