Bildningsnämnden

Wednesday, 20 February, 11:10

Nyheter om Bildningsnämnden

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 25 jan 19 kl. 08:52

"Korsholm behöver gå djupare i det här ärendet" - politiker vill utreda finskspråkigas situation i kommunen

Korsholm behöver göra en mer omfattande utredning över läget för de finskspråkiga i kommunen. Det anser Bildningsnämnden som remitterade en motion i ärendet..

SmålandsPosten - 22 jan 19 kl. 16:12

Inget gehör för V-förslag om mindre barngrupper

I juni förra året föreslog Vänsterpartiet att Bildningsnämnden skulle få i uppdrag att minska barngruppernas storlek. Förslaget fick inget gehör när kommunstyrelsen sammanträdde under måndagen..

Barometern - 17 jan 19 kl. 16:13

Nämnd valde arbetsutskott

Bildningsnämnden har samlats för sitt första sammanträde för mandatperioden. Valärenden och information stod på dagordningen..

Skånskan - 07 jan 19 kl. 15:00

”Vi har redan en del läxhjälp under skoltid”

SVALÖV Vänsterpartiets Agneta Lenander vill se en mer effektivare skola och ge eleverna en större chans att klara skolarbetet.I en motion vill hon därför att Bildningsnämnden går in och gör insatser som gör verkan: Läxläsning ska ske på skoltid och med hjälp av skolans personal.
Hjälpen ska dessutom schemaläggas och på ordinarie skoltid, allt för att underlätta planeringen för både elever och föräldrar samt skolskjuts.

YLE - 24 jan 19 kl. 11:10

Bildningsnämnden ger tummen upp för ny skolbyggnad i Ingå - men den ska rymma många elever

Efter långa uträkningar konstaterade tekniska nämnden i slutet av 2018 att det är lönsammast att bygga en ny skolbyggnad istället för att renovera Kyrkfjärdens skola. Bildnings- och välfärdsnämnden håller med, men tycker ändå man tänkt för småskaligt..

YLE - 16 dec 18 kl. 14:22

Inga stora privata dagvårdsbolag till Raseborg - nej till servicesedlar i småbarnspedagogiken

Det blir inga servicesedlar inom småbarnspedagogiken i Raseborg. Det beslutade Bildningsnämnden efter omröstning på tisdagen..

Skånskan - 20 dec 18 kl. 15:00

Veteranen tillbaka i rampljuset

SVALÖV Aase Jönsson har jobbat politiskt i många år, men fick ofrivilligt avstå fullmäktigeuppdragen under fyra år.
Kristdemokraterna åkte ur samlingen med minsta möjliga marginal 2014, men är nu tillbaka.För Aase Jönssons del tar hon nu över ordförandeklubban i socialnämnden, ett område som ligger henne varmt om hjärtat:
– Jag har under flera år jobbat med de här frågorna.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 06:00

Tennisklubb hoppas på politisk bollkänsla

furulund 2015 grundade några entusiaster Ljungvalla Tennisklubb. Bara tre år senare har föreningen 150 medlemmar – men bara en utomhusbana.
Nu hoppas klubben att politikerna vill rusta upp de båda andra planerna på Ljungvalla idrottsplats.

YLE - 11 dec 18 kl. 19:37

Ingen förskola i anslutning till skolorna i Raseborg - bildningsnämnden bromsar förslag

Det blir inga stora förändringar i förskoleverksamheten i Raseborg hösten 2019. Endast två mindre skolor får förskola..

Barometern - 13 dec 18 kl. 15:26

Kompiskort ska ge möjlighet till fler aktiviteter

Bildningsnämnden vill införa kompiskort för funktionshindrade. Med kortet ska en kompis få följa med gratis på olika aktiviteter..

SmålandsPosten - 12 dec 18 kl. 16:36

Beslut om ersättning var bortglömt

När Bildningsnämndens förvaltningsadministratör gick igenom gamla protokoll hittade hon ett bortglömt beslut från år 1994 som säger att gymnasieelever med långt till bostaden ska få ekonomisk ersättning. Nu höjer Bildningsnämnden ersättningen..

Trelleborgs Allehanda - 12 dec 18 kl. 17:50

Krympt förskola vid Allén förkastas – vill stryka den helt

Om det inte blir minst åtta avdelningar i den nya förskolan vid Allén så är det inte lönt att bygga någon alls. Bildningsnämnden anser att den nya förskolan ska strykas helt ur framtidsplanerna för Övre och området däromkring..

Barometern - 12 dec 18 kl. 14:58

Gemensamma mål behövs på fritidsgårdar

Bildningsnämnden säkerställer inte att fritidsgårdarna i kommunen drivs på ett ändamålsenligt sätt. Det framgår av en aktuell granskning..

Nyan - 11 dec 18 kl. 17:00

Nya lärartjänster planeras i stan

Stadsstyrelsen ska besluta om inrättandet om nya lärartjänster. Det är fråga om jobb som redan existerar som tidsbegränsade kontrakt. Eftersom behovet bedöms som långsiktigt vill man nu ge lärarna fast anställning.

Skånskan - 09 dec 18 kl. 07:00

Så här kan Kävlinge styras nästa mandatperiod

Kävlinge Det blir idel bekanta namn som ordföranden för de stora politiska nämnderna de kommande fyra åren.
Åtminstone om valberedningens förslag i Moderaterna och Liberalerna röstas igenom i helgen.– Jag vill inte föregå valberedningen, säger Pia Almström (M), som väntas få fortsatt förtroende som kommunstyrelsens ordförande den kommande mandatperioden.

Skånskan - 08 dec 18 kl. 15:00

Föräldrar kan tvingas till Tågarp för förskoleplats

SVALÖV Problemen på förskolorna i Svalövs centrum fortsätter.
Barnomsorgsplatser lyser med sin frånvaro, så pass mycket att en snabbutredning ska startas upp för att ge svar på hur och var alla barn ska få plats i framtiden.– Bildningschef Hans Dahlkvist håller i trådarna.

Skånskan - 09 dec 18 kl. 07:00

Lika många pojkar som flickor klarar målen

kävlinge Efter att under i fjor rankats som 88 bland landets skolkommuner, långt från målet att vara bland de 20 bästa ändrade politikerna nyligen strategi.
Då kom beskedet att Kävlinge nu är på just plats 20 i Sveriges kommuner och landstings ranking.– Vi har samma mål.

Barometern - 07 dec 18 kl. 16:00

C-politiker överklagar förskolebeslut

Fullmäktiges beslut om att ge Bildningsnämnden 2,1 miljoner extra för att kunna betala hyran för en ny förskola och matsal i Bergkvara har överklagats till förvaltningsrätten..

Alingsås tidning - 03 dec 18 kl. 19:58

Gunnar Andersson (M) nytt kommunalråd

Efter en längre tids osäkerhet är det klart med ny ordförande i kommunstyrelsen (kommunalråd) i Herrljunga. Helt odramatiskt valdes Gunnar Andersson (M). Mats Palm (S) blir oppositionsråd.

Skånskan - 26 nov 18 kl. 20:12

Alliansen ställer hårdare krav på flyktingar

Kävlinge Alliansen presenterade på måndagen sina första gemensamma satsningar efter valet. På nästan alla områden utlovas förbättringar de kommande fyra åren.
Men det blir också tydligare krav på personer som uppbär försörjningsstöd, inte minst flyktingar.

YLE - 30 nov 18 kl. 12:47

Centrumskolan i Hangö kan upphöra hösten 2019 – ingen dramatik i beslutet

Centrumskolan i Hangö dras in från och med början av augusti 2019. Det föreslår Bildningsnämndens svenska sektion Bildningsnämnden i Hangö..

Skånskan - 25 nov 18 kl. 11:00

Färdigförhandlat om styre

Kävlinge De fyra partierna i alliansen har, två och en halv månad efter valet, kommit överens om hur Kävlinge ska styras de kommande fyra åren.På måndag ska de presentera vilka satsningar den vill göra, men redan nu står det klart vilken riktning alliansen vill gå.
– Jag är glad att vi tillsammans i alliansen både kan presentera en politisk plattform som utvecklar Kävlinge kommun och en budget som ger trygghet och möjlighet till satsningar trots att det väntar svårare tider.

YLE - 21 nov 18 kl. 16:47

Elevantalet rasar i Sjundeå - prognos visar minskning med över hälften i antal förskolebarn

Om inte inflyttningen ökar i Sjundeå så kommer en stor del av skolbänkarna snart att gapa tomma. Det visar en prognos som Bildningsnämnden ska ta del av under sitt möte på onsdag (21.11)..

Barometern - 19 nov 18 kl. 20:00

Torsås: gångtunnel behöver underhåll

Gångtunneln under Allfargatan har brister och behöver ses över. Bildningsnämnden skickar över ärendet till tekniska nämnden..

Trelleborgs Allehanda - 16 nov 18 kl. 19:00

Flytt av Komvux genomförs redan till hösten

De högljudda klagomålen hjälpte inte. Det nya politiska styret är fast beslutet att flytta Komvux från Bildningsnämnden till arbetsmarknadsnämnden. Detta ska vara genomfört redan till höstterminsstarten 2019..

Skånskan - 15 nov 18 kl. 15:00

Miljoner saknas i skolorna

SVALÖV Fortsatt röda siffror gäller för Bildningsnämnden i Svalöv.
Totalt saknas 10,2 miljoner kronor och den största posten är gymnasiet som saknar 7,8 miljoner kronor.Nu handlar det inte om Svalövs egen skola, mer om de Svalövsungdomar som studerar utanför kommungränserna.

Alingsås tidning - 06 nov 18 kl. 05:30

Regnbågsflaggan hissades

I går, måndag, flaggades det med regnbågsflaggor vid skolorna i Herrljunga kommun. Detta för att manifestera allas lika värde.
Enligt skollagen är det ett krav att landets kommuner årligen ska upprätta och arbeta efter likabehandlingsplaner.

Skånskan - 15 nov 18 kl. 15:43

Klart vilka som får stipendier

Kävlinge Politikerna i Bildningsnämnden har beslutat vem som ska få årets stipendier ur stiftelsen Nils Andréassons minnesfond.Totalt får 20 studenter dela på 591 500 kronor ur fonden, ur vilken studenter med rötter i främst Furulund och Stävie kan söka.
Den högsta stipendiesumman, 91 000 kronor, får Maxine Persson som studerar till civilingenjör med inriktning på väg och vatten.

Trelleborgs Allehanda - 12 nov 18 kl. 15:00

Massiv kritik mot att Komvux och gymnasiet skiljs åt

Förslaget att skilja Komvux från Bildningsnämnden och lägga den under arbetsmarknadsnämnden får massiv kritik från flera håll. Fackförbund, lärare och politiker över blockgränserna är överens om att det är en dålig idé..

Trelleborgs Allehanda - 09 nov 18 kl. 05:00

Moderater oense om den nya organisationen

Komvux och svenska för invandrare, SFI, kommer efter nyår att flyttas från Bildningsnämnden till arbetsmarknadsnämnden. Men förändringen får kritik inom Moderaterna..

Barometern - 08 nov 18 kl. 08:16

Centern nominerade till styrelser och nämnder

Centerns Magnus Larsson, som varit ordförande i Bildningsnämnden de senaste fyra åren, bli kvar i nämndens presidium - nu som andre vice ordförande. Oskarshamn.

Corren - 02 nov 18 kl. 11:30

De tar över Motalas tunga nämnder

Alliansen i Motala har nu nominerat vilka som ska leda de tunga beslutsinstanserna Bildningsnämnden, socialnämnden och samhällsbyggnadsnämnden..

Nyan - 01 nov 18 kl. 18:00

Motion mot HBTQ-info förkastad

Motionen om att göra Regnbågsfyrens besök i skolorna frivilliga för eleverna och undersöka intresset för besöken genom en enkät fick inte gehör i stadsfullmäktige. Fullmäktigeledamoten Stephan Toivonen (ÅD) skrev i sin motion att Regnbågsfyren är en förening med politiska mål och att man i Finland har traditionen att hålla skolorna fria från politisk påverkan. Bildningsnämnden skriver i sitt utlåtande att Regnbågsfyren är politiskt obunden och att skolbesöken görs av personer med specialanpassad informatörsutbildning.

Barometern - 26 okt 18 kl. 16:46

S och M i gemensam budget i Oskarshamn: Extra pengar utlovas till skolan

Extra tillskott till både socialnämnden och Bildningsnämnden, sänkt bygglovsavgift och ett uppdrag som ska leda till att LOV, Lagen om valfrihet, kan införas inom hemtjänsten..

Skånskan - 26 okt 18 kl. 15:00

Efterlängtat u-råd nära

SVALÖV Ett ungdomsråd i Svalöv rycker allt närmare.
Kommunstyrelsen gav sin välsignelse på sitt senaste möte och nu ska högsta insatsen, fullmäktige ge det definitiva klartecknet.– Det här beslutet är jätteviktigt.

Barometern - 18 okt 18 kl. 16:23

Förskolan har slitna lokaler

Några av politikerna i Bildningsnämnden har gjort verksamhetsbesök på ett antal förskolor..

Barometern - 18 okt 18 kl. 11:56

Oklarheter om Sahara-projektet

Saharaområdet mellan torget och hembygdsparken i Torsås ska rustas och moderniseras för ett par miljoner kronor. Men det är oklart om satsningen innebär ökade kostnader för Bildningsnämnden..

Skånskan - 15 okt 18 kl. 13:20

Fritidsbank får nej från politiker

Kävlinge I ett e-förslag lyfte en invånare fram idén om att barn kostnadsfritt skulle kunna låna idrottsutrustning i en så kallad fritidsbank.
Nu säger politikerna i Bildningsnämnden nej till förslaget.Tjänstemännen på bildningskansliet har räknat ut att det skulle kosta 915 000 kronor att starta och driva en fritidsbank under det första året.

Barometern - 04 okt 18 kl. 15:28

Nej till skalad potatis i förskolan

Bildningsnämnden vill inte återinföra skalad potatis i köken i kommunens förskolor. Det står klart sedan nämnden yttrat sig över ett medborgarförslag..

Nyan - 03 okt 18 kl. 08:00

Föglö hyr köksmodul

FÖGLÖ . Bildningsnämnden har beslutat att man ska hyra en modul där skolmaten för Föglö grundskola ska lagas under läsåret 2018–2019 då skolan renoveras. Att hyra köket i ungdomslokalen Vikingaborg föll inte väl ut eftersom ÅMHM hade ”ganska mycket synpunkter” på lokalen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.