Byggprojektet

Saturday, 17 November, 16:49

Nyheter om Byggprojektet

Sortering: Relevans | Senaste
Alingsås tidning - 25 okt 18 kl. 07:08

Ny bro vid Lugnet försenas

Det pågående projektet med att bygga en ny gång- och cykelbro över Lillån vid Lugnet blir något försenat.
Orsaken till förseningen av Byggprojektet förklaras med att brofästena inte riktigt såg ut som tänkt när den gamla bron rivits vid Lugnet. – Det behöver göras viss omkonstruktion av den nya bron, säger Markus Thunberg, gatuchef.

Skånskan - 18 okt 18 kl. 05:00

Nya bostäder för nyanlända

LUND Ett hundratal nya bostäder för nyanlända står klara i dagarna i Lund respektive Dalby och Veberöd.
De fyra boendena är försenade och behovet av tillfälliga bostäder har funnits i kommunen i flera år.– Det är positivt för Lund att så många bostäder för nyanlända blir klara samtidigt i höst.

Nyan - 14 okt 18 kl. 10:31

Galeasen Emelia har fått ett hem

Arbetet med att bygga en ny galeas som ska ”efterträda” Albanus har nu tagit ett viktigt steg framåt. Nu har Stiftelsen Emelia, som driver Byggprojektet, slutit ett avtal med Sjökvarteret i Mariehamn om utrymme åt bygget. I och med att avtalet är underskrivet kan verksamheten inledas på riktigt, skriver stiftelsen i ett pressmeddelande.

Skånskan - 06 okt 18 kl. 05:00

Arbetslösa får jobb på ett socialt bygge

MALMÖ Ett 15-tal arbetslösa och Yallatrappan kommer att engageras i byggandet när Skanska nu startar två projekt med äldreboende och en förskola i Limhamns sjöstad och i Västra hamnen.– Vi vill bidra till ett socialt hållbarare samhälle där arbetslösa i utanförskap får en chans att komma in på arbetsmarknaden, säger Gunnar Hagman, VD på Skanska.
På fastigheten Sjösättningen 1 i Västra hamnen ska det byggas ett vårdboende med 60 vårdplatser, förskola för 120 barn och affärslokaler.

Helsingborgs Dagblad - 25 sep 18 kl. 17:45

Nytt hopp för odlarna på Mejeritomten

Utan majoritet tvekar Peter Danielsson (M) inför Byggprojektet..

Corren - 24 sep 18 kl. 16:00

Fortsatt osäkert om lägenheterna

Lite fler än hälften av lägenheterna är bokade i Byggprojektet i Hästholmen..

SmålandsPosten - 19 sep 18 kl. 20:04

Arenastaden: Växjö Vipers ett steg närmare nya jättebygget

För sex månader sedan presenterade Växjö Vipers sina planer för det nya Byggprojektet ”Stairway to heaven”. Under onsdagskvällen meddelade Vipers att de nått en uppgörelse med fastighetsföretaget Nivika Fastigheter AB..

DI - 17 sep 18 kl. 07:15

Billerud Körsnäs höjer prognos igen

Förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs tror nu att investeringen i bolagets nya kartongmaskin, KM7, kommer att uppgå till 7,6 miljarder kronor. Det är högre än tidigare bedömning ”på grund av ökade kostnader för Byggprojektet och negativa valutaeffekter”.  Det skriver bolaget i ett pressmeddelande med anledning av att bolaget på måndagen anordnar det bolaget kallar en kapitalmarknadswebcast..

Skånskan - 17 sep 18 kl. 05:00

Gymnasiet – nya landmärket över Eslöv

ESLÖV Bygget av Eslövs nya gymnasieskola går framåt sedan första spadtaget togs i höstas.
Tempot är högt och målet är att ta igen den lilla försening som uppstått.Svetslopporna sprutar upp i luften från ett hörn där byggjobbarna är igång.

Nyan - 10 sep 18 kl. 11:41

Ryssugn från 1700-talet – i datorn

Hur ser en ryssugn ut? Egentligen? Med Kulturbyråns nya 3D-teknik kan man få en bättre uppfattning, utan att behöva gå ut i skogen.

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 18 kl. 15:47

Statligt stöd till byggprojektet i Selleberga

Bjuvs kommun ska få hjälp med bostadsplanering..

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 09:59

Grönt ljus för enorma byggprojektet

Nordens högsta kontorshus kommer att få byggas. Trafikverket har valt att inte överklaga planerna vidare..

Barometern - 29 aug 18 kl. 15:27

Säljstart för 28 nya bostadsrätter i centrum

Bostadsbyggandet har tagit fart på allvar i Oskarshamn. I veckan är det säljstart i Byggprojektet på Tunnbindaregatan och Värdshusgatan där 28 bostadsrätter ska byggas. De första väntas bli inflyttningsklara sommaren 2019..

Barometern - 23 aug 18 kl. 17:15

Stort intresse för nya bostäderna på Mejeriplan

Det beskrivs som en milstolpe i både Byggebos och Oskarshamns stads historia - Byggprojektet på Mejeriplan där 57 lägenheter och en hälsocentral håller på att färdigställas..

BT - 27 aug 18 kl. 19:26

Efter förseningen: Stort steg närmare nya byggprojektet

Snart kan det nya bostadsområdet på Assberg börja byggas. Den nya detaljplanen, som försenats kraftigt, har nu klubbats igenom och om allt går vägen kan spaden sättas i marken i april. – Inte en dag för tidigt, säger Svante Dahlquist, vd på Marks Bostads AB..

Sydöstran - 23 aug 18 kl. 10:17

Reaktioner på trädfällning på Kilströms kaj

Flera Björkholmsbor gick sorgetåg längs trädstubbarna på Kilströms kaj på onsdagen. Kritikerna till Byggprojektet hävdar att det saknades tillstånd att fälla oxelträden. Något som tillbakavisas av kommunen..

Skånskan - 07 jul 18 kl. 14:00

Upphandlingen av depåbygge delas upp

Lund När en ny upphandling av bygget av depån för Lunds spårvagnar nu inletts sker den i två delar. Samtidigt är Regionfastigheters bedömning att det inte blir några ytterligare förseningar av projektet.I maj stod det klart att det inte kommit in några anbud på Byggprojektet som är värt 200 miljoner kronor.

Skånskan - 07 jul 18 kl. 14:00

Snabba ryck när idrottshall rivs

HÖRBY I måndags påbörjades rivningen av Lågehall 2. Nu är byggnaden jämnad med marken, och ett landmärke i Hörby har försvunnit.
På tomten ska det bli plats för den nya arenan, som byggs samman med Lågehall 1.

DI - 04 jul 18 kl. 14:59

Bomarknaden står stilla – då bygger Oscar Properties nytt lyxprojekt

Trots stiltjen i försäljningen av nyproducerade bostadsrätter satsar Oscar Properties med full kraft vidare på att bygga exklusiva bostäder i exklusiva miljöer. Redan i höst planeras bostadsutvecklaren att börja sälja nya bostäder i Byggprojektet Primus Park på Lilla Essingen i Stockholm..

NSD - 27 jun 18 kl. 11:57

Byggprojektet kopplas ihop med va och fjärrvärme

Samtidigt som Peabs personal jobbar med betongstommarna på Bodens nya äldreboende dras det va-ledningar och fjärrvärme till området..

GöteborgsPosten - 14 jun 18 kl. 20:16

Dålig luft hotar centrala byggprojektet

Planerna på att bygga fem nya kvarter med bostäder och kontor ovanpå E45 i centrala Göteborg är i farozonen. Det efter att luftkvaliteten i området har dömts ut.
– Vi har vetat om att det är dålig luft, men inte att det är riktigt så dåligt som beräkningarna visar, säger Anna Samuelsson på Stadsbyggnadskontoret..

Barometern - 12 jun 18 kl. 16:02

Delade meningar om byggprojekt

I mitten av augusti ska det finnas en total kostnadsredovisning över Byggprojektet med förskola och skola i Bergkvara. Meningarna om satsningen går isär..

Skånskan - 07 jun 18 kl. 18:29

Citygross bygger nytt på Hyllieområdet

MALMÖ Citygross planerar för en ny butik på Hyllieområdet och nu är bygglov beviljat. I satsningen ingår inte bara en ny stormarknad utan även 427 nya hyreslägenheter.Butiken ska ligga i hörnet av Hyllie allé och Hyllie vattenparksgata inte så långt från köpcentrumet Emporia och Pildammsvägen.

Skånskan - 29 maj 18 kl. 14:00

Passning för nya Lågehallarna

HÖRBY Med några välriktade passningar uppmärksammades på måndagen att ombyggnaden och renoveringen av Lågehallarna i Hörby är igång. Om 15 månader ska allt vara klart. Bygget kostar 122 miljoner kronor, och är det största Byggprojektet hittills i kommunens regi.

Dagens PS - 04 jun 18 kl. 08:25

Butiksjätte bygger sex nya varuhus

Här i Sverige hamnar varuhusen. Det är butikskedjan Biltema som smäller upp sex nya varuhus i landet. Byggnationerna startar under 2018-2019 och varuhusen hamnar i Bredden och Haninge utanför Stockholm samt i Avesta, Nässjö, Falköping och Lidköping, rapporterar nyhetsbyrån TT.

Barometern - 01 jun 18 kl. 11:30

Miljardsatsning på psykiatrin

Det tog 13 år av förberedelser. Men nu har Byggprojektet för en ny psykiatribyggnad i Kalmar inletts, även officiellt..

Barometern - 18 apr 18 kl. 06:00

Psykiatrins lokaler tar form

Landstingets nya psykiatrilokaler vid sjukhuset börjar ta form. Mobilkranen vid bygget som blivit något av ett landmärke spelar just nu en central roll i Byggprojektet. Varje dag lyfter föraren 17 ton tunga väggelement som snabbt monteras på plats..

Skånskan - 25 apr 18 kl. 15:51

Sista bombhålet i innerstaden bebyggs

lund Ett kontorshus och två kvarter med flerbostadshus, med sammanlagt 165 bostäder, byggs på gamla bussdepån precis norr om Kung Oscars bro. Aromalund kallas det nya området.Under onsdagen togs det första symboliska spadtaget i närvaro av landshövding Anneli Hulthén.

Jönköpingsnytt - 23 apr 18 kl. 20:19

Företag polisanmäls – hela byggprojektet stoppat

DSV:s markarbete på Stigamo har stoppats av Jönköpings kommun. Bygglovschefen Anna Klahr ska enligt uppgifter till Jnytt ha satt ner foten och sagt att markarbetet inte får fortsätta på grund av att det saknas lov för arbetet.
.

Skånskan - 03 apr 18 kl. 05:00

Extern operatör kan driva Stadshallen

Lund Kommunkontoret förordar att Stadshallen ska drivas av en huvudansvarig extern operatör.
Under den marknadsdialog som nu genomförts har två intressenter lämnat förslag. Samtidigt står det klart att ombyggnadsprojektet kommer att kosta 155 miljoner kronor.

Barometern - 29 mar 18 kl. 14:58

Halltorps nya skola är invigd

Efter år av diskussioner inleddes Byggprojektet i januari 2017. Nu står Halltorps nya skola klar. Härligt, säger skolans rektor Henrik Hansson..

Vimmerby Tidning - 15 mar 18 kl. 19:00

"Här kommer det att bo 3 000 personer"

Drygt 3 000 personer kommer att kunna bo vid golfbanan i Västervik om några år. Det största Byggprojektet i Västervik på många år håller på att växa fram. - Det är fantastiskt, det går makalöst bra, säger Peter Billberg, vd för Västerviks Golf..

DI - 16 mar 18 kl. 18:06

Miljardprojektet blir Spotifys nya huvudkontor

Aktien noteras i New York, men musiktjänsten Spotify valde nya lokaler i centrala Stockholm för sitt huvudkontor. Platsen är Gallerian och de fastigheter runt omkring som AMF Fastigheter rustar upp för 5 miljarder kronor. Följ med Di till det gigantiska Byggprojektet mitt i hjärtat av staden..

Trelleborgs Allehanda - 01 mar 18 kl. 10:20

Inringning för nybygget på skolgården – ”Blir mycket bra för city”

1 mars innebär inflyttning i det senaste Byggprojektet som förtätar Trelleborgs centrum. Där en gång delar av Centralskolan stod finns nu ett tegelhus i fem våningar, med 20 nya lägenheter..

DI - 01 mar 18 kl. 12:23

NCC bekräftar miljardorder kopplat till Västlänken

Byggbolaget NCC har undertecknat ett avtal med Trafikverket rörande byggandet av Centralen, vilket är en omfattande etapp av Byggprojektet Västlänken i Göteborg. .

Alingsås tidning - 23 feb 18 kl. 05:30

Byggstart för Stockslyckes nya förskola

Snart tas de första spadtagen för Herrgårdens nya förskolebyggnad på Stockslycke. När projektet är färdigställt kommer det finnas förskoleplats för cirka 70 barn, vilket är en fördubbling mot vad Herrgårdens förskola rymmer idag. Den nya byggnaden kommer innehålla två avdelningar för mindre barn (1-3 år) samt ett nytt mottagningskök.

Barometern - 18 jan 18 kl. 12:39

Torsåsföretag ska bygga nya familjecentralen

Det blir lokala företaget Svensk Entreprenad AB som ska bygga den nya familjecentralen i Vita skolan i Torsås. Byggprojektet beräknas stå klart i slutet av året..

Alingsås tidning - 13 jan 18 kl. 05:30

Sabotage mot järnvägsbygget

Ombyggnaden av Alingsås station drabbades av både stölder och sabotage under jul och nyår och belysningen i gångtunneln har stulits två gånger.
Men arbetet fortsätter som planerat – just nu med stenvalvsbron över Lillån.
Trafikverkets entreprenör NRC har polisanmält stölderna och sabotagen, men projektledaren Katja Rydback är förtegen om vad det är som har stulits och förstörts.

Blekinge Läns tidning - 03 jan 18 kl. 14:00

Insändare: Demokratins sammanbrott i Karlskrona

Byggprojektet Kilströms kaj är ett exempel på den parlamentariska demokratins sammanbrott i Karlskrona. När stadsarkitekten i lokal-TV deklarerar att han tycker att projektet är mycket lämpligt och bra reser sig nackhåren på en sann demokrat..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.