Bygglov

Wednesday, 24 January, 12:34

Nyheter om Bygglov

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 03 jan 18 kl. 00:01

Rampstriden i Gladsax fortsätter: ”Principiellt viktigt”

Rampstriden i Gladsax fortsätter. Nu har kyrkan överklagat byggnadsnämndens beslut om att inte ge Bygglov för rampen i dess nuvarande utförande..

Nya Wermlands Tidningen - 30 dec 17 kl. 06:00

En summering av året i Degerfors

Örebroarnas vattenuttag i sjöar i Degerfors, principbeslut om heltider i kommunen, första p-boten utfärdad, hyttpipans vara eller icke vara i Svartå, Degerforsavtryck i Melodifestivalen, Bygglov som löpte ut för följetongen om vindkraften i Eka och Grannäs, uppåt för skolresultaten och rivning av gamla Strömtorpskolan. Så skulle man kunna summera en del av året i Degerfors..

YA - 28 dec 17 kl. 00:01

Husägare får böter för svartbyggt plank

En villaägare ska betala närmare 4 000 kronor i böter för ett plank som byggts utan Bygglov..

YA - 18 dec 17 kl. 00:01

Klartecken för Ystads högsta bostadshus

Ystadbostäder har fått Bygglov för 52 lägenheter i två båda höga flerfamiljshus vid Gjuteriet. Niovåningshuset blir Ystads högsta bostadshus. I dag är de hösta husen sju våningar..

YLE - 27 dec 17 kl. 14:47

Förvaltningsdomstolen: Inget grupphem i Nykarleby

Ett planerat grupphem för asylsökande i Nykarleby har fått avslag i förvaltningsdomstolen i Vasa. Miljö- och byggnadsnämndens beslut att bevilja Bygglov för ändamålet har upphävts efter besvär..

Barometern - 27 dec 17 kl. 09:44

S: ”Barnens hälsa prioriterades sist”

– Vi Socialdemokrater kan vara eniga om att en förskola vid Netto är den bästa lösningen rent geografiskt. Det som är fallet nu är att vi reserverat oss mot ett forcerat Bygglov..

Nyan - 22 dec 17 kl. 13:39

Domstol förkastar nämndens beslut

Byggnadstekniska nämnden i Sund borde ha gjort en mer omfattande prövning och hört grannarna innan de gav Ålandskomposten Bygglov. Det slår Ålands förvaltningsdomstol fast. I september gav Sunds byggnadstekniska nämnd Bygglov till Ålandskomposten Ab för att bygga en drygt 200 kvadratmeter stor komposthall.

YA - 15 dec 17 kl. 14:23

Nybygge ger banor för innesporten

Ystads tennisklubb ska bygga till tennisstadion med banor för padel samt en del för gymnastik och andra aktiviteter. Tillbyggnaden kan stå klar nästa höst. Samtidigt anläggs en ny padelbana i Sandskogen.

YA - 22 dec 17 kl. 00:01

Nybygge fördröjs av utgrävning och överklagande

Redan i början av sommaren fick fastighetsägaren Bygglov för ett flerbostadshus på brandtomten. Bygget har dock fördröjts av flera överklaganden och av arkeologiska intressen..

Nyan - 21 dec 17 kl. 16:05

Bordlagt om Kaptensgatan

Stadsstyrelsen bordlade i dag ärendet om de omstridda husen på Kaptensgatan. Som Nya Åland tidigare berättat beviljade byggnadsnämden Bygglov för Dennis & Macke abs Kaptensgatan 13 och Kaptensgatan 15. Detta var emot föredragande tjänstemännens förslag och och mot stadsstyrelsens beslut om byggnads- och åtgärdsförbud för det område där tomterna ligger.

Barometern - 21 dec 17 kl. 08:48

Avgift: 26 500 i böter – byggde utan lov

Vid en jämförelse med tio år gamla fotografier kunde byggnadsnämnden se att det skett en hel del förändringar på fastigheten, utan att Bygglov sökts. Det kan bli dyrt för ägaren..

Barometern - 20 dec 17 kl. 22:30

Beslut om Strimfors fastigheter dröjer

Beslut om stadsarkitekten Björn Strimfors behöver Bygglov för sin Bed and breakfast-verksamhet dröjer. Under tiden hyrs inte rummen ut i den senast inköpta fastigheten..

Barometern - 20 dec 17 kl. 18:20

Omstritt upplag kan bli politisk fråga

Grannarna till grönområdet som blivit en uppställningsplats i Berga har fått en ny chans att tycka till om Kalmar Vatten ska få Bygglov i fem år till. Anledningen - fel karta skickades ut..

Barometern - 20 dec 17 kl. 08:18

Politiker oeniga om nya förskolans placering

Socialdemokraterna i byggnadsnämnden vill inte tillåta en ny förskola intill Netto. Men den borgerliga majoriteten säger ja till Bygglov..

Barometern - 05 jan 18 kl. 20:09

Överklagar nekat bygglov

Det par som nekats Bygglov för ett litet fritidshus på åkermark vid Korsvägen överklagar nu samhällsbyggnadsnämndens beslut.

Jönköpingsnytt - 18 dec 17 kl. 16:29

Klart för kritiserade lägenheterna

Grannar har tidigare uttryckt sin oro över HSB:s planer att bygga 48 nya lägenheter på Mellangatan/Lönnholmsgatan på Liljeholmen i Jönköping. Men stadsbyggnadsnämnden har nu sagt ja till Bygglov.<br/>.

YLE - 14 dec 17 kl. 10:57

UPM bygger ut torkanläggning för sågen i Jakobstad

UPM i Jakobstad har fått Bygglov för en utbyggnad av torkningskapaciteten vid sågen på Alholmen. Den nya torkanläggningen skall stå klar i slutet av sommaren..

Blekinge Läns tidning - 11 dec 17 kl. 14:45

Rökeriet får klartecken att växa

Tjänstemännen menar att Väggaområdet ska vara ett fritids- och turismområde, inte ett industriområde. Dessutom är trafiksituationen dålig. Politikerna går emot tjänstemännen och ger Vägga Rökeri tidsbegränsat Bygglov för att expandera..

BT - 16 dec 17 kl. 15:32

Ägaren i tvist med Borås stad: ”Lägger inga fingrar emellan”

Spetsfabriken i Gingri har inte något Bygglov för lägenheter, men trots det finns det nio personer registrerade som boende på fastigheten. Kommunen kräver att lägenheterna ska tas bort, men fastighetsägaren Agne Johansson vägrar. Nu ska ärendet upp i Mark- och miljödomstolen..

NT - 11 dec 17 kl. 14:30

Förslaget: Säg nej till krogens planer

Pappa Grappa har ansökt om Bygglov för att kunna ha sitt utekök med utebar stående på terassen mot Strömparken året runt, men förslaget till bygg- och miljöskyddsnämnden är att säga nej..

UNT - 15 dec 17 kl. 17:00

Bygglov för aktivitetshus vid Björnbo 4H-gård

Björnbo 4H-gård i Härkeberga ska bygga ett aktivitetshus..

Barometern - 15 dec 17 kl. 14:12

Får kraftig rabatt på straffavgift

Ett par byggde utan Bygglov till en carport som visade sig hamna 80 centimeter in på granntomten, och riskerade därmed 23 744 kronor i straffavgift..

NT - 11 dec 17 kl. 09:30

Stor takterass byggdes utan lov

ED Bygg kan få betala 160 000 kronor i byggsanktionsavgift för att ha gjort en rad förändringar utan Bygglov under byggandet av hörnhuset i Västgötebacken..

Nyan - 15 dec 17 kl. 06:00

Extra möte om bygglovsbeslut

Stadsstyrelsen träffas en extra gång nästa vecka för att diskutera hur man ska förhålla sig till byggnadsnämndens beslut om att bevilja bolaget Dennis & Macke Bygglov på fastigheterna Kaptensgatan 13 och 15. Fem av stadsstyrelsens ledamöter hade helst tagit upp frågan redan på mötet i går men det räckte inte för att få den två tredjedelars majoritet som krävs för att behandla ett ärende som inte finns på föredragningslistan. – Vi var tre som först vill se en beredning innan vi fattar några beslut, säger styrelsens ordförande Petri Carlsson (MSÅ).

Nya Wermlands Tidningen - 14 dec 17 kl. 18:45

Byggde om utan lov – får straffavgift

En fastighetsägare byggde utan Bygglov och får nu betala straffavgift. Miljönämnden väljer dock att pruta på avgiften..

Nya Wermlands Tidningen - 14 dec 17 kl. 18:44

Ja till lagertältsbygge

Lesjöfors fjädrar får Bygglov för ett lagertält – trots att en granne är emot..

NSD - 14 dec 17 kl. 09:37

Omstritt gårdshus i kvarteret Fenix

Ett Bygglov inne på en gård i centrala Luleå vållar politisk strid ..

SmålandsPosten - 14 dec 17 kl. 08:28

38 nya lägenheter i kommunen

Det ska byggas fler Basbohus i kommunen, det står klart sedan ett Bygglov för 24 lägenheter i Alvesta har lämnat in. Näst på tur står Moheda och Grimslöv..

Dalarnas tidningar - 18 nov 17 kl. 11:43

Företagare vann i domstol – ingen Kromme eller Charlie´s på Väsmanstranden

Företagarna Tomas Olofsson och Johnas Jansson fick som de ville. Mark- och miljödomstolen upphäver både strandskyddsdispens och Bygglov för verksamheter på Väsmanstranden. – Står sig det här är det rövpiss, utbrister Lennart Hedberg som i somras hade glasskiosken Charlie´s på Väsmanstranden..

Helsingborgs Dagblad - 12 dec 17 kl. 06:00

Protester mot demensboende i Höja

Beslut om Bygglov överklagas..

Sydöstran - 05 dec 17 kl. 20:00

Politiker väntas köra över tjänstemännen

Vägga rökeri söker Bygglov för att kunna växa. Det strider mot detaljplanen och tjänstemännen säger nej. Politikerna väntas dock säga ja..

Trelleborgs Allehanda - 06 dec 17 kl. 07:00

Ett steg närmare Coop-butik

Nu finns ett färdigt köpekontrakt på marken i hörnet Hedvägen/ Västra ringvägen där Coop planerar att bygga sin nya butik. Och ansökan om Bygglov är inlämnat till kommunen..

YLE - 04 dec 17 kl. 10:54

Vindkraftsoperatör hotar Kimitoön med skadeståndkrav om bygglovsansökningar i dag förkastas

Vindkraftsbolaget Egentliga Finlands energi hotar Kimitoöns kommun med krav på skadestånd. Bygg- och miljötillsynsnämnden kan ge avslag på företagets ansökningar om Bygglov för 29 vindkraftverk i Nordanå-Lövböle..

Barometern - 08 dec 17 kl. 21:03

Avslöjar: Stadsarkitekten utreds för misstänkt svartbygge

Kalmars stadsarkitekt Björn Strimfors har hamnat i blåsväder. En privatperson har anmält honom för att bedriva bed and breakfast i sina två fastigheter på Kvarnholmen utan Bygglov. För att undvika jäv utreds ärendet av samhällsbyggnadskontoret i Karlskrona..

Nyan - 11 dec 17 kl. 06:00

Heta byggfrågor i stadsnämnder

Protester från stadsbor och protester från tjänstemän kryddar stadens nämndmöten den här veckan.
Den kontroversiella frågan i stadsutvecklingsnämnden i kväll handlar om de betydligt högre hus på fyra och en halv våning som fastighetsägarna Roger Rundberg, Rundbergs bil & service, och Tomas Brunberg, Bruson Invest ab, har anhållit om att få uppföra vid servicestationerna vid Strandgatan. Ärendet har behandlats flera gånger i nämnden sedan 2011.

YA - 11 dec 17 kl. 00:01

Länsstyrelsen ger bakläxa på bygglov

De planerade orangerierna strider mot detaljplanen. Länsstyrelsen avslår därför Bygglovsansökningarna för de planerade parhusen på Nisbethsgatan..

Barometern - 10 dec 17 kl. 14:27

Beslut rivs upp

Länsstyrelsen upphäver ett Bygglov för en mindre utbyggnad av ett hus på en fastighet i den norra delen av Oskarshamns kommun..

Barometern - 07 dec 17 kl. 19:04

Klagande fick rätt om husbilar

Det var fel av samhällsbyggnadsnämnden att bevilja Bygglov för en uppställningsplats för husbilar i Figeholm. Det konstaterar mark-och miljödomstolen i en dom..

Nyhetsverket - 06 dec 17 kl. 23:41

Domstol underkänner familjen Douglas båthall.

”Mark- och miljödomstolen underkänner Österåker kommuns försök att göra grevefamiljen Douglas svartbygge av en marina laglig i efterhand. Det är ett i en lång rad av rättsliga bakslag för familjen Douglas. Familjen Douglas marina i Säbyviken i Österåkers kommun har varit föremål för rättsliga strider under flera års tid.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.