Borg

Friday, 19 October, 07:00

Nyheter om Borg

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 28 sep 18 kl. 19:24

Eslövs IK lånar in Amanda Andersson

H65 Höör lånar ut talangfulla högernian Amanda Andersson till Eslövs IK med omedelbar verkan.Under fredagen kom Eslövs IK och H65 Höör kommit överens om en utlåning av Höörs högernia och talang, Amanda Andersson.
Amanda kom till Höör från IFK Malmö inför förra säsongen och har i jakt på speltid hamnat hos Eslövs IK som efterfrågat en spelare av hennes typ.

Skånskan - 28 sep 18 kl. 15:00

Hörby säger nej till LOV:en – blir för dyrt

HÖRBY Nu är det klart: Kommunen säger nej till att börja tillämpa Lagen om valfrihet – LOV:en – gällande vissa serviceinsatser i hemtjänsten och delegerad hemsjukvård.
Med knapp marginal, och efter en rejäl debattrunda, beslutade fullmäktige riva upp tidigare beslut i ärendet.Diskussionerna om att införa LOV:en i kommunen har pågått i nästan tio år, och ärendet har utretts fram och tillbaka.

Realtid - 27 sep 18 kl. 16:40

"Svenska banker är de mest digitaliserade i Europa"

Anders Borg avslutade konferensen Fintech Stockholm och talade om det dramatiska digitala skiftet och sina egna fintech-investeringar. Han passade även på att hylla svenska storbanker. "Vi hör ofta att de inte klarar övergången, men det stämmer inte", slog han fast..

Skånskan - 25 sep 18 kl. 15:00

SD och KD i samtal om makten

Hörby Det har gått två veckor sedan valet, men det är fortfarande inte klart vilka partier som ska styra i Hörby kommun. Sverigedemokraterna hoppas få till en majoritet med SPI, KD och M.
Ett första möte har redan hållits mellan KD och SD.

Cornucopia - 26 sep 18 kl. 16:06

Svag valuta kostsamt för importlandet Sverige

Som alla bloggens läsare känner till är inte Sverige längre ett exportland, utan ett importland. Som sådant blir det alltså snabbt dyrt för landet när valutan försvagas, och inte som förr en skjuts för landets ekonomi via exportindustrin.
Svenskt handelsnetto rullande 12 månader 1975M21-2018M08För ett exportland innebär en fallande valuta att landets inhemska ekonomi stärks, men motsatsen gäller för ett importland.

Nya Wermlands Tidningen - 27 sep 18 kl. 12:31

Redo för Hot Rod Rumble

Tommy Borg, bilentusiast ser fram emot lördagen.

Skånskan - 26 sep 18 kl. 08:06

Långbänken om Önnebos framtid bara fortsätter

HÖRBY Det var sista kvällen med gänget när fullmäktige samlades på måndagskvällen. Men någon särskilt fridfull avslutning på mandatperioden blev det inte. Politikerna gnabbades om det mesta, och ajourneringarna och voteringarna avlöste varandra.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 15:00

SPI tackar nej till Alliansen – vill värna sin fria roll

HÖRBY
Samtidigt som SD försöker bilda majoritet sonderar Alliansen förutsättningarna för att bilda ett minoritetsstyre tillsammans med SPI.
Men SPI säger nej, och vill hellre ha ett valtekniskt samarbete med i först ahand Sverigedemokraterna, vilket kan stjälpa de Borgerliga partiernas planer på att ta över makten.
Om SPI fortsätter det valtekniska samarbetet med SD, som man har sedan tidigare, bildar dessa partierna ett samlat block med 17 mandat.

Skånskan - 26 sep 18 kl. 17:05

SD utan makt trots man­daten

Sverigedemokraterna gick fram­åt inte bara i riks­dags­valet. I 244 av landets 290 kom­muner ökade SD. Men par­tiet minskade ock­så på någ­ra platser, i 16 kom­muner.

Skånskan - 26 sep 18 kl. 17:05

SD utan makt trots man­daten

Sverigedemokraterna gick fram­åt inte bara i riks­dags­valet. I 244 av landets 290 kom­muner ökade SD. Men par­tiet minskade ock­så på någ­ra platser, i 16 kom­muner.

YLE - 26 sep 18 kl. 09:33

Lokalt live: Vem blir Valtimohusets hotellföretagare? Se när namnet avlöjas

Försäljningen av Valtimohuset behandlas snart i stadsstyrelsen i Borgå. I dag presenteras den hotellföretagare som föreslås få köpa huset..

YLE - 26 sep 18 kl. 09:33

Lokalt live: Vem blir Valtimohusets hotellföretagare? Se när namnen avlöjas

Försäljningen av Valtimohuset behandlas snart i stadsstyrelsen i Borgå. I dag presenteras hotellföretagarna som föreslås få köpa huset..

YLE - 26 sep 18 kl. 09:33

Lokalt live: Vem blir Valtimohusets hotellföretagare? Se när namnen avlöjades

Försäljningen av Valtimohuset behandlas snart i stadsstyrelsen i Borgå. På onsdagen presenterades hotellföretagarna som föreslås få köpa huset..

Länstidningen i Jämtland - 26 sep 18 kl. 08:01

Ägarbyte för gård i Strömsund

Fastigheten på Klövsjön 125 i Strömsund har fått en ny ägare. Cecilia Borg, 48 år, har fått....

Expressen - 15 sep 18 kl. 09:55

Kevin Borgs revansch på exet

Kevin Borg tog sig rakt in i tittarnas hjärta när han vann "Idol" 2008, men 2015 lämnade han och dåvarande kärleken in en skilsmässoansökan och Borg flyttade tillbaka till Malta.Nu berättar "Idol"-vinnaren att han har gått vidare och gör revansch på exet. "Låtskrivandet är mitt livs kärlek i dag, för jag hinner knappt göra något mer än just det," skriver Kevin Borg i ett mejl.

YLE - 15 sep 18 kl. 15:59

Glada fötter springer i den nya fotbollshallen i Borgå: ”Äntligen är vi inne, den känslan är väldigt stor och stark”

Cirka 1 000 juniorer tränar varje vecka i hallen. Ännu är inte alla kvällsturer bokade..

GöteborgsPosten - 25 sep 18 kl. 16:49

Blå huset säljs – men måste flyttas

För fem år sedan köpte Munkedals kommun det så kallade blå huset i närheten av GläBorg. Huset har hyrts ut till flera hyresgäster sedan dess och det har handlat om ett rivningskontrakt. Men nu ska huset säljas – för 500 kronor..

Världen Idag - 24 sep 18 kl. 00:00

Gud söker ditt hjärta

Man blir inte en bedjare av att studera bön, lika lite som man blir en duktig tennisspelare av att studera tennisens historia, tennisens regelverk eller vet allt om duktiga tennisspelare. Visst är det viktigt att förstå reglerna, för att nu rida vidare på bilden av tennis; det är ju ingen nackdel att förstå vilken utrustning som lämpar sig bäst, att teoretiskt förstå vikten av hur man servar, håller i racket, slår en rak backhand med mera. Historiska tennisspelare, såsom Björn Borg och Mats Wilander, kan ju också inspirera.

YLE - 20 sep 18 kl. 11:52

Östfinskt lobbande ledde till att tågförbindelse österut utreds: "Nu måste Östnyland aktivera sig gällande förbindelse via Lovisa"

Kommunikationsministeriet utreder en tågförbindelse österut via Borgå och Kouvola, medan man i Östnyland i många år har jobbat för tåg österut via Borgå och Lovisa. Nu måste östnylänningarna göra en egen utredning..

Skånskan - 24 sep 18 kl. 14:00

Hörby säger nej till ökad valfrihet i hemtjänsten

HÖRBY En oenig kommunstyrelse har beslutat att säga nej till att införa LOV:en – lagen om valfrihet – i Hörby kommun. Reformen skulle bli alldeles för dyr, enligt kommunalrådet Susanne Meijer (S).Frågan om att införa Lagen om valfrihet inom hemtjänstområdena handel, tvätt och städ har stötts och blötts i flera år, och blev aktuell på nytt när revisorerna påpekade att kommunen inte verkställt sitt beslut från 2012 om att dra igång projektet.

YLE - 06 okt 18 kl. 06:00

Cheerleadinglaget Brilliance från Borgå intar scenen i MGP-finalen: "Vi vill att folk ska se att det här är en egen sport"

På lördag direktsänds MGP-finalen på Yle Fem. Förutom de tio låtskrivarna gästas finalen av ett tiotal cheerleaders från juniorlaget Brilliance från Borgå..

SVT - 19 sep 18 kl. 06:33

Experten: ”Åklagaren kan få svårt att övertyga domstolen”

På onsdag inleds rättegången mot den så kallade Kulturprofilen. Han åtalas för två våldtäkter och totalt sju personer väntas vittna mot honom – men juridikexperten Ulrika Borg konstaterar att det kan vara svårt för åklagaren att övertyga domstolen. – Har det gått lång tid, som det har gjort i det här fallet, så är det alltid svårare för åklagaren, säger hon..

Dagens PS - 05 okt 18 kl. 07:47

Anders Borg tror på uppstickare

Sveriges tidigare finansminister Anders Borg har gjort en investering i lånebolaget Lendify, skriver Di Digital. Det framgår inte hur mycket Anders Borg gått in med i Lendify, som tidigare hämtat 220 miljoner kronor i riskkapital. I en kommentar till sajten säger Anders Borg så här om placeringen: ”För mig är det en investering men även ett engagemang i bolaget.

Expressen - 12 sep 18 kl. 18:18

Generationen som fick hela Sverige att stanna

De fick Sverige att stanna – och hyllades av en hel värld. Björn Borg, Ingemar Stenmark, Frank Andersson, Thomas Wassberg och Linda Haglund. Nu är två av medlemmarna ur den berömda årgången 1956 borta.

SVT - 23 sep 18 kl. 09:08

Borgs Lag Europa tappade 7-1 till 7-5

Lag Europa under ledning av ikonen Björn Borg och Thomas Enqvist ledde Laver Cup med 7-1 men det har blivit nerv sedan Lag Världen nått 7-5 inför den sista dagens spel i Chicago..

YLE - 02 okt 18 kl. 16:29

Totalrenovering eller nybygge är alternativen för Kokonhallen i Borgå – basketföreningen Tarmo: ”Vi vill helst ha en ny hall”

Kokonhallen är långt navet för idrottslivet i Borgå. Hallen erbjuder träningsmöjligheter för många grenar samt mötesrum och kabinett för föreningarnas verksamhet..

DI - 11 sep 18 kl. 10:10

Anders Borg får nytt toppjobb i Nent

MTG noterar Nent i början under mars 2019. Den tidigare finansministern Anders Borg tar plats i styrelsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Barometern - 04 okt 18 kl. 18:04

Så många nåddes när Sandby borg blev världsnyhet

I våras spreds ordet om massakern på Sandby Borg världen över. Men effekterna för forskarna i Kalmar har inte helt blivit de önskade..

Barometern - 04 okt 18 kl. 18:04

Nya fynd vid Sandby Borg förbryllar

Två stolphål och en eldstad har hittats utanför Sandby Borg. Liksom en halv meter sand som någon fraktat till platsen. ”Kanske var Borgen en större byggarbetsplats än man trott.

YLE - 02 okt 18 kl. 04:55

Kissnödiga turister ställer till det för caféägare i Gamla stan – trots att Borgå har tagit i bruk fler allmänna toaletter

I flera tiotals år har turister i Borgå, i brist på allmänna toaletter, sökt sig till olika caféer för att uträtta sina behov. I somras tog Borgå stad i bruk fler allmänna toaletter men bristen är ändå påtaglig..

Expressen - 14 sep 18 kl. 12:34

Intimiteten i "Unga Astrid" är överväldigande

Anhöriga är vanligen petiga när det kommer till biografier. Men Karin Nyman, dotter till Astrid Lindgren, har åtminstone delvis en poäng i sin kritik av ”Unga Astrid”. Att göra en film om en av vårt lands största författare, och bara snudda vid hennes kreativa gärning är aningen märkligt.

YLE - 01 okt 18 kl. 12:37

Lydiga båtägare bidrar till att muddringen av Borgå å lyckas

Farleden in till Borgå å är snart muddrad och muddringsarbetena torde snart fortsätta söder om Alexandersgatans bro. Båtägarna har tagit bort sina båtar och bryggor flyttas..

YLE - 16 sep 18 kl. 14:25

Norrman vann FM-guld i orientering – stora juniorframgångar för Pargas IF, Solf IK tog historisk medalj

Anna Närhi och Olav Lundanes vann FM-guld i sprintorientering i UleåBorg i dag. Pargas IF har under helgen håvat in flera FM-guld på juniorsidan, medan Solf IK:s flickor knep föreningens första pallplats..

YLE - 17 sep 18 kl. 12:19

Bostadsmarknaden är mättad på västra åstranden: "Allt som byggs blir sålt, men det tar längre tid"

Västra åstranden i Borgå utvecklas i hög takt. Tidigare var intresset för nybyggda bostäder i området enormt, men då att allt fler hus stiger upp som svampar ur jorden så blir det svårare att få bostäderna sålda..

Skånskan - 19 sep 18 kl. 01:00

Riv inte sko­lor och för­sko­lor i onö­dan

Flera sko­lor och åt­skil­liga för­sko­lor stängs just nu på grund av brist­fäl­lig ven­ti­la­ti­on. Många av des­sa rivs och byggs om från grunden. Un­der tiden får barn och elever finna sig i att flytta till pro­vi­so­riska lo­kaler.

Nyan - 18 sep 18 kl. 18:00

Ålänningar med i Snapsvise-FM

Urvalskommittén har vaskat fram tio finalistvisor till årets FM i nyskrivna snapsvisor. – Som vanligt fanns hela Svenskfinland representerat bland de sextio bidragen som hade kommit in. Visorna var försedda med pseudonymer så kommittén inte kunde veta vem författarna var, berättar pressmeddelandet.

Nyan - 18 sep 18 kl. 08:00

Sex söker tjänsten som landskapsläkare

När ansökningstiden för tjänsten som landskapsläkare gick ut igår kl 16 hade följande sex personer sökt tjänsten: Emad Afrasiabi, Åbo. Mohmad Amer, Bagarmossen Sverige. Mattias Eld, Hedemora Sverige.

Skånskan - 18 sep 18 kl. 15:00

Gav miljoner för HVB-hem – men har ingen lagfart

HÖRBY Det olagligförklarade beslutet att köpa HVB-hemmet på Ernst Ahlgrensgatan 3 i Hörby ska rättas. Det beslöt en oenig kommunstyrelse häromdagen.
Trots att kommunen köpte huset för nästan sex miljoner kronor så ägs det fortfarande av säljaren.

YLE - 25 sep 18 kl. 04:27

Efter tre månader med nya taxilagen: ”Taxibilarna kan ta slut i Borgå i vinter”

Den lägre prissättningen och friare konkurrensen leder i förlängningen till brist på taxibilar i stadsbilden befarar Lars Salomaa, ordförande för Borgå Taxi..

DI - 05 sep 18 kl. 18:57

Andersson grillas i "Bara politik"

Finansminister Magdalena Andersson (S), utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) och civilminister Ardalan Shekarabi (S) gästar Expressens ”Bara politik”, Även före detta finansminister Anders Borg gästar programmet..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.