Borg

Friday, 22 June, 22:55

Nyheter om Borg

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 02 jun 18 kl. 12:00

Jag hoppas att du är ensam om dina åsikter

Gun Viberg reagerar på insändare om tiggeri av Torbjörn Borg..

YLE - 12 jun 18 kl. 04:25

Hemvården i Borgå blev bättre - men det är fortfarande brist på vårdare som talar svenska

Hemvården i Borgå fungerar bättre sedan staden anställde fler närvårdare, berättar en anhörig. Men språket är fortfarande ett bekymmer..

Nyan - 01 jun 18 kl. 17:00

Stöd till två församlingar

Kyrkostyrelsens plenum har fördelat över 900 000 euro i prövningsbaserat understöd till församlingarna. De enda församlingarna i Borgå stift som fick understöd var Brändö-Kumlinge och Ålands södra, som vardera fick 20 000 euro. (ms) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Skånskan - 01 jun 18 kl. 17:23

Kreativiteten flödar bland studenterna

Lund Engångsbestick av potatisstärkelse, ett kit för omvandling av en vanlig cykel till eldrift, ett kinesiskt stränginstrument i ny tappning och en bärbar equalizer för aspirerande DJs.Det här är en liten del av vad som visas när drygt 40 kandidat- och masterstudenter vid Tekniska högskolans Industridesignskola har sin traditionella examensutställning.
– Spännvidden är stor, liksom kreativiteten, sammanfattar Anna Persson, handledare och utställningsansvarig.

Dagen - 01 jun 18 kl. 09:32

Öppet brev till ärkebiskopen: Kyrkans terrorstöd är en skam

Annika Borg: Om du inte vill bli uppfattad som starkt fientlig till Israel och det judiska folket får du tydligt reda ut nu varför du inte ska förstås så..

YLE - 25 maj 18 kl. 05:36

Ujula vill att nya Tolkis skola bantas ner rejält: Färre elever och inga öppna läromiljöer

Tolkis nya skola ser ut att bli dyrare än Borgå stad hade väntat. Nu måste skolbygget endera få mer pengar, eller bantas ner. Stadsdirektören föreslår att skolan byggs för 120 elever i stället för 140..

Sydsvenskan - 27 maj 18 kl. 11:00

Jag handlar inte i affärer med tiggare utanför

Torbjörn Borg: Affärsinnehavarna bidrar till en ohållbar situation..

Nyan - 30 maj 18 kl. 18:00

Lindström, Danielsson och Äng fortsätter

Carolina Lindström, som är tf kyrkoherde i Saltviks församling, har förordnats att sköta kyrkoherdetjänsten i samma församling från den 1 juni och ett år framåt, eller tills tjänsten blir ordinarie besatt. Det meddelar domkapitlet från sitt sammanträde den 24 maj. I Brändö-Kumlinge församling har tf kyrkoherde, Kent Danielsson, förordnats att fortsättningsvis sköta kyrkoherdetjänsten på halvtid till årsskiftet.

YLE - 25 maj 18 kl. 11:50

Tolkisförälder om Ujulas senaste skolförslag: ”Kan han inte bara låta oss vara i fred?”

Hopandet och roendet om nya Tolkis skola i Borgå fortsätter. Nu är stadsdirektörens senaste förslag att skolprojektet bantas ner rejält. Föräldrar är uppgivna och på bildningssidan känner man sig lurade..

Affärsvärlden - 30 maj 18 kl. 18:00

Mitt hem är min borg

NT - 30 maj 18 kl. 11:41

Uppgifter: Poängkung klar för Hästen

Ryktena gick i våras, nu ska Erik Borg vara klar för Vita Hästen..

YLE - 26 maj 18 kl. 08:54

Vargar, silvervatten och samtyckeslag debatteras på SFP:s partidag i helgen

Vargstammarna i Österbotten och Västnyland väntas bli föremål för debatt också under SFP:s partidag i UleåBorg. Svenska Yle har gått igenom motionerna och plockat ut dem som kan tänkas väcka mest diskussion. Hela tre av de 56 motionerna handlar om vargar..

Nyan - 26 maj 18 kl. 10:42

Ålänningar prästvigs

På söndag prästvigs två ålänningar i Borgå domkyrka, Katarina Gäddnäs (bilden) från Finström och Eva Williams som nu bor i Sverige. Sex präster prästvigs samtidigt, fem kvinnor och en man. – Jag prästvigs till Jomala församling där jag ska tjänstgöra som församlingspastor i sommar, berättar Katarina Gäddnäs som tidigare jobbat på Nya Åland som kulturredaktör och -vikarie.

YLE - 21 maj 18 kl. 11:25

Ungdomar härjade med saxlift i Kokon fotbollshall - blev igenkända på video de själva lade upp

Ungdomar har kört omkring i Kokon fotbollshall i Borgå med en saxlift och förstört ventilationstillbehör. De lade själv upp en video på nätet som ledde till att de blev igenkända..

Nyan - 28 maj 18 kl. 15:32

Torvalds redo för omval

Europaparlamentariker Nils Torvalds (Sfp) ställer upp för omval till EU-parlamentet. Torvalds meddelade om sin kandidatur under partidagen i UleåBorg. Parlamentsvalet hålls i maj 2019.

YLE - 28 maj 18 kl. 16:04

Kärpäts kalasvärvning: Juniorlejonens talangmaskin klar för spel i FM-ligan

De regerande FM-ligamästarna Kärpät presenterade på måndagen ett nyförvärv som heter duga. 19-årige juniorlöftet Aleksi Heponiemi är nämligen klar för spel i UleåBorg efter magiska insatser i den kanadensiska juniorligan WHL..

Nyan - 28 maj 18 kl. 09:15

Informella diskussioner för åländska politiker

Åländska politiker var på plats när Svenska folkpartiet på söndagen återvalde riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson från Jakobstad till ordförande. Det här blir Henrikssons tredje period som partiordförande, hon har lett partiet sedan sommaren 2016. På plats vid stämman i UleåBorg var från Åland centerns ordförande Veronica Thörnroos och liberalen Jonny Andersen.

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 18 kl. 09:49

Sommarturné för Melissa Horn

Melissa Horn tar med sig sitt band och ger sig ut på vägarna i sommar. Just denna sommar firar hennes debutalbum "Långa nätter" dessutom tio år. Turnéplan: 29/6 GöteBorg, 30/6 Njurunda, 6/7 Furuvik, 18/7 Rättvik, 19/7 Sala, 20/7 Nykvarn, 22–23 juli Borg.

Sydsvenskan - 28 maj 18 kl. 09:49

Sommarturné för Melissa Horn

Melissa Horn tar med sig sitt band och ger sig ut på vägarna i sommar. Just denna sommar firar hennes debutalbum "Långa nätter" dessutom tio år. Turnéplan: 29/6 GöteBorg, 30/6 Njurunda, 6/7 Furuvik, 18/7 Rättvik, 19/7 Sala, 20/7 Nykvarn, 22–23 juli Borg.

YLE - 22 maj 18 kl. 04:28

Nu förklarar Borgå krig mot råttorna i avloppsnätet

Råttfällor placeras ut på försök i avloppsrören i Gamla stan. På tiden, säger invånare. Ingen vill ha en råtta på sin gård..

Expressen - 20 apr 18 kl. 07:40

"Det måste vara en hundhatare i trakten"

Hunden hann äta av maten som låg på gräset i danska SöBorg.Det kunde kostat djuret livet. Gem och säkerhetsnålar låg inblandat i maten.

YLE - 26 maj 18 kl. 16:15

SFP värvar finskspråkiga väljare via liberala värderingar - och vill inte sitta längst till höger i riksdagen längre

Genom att samlas i UleåBorg vill SFP vända sig till nya väljare. Partiet önskar också byta plats i riksdagens plenisal: att sitta längst till höger känns helt fel..

YLE - 31 maj 18 kl. 09:05

Skolböcker eldades upp vid Näse sten i Borgå - orsakade markbrand

Röken låg tjock efter en markbrand vid Näse sten i Borgå på torsdag kväll. En halv timme senare gick larmet om ett försök till att anlägga en brand vid Humlaspåret..

BT - 26 maj 18 kl. 06:43

Beskedet: Kan inte driva ishallen vidare utan stöd

Fotskäls hockeyklubb är beroende av stöd från kommunen för att inte tvingas stänga ishallen. – Får vi inga pengar till driften eller till investeringar kommer vi inte att lösa detta. Så är det, säger Jonas Borg, klubbens ordförande..

DI - 24 maj 18 kl. 11:02

Ingves ränteförslag sågas av experterna

Riksbankschef Stefan Ingves utspel om att tvinga svenskarna att binda stora delar av bolånen till fast ränta genom lagstiftning sågas från flera håll. "Det är ett stort, stort ingrepp i avtalsfriheten", säger Tor Borg på JLL..

Dagens PS - 24 maj 18 kl. 11:47

Ingves utspel om räntor får hård kritik

Riksbankschefen Stefan Ingves utspel om att svenska folket med hjälp av lagstiftning borde tvingas att binda sina bolåneräntor kritiseras nu hårt, skriver DI. Michael Skytt, bolånechef på Nordea säger i en kommentar att en sådan lagstiftning inte är nödvändig och Tor Borg, analyschef hos fastighetskonsultbolaget JLL, säger att han inte tror att förslaget är genomtänkt. Anna Öster, chefsekonom på Länsförsäkringar säger så här: ”De här utspelen från Stefan Ingves tydliggör vilket behov vi har av en större överenskommelse om bostadsmarknaden.

DN - 24 maj 18 kl. 11:44

”Vi måste höra de här personerna”

Den kvinnliga polisen som berättat om trygghetsvärdar som inte vill ta kvinnor i hand står fast vid sina uppgifter.  – Nu försöker vi lokalisera vem eller vilka det handlar om, säger Ulrika Borg på SL:s presstjänst..

YLE - 23 maj 18 kl. 11:44

Bensinmacken i Näse i Borgå flyttar kanske till Ensbacka

Varuboden-Osla har inte fått nytt miljölov för Näse ABC. I stället funderar man på att flytta macken till ett nytt ställe, skriver tidningen Uusimaa..

Länstidningen i Jämtland - 24 maj 18 kl. 08:05

Brändh: När Ronnie Peterson var kungen av Monaco – och snodde bucklan

Monte Carlo är inte bara ett paradis för jetset-eliten. Det var här Ronnie Peterson fick sitt stora genombrott, debuterade i F1, vann två gånger – och bodde granne med Björn Borg. Henrik Brändh berättar storyn om när en örebroare var kungen av Monaco..

Dalarnas tidningar - 24 maj 18 kl. 08:05

Brändh: När Ronnie Peterson var kungen av Monaco – och snodde bucklan

Monte Carlo är inte bara ett paradis för jetset-eliten. Det var här Ronnie Peterson fick sitt stora genombrott, debuterade i F1, vann två gånger – och bodde granne med Björn Borg. Henrik Brändh berättar storyn om när en örebroare var kungen av Monaco..

YLE - 04 jun 18 kl. 18:51

Glest vid bryggorna på Borgå å

Ett 30-tal båtplatser gapar tomma på Borgå å. De flesta av dem finns på västra åstranden söder om gångbron. Platserna är reserverade för båtar som behöver flyttas undan den kommande muddringen..

Realtid - 07 jun 18 kl. 11:02

Jens Nyström blir ny CFO på Björn Borg

Björn Borg har anställt Jens Nyström som ny CFO på bolaget. Jens kommer närmast från Haglöfs där han även där innehaft rollen som finanschef..

DI - 07 jun 18 kl. 09:13

Björn Borg tar in nytt namn i koncernledningen

Klädbolaget Björn Borg har utsett Jens Nyström till ny finanschef och han kommer även att ingå i koncernledningen. Han kommer närmast från en liknande roll på Haglöfs..

DI - 23 maj 18 kl. 13:13

NCC får order om att renovera finskt universitet

Byggbolaget NCC ska renovera ett campusområde i UleåBorg, Finland. Ordern har ett värde på runt 340 miljoner kronor och markarbetena har redan påbörjats. Projektet beräknas vara slutfört i juni 2020..

YLE - 15 maj 18 kl. 12:40

Lokalt live 14:40: I sol och hetta finslipar Sannäs skola i Borgå sina växlingar inför Stafettkarnevalen

Under den sista veckan inför Stafettkarnevalen är de östnyländska skolorna i full fart med att finslipa formen..

Barometern - 22 maj 18 kl. 11:28

Miljöpartiet har ingen fullmäktigelista i Högsby

Som det ser ut just nu kommer Miljöpartiet med Gunilla Schollin-Borg i spetsen att vara ute ur leken vid valet i höst. Det finns inga kandidater som vill stå på fullmäktigelistan..

Nyan - 21 maj 18 kl. 17:00

Ingen söker tjänst i Hammarland

Kyrkoherdetjänsten i Hammarlands församling har inom utsatt ansökningstid inte fått någon sökande. Det meddelar Domkapitlet i Borgå stift. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

YLE - 20 maj 18 kl. 17:20

Efter dramatiska veckan: Royals åkte på ny käftsmäll mot Butchers

Efter att ha utklassats av de regerande mästarna fick tränaren sparken – och på söndagen åkte Wasa Royals på ytterligare en stor förlust. Gästande Borgå Butchers var till slut starkare med hela 36–13..

Skånskan - 11 maj 18 kl. 21:10

Fyra dagar i hästväg

Malmö När täv­lingarna är slut på sön­dag har 300 hästar och pon­nys be­sökt Ri­bers­Borg. I sa­deln sitter näs­tan all­tid en tjej, men det finns un­dan­tag.
– Jag tänker inte på det, säger Sven Winstedt, 13, från Södra Sandby.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.