Borgare

Saturday, 23 February, 16:54

Nyheter om Borgare

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 12 sep 18 kl. 19:30

Nyamko Sabuni: Annie Lööf borde bli statsminister

DEBATT. Sverige är ett land som har vant sig vid minoritetsregeringar. Söndagens val gav dock vid handen ett nytt parlamentariskt läge som, om rätt hanterat, kan bli en möjlighet för den klassiska blockpolitiken att förflytta sig in i framtiden.

Barometern - 13 jul 18 kl. 00:24

Riktiga borgare försvarar Svenska kyrkan

Det är dags att borgerliga och konservativa träder till institutionernas försvar..

Skånskan - 28 jul 18 kl. 05:00

Klassiska Tunneln söker ny hyresgäst

MALMÖ De klassiska lokalerna Tunneln på Adelgatan, där Club Trocadero höll till för 40 år sen, ska nu hyras ut till en idérik hyresgäst.– Vi vill ha in någon verksamhet som passar in i den historiska källarmiljön i stans bästa läge, säger Ull Storm, VD för Mayfair Hotel Tunneln.
Det är hotellet som är ägare till Tunneln i källarvalvet men i dag kallas alla fastigheterna, där hotellet ingår, Tunnelkomplexet.

DI - 06 maj 18 kl. 16:30

Släpp migrationsångesten

Ibland flyttar djävulen in i svåra kompromissfrågor. Ta den flera decennier långa debatten om sjukförsäkringen. Den ena S-ledaren efter den andra dundrade mot lättskrämda Borgare att allt utom hundra procent av lönen när man var sjuk var ett hot mot principen om alla människors lika värde..

Expressen - 08 maj 18 kl. 15:28

Det "fria" sexet är på männens villkor

Alla som inte vill ligga är småBorgare.Isobel Hadley-Kamptz skriver om den sunkiga kvinnosynen på Forum – och i många andra förment progressiva kretsar..

DN - 24 dec 17 kl. 15:20

Lokalpolitiker funderar: Röstar Kalle Anka på KD eller S?

Är Kalle Anka socialist eller Borgare? Bor det en småföretagare i Musse Pigg? Södermanlands Nyheter försöker reda ut frågorna – med hjälp av Nyköpings lokalpolitiker..

YLE - 06 nov 17 kl. 12:04

Mycket Kärpät i statistiktoppen – siffrorna går hand i hand med framgång

Yle Sporten tog sig en titt på ishockeyligans statistiktoppar när serien gjorde uppehåll för landslagsturneringen i Helsingfors. Föga överraskande återfinns UleåBorgare nära täten i flera av kategorierna, men granskningen döljer också en och annan överraskning..

Politologerna - 15 sep 17 kl. 09:26

När och varför blev Sverige ett jämlikt land? Del II

Det här är ett gästinlägg av Erik Bengtsson, forskare vid
Ekonomisk-historiska institutionen vid Lunds universitet. *** I ett tidigare blogginlägg har jag presenterat nya beräkningar av privata förmögenheter i Sverige år 1750, 1800, 1850 och 1900 och deras fördelning. Utifrån dessa, och tidigare studier av inkomstfördelningen sedan 1903, argumenterade jag att det inte finns någon kontinuitet av jämlikhet i svensk historia, och att den ekonomiska jämlikhet som utmärkte Sverige under 1900-talets andra hälft, måste förklaras med skeenden under decennierna runt 1900, snarare än som en fortsättning på en sedan tidigare existerande jämlikhet.

YLE - 11 aug 17 kl. 09:03

Nya arkeologiska fynd ställs ut i Åbo – härstammar från museets gård

Under sommaren 2017 har man grävt fram två förstörda stenhus på Aboa Vetus & Ars Novas innergård. Utgrävningarna avslöjade fynd från tiden innan Åbo brand. Sommarens utgrävningar har utförts på museets innergård som vetter mot Nunnegatan.

DalaDemokraten - 17 jul 17 kl. 09:22

Sundberg: Borgare i bild varenda dag

Medier och politik.

Sydöstran - 16 jul 17 kl. 16:27

Borgare i bild varenda dag

”Bildt i bild varenda dag”. Så löd rubriken till en nyhet i Aftonbladet en tid efter valet 1991. Det gällde en undersökning som visade att de första drygt tre månaderna efter valet dominerade den nya statsministern Carl Bildt (M) i nyhetsrapporteringen..

YLE - 29 maj 17 kl. 15:35

Ung uleåborgare ny målvakt i Akilles bandy

Den nya förstamålvakten i Borgå Akilles är den 29 år gamla Olli Lappalainen som vuxit upp med bandy inom Oulun Palloseura (OPS). Största delen av sin ligakarriär har Lappalainen spelat i Oulun Luistinseura (OLS). Det var Lappalainen som motade bollarna i bandyfinalen när OLS blev finska mästare 2015.

Cornucopia - 27 maj 17 kl. 15:15

Våldsbejakande extremist tar över Ung Vänster

Ung Vänster har fått en ny ordförande, som visar sig vara en våldsbejakande extremist. Hen (jag gör här inga antaganden om hens kön) tyckte 2015 att hat mot alla Borgare, hela kungahuset och att beväpna sig var det bästa som skrivits på första maj.
Skärmdump.

YLE - 26 apr 17 kl. 07:20

FC Honka största förhandsfavorit i ettan – utmanas av Jaro, KPV och TPS

Enligt spelbolagen samt spelare och tränare i division 1 är FC Honka störst förhandsfavorit till att vinna serien och avancera till fotbollsligan. Säsongen i division 1 inleds på lördag. Förutom Esbolaget Honka tror de flesta som Yle Sporten pratat med att också Jaro, KPV och TPS kommer att tillhöra toppskiktet i landets nästhögsta fotbollsserie.

Skånskan - 20 apr 17 kl. 13:58

Pelle erövrar musikalscenen igen

För några år sedan spelades musikalen Pelle Erövraren på Storan i Helsingborg. Nu kommer Martin Andersen Nexös romankaraktär tillbaka på musikalscenen. På Helsingborgs Arena är det den vuxne Pelle Karlsson som publiken får möta.

Kristianstadsbladet - 07 apr 17 kl. 00:01

Åhus törnrosasömn varade i 350 år

Över en natt förlorade Åhus sina stadsprivilegier. Borgare och köpmän som ville fortsätta tvingades flytta till Kristianstad. Den 25 april är det 400 år sedan.

YLE - 11 mar 17 kl. 12:58

Vad vill en nazist?

Den nazistiska rörelsen - i likhet med andra extremistiska rörelser - drar till sig unga, gamla, outbildade och bildade. Nazismen är antidemokratisk, rasistisk, våldsinriktad, maktlysten - och symboliserar till och med ondska. Varför drivs människor till den här typens rörelse?

Sydsvenskan - 08 mar 17 kl. 06:00

Gratisresor och hyrrosor på kvinnodagen

Strejker och demonstrationer i all ära. Internationella kvinnodagen uppmärksammas även genom många andra – mer eller mindre politiska ställningstaganden – runt om i världen. Gratis inträde till museum Helgon och prostituerade, gudinnor och Borgare, inte.

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 17 kl. 06:00

Gratisresor och hyrrosor på kvinnodagen

Strejker och demonstrationer i all ära. Internationella kvinnodagen uppmärksammas även genom många andra – mer eller mindre politiska ställningstaganden – runt om i världen. Gratis inträde till museum Helgon och prostituerade, gudinnor och Borgare, inte.

Sydöstran - 19 feb 17 kl. 16:10

Så blir Löfven valvinnare

Borgare och sverigedemokrater tar varandra i hand på en punkt. Den är att Stefan Löfven är slut som statsminister efter valet 2018. Jimmie Åkesson och Anna Kinberg Batra vill rent av bli av med Löfven tidigare, men får inte med sig Annie Lööf och Jan Björklund..

Skånskan - 30 dec 16 kl. 05:00

Rör inte min statsminister

ERWP.fif(0)KRÖNIKA Moderaterna ägnar sig numera åt historierevisionism. Man gör det kring sitt arv och den mest framgångsrika ledare man haft i modern tid.

DalaDemokraten - 03 okt 16 kl. 09:57

Svaga borgare i halvtid

Robert Sundberg skriver i sin ledarkrönika om att flera opinionsmätningar visar att de borgerliga partierna skulle göra ett historiskt dåligt resultat om det vore val nu..

Aftonbladet - 07 okt 16 kl. 11:15

"Borgare hatar ju när minoriteter får synas"

#Åsiktskorridoren tar sig an gatutiggeri, Björklunds avgång och tråkiga muséer.

BT - 03 sep 16 kl. 01:30

Kristina Borgare

YLE - 23 aug 16 kl. 10:35

Låglönejobb sågas av experter: Inget tyder på att de ökar sysselsättningen

Det finns ingen forskning som tyder på att lägre löner skulle ge fler jobb och en lägre arbetslöshetsgrad. Det säger två ekonomiska experter som Yle Nyheter talat med. Idén om att sänka lönerna för att få ut fler arbetslösa i arbetslivet har blivit en populär idé.

Cornucopia - 20 jul 16 kl. 10:16

Färre asylsökande än 2012 - innan nya lagarna börjar gälla

Idag börjar den nya asyllagen gälla. Visserligen gäller den retroaktivt alla som sökt asyl i Sverige sedan den 24:e november, men redan innan dess är nu antalet asylsökande till Sverige nere på nivåer under 2012, men fortfarande mer än 2011.
Asylökande per vecka 2014 - 2016.

Cornucopia - 14 jul 16 kl. 19:46

Justitieministern och åklagaren: Fritt fram för statliga tjänstemän att ta politisk ställning offentligt

Beskeden är nu tydliga. Det är fritt fram för statliga tjänstemän att inte vara politiskt neutrala utan de får ta politisk ställning offentligt. Både Justitieministern och åklagarmyndigheten stöder rikspolischefens Dan Eliassons rätt att uttala sig om vilka politiska partier han inte kan stå bakom.

YLE - 21 maj 16 kl. 18:12

Sursik vann hejarklackstävlingen

Följ med upp på läktaren. Här är tävlingen på stafettkarnevalen lika hård som nere på löparbanorna. Vi träffar hejarklacken som vann och dessutom en elefant i mjukisbyxor.

Skånskan - 26 maj 16 kl. 15:24

Välgjord teateraction i medeltida skrud

Recension/scen SCEN
Kong Arthur
Skådespel av: Jokum Rodhe efter legenderna om Kung Arthur och riddarna kring runda bordet och andra källor
Regi: Heinrich Christensen
Scenografi: Palle Steen Christensen
Kostym: Ida Maria Ellekilde
Ljus: Ulrik Gad
Ljud: Jonas Vest
Komposition och sångtexter: Kenneth Thordal
Medverkande: Nicolas Bro, Marie Louise Wille, Martin Hestbæk, Peter Gilsfort, Ole Lemmeke, Tammi Øst, Esben Smed, Søren Poppel, Lise Lauenblad, Xenia Lach-Nielsen med flera;
”Arthur-gruppen” som riddare, Borgare, fattiga och kör; ”Arthur-bandet”; lansryttare, svartgardister och många fler
Urpremiär i Ulvedalene i Dyrehaven 25 majDet var tre år sedan Det Kongelige Teater bjöd på en föreställning i megaformat i Ulv

YLE - 09 maj 16 kl. 04:52

1600-talets borgerskor i Åbo var självständiga - en överraskning också för forskare

De borgerliga kvinnorna i 1600-talets Åbo var driftiga och självständiga. Det berättar forskare Veli Pekka Toropainen, som disputerar vid Åbo universitet på lördag, 14.5.

Kristianstadsbladet - 15 mar 16 kl. 03:00

Naiva borgare har bäddat för kriminella

En grupp står i särskild tacksamhetsskuld till alliansen - de kriminella. Under de borgerliga åren öppnades välfärdssystem på vid gavel för fusk och brottslighet..

YLE - 22 feb 16 kl. 14:44

"Västervik är Vasas trevligaste by"

I Hannas stuga i Västervik sprakar brasan och några glada Västervikbor samlas för att berätta om byn i serien "Vi möts i…" - Västervik är Vasas trevligaste by. Här finns vårt hembygdsmuseum, Hannas stuga, här finns mycket trevliga människor, här finns Strömsö och strandback, säger Marcus Hellman, som är ordförande för Gerby-Västervik byaförening. - Om man jämför Västervik med andra delar av Österbotten är här ganska kuperat.

Aftonbladet - 29 feb 16 kl. 11:21

Dödens klocka tickar

Claes Wahlin ser en tragedi om Borgare mot adel, om ett äkta liv mot ett konstlat, om frihet mot tvång.

Sydsvenskan - 24 feb 16 kl. 18:18

En prästdotters ansvarsetik

I Per Svenssons krönika om Angela Merkel anges den tyska romantiken som en källa till hennes bevekelsegrunder för agerandet i flyktingpolitiken. Hennes passion för frihet som största möjliga lycka, skulle återspegla hennes erfarenheter från ett muromgärdat, kommunistiskt DDR. Ja, det är säkert så att upplevelsen av befrielse kan ge upphov till euforiska frihetskänslor av ett gränslöst överskridande.

YLE - 05 feb 16 kl. 15:45

Tankelek: Skattefrihet är Finland!

Vår politiska redaktör bollar med tanken att Finland att något av våra nuvarande regeringspartier skulle styra enväldigt. Tankelek: enpartifinland I Polen har partiet Lag och Rättvisa enväldig majoritet efter parlamentsvalet hösten 2015. Den polska regeringen börjar nu förverkliga partiets linje, och det syns i till exempel domstolsväsendet, mediepolitiken och EU-politiken.

DalaDemokraten - 15 jan 16 kl. 12:04

Ledare: Sprickorna i den nyliberala ordningen

Jag har inte träffat Håkan Juholt många gånger. Men strax före jul gjorde jag det. Det märkliga med honom är att han gör ett så obrutet intryck.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.