Buffett

Tuesday, 25 September, 12:46

Nyheter om Buffett

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 27 aug 18 kl. 07:36

Uppgifter: Buffett kan investera i indisk betaltjänst

Warren Buffetts investeringsjätte Berkshire Hathaway är i samtal om att göra en investering i One97 Communications, moderbolaget till indiska betaltjänsten Paytm. Det skriver The Economic Times of India med hänvisning till källor..

VA - 03 aug 18 kl. 16:28

Krönika: Det lönar sig att se världen i grått

Två av världens allra rikaste, investerarlegenden Warren Buffett och Microsoftgrundaren Bill Gates, har tagit stort intryck av författarduon Hans Rosling och Steven Pinker. Det borde du också göra, skriver Per Olof Lindsten..

DI - 15 aug 18 kl. 08:43

Warren Buffett fortsätter tanka Apple

Warren Buffetts konglomerat Berkshire Hathaway har ökat på sitt ägande i Apple med 5 procent i det andra kvartalet, enligt en kvartalsredovisning. Investerarlegendaren ökar också på kraftigt i Goldman Sachs och flygbolagen Delta och Southwest..

DI - 05 aug 18 kl. 22:00

Warren Buffett ökar vinsten kraftigt

Vinsten lyfter kraftigt för Warrens Buffetts konglomerat Berkshire Hathaway. I andra kvartalet steg rörelseresultat med nära 70 procent..

VA - 06 aug 18 kl. 17:32

Warren Buffett vänder trenden - kanoncomeback efter sämsta kvartalet på nio år

Apple-investeringar har starkt bidragit till att Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway har överträffat marknadens förväntningar med råge.

DI - 31 aug 18 kl. 14:52

Buffett: Apple bör hålla sig borta från Tesla

Finanslegendaren Warren Buffett har i en intervju med Fox Business uppgett att han inte gillar idén om en investering i Tesla från Apples sida. Det är något som vissa analytiker på sistone lyft fram som ett förslag efter att Elon Musk skrotat sin plan om att köpa ut elbilstillverkaren från börsen..

DI - 31 aug 18 kl. 07:55

Warren Buffett fortsätter tanka Apple

Investeringsjätten Berkshire Hathaway har köpt lite fler aktier i Apple, uppgav vd Warren Buffett i en intervju med CNBC..

DI - 28 jul 18 kl. 08:43

Amerikansk storbank tappar chef för stora kunder och institutioner

Amerikanska storbanken Wells Fargo, som har Warren Buffett som storägare, tappar chefen för stora kunder och institutioner, Richard Yorke. Det rapporterar Wall Street Journal..

DI - 25 aug 18 kl. 12:19

Magnus Dagel: Buffett-läge i Volvo Cars

När svenska institutioner köpte in sig i Volvo Cars för snart två år sedan var det inte via vanliga stamaktier utan istället konverterbara preferensaktier.  Det är ett smart upplägg som Warren Buffett framgångsrikt använt sig av flera gånger..

VA - 25 jul 18 kl. 11:24

Googles moderbolag Alphabet kan bli internetålderns Berkshire Hathaway

Warren Buffett får snart lämna över tronen till Alphabets vd Larry Page..

DI - 07 jul 18 kl. 15:01

Mark Zuckerberg nu tredje rikaste personen i världen

Facebooks medgrundare Mark Zuckerberg har seglat om Warren Buffett och är nu världens tredje rikaste person. Det visar Bloomberg Billionaires Index. .

Expressen - 02 aug 18 kl. 14:25

Warren Buffett 18 miljarder rikare på Apple - på en vecka

1 000 000 000 000 - så många dollar närmar sig Apples börsvärde.Därmed blir företaget det första i historien att nå den magiska gränsen.En som gläds åt uppgången är stjärninvesteraren Warren Buffett - bara i veckan har han blivit 18 miljarder kronor rikare..

Affärsvärlden - 08 jun 18 kl. 15:51

Buffetts oväntade prognos för ekonomin

Finansmannen Warren Buffett framtidsutsikter skiljer sig från de från de flesta andra ekonomer..

VA - 27 maj 18 kl. 10:11

Buffetts svenska lärljungar – så blev deras aktieklubb Sveriges hetaste investmentbolag

”Sveriges Warren Buffett” Per H Börjesson är inne i en osannolikt pengastinn period med sitt investmentbolag Spiltan. Det firas bland en växande skara aktieägare på stämman. Framgångseceptet?

DI - 17 jul 18 kl. 21:59

Buffett ger miljarder till Gates – igen

Warren Buffett skänker ytterligare 3,4 miljarder dollar, motsvarande 29 miljarder kronor, till välgörenhet. Mottagare är bland andra Bill och Melinda Gates fond. .

VA - 31 maj 18 kl. 14:12

De väntas ta över livsverket när världens främsta investerare kliver av tronen

Warren ”Oraklet från Omaha” Buffett fyller 88 år i augusti och hans vapendragare Charlie Munger är 94 år. Duon har i Berkshire Hathaway skapat ett av världens högst värderade bolag och nu pekar det mesta på att en ny duo tar över..

DI - 15 maj 18 kl. 22:57

Doldisfamilj rikare än de rikaste

Vilken familj är rikare än bägge bröderna Koch tillsammans, Jeff Bezos, Bill Gates och Warren Buffett? Enligt Sunday Times Richlist är det en familj vars sammanlagda förmögenhet uppgår till 1.505 miljarder kronor och som har blivit stormrika på en krisdrabbad bransch..

Dagens PS - 17 jul 18 kl. 09:45

Warren Buffett skänker 3,4 miljarder dollar

Finansmannen Warren Buffett skänker miljarder till välgörenhet i år i form av aktier i det egna konglomeratet Berkshire Hathaway. Det rapporterar CNN Money. Förra året gick aktierna till Bill & Melinda Gates Foundation, samt fyra andra stiftelser med koppling till Buffett-familjen.

Dagens PS - 16 maj 18 kl. 07:13

Dokument visar: Gurun storköper två aktier

Warren Buffetts investeringskonglomerat Berkshire Hathaway har mer än dubblat ägandet i israeliska Teva Pharmaceuticals under första kvartalet. Det framgår av inskickade dokument till den amerikanska finansinspektionen, SEC. Ägandet har utökats till 40 miljoner aktier efter att Berkshire tidigare suttit på 18,8 miljoner aktier i Teva under föregående kvartal.

Affärsvärlden - 16 maj 18 kl. 18:40

Sälj dyrt försäkringsbolag

Den norska försäkringsutmanaren är lovande Warren Buffett-lärljungar, men förtjänar inte dagens kvalitetsvärdering – än..

Affärsvärlden - 16 maj 18 kl. 18:00

Smekmånaden slut för Protector

Att likt Warren Buffett investera försäkringskapital ”gratis” på börsen är vettigt i teorin, men desto svårare i praktiken. Som en lovande lärljunge prissätts norska Protector väl högt..

VA - 14 maj 18 kl. 13:45

De 12 bästa citaten från Warren Buffett under stämman

Investeringsgurun bjöd på visdomar om bland annat Elon Musk, kryptovalutor och vad som krävs för att bli en fantastisk investerare..

DI - 16 maj 18 kl. 07:33

Buffetts dubbling lyfte läkemedelsbolaget i efterhandeln

Generikabolaget Tevas depåbevis steg med som mest drygt 5 procent i New York-börsens efterhandel. Detta efter att Warren Buffett-kontrollerade Berkshire Hathaway i ett börsmeddelande tillkännagav att det per den 31 mars hade fördubblat sitt innehav till 4 procent av bolaget, rapporterar Bloomberg News och Reuters..

VA - 14 maj 18 kl. 13:45

De 13 bästa citaten från Warren Buffett under stämman

Investeringsgurun bjöd på visdomar om bland annat Elon Musk, kryptovalutor och vad som krävs för att bli en fantastisk investerare..

Dagens PS - 08 maj 18 kl. 10:41

Tre blytunga börstips från Wall Street-klipparen

Han borde veta vad han snackar om. Han är god för 80 miljarder dollar. Warren Buffett, en superkändis i New Yorks finanskvarter, som brukar kallas Oraklet från Omaha, har för vana att bara tanka kvalitetsaktier på börsen.

Dagens PS - 07 maj 18 kl. 08:04

Wall Street-oraklet varnar USA och Kina

”Vore extremt dåraktigt”, anser Warren Buffett. Nikkei Asian Review återger enligt Di.se vad Buffett sade i samband med Berkshire Hathaways årliga stämma i helgen.

VA - 07 maj 18 kl. 14:53

Warren Buffett presenterar första förlusten på nio år – skyller på nya redovisningsregler

Förlust på 1,14 miljarder dollar för Q1 och största förlusten sedan 2009. Det blev det bistra resultat för Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway som presenterade sin Q1-rapport under helgens bolagsstämma..

Affärsvärlden - 08 maj 18 kl. 07:20

Uppåt för teknikbolag Wall Street

New York-börserna steg på måndagen där teknik och industribolag ledde börserna högre. Apple fortsatte upp under hög omsättning efter positiva uttalanden från Warren Buffett.

DI - 07 maj 18 kl. 22:59

USA-börser: Teknik och industri ledde index högre

New York-börserna steg på måndagen där teknik och industribolag ledde börserna högre. Apple fortsatte upp i hög omsättning efter positiva uttalanden från Warren Buffett. .

Dagens PS - 04 maj 18 kl. 11:32

Gurun: Självkörande bilar hotar hel bransch

Självkörande bilar kommer att drastiskt sänka försäkringspremierna om de kan visa sig som säkra. Det menar Warren Buffett i en intervju med Yahoo Finance. För Geico, som tillhandahåller huvudsakligen fordonsförsäkringar och ägs av Buffetts investeringsföretag Berkshire Hathaway, är detta ett oroande uttalande.

Expressen - 04 maj 18 kl. 10:26

Buffetts nya jätteköp i Apple – därför älskar han aktien

Investeringsgurun Warren Buffett, 87, har köpt 75 miljoner aktier i Apple, rapporterar TT. Han lovordar tech-jätten. – Om du tittar på Apple så tjänar man nästan dubbelt så mycket som det näst mest lönsamma bolaget i USA, förklarar Buffett sin strategi i en intervju med CNBC..

DI - 05 maj 18 kl. 15:32

Bakslag för Buffett – minskad omsättning och nettoförlust

Warren Buffetts finanskonglomerat Berkshire Hathaway redovisar minskad omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en nettoförlust mot föregående periods vinst. Det framgår av en kvartalsrapport som släpps i anslutning till den årliga stämman i Omaha..

DI - 25 apr 18 kl. 12:34

Magnus Dagel: Köp aktien i dag – och glöm börsen i tio år

När Warren Buffett investerar kan börsen lika gärna vara stängd i fem år. Det spelar ingen roll. Vi följer rådet, låtsas att börsen stänger i tio år och ser vad som händer med värdet på ett av börsens fastighetsbolag..

DI - 04 maj 18 kl. 18:07

Apple på rekordnivå efter Buffetts köp

Teknikjätten Apple stiger med 3,5 procent på fredagen och nådde tillfälligt det nya kursrekordet på 183,65 dollar per aktie. Fredagens uppgång kommer i spåren av att investeringsnestorn Warren Buffett meddelat att han köpt ytterligare 75 miljoner aktier i bolaget. .

Affärsvärlden - 04 maj 18 kl. 14:55

Buffett har sålt allt i IBM

Finansmannen Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway har sålt hela sitt innehav I IT-bolaget IBM..

IDG - 04 maj 18 kl. 17:50

Warren Buffett ökar sin investering i Apple


Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway köpte ytterligare 75 miljoner AAPL-aktier under årets första kvartal..

Dagens PS - 04 maj 18 kl. 07:56

Buffett går på nytt tungt in i Apple

Oraklet från Omaha, som han kallas, köper ytterligare 75 miljoner aktier i teknikjätten. ”Titta på Apple, jag tror att det tjänar nästan dubbelt så mycket som det näst mest lönsamma bolaget i USA”, sade Wall Street-kändisen till CNBC, enligt flera medier, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Tidigare var Warren Buffetts bolag Berkshire fjärde största ägare i Apple.

Affärsvärlden - 04 maj 18 kl. 07:36

Buffett fortsätter köpa i Apple

Warren Buffetts investmentbolag Berkshire Hathaway köpte ytterligare 75 miljoner aktier i Apple i det första kvartalet..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.