Bygglov

Thursday, 26 April, 15:32

Nyheter om Bygglov

Sortering: Relevans | Senaste
NSD - 05 apr 18 kl. 17:06

Planen: 2020 ska kärnkraftverket börja byggas

Fennovoima tror att kärnkraftverket i Pyhäjoki, 14 mil från Skellefteå, får Bygglov 2019 och att byggstarten sker 2020..

Skånskan - 05 apr 18 kl. 13:06

Vill ha bort olaglig reklam

SJÖBO Sjöbo kommun måste göra någonting åt alla – hävdar han – olagliga reklamskyltar som kantar väg 11. Det kräver nu en Lommabo i ett brev till Sjöbo kommun.
”Många av skyltarna har stått uppställda sedan många år utan att Sjöbo kommun ingripit eller vidtagit några åtgärder mot denna form av olaglighet trots att kommunen har det omedelbara tillsynen”, skriver han och anser att skyltarna är både vanprydande och utgör en trafikfara.

Cornucopia - 05 apr 18 kl. 08:04

Danske Bank: Fallande lägenhetspriser i mars i Stockholm - kommer fortsätta falla

Analytikerna på Danske Bank instämmer med bloggens siffror och konstaterar att lägenhetspriserna föll i Stockholm i mars. Dessutom har det skett ett spektakulärt omsättningsras och rekordfå lägenheter såldes under mars. Banken anser att priserna kommer fortsätta att falla i Stockholm.

Barometern - 04 apr 18 kl. 21:12

Grannar överklagar bygglov för bensinmack

Bygglovet för en bensinstation i Ljungbyholm har överklagats av en granne. I grannhörandet framgick inte att det var fråga om en allmän tankstation, menar grannarna..

Affärsvärlden - 04 apr 18 kl. 09:25

Analytiker: Hård vinter inte enda problemet för Byggmax

Tisdagens vinstvarning från Byggmax - en försäljningsminskning på 15 procent under det första kvartalet - var inte särskilt oväntad givet den kalla vintern. Däremot kan vikande efterfrågetrender inklusive minskande antal Bygglov dväljas..

DI - 04 apr 18 kl. 09:25

SEB: Byggmax hårda vinter inte enda huvudvärken

Tisdagens vinstvarning från Byggmax - en försäljningsminskning på 15 procent under det första kvartalet - var inte särskilt oväntad givet den kalla vintern. Däremot kan vikande efterfrågetrender inklusive minskande antal Bygglov dväljas..

Blekinge Läns tidning - 03 apr 18 kl. 17:30

Före detta affär är till salu

Den gamla Ica-butiken fick en ny ägare förra året. Möjligheten att bygga lägenheter har varit uppe på tapeten, men enligt kommunen har det inte ansökts om något Bygglov..

Barometern - 03 apr 18 kl. 16:54

Planerat hus skymmer sikten för grannar

Ett Bygglov för ett hus bakom hamnkrogen har fått grannar att överklaga..

Länstidningen i Jämtland - 12 apr 18 kl. 17:50

Byggde vattentoaletter i Helags utan bygglov – krävs på 165 000 kronor

I januari i år uppmärksammades Miljö- och byggnadsnämnden i Bergs kommun på att Svenska Turistföreningen (STF) byggt en avloppsanläggning vid Helags Fjällstation utan Bygglov och startbesked. Bygget ska ha skett under 2017. I dag, den 12 april, beslutade nämnden att STF ska betala sanktionsavgifter på över 160 000 kronor för det inträffade.

Kristianstadsbladet - 03 apr 18 kl. 00:01

Lokaler gapar fortfarande tomma – Före detta affär till salu

Den gamla Ica-butiken fick en ny ägare förra året. Möjligheten att bygga lägenheter har varit uppe på tapeten, men enligt kommunen har det inte ansökts om något Bygglov..

Skånskan - 12 apr 18 kl. 05:00

Efter svartbygget: M vill förenkla bygglov

Kävlinge Efter att kommunstyrelsens ordförande Pia Almström (M) anmälts för att ha byggt en carport med förråd utan att begära startbesked flaggar nu Kävlingemoderaterna för att förenkla för den som söker Bygglov.
På partiets Facebooksida skriver de att ”vi vill förenkla Bygglovsprocessen så att till och med Pia kan klara av det!”– Vi har en till två ärenden per gång i nämnden som är i Pia-klassen, med byggsanktionsavgifter på 5 000 till 15 000 kronor.

Hela Gotland - 24 mar 18 kl. 06:00

Krogar stoppas i väntan på bygglov

Hoppet om att kunna öppna till sommaren börjar svikta..

Skånskan - 12 apr 18 kl. 14:00

Ännu en förskola saknar rätt bygglov

malmö Förskolan Lorens på Gamla väster stängdes i förra veckan och en av anledningarna var att den saknade ett giltigt Bygglov.
Nu visar det sig att även avdelningen Onyxen som tillhör Solbackens förskola på Stadiongatan saknar Bygglov.– Vi planerar för att kunna få rätt Bygglov och hoppas inte att det ska behöva bli en akutstängning av avdelningen, säger Ida Sundberg som är strateg på förskoleförvaltningen.

Nyan - 23 mar 18 kl. 08:55

Optinova bygger ut och förnyar för miljoner

Optinova Group bygger ut och förnyar fabriken i Godby. Satsningen beräknas omfatta 10 – 15 miljoner under de kommande 2 – 3 åren, enligt ett pressmeddelande som skickas ut på fredagsförmiddagen. Den planerade satsningen innebär utbyggnad av en ny produktionshall och förnyande av befintliga produktionshallar och ny utrustning.

YA - 22 mar 18 kl. 21:00

Kommunen får straffavgift för svartbygge

Ystads kommuns va-enhet satte upp en ny pumpstation i Stora Herrestad utan att ha Bygglov. Nu får va-enheten betala 136 500 kronor i straffavgift för svartbygget. Det har myndighetsnämnden beslutat..

Regeringen - 12 apr 18 kl. 13:25

Verkställbarhet av beslut om bygglov, rivningslov och marklov

Beslut om att ge Bygglov, rivningslov och marklov får enligt praxis verkställas innan beslutet har fått laga kraft. Av den nya förvaltningslagen följer att beslut enligt huvudregeln inte är verkställbara förrän de har fått laga kraft. Om det inte införs en bestämmelse om verkställbarhet i plan- och bygglagen från och med den 1 juli 2018, kommer förvaltningslagens regel om verkställbarhet att gälla för beslut om att ge Bygglov, rivningslov och marklov..

Skånskan - 12 apr 18 kl. 17:30

Bygglov för bio och kulturhus

MALMÖ Planerna på en biograf med 420 platser, kulturhus och 74 nya hyresrätter på Mobiliaområdet går vidare.Stadsbyggnadsnämnden beviljade på torsdagen Bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, lokaler för kultur och handel samt biograf. Det är Atrium Ljungberg som ansökt om Bygglovet.

SmålandsPosten - 30 mar 18 kl. 19:24

Kommunen bemannar upp för att klara ökat byggande

När Älmhult växer ökar trycket på kommunen. Nu väntar satsningar för att de ska hinna med Bygglov och detaljplaner..

Skånskan - 29 mar 18 kl. 14:11

Räddningstjänsten ger vite till fuskbygge

Skurup Räddningstjänsten har förbjudit en fastighetsägare att hyra ut delar av en industribyggnad som bostad på Maskingatan 11.
Vitet ligger på 60 000 kronor varje gång det överträds.Redan 2015 gjorde räddningstjänsten en tillsyn på adressen enligt lagen om skydd mot olyckor.

Expressen - 06 mar 18 kl. 12:15

Silvia tar striden med grannarna till hovrätten

Drottning Silvias hjärteprojekt Silviabo hotas att rivas – efter att grannar klagat.Nu går Silviahemmet, där drottningen är ordförande, till Svea hovrätt för att få Bygglov på nytt.– Det här är deras lilla chans att få ändring, säger grannen Torsten Frey..

Nya Wermlands Tidningen - 15 mar 18 kl. 11:21

Dollarstore kan börja bygga

Miljö- och byggnadsnämnden fattade i onsdags beslut om att bevilja Bygglov för Dollarstores butik på Broängenområdet..

Skånskan - 27 mar 18 kl. 18:20

Tre stora kontor blir ett när Eon flyttar

malmö 2021 planerar Eon flytta in i moderna lokaler i Nyhamnen.
Efter sig lämnar företaget tre Malmökontor med för lite luftkonditionering, långa korridorer och energiläckage.Eons nuvarande kontorslokaler ligger på Carl Gustafs väg och Nobelvägen och huserar mellan 500 till 700 personer i varje kontor.

Nya Wermlands Tidningen - 27 mar 18 kl. 12:32

Kalkanläggning flyttas från Säffle till Nordmarksälven

Bygglov klart för en ny kalkdoseringsanläggning.

BT - 19 mar 18 kl. 09:35

Skola byggs om till vandrarhem

När familjen Laurén köpte skolhuset i Kalv för två år sedan hade de vissa planer. Efter att ha fått Bygglov har de nu börjat bygga om skolan till ett vandrarhem. – Vi vill bevara så mycket som möjligt, men ändå få användning av byggnaden, säger Annika Laurén..

Vimmerby Tidning - 22 mar 18 kl. 22:00

"Kommunen utnyttjar Asllanis namn"

Boendemiljön kommer att påverkas negativt och Kosovare Asllanis namn utnyttjas skoningslöst för att dra vinning till Vimmerby kommun. Det menar en Vimmerbybo som överklagat miljö- och byggnadsnämndens Bygglov till Asllani Court. Den klagande menar att bostadsbolaget Vimarhem och Vimmerby kommun försöker "sno åt sig äran" av att Asllani blivit fotbollsproffs och kräver nu att projektet omedelbart stoppas..

Hela Gotland - 15 mar 18 kl. 07:00

Bygglovet klart för Visbys nya landmärke

Gotlands energi AB har fått Bygglov för en 36,5 meter hög hetvattentank..

Skånskan - 19 mar 18 kl. 14:00

Fler samlingslokaler ska nu rustas upp

SJÖBO Ombyggnaden av samlingslokaler i byarna fortsätter. Nyligen lämnade Sjöbohem in en Bygglovsansökan för att fräscha upp Parkstugan i Klasaröd samtidigt som man förbereder för en invändig upprustning av i Hemvärnsgården i Sövde.
Här har man inlett en diskussion med byalaget om att sköta administrationen för huset.

LV - 23 mar 18 kl. 12:00

Nytt flerbostadshus vid Tändstickan

Ett nytt flerbostadshus kan byggas vid Tändstickan i Västervik. Miljö- och byggnadsnämnden har beviljat Bygglov..

Skånskan - 23 mar 18 kl. 17:04

Entreprenör klar för aktivitetsparken

sjöbo. Småländska företaget Gustav R Johansson kom med det vinnande budet i upphandlingen av aktivitetsparken.Tekniska förvaltningen har beviljats nio miljoner kronor för projektet och budet landade på runt 8,5 miljoner kronor.

Skånskan - 23 mar 18 kl. 16:40

Snickar-Matte ska köra för Brink Motorsport

MOTORSPORT Tv-profilen Mats Karlsson från Bygglov är klar för sin nionde raka säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Nytt för i år är att ”Snickar-Matte” ska tävla för STCC-teamet Brink Motorsport i Eslöv.Med sin nya Porsche 911 GT3 Cup (991 II) siktar Mats Karlsson högt i årets Porsche-cup.

Nya Wermlands Tidningen - 20 mar 18 kl. 14:43

Merx vill bidra så att det märks

I förra veckan fick Merx Bygglov för att både bygga hotellrum och lägenheter på Presterud. Det är dock inte företagets enda planer för Kristinehamn.– Vi räknar med att investera 100 miljoner kronor de närmaste två åren, säger vd Mikael Hallgren..

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 18 kl. 13:13

Boendepaviljonger saknar bygglov – men Ängelholms kommun fortsätter arbetet ändå

Men kommunen fortsätter ändå med arbetet vid Kullavägen ändå..

YA - 24 mar 18 kl. 00:01

Överklagar teaterns bygglov

En boende i kommunen har överklagat Bygglovet för Piratenteatern..

YA - 24 mar 18 kl. 00:01

Ett steg närmare aktivitetspark

Formellt är det inte klart att det blir Bygglov för aktivitetsparken. Men nu har anläggandet av första etappen handlats upp för att kunna starta byggandet så fort som möjligt..

Kristianstadsbladet - 21 mar 18 kl. 00:01

Vårdcentral kan tvingas att flytta

Kliniken har precis gått igenom en större ommöblering och utbyggnad. Men hur ska det bli framöver? Samhällsbyggnadsutskottet vill inte dela ut något permanent Bygglov..

Regeringen - 21 mar 18 kl. 14:08

Nu ökar trycket på kommunerna att hålla handläggningstiderna

Regeringen föreslår idag den 21 mars i en proposition till riksdagen att det ska införas ett system med avgiftsreduktion för sökande när tidsfristen för handläggningsärenden om Bygglov, förhandsbesked och startbesked överskrids. Ändringarna i plan- och bygglagen ska leda till effektivare byggande..

Skånskan - 23 mar 18 kl. 16:21

Vänstern vill bevara staden bättre

lund Inom Lunds kommun finns många byggnader och miljöer med ett kulturhistoriskt värde. Vänsterpartiet föreslår att skyddet av dessa stärks, bland annat genom tvångsförvaltning om fastighetsägarna inte tar vara på sina klenoder.Det är i en motion till kommunfullmäktige som Vänsterpartiet vill utöka skyddet.

Kristianstadsbladet - 23 mar 18 kl. 15:27

Ett tillfälligt bygglov är tidsbegränsat

Förtydligande i ärendet om planändring gällande Tryggakliniken i Bromölla..

Sydöstran - 14 mar 18 kl. 12:59

Nytt byggvaruhus på gång i Karlshamn

Byggkedjan XL bygg är på väg till Karlshamn. Det är ägarna till XL bygg i Mjällby som nu söker Bygglov på en tomt vid västra infarten..

Regeringen - 21 mar 18 kl. 15:13

Fler bygglovsbefriade åtgärder

Som ett led i regeringens arbete med att förenkla regelsystemet för Bygglov, överlämna ett större ansvar till de enskilda fastighetsägarna och avlasta byggnadsnämnderna och rättsväsendet föreslår regeringen att fler åtgärder undantas från kravet på Bygglov i plan- och bygglagen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.