Blocket

Friday, 19 October, 01:12

Nyheter om Blocket

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 25 sep 18 kl. 10:28

Ledarkollen: V:s inflytande förödande

Dagens ledarkoll handlar om Vänsterpartiet, om Brexit, om Centerpartiet, om feminismen och om en väljarkår som följer på kommandon. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Vänstern vill krossa företag inom vård, skola och omsorg DI skriver att Vänsterpartiets inflytande över svensk politik de senaste åren varit betydande och förödande: ”Vänsterpartiets makt och ambitioner under den gångna mandatperioden har varit tydliga.

SmålandsPosten - 26 sep 18 kl. 08:00

Köernas Kronoberg

Det är inte så att utfallet i regionvalet i Kronoberg var speciellt otydligt. Det styrande rödgröna Blocket tappar sex mandat och allianspartierna ökar med fyra mandat. Att Socialdemokraternas spontana reaktion efter valresultatet var att de skulle fortsätta styra regionen är talande, men inte förvånande..

Skånskan - 25 sep 18 kl. 15:46

Alliansen vill ta över och erbjuder insyn

Skåne Med parollen ”Nya tag för Skåne” vill de fyra allianspartierna ta över makten i Region Skåne.
SD och de rödgröna erbjuds platser i fem nya beredningsutskott i de största nämnderna där dörrarna öppnas för full insyn.De fyra alliansledarna betonar med emfas att utskotten inte är ett bete för att göra SD på gott humör med.

DN - 12 sep 18 kl. 14:37

Löfven om att agera stödparti åt Alliansen: ”En tanke som kan avskrivas fullständigt”

Stefan Löfven (S) avfärdade som väntat de borgerliga partiernas förslag om att låta Socialdemokraterna agera stödparti åt en alliansregering. – S erbjuds att bli stödparti till det borgerliga Blocket. Det är en tanke som kan avskrivas fullständigt, sade statsministern under en presskonferens i Rosenbad på onsdagen..

SmålandsPosten - 26 sep 18 kl. 13:53

Affärsliv: Restaurang till salu i Växjö

Restaurangen Tam Nak Thai vid strykjärnet i centrala Växjö är till salu på Blocket.

Västerbottens Folkblad - 26 sep 18 kl. 11:00

”Låter sitt ego gå före landets bästa”

Nu är valet över, vi vet vilka som är de stora förlorarna, Socialdemokraterna och Moderaterna. Socialdemokraterna är dock fortfarande det största partiet med etthundra mandat i riksdagen, tillsammans med MP och V det största Blocket. Enligt tidigare praxis brukar det största partiet få talmansposten, men nu är det alltså dags att ändra praxis eftersom Alliansen […].

Blekinge Läns tidning - 25 sep 18 kl. 14:35

Beskedet: De rödgröna har formerat sig

Socialdemokraterna träffade Vänsterpartiet och Miljöpartiet på tisdagsmorgonen. Beskedet? Det rödgröna Blocket finns kvar i Ronneby..

DN - 25 sep 18 kl. 09:29

Bokrecension: En avhandling som fastnar i genreklichéer

Hanna Nordenhöks ”Det svarta Blocket i världen” är märkligt stel och hermetisk, som vore texten genererad av en bot, skriver Rebecka Kärde..

Nya Wermlands Tidningen - 25 sep 18 kl. 06:00

Alla talmän på bordet

Två veckor efter valet testas för första gången resultatet i praktiken. Det är praxis konflikten inför valet av talman och vice talmän har handlat om. Ska talmannen komma från det största partiet i det största regeringsalternativet eller det största samarbetande Blocket?

GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 18:52

Man åtalas misstänkt för penningtvätt

En man åtalas vid Uddevalla tingsrätt misstänkt för penningtvätt efter att en falsk Blocket-annons spårats till mannens konto..

Skånskan - 24 sep 18 kl. 18:07

Ett ok att bära

Andreas Norlén blev riksdagens nye talman, trots att han fick 145 röster mot sig. Den S-märkta motkandidaten Åsa Lindestam blev förste vice talman.
Norlén höll sin första pressträff omgående efter valet och försökte pedagogiskt förklara att han är vald till talman och inte trollkarl, när han bads att svara på hur han skulle lösa regeringsfrågan.

Skånskan - 24 sep 18 kl. 15:49

Locket är på i Lundapolitiken

lund Klockan tickar och snart måste Lundapolitikerna har beslutat hur Lunds nya styre ska se ut de kommande fyra åren. Alla vill undvika förra periodens smått kaosartade omröstningar. Vägen framåt är att skapa nya, hållbara koalitioner.

SVT - 10 sep 18 kl. 09:36

Onsdagsrösterna kan komma att avgöra valet

Under måndagsmorgonen var det otroligt jämnt mellan det rödgröna Blocket och Alliansen. Bara en mandatplats skiljer dem åt och ovissheten kan komma att avgöras på onsdag när post- och utlandsrösterna ska vara färdigräknade..

Sydöstran - 23 sep 18 kl. 16:30

C, L och regeringslöftet

Talmansvalet blev indikator på hur det kommer att gå i regeringsbildningen. De fyra borgerliga partierna övergav sin praxis sedan 39 år att största partiet i största Blocket tillsätter talman..

Skånskan - 23 sep 18 kl. 10:45

Bedragare lurade sex kunder

YSTAD En 25-årig man åtalas för att ensam eller tillsammans med en okänd gärningsman lurat sex köpare på sammanlagt 12 100 kronor mellan december och april förra året. Fem personer köpte biljetter för olika evenemang som 25-åringen inte hade. En kund fick ingen iphone 7 som han hade köpt på Tradera.

Nya Wermlands Tidningen - 08 sep 18 kl. 06:00

Borgerligt är ansvarsfullt

Det är jämnt nu mellan det rödgröna icke-Blocket och alliansen. Vikten av att rösta ansvarsfullt blir därmed tydligare. Slösa inte bort rösten på att visa missnöje.

Helsingborgs Dagblad - 20 sep 18 kl. 11:37

Kvinna såg sin stulna barnvagn på Blocket

Säljaren påstod att hon hade hittat den på gatan..

DN - 10 sep 18 kl. 10:03

Moderaterna backar kraftigt i landstingsvalet – inget av blocken får majoritet

Socialdemokraterna blir största parti i Stockholms landsting. Moderaterna backar kraftigt. Alliansen är fortfarande det största Blocket, men samlar ingen majoritet.

Expressen - 10 sep 18 kl. 07:54

SD vågmästare i Stockholm stadshus

Vänsterpartiet har gått som en raket i valet till Stockholms stadshus – och det rödgröna Blocket är snäppet större i valet till Stockholms kommunfullmäktige.Men samtidigt blir SD vågmästare.– Jag ska samla den gruppen i vi har i Stadshuset och diskutera och ta ställning till valresultatet, säger Peter Wallmark, SD:s toppnamn i stadshuset.

GöteborgsPosten - 20 sep 18 kl. 16:04

Läge för maktskifte i Lilla Edet

Nu är valresultatet i Lilla Edet helt fastställt. Mandatfördelningen ger en fördel åt det borgerliga Blocket, med Sverigedemokraterna som vågmästare..

SmålandsPosten - 03 okt 18 kl. 13:00

Affärsliv: Klassisk Växjöbutik till salu på Blocket

Klassiska inredningsbutiken Guldrosen i Växjö centrum är till salu på Blocket. – Affären går bra, men jag vill pensionera mig säger Elisabeth Magnusson som har drivit Guldrosen de senaste 23 åren..

Barometern - 19 sep 18 kl. 06:00

Såg sin stulna båt i en Blocketannons - man åtalas för häleri

En annons på Blocket avslöjade var Högsbybons stulna båt hade tagit vägen. Den hade hamnat hos en annan Högsbybo som försökte sälja den vidare. Nu är han misstänkt för häleri, men förnekar brott..

VA - 18 sep 18 kl. 11:18

JUST NU: Mediejätten som äger Aftonbladet och Blocket klyvs – aktien rusar

Kassakon i form av radannonser knoppas av och börsnoteras..

Dagensanalys.se - 18 sep 18 kl. 15:31

Schibsted rör om i cementen

Schibsted delas upp i två. Den ena delen kommer att fokusera på internationella annonssajterna och den andra med fokus på finska, svenska och norska verksamheterna. Den delen med fokus på annonssajter ska döpas till MPI och ha som fokus att börsintroduceras under nästa år.

Expressen - 18 sep 18 kl. 10:29

Schibsted styckas upp i två delar – akten rusar

Det norska mediebolaget Schibsted, som bland annat äger Aftonbladet, Blocket och Svenska Dagbladet, delas upp i två delar.Det rapporterar Breakit.Beskedet fick aktien att rusa med 11 procent på Oslobörsen..

Expressen - 11 sep 18 kl. 20:27

Professorn: Då måste Stefan Löfven avgå

Moderaterna påstår att Stefan Löfven borde avgå redan nu – men statsministern vägrar.Enligt Joakim Nergelius, professor i konstitutionell rätt, gör statsministern än så länge inte fel som sitter kvar:– Han kan hävda att han leder det största Blocket, han räknar subjektivt med fortsatt parlamentariskt stöd. Men om det kastas om i morgon, eller fredag, och Alliansen blir större kan man med fog hävda att man måste avgå, säger professorn..

Kristianstadsbladet - 18 sep 18 kl. 04:00

Listan kan göras lång med alla de förbättringar som regeringen Löfven klarat av på knappa fyra år

Svend Dahl påstår i Kb 11/9 att Alliansen fått ett starkt mandat att bilda regering. Man kan undra vilka sakliga grunder Dahl har för sitt påstående innan alla röster är räknade. Nu när den preliminära rösträkningen är klar erfar vi att Socialdemokraterna är med råge största parti.

GöteborgsPosten - 11 sep 18 kl. 11:33

Centern sju röster från sista mandatet

Endast sju röster uppges avgöra att SD ser ut att få det sista riksdagsmandatet i ett valdistrikt i Dalsland. Rysaren gör just nu att det rödgröna Blocket har 144 mandat i riksdagen kontra Allianspartiernas 142..

Skånskan - 15 sep 18 kl. 10:00

Davidhall får nytt take-away

MALMÖ De boende och företag runt Davidhalls torg har fått en ny take-away-restaurang.
På fredagen öppnade nämligen restaurangparet Andrew Eves och Johanna Haak sitt eget ställe.– Det är roligt att vi nu får chansen att starta vår egen restaurang där vi kan få användning för alla våra idéer, säger Andrew Eves.

Västerbottens Folkblad - 10 aug 18 kl. 14:30

”Moderaterna har sålt sin själ till hin håle”

Det är inte längre en spekulation om vilka samtal som förs mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna. Nu vet vi. Nu har Moderaternas egna gruppledare i riksdagen Tobias Billström gått ut i Dagens Industri och meddelat att man har samtal med Sverigedemokraterna om hur man ska kunna regera, även om det rödgröna Blocket blir större.

Expressen - 10 aug 18 kl. 16:01

Mattias Karlsson om utspelet: ”M har en naiv bild”

I en intervju i Dagens Industri under torsdagen sade Moderaternas gruppledare Tobias Billström att de är beredda att styra landet även om det rödgröna Blocket blir störst – med stöd av SD.Nu svarar Mattias Karlsson på Billströms utspel.– Man kan ha en ganska naiv bild från Moderaternas sida om vad som kommer krävas för att kunna räkna med vårt stöd, säger Mattias Karlsson..

Sydöstran - 15 sep 18 kl. 07:00

S vill spräcka Alliansen – ”Lättare diskussioner”

Det är ovisst hur det nya styret ska se i Region Blekinge. Alliansen är det största Blocket och har som plan att ta över makten – men Socialdemokraterna vill försöka värva över tre allianspartier..

Expressen - 07 sep 18 kl. 18:16

”Dött lopp mellan blocken – två gigantiska förlorare”

Kampen om största Blocket blir en rysare. I GP/Svd/Sifos sista mätning inför valdagen leder de rödgröna över alliansen med endast 1,4 procentenheter. – I statistisk mening så är det dött lopp mellan blocken, säger Sifos opinionschef Toivo Sjörén till SvD..

Hela Gotland - 13 sep 18 kl. 13:00

Blåste folk på Blocket – 20-åring åtalas för penningtvätt

En okänd gärningsman ska vid flera tillfällen ha lurat personer på pengar genom Blocketannonser..

Dagens PS - 13 sep 18 kl. 17:21

Just nu: Rödgröna största blocket

S, MP och V får 144 mandat mot Alliansens 143 medan SD får 62 mandat. ”Den preliminära rösträkningen är avslutad. Drygt 26 300 röster skiljer blocken åt”, skriver Svenska Dagbladet.

Sydöstran - 13 sep 18 kl. 17:31

Löfven leder största blocket

På onsdagskvällen samlades ett 70-tal s-medlemmar i Karlskrona i Folkets hus. De flesta medlemmar var före valet inställda på en tillbakagång i valet i söndags. Högervindarna har blåst starkt i årets valrörelse..

Västerbottens Folkblad - 13 sep 18 kl. 16:35

”Klart att Löfven sitter kvar som statsminister”

När de slutgiltiga preliminära röstsiffrorna ramlat in är de rödgröna Blocket större än Alliansen, och Socialdemokraterna är fortfarande det största partiet i Sverige. Därför är Stefan Löfven självklar på posten som statsminister. Allt annat vore orimligt.

Skånskan - 13 sep 18 kl. 16:03

Rösträkningen klar – de blev störst

Den preliminära rösträkningen i riksdagsvalet är klar. Enligt den är det fördel rödgröna Blocket som får 144 mandat mot Alliansens 143. SD får 62 mandat.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.