Bopriserna

Monday, 28 May, 03:32

Nyheter om Bopriserna

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 02 maj 18 kl. 12:45

Bopriserna går nu spik rakt upp – i Norge

Stiger för fjärde månaden i raden, enligt nya siffror. Den norska bostadsutvecklaren Obos uppger i ett pressmeddelande att ”den negativa pristrenden definitivt är bruten”, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Bakgrunden är ny statistik, baserad på den månatliga prisutvecklingen för Obos-anslutna bostäder, som visar att priserna på den norska bostadsmarknaden alltså klättrar för fjärde året i följd.

DI - 02 maj 18 kl. 11:29

Bopriserna i Norge forsätter uppåt

De norska bostadspriserna steg för fjärde raka månaden i april. Det skriver den norska bostadsutvecklaren Obos i ett pressmeddelande, baserat på den månatliga prisutvecklingen för Obos-anslutna bostäder..

Dagens PS - 27 apr 18 kl. 12:21

Mardrömmen: Bopriserna kan rasa 8-9 procent

Det spår SBAB och hänvisar till stigande boräntor. Enligt banken är det fram till 2021 som bostadspriserna kan komma att falla så mycket som 8-9 procent. Bostadsinvesteringarna väntas mattas av i år och även nästa år, jämfört med fjolåret, trots att bostadsbristen är fortsatt stor och konjunkturprognosen ser god ut, konstaterar SBAB.

PrivataAffärer - 27 apr 18 kl. 10:16

SBAB: Högre räntor väntas sänka bopriserna

Bostadspriserna kan falla med uppemot 8-9 procent från nu fram till slutet av 2021 som en naturlig konsekvens av stigande boräntor. Den bedömningen gör SBAB i Bomarknadsnytt, enligt ett pressmeddelande....

Cornucopia - 24 apr 18 kl. 09:05

Här är Boolis "flesta experter"

En läsare kontakta Booli och undrade över vilka "de flesta experter" är, som menar att bostadspriserna inte kommer falla men inte känner till säsongsvariationer. Det visar sig vara ett antal länkar till t ex Aftonbladet. Länkar nedan.

DI - 10 apr 18 kl. 14:18

Analytikern: Bopriserna ska ned 30 procent

Bostadspriserna ska ned 30 procent – minst. Det är statliga Boverkets analytiker Bengt Hanssons bestämda uppfattning.  ”Vi har fortfarande en bostadsbubbla, priserna är extremt uppdrivna även på den här nivån, så de kommer fortsätta gå ner”, säger han..

Hela Gotland - 15 apr 18 kl. 10:30

Mäklare: Bopriserna på ön har stannat upp

Jämfört med förra året har bostadspriserna på Gotland bromsat in rejält, enligt mäklare på ön..

DN - 16 apr 18 kl. 06:00

Bopriserna stabiliserades i mars

En platå – så kan prisutvecklingen på bostadsmarknaden beskrivas. Men hur länge priserna kommer att stå stilla går inte att säga. .

DN - 16 apr 18 kl. 10:37

Valueguard: Bopriserna upp 3 procent senaste kvartalet

Bostadspriserna i Sverige var oförändrade i mars jämfört med föregående månad. Säsongsrensat sjönk priserna 0,3 procent. Det visar fastighetsmäklaren Valueguards HOX-index..

PrivataAffärer - 16 apr 18 kl. 08:51

Regeringen spår stabilisering av bopriserna

Under andra halvåret 2017 steg antalet bostäder till försäljning snabbt, både nyproduktion och redan existerande bostäder. Detta bidrog till en generell nedgång i bostadspriserna, men under inledningen av 2018 förefaller nedgången ha dämpats....

DI - 16 apr 18 kl. 09:00

Bopriserna kvar på lägre nivå: ”Ny situation på marknaden”

Bostadspriserna ligger kvar på en lägre nivå och utvecklingen de senaste månaderna bryter mot mönstret från tidigare nedgångar, visar nya siffror. Enligt Valueguard har vi nu en helt ny situation på bostadsmarknaden..

GöteborgsPosten - 16 apr 18 kl. 09:24

Fortsatt svagt boprisfall i Göteborg – då väntas marknaden vända

Bopriserna vände nedåt i Göteborg i mars – och hela bomarknaden står nu och väger. Situationen är helt ny och följer inte "något mönster från tidigare" enligt Valueguard..

GöteborgsPosten - 16 apr 18 kl. 09:24

Fortsatt svagt boprisfall i Göteborg – då väntas marknaden vända

Bopriserna vände nedåt i Göteborg i mars – och hela bomarknaden står nu och väger. Situationen är helt ny och följer inte "något mönster från tidigare" enligt Valueguard..

SVT - 12 mar 18 kl. 19:33

Professor: Bopriserna bör falla med 50 procent

Det är fortfarande oroligt på boprismarknaden. Statiska Centralbyråns nya kvartalssiffror visar att småhuspriserna fortsätter något nedåt i storstäderna. Enligt fastighetsprofessorn Hans Lind borde de falla betydligt mer..

VA - 13 apr 18 kl. 07:59

Boverket: Stor osäkerhet kring amorteringskravets inverkan på bopriserna

Bostadspriserna har efter höstens nedgång stabiliserats i början av året, men det är ännu för tidigt att säga om det är uthålligt..

DI - 12 apr 18 kl. 16:24

Boverket: Stor osäkerhet om vad amorteringskravet gör med bopriserna

Bostadspriserna har efter höstens nedgång stabiliserats i början av året, men det är ännu för tidigt att säga om det är uthålligt. En stor osäkerhet i närtid är vilka effekter det skärpta amorteringskravet får..

DI - 09 apr 18 kl. 12:08

SEB:s Jens Magnusson om bopriserna: Skakiga nivåer

SEB:s boprisindikator visar att en liten majoritet tror på stigande priser. Men i Stockholm är det fortsatt prisfall, enligt indikatorn ”Priserna är på väg uppåt men det är fortfarande skakiga nivåer”, säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson i Börsmorgon..

VA - 04 apr 18 kl. 16:12

Efter tvåsiffrigt ras på 1 år – bopriserna ska ner ännu mer, enligt storbanken

Nya siffror visar på för rejäla nedgångar i bostadsrättspriser. Och i Stockholm har raset bara börjat, enligt Danske Bank..

Affärsvärlden - 04 apr 18 kl. 12:42

Så mycket har bopriserna sjunkit på ett år

Priset på bostadsrätter i Sverige har sjunkit 11 procent i mars jämfört med mars 2017. I Stockholms kommun är priserna ned 10 procent..

DI - 21 mar 18 kl. 09:36

EU: Svenska bopriserna måste ner mer

Den senaste tiden priskorrigering på den svenska bostadsmarknaden är välkommen, men räcker inte. Det sade Patrick D'Souza, EU-kommissionen, på ett seminarium i Stockholm på onsdagen..

DI - 27 mar 18 kl. 11:32

Swedbank: Då vänder bopriserna upp igen

Bostadspriserna fortsätter att pressas i storstäderna. Swedbank ser ytterligare fall under 2018. Men banken gör också en prognos för när botten är nådd – och priserna åter börjar vända uppåt..

Dagens PS - 27 mar 18 kl. 08:52

Svart prognos för Sverige – bostadspriserna boven

Danske Bank spår fortsatta boprisfall med dramatiska effekter för landets ekonomi som helhet, enligt ett nyhetstelegram nu på morgonen. Nyhetsbyrån Direkt rapporterar om att Danske Bank räknar med att bostadspriserna i Sverige väntas fortsätta sjunka. Det får i sin tur bostadsbyggandet att minska.

Expressen - 13 mar 18 kl. 08:02

Professor: ”Bopriserna bör falla med 50 procent”

Bostadsmarknaden är minst sagt orolig och Statistiska centralbyråns kvartalssiffror visar att småhuspriserna fortsätter nedåt i storstäderna.Men enligt fastighetsprofessorn Hans Lind bör priserna falla ännu mer.– Den kalkylen jag gjort pekar på att priserna bör falla med femtio procent ungefär, säger han..

Nya Wermlands Tidningen - 19 mar 18 kl. 12:38

Inbromsning av bopriserna

Villa eller bostadsrätt? På många håll skiljer det sig inte så mycket i pris längre.Men i Kristinehamn går det fortfarande att få tre bostadsrätter för samma pris som en villa.

Cornucopia - 17 mar 18 kl. 17:42

Fortsatt stärkt psykologi - fler tror nu på stigande bostadspriser än fallande

SEB:s psykologiska boprisindikator rapporterade i veckan att allt fler trodde på stigande bostadspriser under februari månad. Indikatorn är nu återigen positiv sedan 38% av hushållen tror på stigande priser och 34% på fallande.SEB boprisindikator till och med februari 2017.

Nya Wermlands Tidningen - 15 mar 18 kl. 09:14

14 kvadrat eller 208 för samma peng

Så olika är Bopriserna i Sverige – och i Filipstad är det fyndläge.

DI - 14 mar 18 kl. 15:43

Henrik Mitelman: Botten för bopriserna är inte nådd

Inflationen fortsätter att vara låg, samtidigt som bostadspriserna faller ytterligare.  Situationen är besvärlig och svensk tillväxt dämpas, men det kunde vara värre. .

Nya Wermlands Tidningen - 14 mar 18 kl. 20:55

Bopriserna i Värmland faller saktare

Mäklare tror på stabilisering.

DI - 07 mar 18 kl. 13:14

Storbankens dystra prognos: Bopriserna ska ned 5 procent till

Det skärpta amorteringskravet i kombination med ett fortsatt högt utbud gör att svenska bostadspriser väntas sjunka ytterligare 5 procent innan de finner sin botten..

Sydsvenskan - 14 mar 18 kl. 09:09

Läs om bopriserna där du bor

Ange en kommun, ett län eller någon av storstädernas stadsdelar i sökfältet..

PrivataAffärer - 14 mar 18 kl. 10:41

"Bopriserna lägre än förväntat"

Valueguards HOX-index visade en oväntad nedgång för bostadspriserna i februari, -0,4 procent från i januari. Valueguard  valde att inte publicera någon säsongsrensad utveckling denna månad, till följd av att det skärpa amorteringskravet stör....

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 18 kl. 09:09

Kolla bopriserna där du bor

Ange en kommun, ett län eller någon av storstädernas stadsdelar i sökfältet..

Barometern - 14 mar 18 kl. 09:07

Bopriserna faller i Kalmar län

Bostadspriserna stabiliseras i storstadsområdena. Men i Kalmar län fortsätter priserna att falla något, visar färska uppgifter från Mäklarstatistik..

VA - 02 mar 18 kl. 15:20

Investmentbanken: Så mycket faller bopriserna under 2018

En mjuklandning på en överhettad bostadsmarknad har aldrig tidigare hänt, menar investmentbanken..

DI - 12 apr 18 kl. 21:00

Hushållen: Stormen mojnar – bopriserna ska upp

Efter vinterns prisfall har hushållen skruvat ned sina boprisförväntningar. På kort sikt ser det dystert ut, men över tid räknar svenska folket med att Bopriserna ska stiga med 3 till 5 procent om året..

DN - 20 feb 18 kl. 15:59

”Ohämmad kreditgivning hade höjt bopriserna ännu mer”

REPLIK DN DEBATT 17/2. Veidekkes debattörer vill inte bara fortsätta köra på den väg som vi åkt på i 25 år, man vill dessutom ta bort hastighetsbegränsningarna. Det kommer att göra ont den dag vi krockar, skriver Martin Hofverberg, chefsekonom Hyresgästföreningen.

DI - 22 feb 18 kl. 13:09

Makrorådet: Därför kan bopriserna vara för låga

Lågränteperioden kan mycket väl bestå i 15 år till. Det säger Andreas Wallström i Makrorådet och varnar för att bland ihop konjunkturella och strukturella faktorer..

VA - 05 feb 18 kl. 13:34

Efter nedgången - nu stiger bopriserna igen

Uppåt i januari på bostadsmarknaden..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.