Brittiska

Monday, 16 September, 12:48

Nyheter om Brittiska

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 27 aug 19 kl. 15:02

Officiellt: Kate och William dumpar Meghan och Harry

Meghan och prins Harrys välgörenhetsarbete tillsammans med prins William och Kate är officiellt över.De Brittiska prinsarna har drivit en gemensam stiftelse sedan 2009.Efter att prins Harry och Meghan valt att lämna organisationen har nu prins William och Kate tagit bort deras namn från dess titel..

Nyteknik - 27 aug 19 kl. 10:55

Utredningen: Privatägda bilar är oförenligt med miljömålen

Det Brittiska parlamentet har utrett vad som krävs för att nå de framtida miljömålen. Politikernas slutsats är att de privatägda bilarna inte är en hållbar del av ekvationen. .

Expressen - 05 sep 19 kl. 17:21

Ikea-skämtet efter bilden från brittiska parlamentet

Under en brexitdebatt i det Brittiska parlamentet syntes den konservative politikern Jacob Rees-Mogg ligga ner på sin plats.Parlamentsledamoten har kritiserats och hånats – och fått ett Ikea-skämt..

DI - 05 sep 19 kl. 13:53

Brittiska parlamentet röstar om nyval på måndag

Det Brittiska parlamentet kommer att debattera och rösta om nyval igen på måndag den 9 september..

Realtid - 26 aug 19 kl. 09:45

Kraftiga lönelyft för biträdande jurister i City

Konkurrensen från amerikanska advokatfirmor tvingar de Brittiska firmorna att höja ingångslönerna för biträdande jurister medan seniora advokater känner sig bortglömda i lönestriden..

GöteborgsPosten - 26 aug 19 kl. 10:16

Bauhaus-sångaren är på bättringsvägen

Peter Murphy, tidigare frontman i det Brittiska gothrockbandet Bauhaus, skriver på Instagram att han har återhämtat sig från den hjärtinfarkt som han drabbades av för två veckor sedan..

Realtid - 26 aug 19 kl. 09:45

Kraftiga lönelyft för biträdande jurister i Londons finansdistrikt

Konkurrensen från amerikanska advokatfirmor tvingar de Brittiska firmorna att höja ingångslönerna för biträdande jurister..

PrivataAffärer - 26 aug 19 kl. 08:24

Handelskriget höjer guldet men sänker oljan

Brentoljan i första termin handlades ned 1 procent till 58:77 dollar fatet, medan WTI-terminen sjönk med drygt 1 procent till 53:56 dollar. Kinas handelsdepartement uppgav i fredags att det ska lägga nya tullar på 5 eller 10 procent på ytterligare drygt 5.000 produkter från USA, inklusive råolja och jordbruksprodukter.

Sydsvenskan - 25 aug 19 kl. 17:18

Enkel seger för City borta mot Bournemouth

För en vecka sedan blev det ett tungt poängtapp hemma mot Tottenham. Efter lördagens bortamatch mot Bournemouth är Manchester City dock tillbaka på vinnarspåret i Premier League. På den Brittiska sydkusten gav Sergio Agüero gästerna ledningen efter en k.

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 19 kl. 17:18

Enkel seger för City borta mot Bournemouth

För en vecka sedan blev det ett tungt poängtapp hemma mot Tottenham. Efter lördagens bortamatch mot Bournemouth är Manchester City dock tillbaka på vinnarspåret i Premier League. På den Brittiska sydkusten gav Sergio Agüero gästerna ledningen efter en k.

Expressen - 25 aug 19 kl. 10:27

”Hemskt – han såg ut som 2017 igen”

Manchester United föll högst överraskande hemma mot Crystal Palace.Den Brittiska pressen är stenhård mot Uniteds stjärnor - och Victor Nilsson Lindelöf är en av de som får allra sämst betyg.”Tre floppar får en fyra i betyg - en till och med lägre”, skriver Daily Express.

DI - 04 sep 19 kl. 20:54

Brittiska parlamentet avfärdar avtalslös brexit

En klar majoritet i det Brittiska underhuset röstade på onsdagskvällen för att stoppa regeringen från att gå med på ett….

SVT - 24 aug 19 kl. 22:48

Coleman slår tillbaka om dopningsanklagelserna: ”Inte sant”

Enligt den Brittiska tidningen Daily Mail har årets världsetta på hundra meter, Christian Coleman, missat att rapportera var han har befunnit sig för tre dopningstester och riskerar att stängas av. Enligt honom själv är det felaktiga uppgifter. – Det är inte sant.

DI - 04 sep 19 kl. 18:23

Brittiska underhuset röstar för att stoppa avtalslöst EU-utträde

Brittiska underhuset röstar för att stoppa ett EU-utträde utan avtal. Det rapporterar TT..

Expressen - 24 aug 19 kl. 16:12

Prins Andrew om vänskapen: ”Inte sett något misstänkt”

Brittiska prins Andrew, hertig av York, är pressad efter att ha kopplats ihop med sexbrottsanklagade Jeffrey Epstein. Nu påstår han att han aldrig ”såg eller misstänkte” något som kan kopplas ihop med anklagelserna, skriver Sky News. ”Jag skulle inte tolerera, delta i, eller uppmuntra sådant beteende”, säger han i ett uttalande från Buckingham Palace.

Expressen - 24 aug 19 kl. 10:00

Vincent, 9, gör debut som drag queen under Pride

Vincent Garcia gjorde debut som drag queen under Pride i Los Angeles, USA.Nu berättar mamman Elizabeth Leyva om sonens dröm, skriver Brittiska Metro.– I slutändan handlar det om att älska och stötta ditt barn till hundra procent, oavsett om de vill vara en läkare, polis eller drag queen..

Expressen - 23 aug 19 kl. 17:13

Uppgifter: Prins Andrew indragen i Epstein-härvan

Brittiske prins Andrew, 59, är enligt uppgifter indragen i den härvan som riktats mot den nu avlidne vännen Jeffrey Epstein.Brittiska prins Andrew ska ha setts ta emot en fotmassage av en välklädd ung rysk kvinna tillsammans med sexbrottsanklagade Epstein.Det framgår av ett av de mejl som publicerades i tidningen The New Republic på torsdagen.

Expressen - 23 aug 19 kl. 13:45

Liverpools avtal med Nike väntas slå nytt tröjrekord

Liverpool är på väg att teckna ett nytt tröjavtal med Nike, som kan komma att bli det största någonsin i Premier League.Det rapporterar Forbes och flera Brittiska tidningar..

PrivataAffärer - 23 aug 19 kl. 09:41

Greta Gris säljs för 40 miljarder – ägarbolaget rusar på börsen

Entertainment Ones aktieägare erbjuds 5:60 pund per aktie i bolaget, 26 procent över stängningskursen på torsdagen. Aktien handlades således till kurser klart över budnivån. Peppa Pig är en global underhållningskaraktär som blivit en tittarsuccé även i Kina, vilket beskrivs som ett av de bärande skälen bakom Hasbros intresse.

PrivataAffärer - 21 aug 19 kl. 10:04

Fonderna som är överviktade i Storbritannien inför brexit

Följetongen brexit kan vara på väg mot sin upplösning, då Storbritannien av allt att döma ser ut att lämna EU den 31 oktober. Den stora knäckfrågan är huruvida det sker med eller utan ett avtal med EU, och tonläget är uppskruvat från flera håll. Den brittiske premiärministern och Toryledaren Boris Johnson har uppmanat de regeringsanställda att förbereda sig på ett avtalslöst utträde (en hård brexit), då han bland annat ser den så kallade ”backstoplösningen” för Nordirland som odemokratisk.

Cornucopia - 03 sep 19 kl. 08:42

Brittiska parlamentet gör sista försök stoppa avtalslös Brexit

Det Brittiska parlamentet öppnar återigen idag inför den beslutade nedstängningen, och ett sista försök görs att via en lag stoppa en avtalslös Brexit. Premiärminister Johnson hotar med att sparka alla konservativa som röstar mot honom ur partiet, och utlysa nyval, så att dessa sparkade förlorar sina parlamentsplatser, och säger att han aldrig kommer begära ytterligare uppskjutningar av Brexit - kort sagt att han avgår om parlamentet röstar mot honom.
Brittiska parlamentet.

YLE - 22 aug 19 kl. 14:50

Känd eurokritiker om Akavas EU-rapport: Euron har länge varit för stark och borde devalveras med tjugo procent

Det är nästan bara fördelar då Brittiska forskningsinstitutet Oxford Economics listar vilka effekter EU-medlemskapet har haft på den finländska ekonomin. Rapporten får till stora delar bra betyg av experterna. Den punkt där åsikterna går mest i sär gäller hur bra euron har fungerat för Finland efter Nokias kollaps 2007..

Skånskan - 22 aug 19 kl. 13:39

Eriksson vill jubileumsfira som vinnare

RACING Efter utsvävningar till både Nederländerna och Storbritannien återvänder DTM nu till Tyskland för den avslutande delen av säsongen. I helgen väntar ett besök på Lausitzring inte långt från Berlin. Här dukas det fest för Joel Eriksson och hans rivalerna.

Expressen - 03 sep 19 kl. 14:44

Hård brexitkamp väntar i brittiska parlamentet

Hårt sätts mot hårt när det Brittiska parlamentet samlas i kväll.Premiärministern Boris Johnson trycker på för ett utträde ur EU 31 oktober.Likväl satsar motståndarna allt på att förhindra ett utträde utan avtal med unionen..

DI - 22 aug 19 kl. 08:31

Ökad omsättning för Flexion Mobile

Flexion Mobile, en distributionsplattform för Android-spel, ökade omsättningen med 35 procent till 1,9 miljoner Brittiska pund under i det brutna räkenskapsårets första kvartal. .

YLE - 22 aug 19 kl. 08:00

Brittiskt forskningsinstitut om EU: Medlemskapet har varit en god affär för Finland - brexit dyrt för alla

Det är nästan bara fördelar då Brittiska forskningsinstitutet Oxford Economics listar vilka effekter EU-medlemskapet har haft på den finländska ekonomin. Beställare är Akavas forskningsavdelning och måltavlan är EU-kritikerna..

YLE - 22 aug 19 kl. 05:00

De nordiska akademikercentralerna har skrämts upp av EU-kritikerna och gör nu gemensam sak för att försvara europabygget

I dag publicerar akademikercentralen Akava en rapport om vilka effekter EU-medlemskapet har haft på den finländska ekonomin. Rapporten är gjord av det Brittiska forskningsinstitutet Oxford Economics. Beställare är Akavas forskningsavdelning och udden i rapporten är klart riktad mot EU-kritikerna..

DI - 03 sep 19 kl. 10:29

Brittiska storbanken köper låneportfölj

Brittiska Lloyds förvärvar Tesco Banks bolåneportfölj för 3,8 miljarder dollar, rapporterar flera medier, enligt pressmeddelanden..

DI - 03 sep 19 kl. 09:55

Brittiska pundet försvagas efter Boris Johnsons hot

Det Brittiska pundet försvagas efter Boris Johnsons hot om nyval.  Senast pundet var så svagt mot dollarn var 2017..

SVT - 21 aug 19 kl. 22:18

Rekordmånga bränder i regnskogarna i Brasilien

Antalet bränder i Amazonas ökar rekordartat, rapporterar Brittiska BBC och hänvisar till nya siffror från Brasiliens rymdforskningsmyndighet National Institute for Space Research (Inpe)..

DI - 03 sep 19 kl. 05:35

Dystert i brittiska detaljhandeln i augusti

Omsättningen i den Brittiska detaljhandeln, mätt i jämförbart butiksbestånd, minskade med 0,5 procent i augusti, jämfört med motsvarande månad förra året. .

Expressen - 21 aug 19 kl. 17:00

Så här ser stranden ut efter räddningsprojektet

Stranden längs den Brittiska kusten förstördes till följd av erosion.Nu har ett nytt, unikt projekt genomförts för att rädda området – och stoppa riskerna.– Hårdare lösningar, som vågbrytare i betong, skulle oundvikligen skapa fler problem längre ner vid kusten, säger Jaap Flikweert som står bakom sandprojektet..

Helsingborgs Dagblad - 20 aug 19 kl. 17:31

Då får nya ”Peaky blinders” svensk premiär

Efter snart två års väntan vankas den femte säsongen av det Brittiska gangsterdramat "Peaky blinders". Den 25 augusti börjar serien sändas på Brittiska BBC One, och drygt två veckor senare, 5 september, får serien premiär i Sverige på Cmore. Svenska Net.

Sydsvenskan - 20 aug 19 kl. 17:31

Då får nya ”Peaky blinders” svensk premiär

Efter snart två års väntan vankas den femte säsongen av det Brittiska gangsterdramat "Peaky blinders". Den 25 augusti börjar serien sändas på Brittiska BBC One, och drygt två veckor senare, 5 september, får serien premiär i Sverige på Cmore. Svenska Net.

GöteborgsPosten - 20 aug 19 kl. 17:32

Då får nya "Peaky blinders" svensk premiär

Efter snart två års väntan vankas den femte säsongen av det Brittiska gangsterdramat "Peaky blinders". Den 25 augusti börjar serien sändas på Brittiska BBC One, och drygt två veckor senare, 5 september, får serien premiär i Sverige på Cmore. Svenska Netflix-användare kan ta del av serien i vinter..

Dagens PS - 21 aug 19 kl. 15:10

Trump har överskattat golfbana med 1,5 miljarder

USA:s president ska enligt uppgift har grovt överskattat värdet på sina två golfbanor i Storbritannien – och nu kan han riskera fängelse. Det skriver Huffington Post. Enligt dokument som lämnats in till Brittiska- och amerikanska myndigheter har värdet av Donald Trumps golfklubbar i Turnberry och Aberdeen blivit grovt överskattat.

Dagens PS - 21 aug 19 kl. 15:10

Trump ljög om golfbanor – skuld på 600 miljoner

USA:s president ska enligt uppgift har grovt överskattat värdet på sina två golfbanor i Storbritannien – och nu kan han riskera fängelse. Det skriver Huffington Post. Enligt dokument som lämnats in till Brittiska- och amerikanska myndigheter har värdet av Donald Trumps golfklubbar i Turnberry och Aberdeen blivit grovt överskattat.

SR - 03 sep 19 kl. 03:40

Kraftmätning om brexit i brittiska parlamentet

Nyval redan den 14:e oktober. Det kan bli resultatet av den politiska strid som idag bryter ut i det Brittiska parlamentet i brexitfrågan..

DI - 21 aug 19 kl. 10:50

Barclays: Recession nästa år vid hård brexit

Den Brittiska storbanken Barclays räknar en hård brexit och att Storbritannien går in i en recession nästa år..

DN - 21 aug 19 kl. 09:58

Kina har gripit brittisk konsulattjänsteman

Kina bekräftar på onsdagen att man gripit en person som är anställd på det Brittiska konsulatet i Hongkong..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.