Bonniers

Tuesday, 18 December, 19:55

Nyheter om Bonniers

Sortering: Relevans | Senaste
SmålandsPosten - 26 nov 18 kl. 04:00

Kinberg Batra Inifrån

Mitt i den svåraste regeringsbildningen i mannaminne kommer före detta moderatledaren Anna Kinberg Batra med en memoarbok som belyser varför det har blivit så svårt. I Inifrån (Albert Bonniers förlag) skildras maktspelet inom Moderaterna men också samarbetet - och slitningarna - inom Alliansen under den gångna mandatperioden..

Skånskan - 24 nov 18 kl. 06:00

Höstdeckare med häxor och seriemördare

Deckarspalten På söndag presenterar Svensk Deckarakademin årets deckarpriser – bästa svenska kriminalroman och bästa översatta kriminalroman.
I väntan på det blir det en utökad deckarspalt med recensioner av några av höstens många deckarhöjdpunkter.Förra året blev Camilla Grebes Husdjuret välförtjänt årets bästa svenska kriminalroman.

SVT - 22 nov 18 kl. 23:43

Stora Journalistpriset 2018: Här är alla vinnarna

Under torsdagskvällen delades Stora Journalistpriset ut i Bonniers konsthall i Stockholm. Här är alla vinnarna i respektive kategorier..

Skånskan - 14 nov 18 kl. 06:00

Aktuell med roande och oroande framtidssatir

Bokens dag Från paradisplaneten Zarmina kommer Ki på besök till jorden som nyligen plågats av ett fjärde världskrig och till varje pris vill undvika ett femte. Maja Lundgrens nya roman Den skenande planeten beskriver hon själv som ”en slags framtidssatir”.
– Den är ganska hemsk men jag hade otroligt roligt när jag skrev den, medger hon glatt.

DN - 08 nov 18 kl. 16:15

Bonniers magasinsföretag varslar 50 personer

Bonnierföretaget bakom tidskrifter som Damernas värld, Veckorevyn och Kamratposten varslar 50 personer på grund av ekonomiska svårigheter på magasinsmarknaden..

Skånskan - 22 okt 18 kl. 18:00

Debutromanen kan bli en Augustvinnare

På måndagen avslöjades årets Augustnomineringar. Tidningens Gunilla Wedding och Pernilla Ekdahl har pratat med några av författarna.Samtliga Augustnominerade 2018:
Augustpriset, detta den svenska litteraturens mest prestigefyllda och uppmärksammade pris, firar i år 30-årsjubileum.

Skånskan - 21 okt 18 kl. 08:00

Politisk bladvändare som bränner till

Litteratur/recension BOK
Som pesten
Författare: Hanne Vibeke Holst Förlag: Albert Bonniers
Översatt av: Margareta JärnebrandEfter romanen om sin far Knud Holst, Knud den store, är den danska författaren Hanne Vibeke Holst tillbaka i fiktionen igen. Och också i thrillergenren på ett sätt som går att känna igen från både genombrottet med trilogin om journalisten Therese Skårup och från de uppmärksammade Kronprinsessan, Kungamordet och Drottningoffret.
I nya, enormt tjocka (843 sidor!

Skånskan - 20 okt 18 kl. 05:00

Försvinnanden en röd tråd i Khemiris böcker

Från början tänkte sig Jonas Hassen Khemiri sin nya roman Pappaklausulen som lite av en uppgörelsebok. När den var färdigskriven visade den sig handla mycket mer om försoning.
– Ibland kan fiktionen göra en mer empatisk, säger han.

Skånskan - 18 okt 18 kl. 10:00

Hassen Khemiri når nya språkliga höjder

Litteratur/recension BOK
Pappaklausulen
Författare: Jonas Hassen Khemiri
Förlag: Albert BonniersI Jonas Hassen Khemiris nya roman Pappaklausulen skildras en familjekonstellation ur skiftande perspektiv.
Ett centralt motiv i boken är relationen mellan fadern som lämnat Sverige och sonen som upplåter sitt kontor i Stockholm för inhysa pappan vid dennes glesa men återkommande besök.
Han tar även hand om sådant som har med faderns ekonomiska förehavanden att göra.

SVT - 28 sep 18 kl. 17:09

1793 av Niklas Natt och Dag utsedd till årets bok 2018

Priset Årets bok utses av Bonniers bokklubbar. Redaktörer utser tolv nominerade och sedan får läsarna rösta. I år uppger Bonnier att ungefär 15 000 personer röstat och valet föll på Niklas Natt och Dag och hans historiska Södermalmsdeckare..

Skånskan - 02 okt 18 kl. 10:31

Kallifatides ger nytt liv åt Homeros epos

Recension/litteratur BOK
Slaget om Troja
Författare: Theodor Kallifatides
Förlag: Albert BonniersJag har träffat Theodor Kallifatides några gånger – senast för ett par år sedan – och varje gång har han mycket bestämt sagt ifrån att nu blir det inte fler böcker, nu ska han sluta skriva och då hänvisat till sin höga ålder.
Idag är han 80 år ung och fortsätter att skriva, vilket jag är glad för. I Slaget om Troja får vi hans egen återberättade version av Iliaden, som i hans ögon är den starkaste antikrigsdikt som någonsin skrivits.

DI - 05 okt 18 kl. 09:06

Bonnier Business to Business blir en del av Bonnier news

Från årsskiftet blir Bonniers affärsområde Business to Business en del av Bonnier News. Målet är att utveckla tillväxten och lönsamheten inom området, som innefattar affärsmedier och nischade kunskapstjänster i Norden, Tyskland och Östeuropa..

Skånskan - 29 sep 18 kl. 14:00

Han har satt spår i många hem

ENCYKLOPEDI. Många svenska hem bär spår av Åke Esseens arbete; han hade på sin tid hand om marknadsföringen av Nationalencyklopedin, NE, och Bra Böcker.
På det ideella planet har han varit starkt engagerad i att motverka mobbning i skolan.

Skånskan - 29 sep 18 kl. 06:00

Mord från Shetland till Gullspång

Deckarspalten Vild eld (Albert Bonniers) är den åttonde och sista boken i Ann Cleeves populära Shetlandsserie. Det skriver hon uttryckligen i förordet och det känns tydligt när man når fram till de sista sidorna. Innan dess tar Cleeves oss med till det lilla (fiktiva) samhället Deltaness på Shetlandsöarnas västra sida.

DI - 28 sep 18 kl. 16:37

Årets bokvinnare prisas för Bellmandeckaren

Fem frågor till Niklas Natt och Dag vinner Bonniers Bokklubbars litteraturpris Årets Bok, som röstas fram av svenska folket..

Skånskan - 27 sep 18 kl. 15:00

Med poesi från Sätofta till Strindberg

Höör/Sätofta Sätoftasonen Emil Kléen skrev naturlyrik om Ringsjöbygden och var god vän med August Strindberg. Nu vill Höörsbon och författaren Bo Bjelvehammar att fler får reda på vem Kléen var, och har just släppt boken ”Om Emil Kléen”.”Ekan glider
på stillnat vatten,
långsamt skrider
den ljumma natten
natt i juni, ljus och lång,
ljus och lång
med doft ur skog och trastens djupa sång.

BT - 27 sep 18 kl. 00:00

Han ligger bakom stjärndebutanterna

Nu startar Bonnieravhopparen Gunnar Nirstedt eget förlag. Första bok? En diktsamling av efterträdaren på Albert Bonniers.

Skånskan - 18 sep 18 kl. 10:50

Ranelids nya roman berör på djupet

BOK
Fantastiska kvinnor i vattentornet
Författare: Björn Ranelid
Förlag: Albert BonniersLitteratur/recension Under första världskriget byggdes vattentornet på Kirseberg i Malmö om till bostadshus och fungerade som nödbostäder. Här bodde en brokig samling individer, varav några var hederliga och andra kriminella, några skötsamma och andra stökiga.
Fattiga stackare blandades med suputer och lättfotade kvinnor, men här bodde också starka kvinnor som Ingrid Anker, som blev vän för livet med Stella Ripa och Olga, som flytt från revolutionens Ryssland.

Skånskan - 14 sep 18 kl. 15:00

Sara Stridsberg bjuder på högintensiv läsning

Litteratur/recension BOK
Kärlekens Antarktis
Författare: Sara Stridsberg
Förlag: Albert BonniersSara Stridsbergs nya roman Kärlekens Antarktis är en högintensiv läsupplevelse där en mordscen återkommer som i en loop. Berättarperspektivet är av det ovanligare slaget. Den som berättar är död.

DN - 05 sep 18 kl. 14:31

Konstrecension: Utställningen ”Nymaterialism” förtjänar stor publik

Tretton konstnärer som arbetar med textil, trä och lera samlas i ”Nymaterialism” på Bonniers konsthall. Utställningen förtjänar en stor publik, tycker Birgitta Rubin..

Expressen - 11 sep 18 kl. 06:09

Äntligen är hantverket tillbaka i konsten

Bonniers konsthall gör hantverket comeback efter år av konceptkonst.Peter Cornell applåderar men saknar fortfarande konsthantverket..

DN - 01 sep 18 kl. 21:34

Sara Stridsberg: ”Det är svårt att vara författare och samtidigt bevara andras hemligheter”

När Sara Stridsberg kommer in på Albert Bonniers förlag på Sveavägen har hon en liten Bambi om halsen. Den ser ut som en figur upplockad ur en leksakslåda. – Det är mitt skyddshelgon.

Expressen - 21 aug 18 kl. 21:07

Hemligheten bakom Ranelids förvandling

Björn Ranelid och hans fru Margareta Ranelid sågs bland gästerna på Albert Bonniers Förlags fest under tisdagen.Författaren var nästan oigenkännlig – då han stoltserade i ett nyanlagt helskägg.– Jag har faktiskt aldrig haft skägg tidigare, på någon Manilla-fest, men nu har jag låtit det växa, säger han..

DN - 11 sep 18 kl. 11:31

Storytel gynnar Bonniers genom ”guldkantat” avtal – konkurrentförlagen rasar

Svenska förläggare känner sig ”blåsta” av Bonnierförlagens fördelaktiga avtal med ljudbokstjänsten Storytel, enligt Svensk Bokhandel..

SR - 12 sep 18 kl. 07:00

Tyg, trä och lera tar plats i konsten

Med titeln "NyMaterialism" presenterar Bonniers konsthall i Stockholm 13 konstnärer som arbetar med material inom traditionellt konsthantverk..

Dagens Media - 03 sep 18 kl. 15:58

Tomas Franzéns roll som koncern-vd avvecklas

Bonniers affärsområden blir självständiga bolag med egna vd:ar. Tomas Franzéns roll som övergripande vd förvinner. Istället blir han styrelseordförande i News, Broadcasting och Adlibrisgruppen..

DN - 03 sep 18 kl. 16:32

Bonnier delas upp i flera bolag

Familjeägda Bonnierkoncernen delas upp i flera mindre bolag. De nya ägarförhållandena är en konsekvens av Telias köp av Bonniers tv-verksamhet. .

DI - 03 sep 18 kl. 15:45

Jonas Jonsson: Bonniers omstöpning öppnar för försäljning

Beskedet att Bonnier-koncernen stöps om i grunden är en av de viktigaste nyheterna på många decennier i den nordiska medieindustrin. Viktigast av allt är att Bonnier i ett slag gör upp med historien för att kunna agera mer snabbfotat i en allt mer krävande och diversifierad medieindustri..

Dagens Media - 03 sep 18 kl. 15:58

Tomas Franzén roll som koncern-vd avvecklas

Bonniers affärsområdena blir självständiga bolag med egna vd:ar. Tomas Franzéns roll som övergripande vd förvinner. Istället blir han styrelseordförande i News, Broadcasting och Adlibrisgruppen..

Skånskan - 01 sep 18 kl. 16:00

Deckare som lyser upp hösten

Deckarspalten Äntligen är den här! Arne Dahls Mittvatten (Albert Bonniers) som förmodligen är sista delen i serien om expoliserna Molly Blom och Sam Berger. Och redan från inledningen är situationen så svår som den bara kan vara.

Dagensanalys.se - 31 aug 18 kl. 06:58

”…men när proppen väl gick ur kunde flodvågen inte stoppas”

En av de mest ansedda och stabilt framgångsrika kommunikationsbyråerna i Sverige är Åkestam Holst, rikligen prisbelönt för svensk kvalitet jorden runt. Vi fick tillfälle att sätta oss ned med byråns grundare Göran Åkestam och vd Petronella Panérus för att ta del av deras syn på kommunikationsSverige och framtiden. Byråns Grundare, Göran Åkestam, är som frispråkig Creative Advisor en naturlig talesman för det moderna svenska näringslivet.

Dagens Media - 28 aug 18 kl. 13:14

Bonniers Alexander Lydecker om annonserna: "Ett bedrägeri"

Högerextrema partiet Alternativ för Sverige fick in digitala annonser hos bland annat Dagens Nyheter. För Dagens Media förklarar försäljningsdirektören Alexander Lydecker hur det kunde ske..

PrivataAffärer - 27 aug 18 kl. 10:53

Analys: Underskattad politisk risk i Telia

”Med en osäkerhet kring Bonnier-affären och en potentiell framtvingad aktieförsäljning av staten, anser vi att det är osäkert vad en investerare egentligen köper i dagsläget”, skriver DNB Markets i en analys. Arbetet med förvärvet av Bonniers tv-verksamhet riskerar också att avleda Telialedningens uppmärksamhet från kärnverksamheten, menar banken som har sänkt rekommendationen för Telia till sälj (behåll) med en oförändrad riktkurs på 41 kronor, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen. I analysen tar DNB Markets upp att det finns en risk för att TV4 förlorar sin tv-licens, vilket skulle skada värdet av Bonnier Broadcasting.

Sydsvenskan - 22 aug 18 kl. 09:28

"Vi sitter ihop med varandra som i en väv"

Han är nästan fyrtio, har två barn, gråa hårstrån och kan numera känna igen sin pappa i sig själv, även behovet att fly. Någonstans där föddes också Jonas Hassen Khemiris nya roman, "Pappaklausulen". Albert Bonniers förlag i Stockholm.

Barometern - 22 aug 18 kl. 09:28

"Vi sitter ihop med varandra som i en väv"

Han är nästan fyrtio, har två barn, gråa hårstrån och kan numera känna igen sin pappa i sig själv, även behovet att fly. Någonstans där föddes också Jonas Hassen Khemiris nya roman, "Pappaklausulen". Albert Bonniers förlag i Stockholm.

Kristianstadsbladet - 22 aug 18 kl. 09:28

"Vi sitter ihop med varandra som i en väv"

Han är nästan fyrtio, har två barn, gråa hårstrån och kan numera känna igen sin pappa i sig själv, även behovet att fly. Någonstans där föddes också Jonas Hassen Khemiris nya roman, "Pappaklausulen". Albert Bonniers förlag i Stockholm.

YA - 22 aug 18 kl. 09:28

"Vi sitter ihop med varandra som i en väv"

Han är nästan fyrtio, har två barn, gråa hårstrån och kan numera känna igen sin pappa i sig själv, även behovet att fly. Någonstans där föddes också Jonas Hassen Khemiris nya roman, "Pappaklausulen". Albert Bonniers förlag i Stockholm.

Helsingborgs Dagblad - 22 aug 18 kl. 09:28

"Vi sitter ihop med varandra som i en väv"

Han är nästan fyrtio, har två barn, gråa hårstrån och kan numera känna igen sin pappa i sig själv, även behovet att fly. Någonstans där föddes också Jonas Hassen Khemiris nya roman, "Pappaklausulen". Albert Bonniers förlag i Stockholm.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.