Buffett

Friday, 22 June, 03:53

Nyheter om Buffett

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 15 maj 18 kl. 22:57

Doldisfamilj rikare än de rikaste

Vilken familj är rikare än bägge bröderna Koch tillsammans, Jeff Bezos, Bill Gates och Warren Buffett? Enligt Sunday Times Richlist är det en familj vars sammanlagda förmögenhet uppgår till 1.505 miljarder kronor och som har blivit stormrika på en krisdrabbad bransch..

DI - 02 jun 18 kl. 12:40

Notan för en lunch med Buffett: 29 miljoner

En lunch för 29 miljoner kronor. Låter det rimligt? Det är i alla fall vad en okänd person betalat för att få sätta sig till bords med affärsmannen Warren Buffett..

Dagens PS - 04 jun 18 kl. 08:51

Betalar 30 miljoner för en lunch med Buffett

En anonym köpare halar nu upp pengarna för att få en lunchstund med legendaren. Varje år deltar Warren Buffett, legendarisk investerare, även kallad Oraklet från Omaho, i en välgörenhetslunch. 87-årige Buffett är som bekant en av världens rikaste personer och det är e-bay som auktionerar ut lunchen, där en förmodad också ordentligt välbeställd person nu alltså la högsta budet och betalade motsvarande 30 miljoner kronor för att få avnjuta en lunch med den amerikanske superinvesteraren på restaurangen Smith & Wollensky i New York.

Dagens PS - 16 maj 18 kl. 07:13

Dokument visar: Gurun storköper två aktier

Warren Buffetts investeringskonglomerat Berkshire Hathaway har mer än dubblat ägandet i israeliska Teva Pharmaceuticals under första kvartalet. Det framgår av inskickade dokument till den amerikanska finansinspektionen, SEC. Ägandet har utökats till 40 miljoner aktier efter att Berkshire tidigare suttit på 18,8 miljoner aktier i Teva under föregående kvartal.

Affärsvärlden - 16 maj 18 kl. 18:40

Sälj dyrt försäkringsbolag

Den norska försäkringsutmanaren är lovande Warren Buffett-lärljungar, men förtjänar inte dagens kvalitetsvärdering – än..

Affärsvärlden - 16 maj 18 kl. 18:00

Smekmånaden slut för Protector

Att likt Warren Buffett investera försäkringskapital ”gratis” på börsen är vettigt i teorin, men desto svårare i praktiken. Som en lovande lärljunge prissätts norska Protector väl högt..

DI - 16 maj 18 kl. 07:33

Buffetts dubbling lyfte läkemedelsbolaget i efterhandeln

Generikabolaget Tevas depåbevis steg med som mest drygt 5 procent i New York-börsens efterhandel. Detta efter att Warren Buffett-kontrollerade Berkshire Hathaway i ett börsmeddelande tillkännagav att det per den 31 mars hade fördubblat sitt innehav till 4 procent av bolaget, rapporterar Bloomberg News och Reuters..

VA - 14 maj 18 kl. 13:45

De 12 bästa citaten från Warren Buffett under stämman

Investeringsgurun bjöd på visdomar om bland annat Elon Musk, kryptovalutor och vad som krävs för att bli en fantastisk investerare..

VA - 14 maj 18 kl. 13:45

De 13 bästa citaten från Warren Buffett under stämman

Investeringsgurun bjöd på visdomar om bland annat Elon Musk, kryptovalutor och vad som krävs för att bli en fantastisk investerare..

Dagens PS - 31 maj 18 kl. 07:32

Warren Buffett missade miljardinvestering

Warren Buffett var tidigare i år nära att göra en investering på tre miljarder dollar i taxiappjätten Uber, uppger Bloomberg News källor. Affären uteblev dock efter att de två parterna inte kunnat komma överens om storleken och villkoren för investeringen. Enligt uppgift hade Warren Buffett genom sitt Berkshire Hathaway erbjudit att ge ett konvertibellån, som vid omvandling till aktier skulle ha medfört en stor vinst om Uber fortsatte att öka i värde.

Dagens PS - 08 maj 18 kl. 10:41

Tre blytunga börstips från Wall Street-klipparen

Han borde veta vad han snackar om. Han är god för 80 miljarder dollar. Warren Buffett, en superkändis i New Yorks finanskvarter, som brukar kallas Oraklet från Omaha, har för vana att bara tanka kvalitetsaktier på börsen.

DI - 31 maj 18 kl. 07:28

Buffett ville miljardinvestera i Uber

Warren Buffett ville investera 3 miljarder dollar, uppemot drygt 26 miljarder kronor i taxitjänsten Uber. Det uppger nyhetsbyrån Bloomberg .

Dagens PS - 07 maj 18 kl. 08:04

Wall Street-oraklet varnar USA och Kina

”Vore extremt dåraktigt”, anser Warren Buffett. Nikkei Asian Review återger enligt Di.se vad Buffett sade i samband med Berkshire Hathaways årliga stämma i helgen.

VA - 07 maj 18 kl. 14:53

Warren Buffett presenterar första förlusten på nio år – skyller på nya redovisningsregler

Förlust på 1,14 miljarder dollar för Q1 och största förlusten sedan 2009. Det blev det bistra resultat för Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway som presenterade sin Q1-rapport under helgens bolagsstämma..

Affärsvärlden - 08 maj 18 kl. 07:20

Uppåt för teknikbolag Wall Street

New York-börserna steg på måndagen där teknik och industribolag ledde börserna högre. Apple fortsatte upp under hög omsättning efter positiva uttalanden från Warren Buffett.

DI - 07 maj 18 kl. 22:59

USA-börser: Teknik och industri ledde index högre

New York-börserna steg på måndagen där teknik och industribolag ledde börserna högre. Apple fortsatte upp i hög omsättning efter positiva uttalanden från Warren Buffett. .

Dagens PS - 04 maj 18 kl. 11:32

Gurun: Självkörande bilar hotar hel bransch

Självkörande bilar kommer att drastiskt sänka försäkringspremierna om de kan visa sig som säkra. Det menar Warren Buffett i en intervju med Yahoo Finance. För Geico, som tillhandahåller huvudsakligen fordonsförsäkringar och ägs av Buffetts investeringsföretag Berkshire Hathaway, är detta ett oroande uttalande.

Expressen - 04 maj 18 kl. 10:26

Buffetts nya jätteköp i Apple – därför älskar han aktien

Investeringsgurun Warren Buffett, 87, har köpt 75 miljoner aktier i Apple, rapporterar TT. Han lovordar tech-jätten. – Om du tittar på Apple så tjänar man nästan dubbelt så mycket som det näst mest lönsamma bolaget i USA, förklarar Buffett sin strategi i en intervju med CNBC..

DI - 05 maj 18 kl. 15:32

Bakslag för Buffett – minskad omsättning och nettoförlust

Warren Buffetts finanskonglomerat Berkshire Hathaway redovisar minskad omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en nettoförlust mot föregående periods vinst. Det framgår av en kvartalsrapport som släpps i anslutning till den årliga stämman i Omaha..

DI - 04 maj 18 kl. 18:07

Apple på rekordnivå efter Buffetts köp

Teknikjätten Apple stiger med 3,5 procent på fredagen och nådde tillfälligt det nya kursrekordet på 183,65 dollar per aktie. Fredagens uppgång kommer i spåren av att investeringsnestorn Warren Buffett meddelat att han köpt ytterligare 75 miljoner aktier i bolaget. .

Affärsvärlden - 04 maj 18 kl. 14:55

Buffett har sålt allt i IBM

Finansmannen Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway har sålt hela sitt innehav I IT-bolaget IBM..

IDG - 04 maj 18 kl. 17:50

Warren Buffett ökar sin investering i Apple


Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway köpte ytterligare 75 miljoner AAPL-aktier under årets första kvartal..

Dagens PS - 04 maj 18 kl. 07:56

Buffett går på nytt tungt in i Apple

Oraklet från Omaha, som han kallas, köper ytterligare 75 miljoner aktier i teknikjätten. ”Titta på Apple, jag tror att det tjänar nästan dubbelt så mycket som det näst mest lönsamma bolaget i USA”, sade Wall Street-kändisen till CNBC, enligt flera medier, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Tidigare var Warren Buffetts bolag Berkshire fjärde största ägare i Apple.

PrivataAffärer - 04 maj 18 kl. 08:00

Buffett storköper i Apple

Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway köpte ytterligare 75 miljoner aktier i Apple i det första kvartalet. Det sade finansmannen till CNBC, rapporterar flera medier....

Affärsvärlden - 04 maj 18 kl. 07:36

Buffett fortsätter köpa i Apple

Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway köpte ytterligare 75 miljoner aktier i Apple i det första kvartalet..

VA - 03 maj 18 kl. 11:00

Warren Buffett har svikit Wall Street åtta kvartal på raken – spänt läge inför lördagens rapport

Oraklet från Omaha befinner sig i ett moment 22. .

DI - 24 apr 18 kl. 17:47

Magnus Dagel: Fem råd för att investera som en mästare

På 80 och 90-talet gjorde Warren Buffett ett par privata fastighetsköp som ger en väldigt bra bild hur han resonerar när han investerar.  För den som är intresserad av aktier och fastigheter finns det mycket att lära från det och vi har sammanfattat principerna i fem punkter. .

DI - 25 apr 18 kl. 12:34

Magnus Dagel: Köp aktien i dag – och glöm börsen i tio år

När Warren Buffett investerar kan börsen lika gärna vara stängd i fem år. Det spelar ingen roll. Vi följer rådet, låtsas att börsen stänger i tio år och ser vad som händer med värdet på ett av börsens fastighetsbolag..

DI - 19 apr 18 kl. 20:05

Buffetts knep vid börsdippar: Snåla in på frukosten

Trots sin enorma förmögenhet vet Warren Buffett hur man sparar in på de dagliga utgifterna.  När den legendariska investeraren beställer frukost landar notan aldrig på mer än 27 kronor..

DI - 07 maj 18 kl. 13:48

Buffett: Bitcoin är ett råttgift

Den tongivande miljardären och investeraren Warren Buffett liknar kryptovalutan bitcoin vid råttgift och säger att de som investerar i valutan bara gör det för att de hoppas att någon annan ska betala mer för den i framtiden..

Nyteknik - 07 maj 18 kl. 15:57

Warren Buffett: Bitcoin är som råttgift

Den tongivande miljardären och investeraren Warren Buffett liknar kryptovalutan bitcoin vid råttgift och säger att de som investerar i valutan bara gör det för att de hoppas att någon annan ska betala mer för den i framtiden..

DI - 28 mar 18 kl. 07:28

Sargade konglomeratet lyfte efter möjligt Buffett-intresse

General Electric-aktien åtnjöt sitt största lyft på tre år i tisdagens New York-börshandel, efter mediauppgifter om att Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway möjligen överväger att investera i det sargade industrikonglomeratet. Det skriver Financial Times..

Affärsvärlden - 28 mar 18 kl. 07:31

GE rusar på möjligt Buffett-intresse

General Electric-aktien åtnjöt sitt största lyft på tre år i tisdagens New York-börshandel, efter mediauppgifter om att Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway möjligen överväger att investera i det sargade industrikonglomeratet..

DI - 07 maj 18 kl. 06:09

Warren Buffett: Handelskrig vore "extremt dåraktigt"

Mångmiljardären Warren Buffett varnar för att ett handelskrig mellan USA och Kina är ”extremt dåraktigt”..

Helsingborgs Dagblad - 07 maj 18 kl. 13:37

Buffett baissar bitcoin

Den tongivande miljardären och investeraren Warren Buffett liknar kryptovalutan bitcoin vid råttgift och säger att de som investerar i valutan bara gör det för att de hoppas att någon annan ska betala mer för den i framtiden. Enligt Buffett, också känd.

Sydöstran - 07 maj 18 kl. 13:37

Buffett baissar bitcoin

Den tongivande miljardären och investeraren Warren Buffett liknar kryptovalutan bitcoin vid råttgift och säger att de som investerar i valutan bara gör det för att de hoppas att någon annan ska betala mer för den i framtiden.(TT).

Kristianstadsbladet - 07 maj 18 kl. 13:37

Buffett baissar bitcoin

Den tongivande miljardären och investeraren Warren Buffett liknar kryptovalutan bitcoin vid råttgift och säger att de som investerar i valutan bara gör det för att de hoppas att någon annan ska betala mer för den i framtiden.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.