Bostadskö

Wednesday, 19 December, 08:22

Nyheter om Bostadskö

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 24 nov 18 kl. 14:00

Drömmen om ett liv i solen kan bli dyr – här är råd vid bostadsköp

Fler vill köpa semesterboende i utlandet – men se upp för fallgroparna..

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 18 kl. 14:00

Drömmen om ett liv i solen kan bli dyr – här är råd vid bostadsköp

Fler vill köpa semesterboende i utlandet – men se upp för fallgroparna..

Skånskan - 12 nov 18 kl. 13:01

M och SD ense om politisk inriktning

STAFFANSTORP Moderaterna och Sverigedemokraterna har enats om en gemensam politisk inriktning för den kommande mandatperioden i Staffanstorps kommun.I ett pressmeddelande på måndagen berättar Moderaternas Christian Sonesson och Sverigedemokraternas Richard Olsson om sitt gemensamma handlingsprogram som bland annat innehåller integrationsplikt för nyanlända, arbetsro i skolan, fler övervakningskameror och lokalt tiggeriförbud. Partierna vill också att boende till nyanlända ska ordnas på ett ekonomiskt försvarbart vis och inga särskilda förturer i Bostadsköer eller liknande ska råda.

DI - 18 nov 18 kl. 12:24

Färre svenska bostadsköp i Spanien

Under tredje kvartalet registrerades 843 köp av svenskar på spanska bostadsmarknaden, efter tre kvartal med över 1000 köp av svenskar. Det framgår av siffror från spanska inskrivningsmyndigheten Registradores, enligt ett pressmeddelande..

DN - 18 nov 18 kl. 18:43

Dan Lucas: Räntorna kommer att stiga – men inte chockhöjas

Svenskarna lånar mer och mer för sina Bostadsköp - men ökningstakten har dämpats.  Det kan göra bankerna mer försiktiga med att höja sina bolåneräntor, när Riksbanken höjer sin styrränta..

Skånskan - 16 nov 18 kl. 15:00

Fortsatt prisboom på bostäder i Eslöv

ESLÖV Bostadsrättspriserna fortsätter öka i Eslöv.
– Just i Eslöv och Kävlinge, orter där förbindelserna är bra, kan man få en helt annan prisbild än i Malmö och Lund, säger Sparbanken Skånes privatekonom Anders Hansson.Han bjuder Skånskan på en försmak av bankens nya konjunkturrapporten Skånsk Konjunktur som presenteras nästa vecka.

YA - 13 nov 18 kl. 22:00

8 000 i kö för en lägenhet hos Ystadbostäder

Bostadskön till Ystadbostäder AB fortsätter uppåt. Nu står där 8 000 personer. – Det är vi väldigt glada för.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 16:25

M och SD går in i samarbete

STAFFANSTORP Moderaterna och Sverigedemokraterna har enats om en gemensam politisk inriktning för de kommande fyra åren i Staffanstorp.– Vi har lagt fram ett gemensamt handlingsprogram, vilket i sig inte är konstigt, säger Christian Sonesson (M).
Tillsammans med Sverigedemokraternas Richard Olsson skickade han ut programmet i ett pressmeddelande på måndagen.

Dagens PS - 12 nov 18 kl. 08:12

Lyxbyggaren satsar på billigare bostäder

”Vi ser att man kan göra något bra, som man kan tjäna pengar på”. Det säger Oscar Properties vd Oscar Engelbrekt till Dagens Industri (obs – inloggning krävs) och tillägger att det gör bolaget mindre känsligt för marknadssvängningar och ökar bolagets tillväxtmöjligheter. För Oscar Properties, som fram till nu sysslat med dyra bostadsprojekt i nyproduktion, är detta ett helt nytt affärsområde.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Skånskan - 08 nov 18 kl. 17:05

Missad webbsändning från fullmäktigemöte

SVEDALA Svedalaborna fick aldrig chansen att lyssna på den politiska debatten på veckans fullmäktigemöte på grund av att ingen länk las ut på kommunens hemsida.– Det är mycket olyckligt. att sändningen inte gick ut Vi hade en livlig debatt där tre politiska linjer tydligt framkom, säger kommunalrådet Linda Allansson Wester (M).

Alingsås tidning - 06 nov 18 kl. 05:30

Trollskogen tar form

Alingsåshems första bostadsprojekt i Stadsskogen på tio år har nu kommit så långt att bolaget börjar hyra ut hälften av lägenheterna.
Det handlar om kvarteret Trollskogen vid Stadsskogsgatan, mitt emot Stadsskogshallen och Träffpunkt Stadsskogen. Här byggs just nu 53 hyreslägenheter med prefabricerad passivhusteknik, liknande det som Alingsåshem på senare år har byggt på Noltorps höjd.

BT - 26 okt 18 kl. 10:15

Bostad: 30-tals villa såld för 5,5 miljoner kronor

Se de senaste Bostadsköpen i Sjuhärad på bt.se/bostad..

DI - 24 okt 18 kl. 10:13

Brutala bolånekrav – Sverige sämst i klassen

Larmen om höga trösklar till bostadsmarknaden avlöser varandra. Sveriges iskyla inför förstagångsköpare och kapitalsvaga hushåll sticker ut i internationella jämförelser.  Norska, tyska och holländska Bostadsköpare får stödprogram som Sveriges unga får klara sig utan..

Hela Gotland - 19 okt 18 kl. 07:30

Gotlandshem tar strid mot hyresfuskare

I sex av tio kommuner har nyanlända förtur till Bostadskön..

Dagens PS - 31 okt 18 kl. 10:25

Köpare stämmer Oscar Properties

Oscar Properties har stämts av ett par i 45-års åldern för ett undertecknat förhandsavtal om en lägenhet i Gärdet, Stockholm. Paret vill att avtalet ogiltigförklaras av domstolen eftersom man anser att Oscar Properties gjort sig skyldigt till avtalsbrott, skriver Dagens industri. Det handlar om att Oscar Properties har fått skjuta fram upplåtelsen och tidpunkten för tillträde till lägenheten på grund av leveransproblem gällande själva stommen.

PrivataAffärer - 31 okt 18 kl. 10:28

Oscar Properties stäms för försenat bostadsprojekt

Enligt Dagens industri är det första gången som Oscar Properties dras in denna typ av rättsprocess. Sedan tidigare är det känt att SMM blivit stämt av 50 Bostadsköpare. Det är sedan tidigare också känt att köpare vänt sig till kronofogden för att få tillbaka sina handpenningar i 79 & Park samt i Oscar Properties Östermalmsprojekt Nybrogatan 19.

Skånskan - 24 okt 18 kl. 15:59

”Ingen Ebo-förtur till nyanlända”

ESLÖV Hyresgästföreningen gick nyligen ut med att sex av tio kommunala bostadsbolag i Sverige ger förtur i Bostadskön bland annat till nyanlända – och att Eslöv skulle vara ett av dem. Men det stämmer inte, enligt Ebos VD Kristina Forslund.– Vi har inga förturer.

NSD - 23 okt 18 kl. 18:18

Lättnad i bostadskön

Söker du bostad i Gällivare får du vara beredd på att vänta elva år på en bostad..

Realtid - 22 okt 18 kl. 06:55

Tusentals vill backa ur bostadsköp

Tusentals vill backa ur köpen av nyproducerade bostadsrätter. Och så lyfter kinesiska börser under måndagen i ett rally som är det starkaste på två år. Det är några av punkterna i måndagens nyhetssvep..

DI - 15 okt 18 kl. 14:12

Expertens larm: "Backa från amorteringskraven"

Inför startlån för unga Bostadsköpare och sätt tydligare spelregler för köpavtal inom nyproduktionen. Det är några nödvändiga åtgärder på bostadsområdet enligt branschproffset Ulrika Blomqvist..

SmålandsPosten - 17 okt 18 kl. 17:24

Bostadsbyggandet släpar efter

Älmhult kommer att missa årets mål för bostadsbyggande, enligt prognoser. Precis som förra året. Men sen kommer ketchupeffekten, hoppas kommunen.

PrivataAffärer - 16 okt 18 kl. 14:38

Bomarknaden: Större köpintresse i Stockholm

Det visar statistik från bostadssajten Booli som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”I Stockholms kommun lades det i snitt 11,6 bud per budgivning förra veckan, vilket är ganska mycket. Vi ser både att antalet bud och antalet personer som budar på lägenheterna är högre just nu än vad de var samma period förra året, även om budgivningarna fortfarande är svalare jämfört med samma period 2016”, säger Matilda Adelborg, pressansvarig vid Booli, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 12 okt 18 kl. 12:27

Säljstartpriser har slutat sjunka i nyproduktionen

Jesper Höök, analysansvarig vid Svensk Nyproduktion, säger att det verkar som om bostadsutvecklarna nu har hittat en prisnivå som är i linje med Bostadsköparnas betalningsförmåga. ”Vi är allra först med att göra en sammanställning över prisutvecklingen på säljstartade nyproducerade bostäder i Stockholms län. Vi kan se att priserna haft en nedåtgående trend sedan början av 2017, men den har brutits de senaste månaderna och priserna har stabiliserats.

Dagens PS - 05 okt 18 kl. 22:00

Avanzas nya stjärna fick en aha-upplevelse

Där och då började hennes karriär som auktoritet för miljontals svenska sparare. Dagens PS intervjuar Johanna Kull, som efterträtt Claes Hemberg som sparekonom på Avanza. ”Det är fantastiskt roligt, ett drömjobb”, säger hon.

Skånskan - 29 sep 18 kl. 14:00

Han har satt spår i många hem

ENCYKLOPEDI. Många svenska hem bär spår av Åke Esseens arbete; han hade på sin tid hand om marknadsföringen av Nationalencyklopedin, NE, och Bra Böcker.
På det ideella planet har han varit starkt engagerad i att motverka mobbning i skolan.

DN - 27 sep 18 kl. 11:00

Så får du ett förstahandskontrakt i Stockholm

Att Stockholms kommunala Bostadskö är lång är välbekant för de flesta stockholmare. Det är inte ovanligt att hoppfulla bostadssökande behöver stå över 20 år i kö. Men det finns andra vägar att gå för att hitta ett förstahandskontrakt.

Expressen - 11 sep 18 kl. 12:54

Rekordmånga svenskar köper bostad i Spanien

De svenska Bostadsköpen i Spanien ökar och kan spränga gränsen för 4 000 husköp på årsbasis.Under årets andra kvartal växte antalet registrerade svenska köp med 13,9 procent jämfört med samma period 2017.– Bara sedan 2013 har drygt 30 000 svenskar skaffat ett boende i solen, säger Daniel Nilsson, vd för Fastighetsbyrån Utland..

PrivataAffärer - 27 sep 18 kl. 09:34

Skattesmäll hotar bostadsköpare

Tänker du köpa en nyproducerad bostadsrätt och utnyttja erbjudandet om avgiftsfria månader som flera av bostadsutvecklarna just nu erbjuder? Då drabbas du av en något oväntad utgift. Skatteverket bekräftar för Svenska Dagbladet att det tillkommer skatt på rabatten.

Cornucopia - 24 sep 18 kl. 10:37

Bostadsbubblan: Stockholms län har blivit ett "kärleksfängelse"

Lokaltidningen Mitt i Stockholm har gjort en kartläggning som visar att folk inte har råd att skiljas i Stockholms län. Detta eftersom den enda bostaden som räknas är en egenägd bostadsrätt och att hyra i andra hand eller via lite aktivt arbete ordna sig ett förstahandskontrakt på en lägenhet inte räknas som ett boende.
Kungsholmen från kajak.

Sydöstran - 25 sep 18 kl. 06:00

Många garderar sig mot chocklånga köer

Rekordmånga står i kö för en lägenhet i Sölvesborg. Nästan hälften av de som står i det kommunala Sölvesborgshems Bostadskö är inte skrivna i Sölvesborg..

Sydöstran - 21 sep 18 kl. 06:00

Nya rekordsiffror: 20 sökande på varje lägenhet

Rekordmånga står i Bostadskön i Sölvesborg. Trycket har ökat kraftigt under de senaste året..

Sydsvenskan - 18 sep 18 kl. 07:17

Jurist: Bostadsköpare behöver bättre skydd

Stenhårda avtal skrivna långt i förväg – och ingen möjlighet att komma loss. Nu efterlyses ett bättre skydd för köparna av nyproducerade bostäder. – Var är skyddet för konsumenterna?

Cornucopia - 18 sep 18 kl. 12:51

Älvsbyhus påbörjar nedläggningarna - lägger ner fabrik i Värmland

Den första fabriksnedläggningen hos Sveriges största småhustillverkare Älvsbyhus offentliggjordes igår. Det handlar om fabriken i Vålberg som helt läggs ner och 44 personer blir varslade, varav fem tjänstemän.
Nybyggda villor, inte nödvändigtvis Älvsbyhus.

DI - 18 sep 18 kl. 07:25

Jurist: Bostadsköpare behöver bättre skydd

Stenhårda avtal skrivna långt i förväg – och ingen möjlighet att komma loss. Nu efterlyses ett bättre skydd för köparna av nyproducerade bostäder..

Affärsvärlden - 18 sep 18 kl. 07:30

Jurist: Bostadsköpare behöver bättre skydd

Stenhårda avtal skrivna långt i förväg - och ingen möjlighet att komma loss. Nu efterlyses ett bättre skydd för köparna av nyproducerade bostäder..

BT - 18 sep 18 kl. 07:17

Jurist: Bostadsköpare behöver bättre skydd

Stenhårda avtal skrivna långt i förväg - och ingen möjlighet att komma loss. Nu efterlyses ett bättre skydd för köparna av nyproducerade bostäder. - Var är skyddet för konsumenterna?

Helsingborgs Dagblad - 18 sep 18 kl. 07:17

Jurist: Bostadsköpare behöver bättre skydd

Stenhårda avtal skrivna långt i förväg – och ingen möjlighet att komma loss. Nu efterlyses ett bättre skydd för köparna av nyproducerade bostäder. – Var är skyddet för konsumenterna?


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.