Bostadsmarknaden

Thursday, 27 February, 22:42

Nyheter om Bostadsmarknaden

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 06 feb 20 kl. 04:50

Högtryck på bostadsmarknaden

YA - 06 feb 20 kl. 04:50

Högtryck på bostadsmarknaden

PrivataAffärer - 04 feb 20 kl. 08:55

Rekordhöga boprisförväntningar

”Det är nya rekordsiffror, där boprisförväntningarna nu är de högsta sedan nedgången på Bostadsmarknaden hösten 2017. Marknaden har skakat av sig amorteringskrav, ett kraftigt växande utbud och all nyproduktion som kommit ut. Efter ett par års avvaktande marknad är vi nu på många sätt tillbaka där vi var före turbulensen 2017”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg.

Skånskan - 30 jan 20 kl. 15:30

Flera partier kritiska till S-förslag om Ebo

MALMÖ Både Centerpartiet, Vänsterpartiet och Miljöpartiet säger nej till S-förslaget att undanta hela Malmö från Ebo-lagen.
– Syftet med en ändring av Ebo har aldrig varit att en hel stad ska kunna undantas, kommenterar Charlotte Bossen (C).I januari började ett nytt regelverk gälla för Ebo-lagen, lagen om eget boende.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 20 kl. 05:00

Bygg gemensamma boenden för att motverka ensamhet!

Genom gemensamma boenden skulle kommunen spara skattepengar genom att seniorer bor kvar längre i sitt boende. Dessutom skulle vi få en rotation på Bostadsmarknaden och minska ensamheten..

Vestmanlands Läns Tidning - 28 jan 20 kl. 06:00

De drabbas hårdast på bostadsmarknaden – allt fler unga tvingas bo hemma: ”Jag har sökt 100 lägenheter”

Det är nästintill omöjligt för unga att köpa en egen bostad i dag, enligt en ny rapport. Samuel....

Barometern - 11 feb 20 kl. 17:26

Efter år av underskott - balans på bostadsmarknaden

Byggboomen i Oskarshamn har skapat balans på Bostadsmarknaden. Men det kommer behövas fler mindre lägenheter de kommande åren - och nya byggprojekt kan komma igång inom en snar framtid..

NSD - 25 jan 20 kl. 05:00

Här såldes dyraste villan i din kommun

Underskottet på villor gör att spekulanterna på Bostadsmarknaden blir mer och mer desperata i jakten på en villa, säger mäklaren Stefan Bergstedt..

Expressen Dina Pengar - 23 jan 20 kl. 19:00

Detta måste du göra innan du hyr bostad i andra hand

Bostadspriserna stiger – vilka möjligheter finns för unga som ska in på Bostadsmarknaden?Elin Agorelius, chef för Ung Privatekonomi, varnar för fällorna med andrahandsuthyrning i senaste avsnittet av Expressens privatekonomiska magasin Dina Pengar.Programledare är Jennie Pierrou..

SmålandsPosten - 22 jan 20 kl. 21:17

Carlqvist har siktet inställt på bostadsmarknaden

Att växa i sin egen takt och inte ha några uttalade mål om hur mycket företaget måste växa per år. Det har varit Eddie Carlqvists melodi som vd för Carlqvist fastighetsbolag AB..

DI - 22 jan 20 kl. 12:18

Skilda börsvärldar för bobyggarna

JM har haft ett succéartat börsår mycket tack vare det förbättrade humöret på svenska Bostadsmarknaden..

PrivataAffärer - 20 jan 20 kl. 07:04

Valueguard: Så rörde sig bostadspriserna i december

Bostadspriserna har sjunkit 0,7 procent under den senaste tremånadersperioden och stigit 4,5 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter var oförändrade i december jämfört med föregående månad, medan villapriserna sjönk 1,4 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,7 procent, medan villapriserna steg 0,5 procent.

PrivataAffärer - 20 jan 20 kl. 09:09

Analytiker: Bostadspriserna snart tillbaka på toppnivåer

Läs också: Valueguard: Så rörde sig bopriserna i december ”Sammantaget har den svenska Bostadsmarknaden nu nästan helt återhämtat sig från nedgången 2017 och vi räknar med att bostadspriserna fortsätter stiga”, skriver Handelsbankens seniorekonom Anders Bergvall i ett marknadsbrev. Valueguards HOX-index sjönk 0,8 procent i december, vilket säsongsrensat motsvarar en uppgång med 0,6 procent eftersom priserna normalt sjunker i december. I årstakt steg priserna 4,5 procent, samma som i november.

DI - 20 jan 20 kl. 09:34

JM – höjs utdelningen tionde året i rad?

Bostadsmarknaden har piggnat till på senare tid i Sverige och speciellt Stockholm där JM hämtar en stor del av….

Expressen Dina Pengar - 20 jan 20 kl. 09:50

Bostadspriserna tillbaka på 2017 års rekordnivåer

Bostadspriserna fortsatte upp säsongsrensat i december och närmar sig den tidigare toppnivån från 2017, noterar analytiker i kommenterar till Valueguards boprisstatistik för december.– Sammantaget har den svenska Bostadsmarknaden nu nästan helt återhämtat sig från nedgången 2017 och vi räknar med att bostadspriserna fortsätter stiga, skriver Handelsbankens seniorekonom Anders Bergvall i ett marknadsbrev..

DN - 20 jan 20 kl. 06:00

Blandad utveckling på bostadsmarknaden

I december sjönk priset på privatägda bostäder i Sverige med 0,8 procent, enligt Valuegards så kallade HOX-index..

Helsingborgs Dagblad - 20 jan 20 kl. 06:00

Svagare bostadsmarknad i december

Bostadsmarknaden fick sig en törn i december, främst på grund av att marknaden för villor försämrades. Men året ser ut att börja med en vändning, enligt färska siffror från Valueguard. På riksnivå noteras en nedgång med 0,8 procent i december, där prise.

Sydsvenskan - 20 jan 20 kl. 06:00

Svagare bostadsmarknad i december

Bostadsmarknaden fick sig en törn i december, främst på grund av att marknaden för villor försämrades. Men året ser ut att börja med en vändning, enligt färska siffror från Valueguard. På riksnivå noteras en nedgång med 0,8 procent i december, där prise.

Expressen Dina Pengar - 20 jan 20 kl. 06:26

Säsongsenlig nedgång på villamarknaden i december

December var en lugn månad på Bostadsmarknaden i Sverige visar statistik från Valueguard.I till exempel Stockholm gick bostadsrätterna med 0,1 procent medan villorna steg med 0,2 procent.– December är aldrig någon bra månad att dra för långtgående slutsatser på.

Ekonomistas - 17 jan 20 kl. 13:17

Push – en film om rätten till en specifik plats

Fredrik Gerttens nya film Push beskriver städers omvandling och dess konsekvenser för människor. I detta gästinlägg av Ingemar Bengtsson och Fredrik Kopsch, båda forskare i fastighetsekonomi vid LTH, Lunds universitet, diskuteras och kritiseras flera centrala utgångspunkter och budskap som Gerttens film lyfter fram. Städers transformation över tid påverkar människors liv.

SmålandsPosten - 19 jan 20 kl. 13:02

Utbudet av bostäder allt bättre

Man måste tänka lite framåt, resonerar Jan och Ingegärd Axelsson, som funderar på att byta villan i Hovmantorp mot en lägenhet på Udden där det var tomtvisning i helgen. Nya lägenheter och byggklara tomter gör att Bostadsmarknaden rör på sig i både Hovmantorp och Lessebo..

SVT - 07 feb 20 kl. 07:42

Högre tryck på bostadsmarknaden efter årsskiftet

Bostadsmarknaden öppnar 2020 med svagt stigande priser. Bostadsrätter har blivit dyrare medan villapriserna legat stilla. Hetast är centrala Stockholm och Malmöregionen..

Helsingborgs Dagblad - 06 feb 20 kl. 04:50

Högtryck på bostadsmarknaden

Det är åter högtryck på Bostadsmarknaden, med högre efterfrågan i januari jämfört med december. Det visar Fastighetsbyråns återkommande mäklarbarometer, där 445 av de egna mäklarna runt om i landet fått berätta om läget. Jämfört med inledningen av fjolå.

Sydsvenskan - 06 feb 20 kl. 04:50

Högtryck på bostadsmarknaden

Det är åter högtryck på Bostadsmarknaden, med högre efterfrågan i januari jämfört med december. Det visar Fastighetsbyråns återkommande mäklarbarometer, där 445 av de egna mäklarna runt om i landet fått berätta om läget. Jämfört med inledningen av fjolå.

GöteborgsPosten - 06 feb 20 kl. 04:50

Högtryck på bostadsmarknaden

Det är åter högtryck på Bostadsmarknaden, med högre efterfrågan i januari jämfört med december. Det visar Fastighetsbyråns återkommande mäklarbarometer, där 445 av de egna mäklarna runt om i landet fått berätta om läget..

YLE - 16 jan 20 kl. 08:24

Livlig bostadshandel överraskade förmedlarna – Borgå uppvisar rekordsiffror

Handeln med gamla bostäder fick ett klart uppsving under slutet av fjolåret. Totalt sett var 2019 ett överraskande livligt år på Bostadsmarknaden, säger Centralförbundet för Fastighetsförmedlingen KVKL..

Skånskan - 16 jan 20 kl. 05:00

Nej till förslag att säga upp hyresavtal för nyanlända

HÖRBY Kommunstyrelsen beslutade på måndagen, efter votering, att säga nej till Sverigedemokraternas motion om att kommunen ska ges rätt att säga upp hyreskontrakten för nyanlända som har anvisats till kommunen efter två år.Det är Stefan Borg, gruppledare för Sverigedemokraterna, som ligger bakom motionen. Han vill att Hörby kommun ska kunna säga upp hyreskontrakten för nyanlända när den tvååriga etableringstiden tar slut, och lutar sig mot en dom i kammarrätten där Lidingö fick rätt att säga upp nyanländas kontrakt.

Kristianstadsbladet - 14 jan 20 kl. 14:41

Åberg i möte med minister: ”Bostadsmarknaden fungerar inte”

Flera av landets landsbygdskommuner vittnar om hur de får ta emot människor utan egen försörjning och bostad som hänvisats från rikare kommuner. Nu ska problemen kartläggas – och civilministern lovar att de kommuner som pekats ut som ansvariga har ett samtal att vänta sig..

PrivataAffärer - 14 jan 20 kl. 06:46

Mäklarstatistik: Villapriserna sjönk i december

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, varit oförändrade jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har sjunkit 1 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 5 procent samtidigt som villapriserna stigit 5 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

Sydsvenskan - 14 jan 20 kl. 06:02

Nya rekord på bostadsmarknaden

Malmö, delvis Göteborg och villapriserna i riket har återigen nått nya toppnivåer..

NT - 14 jan 20 kl. 06:00

Nya rekord slogs på bostadsmarknaden

Bostadspriserna i Östergötland steg under 2019..

Corren - 14 jan 20 kl. 06:00

Nya rekord slogs på bostadsmarknaden

Bostadspriserna i Östergötland steg under 2019..

GöteborgsPosten - 13 jan 20 kl. 09:01

Förväntningarna på höjd reporänta ökar

Fler hushåll tror på en stillsam prisutveckling på Bostadsmarknaden i år. Samtidigt ökar förväntningarna på att reporäntan, som styr boräntorna, ska stiga – mer än Riksbankens prognos..

UNT - 12 jan 20 kl. 15:01

Svenskarna missnöjda med bostadsmarknaden

Höga priser och dåligt utbud..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.