Björneborg

Wednesday, 27 May, 10:32

Nyheter om Björneborg

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 03 maj 20 kl. 15:13

Återupplev ”Bragden i Björneborg

FOTBOLL. Det blir ingen hemmapremiär i Veikkausligan idag, men däremot kval till ligan – ”Bragden i Björneborg”..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 10:23

Inbrott på auktionsgården

HÖRBY Det har varit inbrott på auktionsgården Stjärneborg i Hörby. Natten mot den 21 mars klippte någon upp staketet till området och tog diverse maskiner med sig. Det var vid anmälningstillfället oklart hur många maskiner det rörde sig om, och hur mycket de är värda.

Skånskan - 08 mar 20 kl. 05:00

Tychos Ven byggdes inte på en dag

krönika Stjärnskådarna har haft några intensiva månader. Varför? Därför att en av vinterstjärnhimlens mest ikoniska stjärnor har konstrat.

YLE - 22 feb 20 kl. 16:13

EIF spelade oavgjort mot MuSa i fotbollscupen – matchen spelades i verkligt busväder i Ekenäs

Den mer eller mindre betydelselösa matchen i finska fotbollscupens gruppspel mellan Ekenäs IF och MuSa från Björneborg slutade oavgjort. Matchen spelades i nästan ohyggliga förhållanden..

YLE - 21 feb 20 kl. 17:03

HS: Elina Lepomäki kommer inte att utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandeval

Elina Lepomäki (Saml) kommer inte att utmana Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo under partikongressen i Björneborg i sommar, skriver Helsingin Sanomat..

YLE - 30 dec 19 kl. 15:53

Allvarligt dataavbrott drabbade sjukhusen i Satakunta

Avbrottet ledde till att det inte gick att komma åt eller uppdatera patientuppgifter vid sjukhusen i Björneborg, Raumo och Harjavalta. Orsaken till avbrottet var ett mänskligt misstag..

YLE - 13 dec 19 kl. 20:16

Juniorerna Brad Lambert och Wiljami Myllylä debuterade i ligan – HIFK:s fina bortasvit tog slut

HIFK hade åtta spelare under 21 år på isen i kvällens match mot Ässät. Bland dessa fanns den 15-årige supertalangen Brad Lambert. Den unga truppen fick lämna Björneborg utan poäng..

YLE - 20 nov 19 kl. 09:48

Nu börjar BUU-klubbens turné!

BUU-klubbens roliga turné inleds idag i Korsnäs, Närpes och Kristinestad och fortsätter nästa vecka i Åboland, Nyland, Tammerfors och Björneborg..

YLE - 09 feb 20 kl. 14:37

Skottlossning i Pihlava i Björneborg - området avspärrat

Flera skott har avlossats i Pihlava i Björneborg. Det meddelar polisen i sydvästra Finland på twitter. Polisen är på plats och har spärrat av området.

YLE - 09 feb 20 kl. 14:37

Skottlossning i Pihlava i Björneborg - flera personer har gripits

Polisen uppger sig har kontroll över situationen i Pihlava i Björneborg där flera skott avlossades på söndagen. Polisen i västra Finland meddelar på Twitter att den har lokaliserat en fastighet och att flera personer har gripits. Vi uppdaterar artikeln.

YLE - 09 feb 20 kl. 14:37

Skottlossning i Pihlava i Björneborg - flera personer greps

Polisen kallades på söndagen till stadsdelen Pihlava i Björneborg efter att det inkommit flera rapporter om skottlossning i området. Polisen lokaliserade skjutningen till en fastighet vid Pistotie, och grep sex personer..

Nyan - 15 okt 19 kl. 19:04

Helenius krävs på över 60.000 euro

Mer än 60 000 euro vill två managers i Finland ha av Robert Helenius. Detta efter att de ska ha försökt styra upp evenemang och matcher för boxaren under en period 2014. De ska dock enligt Helenius ombud ha misslyckats och han kallar delar av yrkandena ”fullständigt absurda”.

Nyan - 15 okt 19 kl. 13:14

Helenius krävs på stora summor

Två managers i Finland vill ha ersättning av Robert Helenius. Detta efter att de ska ha försökt styra upp evenemang och matcher för boxaren under en period 2014. De ska dock enligt Helenius advokat ha misslyckats och han kallar delar av yrkandena ”fullständigt absurda”.

YLE - 14 okt 19 kl. 20:05

Första förlusten för U21-landslaget – Danmark stal poängen i Björneborg

Finlands U21-landslag i fotboll åkte i kväll på sin första förlust i EM-kvalet. Ett mål räckte till vinst för Danmark, Finland fick inte till ett enda skott på mål..

YLE - 08 okt 19 kl. 14:18

Fortfarande oklart hur datorer från Kristinestad hamnade på loppmarknad i Björneborg

Utredningen av dataläckan i Kristinestad har stampat på stället sedan i somras. Orsaken är att fallets utredare på polisen har bytts ut flera gånger..

YLE - 30 aug 19 kl. 10:15

Amfetamin för en halv miljon hittades i trappuppgång i Björneborg

En upphittad kasse innehöll 9 kilogram amfetamin, men halten var så hög att man enligt polisen kunde ha sålt 25 - 30 kilogram amfetamin för gatuhandeln..

SmålandsPosten - 20 aug 19 kl. 04:00

Talande tystnad

Statsminister Stefan Löfven höll i söndags sommartal i värmländska Björneborg..

DI - 19 aug 19 kl. 17:18

Utjämningssystemet måste fostra ansvar

LEDARE. Under söndagen höll statsministern sitt sommartal i värmländska Björneborg. Ett ideologiskt sådant, men med några nya besked..

DN - 18 aug 19 kl. 14:22

Live-tv: Stefan Löfven (S) sommartalar

Klockan 14.30 håller statsminister Stefan Löfven (S) sitt sommartal i värmländska Björneborg. Följ talet på DN.

Helsingborgs Dagblad - 18 aug 19 kl. 12:56

S: Mer pengar till landsbygden

Statsminister Stefan Löfven (S) vill uppdatera kostnadsutjämningssystemet. – Det ska bli mer pengar för glesbefolkade områden, säger Löfven vid en pressträff i värmländska Björneborg. Förslaget ska gälla från årsskiftet..

Sydsvenskan - 18 aug 19 kl. 12:56

S: Mer pengar till landsbygden

Statsminister Stefan Löfven (S) vill uppdatera kostnadsutjämningssystemet. – Det ska bli mer pengar för glesbefolkade områden, säger Löfven vid en pressträff i värmländska Björneborg. Förslaget ska gälla från årsskiftet..

YLE - 18 aug 19 kl. 10:30

Iltalehti: Polisen utreder allvarlig it-läcka – Kristinestadsbors patientuppgifter fanns i dator som såldes på loppis

Uppgifter om ett hundratal personer som fått vård i Kristinestad har läckt ut på ett sätt som inte borde vara möjligt. Fallet har nu blivit polisärende, skriver tidningen Iltalehti. Patientuppgifterna fanns på en dator som sålts på loppmarknad i Björneborg..

Nyan - 16 jul 19 kl. 08:00

Landskapsregeringen deltar i politikervecka

Landskapsregeringen deltar under politikerveckan Finlandsarenan, på finska Suomiareena, som arrangeras under denna vecka i Björneborg. På plats finns finansminister Mats Perämaa (Lib) och Lena von Knorring, chef vid Ålandskontoret i Helsingfors. Landskapsregeringen arrangerar i dag en diskussion med temat ”Åland som pilotområde för hållbara energikällor”.

YLE - 15 jul 19 kl. 04:30

Dags igen för politikerveckan Finlandsarenan i Björneborg – många olika experter samlas för att diskutera samhälleliga frågor

Temat för evenemanget i år är kunnandet i framtiden och innovationer, men det finns alla möjliga slags saker som lyfts fram..

YLE - 15 jun 19 kl. 10:53

Pekka Haavistos avskedstal till De gröna fick både publiken och honom själv att skratta

De gröna håller partikongress i Björneborg och det var en road Pekka Haavisto som stegade upp till talarstolen för att hålla sitt avskedstal. Då han hoppades att det var sista gången som han talade i egenskap av ordförande hade han svårt att hålla skrattet tillbaka..

YLE - 15 jun 19 kl. 09:35

Se De grönas partikongress direkt på Arenan!

De Gröna utnämner i dag partiets nya ordförande under partikongressen i Björneborg. Förutom ordförande utnämns också tre vice ordföranden samt en partisekreterare..

YLE - 14 jun 19 kl. 21:10

TPS åkte på skrällförlust i fotbollsettan – då lägger tränaren ut texten: ”Killarna visade ingen karaktär”

Tabelltvåan mot fjärdejumbon, dessutom på hemmaplan i Kuppis. Men utgångsläget till trots var det gästerna från Björneborg som knep full poängpott. Slutsiffrorna skrevs 2–1 till MuSa i Åbo.

YLE - 14 jun 19 kl. 11:12

Industristatsningar, studentsvenskan och translagen kan väcka debatt på De grönas partikongress – nu väljs Ohisalo till ordförande

De gröna inleder sin partikongress i Björneborg på lördagen. Stämningen och sammanhållningen beskrivs som god inom partiet. En del öppna frågor kvarstår om regeringsprogrammet..

YLE - 11 jun 19 kl. 07:31

Cyklist påkörd av tåg i Björneborg

Mannen var vid medvetande då han fördes till sjukhus..

YLE - 11 jun 19 kl. 07:31

Cyklist allvarligt skadad då han blev påkörd av tåg i Björneborg

Mannen var vid medvetande då han fördes till sjukhus. Artikeln har uppdaterats med detaljer som polisen gett ut..

YLE - 09 jun 19 kl. 19:41

Första bortasegern för Ekenäs IF – Zacharias Ekström gjorde två mål mot MuSa

I säsongens fjärde bortamatch kom den första trepoängaren för Ekenäs IF i division 1. Laget besegrade MuSa i Björneborg och gick upp på femte plats i tabellen..

YLE - 16 apr 19 kl. 21:14

Två äldre män drunknade i Björneborg

Båda hade flytjackor på sig, men båten hade vält på Bredviksfjärden..

YLE - 08 apr 19 kl. 11:29

Ässät tvingades tänka om efter tränarkarusellen – Ari-Pekka Selin tar över klubben

Ari-Pekka Selin behövde inte gå arbetslös speciellt länge. Han återvänder nu till hemstaden Björneborg för att träna Ässät under de tre kommande säsongerna..

YLE - 04 apr 19 kl. 05:15

Företagare besvikna efter fullmäktigebeslutet: "Vi kunde ha blivit större än Björneborg"

Flera företagare hoppades på en fusion mellan Vasa och Korsholm, men så blev det inte. Juha Häkkinen, vd på Österbottens handelskammare, blickar framåt även om han hade önskat ett annat resultat..

YLE - 04 apr 19 kl. 05:15

Företagare besvikna efter fusionsbeslutet: "Vi kunde ha blivit större än Björneborg"

Flera företagare hoppades på en fusion mellan Vasa och Korsholm, men så blev det inte. Juha Häkkinen, vd på Österbottens handelskammare, blickar framåt även om han hade önskat ett annat resultat..

YLE - 28 mar 19 kl. 16:24

Laura Huhtasaari utsattes för hot – den misstänkta är samlingspartist

Samlingspartiet i Björneborg konstaterar att den misstänkta uppges vara samlingspartist. Partiet tar skarpt avstånd från gärningen..

YLE - 12 mar 19 kl. 06:40

“Jag är ingen finlandssvensk men känner mig ändå som en minoritet” - som svensk skolelev i en finsk stad är identiteten väldigt flytande

Trots att under en procent har svenska som modersmål i Björneborg finns det möjlighet att växa upp i en helt svenskspråkig daghems- och skolmiljö. Men hur ser dessa elever på sin identitet?.

YLE - 12 okt 19 kl. 12:33

Skottlossningen i Björneborg utreds som försök till dråp

Skottlossningen som skedde i Björneborg på fredagskvällen utreds som försök till dråp, uppger polisen i sydvästra Finland.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.