Bottenår

Tuesday, 22 May, 19:24

Nyheter om Bottenår

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 29 apr 18 kl. 06:30

Robert Laul: ”Jag var på missbrukets botten”

Han var en av Sveriges mest hyllade sportreportrar. Sen söp han bort sin karriär och bar sig vidrigt åt mot sina kollegor. Nu har han varit nykter i två år och vill göra bot.

DN - 29 apr 18 kl. 13:33

Jonas Thente: Rocky nere på tio

Martin Kellerman har satt punkt för samtidsdetektiven Rocky. Hans frånfälle sörjs av många. Jonas Thente porträtterar jycken som fann en gemensam botten med en hel urban generation.

DN - 14 mar 18 kl. 13:54

Finland är världens lyckligaste land

Finland är världens lyckligaste land, när FN mäter lyckan i en årlig rapport. Burundi hamnar i botten och USA tappar fyra platser, trots att landet blivit rikare. Sverige hamnar på nionde plats..

Expressen - 17 mar 18 kl. 20:26

Rektorn spränger budgeten – för elevernas skull: ”Positivt”

När rektor Micael Emihl gick på sin tjänst för snart två år sedan såg han till att få in fler lärare i klasserna. Han överskred budgeten men för Micael Emihl är det elevernas bästa som räknas.– I grund och botten måste jag ge eleverna det de ska ha, säger han..

Sydsvenskan - 24 apr 18 kl. 11:00

Därför tycks barn aldrig bli trötta

Barn är i många avseenden lika vältränade som elitidrottare. Det är förklaringen till att de aldrig tycks tröttna, utan bara springer runt, runt... Det är franska och australiska forskare som har försökt gå till botten med var barns till synes outsinlig.

Skånskan - 29 apr 18 kl. 17:03

När vet man att ”det blev bra”?

Krönika Björkarna utanför mitt fönster har fått små glada gröna löv. En bekant lägger upp en bild på sin nyfödda dotter på Facebook. Livet triumferar.

Dalarnas tidningar - 25 apr 18 kl. 17:00

Jens Runnberg: Oacceptabelt att Dalatrafik hör till de sämsta länstrafikbolagen i Sverige

Kollektivtrafikbarometern från branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik är inte rolig läsning för oss i Dalarna. Vårt länstrafikbolag hamnar i botten på område efter område - den övergripande....

Ekonomistas - 20 apr 18 kl. 14:02

Ökande inkomstskillnader från låga nivåer

I onsdags presenterades årets nummer av Nordic Economic Policy Review (NEPR). Temat för årets nummer är de ökande inkomstklyftorna i Norden. Då jag tillsammans med Lars Calmfors varit redaktör har jag haft anledning att läsa alla fem bidrag noga och tänkte här sammanfatta några av huvudpoängerna från respektive text.

Helsingborgs Dagblad - 24 apr 18 kl. 11:00

Därför tycks barn aldrig bli trötta

Barn är i många avseenden lika vältränade som elitidrottare. Det är förklaringen till att de aldrig tycks tröttna, utan bara springer runt, runt... Det är franska och australiska forskare som har försökt gå till botten med var barns till synes outsinlig.

Trelleborgs Allehanda - 09 maj 18 kl. 10:47

I toppen och botten hittar vi de lokala framgångarna

Nu rullar det på rejält och nu börjar man också kunna skönja ”vart vi är på väg” och precis som serieupptakten visat – det är i toppen och botten av seriehierarkin vi ska titta för att hitta de lokala framgångarna. Det skriver Sigge Hansson i sin senaste småklubbskrönika..

Nya Wermlands Tidningen - 24 apr 18 kl. 06:00

Degerforsare näst minst högutbildade i landet

Var tionde invånare i Degerfors är högutbildad, vilket är näst lägst andel högutbildade invånare i landet. Enligt ny statistik från SCB är flera andra närkommuner i botten på listan..

NT - 17 apr 18 kl. 17:00

"Botten är nådd när det gäller skolan"

Kommunen har skapat två helt nya tjänster och rekryterat två nya verksamhetschefer för att förbättra elevernas resultat i skolan..

Dagensanalys.se - 26 apr 18 kl. 09:37

Opera lanserar den nya webbläsaren Opera Touch som har en inbyggd annonsblockerare

Opera har nu släppt en helt ny webbläsare med namnet Opera Touch. Det är en vidareutveckling av deras betaversion av den experimentella webbläsaren Opera Neon där de har hämtat en hel del funktioner, men nu är den även är anpassad för Android och en IOS-version skall vara på gång. Den fungerar på samma sätt som Apples webbläsare Safari för IOS som samlar flikarna och bokmärkena i botten av skärmen.

YLE - 25 apr 18 kl. 08:00

Bokrecension: Bettlare i Helsingfors och bipolära skeppsbrott i Österbotten

I Nicko Smiths poesi möter vi hemlösa människoskärvor som krälar på samhällets botten och en poet som försöker förstå vad hans manodepressivitet bottnar i..

Expressen - 10 apr 18 kl. 06:00

Liberalernas sjukvårdspolitik är en bilolycka i slow motion

Gasen i botten och sedan tvärnit - eller hur ska man tolka L:s vårdfilosofi?.

SmålandsPosten - 09 apr 18 kl. 04:00

Hjälp på liv och död

I grund och botten handlar dödshjälpsdebatten om människovärdet. När friheten kommer i konflikt med rätten till liv, är det viktigt att liv står över frihet..

GöteborgsPosten - 21 apr 18 kl. 15:16

Dramatisk räddning av sjunkande båt

Den stora motorbåten, 19 meter lång hade ett stort hål i botten. Den tog in vatten och var på väg att sjunka. Familjen på båten kunde rädda sig själva..

Kristianstadsbladet - 21 apr 18 kl. 00:01

Hon fick jobb efter 12 års sjukskrivning

Camilla Bengtsson hoppas att hennes historia kan inspirera andra. Hon var långt ner på botten och lyckades ta sig tillbaka, inte bara till en anställning utan också ett eget företag..

Cornucopia - 19 apr 18 kl. 19:08

Oljepriset fortsätter uppåt - drar med sig oljeaktiernas

Oljepriset fortsätter uppåt i dubbel bemärkelse för oss svenskar. Dels via faktiskt oljepris i USD och dels via fallande svensk krona. Och som vanligt följer oljebolagsaktierna med uppåt.

Sydsvenskan - 11 apr 18 kl. 06:21

Sverige mest trafiksäkert i hela EU

Sverige har den lägsta trafikdödligheten i EU, enligt nya siffror från EU-kommissionen. I botten på listan finns Bulgarien och Rumänien med omkring fyra gånger så många dödsfall per invånare. Europeiska vägar är de säkraste i hela världen, slår EU-kommi.

SVT - 28 mar 18 kl. 15:27

Sverige tvåa på fertilitetstoppen

Frankrike, med 1,92 födslar per kvinna, ligger i topp när det gäller fertilitet i EU, visar nya samlade siffror från Eurostat för år 2016. Fast Sverige ligger tätt bakom på 1,85, före Irland (1,81), Danmark och Storbritannien (båda 1,79). I botten ligger Spanien och Italien med endast 1,34 födslar per kvinna..

Barometern - 19 apr 18 kl. 19:34

Fin stund trots ilska och frustration

Cirka 30 personer slöt upp i manifestationen En promenad i knytblus till stöd för Sara Danius i Borgholm. ”Det blev fin stund, trots att det är känslor som ilska och frustration i botten”, säger Anna Thoor, en av arrangörerna..

BT - 14 apr 18 kl. 20:01

Oskar Pålsson: Elfsborgsdraken skrämmer inte längre

En sämre start går inte att få. Det här var botten, Elfsborg..

Barometern - 19 apr 18 kl. 11:59

Över 100 liter diesel läckte ut från lastbilstank

Lastbilschauffören körde in på fel väg och när han skulle vända lastbilen tryckte han till sin ena tank som sprack i botten. Räddningstjänsten uppskattar att mellan 100-150 liter diesel rann ut på marken..

BT - 19 apr 18 kl. 04:00

Den svenska välfärden är körd i botten

Man blir mörkrädd när man hör vilka vinster friskolor och andra aktörer gör på våra skattepengar, skriver Snorre Sturlasson..

Sydsvenskan - 08 apr 18 kl. 18:00

Vinster och friskolor – medelklassens inre konflikt

I grund och botten handlar frågorna om en konflikt som många föräldrar har med sig själva..

BT - 18 apr 18 kl. 21:44

Gasen i botten för IFK Örby

IFK Örby har fått bästa tänkbara start på fotbollssäsongen..

Skånskan - 18 apr 18 kl. 21:15

Kan rädda en hel ubåtsbesättning

Malmö Den kan gå ner till ett djup på 460 meter och rädda 35 personer ur en sjunken ubåt.
När Försvarsmaktens ubåtsräddningsfarkost URF tillsammans med ubåtsräddningsfartyget HMS Belos gästade Malmö på onsdagen drog det stor publik.På väg hem till Sveriges enda ubåtsflottilj i Karlskrona girade ubåtsräddningsfartyget HMS Belos in till Malmö för en ubåtssäkerhetsdag som arrangerades i samarbete med Saab Kockums och Försvarets materielverk,
– Vi kommer just från Göteborg där vi passande nog deltagit i minnesceremoni över ubåten HMS Ulven som sjönk för 75 år sedan, säger Rebecka Signäs, kommunikatör hos Försvarsmakten.

Expressen - 18 apr 18 kl. 20:19

Här spelar Fredrik Hallgren från "Bonusfamiljen" hög

Henrik Larsson, Carolina Gynning och Anders Jansson.Kändisnamnen duggar tätt i TV3:s nya komediserie "Lingonligan". I senaste avsnittet gör skådespelaren Fredrik Hallgren, känd från "Bonusfamiljen", ett inhopp – där han spelar en hög domare.

Dagens PS - 16 apr 18 kl. 08:57

Ledarkollen: DN vacklar, kultur i Di och eskalerande Syrienvåndor

Författaren och skribenten Marcus Birro sammanfattar och kommenterar för Dagens PS räkning morgonens ledarsidor – både i Sverige och internationellt. Dubbelmoral om sprit och krig, populism och mediedrev. Dubbelmoral om spriten Sveriges förhållande till alkohol är smittad med dubbelmoral.

Dagens PS - 18 apr 18 kl. 12:38

Valutasmäll hotar svenska semesterfirare

Utlandsresan kan bli en dyr affär, skriver Dina Pengar i Expressen. Tidningen konstaterar att kronan faller och att kursen backat 8,5 procent mot euron det senaste året. Enligt en analys från SEB är botten i kronan inte nådd, vilket innebär att valutakursen kan rasa ännu mer.

Nyteknik - 18 apr 18 kl. 10:00

Sofie vill förändra världen med encellig organism

Det här svenska bolaget ska göra solceller och hudvårdsprodukter bättre. De ska rena vatten och ta fram biobränsle. Allt tack vare en encellig organism på havets botten.

Nyteknik - 11 apr 18 kl. 07:28

Här är orsakerna till att Sverige är mest trafiksäkert i hela EU

Sverige har den lägsta trafikdödligheten i EU, enligt nya siffror från EU-kommissionen. I botten på listan finns Bulgarien och Rumänien med omkring fyra gånger så många dödsfall per invånare..

Skånskan - 16 apr 18 kl. 13:40

Varannat flyg försenat på Malmö airport

Under påskhelgen var 40 procent av flygen försenade på Malmö airport, enligt statistik från företaget Airhelp.I hela landet minskar flygförseningarna generellt. Men under påskhelgen i år så skedde en markant ökning av förseningarna, framförallt i södra Sverige, då över var tredje flyg var försenat.

Cornucopia - 17 apr 18 kl. 11:12

Diversifiering i alternativa investeringar

Detta inlägg är sponsrat av Trine.

Grunden i en tryggare portfölj är diversifiering i olika tillgångsslag. Dit räknas också valutor och i takt med fintech utvecklas också allt fler alternativa investeringar.

GöteborgsPosten - 16 apr 18 kl. 17:29

Följ Göteborg FC:s premiär mot Rosengård

Som sista lag i Göteborg är det till slut dags för Göteborg FC att starta sin säsong. Med en stjärnspäckad trupp vill man nu ta revansch för ett tung 2017 där man huserade i botten av tabellen.Följ premiärmötet mot guldfavoriten FC Rosengård här..

Skånskan - 16 apr 18 kl. 16:57

Kristianstad och Sturup i botten

Skåne Malmö Sturup Airport var mest drabbad av flygförseningar under påskhelgen. Kristianstad Airport hamnade på femte plats i landets bottenliga.Det visar färska siffror som Airhelp tagit fram om vilka svenska flygplatser som var mest och minst punktliga under påskhelgen.

DI - 11 apr 18 kl. 06:24

Sverige är EU:s mest trafiksäkra land

Sverige har den lägsta trafikdödligheten i EU, enligt nya siffror från EU-kommissionen. I botten på listan finns Bulgarien och Rumänien med omkring fyra gånger så många dödsfall per invånare..

Sydöstran - 11 apr 18 kl. 16:01

Glassbåten flöt iväg på sin sista färd

Luftkuddarna fixade biffen. Nu har glassbåten lättat från botten och transporterats iväg från innerhamnen..

Hela Gotland - 09 apr 18 kl. 19:50

Så har det gått för gamla krogbåten Graceland

För ett par veckor sedan rapporterades det om att den gamla krogbåten Graceland låg med slagsida på Fyrisåns botten i Uppsala..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.