Bloomberg News

Thursday, 09 July, 19:26

Nyheter om Bloomberg News

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 16 jun 20 kl. 17:13

Telia handelsstoppad efter Turkcell-uppgifter

Aktien noterades vid tidpunkten för stoppet 5,5 procent högre än måndagens stängning. En del av uppgången kom efter uppgifter från Bloomberg News om att Telia kan vara på väg att sälja sitt innehav i den turkiska operatören Turkcell. Telia äger cirka 24 procent av aktierna i Turkcell.

DI - 17 jun 20 kl. 14:44

Air France ska banta med 8.300 tjänster

Air France är i färd med att färdigställa en plan där 8.300 tjänster bantas från arbetsstyrkan i inrikesflyget, enligt Bloomberg News..

DI - 16 jun 20 kl. 15:44

Teliaaktien stiger på uppgifter om Turkcell-försäljning

Teliaaktien fick extra bränsle på tisdagseftermiddagen på uppgifter från Bloomberg News om att man avser att sälja en del av sitt innehav i….

PrivataAffärer - 11 jun 20 kl. 11:14

Tesla är nu världens högst värderade fordonstillverkare

Trots att Teslas produktion bara är en bråkdel av tillverkare som Toyota och Volkswagen, som är etta och tvåa i den kategorin, så seglade elbilstillverkarens börsvärde förbi Toyotas under onsdagen. Toyotas börsvärde är enligt Yahoo Finance 182 miljarder dollar. Källorna varierar dock i sin bedömning och enligt Bloomberg News är Toyota fortsatt större med ett börsvärde inklusive ”treasury shares” på cirka 210 miljarder.

PrivataAffärer - 08 jun 20 kl. 15:33

Uppgifter om samgående Astra – Gilead stämmer inte

Även brittiska Financial Times rapporterar att Astra Zeneca redan övergett tankarna på ett samgående med amerikanska Gilead. Källorna tonar ned Astra Zenecas intresse och bolaget ska, enligt uppgifterna, uteslutit en transaktion för att en sådan process skulle ta bort fokus från bolagets egna läkemedelsutveckling, däribland försöken att ta fram ett coronavaccin. Det fanns under nedstängningen även logiska hinder för att få till den sådan stor affär, skriver den brittiska tidningen.

Expressen Dina Pengar - 08 jun 20 kl. 14:13

Airbnb: Stark ökning av ”Hemester” i hela världen

Efterfrågan på semesterbostäder på hemmamarknaden ökar i kölvattnet av pandemin covid-19.Det rapporterar Bloomberg News enligt The Verge..

Expressen Dina Pengar - 08 jun 20 kl. 14:29

Privatjet kan få lyft – ett sätt för rika att undvika smitta

Marknaden för privatjet visar tecken på att studsa tillbaka från coronaviruskrisen snabbare än efter finanskrisen 2008.Det skriver Bloomberg News..

PrivataAffärer - 08 jun 20 kl. 07:04

Uppgifter: Astra Zeneca vill gå samman med Gilead

Astra Zeneca tog informella kontakter med Gilead under maj, enligt uppgifter till nyhetsbyrån. Gilead har diskuterat idén med rådgivare, de båda läkemedelsjättarna har inte gått in i några regelrätta förhandlingar och det har inte tagits några beslut om hur processen ska gå vidare, skriver Bloomberg News. Astra Zeneca har ett marknadsvärde kring 140 miljarder dollar, Gileads ligger på cirka 96 miljarder dollar.

DI - 01 jun 20 kl. 12:10

Tim Cook förfärad över det ”vansinniga dödandet” av George Floyd

Applechefen Tim Cook uppmanar i ett internmeddelande som Bloomberg News skriver om att bolagets anställda ska stå enade i den rädsla, sorg….

DI - 01 jun 20 kl. 11:24

Räntor & valutor: Handelsspänningar dämpade positiv inledning

Marknadshumöret dämpades något i veckans inledande handel efter uppgifter till Bloomberg News att Kina gör en paus i viss import av….

DI - 18 maj 20 kl. 13:19

Källor: Kinas oljekonsumtion nästan tillbaka på normala nivåer

Kinas oljeefterfrågan är tillbaka på nästan samma nivåer som rådde innan coronavirusutbrottet, uppger källor till Bloomberg News..

DI - 17 maj 20 kl. 17:49

Cirka 30.000 jobb bort på Emirates

Helstatliga Emirates Group planerar att kapa ungefär 30 000 jobb för få ner sina kostnader under viruskrisen, rapporterar Bloomberg News….

Helsingborgs Dagblad - 17 maj 20 kl. 17:18

Cirka 30 000 jobb bort på Emirates

Helstatliga Emirates Group planerar att kapa ungefär 30 000 jobb för få ner sina kostnader under viruskrisen, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor med insyn i beslutet. Bolagsgruppen har cirka 105 000 anställda. Holdingbolaget, där blan.

GöteborgsPosten - 17 maj 20 kl. 17:19

Cirka 30 000 jobb bort på Emirates

Helstatliga Emirates Group planerar att kapa ungefär 30 000 jobb för få ner sina kostnader under viruskrisen, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor med insyn i beslutet. Bolagsgruppen har cirka 105 000 anställda..

PrivataAffärer - 14 maj 20 kl. 14:09

Finanslegendar: V-återhämtningen en fantasi

David Tepper, hedgefonden Appaloosas grundare och vd, hävdar i en intervju med CNBC att aktiemarknaden inte varit så här pass övervärderad sedan strax innan dotcom-bubblan vid millennieskiftet. De nuvarande börsvärderingarna är rent av ”vansinniga” för vissa teknikaktier sade han och vädjade till försiktighet. Där många ser köplägen varslar David Tepper om fortsatt extrema risker, särskilt inom bank- och flygsektorerna.

PrivataAffärer - 12 maj 20 kl. 15:47

Oljefonden gör rekordavyttring av tillgångar

Planerna på det aldrig tidigare skådade uttaget visar på skalan av den förödelse som drabbat den norska ekonomin under 2020, skriver Bloomberg News. Norges stora oljenäring knockades först av ett saudisk-ryskt priskrig och därefter stängdes landet i karantänsåtgärder mot viruset. Värsta raset Den norska ekonomin är på väg mot det värsta raset sedan andra världskriget, konstaterade finansdepartementet tidigare på tisdagen.

DI - 14 apr 20 kl. 10:44

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Skanska till 240 kronor

ABG Sundal Collier sänker riktkursen för Skanska till 240 kronor (260), upprepar köp, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 09 apr 20 kl. 12:42

ING Group tror på ny oljepriskrasch

Oljepriserna kommer leta sig under 20 dollar per fat i andra kvartalet, spår analytiker på den råvarufokuserade nederländska banken ING Groep, enligt Bloomberg News..

DI - 03 apr 20 kl. 14:14

Ryska oljeproducenter redo att begränsa produktionen – oljepriset stiger

Ryska oljeproducenter är redo för att begränsa produktionen för att stoppa nedgången i oljepriserna, rapporterar Bloomberg News. .

DI - 01 apr 20 kl. 16:06

USA: Industri-PMI sjönk mindre än väntat i mars

ISM inköpschefsindex för industrin sjönk till 49,1 i mars jämfört med 50,1 i februari, enligt Bloomberg News..

DI - 01 apr 20 kl. 10:56

Uppgifter: Ryssland planerar inte höja oljeproduktionen

Ryssland planerar inte att öka produktionen nu när det råder överskott på olja, skriver Bloomberg News med hänvisning till en källa..

PrivataAffärer - 27 mar 20 kl. 15:51

Oljan: Opecländer ber om nåd från priskrig

Irak, Algeriet och Nigeria har begärt att de inblandade kommer till sans med de kraftiga utbudsökningar som blivit konsekvensen av kollapsen vid det misslyckade mötet för Opec+ i början av mars. De två förstnämnda har nu bett om extrainsatt toppmöte för att diskutera en lösning på konflikten, samtidigt som talespersoner för nigerianska regeringen öppet har frågat sig hur länge striden om marknadsandelar kan fortgå mellan de två största oljeexportörerna i världen. ”Det är i allas vårt kollektiva bästa att försäkra att vi kan stabilisera marknaden.

PrivataAffärer - 20 mar 20 kl. 08:55

Här är fredagens alla nya köprekar

SEB Equities höjer sin rekommendation för Bravida till köp från behåll. Riktkursen sänks till 70 från 90 kr. Det skriver Bloomberg News.

PrivataAffärer - 19 mar 20 kl. 08:55

Flera nya köprekar bland analyserna

DNB Markets höjer sin rekommendation för Skistar till köp från behåll. Riktkursen sänks till 95 från 130 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 17 mar 20 kl. 08:56

Flera nya köprekar bland analyserna

JP Morgan höjer sin rekommendation för hygien- och hälsobolaget Essity till övervikt från neutral. Riktkursen är 295 kr. Det skriver Bloomberg First Word.

PrivataAffärer - 18 mar 20 kl. 08:55

Här är onsdagens färska köprekar

Carnegie höjer sin rekommendation för Storytel till köp från behåll. Riktkursen sänks till 170 från 185 kr. Det framgår av en analys.

Expressen Dina Pengar - 17 mar 20 kl. 10:39

Smällen för de rikaste – nekas flyga privatplan

Reserestriktionerna som i en lång rad länder har införts som en följd av coronavirusutbrottet får effekter även för världens rikaste.Företag som driver privatjetverksamhet tvingas nu neka förfrågningar om flygningar, skriver Bloomberg News. .

Affärsvärlden - 17 mar 20 kl. 08:28

Citi höjer svenska storbanker till köp

Citi har höjt rekommendationen för samtliga fyra storbanker till köp, enligt Bloomberg News..

PrivataAffärer - 17 mar 20 kl. 08:40

Citi sänker oljeservicesektorn

Vinstestimaten för 2020 till 2022 sänks med 30-50 procent över hela linjen då oljebolagen väntas prioritera redan beslutade projekt och skjuta nya ”greenfield projects” på framtiden, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till Citi. Av de bolag i sektorn som Citi följer är Seadrill, Aker Solutions och Petrofac ”least preferred”, medan Saipem, Tecnicas Reunidas och Technip FMC är favoriter.  .

Barometern - 13 mar 20 kl. 17:08

Uppgifter: Trump ska deklarera nödläge

USA:s president Donald Trump ska hålla en presskonferens på fredagskvällen om spridningen av coronaviruset. Enligt vad källor till Bloomberg News tänker han deklarera ett nationellt nödläge..

BT - 13 mar 20 kl. 17:08

Uppgifter: Trump ska deklarera nödläge

USA:s president Donald Trump ska hålla en presskonferens på fredagskvällen om spridningen av coronaviruset. Enligt vad källor till Bloomberg News tänker han deklarera ett nationellt nödläge..

Helsingborgs Dagblad - 13 mar 20 kl. 17:08

Uppgifter: Trump ska deklarera nödläge

USA:s president Donald Trump ska hålla en presskonferens på fredagskvällen om spridningen av coronaviruset. Enligt vad källor till Bloomberg News tänker han deklarera ett nationellt nödläge. Vid ett nationellt nödläge lösgörs andra verktyg för de federa.

Sydöstran - 13 mar 20 kl. 17:08

Uppgifter: Trump ska deklarera nödläge

USA:s president Donald Trump ska hålla en presskonferens på fredagskvällen om spridningen av coronaviruset. Enligt vad källor till Bloomberg News tänker han deklarera ett nationellt nödläge..

YA - 13 mar 20 kl. 17:08

Uppgifter: Trump ska deklarera nödläge

USA:s president Donald Trump ska hålla en presskonferens på fredagskvällen om spridningen av coronaviruset. Enligt vad källor till Bloomberg News tänker han deklarera ett nationellt nödläge..

SmålandsPosten - 13 mar 20 kl. 17:08

Uppgifter: Trump ska deklarera nödläge

USA:s president Donald Trump ska hålla en presskonferens på fredagskvällen om spridningen av coronaviruset. Enligt vad källor till Bloomberg News tänker han deklarera ett nationellt nödläge..

Kristianstadsbladet - 13 mar 20 kl. 17:08

Uppgifter: Trump ska deklarera nödläge

USA:s president Donald Trump ska hålla en presskonferens på fredagskvällen om spridningen av coronaviruset. Enligt vad källor till Bloomberg News tänker han deklarera ett nationellt nödläge..

Blekinge Läns tidning - 13 mar 20 kl. 17:08

Uppgifter: Trump ska deklarera nödläge

USA:s president Donald Trump ska hålla en presskonferens på fredagskvällen om spridningen av coronaviruset. Enligt vad källor till Bloomberg News tänker han deklarera ett nationellt nödläge..

Sydsvenskan - 13 mar 20 kl. 17:08

Uppgifter: Trump ska deklarera nödläge

USA:s president Donald Trump ska hålla en presskonferens på fredagskvällen om spridningen av coronaviruset. Enligt vad källor till Bloomberg News tänker han deklarera ett nationellt nödläge. Vid ett nationellt nödläge lösgörs andra verktyg för de federa.

DI - 13 mar 20 kl. 10:27

Kina sänker reservkraven för vissa banker

Kinas centralbank, PBOC, sänker reservkraven för vissa banker med 0,5 till 1 procentenheter, rapporterar Bloomberg News..

DI - 13 mar 20 kl. 06:03

Singapore stoppar kryssningsfartyg - inför inreseförbud

Singapore inför ett förbud för alla kryssningsfartyg att lägga till vid dess hamnar med omedelbar verkan, rapporterar Bloomberg News..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.