Biblioteksförslaget

Tuesday, 28 January, 21:57

Nyheter om Biblioteksförslaget

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 02 dec 19 kl. 19:16

SD om biblioteksförslaget: Ser ett behov av att förtydliga

Förra veckan var Biblioteksbladet först med att rapportera att Sverigedemokraterna lämnat in en motion om att utländska medborgare som inte har rätt att vistas i Sverige ska kunna nekas vissa bibliotekstjänster. I motionen står även att vissa tjänster ska knytas till medborgarskapet, en formulering SD nu ska se över efter kritik..

Sydsvenskan - 16 maj 19 kl. 17:19

Biblioteksbladet läggs inte ned

Biblioteksbladet kommer inte att läggas ned, det beslutet togs på Svensk biblioteksförenings årsmöte i dag. Det var folkbibliotekscheferna i Stockholm, Göteborg och Malmö som lagt förslaget att lägga ned tidningen, då den dras med höga kostnader. I stäl.

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 19 kl. 17:19

Biblioteksbladet läggs inte ned

Biblioteksbladet kommer inte att läggas ned, det beslutet togs på Svensk biblioteksförenings årsmöte i dag. Det var folkbibliotekscheferna i Stockholm, Göteborg och Malmö som lagt förslaget att lägga ned tidningen, då den dras med höga kostnader. I stäl.

SVT - 16 maj 19 kl. 13:08

Nedläggningshot mot Biblioteksbladet läggs på is

Biblioteksbladet har hotats av nedläggning, men under Svensk Biblioteksförenings årsmöte på torsdagen drogs förslaget om nedläggning tillbaka. Istället antogs ett motförslag från styrelsen: Tidningens kostnader ska ses över innan några beslut tas..

SVT - 29 jan 19 kl. 17:44

Kritik mot lagförslag om att porta biblioteksbesökare

Svensk biblioteksförening protesterar mot det nya lagförslaget om tillträdesförbud, som gör det möjligt att bland annat porta människor från biblioteken. – Bibliotekens uppgift är att vara öppna för alla, säger Karin Linder, generalsekreterare för Svensk biblioteksförening till Kulturnyheterna..

UT - 02 sep 18 kl. 06:00

Så blir juryn som ska utse vinnande biblioteksförslaget

Arbetet med att flytta stadsbiblioteket i Ulricehamn till nya lokaler går vidare. Närmast ska politikerna utse en jury till den kommande arkitekttävlingen..

YLE - 26 okt 16 kl. 04:29

Olösta nätverksproblem hindrar Gammelbacka bibliotek att bli meröppet

Biblioteket i Gammelbacka bara väntar på att få ta i bruk systemet med meröppet vid biblioteket. Tillsvidare sätter ändå olösta nätverksproblem käppar i hjulet. - Stadens IT-avdelning har inte kunnat lösa alla detaljer.

YLE - 01 jul 16 kl. 11:43

Bibban som lånar dig en tur till sjöss

Den ligger och skvalpar vid en brygga i Gammelstaden, roddbåten. För att få hoppa i båten är det bara att gå in till Arabiastrandens bibliotek och dra fram bibliotekskortet. I dag är det en erfaren kompistrio som tänkte ta sig en tur.

Kristianstadsbladet - 28 nov 16 kl. 03:00

Biblioteksförslag dras tillbaka

Förslaget att minska bibliotekens öppettider när rätten till heltid införs dras nu tillbaka. Anledning: det slår mot medborgarna..

Blekinge Läns tidning - 16 nov 15 kl. 18:00

Blandade känslor om det nya biblioteksförslaget

Förslaget om att behålla biblioteket i Citygallerian tas emot med blandade känslor. Den trogne besökaren Gunder Mattsson är för förslaget..

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 13 kl. 10:24

Mer diskussion kring biblioteksförslag

Efter en lång och livlig diskussion i kommunstyrelsen om förslaget till nytt bibliotek går förslaget vidare..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.