Borgarna

Friday, 28 February, 19:55

Nyheter om Borgarna

Sortering: Relevans | Senaste
DalaDemokraten - 02 feb 20 kl. 08:53

Robert Sundberg: De nyliberala borgarna

Välfärdens verksamheter.

GöteborgsPosten - 21 jan 20 kl. 12:21

Göteborgs gymnasier ska skära ned med 50 miljoner

Behlin (V): "Borgarna pratar om skolan men när det väl kommer till kritan genomför de stora nedskärningar"..

DalaDemokraten - 14 jan 20 kl. 09:30

Ulf Lundén: Borgarna slaktade Försvaret

Moderaterna vill på nytt framstå som det mest försvarsvänliga partiet i svensk politik. Annat var....

Blekinge Läns tidning - 16 jan 20 kl. 16:08

Efter förslaget: ”Visar vad borgarna tycker om schyssta arbetsvillkor”

Ronnebys oppositionsråd Magnus Pettersson (S) rasar mot förslaget att kommunen ska gå ur Fairtrade City. – Det här visar vad Borgarna tycker om schyssta arbetsvillkor..

YA - 28 nov 19 kl. 02:02

Kent Mårtensson (S): Borgarna röstade emot ishall på 90-talet

Svar på Conny Jönssons inlägg ”50-metersbassäng och ishall saknas i arenan” i YA 19 november..

Kristianstadsbladet - 10 nov 19 kl. 05:00

Debatt: Trygga barn behöver vuxna som har tid för dem

Vårt socialdemokratiska budgetförslag röstades som väntat ner av Alliansstyret i barn-och utbildningsnämnden. Därmed genomför Borgarna besparingar motsvarande 4,5procent av den pedagogiska delen av ”skolpengen” för både förskola och fritidshem, skriver Ulrika Tollgren, vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Kristianstad..

Cornucopia - 30 okt 19 kl. 15:31

Var i näringslivet jobbar man i Sverige?

Så i vilka branscher jobbar folk inom svenskt näringsliv egentligen? Är det inom tillverkningsindustrin? Eller på landets friskolor?

GT - 17 okt 19 kl. 05:45

Ta varningssignalerna från äldreomsorgen på allvar

GT:s granskning av arbetsvillkoren för personal i äldreomsorgen kräver åtgärder. De rödgrönrosa föreslår en satsning på 65 miljoner. Borgarna verkar dock inte vilja känna till problemen, skriver oppositionsråden Daniel Bernmar (V) och Jenny Broman (V)..

GT - 10 sep 19 kl. 18:30

Inte ens borgarna tror på valfrihetsreformen

Förslaget om att införa lottning i hemtjänsten för de som inte aktivt väljer leverantör skapar osäkerhet. Det riskerar också bli dyrt. På grund av det låga intresset har redan omkring 40 procent av alla privata aktörer lagt ner sin verksamhet, skriver Daniel Bernmar (V)..

YA - 31 jul 19 kl. 00:01

”Det är ljuset som formar min sten, stenen formar minnen”

Konstnären, skulptören och författaren Staffan Nihlén har bott i Italien, i Österrike, i Lund, i Stockholm men bor nu i permanent i det sköna sommarhus och ateljé han haft i närmare 50 år i det böljande åslandskapet utanför Rögla en liten bit från Ystad. Hans verk finns över hela Europa. Månadens konstverk ”Borgarna i Limmerick” har han för närvarande i sin ateljé..

Barometern - 15 jun 19 kl. 17:26

Uppskattad borgsafari på Öland tillbaka

För andra året i rad kör en buss fylld med historieälskare runt och tittar på Ölands många borgar. Den här gången hinner man med några av de lite ovanligare Borgarna också..

Skånskan - 28 maj 19 kl. 16:14

Delade meningar om skattehöjning

Sjöbo Det råder delade meningar bland partierna om att lösa Blentarpsgårdens inställda stängning med skattehöjning eller nedskärningar i alla kommunens verksamheter.Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) gick ut med förslaget på måndagen i och med att vård- och omsorgsnämnden i förra veckan röstade för att Blentarpsgården inte ska stängas tillfälligt i höst.
Stängningen hade inneburit en besparing med sju miljoner kronor per år.

Länstidningen i Jämtland - 23 maj 19 kl. 08:06

Debatt: Borgarna mörkar om skolan

Om det borgerliga styret verkligen är seriöst och vill lösa den akuta bristen på skollokaler i....

Sydöstran - 01 maj 19 kl. 17:11

Sätt press på borgarna

Försvarsminister Peter Hultqvist, S, är ofta på besök i försvarslänet Blekinge. Men han är inte i Karlskrona och Ronneby på första maj för att prata försvarspolitik i första hand..

Skånskan - 30 apr 19 kl. 15:30

Första maj för hela slanten

MELLANSKÅNE Intresset för förstamajfirandet är så svalt att Hörby i år ställer in det helt. Annat var det 1994, visar det sig när Skånskan bläddrar i arkiven.I Eslöv rapporterades att nästan 300 personer deltog i demonstrationen, som gick genom centrala Eslöv.

GöteborgsPosten - 21 jan 19 kl. 04:50

Ingen verkstad - mest snack från borgarna

Problemet med det borgerliga minoritetsstyrets nyväckta intresse av att värna om Jämlikt Göteborg är att det går stick i stäv med hur de borgerliga faktiskt agerar i praktiken, skriver Ann-Sofie Hermansson (S) och Marina Johansson (S)..

BT - 20 jan 19 kl. 04:00

Heinö: Moderaterna har inte tid att vara bittra

Historien - eller åtminstone den borgerliga oenigheten - upprepade sig. Än en gång blev Borgarna osams. Än en gång kan sossarna regera vidare..

Sydöstran - 04 jan 19 kl. 17:34

Borgarna litar inte på Sjöberg

Om vår näste statsminister heter Ulf Kristersson, M, får det stora konsekvenser för Arbetsförmedlingen. Den leds idag av generaldirektören Mikael Sjöberg. Han efterträdde 2014 Angeles Bermudez-Svankvist som den förra borgerliga regeringen hade stora förhoppningar på..

Sydöstran - 22 nov 18 kl. 17:34

Borgarna inte regeringsdugliga

Centerledaren Annie Lööf pratade ända in i kaklet med talmannen i riksdagshuset på torsdagen. Hon hastade efteråt till den församlade presskåren trekvart försenad för att tala om att hon misslyckats..

YLE - 17 nov 18 kl. 19:26

Jättetavla av EHT-hjälten Veini Vehviläinen – men Simon Suorantas mål mot den tidigare klubben räckte inte: "TPS kanske förtjänade mer"

I ishockeyligan stod ett toppmöte på agendan då tabelltvåan TPS gästande ligaledande Kärpät. Trots en stark inledning av Åbolaget var det till slut uleåBorgarna som fick fira. På andra håll åkte både Vasa Sport och HIFK på uddamålsförluster..

Sydöstran - 09 nov 18 kl. 16:00

Borgarna gjorde tvärt om i landstinget

Alliansen i Landstinget Blekinge kritiserade att vi i Blekinge betalade mer i skatt än grannlänen. Det lovade man att man skulle ändra på. Men riktigt så enkelt blev det inte när man väl fick makten i Landstinget Blekinge.

Västerbottens Folkblad - 25 okt 18 kl. 20:00

”Alliansen beslutar för sitt eget bästa”

Fullmäktige är ett bevis på att Alliansens tolkning av ”För Bjurholms bästa” handlar om att säkra egna ersättningar och att kohandla internt för att hålla ihop borgerligheten, skriver Martin Berglund, Socialdemokraternas ordförande i Bjurholm. I måndags hade Bjurholms kommunfullmäktige sitt första sammanträde med nyvalda ledamöter. Borgarna i Bjurholm behåller makten men det har skett en […].

Sydöstran - 10 sep 18 kl. 17:26

Håll SD borta från makten

Hur kunde borgerligheten i julhelgen 2014 förhandla med Stefan Löfven om ett blocköverskridande överenskommelse för att hålla SD borta från makt och inflytande? Hur hamnade Borgarna i dessa förhandlingar?.

SmålandsPosten - 10 sep 18 kl. 16:19

Borgarna borde krusa för Liberalerna”

C, M och KD måste ha stöd från Liberalerna för att gå egen majoritet i kommunfullmäktige och samtidigt hålla Sverigedemokraterna utanför. Det är verkligheten efter söndagens kommunval. – Utan L är det minoritetsstyre som gäller, säger statsvetaren Erik Wångmar..

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 18 kl. 18:57

Läsarbrev: "När borgarna tittar i backspegeln blir de förskräckta."

Läsare om skjutningar Malmö, järnvägen och högern..

Sydsvenskan - 25 jun 18 kl. 18:57

Läsarbrev: "När borgarna tittar i backspegeln blir de förskräckta."

Läsare om skjutningar Malmö, järnvägen och högern..

Sydöstran - 13 jun 18 kl. 16:00

Borgarna raserar arbetsmiljöarbetet igen

Ska alliansen få rasera arbetsmiljöarbetet – igen? När alliansen styrde lade de ner Arbetslivsinstitutet, som var världsledande på arbetsmiljökunskap. Sedan dess har IF Metall kämpat för att återupprätta det viktiga arbete som institutet gjorde..

Uppsalanyheter.se - 20 apr 18 kl. 04:29

Alla är sämst - en föreställning med och av Mattias Alkberg

"Alla är sämst" är en två timmar lång musikföreställning av och med Mattias Alkberg. Två akter där Alkbergs musik från sina 15 år som soloartist löper som en röd tråd. "Alla är sämst" är en två timmar lång musikföreställning av och med Mattias Alkberg.

SmålandsPosten - 16 apr 18 kl. 05:30

Borgarnas skolpolitik skapar klassklyftor

I tisdags förra veckan presenterade de borgerliga partierna olika förslag för att förändra den svenska skolan. De vill bland annat införa en tvåårig yrkesskola vid sidan av den gymnasiala utbildningen vi har i Sverige med motivering ”att alla inte kan bli akademiker”. Borgarna verkar ha missat att man inte studerar för att bli akademiker, man studerar för att skapa bra förutsättningar för sin framtid..

Sydöstran - 01 apr 18 kl. 16:00

Borgarna agerar populistiskt i riksdagen

I Sverige är det förbjudet för barn att gifta sig. Alla riksdagspartier och regeringen är överens om att det så ska förbli. Regeringen vill dessutom stärka det här förbudet och se till att det blir heltäckande..

Skånskan - 27 mar 18 kl. 00:00

Vik­tigast inte att vinna röster

För en tid se­dan råkade jag på skid­skytten och TV-kom­men­ta­torn Björn Ferry. Vi växlade någ­ra snabba ord om det po­li­tiska lä­get och opinionsmätningarna. Ef­ter att jag hade lagt ut texten om vikten av att vinna väl­ja­re kon­sta­terade han:
-Vik­tigast är väl att få ige­nom det man vill.

Sydöstran - 08 feb 18 kl. 15:00

Provanställd på livstid om Moderaterna får bestämma

Moderaterna vill nedmontera en av grundbultarna i den svenska modellen, LAS - Lagen om anställningsskydd, om de vinner valet i höst. Partiet vill ”se över turordningsreglerna”. Det kan låta oskyldigt, men i själva verket är det en attack på den svenska arbetsrätten och många riskerar att hamna i otrygga anställningar livet ut.

YLE - 27 jan 18 kl. 09:40

Långa bron var gränsen mellan borgarna och arbetarna : "Det är fortfarande skillnad på folk som bor i Berghäll och i centrum"

Långa bron i Hagnäs har traditionellt varit en gräns mellan arbetarnas och Borgarnas Helsingfors. Under inbördeskriget utspelade sig en häftig strid mellan tyska trupper och rödgardister på bron. Markerar bron gränsen mellan samhällsklasserna ännu i dag?.

GöteborgsPosten - 25 jan 18 kl. 16:02

Nu får borgarna kalla fötter

Hemtjänsten är på väg att privatiseras på beställning av de borgliga partierna. Trots att vi rödgröna motsatt oss privatiseringen har vi arbetat för att den ska bli så bra som möjligt. Vi kom därför överens över blockgränserna om att ställa höga krav på de privata hemtjänstaktörerna.

BT - 27 dec 17 kl. 13:25

Det är Socialdemokraterna som har fått städa upp efter borgarna

Annie Lööf anser att borgerliga regeringar har fått städa upp efter sossar. Det är bevisligen inte sant, hävdar Per Andersson (S)..

Expressen - 08 nov 17 kl. 10:32

Vi kvinnor sliter tillräckligt - ge oss en rimlig pension

Många kvinnor och arbetare har haft fysiskt tunga och stressiga jobb. Vänsterpartiets Ulla Andersson kritiserar den rödgröna regeringen som i samarbete med Borgarna öppnar för att höja pensionsåldern..

GT - 05 dec 17 kl. 16:15

Oroande om borgarna stoppa jämlikhetsarbetet

I veckan släpptes stadens stora jämlikhetsrapport. Resultatet visar att på vissa områden så har jämlikheten ökat, men fortfarande finns mycket kvar att göra, skriver Marina Johansson (S), kommunalråd i Göteborg med ansvar för sociala frågor..

Jönköpingsnytt - 08 nov 17 kl. 22:35

Dramatiskt när alliansens budget föll

Efter ett tolv timmar långt budgetsammanträde röstade regionfullmäktige till slut igenom oppositionens budgetförslag.<br/> – Nu förväntar vi oss att Borgarna ställer sina platser till förfogande, säger regionrådet Carina Ödebrink (S).<br/>.

YLE - 17 okt 17 kl. 06:13

Karis stads vapen hängs upp igen

Stadsvapnet med de tre Borgarna pryder snart Karis gamla stadshus igen. Också om Karis numera är en del av Raseborg är vapnet lokalhistoriskt viktigt..

YLE - 04 okt 17 kl. 20:29

Ässäts hemmasvit sprack – Kärpät vann Kukkonens jubileumsmatch

Kärpät blev första lag att slå Ässät i Björneborg i höst. Samtidigt ordnade uleåBorgarna bästa tänkbara sätt att fira Lasse Kukkonens 500:e ligamatch..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.