Bogpropeller

Sunday, 23 February, 15:11

Nyheter om Bogpropeller

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 15 jan 20 kl. 08:00

Norskt bolag för bogpropeller

Brunvoll AS i Molde Norge står för arbete och reservdelar för renoveringen av landskapsfärjan Gudingens Bogpropeller. Det har Transportbyrån byråchef Niklas Karlman beslutat vid tjänstemannaföredragning. Uppdraget, som direktupphandlades, kostar 45 000 euro.

Nyan - 05 jun 18 kl. 14:34

Flera kryssningsfartyg sena i hamn

Silja Galaxy var cirka 40 minuter sen vid ankomsten i Mariehamn på tisdagen. Anledningen är blåsten. – Det blåser mer än en vanlig sommardag och därför tog det tid för Galaxy att komma i kaj.

Nyan - 09 maj 18 kl. 15:24

Skiftet ur trafik, Odin ersätter

Skärgårdsfärjan Skiftets Bogpropeller är ur funktion och fartyget ur trafik tillsvidare, meddelar Ålandstrafiken. Skiftets eftermiddagsavgång från Långnäs mot Galtby kördes av Odin med avgång cirka kl. 16.

Nyan - 17 nov 17 kl. 06:00

Tre döms för Fjärdvägens oljeläcka

Dagsböter blir straffet för tre män som i våras åtalades efter att Lillgaardfartyget Fjärdvägen läckt olja.
Grunden för åtalet var att färjtrafiken fortsatte efter att läckan upptäcktes. Åtminstone 154 liter olja läckte ut via fartygets Bogpropeller hösten 2015.

Nyan - 18 mar 17 kl. 12:53

Propellerproblem stoppar Knipan

Två av landskapsfärjan Knipans avgångar i dag lördag är inställda på grund av problem med Bogpropeller.

Avgångarna som ställs in är Lappo-Torsholma kl. 18.

Blekinge Läns tidning - 11 jan 17 kl. 18:43

Bogserbåten Ted håller kalkylerna

En bogserbåt ska öka hamntrafiken i Karlskrona. Om det blir bogserbåten Ted så ingår Bogpropeller och kostnaderna blir inte så höga som vissa befarat, menar hamnchefen Pelle Pettersson..

YLE - 30 dec 15 kl. 07:01

Baltic Yachts tar fram ny båtteknik

I januari börjar Baltic Yachts testa ett nytt drivsystem som kan fällas in i segelbåten. Det minskar vattenmotståndet och ger högre fart. Nya styrsystem utvecklas samtidigt.

Nyan - 19 feb 14 kl. 08:00

Knipan kan vara tillbaka redan till helgen

Skärgårdsfärjan m/s Knipan togs ur trafik i söndags. Orsaken var att en gummikoppling, mellan motorn och en hydraulpump som driver en Bogpropeller, gått sönder. Reservdelar är beställda och Kaj Ekebom, verkstadschef på landskapsregeringen, räknar med att Knipan ska vara tillbaka i trafik snart.

YLE - 07 jan 14 kl. 07:08

Wasa express repareras

Färjan Wasa express, som trafikerar mellan Vasan och Umeå, går på docka på tisdag.Färjans ena Bogpropeller ska repareras. Det är fråga om garantiservice som görs på reparationsvarvet i Åbo.

Västerbottens Folkblad - 21 nov 13 kl. 08:39

Uppehåll för Wasa Express

Mellan 7 och 10 januari gör Wasa Express ett uppehåll i resorna mellan Umeå och Vasa. Det handlar om att färjan ska in på service, garantiarbete på en Bogpropeller, på Åbo reparationsvarv..

YLE - 22 maj 13 kl. 14:08

Viking Line inhiberar tusentals resor

Viking Line avbokar tusentals kryssningar med M/S Gabriella eftersom fartyget ska underhållas. Dockningen var oplanerad men efter två hårda isvintrar visade en inspektion att slitaget var större än man trott. På grund av att det tar tid att få reservdelar pågår dockningen fram till 29 maj.

Helsingborgs Dagblad - 15 feb 13 kl. 14:44

Flera båtar bestulna i hall på Fartygsgatan

Polisen har tagit emot flera anmälningar om stölder från båtar som står placerade i en båthall på Fartygsgatan. I ett fall handlar det om en stulen radio, livflotte och verktyg till ett sammanlagt värde av cirka 35 000 kronor. I ett annat fall om en Bogpropeller och en kikare.

Helsingborgs Dagblad - 06 jun 11 kl. 10:01

Silver Explorer blir kvar på Helsingörs redd

Silver Explorer har fel på sin Bogpropeller och därför kan hon inte gå in till Kongekajen i Helsingör som planerat. - Vi ska försöka att ta in passagerarna till kajen med mindre båtar, säger Henrik Numelin, Projektledare på VisitNordsjælland..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.