Boräntor

Tuesday, 18 February, 08:41

Nyheter om Boräntor

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 04 feb 20 kl. 08:23

SBAB höjer boräntan

Statliga banken SBAB höjer sina bolåneräntor över hela linjen, mest den korta räntan, tre månader, som höjs med 0,10 procentenheter. Bakgrunden enligt banken är Riksbankens höjda styrränta strax före jul vilket medfört högre upplåningskostnader för bank.

Helsingborgs Dagblad - 04 feb 20 kl. 08:23

SBAB höjer boräntan

Statliga banken SBAB höjer sina bolåneräntor över hela linjen, mest den korta räntan, tre månader, som höjs med 0,10 procentenheter. Bakgrunden enligt banken är Riksbankens höjda styrränta strax före jul vilket medfört högre upplåningskostnader för bank.

GöteborgsPosten - 04 feb 20 kl. 08:25

SBAB höjer boräntan

Statliga banken SBAB höjer sina bolåneräntor över hela linjen, mest den korta räntan, tre månader, som höjs med 0,10 procentenheter..

UNT - 29 jan 20 kl. 09:02

Räkna med låga räntor på bolånen

Boräntorna tros ligga kvar på historiska låga nivåer under lång tid framöver..

UNT - 29 jan 20 kl. 09:02

Räkna med låga räntor på bolånen

Boräntorna tros ligga kvar på historiska låga nivåer under lång tid framöver..

PrivataAffärer - 23 jan 20 kl. 06:58

SBAB: Trend från 1300-talet talar för låga boräntor

”Ska man tro på den forskning som visar trendmässigt fallande realräntor ända sedan 1300-talet bör vi förvänta oss negativa realräntor och därmed fortsatt låga Boräntor under väldigt många år framöver. Samma forskning visar samtidigt att det varit betydande variationer kring denna trend, vilket förstås är viktigt att ta höjd för”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije. I en forskningsstudie som nyligen publicerades av Bank of England undersöks realräntorna, alltså räntor efter inflation, i de mest utvecklade länderna de senaste 707 åren fram till 2018.

PrivataAffärer - 23 jan 20 kl. 13:03

Här är bankerna som INTE höjt boräntan

Strax innan jul meddelade Riksbanken att minusräntan är ett minne blott och reporäntan höjdes till 0,00 procent. Beskedet var synnerligen väntat och redan innan Riksbankens besked började bankerna höja Boräntorna, visar en sammanställning som Compricer gjort. Bland annat höjde Nordea med 0,1 procentenhet redan i slutet av november och i mellandagarna var det dags igen då banken höjde med ytterligare 0,1 procentenhet.

GöteborgsPosten - 27 dec 19 kl. 15:16

Allt fler aktörer höjer boräntor

Efter Riksbankens höjning av styrräntan gör nu Nordea, Handelsbanken och Länsförsäkringar detsamma beträffande räntan för bolån..

SR - 27 dec 19 kl. 09:28

Nordea och Handelsbanken höjer boräntor

Efter Riksbankens höjning av styrräntan gör nu Nordea och Handelsbanken detsamma beträffande räntan för bolån..

DN - 27 dec 19 kl. 09:30

Nordea och Handelsbanken höjer boräntor

Efter Riksbankens höjning av styrräntan gör nu Nordea och Handelsbanken detsamma beträffande räntan för bolån..

SVT - 27 dec 19 kl. 09:30

Flera banker höjer boräntor

Efter Riksbankens höjning av styrräntan gör nu Nordea och Handelsbanken detsamma beträffande räntan för bolån..

Barometern - 27 dec 19 kl. 09:26

Privatekonomi: Nordea och Handelsbanken höjer boräntor

Efter Riksbankens höjning av styrräntan gör nu Nordea och Handelsbanken detsamma beträffande räntan för bolån..

Realtid - 27 dec 19 kl. 07:44

Höjning av boräntor

 Nordea höjer räntan på bolån med tre månaders bindningstid i Sverige. Justeringen följer Riksbankens höjning av reporäntan i förra veckan. Detsamma gör Handelsbanken och Länsförsäkringar..

PrivataAffärer - 17 dec 19 kl. 07:17

SBAB: Riksbanken ger mjuk julklapp till bolåntagarna

Att Riksbanken höjer reporäntan till 0 procent på torsdag är vad de flesta analytiker förutspår. – Jag skulle bli extremt förvånad om Riksbanken nu skulle ändra sina planer och inte höjer reporäntan. Däremot menar jag att det läge vi nu har i svensk ekonomi är ett skolboksexempel på när reporäntan inte borde höjas.

PrivataAffärer - 16 dec 19 kl. 13:00

Få byter bolånebank

I storstäderna svarar sex av tio tillfrågade att de under det senaste året funderat på att flytta sitt bolån. Det visar en ny undersökning från Novus som gjorts på uppdrag av Landshypotek Bank. Men bara ungefär en tredjedel av svenska bolånekunder har någon gång bytt bank.

DN - 15 dec 19 kl. 18:11

Högre boräntor om Riksbanken höjer

På torsdag kommer besked från Riksbanken om Sverige för första gången på nästan fem år inte längre kommer att ha en….

PrivataAffärer - 11 dec 19 kl. 07:36

Snitträntorna föll i november

Snitträntan på tremånaders bolån landade på 1,43 procent under november. Det är 0,01 procentenheter lägre än oktober. Trion Landshypotek, Avanza/Stabelo och Hypoteket ligger kvar i topp men räntan sjönk både hos Avanza/Stabelo pch Hypoteket.

DI - 12 jan 20 kl. 15:28

Höjda boräntor ger miljardnota för svenskarna

Efter ett pärlband av höjda bolåneräntor står det klart att svenskarnas räntekostnader ökar. .

PrivataAffärer - 10 jan 20 kl. 07:03

Här är bankerna som höjt boräntorna

Det är jämförelsesajten Compricer som gått igenom vilka banker och bolåneinstitut som nyligen höjt räntan på tremånaders bolån. Ett par dagar innan Riksbankens besked om att reporäntan höjs från -0,25 till 0 procent slog SEB till med en höjning med 0,05 procentenheter. Men redan i början av december höjde SEB, då med 0,10 procentenheter.

PrivataAffärer - 09 jan 20 kl. 08:29

Skandia höjer bolåneräntor för alla bindningstider

”Vi har under senare delen av hösten sett ökade upplåningskostnader och de har fortsatt upp efter Riksbankens räntehöjning i december. Det är därför nödvändigt för oss att göra en justering av våra Boräntor”, säger Johanna Cerwall, vd på Skandias bank, i en kommentar. Räntan för ett bolån med tre månaders bindningstid höjs med 19 punkter till 1,28 procent, med maximal rabatt.

PrivataAffärer - 27 nov 19 kl. 07:35

Nordea höjer tremånadersräntan på bolån

Det framgår av ett meddelande från banken. ”De korta marknadsräntorna har stigit, vilket gör att vi har fått högre upplåningskostnader. Vi jobbar med individuell prissättning mot kund.

PrivataAffärer - 26 nov 19 kl. 09:30

Danske slopar kalkylräntan vid bolån

Eftersom Danske Bank frångår kalkylräntan på 7 procent vid 30-åriga lån och i stället använder sig av låneräntan ger lånet en möjlighet att låna mer än vad dagens regler tillåter. Det rapporterar Dagens Industri. ”Anledningen till att ha en kalkylränta är ju för att ta höjd för kundernas ränterisk.

PrivataAffärer - 29 okt 19 kl. 06:33

Chefekonomen: Riksbankens agerande tvärs emot teoriboken

Efter Riksbankens senaste penningpolitiska möte var beskedet tydligt. Reporäntan kommer att höjas till 0 procent i december. Att Riksbanken vill komma tillbaka till nollränta är förvisso inte konstigt, skriver Annika Winsth.

PrivataAffärer - 17 dec 19 kl. 10:00

Gruppen som helst binder boräntan

Av de unga mellan 21-30 år väljer var tredje ung att binda boräntan i ett år eller länge. – De unga är en grupp av bolånetagare som i högre grad väljer längre bindningstider än tre månaders rörlig ränta. I åldersgruppen väljer en tredjedel att binda räntan i ett år eller längre, det är helt klart intressant, säger Johanna Cerwall, vd på Skandias bank och fortsätter: – En hypotes är att de unga kan ha mindre marginaler i sin ekonomi och att man därmed vill binda delar av bolånet för att få större förutsägbarhet hur sina kostnader ska utveckla sig framåt.

PrivataAffärer - 11 okt 19 kl. 09:42

Skandia sänker kalkylräntan på bolån

Kalkylräntan är den ränta som låntagare ska klara av att betala för bostaden när banken gör en beräkning på hushållets ekonomi. Skandia har beslutat att sänka kalkylräntan från 7,5 procent till 6,5 procent. – Med en sänkning av kalkylräntan så anpassar vi våra kalkyler för att alltmer överensstämma med en realistisk räntemiljö framåt.

PrivataAffärer - 08 okt 19 kl. 13:00

Chefredaktören: Vårt nya räntelandskap förvånar mig

Riksbankens senaste räntebana ritar om räntelandskapet ett par år framåt. Jag måste själv erkänna att jag tidigare trott på en lite annorlunda utveckling på räntemarknaden. Att vi snabbare skulle återgå till ett normalt ränteläge.

PrivataAffärer - 09 okt 19 kl. 05:51

Bankerna där snitträntorna rörde sig mest under september

Sett till de 14 institut som Privata Affärer bevakar så landade snitträntan på tremånaders bolån på 1,46 procent i september vilket är oförändrat jämfört med föregående månad. Men som vanligt fanns det aktörer där boräntan rörde sig desto mer. Den största förändringen står Swedbank för.

Expressen - 09 okt 19 kl. 14:05

Så påverkas din ekonomi av beskedet

Dämpad löneutveckling, ökad arbetslöshet och fortsatt låga Boräntor.Konjunkturinstitutets prognos innehåller tunga besked för svenskarnas privatekonomi.Sparekonomen Johanna Kull hjälper att förklara..

Ekonomistas - 02 okt 19 kl. 17:30

Ökar verkligen förmögenhetskoncentrationen i västvärlden?

Ojämlikheten i västvärlden diskuteras flitigt inom både politiken och den akademiska forskningen. Ett utfall som intresserar många är förmögenheternas fördelning, i synnerhet koncentrationen av rikedom i den yttersta toppen. Har denna koncentration ökat på senare år?

GöteborgsPosten - 01 okt 19 kl. 12:28

Storbank spår ökad arbetslöshet – men låga boräntor

Tecknen på sämre tider hopar sig..

PrivataAffärer - 30 sep 19 kl. 13:25

Nordnet höjer bolånetaket

Är det en del i en satsning på att öka era bolånevolymer? ”Vi vill vara en spelare att räkna med när det gäller bolån, och då gäller det att ha rätt villkor. Vår ambition är att erbjuda Sveriges bästa bolån, framför allt för kunder med ett lite större sparande, men även för vanliga privatsparare.

DI - 07 dec 19 kl. 12:58

Experterna: Så förbereder du dig för kraftigt höjda räntor

Vilken boräntenivå bör man räkna med om 5 år och hur förbereder man sig bäst för kraftigt höjda räntor?.

DI - 07 dec 19 kl. 12:58

Dubbla boräntor oroar inte – men det finns en gräns

En fördubbling av dagens boränta rycker de flesta låntagare på axlarna åt..

PrivataAffärer - 10 sep 19 kl. 06:59

SBAB: Fler tror att egna bostaden kommer stiga i pris

”Det är en tydlig uppgång i andelen hushåll som tror på stigande bostadspriser med upp till 5 procent på ett års sikt jämfört med när vi ställde samma fråga i maj. Minskande oro för räntehöjningar är en trolig förklaring. Andelen som tror på stigande bostadspriser och att det beror på lägre bostadsräntor har ökat från 2 till 6 procent mellan maj och augusti”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije i en kommentar.

UNT - 11 sep 19 kl. 14:31

Höjda boräntor oroar tre av tio

Trots att låneräntorna sedan länge ligger på historiskt låga nivåer oroar sig tre av tio för att räntan på bolånen ska stiga..

PrivataAffärer - 11 sep 19 kl. 04:00

Egyptiska börsen bland världens bästa

Det stora reformpaketet är grunden i det utländska kapitalets intresse för den egyptiska marknaden. Enligt Reuters står utlänningar för cirka 35 procent av handeln på Kairo-börsen. Bara under de senaste månaderna har farten ökat rejält på börsen i Kairo.

PrivataAffärer - 10 sep 19 kl. 04:00

Snitträntan faller hos storbankerna

Hos de 14 banker och bolåneinstitut som finns med i jämförelsen landade tremånaders snitträntan på i genomsnitt 1,46 procent vilket är 0,01 procentenheter lägre än föregående månad. Men ser man till enskilda aktörer var ränterörelserna mer spretiga. Ica Banken och Danske Bank var de enda som noterade uppgångar (+0,01 procentenheter) och snitträntan ligger nu på 1,55 respektive 1,59 procent.

Expressen - 05 sep 19 kl. 16:17

Efter räntebeskedet: Så gör du med bolånet nu

Riksbanken låter styrräntan ligga kvar på minus 0,25 procent. Samtidigt flaggar man fortfarande för en räntehöjning vid årsskiftet.Hur ska man göra med sina Boräntor nu – binda eller ha dem rörliga?

PrivataAffärer - 30 aug 19 kl. 11:21

Ekonomer: Minusränta på bolån inte uteslutet i Sverige

Vid ett försämrat konjunkturläge skulle dock Riksbanken kunna rikta åtgärder som sänker bolåneräntorna under noll. Annars skulle det nog krävas ett införande av minusräntor på sparkonton innan det blir aktuellt med negativa bolåneräntor. Närmare till hands kan det vara att vissa bostadsrättsföreningar får betalt för att låna.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.