Buffett

Wednesday, 22 November, 22:58

Nyheter om Buffett

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 25 okt 17 kl. 13:13

Mellan blockkedja och nod – så funkar det

Är du fortfarande förvirrad över vad kryptovalutor är eller hur kan man göra kedjor av block? Då har du kommit till rätt plats. Den största snackisen under 2017 har onekligen handlat om kryptovalutornas raketartade tillväxt.

Dagens PS - 07 okt 17 kl. 07:17

Reporter ”ett vrak” efter Buffetts skräpdiet

Han är känd för att vara en av historiens bästa investerare. Men också för sina hiskeliga matvanor. Warren Buffetts matvanor bestående av läsk, skräpmat och ytterst få grönsaker är legendarisk.

Dagens PS - 03 okt 17 kl. 14:57

Vägkrogen lockar Wall Street-kändis

Det är Warren Buffett som smider affärsplaner. Den stenrike affärsmannen – en av världens rikaste – har köpt in sig i den amerikanska vägkrogskedjan Pilot Flying J. Det hela har skett via Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway, som nu äger knappt 40 procent av vägkrogskedjan, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Affärsvärlden - 03 okt 17 kl. 14:26

Buffett investerar i amerikanska vägkrogar

Den legendariske finansmannen Warren Buffets investmentbolag Berkshire Hathaway har köpt knappt 40 procent i den amerikanska vägkrogskedjan Pilot Flying J. Men siktet är inställt på en betydligt större ägarandel..

PrivataAffärer - 02 okt 17 kl. 07:22

"Ett svenskt bolag som Buffett skulle gilla"

Thule, som säljer olika typer av friluftsprodukter, uppfyller många av de kriterier som superinvesterarna Warren Buffet och Charlie Munger letar efter. Det konstaterar Dagens Industri i sin måndagsanalys och rekommenderar köp av Thule-aktien....

DI - 01 okt 17 kl. 11:54

Veckans aktie: Ett Malmöbolag i Buffetts smak

Charlie Munger och Warren Buffett har nått fantastiska resultat över tiden genom att investera i kvalitetsbolag med starka marknadspositioner, hög avkastning på kapitalet och behålla dem länge. Malmöbolaget har många av kriterierna de söker..

Dagens PS - 20 sep 17 kl. 10:21

Oraklet spår kursrally – 1 miljon om 100 år

Warren Buffett ser Dow Jones Industrial Average passera gränsen på en miljon punkter om 100 år från och med i dag. Dow Jones stängde under tisdagen på 22 370,80 punkter och finanslegendaren sade att det inte är orimligt att en nivå av en miljon passeras. Buffett valde att koppla ihop sin ljusa prognos med historien och tillägga att samma index faktiskt låg på bara 81 för ett århundrade sedan.

Affärsvärlden - 18 sep 17 kl. 17:00

JP Morgan ser stor uppsida i Buffett-bolaget

JP Morgan-analytikern Sarah DeWitt ser en uppsida på över 16 procent för både A- och B-aktien..

DI - 12 sep 17 kl. 15:11

Magnus Dagel: Tio goda råd om aktier

Med hjälp av investerarlegendarerna Warren Buffett och Charlie Munger har Di tagit fram tio goda råd om aktier. Den som kan följa de enkla reglerna över tiden kommer att få god avkastning på sitt kapital och högst troligt bli förmögen..

Dagens PS - 13 sep 17 kl. 11:41

DI: Investera som gurun – fem heta svenskaktier

Dagens Industri ger tio aktietips från investerarlegendarerna Warren Buffett och Charlie Munger – och pekar ut fem aktier på Stockholmsbörsen. Dagens Industri har med hjälp av investerarlegendarerna Warren Buffett och Charlie Munger tagit fram tio goda råd om aktier. Den som kan följa de enkla reglerna över tiden kommer att få en god avkastning på sitt kapital och högst troligt bli förmögen, skriver tidningen i onsdagens utgåva.

DI - 13 sep 17 kl. 04:00

Magnus Dagel: Fem aktier i Buffett och Mungers smak

Med hjälp av de tio goda råden har vi plockat ut fem svenska aktier som uppfyller många av Warren Buffetts och Charlie Mungers kriterier..

Dagens PS - 31 aug 17 kl. 12:30

Det skrämmer Wall Street-gurun

Kan du gissa vad Warren Buffett är mest rädd för? I går, onsdag, fyllde den legendariske investeraren – en av världens rikaste – 87 år. I samband med födelsedagen framträdde Buffett i flera amerikanska tv-kanaler, rapporterar Di.

DI - 30 aug 17 kl. 07:56

Buffett nu största ägaren i Bank of America

Warren Buffetts och hans konglomerat Berkshire Hathaway är nu största aktieägare i Bank of America efter att ha omvandlat preferensaktier till stamaktier. .

Dagens PS - 21 aug 17 kl. 10:37

Wall Street-ikonen snuvad på affär

Warren Buffett får inte köpa Oncor. Här ser du varför.
Warren Buffett ser ut att inte få lägga vantarna på energiföretaget Oncor, enligt The New York Post.

DI - 15 aug 17 kl. 11:46

Warren Buffett dumpar den amerikanska klenoden

Miljardärinvesteraren Warren Buffetts firma Berkshire Hathaway har sålt samtliga aktier i firman GE. Det framgår av firmans senaste rapportering..

DI - 03 okt 17 kl. 15:19

Buffett: Aktievärderingarna är rimliga

Finansmannen Warren Buffett anser att aktievärderingarna i USA är rimliga med tanke på var räntorna befinner sig idag. Det uppgav han i CNBC:s ”Squawk Box”..

VA - 11 jul 17 kl. 10:59

Warren Buffett har nu gjort sin största donation någonsin

Han donerar häpnadsväckande summor till fem olika välgörenhetsstiftelser..

Affärsvärlden - 20 sep 17 kl. 11:29

Buffett kallar USA-pessimister för "galna"

Warren Buffett menar att optimism är vägen till en växande förmögenhet. "Blankning är ett spel för förlorare", säger den 87-åriga miljardären..

Dagens PS - 11 jul 17 kl. 12:05

Han slår rekord i givmildhet

Rikingen Warren Buffett ger bort historiskt mycket pengar till välgörenhet. (Foto: TT) 86-årige Warren Buffett snålar inte när det gäller att bekosta välgörenhet. Tvärt om har det luttrade Wall Street-geniet skänkt bort inte mindre än motsvarande 232,1 miljarder kronor till behjärtansvärda ändamål sedan 2006.

DI - 15 sep 17 kl. 10:31

JP Morgan: Han tar över efter Warren Buffett

Finanslegendaren Warren Buffett kommer förmodligen efterträdas av Greg Abel som ny vd för konglomeratet Berkshire Hathaway. Det bedömer JP Morgan i en färsk analys, rapporterar Bloomberg News..

Dagens PS - 29 jun 17 kl. 07:47

Tips: Så blir du rik i hängmattan

Per H Börjesson, vd för Investment AB Spiltan, är aktuell med boken ”Så blir du miljonär i hängmattan” . Per H Börjesson var en gång amatör på aktier men numera kan han betraktas som en börsexpert, och han är alltså övertygad om att det går att bli ekonomiskt oberoende genom uthållighet och långsiktigt sparande. Han har flera gånger stuckit ut hakan i medier och kritiserat finansbranschen för att inte vara schysst mot sina kunder.

DI - 29 jun 17 kl. 10:28

Buffett nära herravälde i Bank of America

Warren Buffetts Berkshire Hathaway är på väg att bli största aktieägare i Bank of America, rapporterar Wall Street Journal. .

Affärsvärlden - 26 jun 17 kl. 13:36

Warren Buffett köper in sig i Store Capital

Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway har köpt in sig i fastighetsinvesteringsföretaget Store Capital..

DI - 20 jun 17 kl. 07:28

Di Nyheter 7.30: ”Asiens Warren Buffett” lämnar styrelsen

Vad hände när du sov? Få det senaste i Di Nyheter 7.30..

DI - 31 aug 17 kl. 06:52

Buffett fruktar Nordkorea men älskar Apple

NEW YORK. Den legendariske investeraren Warren Buffett, som fyller 87 år på onsdagen, älskar Apple men fruktar massförstörelsevapen och konflikten med Nordkorea mest av allt. Det konstaterade han när han framträdde i en rad amerikanska tv-kanaler på onsdagen..

DI - 04 jun 17 kl. 14:10

Hedgefondjätte blankar Buffett-innehav

Hedgefondmiljardären Ken Griffins Citadel går i klinch med investeringslegendaren Warren Buffetts Berkshire Hathaway över ett tyskt kemibolag. Det rapporterar Bloomberg..

DI - 22 maj 17 kl. 15:16

Barron’s: 20 procent uppsida i Buffetts bolag

Berkshire Hathaway med finanslegendaren Warren Buffett i spetsen har en uppsida på 15-20 procent fram till slutet av 2018, skriver finanstidningen Barron’s i en artikel..

Cornucopia - 05 maj 17 kl. 13:42

Warren Buffet ser inga köpvärda bolag - håller 795 GSEK i kassan

Den sk investeringsgurun Warren Buffets maktbolag Berkershire Hathaway håller ca 90 miljarder USD i sin kassa, motsvarande 795 miljarder kronor. Detta då man inte ser några köpvärda bolag rapporterar Finwire.
Finwire skriver:"Investeringslegenden uttryckte sin frustration med att inte kunna hitta tillräckligt lockande företag.

Dagens PS - 20 apr 17 kl. 11:59

Miljardras för gurun – faller på eget grepp

Investmentvärldens älskling och världens näst rikaste man, Warren Buffett, tog rejält stryk inför torsdagens börsöppning i USA. Efter det tjugonde kvartalet i rad av fallande intäkter föll it-jätten IBM tungt på onsdagens börs vilket slår hårt mot ”oraklet från Omaha”, rapporterar nyhetsbyrån Direkt som citerar amerikanska CNBC. Warren Buffett äger i dag 81 miljoner IBM-aktier vars sammanlagda värde rasade motsvarande 6 miljarder kronor.

DI - 20 apr 17 kl. 08:41

Buffett bröt sin egen regel - åker på miljardsmäll

Det amerikanska teknikbolaget IBM har nu fem år av minskande intäkter bakom sig. Den senaste rapporten som släpptes på tisdagskvällen petade ner investeringsgurun Warren Buffets innehav i bolaget från plus till en mångmiljardförlust..

DI - 11 jul 17 kl. 09:31

Buffett donerar 26,7 miljarder till välgörenhet

Warren Buffett donerade på måndagen Berkshire Hathaway-aktier värda omkring 26,7 miljarder kronor till fem olika stiftelser inklusive Bill & Melinda Gates Foundation. Donationen var den värdemässigt största sedan miljardären presenterade sin donationsplan 2006. Det skriver Reuters..

Expressen - 05 apr 17 kl. 11:58

Miljardären blir Coca-Colas ansikte

Världens näst rikaste man Warren Buffett är förtjust i Coca-Colas körsbärsvariant. Nu har miljardären blivit så förknippad med drycken att läskbolaget har satt hans ansikte på flaskorna, rapporterar AFP..

DI - 05 apr 17 kl. 10:43

Buffett miljardinvesterar i hållbar energi

PacifiCorp, ett portföljbolag hos Berkshire Hathaway, planerar investera 3,5 miljarder dollar – över 31 miljarder kronor – i hållbar energi, enligt ett pressmeddelande från bolaget som Bloomberg News tagit del av. Denna plan innefattar nya vind- och solfarmer motsvarande 3 gigawatt..

DI - 30 mar 17 kl. 07:43

Jeff Bezos är nu världens näst rikaste person

Amazongrundaren Jeff Bezos fortsätter klättra på listan över världens rikaste personer. Enligt Bloombergs miljardärsranking har han nu passerat både Warren Buffett och Amancio Ortega och är därmed världens näst rikaste person..

VA - 23 mar 17 kl. 13:04

”Pengar och makt räcker inte” – Här är miljardärernas oväntade insikter om vad som leder till framgång i livet

Från Warren Buffett till Mark Cuban, här är framgångsrecepten från de som nått toppen..

SvD - 24 jan 17 kl. 22:00

Kina tvingar världen skifta till elbilar

Det säljs lika många elbilar i Kina som i resten av världen. Och det är bolaget Build Your Dream (BYD) – delägt av Warren Buffett – som visar vägen. Nu ska biltillverkaren ge sig på Teslas hemmamarknad.

PrivataAffärer - 17 jul 17 kl. 07:59

Teleoperatör rusade efter rykten om affär med Buffett

Teleoperatören Sprint steg under fredagens handel i USA efter uppgifter om att bolaget har fört samtal med finansmannen Warren Buffett och mediemogulen John Malone kring en affär....

Dagens PS - 09 mar 17 kl. 09:51

Då ska du tömma aktieportföljen

Oddbjørn Dybvad, förvaltare på ODIN Fonder, som investerar i bolag som skapar värde över tid, anger i en artikel på Privata Affärers sajt tre huvudorsaker till när det är dags att sälja av aktiestocken: 1) När prissättningen av bolaget blivvit för hög. 2) När bolagets framtidsutsikter inte bådar gott. 3) När förtroendet för bolagets ledningsgrupp inte längre finns.

DI - 11 jul 17 kl. 18:32

Det skulle Warren Buffett kunna köpa för sina välgörenhetspengar

Investeraren Warren Buffett fortsatte sina årliga donationer till välgörenhet med att skänka bort aktier för närmare 27 miljarder kronor på måndagen. Det motsvarar hela fastighetsbolaget Fabege och landet Burundis BNP..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.