Björn Kronholm

Monday, 22 January, 11:35

Nyheter om Björn Kronholm

Sortering: Relevans | Senaste
Sydöstran - 07 dec 17 kl. 07:09

Matilda har två jobb samtidigt

Allt fler unga i Blekinge slipper gå arbetslösa. Sydöstran har träffat 20-åriga Matilda Kronholm från Karlskrona som till och med har flera jobb..

ÖstersundsPosten - 18 nov 17 kl. 09:00

1,9 miljoner kronor för lantbruksfastighet i Hallen

Försäljningen av lantbruksfastigheten på adressen Ågårdarna 830 i Hallen är nu klar. Nya ägare blir Lilian Bernice Kronholm, 59, och Åke Lennart Sved, 64, från Östersund, som köper fastigheten av ....

Länstidningen i Jämtland - 18 nov 17 kl. 09:00

1,9 miljoner kronor för lantbruksfastighet i Hallen

Försäljningen av lantbruksfastigheten på adressen Ågårdarna 830 i Hallen är nu klar. Nya ägare blir Lilian Bernice Kronholm, 59, och Åke Lennart Sved, 64, från Östersund, som köper fastigheten av ....

Nyan - 07 nov 17 kl. 11:22

Fantasin flödar i Femmornas skrivstafett

Projektet Femmornas skrivstafett involverar alla Ålands femteklassare. Nya Åland var med när klass 5a i Vikingaåsens skola jobbade med sitt kapitel till den gemensamma berättelsen.
Händer viftar ivrigt i luften och läraren Irma Wilenius har fullt upp med att hinna skriva ner alla idéer på tavlan i klassen.

Nyan - 12 dec 17 kl. 09:30

Kronholm prisas för upprop

Ida Kronholm och arbetsgruppen som startade det finlandssvenska uppropet #dammenbrister får Vänsterförbundets kvinnosektions feminist-pris. Priset delades ut på måndageftermiddagen i Helsingfors. Nya Åland talade med Ida Kronholm per telefon innan prisutdelningen.

SmålandsPosten - 25 okt 17 kl. 18:41

Carins initiativ blev en ljusglimt på äldreboendet

När kvällar och morgnar blir mörkare och mörkare finns sommarljuset fortfarande kvar på Konga allhus. På eget initiativ har Carin Kronholm inrett ett ljusrum på boendet. Förhoppningen är att det ska pigga upp omsorgstagare och personal..

YLE - 07 sep 17 kl. 16:00

Tomt energilager blev den största utmaningen i bergslopp på 170 km

I de franska bergen gick Ultra Trail du Mont-Blanc (UTMB) av stapeln i helgen. Bland de 2500 deltagarna fanns Jakobstadsbon Ida Kronholm med målet att springa 170 km på två dygn. Genom lottdragning hade Ida Kronholm fått startplats i UTMB, ett av världens tuffaste lopp.

Nyan - 22 sep 17 kl. 18:50

Nu finns ”Åland” även i Bangkok

Åländske frilansjournalisten Axel Kronholm i Göteborg fick bifogade bild av en kompis i Bangkok. – Han noterade att en butik med namnet ”Åland” har öppnat i ett av stadens större shoppingcentrum under sommaren, berättar Axel, som jobbat vid Nya Åland. Den sydkoreanska klädaffären Åland har noterats i Nyans spalter några gånger tidigare.

YLE - 03 sep 17 kl. 17:56

Femte raka Jarosegern – Kula visade vägen med hattrick

FF Jaro vann sin femte raka match i division ett när man slog Grankulla IFK på hemmaplan med hela 5-1 (3-1). I toppstriden vände FC Honka ett underläge på hemmaplan och besegrade KPV med 3-1 (0-1). Jakten på den femte raka segern i division ett började bra när Seth Paintsil gjorde sitt sjunde mål för säsongen efter bara 15 minuters spel.

NSD - 22 aug 17 kl. 14:45

Drömmen är nådd – Luleåbon klar för VM i Ironman

Med ett nytt personbästa nådde Patrik Kronholm sin dröm..

YLE - 06 aug 17 kl. 15:35

Helander slog till igen – kastade nytt rekord

IF Raseborgs Oliver Helander har igen kastat nytt personligt rekord. Helander fick upp 80,25 i junior-FM i Kauhava och förbättrade det tidigare rekordet med 21 centimeter. Oliver Helander har kommit tillbaka på ett lysande sätt efter sin armbågsskada.

YLE - 27 jul 17 kl. 05:05

Kallt väder en utmaning för simskolor - "Vi behöver fundera på nya lösningar"

Den kalla sommaren har varit besvärlig för simskolor som ordnas utomhus. Det maximala antalet elever per simskola är 60, men på ett ställe i Korsholm anmäldes endast 22 elever. Susanne West, verksamhetsledare för Folkhälsan i Korsholm, säger att det nog varit mer utmanande att få elever till simskolorna i år.

Corren - 23 jul 17 kl. 20:00

Kärleken till hantverk ledde henne till cosplay

För sju år sedan föll Sabina Kronholm för cosplay..

Nyan - 14 jul 17 kl. 11:38

Ny projektledare för litteraturdagar

– Jag kände direkt då jag såg annonsen att det är det här som jag vill göra. Ida Kronholm håller i trådarna för Mariehamns litteraturdagar 2018.
Jomalabördiga Ida Kronholm har utsetts till Katarina Gäddnäs efterträdare som projektledare för Mariehamns litteraturdagar 2018.

Expressen - 07 jul 17 kl. 07:00

Sveriges ovilja att stöta sig med Dhaka är livsfarlig

Utrikesdepartementet har JO-anmälts för att ha låtit främmande makt kränka svensk yttrandefrihet.
Axel Kronholm varnar för att oviljan att stöta sig med Bangladesh är livsfarlig..

Expressen - 22 maj 17 kl. 12:41

Låt Tovas död hjälpa andra kvinnor att ta sig ur destruktiva relationer

Jag tänker fortfarande att han var för ung för att förstå, för trasig och om han hade haft en stadigare familj så hade det inte blivit så här. Allt det kanske är sant men det gör det inte mer okej, skriver Eliin Kronholm..

Expressen - 06 jun 17 kl. 14:27

Villa i Helsingborg brann i fasaden

En villa i Helsingborg har brunnit under tisdagen.Det var en mindre brand i fasaden.– Vi är kvar på platsen, säger Marcus Kronholm, inre befäl vid räddningstjänsten..

YLE - 25 maj 17 kl. 19:17

Säsongens första fullträffar för GrIFK – tappade tvåmålsledning i slutminuterna

Grankulla IFK hade spelat fyra matcher i fotbollsettan utan att göra mål. I den femte smällde det äntligen, men slutet av matchen blev mindre rolig. Efter en mållös första halvlek mellan hemmalaget AC Oulu och Grankulla IFK lyckades gästarna två gånger efter paus.

YLE - 08 maj 17 kl. 11:00

Vinnarna i SFV:s Arvid Mörne-tävling utsedda

Svenska folkskolans vänner delade på måndagen ut pris i sin årliga litteraturtävling för unga, Arvid Mörne-tävlingen. I år gällde tävlingen noveller. Sammanlagt 81 tävlingsbidrag skickades in, jämfört med 64 bidrag året innan, då tävlingen gällde dikter.

YLE - 06 maj 17 kl. 18:14

Bra andra halvlek gav Jaro seger över Ekenäs IF

Jakobsatdslaget Jaros starka insats i andra halvleken gav full pott i fotbollens division 1 på lördagen. Ekenäs IF fick ge sig på hemmaplanen. Slutresultatet blev 0-2 (0-0).

YLE - 11 apr 17 kl. 13:15

Skogsägare: Farmområdet i Jakobstad borde klassas som industriområde

Tålamodet börjar ta slut för skogsägarna runt farmområdet i Jakobstad. Vestersundsby delägarlag vill inte ha rollen som övervakare av vattenreningen och besvikelsen på stadens agerande är stor. Enligt delägarlaget svämmar vattnet fortsättningsvis över från uppsamlingsbassängerna två gånger om året och rinner orenat ut i Vallbäcken och vidare ut i havet till Fäbodaviken.

YLE - 11 apr 17 kl. 20:00

Farmområdet i Fäboda får svidande kritik från politiker

Farmområdet i Fäboda borde ses som ett storskaligt industriområde säger Anders H Byggmästar, ordförande för miljö- och byggnadsnämnden i Jakobstad. Kanske vore det bästa att riva upp tillstånden och börja om från grunden. Just nu rinner vatten från det stora farmområdet i Fäboda direkt ut i Fäbodaviken utan att passera reningsverk.

YLE - 09 apr 17 kl. 20:22

SFP styr ensamt Korsnäs

SFP kommer som enda parti att svinga klubban i Korsnäs fullmäktige framöver. SFP fick 94,7 procent av rösterna och knep därmed samtliga 21 mandat. 14 ledamöter är omvalda, sju är nya.

YLE - 28 feb 17 kl. 19:03

Österbottniska kandidater klara för val

Kandidatlistorna inför vårens kommunalval är nu klara och valkampanjen kan köra igång på allvar. Listorna granskas och verifieras under de närmaste dagarna av kommunernas centralvalnämnder, som fastställer dem den 9 mars. Själva valdagen är den 9 april och de nya fullmäktigeledamöterna inleder sitt arbete den 1 juni.

YLE - 31 jan 17 kl. 10:50

Efterlysningen 31.1

Flera slalomutrustningar och bildelar efterlyses den här veckan. Den mest ovanliga efterlysningen är en stolpmonterad parkeringsmätare. Jag gör ett nytt försök och efterlyser en fjärrkontroll till min Yamaha förstärkare (Rx-v596rds).

Trelleborgs Allehanda - 14 jan 17 kl. 18:46

Hoppet lever för Palmstaden

Palmstaden skrällde och besegrade Röke med 8–5. Nu är laget bara två poäng bakom Landskrona på säker mark. På torsdag möts lagen i Södan.

Trelleborgs Allehanda - 27 nov 16 kl. 21:00

PIK måste lyfta under andra halvan

Palmstaden förlorade borta mot Halmstad och går nu på VM-uppehåll som nästjumbo i division ett. – Halmstad gör det bra i slutet, vi fick aldrig någon press på dem, sa PIK-tränaren Henrik Kronholm efter förlusten med 5–9..

YLE - 26 nov 16 kl. 16:01

FF Jaro har elvan klar - viktig mittfältare förlängde

FF Jaro presenterade på lördagskvällen sitt elfte kontrakt för säsongen 2017 i fotbollens division ett. Senast i raden att skriva på är mittfältaren Thomas Kula. Kula återvände till FF Jaro och Jakobstad efter två ligaäsonger i VPS.

Skånskan - 19 okt 16 kl. 17:41

Gipsad arm populärt på Svedalas vårddag

SVEDALA Niondeklassare med armarna i gips var en vanlig syn på Naverlönnskolan under onsdagen. Det var inte olyckan som drabbat dem utan gipset var ett resultat av ett besök där olika yrken inom vård och omsorg bjöd på praktiska exempel på vad de arbetar med.Under förmiddagen besökte ett 60-tal elever Naverlönnsalen i kommunhuset.

Trelleborgs Allehanda - 15 okt 16 kl. 20:30

Uppryckning räckte inte för PIK

Palmstaden ryckte upp sig i sista perioden, men fick inte med sig någon poäng från bortamötet med Landskrona i division ett. – Hedersamma förluster ger inga poäng, tyvärr, sa PIK-tränaren Henrik Kronholm efter Landskronasegern med 5–4..

Skånskan - 18 okt 16 kl. 20:43

Brand i radhuslänga – flera lägenheter förstörda

Bjuv En brand har brutit ut i en radhuslänga på Krongatan i Bjuv. Tre lägenheter har totalförstörts, men ingen människa ska enligt uppgift ha kommit till skada.Räddningstjänsten fick larm om branden vid klockan 17.

Expressen - 18 okt 16 kl. 23:18

Personbil har voltat – vägen avstängd

En personbil har voltat på Österleden i Helsingborg. Vägen är just nu stängd för trafik i norrgående riktning. – Men det verkar inte vara några personskador, föraren har själv lyckats ta sig ur bilen, säger Marcus Kronholm, inre befäl på räddningstjänsten i nordvästra Skåne..

DN - 18 okt 16 kl. 19:54

Svår brand i radhuslänga

Tre lägenheter i en radhuslänga i Bjuv har totalförstörts vid en brand som fortfarande pågår. ”Vi försöker rädda de övriga två lägenheterna i längan”, säger Marcus Kronholm, inre befäl vid räddningstjänsten..

YLE - 15 okt 16 kl. 17:46

Ekenäs IF förlorade mot Jaro – fortsätter ändå i division 1

FF Jaro for iväg med segern från Centrumplan i Ekenäs i fotbollens division 1 på lördag (15.10) eftermiddag. Trots förlusten blev det ändå klart att Ekenäs IF spelar på den näst högsta serienivån i fotboll också säsongen 2017.

YLE - 02 okt 16 kl. 20:14

Hoppet lever för Jaro – tog måsteseger

Jaro grep sista halmstrået i kampen om en plats i ligakvalet. Nu behöver Jakobstadslaget hjälp från annat håll för att kunna fullborda en otrolig vändning på säsongen. I våras var det krisrubriker runt Jaro efter att de klena resultaten avlöst varandra.

Nyan - 08 maj 17 kl. 11:31

Ida Kronholm fick hedersomnämnande

Ida Kronholm från Jomala tilldelades ett hedersomnämndande i årets Arvid Mörne-tävling.
Ida Kronholms novell ”Jag är 25 år och expansiv” är den första novell Ida Kronholm skrivit.

– Jag skriver egentligen inte noveller.

Trelleborgs Allehanda - 05 sep 16 kl. 03:00

Ungt nyförvärv ska lyfta Palmstaden

Jakob Åström, 19 år, gjorde 17 matcher med Höllviken i allsvenskan förra säsongen. Kommande säsong spelar han för Palmstaden. – En spelare med mycket boll i sig som vi kommer att få stor nytta av, säger tränaren Henrik Kronholm..

Trelleborgs Allehanda - 26 jul 16 kl. 03:00

20-årig forward klar för Palmstaden

Ett nyförvärv är redan i hamn och en lovande spelare har flyttats upp från juniorlaget. Palmstadens nya tränare, Henrik Kronholm, tror dock att laget kan behöva fler förstärkningar inför säsongen i division ett..

Nyan - 16 jun 16 kl. 12:52

Ålänning med i Förlagets nya podd

Förlaget har inlett ett nytt poddsamarbete, Folkets podd. Gänget som poddar består av journalistikstuderandena Ida Kronholm från Åland, Lina Raunio från Västnyland, Jonna Haikonen från Helsingfors och Jonas Forsbacka från Österbotten. Podden handlar om sex och samhälle, popkultur, politik och fest.

YLE - 20 maj 16 kl. 08:19

Eleverna vid Kyrkostrands-Jungmans skola är redo för stafett

Heja Kyrkostrand! Heja Kyrkostrand! Eleverna vid Kyrkostrands-Jungmans skola i Jakobstad är taggade.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.