Big Data

Saturday, 21 April, 05:58

Nyheter om Big Data

Sortering: Relevans | Senaste
IDG - 09 apr 18 kl. 10:58

Tricia Wang: "Så kan AI och big data hjälpa dig att ta bättre affärsbeslut"


Har du koll på begreppet "thick data"? TED-talaren Tricia Wang kom till Webbdagarna Stockholm 2018 för att berätta om hur AI och big data borde påverka dina framtida affärsbeslut..

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 09:57

E-handeln tvingar fram nya kreativa lösningar

Pressen på fysiska butiker ökar i takt med konkurrensen från näthandeln och konsumenternas stigande förväntningar på att få valuta för pengarna. Som en följd tvingas många butiker bli mer kreativa i försöken att locka dit folk. Det visar en trendanalys som Visma Retail har tagit fram utifrån världens största retailkongress i New York, och listar även årets fem största trender inom handeln.

Dagensanalys.se - 26 mar 18 kl. 13:08

Fortsatt högt tryck för digitala medieinvesteringar

Trots spekulationer kring minskade medieinvesteringar inom digitalt visar en ny rapport från Zenith på motsatsen. Enligt rapporten planerar annonsörerna att lägga 40,2 procent av den totala marknadsföringsbudgeten på digital marknadsföring, jämfört med 37,6 procent samma period föregående år. – Ökningen är en del av en större digital transformation där annonsörerna investerar i teknologi, data och innovation för att revolutionera relationerna med konsumenterna, säger Anna Hjalmarsson, VD Zenith Sverige.

Dagensanalys.se - 21 mar 18 kl. 13:24

Marknadsförare måste utveckla sin digitala analysförmåga för att nå kunderna

Enligt en undersökning som eMarketer gjort tillsammans med Adobe menar hela 65% av de tillfrågade att de behöver utveckla sin förmåga att analysera sin kunddata. Precis som i förra årets undersökning är det området viktigast för att kunna ge bästa möjliga kundupplevelse i framtiden. Det stämmer bra överens med en annan studie som visar att big data analys är kritiskt för att skapa bra kundupplevelser.

Dagens Media - 22 mar 18 kl. 14:30

Mingelbilder från Mediameccas "Big data day"

Under onsdagen hölls Mediameccas event om datadriven marknadsföring. Se bilder från eventet här..

Dagensanalys.se - 09 mar 18 kl. 14:51

Nyfikenheten i den här branschen är alldeles för låg

När jag träffar folk i branschen blir jag både rädd och lite ledsen. För det kan inte vara lätt att hela dagen behöva fejka sin kunskap och samtidigt ansvara för andras pengar. Min rädsla är att vi inte är nyfikna nog.

SR - 01 mar 18 kl. 11:03

Därför blir människor olika sjuka

Många snörvlar och nyser så här års. Men varför reagerar vi så olika på till exempel infektioner? I en ny big data-studie jämför forskarna en stor mängd gener och miljöfaktorer som påverkar vårt immunförsvar..

Dagensanalys.se - 23 feb 18 kl. 12:32

Att ställa frågor och få relevanta svar inför årets alla opinionsundersökningar

Förra veckan bjöd Surveyföreningen in till kvalitetsseminarium, och årets tema var frågemetodik och opinionsundersökningar. Med tanke på att det är valår var ämnet högaktuellt, och flera av talarna lyfte funderingar kring hur undersökare ska gå till väga för att ställa bra frågor, i synnerhet när det gäller att fånga uppfattningar kring politik. Seminariet drog ett 60-tal personer från såväl forskningsvärlden och statliga myndigheter, som media och kommersiella aktörer.

Realtid - 19 mar 18 kl. 10:23

Bättre finanstjänster med "big data"

Storskalig data eller "big data" gynnar finanskonsumenter, enligt en ny rapport från den gemensamma kommittén för de europeiska tillsynsmyndigheterna för finanssektorn..

Dagensanalys.se - 12 feb 18 kl. 13:55

Content Marketing Monstret – Vilka lyckas och vilka misslyckas

I år skall alla bygga upp ett eget Content Marketing Team. I slutet av året skall det bli spännande att se hur många av dessa som lyckades och hur många som havererade. Är det någon av er som minns Big Data trenden för ett par år sedan?

Realtid - 25 jan 18 kl. 07:00

"Förmågan att förmedla kunskapen blir viktigare än kunskapen i sig"

"Avtalshantering blir mer och mer digitaliserad och AI-inriktad. Nästa steg tror jag är inom det förberedande arbetet kring rättsutredningar i och med Big Data och språkigenkänning". Det säger Erik Johansson, vd på juristbyrån Freja Partner, till Realtid.

Dagensanalys.se - 02 feb 18 kl. 19:59

Tieto stärker sitt AI-team med forskaren Christian Guttmann

Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) går snabbt framåt och tekniken förändrar såväl affärsmodeller som samhället i stort. För att ytterligare stärka sin expertis inom området har Tieto rekryterat AI-forskaren Christian Guttmann som globalt ansvarig för AI. I sin nya roll kommer Christian Guttmann att stödja och utveckla nya innovativa affärsmöjligheter för Tietos kunder i olika branscher.

Dagensanalys.se - 05 mar 18 kl. 13:01

Ipsos köper in sig i Big Sofa

Analysföretaget Ipsos köper nu in sig i videoanalysföretaget Big Sofa. Genom investeringen på ca 3 miljoner pund (34 miljoner kronor) vill Ipsos kunna snabba på utvecklingen av videoanalys som kan koppla konsumenters beteende med kontexten de befinner sig i. Ipsos och Big Sofa har arbetat tillsammans under två års tid och formaliserade även sitt samarbete genom ett serviceavtal i april förra året.

Nyteknik - 20 feb 18 kl. 12:01

GE vill få kärnkraften att flyga – med big data

Analys av stora mängder data i molnet. Det kan vara vägen framåt för svensk kärnkraft för att kunna konkurrera ekonomiskt mot andra energislag..

Dagensanalys.se - 05 dec 17 kl. 14:40

Årets stora Twitter-rapport avslöjar vem som blev mest retweetad

Twitter i Norden och Sellbranch summerar året 2017 på Twitter – mest retweetade, mest använda hashtags och mer. Den första delen ger en summering av några höjdpunkter med globala och svenska exempel och den andra delen innehåller mer detaljerad global data. Under dagen kommer fler exempel från hela världen kommuniceras ut på Twitter i hashtagen #ThisHappened.

IDG - 24 dec 17 kl. 06:40

Julläsning! Här är 2017 års 5 bästa teknikböcker


Artificiell intelligens, big data och förstås lite retrodatorer. Här är fem böcker om teknik och internet från 2017 som du inte får missa..

Computer Sweden - 24 dec 17 kl. 06:40

Julläsning! Här är 2017 års 5 bästa teknikböcker


Artificiell intelligens, big data och förstås lite retrodatorer. Här är fem böcker om teknik och internet från 2017 som du inte får missa..

Dagensanalys.se - 21 dec 17 kl. 11:26

”Unified commerce blir begreppet på allas läppar”

I slutet av 2016 presenterades Amazon GO och under 2017 har vi kunnat se massvis av spännande tekniska innovationer inom detaljhandeln. Med det senaste årets utveckling i ryggen blir en sak allt tydligare – den fysiska butiken kommer inte försvinna, däremot kommer dess utformning förändras i grunden. Ny teknik kommer revolutionera shoppingupplevelsen genom alla kanaler och med 2018 runt hörnet spår Adyen, med affärsutvecklingschefen Jussi Lindberg i spetsen, vad som kommer prägla den svenska detaljhandeln starkast under kommande år.

Dagensanalys.se - 15 dec 17 kl. 11:35

Branschönskningar till tomten är helt bortkastade för han lyssnar inte

En av Resumes bloggare, Daniel Collin, har lämnat sina branschönskningar till tomten. Helt vettiga tankar men problemet är att han inte vill lyssna, för då måste han släppa biran och börja jobba. Tweet, tweet och tweet … oj, vad jag tycker till om händelser i branschen utan någon effekt.

Dagensanalys.se - 11 dec 17 kl. 13:45

SMIF uttalar sig om Ipsos och rörlighet i branschen

I förra veckan publicerade Timo Koskinen här på Dagensanalys.se en krönika om vad som händer på Ipsos när tre seniora konsulter lämnar bolaget samtidigt. Branschorganisationen vill i detta läge uttala sig kring rörlighet i branschen i allmänhet, och relationen till Ipsos i synnerhet Att det finns en rörlighet i en bransch, oavsett vilken, är ett tecken på att branschen är vital och att det är mycket som är på gång.

Dagensanalys.se - 04 dec 17 kl. 14:25

Sophia Rosvall ny nordisk marknadsansvarig för Pega

CRM-leverantören Pega gör en storsatsning på den nordiska marknaden och anställer nu Sophia Rosvall som marknadsansvarig. Sophia kommer närmast från IBM där hon varit marknadsansvarig för Analytics och Big Data. – Vi växer kraftigt i Sverige och stärker nu vår organisation i Stockholm.

Nyteknik - 29 nov 17 kl. 07:05

Big data analyserar hela arvsmassan på en gång

Barnet hann dö innan läkarna förstod vad han led av. Men när hans nyfödda lillebror visade samma symtom fanns ny teknik att ta hjälp av..

Dagensanalys.se - 29 nov 17 kl. 12:01

Det här får du som annonsör inte göra på Facebook

Efter att det avslöjats att Facebook gjort det möjligt för omoraliska annonsörer att nå ut på plattformen har man tagit tag i sina problem genom att skissa ned nya riktlinjer. Senaste tiden har Facebook fått utstå en del kritik för annonser och annonsörer som härjat på plattformen. Bland annat från Ryssland som påverkat valet i USA, för att man kunnat diskriminera genom målgruppsökningar och för att man kunnat annonsera till höger-extrema individer.

Dagensanalys.se - 21 nov 17 kl. 10:23

2018 års viktigaste frågor inom digital marknadsföring – transparency ad fraud, viewability & brand safety

Jag träffade Nick Morley på Integral Ad Science på Dmexco i höstas och vi pratade om alla viktiga trender som alla pratar om just nu som transparency ad fraud, viewability och brand safety samt varför dessa dessa frågor är så viktiga i digital marknadsföring. Innan vi går in på intervjun låt oss börja med att förklara frågorna lite snabbt. Transparency – Transparens: Alla talar om att de skalla vara mer transparenta i sin affär och visa mer siffror, det är en ganska stor fråga som inbegriper många olika siffror och debatten om man visar sina siffror eller inte har varit het i medier och kommer att intensifieras under 2018.

Dagensanalys.se - 20 nov 17 kl. 19:34

Med stor förväntan stängde jag av min reklamblockerare

Jag hatar verkligen annonser som inte har någon koll på vad jag gillar. De ödslar inte bara bort min tid utan också annonsörens pengar. Det var ändå med stor förväntan som jag stängde av min reklamblockerare, för tänk om de äntligen lyssnat på mig.

Dagensanalys.se - 30 okt 17 kl. 10:40

Nu kan storebror se dig på riktigt

I förra veckan slogs den enorma skärmen på Picadilly Circus igång efter nio månaders uppehåll. Den nya skärmen har fått namnet ”Big Brother billboard” eftersom dodla kameror fångar upp såväl bilar som fotgängare som passerar för att kunna leverera riktade reklambudskap på den fyra tennisbanor stora skärmen. Tekniken är både efterlängtad och skrämmande.

Dagensanalys.se - 29 okt 17 kl. 18:24

Pelle Rosell blir marknadschef på APSIS

Pelle Rosell är ny marknadschef på APSIS, ett bolag inom datadriven marknadsföring. APSIS finns representerade i 50 länder. Pelle Rosell har i många år arbetat som CMO (Chief Marketing Officer) i olika tekniktunga bolag, däribland det svenskgrundade mjukvarubolaget Qlik, som är verksam inom dataanalys och big data.

Dagensanalys.se - 26 okt 17 kl. 12:54

A chat about digital transformation with the Nordic Manager at Adobe

Interview with Frank Attia Managing Director – Nordic at Adobe. Leader of the Nordic digital team, Frank takes care of the Nordic organisation. I asked a question what differs the Nordics from South Europe or USA (Frank said he always get this question).

Dagensanalys.se - 19 okt 17 kl. 12:01

Mätföretaget Nielsen avslöjar Netflix tittarsiffror

För första gången kan Nielsen avslöja hur många tittare enskilda avsnitt, filmer eller dokumentärer har på Netflix. Nielsen är idag den mätleverantör som har mätt Netflix under en längre tid och även kunnat leverera tittarsiffror till producenter för deras egna produktioner. Nu släpper man på tyglarna och visar alla tittarsiffror oavsett vem som producerat innehållet.

Dagensanalys.se - 28 sep 17 kl. 10:01

comScore lanserar produkten Activation

comScore har utvecklat en ny produkt som man kallar för Activation. Den kombinerar big data, AI och maskininlärning. Det verkar som att comScore tog i från tårna när de utvecklade Activation, en produkt som använder både big data, AI och maskininlärning.

Realtid - 14 sep 17 kl. 06:30

Nu revolutioneras datahanteringen för finansiella företag

EU:s dataskyddsdirektiv skapar en ny situation för många företag i den finansiella sektorn. Tidigare sparades och utnyttjades data på olika sätt för att förbättra kundupplevelsen. Nu krävs en smart process för informationshantering som gör det möjligt för dessa företag att använda big data på ett sätt som möter de juridiska kraven och skapar personanpassade tjänster, skriver Kenneth Gustavson, försäljningschef Opentext..

Dagensanalys.se - 06 sep 17 kl. 10:01

YouTube och Facebook är lika korkade som linjär-tv

Nu händer det! Mitt i klippet blir det reklampaus och jag får se reklam för något helt ointressant. YouTube och Facebook är lika korkade som linjär-tv.

IDG - 19 dec 17 kl. 10:48

Efter big data-hajpen: nu kokar det i datasjöarna


Det pratas inte så mycket om big data längre, men projekten rullar på. Ett område som är viktigt inom big data är att bygga datasjöar. Och arbetet med dem förändras snabbt..

Cornucopia - 16 jun 17 kl. 08:51

Redwood Pharma – Aktuell emission säkrar finansiering inför fas II-studier

Detta inlägg är publicerat av Redwood Pharma och Analyst Group.

Redwood Pharma är ett läkemedelsbolag med fokus på att utveckla läkemedelskandidaten RP101 för kronisk ögontorrhet, ett problem som idag saknar en bra behandling, samt ett drug-delivery system. Bolaget planerar att inleda fas II-studier under hösten 2017 och de första intäkterna kan potentiellt komma redan 2018.

Realtid - 16 jun 17 kl. 08:07

Tieto testar AI i socialt projekt

Tieto och Esbo stad kombinerar "big data" från socialtjänst och hälsovård med brukaruppgifter från barnomsorgen. Målet är delvis att förutse behovet av riktade insatser..

Nya Wermlands Tidningen - 09 nov 17 kl. 06:00

Stater behöver få tillgång till big data

Det är inte rimligt, och skulle förmodligen vara farligt för den demokratiska statens upplevda relevans, att tillåta privata aktörer att ha mycket större och systematisk tillgång till privat data än vad staten har, säger François Heisbourg..

Dagensanalys.se - 11 maj 17 kl. 14:11

Ishtar Touailat blir innovationschef inom Tietos enhet för datadrivna affärer i Sverige

Ishtar Touailat, nyligen utsedd till en av Sveriges 101 supertalanger och Årets Innovationsängel av Veckans Affärer och årets IT-kvinna 2016, tar steget till storbolagssidan och blir innovationschef inom Tietos enhet för datadrivna affärer i Sverige. – Ishtar är en sann supertalang som redan har gedigen erfarenhet av affärscoaching och att driva innovation i olika organisationer, däribland hennes egna startups. Ishtar har förmågan att kunna bidra och stärka Tietos datadrivna affärer och erbjudanden.

IDG - 27 maj 17 kl. 06:02

Tecknat har blivit big data – så jobbar Dreamworks Animation


Tecknad film är mer it än det någonsin varit. För det krävs datakraft och moderna lösningar. Dreamworks Animation har valt HP för att förse medarbetarna med verktygen som krävs..

Computer Sweden - 27 maj 17 kl. 06:02

Tecknat har blivit big data – så jobbar Dreamworks Animation


Tecknad film är mer it än det någonsin varit. För det krävs datakraft och moderna lösningar. Dreamworks Animation har valt HP för att förse medarbetarna med verktygen som krävs..

Nyteknik - 24 maj 17 kl. 13:37

Experternas råd om industriell it-säkerhet

AUTOMATIONSNÄSTET. Smarta lösningar baserade på internet of things, big data och molntjänster kan bidra till effektiviseringar och nya affärsmöjligheter – men de innebär också nya risker..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.