Bopriserna

Sunday, 19 August, 21:10

Nyheter om Bopriserna

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 22 jul 18 kl. 09:56

Lista: Länderna där bopriserna klättrar mest

Medan bostadsmarknaden i Sverige saktat ned blomstrar den på andra håll. Här listas de 20 länder vars bostadspriser stigit mest under 2017, utifrån en sammanställning av Global Property Guide..

DI - 16 jul 18 kl. 09:00

Valeguard: Här faller bopriserna

Nationellt sjönk bostadspriserna något i juni, visar ny statistik från Valeguard. I princip rör sig bomarknaden i sidled, men marknaderna skiljer sig åt..

PrivataAffärer - 16 jul 18 kl. 09:12

Bopriserna sjönk i juni enligt Valuegard.

  Bostadspriserna har stigit 0,5 procent under den senaste tremånadersperioden och sjunkit 4,1 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter sjönk 0,4 procent i juni jämfört med föregående månad, medan villapriserna sjönk 0,6 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,6 procent, medan villapriserna steg 0,3 procent.

DN - 04 jul 18 kl. 06:00

Bopriserna vänder uppåt – antalet affärer på normala nivåer

Fallet i bostadspriserna har i stort sett upphört och en viss återhämtning kan märkas, enligt den senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik. Antalet affärer, som sjönk under våren, börjar nu nå mer normala nivåer igen..

VA - 09 jul 18 kl. 09:03

Nu tror svenskarna att bopriserna vänder uppåt – men stockholmarna är fortsatt negativa

Förväntningarna på den svenska bostadsmarknaden blir allt mer positiva..

Dagens PS - 09 jul 18 kl. 10:55

Mäklarna: Bopriserna kan gå hur som helst

Den senaste mäklarpanelen från Fastighetsbyrån och Valueguard visar på en jämvikt mellan de som räknar med en prisnedgång respektive prisnedgång. Totalt bedömer 27 procent av fastighetsmäklarna att priserna kommer falla och 27 procent att de väntas stiga. Andelen negativa har ökat med fyra procentenheter från tidigare 23 procent.

DI - 04 jul 18 kl. 11:19

Hans Bolander: Varning för luftgropar i bopriserna

Juni blev ännu en månad med lugnande boprissiffror. Men räkna inte med en stabil uppgång framöver, snarare lär fler luftgropar i prisutvecklingen dyka upp..

DI - 28 jun 18 kl. 11:25

Fastighetsjätten: Bopriserna fortsätter ned i år – men vändning i sikte

Bostadspriserna fortsätter nedåt under resten av året, då amorteringskrav och nyproduktion pressar den svenska marknaden. Men om två år återhämtar sig bostadssektorn. Den prognosen gör den brittiska fastighetsgruppen Grosvenor Group..

DI - 18 jun 18 kl. 21:10

SBAB: Raset inte över – bopriserna ska ned 10 procent

Bostadspriserna väntas falla med 10 procent fram till 2021. Samtidigt bromsar nyproduktionen in kraftigt, enligt SBAB. Amorteringskrav och kommande räntehöjningar ligger bakom bankens nya prognos..

DI - 20 jun 18 kl. 06:10

Storbanken: Bopriserna kommer fortsätta falla

Ett sjunkande bostadsbyggande kommer att dämpa den svenska BNP-tillväxten och bostadspriserna väntas sjunka ytterligare innan de bottnar. .

VA - 20 jun 18 kl. 09:21

Storbanken: Bopriserna kommer fortsätta dyka

Ett sjunkande bostadsbyggande kommer att dämpa den svenska BNP-tillväxten och bostadspriserna väntas sjunka ytterligare innan de bottnar..

Dagens PS - 19 jun 18 kl. 11:53

Ekonom spår boprisfall – och ränteskräll

Statliga bolånejätten SBAB:s chefsekonom Robert Boije tror att Bopriserna kommer falla med 10 procent fram till 2021. Det säger han i en intervju med EFN. “Jag tror inte att hushållen har räknat med en ränteuppgång”, säger Robert Boije under intervjun.

Skånskan - 16 jun 18 kl. 04:00

Bo­stads­po­li­tik be­hövs

När bo­stads­po­li­tiken av­vecklades i sam­band med 1990-talskrisen er­sattes inte den starkt sub­ven­tio­nerade och hårt re­glerade po­li­ti­ken med nå­got nytt. Bo­städerna blev en helt pri­vat­e­ko­no­misk fråga, om än fort­satt överreglerad vad gäller både bygg­reg­ler och hy­ror.
Nu visar det sig att det inte fun­gerar.

Dagens PS - 11 jun 18 kl. 12:50

Allt fler tror bopriserna sjunker

Allt fler tror på sjunkande bopriser och allt färre tror att de stiger igen. Så kan man sammanfatta SEB:s senaste boprisindikator. Allt färre svenskar tror på en uppgång i bostadspriserna.

PrivataAffärer - 11 jun 18 kl. 13:10

Pressade banker sänker Didner & Gerges Aktiefond

Enligt Morningstar är Didner & Gerges Aktiefond landets största med inriktning på Sverige – fondförmögenheten uppgår till cirka 45-46 miljarder. Drygt hälften av dessa kommer från PPM-systemet och anledningen till populariteten är förstås den fina utveckling som fonden haft ända sedan starten 1994. Vid årsskiftet hade fonden haft en utveckling på 16,9 procent årligen jämfört med 11,7 för Six Return Index – och det är ojämförligen bäst i klassen under så lång tid.

DI - 08 jun 18 kl. 20:28

Bedömare: Bopriserna fortsätter uppåt

Valueguards HOX-index över bostadspriserna fortsatte upp i maj, bedömer de analytiker som har siffersatta prognoser..

SR - 29 maj 18 kl. 13:13

Trots stabilare bopriser – för tidigt att andas ut

Trots att Bopriserna har stabiliserats är det för tidigt att andas ut, det tycker Finansinspektionen. I sin nya stabilitetsrapport varnar Finansinspektionen för att risken för ett större boprisfall finns kvar..

SR - 23 maj 18 kl. 18:25

EU varnar återigen Sverige för höga bopriser

EU-kommissionen riktade idag återigen skarp kritik de höga Bopriserna i Sverige och hushållens höga skuldsättning..

GöteborgsPosten - 23 maj 18 kl. 09:34

Så mycket har bopriserna fallit i din stadsdel

Det finns stora skillnader mellan stadsdelarna i hur mycket bostadsrättspriserna har sjunkit det senaste året. Allra mest har priserna gått ner i Kortedala. Samtidigt har centrala stadsdelar som Örgryte klarat sig bättre..

DI - 22 maj 18 kl. 22:42

Tunga experterna: Så går bopriserna i år

Maj är traditionellt högsäsong för bostadsköpare, men i år är osäkerheten extra stor kring prisutvecklingen. Här är de senaste prognoserna från några av de tyngsta experterna..

Västerbottens Folkblad - 04 jul 18 kl. 14:30

Bopriserna stiger i länet: Vändning på Umeåmarknaden

Bopriserna stiger i Västerbotten. Dessutom går det uppåt igen efter prisraset i Umeå. De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Västerbotten stigit med 7,3 procent, medan villapriserna ökat med 1,6 procent under samma period.

Dagens PS - 02 maj 18 kl. 12:45

Bopriserna går nu spik rakt upp – i Norge

Stiger för fjärde månaden i raden, enligt nya siffror. Den norska bostadsutvecklaren Obos uppger i ett pressmeddelande att ”den negativa pristrenden definitivt är bruten”, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Bakgrunden är ny statistik, baserad på den månatliga prisutvecklingen för Obos-anslutna bostäder, som visar att priserna på den norska bostadsmarknaden alltså klättrar för fjärde året i följd.

DI - 02 maj 18 kl. 11:29

Bopriserna i Norge forsätter uppåt

De norska bostadspriserna steg för fjärde raka månaden i april. Det skriver den norska bostadsutvecklaren Obos i ett pressmeddelande, baserat på den månatliga prisutvecklingen för Obos-anslutna bostäder..

Dagens PS - 27 apr 18 kl. 12:21

Mardrömmen: Bopriserna kan rasa 8-9 procent

Det spår SBAB och hänvisar till stigande boräntor. Enligt banken är det fram till 2021 som bostadspriserna kan komma att falla så mycket som 8-9 procent. Bostadsinvesteringarna väntas mattas av i år och även nästa år, jämfört med fjolåret, trots att bostadsbristen är fortsatt stor och konjunkturprognosen ser god ut, konstaterar SBAB.

PrivataAffärer - 27 apr 18 kl. 10:16

SBAB: Högre räntor väntas sänka bopriserna

Bostadspriserna kan falla med uppemot 8-9 procent från nu fram till slutet av 2021 som en naturlig konsekvens av stigande boräntor. Den bedömningen gör SBAB i Bomarknadsnytt, enligt ett pressmeddelande....

Cornucopia - 24 apr 18 kl. 09:05

Här är Boolis "flesta experter"

En läsare kontakta Booli och undrade över vilka "de flesta experter" är, som menar att bostadspriserna inte kommer falla men inte känner till säsongsvariationer. Det visar sig vara ett antal länkar till t ex Aftonbladet. Länkar nedan.

DI - 10 apr 18 kl. 14:18

Analytikern: Bopriserna ska ned 30 procent

Bostadspriserna ska ned 30 procent – minst. Det är statliga Boverkets analytiker Bengt Hanssons bestämda uppfattning.  ”Vi har fortfarande en bostadsbubbla, priserna är extremt uppdrivna även på den här nivån, så de kommer fortsätta gå ner”, säger han..

Hela Gotland - 15 apr 18 kl. 10:30

Mäklare: Bopriserna på ön har stannat upp

Jämfört med förra året har bostadspriserna på Gotland bromsat in rejält, enligt mäklare på ön..

DN - 16 apr 18 kl. 06:00

Bopriserna stabiliserades i mars

En platå – så kan prisutvecklingen på bostadsmarknaden beskrivas. Men hur länge priserna kommer att stå stilla går inte att säga. .

DN - 16 apr 18 kl. 10:37

Valueguard: Bopriserna upp 3 procent senaste kvartalet

Bostadspriserna i Sverige var oförändrade i mars jämfört med föregående månad. Säsongsrensat sjönk priserna 0,3 procent. Det visar fastighetsmäklaren Valueguards HOX-index..

DI - 16 apr 18 kl. 09:00

Bopriserna kvar på lägre nivå: ”Ny situation på marknaden”

Bostadspriserna ligger kvar på en lägre nivå och utvecklingen de senaste månaderna bryter mot mönstret från tidigare nedgångar, visar nya siffror. Enligt Valueguard har vi nu en helt ny situation på bostadsmarknaden..

PrivataAffärer - 16 apr 18 kl. 08:51

Regeringen spår stabilisering av bopriserna

Under andra halvåret 2017 steg antalet bostäder till försäljning snabbt, både nyproduktion och redan existerande bostäder. Detta bidrog till en generell nedgång i bostadspriserna, men under inledningen av 2018 förefaller nedgången ha dämpats....

GöteborgsPosten - 16 apr 18 kl. 09:24

Fortsatt svagt boprisfall i Göteborg – då väntas marknaden vända

Bopriserna vände nedåt i Göteborg i mars – och hela bomarknaden står nu och väger. Situationen är helt ny och följer inte "något mönster från tidigare" enligt Valueguard..

GöteborgsPosten - 16 apr 18 kl. 09:24

Fortsatt svagt boprisfall i Göteborg – då väntas marknaden vända

Bopriserna vände nedåt i Göteborg i mars – och hela bomarknaden står nu och väger. Situationen är helt ny och följer inte "något mönster från tidigare" enligt Valueguard..

SVT - 12 mar 18 kl. 19:33

Professor: Bopriserna bör falla med 50 procent

Det är fortfarande oroligt på boprismarknaden. Statiska Centralbyråns nya kvartalssiffror visar att småhuspriserna fortsätter något nedåt i storstäderna. Enligt fastighetsprofessorn Hans Lind borde de falla betydligt mer..

VA - 13 apr 18 kl. 07:59

Boverket: Stor osäkerhet kring amorteringskravets inverkan på bopriserna

Bostadspriserna har efter höstens nedgång stabiliserats i början av året, men det är ännu för tidigt att säga om det är uthålligt..

DI - 15 jun 18 kl. 12:07

Hans Bolander: Räkna med att bopriserna svajar

Fredagens bostadssiffror rymde som väntat ingen stor dramatik. Små förändringar överlag, men rensat för säsongseffekter var utvecklingen ganska stark enligt statistikleverantören Valueguard där Bopriserna steg med 0,5 procent under maj månad..

DI - 12 apr 18 kl. 16:24

Boverket: Stor osäkerhet om vad amorteringskravet gör med bopriserna

Bostadspriserna har efter höstens nedgång stabiliserats i början av året, men det är ännu för tidigt att säga om det är uthålligt. En stor osäkerhet i närtid är vilka effekter det skärpta amorteringskravet får..

DI - 09 apr 18 kl. 12:08

SEB:s Jens Magnusson om bopriserna: Skakiga nivåer

SEB:s boprisindikator visar att en liten majoritet tror på stigande priser. Men i Stockholm är det fortsatt prisfall, enligt indikatorn ”Priserna är på väg uppåt men det är fortfarande skakiga nivåer”, säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson i Börsmorgon..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.