Borg

Monday, 17 February, 23:50

Nyheter om Borg

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 06 feb 20 kl. 07:00

Dominika avslöjar: Första mötet med Anders Borg

Dominika Peczynski och Anders Borg träffades för första gången på en mottagning för den finska regeringen – och sen gick kärlekssagan snabbt.I en intervju i M magasin berättar det gifta paret om hur de håller kärleken vi liv, får bonusfamiljen att fungera och hur de egentligen föll för varandra.– Vi träffades innan vi var skilda, men vi var båda inne i en skilsmässoprocess, säger Dominika Peczynski i tidningen..

YLE - 25 jan 20 kl. 20:16

Huvuddomaren tappade en tand efter svenske backens rensning – Jussi Jokinen nådde milstolpe i Kärpäts seger över TPS

Domaren Jarno Heikkinen får lämna UleåBorg en tand fattigare. Han sänktes av en puck i ansiktet men var snabbt uppe på benen igen och fullföljde sitt uppdrag när Kärpät besegrade TPS..

YLE - 05 feb 20 kl. 15:43

Stadsfullmäktigeledamot i Uleåborg fick böter för hets mot folkgrupp

Stadsfullmäktigeledamoten Junes Lokka i UleåBorg har dömts till 70 dagsböter för hets mot folkgrupp..

YLE - 24 jan 20 kl. 06:16

Östnyländska bankkontor läggs ner i allt snabbare takt - Liljendalbo: Det är viktigt att kunna gå till en bank

Aktia har koncentrerat sin verksamhet till Borgå och Västra-Kymmene Andelsbank flyttar sina kontor från byarna till centrum av Lovisa. Det finns fortfarande kunder som vill besöka ett bankkontor..

Skånskan - 22 jan 20 kl. 15:30

Hörby säger ja till drogtester

HÖRBY Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att bifalla Lillemor Widhs (S) motion om att få bättre koll på droganvändningen i Hörby tätort.
Lillemor Widh föreslår i motionen att kommunen ska göra drogtester på avloppsvattnet för att få bättre grepp om hur mycket droger som används i Hörby.
Hon yrkar även att analyserna ska göras kontinuerligt och jämföras med andra kommuner.

Skånskan - 23 jan 20 kl. 17:36

Gated communities har vi haft länge

I Staffanstorp vill M och SD bygga in trygghet mot brott i nya bostadsområden, i form av gated communities. Utanför Ystad rånades den kände greven Carl Piper på onsdagskvällen. Ingen kan numera säga att mitt hem är min Borg, inte ens en slottsägare.

YA - 23 jan 20 kl. 00:01

Elever fick träffa författare – och fick tips om att skriva spännande historier

När eleverna på Emanuelskolan fick besök av Sofie Borg träffade de inte bara en författare – de fick också själva vara med och skapa spännande berättelser. Sjöbo.

Cornucopia - 22 jan 20 kl. 17:01

Regeringen vann - Ringhals 1 läggs ner och CO2-utsläppen ökar

Den klimatfientliga regeringens linje vann i en omröstning i riksdagen idag och kärnkraftsreaktorn Ringhals 1 kommer därmed att stängas ner minst 15 år i förtid och därmed öka CO2-utsläppen massivt. Samtidigt visar omröstningen liksom en uppgörelse mellan KD, M och V att svensk blockpolitik kanske börjar vittra sönder och ersättas med att man faktiskt kan göra gemensam sak kors och tvärs i riksdagen, i enskilda frågor där man tycker lika.
Jo.

Sportal - 22 jan 20 kl. 11:15

Streama Australian Open 2020

Image: I januari och februari 2020 kan du streama Australian Open, då tennisturneringen spelas. Se hur du gör för att hitta din Australiska Öppna live stream att titta på, online på internet. Mellan 20 januari och 2 februari spelas Australian Open 2020, och vi är spända inför att se vem som tar hem denna Grand Slam-turnering.

Skånskan - 21 jan 20 kl. 15:21

Framgångar i veteran-SM

BORDTENNIS Sex guld till Skåne blev slutfacit av årets veteran-SM i bordtennis, som det gångna veckoslutet avgjordes i Idrottens Hus i HelsingBorg med BTK Rekord som arrangör.Kvarnby AK höll sig väl framme i flera klasser.
Ola Hansson slog till dubbelt i 40-årsherrklassen både guld i både singel och dubbel.

Expressen - 20 jan 20 kl. 10:40

Rysaren som gav oss en ny svensk legendar

När Björn Borg den 5 juli 1980 kysser bucklan är det hans femte raka seger i Wimbledon.Det är den mest dramatiska final som någonsin spelats.Borg har nyss fyllt 24 år och är världens bästa tennisspelare.

Barometern - 03 feb 20 kl. 16:41

Nu startar jobbet med världsarvsveckan – mycket sker kring Eketorps borg

Flera nyheter om Eketorps Borg presenterades när världsarvsveckan hade uppstartsmöte i Mörbylånga kommunhus på måndagen..

DalaDemokraten - 21 jan 20 kl. 07:16

Bubbel, snittar och skidskytte – Så ska Ann och Janne fira miljöpriset till Snöborg Gård

"Gårdarnas miljöarbete är en viktig del i att minska klimatavtrycket i svensk....

Dalarnas tidningar - 21 jan 20 kl. 07:16

Bubbel, snittar och skidskytte – Så ska Ann och Janne fira miljöpriset till Snöborg Gård

"Gårdarnas miljöarbete är en viktig del i att minska klimatavtrycket i svensk....

YLE - 21 jan 20 kl. 04:30

Bastret Dushi i Borgå har fått nog av sälja pizzor via Pizza-online - "Den som äger plattformen kan diktera villkoren", säger Företagarna i Finland

Pizza-online har blivit en populär kanal för finländare som beställer mat från restauranger via nätet. Men bland företagare finns ett missnöje med de höga förmedlingsavgifterna som Pizza-online tar. Organisationen Företagarna i Finland ser att småföretagare har en svag ställning i den digitala handeln..

Nyan - 20 jan 20 kl. 17:00

Föreläsning om funktionsnedsättning

Beroendeproblematik, neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och samsjuklighet. Det föreläser Lotta Borg Skoglund om i Självstyrelsegården nu på torsdag, den 23 januari på inbjudan av Folkhälsan, Ung Resurs, Pusselfamiljen och Ålands autismspektrumförening. Skoglund är psykiater och specialist i allmänmedicin.

PrivataAffärer - 20 jan 20 kl. 12:28

Nu drar rapportperioden i gång

Först ut av tungviktarna är Sandvik som redan på tisdagsmorgonen rapporterar. På onsdag är det dags för Essity och Investor att bekänna färg medan torsdagen bland annat bjuder på Bonava och Creades. På fredag får vi i stället höra hur det gått för bland annat Ericsson och Öresund.

Nyan - 20 jan 20 kl. 08:00

Ny stadskaplan börjar i februari

Jessica Bergström tillträder kaplanstjänsten i Mariehamns församling den 1 februari i år. Det meddelar domkapitlet i Borgå stift. Stiftet meddelar också att man konstaterat att tf kyrkoherde i Jomala, Stefan Äng, är behörig för den lediganslagna tjänsten i samma församling.

BT - 19 jan 20 kl. 20:24

Varbergs succéartade – och oväntade expansion: ”Tufft beslut att ta”

Varbergs stadskärna är en av de som växer mest i hela Sverige. Trots en del hinder på vägen har satsningen på en uppdaterad galleria burit frukt. – Att investera i en citykärna är ett tufft beslut att ta i dagsläget, säger Göran Borg, vd Galleria Trädgården..

Skånskan - 15 jan 20 kl. 20:00

HR-chefen lämnar – går med halv miljon

SVEDALA Efter drygt ett år som Svedalas HR-chef avslutar kommunen anställningen och låter Annika Borg gå med ett avgångsvederlag på 435 000 kronor.
Kommunen står även för ett inköpt coachningstöd värt 90 000 kronor.– Vi har olika bild av hur HR-arbetet ska skötas i Svedala kommun, säger Johan Lundgren, Svedalas kommundirektör.

Skånskan - 18 jan 20 kl. 05:00

Slottet riskerar stängning om två år

Skurup – De kommande två somrarna kommer vi att kunna ha öppet men efter det kan vi behöva stänga, säger Bruno Lindquist, ordförande i Vemmenhögs härads fornminnes- och hembygdsförening.
Kommunstyrelsen har beslutat att avslå deras ansökan om hjälp att tillsätta en administratör och intendenttjänst.Inger Jeppsson Borg arbetade tidigare halvtid som administratör och intendent på slottet.

Skånskan - 16 jan 20 kl. 05:00

Nej till förslag att säga upp hyresavtal för nyanlända

HÖRBY Kommunstyrelsen beslutade på måndagen, efter votering, att säga nej till Sverigedemokraternas motion om att kommunen ska ges rätt att säga upp hyreskontrakten för nyanlända som har anvisats till kommunen efter två år.Det är Stefan Borg, gruppledare för Sverigedemokraterna, som ligger bakom motionen. Han vill att Hörby kommun ska kunna säga upp hyreskontrakten för nyanlända när den tvååriga etableringstiden tar slut, och lutar sig mot en dom i kammarrätten där Lidingö fick rätt att säga upp nyanländas kontrakt.

Helsingborgs Dagblad - 16 jan 20 kl. 22:56

Ena halvan av First Aid Kit startar ny klubb

Klara Söderberg i First Aid Kit ska tillsammans med skådespelaren Sverrir Gudnason, poddprofilen Emil Persson och reklambyråentreprenören David Borg starta en countryklubb i Münchenbryggeriets lokaler i Stockholm. Klubben heter "Countryklubben" och för.

GöteborgsPosten - 16 jan 20 kl. 22:58

Ena halvan av First Aid Kit startar ny klubb

Klara Söderberg i First Aid Kit ska tillsammans med skådespelaren Sverrir Gudnason, poddprofilen Emil Persson och reklambyråentreprenören David Borg starta en countryklubb i Münchenbryggeriets lokaler i Stockholm..

UNT - 16 jan 20 kl. 17:37

Välfärden är för viktig för hetsiga utspel

Moderaterna bör tänka som Anders Borg och hålla hårt i de statliga miljarderna..

YLE - 16 jan 20 kl. 08:24

Livlig bostadshandel överraskade förmedlarna – Borgå uppvisar rekordsiffror

Handeln med gamla bostäder fick ett klart uppsving under slutet av fjolåret. Totalt sett var 2019 ett överraskande livligt år på bostadsmarknaden, säger Centralförbundet för Fastighetsförmedlingen KVKL..

Vimmerby Tidning - 15 jan 20 kl. 22:00

Strömmande vatten viktigt för ekosystemet

Tisdagen den 21 januari kommer Christer Borg, generalsekreterare för Älvräddarna, till Västervik och naturum för en föreläsning om strömmande vattens betydelse..

Corren - 15 jan 20 kl. 17:55

Borg (M) om utspelet: Nyval löser inte allt

Frågan är om det parlamentariska läget blir lättare att hantera efter ett nyval..

Affärsvärlden - 15 jan 20 kl. 06:00

”Europa behöver en aktieägarkultur”

Kapitalismen lever men inflationen är död, säger den förre finansministern Anders Borg. Inför det kommande decenniet ger han ett tydligt råd: Äg aktier..

YLE - 14 jan 20 kl. 17:23

Industrifacket och Pros varslade strejk ställer till det för företag i Sköldvik: "Att stoppa anläggningar är alltid en stor säkerhets- och miljörisk"

Omfattande följder är att vänta ifall Industrifacket och fackförbundet Pros strejk bryter ut den 27 januari. Vid företagen i Sköldvik i Borgå är man orolig för bland annat säkerheten och miljön..

GöteborgsPosten - 14 jan 20 kl. 13:01

Wilander om Leo Borg: "Sluta prata om honom"

Jämförelsen med pappan skadlig..

YLE - 14 jan 20 kl. 12:32

Svaveloxid läckte ut från Neste i Sköldvik - situationen är över och att det är säkert att vistas utomhus

Svaveloxid läckte ut vid Nestes raffinaderi i Sköldvik. Invånare som bor eller vistas i Sillvik, Tolkis och Svartså uppmanades tidigare hållas inomhus. Situationen är nu över och att det är säkert att vistas utomhus, bekräftar Borgå stad..

YLE - 14 jan 20 kl. 12:32

Svaveldioxid läckte ut från Neste i Sköldvik - situationen är över och att det är säkert att vistas utomhus

Svaveldioxid läckte ut vid Nestes raffinaderi i Sköldvik. Invånare som bor eller vistas i Sillvik, Tolkis och Svartså uppmanades tidigare hållas inomhus. Situationen är nu över och att det är säkert att vistas utomhus, bekräftar Borgå stad..

YLE - 14 jan 20 kl. 12:32

Svaveldioxid läckte ut från Neste i Sköldvik - situationen är över och det är säkert att vistas utomhus

Svaveldioxid läckte ut vid Nestes raffinaderi i Sköldvik. Invånare som bor eller vistas i Sillvik, Tolkis och Svartså uppmanades tidigare hållas inomhus. Situationen är nu över och det är säkert att vistas utomhus, bekräftar Borgå stad..

Expressen - 14 jan 20 kl. 10:24

Wilanders uppmaning: ”Sluta prata om honom”

Leo Borg, son till legendaren Björn, nämns som ett stort framtidshopp i svensk tennis. Eurosports expert Mats Wilander har dock en uppmaning gällande 17-åringens framfart: – Jag tror vi gör honom en tjänst om vi slutar prata om honom, om jag ska vara ärlig, säger Wilander, som också ger sina tankar inför årets första grand slam: Australian Open. .

YLE - 13 jan 20 kl. 20:29

Få naturskolor trots ökat intresse för friluftsliv och miljön – "Det finns behov av mera naturfostran på svenska i Östyland"

Östnylands enda naturskola finns i Borgå, men behovet av undervisning om och i naturen ökar. Natur och Miljö samarbetar gärna om det finns intresse..

Nyan - 13 jan 20 kl. 17:00

Kyrkoherde vill fortsätta i Jomala

Stefan Äng har sökt kyrkoherdetjänsten i Jomala församling. Det meddelar domkapitlet i Borgå stift. Äng är för tillfället tf kyrkoherde i Jomala.

YA - 12 jan 20 kl. 21:58

Ohlsson: ”Sverige saknade nycklar till det slovenska mittlåset”

YA:s sportchef Jan Ohlsson tror visserligen att Sverige tar sig vidare till huvudrundan men att man inte kommer att göra något större avtryck i Malmö arena – danskarnas Borg..

YLE - 12 jan 20 kl. 20:44

Akilles tog fjärde raka segern med imponerande siffror – och vågar redan drömma om ligaguld: ”Får ut det mesta av laget”

Sex matcher återstår ännu av grundserien i bandyligan – men i Borgå har förväntningarna redan skruvats upp. Är det här året då Akilles lyckas bryta den 35 år långa guldlösa sviten? Det talar åtminstone dagens 8–0-seger för..

SmålandsPosten - 12 jan 20 kl. 20:46

Forsberg: ”Var Björn Borg rädd att slå dubbelfel?”

På de fem första gällde det. På den sjätte smällde det. Troja gjorde pulvermos av Halmstad..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.