Brukar

Wednesday, 19 September, 16:56

Nyheter om Brukar

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 30 aug 18 kl. 11:46

Krogkollen: Meat and Beer

"Vi gillar mest att de lagt till ordet gastropub, det Brukar borga för att man vill lite mer än vanliga puben", konstaterar recensenten Fredric Askerup..

Skånskan - 26 aug 18 kl. 17:05

Nysådd äng får ta över efter gräsmatta

Malmö Sådd av en äng var ett av inslagen under den naturdag för hela familjen som kommunen arrangerade på Rosengårdsfältet under söndagen.Här fanns även möjlighet att håva insekter, bygga insektshotell och måla fågelholkar.
Samtidigt gavs information om stadens fåglar och om vad naturen gör för människan, så kallade ekosystemtjänster.

Skånskan - 26 aug 18 kl. 06:00

Årets sommartorka tog mer än halva skörden

På landet Den torra och heta sommaren har inte gått någon förbi. På spannmålsmottagningen på LT Lantmän i Ljungbyhed syns det extra tydligt.
– Titta på våra högar med foderkorn och fodervete så små de är.

Dagensanalys.se - 28 aug 18 kl. 16:15

TV4 berättar om höstens program, Teliaaffären och framtiden för Bonnier Broadcasting

I onsdags bjöd TV4 och Bonnier Broadcasting in till årets Screening, där kommande satsningar presenteras. Jag fick även chansen att prata med Bonnier Broadcastings VD Casten Almqvist om satsningen på total-tv och den nyligen presenterade affären med Telia. TV4:s screening är ett årligen återkommande event där David Hellenius med van hand guidar publiken – bestående av media, mediebyråer och annonsörer – genom de olika program och satsningar som man genomför under det kommande året.

Skånskan - 29 aug 18 kl. 16:17

Burman kan bli historisk i derbyt

TRAV The Bucket List F var i final i ett stort årgångslopp redan som tvååring. På söndag väntar derbyfinalen på Jägersro.
– Det är klart att vi är stolta, säger tränaren Helena Burman.

Kristianstadsbladet - 29 aug 18 kl. 13:29

Hur ofta går du på evenemang i Kristianstad?

Kristianstads kommun planerar två stora eventområden. Vi frågade fem Kristianstadsbor vilka evenemang de Brukar gå på och hur ofta..

BT - 29 aug 18 kl. 12:00

”Med åren blev det alltmer ett företag och allt mindre min familj”

“På det här företaget är vi som en stor familj” kan man ibland få höra en entusiastisk företagsledare proklamera. Jag Brukar önska dom lycka till med en förhoppning om att det snart ska gå över. Been there, done that..

PrivataAffärer - 29 aug 18 kl. 10:15

Många positionerade för börsnedgång

Det är i CFD-aktören IG:s morgonbrev som analytikern Erik Hansén konstaterar att en ovanligt hög andel av investerarna är positionerade för en svensk börsnedgång. Efter den senaste tidens uppgång väljer hela 8 av 10 investerare med exponering mot Stockholmsbörsen (Sverige30) att ligga positionerade för att börsen ska falla tillbaka. Många väljer också att satsa på en kommande börsnedgång i USA.

GöteborgsPosten - 29 aug 18 kl. 07:00

Tredje gången gillt för Loui Eriksson?

Två blygsammare säsonger – följt av en tredje riktigt bra? Det Brukar funka så med Loui Eriksson. I så fall får Vancouver Canucks ett lyft..

Expressen - 19 aug 18 kl. 17:05

Åkesson om kärleken: ”Hinner knappt prata”

SD-ledaren Jimmie Åkesson valspurtar – och schemat är ovanligt intensivt.Men hur går det hektiska turnerandet ihop med relationen till sambon Louise Erixon?– Det Brukar vara Facetime på kvällarna.

Kristianstadsbladet - 29 aug 18 kl. 00:01

Att hitta rätt i språket

De flesta är okända och anonyma. Ändå är de avgörande för vår upplevelse av en bok. Nille Lindgren har fram till idag översatt 130 romaner och faktaböcker från engelska.

YA - 29 aug 18 kl. 00:01

Att hitta rätt i språket

De flesta är okända och anonyma. Ändå är de avgörande för vår upplevelse av en bok. Nille Lindgren har fram till idag översatt 130 romaner och faktaböcker från engelska.

Uppsalanyheter.se - 16 aug 18 kl. 01:50

Recension: Kören Afro tog Elvis i Parksnäckan till nya höjder

Recension: För 16 året anordnade Kent Wennman konserten Elvis i Parksnäckan. Förutom den ihärdige Elvis-älskaren Wennman och hans fantastiska band lyfte kvällens gästartister, kören Afro, konserten till oanade höjder. För 16 året anordnade Kent Wennman konserten Elvis i Parksnäckan.

Dagensanalys.se - 28 aug 18 kl. 15:42

Youtubers slåss om pengar och kändisskap i boxningsringen

Lördag den 25e augusti, en vanlig helgdag för många men en något större dag för andra.
Youtube-sensationerna KSI och Logan Paul representerade sina länder och sin ära under
helgens stora event där slutresultatet blev oavgjort, men deras bankkonton gick med vinst. Så vilka är egentligen dessa herrar?

Skånskan - 28 aug 18 kl. 10:00

Bokdebutant sjunger fullkornets lov

Christine Heger sprider fullkornets och surdegens evangelium. Hon bloggar om bakning, håller kurser och föredrag och nu kommer hennes första bok, som hon kort och gott kallar ”Fullkorn”.Namn: Christine Heger
Ålder: 43 år
Yrke: Civilekonom, egen företagare, driver Bröd & Kvarn med blogg – ” … jag har mellan 11 000 och 15 000 unika besökare i månaden” – kurser, föredrag och bokproduktion.

PrivataAffärer - 27 aug 18 kl. 07:10

Olavi: Största hotet mot börsen i höst

Från tisdag till fredag i förra veckan noterade Stockholms All-share-index nya indexrekord vid stängningen varje dag. Högst nådde marknaden under torsdagens handel och även om uppgångarna var relativt små var optimismen påtaglig under hela veckan. Frågan är förstås om denna uppgång som summerar till cirka åtta procent från i början av juli är den sista tjurrusningen som Brukar vara innan en lång börsuppgång bryts?

Skånskan - 28 aug 18 kl. 05:00

Magda vill bli första kvinna att tävla i rallycross-VM

Hörby/löberöd 20-åriga Magda Andersson från Löberöd har hållit på med motorsport i mer än halva sitt liv. Allt började i SMK Hörby för elva år sedan. I sommar tilldelades hon utmärkelsen ”Årets idrottare” av Hörby kommun.

NT - 19 aug 18 kl. 16:34

Pang! – så föll trädet

Plötsligt föll det stora trädet rakt mot hyreshuset på Ektorpsgatan, där det Brukar vara mycket trafik..

Expressen - 31 jul 18 kl. 19:55

Sanna Nielsens distans från sambon: ”Är ganska vana”

Sanna Nielsen leder det populära SVT-programmet "Allsång på Skansen" för tredje säsongen.  Under direktsändningen Brukar programledarens sambo vara på plats som stöd men den här veckan kan han inte närvara.  – Det är så klart alltid roligt när han är här men han måste ju också jobba, säger Sanna Nielsen..

Uppsalanyheter.se - 01 aug 18 kl. 06:00

Från Istanbul till Knivsta - Uppsalabröderna erbjuder hårtransplantationer i Sverige

För sex år sedan började Uppsalabon Firaz Anik att arrangera hälsoresor för svenska patienter till Istanbul. Svenska män och kvinnor som ville göra hårtransplantationer reste till Turkiet, nu sex år senare utvecklar Firaz verksamheten tillsammans med brodern Ferhat Anik och flyger in läkare till Sverige.För sex år sedan började Uppsalabon Firaz Anik att arrangera hälsoresor för svenska patienter till Istanbul.

Skånskan - 27 aug 18 kl. 14:55

Gymnasiestrid om fritt sök i Skåne

lund Socialdemokraternas utspel i förra veckan om att Lundaungdomar ska ha företräde till stadens gymnasier, har orsakat rabalder.
Alliansen menar att S överdriver problemet samt att det fria söket har stöd i lagen.Socialdemokraterna lyfter fram att det regionala avtalet om att ungdomar får söka fritt över hela Skåne, kan slå olyckligt mot Lundaelever, som kan bli utan plats.

Skånskan - 27 aug 18 kl. 14:00

Dubbelmoral om Löfven

I Expressen den 19:e augusti står följande att läsa för det fall att SD lägger ner rösterna när riksdagen ska rösta om Stefan Löfvens roll som statsminister: ”Om SD inte röstar emot honom skulle han kunna fortsätta. Löfven anser inte att det vore lika med att ta passivt stöd av SD och om SD agerar så kan han inte göra något åt det”. Stefan Löfven kommer således att fortsätta att vara statsminister om SD lägger ner rösterna.

PrivataAffärer - 24 aug 18 kl. 11:32

Hernhag: Fem investmentbolag för portföljen

Lena: Hej Marcus! Kan du nämna fem investmentbolag att ha i en aktieportfölj? Vad tror du om Swedish Match och Nibe framöver, värda att ha i portföljen?

Skånskan - 26 aug 18 kl. 06:00

Säsongsavslutning för Street Food

Malmö Under veckoslutet avslutas Street Food-säsongen i Folkets Park och med tanke på intresset verkar det vara rätt tid.– Sista veckan har vi inte haft särskilt många besökare, och det är kanske inte så konstigt med tanke på att semestrar och sommarlov är över, men tidigare har det gått bra, säger Ahmad Jaafar från Casey’s Fish and Chips.
Ridha Talib från Seafood Paradise har ungefär samma erfarenheter.

Skånskan - 27 aug 18 kl. 05:00

”De vill slå undan benen för demokratin”

ESLÖV
Syftet med en eventuell rysk valmanipulation handlar enligt kommunens säkerhetschef om att slå undan benen för demokratin.Har ni fått signaler om att påverkansförsök har gjorts eller planeras här i Eslöv?
– Nej, det har vi inte fått.

Kristianstadsbladet - 26 aug 18 kl. 11:29

Att hitta rätt i språket

De flesta är okända och anonyma. Ändå är de avgörande för vår upplevelse av en bok. Nille Lindgren har fram till idag översatt 130 romaner och faktaböcker från engelska.

YA - 26 aug 18 kl. 11:29

Att hitta rätt i språket

De flesta är okända och anonyma. Ändå är de avgörande för vår upplevelse av en bok. Nille Lindgren har fram till idag översatt 130 romaner och faktaböcker från engelska.

BT - 17 aug 18 kl. 06:34

Vildana Aganović: Ett laddat tema för många

”Det är bara lite rumpa”, Brukar jag svara när folk undrar (och det gör dom) om hur jag vågar lägga upp bikinibilder på sociala medier..

Barometern - 21 aug 18 kl. 06:00

Jörg Carlsson: ”Skatteångest är känslan att skattepengarna omöjligen kan räcka till allt”

Under sommartid Brukar jag ha tyska läkarstudenter som ska lära sig att ta en anamnes (patientens berättelse om sina symtom, tidigare sjukdomar och läkemedel) och lyssna på hjärtat och lungorna, ta blodtrycket och utför andra kroppsliga undersökningar med enkla medel. De ska träffa så många patienter som möjligt – gärna med olika diagnoser och i olika åldrar..

Västerbottens Folkblad - 26 aug 18 kl. 07:00

Där är S och SD starkast

Var någonstans i länet har riksdagspartierna sina starkaste fästen? Med två veckor kvar till årets riksdagsval har Folkbladet har tittat närmare på riksdagsvalet 2014 och undersökt i vilka länskommuner de åtta riksdagspartierna hade flest anhängare. Historik och mycket annat styr ett partis popularitet.

Mobil - 21 aug 18 kl. 15:51

Operatörer kan ha läckt lanserings-datumet för nya Iphone-enheterna

Källor hos två tyska mobiloperatörer kan ha avslöjat när Apples nya Iphone-modeller kommer att släppas till försäljning. Om uppgifterna stämmer så kommer de nya enheterna att kunna förbokas från och med den 14 september, för att sedan släppas officiellt den 21 september. Det är däremot oklart på vilka marknader datumen gäller, och Sverige Brukar vara aktuellt först i en andra lanseringsvåg.

Politologerna - 09 aug 18 kl. 20:30

Hur mycket kan hända på en månad?

Idag är det en månad kvar till 2018 års riksdagsval. Vi befinner oss precis i början av det som normalt räknas som valrörelse: de fyra sista veckorna före valet. Huvudfrågan för detta inlägg är hur mycket som egentligen kan hända på fyra veckor?

Expressen - 29 jul 18 kl. 18:01

Här är företaget som belönar misstag – med champagne

I vanliga fall Brukar företag belöna vinster och när något går bra.Men på LEO Innovation Lab blir du belönad – av dina misstag.– En av våra största vinster i företaget blev till tack vare tre misslyckanden, säger Kristian Schrøder Hart-Hansen, vd för företaget.

Skånskan - 25 aug 18 kl. 11:00

Regn kan ge äppelrekord

På landet Det ser ut att bli ett rekordår för svensk äppelodling. Det varma vädret har gett mycket frukt, men för en riktigt bra skörd krävs det regn under de kommande veckorna.Äpplena har trivts ypperligt i det varma vädret och prognosen pekar mot en skörd på drygt 15 miljoner kilo äpplen.

Nya Wermlands Tidningen - 25 aug 18 kl. 06:00

Kända dansband till Skoga Bygdegård

Nu börjar snart lördagsdanserna i Skoga Bygdegård igen. Fernandoz, Bob Stevens och Glenn-Endys är några av dansbanden som kommer hit.– Nu hoppas vi bara att många dansanta karlar också hittar hit.

Skånskan - 20 aug 18 kl. 09:30

Kalle Moraeus intog Bosjökloster

Ljungbyhed/Höör I går, söndag, uppträdde musikern Kalle Moraeus på Bosjökloster. På förmiddagen landade han med ett privatplan på flygfältet utanför Ljungbyhed.Vid elvatiden på söndagsförmiddagen landade Kalle Moraeus med vänner på skånsk mark.

GöteborgsPosten - 18 aug 18 kl. 19:54

Fler kraftiga åskoväder att vänta i framtiden

Den varma sommaren innebär åska – och mest Brukar det åska i Västra Götaland. Men på grund av klimatförändringarna kan antalet blixtnedslag öka i regionen med 50 procent inom åttio år. Räkna dessutom med kraftigare åska – och en förlängd åsksäsong..

UT - 24 aug 18 kl. 22:15

Oflyt för Gällstad – föll i Rydboholm

Det Brukar jämna ut sig i längden – tur och otur. – Nu hade Rydboholm det flytet vi hade förra helgen, så det känns lite surt just nu, säger Claes Lid..

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 18 kl. 21:27

Svenskarna skippar resandet för valet

Den som tror att svenskarna är oengagerade i valet kan tänka om – i alla fall om man ska tro bokningarna hos resebyråerna. Resandet går nämligen ner under valdagar. – Det känns som att många till och med är mer engagerade i valet i år än de Brukar vara,.

Sydsvenskan - 24 aug 18 kl. 21:27

Svenskarna skippar resandet för valet

Den som tror att svenskarna är oengagerade i valet kan tänka om – i alla fall om man ska tro bokningarna hos resebyråerna. Resandet går nämligen ner under valdagar. – Det känns som att många till och med är mer engagerade i valet i år än de Brukar vara,.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.