Borg

Friday, 17 August, 21:33

Nyheter om Borg

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 23 jul 18 kl. 04:53

Hyresgäster hos A-bostäder missnöjda med långsam service och dålig kommunikation: "Inget har fungerat"

Flera hyresgäster hos A-bostäder upplever att Borgåbolaget behandlar dem dåligt. En av dem är Ida-Katarina Ekblom som tog kontakt med Yle Östnyland. Enligt A-bostäders vd Mika Vuori finns ändå inga problem..

NT - 27 jul 18 kl. 18:33

Räddningstjänsten hyllar insatsen från ovan

På fredagskvällen bröt flera kraftiga bränder ut i skogen mellan Klockaretorpet och Borg, sydväst om Norrköping..

YLE - 19 jul 18 kl. 21:15

Uroxar och gröna damer - tidigare obeskådade konstverk på Karin och Åke Hellmans minnesutställning

I sommar ordnas en unik minnesutställning i Karin och Åke Hellmans ateljéhem i Borgå. I samband med en inventering av lagerutrymmen hittades flera verk som varit bortglömda i decennier. Nu ska de ställas ut..

Skånskan - 15 jul 18 kl. 17:44

Tillbaka till medeltiden

Glimmingehus Ett 30-tal deltagare levandegjorde medeltidens vardagsliv med vapen, rustningar, färggranna kläder, hantverk och mat i söndags.
– Maten var nyttig och varierad på den tiden med mycket vegetabilier, sa köksmästare Anton Wijk.Han lagade den medeltida maten tillsammans med Emelie Sandström, Josefin Bjurström, Ida Berg och Cathrin Åhlén.

YLE - 23 jul 18 kl. 05:34

Stal över 10 000 euro från restaurang i Borgå – bröt sig in på nytt två nätter senare

En man bröt sig in i en restaurang i Gamla stan natten mellan torsdagen och fredagen, och stal 10 000 euro från kassan. Mannen åkte fast då han försökte sig på samma sak igen natten till söndagen..

YLE - 22 jul 18 kl. 15:00

Svenska Yles vägenkät: Missnöjet är störst i Västnyland

Över 150 personer från Västnyland kontaktade Svenska Yle om de dåliga vägarna i regionen när vi frågade var de värsta vägarna i Svenskfinland finns. Täktervägen i Ingå och Ebbovägen i Borgå i Östnyland var de enskilda vägar som mest lyftes fram som problembarn..

Barometern - 25 jul 18 kl. 15:52

Så går det för de hotade guldfiskarna

Räddningstjänsten fyllde på dammen med guldfiskar utanför GråBorg under förra veckan, men värmen gör att vattennivån sjunker snabbt. – Vi får hålla ett öga på den, säger Roland Nanberg..

YLE - 23 jul 18 kl. 10:53

Telia satsar på mobilnätet i Kardrag - men fiberkabeln når inte fram till invånarna

I samband med att elnätet förnyas drar Telia ny optisk fiberkabel längs med Tirmovägen i Borgå. Rabbe Forsblom som bor i Kardrag undrar varför Telia drar en optisk fiberkabel som han inte får ta del av..

Dalarnas tidningar - 24 jul 18 kl. 11:54

O-Ringenmagasinet tisdag: Mästaren från '94 är tillbaka i Ö-vik och vilodagen bjuder på aktiviteter: "Vi har ett helt smörgåsbord"

Katarina Borg som vann O-Ringen senast tävlingen höll till i Örnköldsvik pratar minnen från förr och Mia Karlsson berättar vad som finns att göra när orienteringen tar en paus. Detta och en genomgång inför eftermiddagens sprint kan du se i spelaren nedan..

Länstidningen i Jämtland - 24 jul 18 kl. 13:52

Segraren från 1994 tillbaka på vinnarmark med andra prioriteringar: "Mer fokus på att få härliga orienteringsupplevelser"

För 24 år sen tog Katarina Borg hem O-Ringens elitklass i Örnsköldsvik. Nu är hon återigen tillbaka där titeln bärgades, men mycket har förändrats sen 1994 för den orienteringsfrälsta Södertälje-Nykvarnlöparen. – Det är inte lika viktigt att prestera längre, jag vill mer bara springa i de här härliga skogarna och lösa gåtorna, förklarar den tidigare mästaren..

Dalarnas tidningar - 24 jul 18 kl. 13:52

Segraren från 1994 tillbaka på vinnarmark med andra prioriteringar: "Mer fokus på att få härliga orienteringsupplevelser"

För 24 år sen tog Katarina Borg hem O-Ringens elitklass i Örnsköldsvik. Nu är hon återigen tillbaka där titeln bärgades, men mycket har förändrats sen 1994 för den orienteringsfrälsta Södertälje-Nykvarnlöparen. – Det är inte lika viktigt att prestera längre, jag vill mer bara springa i de här härliga skogarna och lösa gåtorna, förklarar den tidigare mästaren..

Länstidningen i Jämtland - 24 jul 18 kl. 11:54

O-Ringenmagasinet tisdag: Mästaren från '94 är tillbaka i Ö-vik och vilodagen bjuder på aktiviteter: "Vi har ett helt smörgåsbord"

Katarina Borg som vann O-Ringen senast tävlingen höll till i Örnköldsvik pratar minnen från förr och Mia Karlsson berättar vad som finns att göra när orienteringen tar en paus. Detta och en genomgång inför eftermiddagens sprint kan du se i spelaren nedan..

Expressen - 20 jul 18 kl. 17:58

Anders Borgs revansch – tillbaka hos Kinnevik

Anders Borg, tidigare moderat och finansminister, lämnade sitt styrelseuppdrag i Kinnevik för drygt ett år sedan. Men nu har han återigen ett uppdrag som rådgivare för investmentbolaget, rapporterar Dagens industri. .

YLE - 23 jul 18 kl. 18:25

Richard Jensen byter också klubb – klar för konkurrenten Roda efter sex år i Twente

Juniorlandslagets kapten har gjort sitt i FC Twente. Roda JC meddelar att an tecknat ett tvåårigt kontrakt med Borgåbördiga Richard Jensen. Både Twente och Roda kommer att spela på den nästhögsta nivån i Nederländerna nästa år..

YLE - 17 jul 18 kl. 12:59

Anspråkslös Aho inväntar fet förlängning på sitt NHL-kontrakt: "Lagets framgång är saltet som ger de största kickarna"

NHL-stjärnan Sebastian Aho spenderar sommaren i UleåBorg i tränandets tecken. Fjolårssäsongen var en ren succé, och nu väntar med all sannolikhet ett nytt kontrakt med en rejäl löneökning. Aho sätter lagets framgång framom jagets och har klara mål inför nästa säsong: Carolina Hurricanes ska vara ett av topplagen i NHL..

YLE - 22 jul 18 kl. 15:33

Borgålöparen Kuivisto EM-klar också på 800 meter – diskusdrottningen Kämäräinen vill se positivare finländare

Målet: FM-guld. Resultatet: En överlägsen förstaplats – och dessutom klarad EM-gräns. Sara Kuivisto stod för ett panglopp på 800 meter på söndagen.

YLE - 26 jul 18 kl. 05:48

Väderexperten Egil Green i Borgå: "Unikt att det är så här varmt så här länge"

Att det är hett så här länge är ovanligt för Borgå, säger väderexperten Egil Green. Men det var faktiskt varmare 2010..

YLE - 17 jul 18 kl. 10:01

Miljöhälsovården har inga nya uppgifter om algläget i Östnyland – viktigt att själv följa med

Många stränder i Östnyland har invaderats av blågröna alger de senaste dagarna. Bland annat finns det rikliga mängder vid Valkom badstrand i Lovisa och vid Pörtö i Borgå. Men läget kan ändras snabbt..

DI - 02 jul 18 kl. 13:15

Björn Borgs succérecept: Obligatorisk crossfit för personalen

På Björn Borg slipper ingen undan fredagsträningen. Enligt vd Henrik Bunge har bolagets strikta hälsopolicy både gett skjuts åt lönsamheten och föryngrat personalen. Själv har han sänkt sin fysiologiska ålder med 23 år.

Skånskan - 20 jul 18 kl. 14:00

Kommunens HVB-köp rivs upp

HÖRBY Nu står det klart: Kommunfullmäktiges beslut att köpa HVB-hemmet på Ernst Ahlgrensgatan för 5,86 miljoner kronor rivs upp eftersom det strider mot kommunallagen.
Men i praktiken får Högsta förvaltningsdomstolens beslut ingen betydelse. Kommunen har inga planer på att låta köpet gå tillbaka, enligt kommunalrådet Susanne Meijer (S).

Skånskan - 20 jul 18 kl. 09:00

35 kvadratmeter stor stuga i Beddingestrand, Skivarp såld

Skivarp Sven Ingvar, Christina och Lars Erik Nilsson är nya ägare till huset på Rodervägen 13 i Beddingestrand, Skivarp. Byggår för huset är 1960 och boarean är 35 kvadratmeter. Säljare är Mariette Ulla Yvonne, Gerty och Sonny Borg.

Corren - 18 jul 18 kl. 19:00

TV: Han är "ingen typisk moderat"

Följ med hem till Niklas Borg (M)..

Barometern - 18 jul 18 kl. 18:39

Torkan hotar guldfiskarna

Torkan fortsätter att skapa problem. En damm med guldfiskar och näckrosor utanför GråBorg är nästan torrlagd. Nu ber oroade medBorgare kommunen om hjälp..

Expressen - 11 jul 18 kl. 06:39

Järryds kritik: ”Han gick över gränsen”

Anders Järryd, 57, var en del av det svenska tennisundret efter Björn Borg-epoken.För SportExpressen berättar tennisstjärnan om den blågula konkurrensen. Om sitt nya liv – och om den klassiska matchen när John McEnore fick ett vredesutbrott.

Skånskan - 18 jul 18 kl. 14:00

Fler marklägenheter på gång på Stattena

HÖRBY Kommunala Hörbybostäder planerar att bygga 13-14 marklägenheter på Stattenaområdet. Ett markanvisningsavtal ska tas fram, har kommunstyrelsen beslutat.
– Vi behöver få igång detta bygget så fort som möjligt, säger kommunalrådet Susanne Meijer (S).

YLE - 22 jul 18 kl. 06:37

Märklig olycka i Borgå centrum - 15 personer föll ner i ån

En märklig olycka inträffade i går kväll i centrum av Borgå nära Gamla bron. En gångramp ut till en kryssningsbrygga välte och femton människor föll ner i Borgå å..

YLE - 17 jul 18 kl. 05:53

Borgå Akilles satsning på en ny sprintakademi blev en flopp – nytt försök aktuellt i höst

Tanken var att erbjuda ungdomar möjligheten till högklassig löpträning, men intresset för sprintakademin var för litet. Tidpunkten för nysatsningen kan ha varit fel, tror Lars Fagerholm från Akilles..

YLE - 09 jul 18 kl. 18:27

Att ta med cykeln på bussen kostar - upplevs som pengaplock av cyklister

Från och med juni har det på Borgå trafiks bussar kostat 5 euro att ta med sig sin cykel på bussen. Det är bara passagerare med serie- eller tidskort som klarar sig utan avgift..

YLE - 18 jul 18 kl. 05:02

Eldsvåda i Fagersta i Borgå

Ett hus brinner på Kvarnbrovägen i Borgå. Invånarna hann ta sig ut ur huset..

Barometern - 31 jul 18 kl. 11:41

Stina Borg

I Nybro Skogskapell har begravningsgudstjänst hållits för Stina Borg..

Expressen - 18 jun 18 kl. 17:00

Skadan som stoppade polisen Björn: ”Väldigt onödigt”

Polisen fick larm om självmordsförsök och misshandel – men Björn Borg, polisområdeschef i Motala kunde inte hjälpa sina kolleger eftersom någon brutit av hans vindrutetorkare. – Det kanske inte är jätteallvarligt om man jämför med stenkastning, men jag tror inte att man förstår vilka konsekvenser det får, säger han..

YLE - 25 jul 18 kl. 07:00

Gränsbevakningen misstänker: Borgå Akilles har skaffat olagliga stämplar åt de ryska bandyspelarna

Styrelsen för Borgå Akilles Bandy misstänks för brott. Gränsbevakningen misstänker att nio styrelsemedlemmar har skaffat förfalskade stämplar i passen åt två av sina ryska spelare..

Skånskan - 12 jul 18 kl. 17:01

Barnens dag bjuder på en mängd uppblåsbar lek

Skurup Under gårdagens Barnens dag bjöds det på en rad olika aktiviteter på friluftsbadet.
Bland annat kunde man hoppa hoppBorg.Den andra av friluftsbadets tre temadagar ägde alltså rum igår.

YA - 12 jul 18 kl. 12:00

Stor skördefest i helgen

På söndag är det dags för skördefest och det blir voltigeuppvisning, utställning av maskiner och hantverks- och matmarknad. Det blir också guidade visningar i Bollerups Borg..

SmålandsPosten - 12 jul 18 kl. 08:53

Skjuten indisk idrottsman har blivit film

Filmer om sportutövare hör inte till ovanligheterna. Förutom Björn Borg har bland annat boxaren Muhammad Ali, konståkerskan Tonya Harding och friidrottaren Jesse Owens varit föremål för vita duken.(TT).

Sydöstran - 12 jul 18 kl. 08:53

Skjuten indisk idrottsman har blivit film

Filmer om sportutövare hör inte till ovanligheterna. Förutom Björn Borg har bland annat boxaren Muhammad Ali, konståkerskan Tonya Harding och friidrottaren Jesse Owens varit föremål för vita duken.(TT).

YA - 12 jul 18 kl. 08:53

Skjuten indisk idrottsman har blivit film

Filmer om sportutövare hör inte till ovanligheterna. Förutom Björn Borg har bland annat boxaren Muhammad Ali, konståkerskan Tonya Harding och friidrottaren Jesse Owens varit föremål för vita duken.(TT).

Barometern - 12 jul 18 kl. 08:53

Skjuten indisk idrottsman har blivit film

Filmer om sportutövare hör inte till ovanligheterna. Förutom Björn Borg har bland annat boxaren Muhammad Ali, konståkerskan Tonya Harding och friidrottaren Jesse Owens varit föremål för vita duken.(TT).

Blekinge Läns tidning - 12 jul 18 kl. 08:53

Skjuten indisk idrottsman har blivit film

Filmer om sportutövare hör inte till ovanligheterna. Förutom Björn Borg har bland annat boxaren Muhammad Ali, konståkerskan Tonya Harding och friidrottaren Jesse Owens varit föremål för vita duken.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.