Bollebygd

Sunday, 21 July, 00:54

Nyheter om Bollebygd

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 27 jun 19 kl. 12:00

Göteborgskan sprider sig – men hur långt har den nått?

Lyssna på Dialektkartan: Så pratar man i Bollebygd, på Tjörn och i Kungsbacka..

BT - 26 jun 19 kl. 09:01

400 000 kronor till modernare bibliotek

Utbildningsförvaltningen i Bollebygds kommun har fått 400 000 kronor av Kulturrådet till bland annat en digitaliseringssatsning i biblioteket i Bollebygd..

BT - 23 jun 19 kl. 17:13

Kraftigt underskott hotar socialnämnden

Om inget görs beräknas socialnämnden i Bollebygd gå back med tio miljoner mot budgeten i år. Vid mötet i onsdags kunde nämnden inte enas om några besparingsåtgärder..

BT - 22 jun 19 kl. 17:42

Bollebygd och Töllsjö firar midsommar dagen efter

Töllsjöborna inleder sitt firande på Holmängen med en friluftsgudstjänst. Vid Bollebygds hembygdsgård hann man både titta i museibyggnader, fika och köpa lotter innan stången bars fram och dansen började..

BT - 22 jun 19 kl. 01:00

Handledare till arbetslösa ska utbildas

Fler personer i arbetsmarknadsåtgärder behöver komma ut på praktik, men hindret är ofta brist på handledare. Nu satsar arbetsmarknadsenheten i Bollebygd på handledarutbildning..

GT - 20 jun 19 kl. 20:35

Brand i lägenhet – ambulans och räddningstjänst på plats

Räddningstjänst och ambulans har på torsdagskvällen larmats till en lägenhet i Bollebygd efter ett larm om en brand.– De kom fram strax efter 20, och då påbörjades släckningsarbetet, säger teamledaren på SOS Alarm. Det finns inga uppgifter om personskador.

BT - 19 jun 19 kl. 05:00

7H Paraalpin slår sig ihop med Realgymnasiet – utbildar biskiförare

Snart kan föreningen 7H Paraalpin erbjuda biskiåkning i Bollebygd och Ulricehamn till fler funktionshindrade åkare. Föreningen har beviljats 300 000 kronor av Leader Sjuhärad till utbildning av medåkare i samarbete med Realgymnasiet i Borås..

BT - 18 jun 19 kl. 14:49

Bella Stenberg: Pridemånaden hörs och syns också i musiken

Juni är Pride-månad världen över. Bollebygd och Tranemo körde redan i maj, West Pride Göteborg tog över stan förra veckan och nästa vecka höjs regnbågsflaggorna i Borås..

BT - 03 jul 19 kl. 04:00

Guiden: Evenemangstips i Bollebygd med omnejd.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd..

BT - 16 jun 19 kl. 05:00

Efter partnerns bortgång - nu driver hon gymmet vidare ensam

Madeleine Nordling i Bollebygd fick se sin partner Anders Kihlström dö. Tillsammans hade de uppfyllt drömmen om att starta ett eget gym. Nu går hon vidare ensam.

BT - 16 jun 19 kl. 00:17

Kommunchefen avtackad - blir chef i Laholm

Kommunchef Anders Einarsson i Bollebygd tackar för sig och blir i stället kommunchef i Laholm. Torsdagens möte i kommunfullmäktige blev hans sista i kommunens tjänst. Nu ska en ny chef rekryteras..

Expressen - 15 jun 19 kl. 11:10

Motorväg stängs av efter olycka

En olycka har inträffat på riksväg 40 mellan Göteborg oh Borås.De handlar om en kollision i närheten av Bollebygd där man stänger av motorvägen.Ett stort pådrag med blåljusenheter är på plats..

BT - 15 jun 19 kl. 10:54

JUST NU: Flera fordon ska ha krockat på R40

Enligt uppgifter till SOS Alarm ska en flerbilskrock ha inträffat på R40 i Bollebygd. Blåljuspersonal är på väg till platsen..

BT - 13 jun 19 kl. 23:00

Ekonomin i fokus på fullmäktige i Bollebygd

Det dåliga ekonomiska läget ledde till den längsta debatten vid torsdagens möte i Bollebygds kommunfullmäktige..

BT - 13 jun 19 kl. 17:52

Golfjuniorer spelade om platser i riksfinal

41 killar och 4 tjejer mötte upp till Hulta Junior Open på Hulta golfklubb i Bollebygd på torsdagen. Efter en regnig förmiddagsrunda och en mindre regnig eftermiddag korades de som får finalplatser i Stockholm..

BT - 12 jun 19 kl. 18:44

JUST NU: Så långa kan straffen bli efter brutala mordförsöket: ”Absolut strängt”

De misstänkta gärningsmännen från mordförsöket i Bollebygd riskerar 14 respektive 10–11 års fängelse. – Det är ett väldigt allvarligt brott, konstaterar Andreas Ekengren, kammaråklagare..

BT - 12 jun 19 kl. 15:14

Konkurrens och samarbete för ett levande centrum

Trots sin blygsamma storlek har Bollebygd ett levande centrum med butiker, restauranger och verksamheter som skönhetssalong, frisörer och träning. Nyckeln till att locka fler än bara Bollebygdsborna är samarbete och åter samarbete..

BT - 12 jun 19 kl. 12:14

Byte av artist på School's Out

Artisten Benim som var bokad till det drogfria skolavslutningsarrangemanget School's Out i Bollebygd tillsammans med Mehmet har hoppat av. I stället kommer Mehmet att uppträda tillsammans med Lamix..

BT - 12 jun 19 kl. 12:00

Marie har designen i generna

Med en glasknalle som anfader och den familjeägda inredningsbutiken i Göteborg var intresset för design givet. Nu ser produktdesignern Marie Olofsson fram mot att starta upp den nya ateljén i Bollebygd..

BT - 11 jun 19 kl. 06:43

Handbollsklubben ska få barn att röra sig mer

Handbollsklubben HK Bollebygd har fått bidrag till ett projekt för att få barn att röra sig mer. Det behöver inte bara handla om handboll, utan all rörelse är bra. Även en satsning på parahandboll är på gång..

BT - 10 jun 19 kl. 09:00

Handbollsklubben söker ny lokal

HK Bollebygd växer men många ska samsas om utrymmet i idrottshallen. Just nu är klubbens förråd inhyst i två avstängda toalettutrymmen. Nu sneglar handbollsklubben på klubblokalen som tidigare tillhörde Brukshundsklubben..

BT - 29 jun 19 kl. 01:00

Bollebygd en djurvänlig kommun

Bollebygd hamnar på topp tio-listan i föreningen Djurens rätts kartläggning av djurvänliga kommuner..

BT - 08 jun 19 kl. 04:00

Tomma löften i Bollebygd

Vi är innerligt besvikna på Folkets röst som kan ge sken av en sak och sedan göra precis tvärt om, skriver Besvikna Bollebygdsbor..

BT - 28 jun 19 kl. 20:08

Bollebygd arbetar för tätare bussförbindelser

Bollebygds kommun vill framför allt påverka Västtrafik för att få fler bussturer från centrala Bollebygd till Göteborg och Borås. Trafiken inom kommunen får stå tillbaka i prioriteringen..

BT - 04 jun 19 kl. 10:22

Vattentema på Galleri Odinslund

Det är samma vatten som ständigt cirkulerar på vår jord. Arne Hansson har fångat vattnets föränderliga utseende i en serie fotografier som visas på Galleri Odinslund i Bollebygd..

BT - 03 jun 19 kl. 22:20

Artister klara för School's Out

Nu är det klart vilka som blir huvudartister på den drogfria skolavslutningskvällen vid Krafthuset i Bollebygd den 14 juni. Mehmet och Benim ska skapa partystämning..

BT - 03 jun 19 kl. 09:03

De fick nyfikenheten stillad på brandstationen

Vad gör brandmän på jobbet? Häromdagen fick deltagarna i daglig verksamhet i Bollebygd chansen att få svar på sina frågor vid ett studiebesök på brandstationen i Töllsjö..

BT - 26 jun 19 kl. 01:00

Guiden: Evenemangstips i Bollebygd med omnejd.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd..

BT - 01 jun 19 kl. 14:34

Stockholm Marathon: Bollebygdsbo fin SM-femma

Klas Johansson från Bollebygd avverkade Stockholm Marathon på tiden 2.23,47. Med det kom han på 13:e plats totalt, och på femte plats i SM..

BT - 31 maj 19 kl. 18:58

Bollebygd: Pojkar gick vilse i skogen – hittades av helikopter

Två pojkar gick vilse i skogen utanför Olsfors i Bollebygds kommun. Efter en sökinsats med helikopter kunde pojkarna hittas..

BT - 30 maj 19 kl. 21:21

”Blomman” firar 60 år som musiker

Han var bara 12 år då han gjorde sitt första offentliga musikframträdande och 13 år vid första framträdandet för betalande publik. Jan Blomgren, 72 år, i Bollebygd firar 60 år som artist med ett antal spelningar i scoutgårdens rotunda..

BT - 25 maj 19 kl. 06:44

Berguvslyckan: Fjunig ny sjuhäring kläckt på klippbranten

I fjol var fågelungen borta när det var dags för ringmärkning på uvberget i gränslandet mellan Borås och Bollebygd. I år har uvparet lyckats behålla ungen – och BT var på plats när den rufsiga varelsen märktes..

BT - 24 maj 19 kl. 05:00

Boy konsthall satsar på konstnärsresidens

Konstnären Nayab Ikram från Åland tillbringar våren hos Boy konsthall i Bollebygd för att skapa. Nu ska Boy konsthall erbjuda fler konstnärer residens och har sökt pengar till en fortsatt satsning..

BT - 23 maj 19 kl. 18:57

BILDERNA: Här är de 28 kraftiga hålen efter mordförsöket: ”Vi sköt och högg – tyvärr överlevde han”

En avskuren fingertopp, avtryck och blod i hyrbil, massiv telefontrafik och vittnesuppgifter. Idag inleddes rättegången för mordförsöket i Bollebygd..

BT - 22 maj 19 kl. 22:40

Bollebygd/Olsfors krossade jumbo

BT - 22 maj 19 kl. 08:41

Underskott i skolverksamheten - tufft sparpaket väntar

Utbildningsnämnden i Bollebygd väntas få ett underskott jämfört med budget på 8,6 miljoner. Nämnden är beredd att spara rejält, men för att lindra effekten ber man om ett tillskott på 7,0 miljoner..

BT - 19 jun 19 kl. 01:00

Guiden: Evenemangstips i Bollebygd med omnejd.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd..

BT - 19 maj 19 kl. 04:00

Bygg för de äldre i Bollebygd

I kalkylen måste man väga in de positiva ekonomiska effekterna av ett stimulerande och aktivt liv för de äldre, skriver Christer Johansson..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.