Byggprojektet

Sunday, 23 September, 20:43

Nyheter om Byggprojektet

Sortering: Relevans | Senaste
Barometern - 23 aug 18 kl. 17:15

Stort intresse för nya bostäderna på Mejeriplan

Det beskrivs som en milstolpe i både Byggebos och Oskarshamns stads historia - Byggprojektet på Mejeriplan där 57 lägenheter och en hälsocentral håller på att färdigställas..

BT - 27 aug 18 kl. 19:26

Efter förseningen: Stort steg närmare nya byggprojektet

Snart kan det nya bostadsområdet på Assberg börja byggas. Den nya detaljplanen, som försenats kraftigt, har nu klubbats igenom och om allt går vägen kan spaden sättas i marken i april. – Inte en dag för tidigt, säger Svante Dahlquist, vd på Marks Bostads AB..

Sydöstran - 23 aug 18 kl. 10:17

Reaktioner på trädfällning på Kilströms kaj

Flera Björkholmsbor gick sorgetåg längs trädstubbarna på Kilströms kaj på onsdagen. Kritikerna till Byggprojektet hävdar att det saknades tillstånd att fälla oxelträden. Något som tillbakavisas av kommunen..

Skånskan - 07 jul 18 kl. 14:00

Upphandlingen av depåbygge delas upp

Lund När en ny upphandling av bygget av depån för Lunds spårvagnar nu inletts sker den i två delar. Samtidigt är Regionfastigheters bedömning att det inte blir några ytterligare förseningar av projektet.I maj stod det klart att det inte kommit in några anbud på Byggprojektet som är värt 200 miljoner kronor.

Skånskan - 07 jul 18 kl. 14:00

Snabba ryck när idrottshall rivs

HÖRBY I måndags påbörjades rivningen av Lågehall 2. Nu är byggnaden jämnad med marken, och ett landmärke i Hörby har försvunnit.
På tomten ska det bli plats för den nya arenan, som byggs samman med Lågehall 1.

DI - 04 jul 18 kl. 14:59

Bomarknaden står stilla – då bygger Oscar Properties nytt lyxprojekt

Trots stiltjen i försäljningen av nyproducerade bostadsrätter satsar Oscar Properties med full kraft vidare på att bygga exklusiva bostäder i exklusiva miljöer. Redan i höst planeras bostadsutvecklaren att börja sälja nya bostäder i Byggprojektet Primus Park på Lilla Essingen i Stockholm..

NSD - 27 jun 18 kl. 11:57

Byggprojektet kopplas ihop med va och fjärrvärme

Samtidigt som Peabs personal jobbar med betongstommarna på Bodens nya äldreboende dras det va-ledningar och fjärrvärme till området..

GöteborgsPosten - 14 jun 18 kl. 20:16

Dålig luft hotar centrala byggprojektet

Planerna på att bygga fem nya kvarter med bostäder och kontor ovanpå E45 i centrala Göteborg är i farozonen. Det efter att luftkvaliteten i området har dömts ut.
– Vi har vetat om att det är dålig luft, men inte att det är riktigt så dåligt som beräkningarna visar, säger Anna Samuelsson på Stadsbyggnadskontoret..

Barometern - 12 jun 18 kl. 16:02

Delade meningar om byggprojekt

I mitten av augusti ska det finnas en total kostnadsredovisning över Byggprojektet med förskola och skola i Bergkvara. Meningarna om satsningen går isär..

Skånskan - 07 jun 18 kl. 18:29

Citygross bygger nytt på Hyllieområdet

MALMÖ Citygross planerar för en ny butik på Hyllieområdet och nu är bygglov beviljat. I satsningen ingår inte bara en ny stormarknad utan även 427 nya hyreslägenheter.Butiken ska ligga i hörnet av Hyllie allé och Hyllie vattenparksgata inte så långt från köpcentrumet Emporia och Pildammsvägen.

Skånskan - 29 maj 18 kl. 14:00

Passning för nya Lågehallarna

HÖRBY Med några välriktade passningar uppmärksammades på måndagen att ombyggnaden och renoveringen av Lågehallarna i Hörby är igång. Om 15 månader ska allt vara klart. Bygget kostar 122 miljoner kronor, och är det största Byggprojektet hittills i kommunens regi.

Dagens PS - 04 jun 18 kl. 08:25

Butiksjätte bygger sex nya varuhus

Här i Sverige hamnar varuhusen. Det är butikskedjan Biltema som smäller upp sex nya varuhus i landet. Byggnationerna startar under 2018-2019 och varuhusen hamnar i Bredden och Haninge utanför Stockholm samt i Avesta, Nässjö, Falköping och Lidköping, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Barometern - 01 jun 18 kl. 11:30

Miljardsatsning på psykiatrin

Det tog 13 år av förberedelser. Men nu har Byggprojektet för en ny psykiatribyggnad i Kalmar inletts, även officiellt..

Barometern - 18 apr 18 kl. 06:00

Psykiatrins lokaler tar form

Landstingets nya psykiatrilokaler vid sjukhuset börjar ta form. Mobilkranen vid bygget som blivit något av ett landmärke spelar just nu en central roll i Byggprojektet. Varje dag lyfter föraren 17 ton tunga väggelement som snabbt monteras på plats..

Skånskan - 25 apr 18 kl. 15:51

Sista bombhålet i innerstaden bebyggs

lund Ett kontorshus och två kvarter med flerbostadshus, med sammanlagt 165 bostäder, byggs på gamla bussdepån precis norr om Kung Oscars bro. Aromalund kallas det nya området.Under onsdagen togs det första symboliska spadtaget i närvaro av landshövding Anneli Hulthén.

Jönköpingsnytt - 23 apr 18 kl. 20:19

Företag polisanmäls – hela byggprojektet stoppat

DSV:s markarbete på Stigamo har stoppats av Jönköpings kommun. Bygglovschefen Anna Klahr ska enligt uppgifter till Jnytt ha satt ner foten och sagt att markarbetet inte får fortsätta på grund av att det saknas lov för arbetet.
.

Skånskan - 03 apr 18 kl. 05:00

Extern operatör kan driva Stadshallen

Lund Kommunkontoret förordar att Stadshallen ska drivas av en huvudansvarig extern operatör.
Under den marknadsdialog som nu genomförts har två intressenter lämnat förslag. Samtidigt står det klart att ombyggnadsprojektet kommer att kosta 155 miljoner kronor.

Barometern - 29 mar 18 kl. 14:58

Halltorps nya skola är invigd

Efter år av diskussioner inleddes Byggprojektet i januari 2017. Nu står Halltorps nya skola klar. Härligt, säger skolans rektor Henrik Hansson..

Vimmerby Tidning - 15 mar 18 kl. 19:00

"Här kommer det att bo 3 000 personer"

Drygt 3 000 personer kommer att kunna bo vid golfbanan i Västervik om några år. Det största Byggprojektet i Västervik på många år håller på att växa fram. - Det är fantastiskt, det går makalöst bra, säger Peter Billberg, vd för Västerviks Golf..

DI - 16 mar 18 kl. 18:06

Miljardprojektet blir Spotifys nya huvudkontor

Aktien noteras i New York, men musiktjänsten Spotify valde nya lokaler i centrala Stockholm för sitt huvudkontor. Platsen är Gallerian och de fastigheter runt omkring som AMF Fastigheter rustar upp för 5 miljarder kronor. Följ med Di till det gigantiska Byggprojektet mitt i hjärtat av staden..

Trelleborgs Allehanda - 01 mar 18 kl. 10:20

Inringning för nybygget på skolgården – ”Blir mycket bra för city”

1 mars innebär inflyttning i det senaste Byggprojektet som förtätar Trelleborgs centrum. Där en gång delar av Centralskolan stod finns nu ett tegelhus i fem våningar, med 20 nya lägenheter..

DI - 01 mar 18 kl. 12:23

NCC bekräftar miljardorder kopplat till Västlänken

Byggbolaget NCC har undertecknat ett avtal med Trafikverket rörande byggandet av Centralen, vilket är en omfattande etapp av Byggprojektet Västlänken i Göteborg. .

Alingsås tidning - 23 feb 18 kl. 05:30

Byggstart för Stockslyckes nya förskola

Snart tas de första spadtagen för Herrgårdens nya förskolebyggnad på Stockslycke. När projektet är färdigställt kommer det finnas förskoleplats för cirka 70 barn, vilket är en fördubbling mot vad Herrgårdens förskola rymmer idag. Den nya byggnaden kommer innehålla två avdelningar för mindre barn (1-3 år) samt ett nytt mottagningskök.

Barometern - 18 jan 18 kl. 12:39

Torsåsföretag ska bygga nya familjecentralen

Det blir lokala företaget Svensk Entreprenad AB som ska bygga den nya familjecentralen i Vita skolan i Torsås. Byggprojektet beräknas stå klart i slutet av året..

Alingsås tidning - 13 jan 18 kl. 05:30

Sabotage mot järnvägsbygget

Ombyggnaden av Alingsås station drabbades av både stölder och sabotage under jul och nyår och belysningen i gångtunneln har stulits två gånger.
Men arbetet fortsätter som planerat – just nu med stenvalvsbron över Lillån.
Trafikverkets entreprenör NRC har polisanmält stölderna och sabotagen, men projektledaren Katja Rydback är förtegen om vad det är som har stulits och förstörts.

Blekinge Läns tidning - 03 jan 18 kl. 14:00

Insändare: Demokratins sammanbrott i Karlskrona

Byggprojektet Kilströms kaj är ett exempel på den parlamentariska demokratins sammanbrott i Karlskrona. När stadsarkitekten i lokal-TV deklarerar att han tycker att projektet är mycket lämpligt och bra reser sig nackhåren på en sann demokrat..

Barometern - 20 dec 17 kl. 19:41

Kapell med ett av Sveriges största fönster

En av landets största fönsterrutor, 18 kvadratmeter stor, har kommit på plats i det nya begravningskapell som just nu byggs vid Skogskyrkogården. Byggprojektet har kommit halvvägs..

Vimmerby Tidning - 12 nov 17 kl. 16:00

Följ med in i Slottsholmen

Vår tidning kunde på torsdagskvällen ta del av en exklusiv visning av lägenheterna på Slottsholmen i Västervik. Det uppmärksammade Byggprojektet som bland annat Björn Ulvaeus är med och förverkligar börjar ta form och i januari kan de första hyresgästerna flytta in..

Kristianstadsbladet - 13 nov 17 kl. 17:00

Unikt spadtag på Västanvid

Alla ville vara med när det var dags att starta det största Byggprojektet i Östra Göinges historia. Med hjälp av en pinfärsk grävmaskinist markerades starten..

GöteborgsPosten - 24 okt 17 kl. 18:40

Klartecken för unikt byggprojekt i Majorna

Byggprojektet Gröna vallen i Majorna har tagit ett steg framåt. Fastighetsnämnden har gjort tummen upp och snart kan detaljplanarbetet börja. – Det är ett unikt projekt.

Barometern - 09 nov 17 kl. 06:00

Förstör inte Brädplan

Än är det inte försent att stoppa Byggprojektet Brädplan..

YA - 24 okt 17 kl. 22:00

Färgstark arena lyser upp i mörkret

Arenan lyser upp i höstmörkret. Det stora Byggprojektet klarade budgeten. Slutredovisningen visar på ett överskott på drygt tre miljoner kronor..

Nerikes Allehanda - 30 okt 17 kl. 15:14

Här ska det byggas 20 nya lägenheter- och 250 personer står redan i kö för att de vill flytta dit

I januari år 2019 ska de 20 nya lägenheterna i kvartetet Gåsen vara klara. Och redan nu står nästan 250 personer i kö för att de vill flytta dit. På måndagen togs det symboliska första spadtaget för Byggprojektet..

Alingsås tidning - 11 sep 17 kl. 09:34

Första spadtaget för Steeltech

I fredags togs ett första spadtag för det som ska bli Steeltechs nya lokaler på Sävelund – till sommaren ska Byggprojektet vara klart. Det är till lokaler på Sävelund som flyttlasset går för Steeltech under nästa år. Under våren slöt företaget ett avtal med Castellum om att utveckla fastigheten som ligger på Bultgatan, och i går togs ett första spadtag för projektet.

YLE - 12 sep 17 kl. 04:29

Grännäs skola ska vara klar före slutet av 2018

Nu är det klart att ombyggnaden av Grännäs skola i Borgå kostar närmare 3,3 miljoner euro. Stadsstyrelsen valde entreprenör på sitt möte på måndagen. Byggbolaget Lujatalo, som gav det billigaste anbudet, kommer att stå för ombyggnaden av Grännäs skola i Borgå.

YLE - 04 sep 17 kl. 11:47

Tidigare toppolitiker i Esbo överklagar domen i bedrägerihärva

Härvan kring byggandet av ett seniorhus i Esbo, där tidigare ordförande för stadsstyrelsen i Esbo Ilkka J. Kari (Saml) dömts till fem års ovillkorligt fängelse, går vidare till Högsta domstolen. Kari och två andra dömda har sökt besvärstillstånd hos Högsta domstolen, enligt uppgifter till Yle Huvudstadsregionen.

GöteborgsPosten - 03 aug 17 kl. 18:26

Planerna på Karlatornet överklagas

Även om det gigantiska Byggprojektet kring Karlastaden antogs av kommunfullmäktige är det inte säkert att bygget kommer att bli av. Fyra överklaganden har lämnats in efter att detaljplanen klubbades i juni..

Nerikes Allehanda - 29 aug 17 kl. 11:31

Nu kan utbyggnaden av Björkhagaskolan starta - beräknas kosta 87,8 miljoner kronor

Kommunstyrelsen har nu gett ett formellt klartecken till utbyggnaden av Björkhagaskolan. Nu kan Byggprojektet starta. Beräknad byggkostnad är 87,8 miljoner kronor..

Expressen - 28 aug 17 kl. 08:56

Planen: Ett Trump Tower i Moskva

Donald Trumps företag planerade att bygga ett Trump Tower i Moskva.Diskussioner om Byggprojektet ska ha förts samtidigt som presidentvalskampanjen pågick, skriver Washington Post.Själv nekade han dock så sent som i juli förra året till att ha några affärsrelationer med Ryssland.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.