Bildningsnämnden

Wednesday, 12 December, 02:38

Nyheter om Bildningsnämnden

Sortering: Relevans | Senaste
Trelleborgs Allehanda - 16 nov 18 kl. 19:00

Flytt av Komvux genomförs redan till hösten

De högljudda klagomålen hjälpte inte. Det nya politiska styret är fast beslutet att flytta Komvux från Bildningsnämnden till arbetsmarknadsnämnden. Detta ska vara genomfört redan till höstterminsstarten 2019..

Skånskan - 15 nov 18 kl. 15:00

Miljoner saknas i skolorna

SVALÖV Fortsatt röda siffror gäller för Bildningsnämnden i Svalöv.
Totalt saknas 10,2 miljoner kronor och den största posten är gymnasiet som saknar 7,8 miljoner kronor.Nu handlar det inte om Svalövs egen skola, mer om de Svalövsungdomar som studerar utanför kommungränserna.

Alingsås tidning - 06 nov 18 kl. 05:30

Regnbågsflaggan hissades

I går, måndag, flaggades det med regnbågsflaggor vid skolorna i Herrljunga kommun. Detta för att manifestera allas lika värde.
Enligt skollagen är det ett krav att landets kommuner årligen ska upprätta och arbeta efter likabehandlingsplaner.

Skånskan - 15 nov 18 kl. 15:43

Klart vilka som får stipendier

Kävlinge Politikerna i Bildningsnämnden har beslutat vem som ska få årets stipendier ur stiftelsen Nils Andréassons minnesfond.Totalt får 20 studenter dela på 591 500 kronor ur fonden, ur vilken studenter med rötter i främst Furulund och Stävie kan söka.
Den högsta stipendiesumman, 91 000 kronor, får Maxine Persson som studerar till civilingenjör med inriktning på väg och vatten.

Trelleborgs Allehanda - 12 nov 18 kl. 15:00

Massiv kritik mot att Komvux och gymnasiet skiljs åt

Förslaget att skilja Komvux från Bildningsnämnden och lägga den under arbetsmarknadsnämnden får massiv kritik från flera håll. Fackförbund, lärare och politiker över blockgränserna är överens om att det är en dålig idé..

Trelleborgs Allehanda - 09 nov 18 kl. 05:00

Moderater oense om den nya organisationen

Komvux och svenska för invandrare, SFI, kommer efter nyår att flyttas från Bildningsnämnden till arbetsmarknadsnämnden. Men förändringen får kritik inom Moderaterna..

SmålandsPosten - 27 nov 18 kl. 06:46

Bildningsnämnden krävs på pengar av annan nämnd

Bristande dokumentation av städningen på Urshultsskolan ger nu Bildningsnämnden 5 000 kronor i böter, enligt en dom från Mark- och miljödomstolen..

SmålandsPosten - 26 nov 18 kl. 22:49

Bildningsnämnden avskriver 23 000 kronor för obetalda avgifter

Bildningsnämnden avskriver i år 23 000 kronor för fordringar som ännu inte har kommit in. Orsaken är att osäkra fordringar inte får redovisas i bokslutet..

Barometern - 08 nov 18 kl. 08:16

Centern nominerade till styrelser och nämnder

Centerns Magnus Larsson, som varit ordförande i Bildningsnämnden de senaste fyra åren, bli kvar i nämndens presidium - nu som andre vice ordförande. Oskarshamn.

Corren - 02 nov 18 kl. 11:30

De tar över Motalas tunga nämnder

Alliansen i Motala har nu nominerat vilka som ska leda de tunga beslutsinstanserna Bildningsnämnden, socialnämnden och samhällsbyggnadsnämnden..

Nyan - 01 nov 18 kl. 18:00

Motion mot HBTQ-info förkastad

Motionen om att göra Regnbågsfyrens besök i skolorna frivilliga för eleverna och undersöka intresset för besöken genom en enkät fick inte gehör i stadsfullmäktige. Fullmäktigeledamoten Stephan Toivonen (ÅD) skrev i sin motion att Regnbågsfyren är en förening med politiska mål och att man i Finland har traditionen att hålla skolorna fria från politisk påverkan. Bildningsnämnden skriver i sitt utlåtande att Regnbågsfyren är politiskt obunden och att skolbesöken görs av personer med specialanpassad informatörsutbildning.

Barometern - 26 okt 18 kl. 16:46

S och M i gemensam budget i Oskarshamn: Extra pengar utlovas till skolan

Extra tillskott till både socialnämnden och Bildningsnämnden, sänkt bygglovsavgift och ett uppdrag som ska leda till att LOV, Lagen om valfrihet, kan införas inom hemtjänsten..

Skånskan - 26 okt 18 kl. 15:00

Efterlängtat u-råd nära

SVALÖV Ett ungdomsråd i Svalöv rycker allt närmare.
Kommunstyrelsen gav sin välsignelse på sitt senaste möte och nu ska högsta insatsen, fullmäktige ge det definitiva klartecknet.– Det här beslutet är jätteviktigt.

Barometern - 18 okt 18 kl. 16:23

Förskolan har slitna lokaler

Några av politikerna i Bildningsnämnden har gjort verksamhetsbesök på ett antal förskolor..

Barometern - 18 okt 18 kl. 11:56

Oklarheter om Sahara-projektet

Saharaområdet mellan torget och hembygdsparken i Torsås ska rustas och moderniseras för ett par miljoner kronor. Men det är oklart om satsningen innebär ökade kostnader för Bildningsnämnden..

Skånskan - 15 okt 18 kl. 13:20

Fritidsbank får nej från politiker

Kävlinge I ett e-förslag lyfte en invånare fram idén om att barn kostnadsfritt skulle kunna låna idrottsutrustning i en så kallad fritidsbank.
Nu säger politikerna i Bildningsnämnden nej till förslaget.Tjänstemännen på bildningskansliet har räknat ut att det skulle kosta 915 000 kronor att starta och driva en fritidsbank under det första året.

Barometern - 07 nov 18 kl. 14:41

Bildningsnämnd sa nej till ny förskola

Bildningsnämnden tog upp förskolan i Bergkvara som ett extraärende. Den här gången röstade en majoritet för att säga nej till bygget..

Barometern - 04 okt 18 kl. 15:28

Nej till skalad potatis i förskolan

Bildningsnämnden vill inte återinföra skalad potatis i köken i kommunens förskolor. Det står klart sedan nämnden yttrat sig över ett medborgarförslag..

Nyan - 03 okt 18 kl. 08:00

Föglö hyr köksmodul

FÖGLÖ . Bildningsnämnden har beslutat att man ska hyra en modul där skolmaten för Föglö grundskola ska lagas under läsåret 2018–2019 då skolan renoveras. Att hyra köket i ungdomslokalen Vikingaborg föll inte väl ut eftersom ÅMHM hade ”ganska mycket synpunkter” på lokalen.

Barometern - 30 sep 18 kl. 11:00

Flest politiska avhopp från bildningsnämnden

Under den gångna mandatperioden har 25 avhopp registrerats i politiska förtroendeuppdrag i Torsås kommun. Men det är en bråkdel vid en jämförelse med exempelvis Nybro kommun..

Barometern - 28 sep 18 kl. 15:17

Incidenter i grundskolan ska redovisas

Bildningsnämnden ska redovisa statistik för incidenter i grundskolan, hur det sett ut tidigare läsår och om det har blivit bättre eller sämre..

Barometern - 26 sep 18 kl. 16:33

Förskolor nästa etapp

Bildningsnämnden har beslutat gå vidare i projekteringen för en förskola med fyra avdelningar i före detta Mjölnerskolan. En uppfräschad och anpassad utemiljö ingår i projektet..

Alingsås tidning - 22 sep 18 kl. 05:30

Parkourbana på upprustad skolgård

Altorpskolans utemiljö håller just nu på att rustas upp. Bland annat får högstadieeleverna en helt ny parkourbana.
– Jag tror att det här blir väldigt positivt, säger rektor Erik Bjurström.

Trelleborgs Allehanda - 20 sep 18 kl. 19:00

Bildningsnämnden: ”Glöm inte Östra skolan när ringvägen byggs”

Östlig infart och ringväg i all ära. Men det är viktigt att se till eleverna på Östra skolan, menar skolpolitikerna..

Trelleborgs Allehanda - 20 sep 18 kl. 15:00

Strid om vem som ska ta notan för skolmaten

Bildningsnämnden är inte villig att betala ytterligare 5,2 miljoner kronor till serviceförvaltningen för skolmaten. Det får servicenämndens ordförande att reagera: ”Vi måste få betalt”, säger Tomas Tigerschiöld (MP)..

Barometern - 19 sep 18 kl. 13:05

Bidrag till filmfestival

Film i Glasriket föreslås få 6 000 kronor i kulturbidrag av Bildningsnämnden till årets filmfestival..

Skånskan - 19 sep 18 kl. 09:00

Kryssad KD-politiker förvånad över stödet

Kävlinge Hon drev ingen personvalskampanj. Trots det lyckades kristdemokraten Jessica Presits knipa parties enda plats i kommunfullmäktige framför näsan på partikamraten Peter Rugarn.
– Jag är väldigt förvånad, säger hon.

Barometern - 06 sep 18 kl. 14:54

Centern vill bygga ny sporthall

Centerpartiet vill att Bildningsnämnden tar ett tydligare ledarskap ifråga om högstadiet. Dessutom vill partiet bygga en ny sporthall..

YLE - 25 okt 18 kl. 19:28

Bildningsnämnden vill inte evakuera eleverna i Keskuskoulu

Bildningsnämnden i Korsholm anser inte att eleverna i Keskuskoulu i Korsholm ska evakueras. Istället föreslår nämnden att eleverna blir kvar på skolområdet i en tillfällig skolbyggnad..

Nyan - 05 sep 18 kl. 08:00

Dagisbarn får mat från skolköket

FÖGLÖ. Barnen på kommunens daghem Myran ska få mat som lagas på skolköket i Vikingaborg medan skolan renoveras. Det har Bildningsnämnden bestämt efter att föräldrar till dagisbarnen haft en namninsamling.

Nyan - 03 sep 18 kl. 08:00

Dagisbarn får mat från skolköket

FÖGLÖ. Barnen på kommunens daghem Myran ska få mat som lagas på skolköket i Vikingaborg medan skolan renoveras. Det har Bildningsnämnden bestämt efter att föräldrar till dagisbarnen haft en namninsamling.

Trelleborgs Allehanda - 28 aug 18 kl. 12:56

Kvartetten vill lägga ner mellanstadiet på Alstads skola ”för barnens bästa”

Flytta årskurserna fyra till sex från Alstads skola. Det föreslår kvartetten som också vill införa åldersblandade klasser i årskurserna ett till tre. ”Det är för barnens bästa”, säger Sven Lindkvist (S), ordförande i Bildningsnämnden..

Trelleborgs Allehanda - 01 sep 18 kl. 00:01

Skolbussen som försvann

Bildningsnämnden beslutade och flyttade F-klass H-18 från V. Alstad till Anderslöv!.

Skånskan - 29 aug 18 kl. 09:37

Mer personal ska ge arbetsro i skolan

Kävlinge Valtemperaturen stiger för varje dag vi närmar oss den 9 september. De politiska utspelen avlöser varandra, framför allt på riksnivå. På lokalplanet är det något mer stillsamt.

SmålandsPosten - 29 aug 18 kl. 19:00

Nämnd får ja till pengar för integrationsarbete

Nu får Bildningsnämnden 4,4 miljoner kronor extra för nyanländas integration under läsåret. Kommunstyrelsen har godkänt att pengarna tas från det så kallade flyktingkontot..

Skånskan - 25 aug 18 kl. 14:00

Mobilt språkteam kvar efter lyckat år

SVALÖV För ett år sedan infördes nya rutiner på kommunens språkförskola.
Istället för att barn åkte till en och samma förskola kommer nu pedagogerna till barnen i form av ett mobilt språkteam.Resultatet har inte väntat på sig och efter en utvärdering visar det sig att barnen har fått hjälp tidigare, fler har fått hjälp, barnen behöver inte transporteras runt varje dag i taxi utan kan vara kvar i tryggheten på den ordinarie förskolan.

Skånskan - 21 aug 18 kl. 14:00

Löddebor efterlyser spontanidrottsplats

Löddeköpinge För något år sedan invigdes Kävlinge Aktivitetspark vid Vikenbadet, en anläggning som snabbt blev populär bland såväl ungdomar som vuxna.
Nu efterlyser Löddeborna en spontanidrottsplats likt den i Furulund.– En skejtpark med en spontanidrottsplats kan bli en bra mötesplats som uppmuntrar till en aktiv fritid, vilket är bra både för miljön och för hälsan, framhåller den Löddebo som skrivit medborgarförslaget om en lokal skejt- och aktivitetspark i Löddeköpinge.

Barometern - 17 aug 18 kl. 16:16

Ett steg framåt för den nya förskolan

En politisk majoritet är redo att bevilja Bildningsnämnden en årlig budgetförstärkning upp till 2,1 miljoner kronor. Detta för att kunna bygga förskola och kök i Bergkvara..

BT - 10 aug 18 kl. 08:52

Snart avgörs frågan om nattis i Herrljunga

Mellan sex och 15 barn i Herrljunga behöver nattis, omsorg på obekväma tider. Men det blir för dyrt, säger Bildningsnämnden. På måndag tar kommunstyrelsen upp frågan..

SmålandsPosten - 07 aug 18 kl. 21:35

C: "Alla elever ska få skolskjuts till närmaste skola"

Centerpartiet vill att alla ska få skolskjuts till sin närmaste skola, oavsett om det är en kommunal skola eller en friskola. Nu har partiet lämnat in en skrivelse till Bildningsnämnden..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.