Bro��nda Annika

Friday, 14 December, 18:16

Nyheter om Bro��nda Annika

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 03 sep 17 kl. 12:49

190 år sedan katastrofen - Åbo återhämtade sig aldrig efter branden 1827

I år är det 190 år sedan Åbo brand. Tre fjärdedelar av staden förstördes i branden som härjade i Åbo i början av september 1827. Åbo har under sin 800 år långa historia brunnit många gånger, men branden 1827 är den som har präglat staden mest.

Sydsvenskan - 23 jun 15 kl. 04:00

Historiskt möte med samtiden

På gården i Maglehem trängs delar av Berlins dynamiska konstscen med kamouflageklädd militär och den idylliska Österlenbygdens egen konstnärskoloni. Det är invigning för satsningen "Berlin-Maglehem", och den svenska armén ska strax få en tung symbolisk gåva.För två år sedan stod byns kulturförening värd för elva ryska konstnärer genom ett utbyte med Moskvas museum för modern konst.

YLE - 18 feb 15 kl. 18:28

Vasa stad firade 145 idrottare

På onsdagskvällen premierade Vasa stad 145 duktiga Vasaidrottare. På listan, som är lång, finns allt från friidrottare till bågskyttar med medaljer från såväl FM som VM och OS. Bland idrottarna finns till exempel alpina skidåkaren Samu Torsti.

Barometern - 10 jun 14 kl. 08:03

1 000 år till för hamnen

I Kalmar hamn pågår ständig aktivitet för en stark och hållbar framtid. I 1 000 år har hamnen skapat tillväxt i Kalmar med omnejd och det ska vi fortsätta med! Från Slottsfjärden, där hamnen ursprungligen låg, till Tullhamnen/Elevatorkajen och sedermera till Barlastholmen och Tjärhovet har hamnen flyttat och utvecklats för att spegla den regionala näringens behov av sjöfartstransporter.

YLE - 02 maj 14 kl. 11:12

Formgivning på utställning i Jakobstad

Utställningen på Tobaksmagasinet är utformad som ett kontorslandskap där varje slutarbete presenteras vid ett skrivbord. Åtta studerande har haft inriktningen grafisk design och sex studerande har inriktningen rumslig gestaltning.
Den grafiska designen handlar långt om webbdesign, rumslig gestaltning igen om inredning till exempel av en lägenhet, sommarstuga eller av en husvagn.

HBL - 17 maj 13 kl. 21:43

Här är vårens studenter 2013

Vi publicerar namnen på vårens studenter i Svenskfinland. Saknas ditt gymnasium? Skicka oss uppgifterna till studenter@hbl.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.