Bete

Thursday, 30 March, 04:35

Nyheter om Bete

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 04 mar 17 kl. 07:00

Buskörningar och inbrott skapar oro

Skurup Nedskräpning i Skivarp, buskörning i Skurup och inbrott i hela kommunen. Det ska polisen fokusera på visar senaste trygghetsmätningen. ERWP.

Dagensanalys.se - 21 feb 17 kl. 11:31

Empati och Sympati – att hantera starka känslor

Vi har under de senaste tvåhundra åren i Sverige lärt oss att det är viktigt att vara rationell och Bete oss på ett korrekt och sansat sätt. När alla är lugna är det lätt att vara empatisk och sätta sig in i andras situation. Det är när du kommer i kontakt med starka känsloyttringar som det bli betydligt svårare.

YLE - 26 feb 17 kl. 09:00

Utan el och vatten i fem år

I fem år har Mathias Smulter och Tova Christoffersson levt i en stuga på 15 kvadratmeter i de jämtländska skogarna. I stugan finns inte rinnande vatten eller el. Tillammans med sina djur lever de det perfekta livet i den tysta och stressfria skogen.

Expressen - 19 feb 17 kl. 08:44

Så ska det inte låta, Anna Kinberg Batra

(AVLYSSNAT PÅ MODERATERNAS PARTIKANSLI) – Alltså va faaan. Stå där och sjunga hiphop och Bete sig som ”den där nyktra tjejen på möhippan som ingen gillar”, snacka om att överkompensera!.

YLE - 25 feb 17 kl. 12:29

Polisen undersöker ordningsvakter på Suomi Ensin-demonstration

På sociala medier sprider sig videomaterial, där ordningsvakterna på Suomi Ensin-demonstrationen verkar Bete sig aggressivt mot utomstående. Nu undersöker polisen om ordningsvakterna missbrukat sina befogenheter. I Helsingfors har invandringsfientliga Suomi ensin-gruppen i flera veckor demonstrerat mot en grupp asylsökande som driver en egen demonstration för att få stanna i Finland.

YLE - 20 feb 17 kl. 05:28

Metamfetamin väller in i Finland

Drogen metamfetamin cirkulerar i allt större utsträckning på drogmarknaden i Finland. Dessutom har det blivit allt vanligare att sälja droger på internet, genom det dolda Tor-nätverket. I fjol konfiskerade polisen i Helsingfors sammanlagt 37 kilogram amfetaminprodukter, vilket är mer än någonsin tidigare i Finland, berättar kriminalöverkommissarie Jukka Paasio.

Norrtelje Tidning - 21 feb 17 kl. 13:37

Live-TV 14.30: NT:s reporter hamnar i en isvak

Isarna kan vara förrädiska så här års. NT har därför gett sig ut med räddningstjänsten för att lära sig hur man ska Bete sig om man har oturen att gå igenom isen..

Norrtelje Tidning - 21 feb 17 kl. 13:37

NT:s reporter hamnar i en isvak – NT sände live

Isarna kan vara förrädiska så här års. NT har därför gett sig ut med räddningstjänsten för att lära sig hur man ska Bete sig om man har oturen att gå igenom isen..

Helsingborgs Dagblad - 04 feb 17 kl. 14:35

Rebellernas militärchef dödad av bilbomb

Militärchefen i den självutnämnda folkrepubliken Lugansk i östra Ukraina dödades av en bilbomb på lördagen. Han är det senaste offret för en rad liknande attacker, rapporterar lokala medier. Oleg Anasjtjenko omkom när bilen exploderade.

DI - 15 feb 17 kl. 12:31

Förre Saab-vd:n: "Så skulle jag aldrig bete mig"

När Saab Automobiles förre vd Jan Åke Jonsson förhördes om det som åklagaren påstår är falska avtal var det många detaljer han inte kände till eller kom ihåg. Men han var säker på en sak: ”Jag anser att jag är helt oskyldig”, sade han..

Skånskan - 07 feb 17 kl. 05:00

Torget växer – bilarna försvinner

ESLÖV Begränsad framkomlighet för bilar i de mest centrala delarna av Eslöv – men lättare att ta sig fram för fotgängare och cyklister.
Det är kärnan i den omtalade trafikutredningen, som nu är klar.Det är Sweco som på uppdrag av Eslövs kommun utrett vilka anpassningar som behöver göras i trafikmiljön i centrum.

GöteborgsPosten - 31 jan 17 kl. 10:31

Göteborgsflyg nödlandade efter hot

Ett flygplan på rutt till Göteborg från Paris har tvingats nödlanda vid flygplatsen i Lille. Detta efter att en man börjat Bete sig hotfullt mot personalen ombord. - Kaptenen valde att gå ner vid Lille.

UNT - 10 feb 17 kl. 21:54

Sågar rallypubliken: "Borde bete sig"

Rallypubliken sköter sig inte och lever farligt..

Expressen - 15 jan 17 kl. 18:10

CIA-chefen: Trump förstår inte Ryssland

Donald Trump har anklagat underrättelsetjänsten för att Bete sig som Nazi-Tyskland. Nu går avgående CIA-chefen John Brennan till motangrepp – och hävdar att den blivande presidenten inte förstår Ryssland, rapporterar Sky News. – Spontanitet är inte något som skyddar den nationella säkerheten, säger John Brennan..

Expressen - 03 feb 17 kl. 09:30

Migrationsverket ska inte bete sig som människosmugglare

Bagageregeln är en symbolfråga. Samma regel fanns som du säkert vet i en annan tid i ett annat land. Är det den vägen vi vill gå, skriver Pia Hall..

Sydöstran - 10 feb 17 kl. 21:54

Sågar rallypubliken: "Borde bete sig"

Rallypubliken sköter sig inte och lever farligt. Den åsikten har Michele Mouton, säkerhetsdelegat från Internationella bilsportförbundet. Problemet vid Svenska rallyt är att åskådarna inte håller rätt avstånd vid kurvorna.

Skånskan - 02 feb 17 kl. 09:20

Skrattet från en stor idrottsman har tystnat

KRÖNIKA/TILL MINNE AV JOHNNY WAHLQUIST ERWP.fif(0)En i många bemärkelser stor idrottsman har gått ur tiden. Det var med smärtsam sorg i hjärtat jag tog emot beskedet om styrkelyftningsprofilen Johnny Wahlquists bortgång.

YLE - 27 jan 17 kl. 15:12

Har ishockeyn blivit för farlig för sitt eget bästa?

Hjärnskakningar är ett gissel för ishockeyn och stjärnskottet Patrik Laine är en av de senaste att drabbas. De många hjärnskakningarna inom ishockeyn var föremål för diskussion i slaget efter tolv i Radio Vega. Patrik Laine kom förhållandevis lindrigt undan efter att han däckades av Buffalos Jake McCabe i början av januari.

GöteborgsPosten - 27 jan 17 kl. 12:45

Eriksson hyllar domen: "Enda sättet att bli av med det"

Sebastian Eriksson tog tidigt tydligt avstånd från det kastade knallskottet. Han uppskattar domen. – Det är bra att det börjar komma domar på människor som inte kan Bete sig på arenorna, säger han..

Västerbottens Folkblad - 23 jan 17 kl. 09:13

Misstag slutet för skogsforskning i länet

Ett skogsforskningsprojekt i Västerbotten har avbrutits och avvecklats. Detta sedan markägaren – statliga Sveaskog – glömt att samråda med Vapstens sameby. – Man hade huggit ner skogen och planterat contortatall utan att samråda med oss.

GöteborgsPosten - 21 jan 17 kl. 22:28

Göteborgsflyg nödlandade efter hot

Ett flygplan på rutt till Göteborg från Paris har tvingats nödlanda i Lille. Detta efter att en man börjat Bete sig hotfullt mot personalen ombord. - Kaptenen valde att gå ner vid Lille.

Blekinge Läns tidning - 11 jan 17 kl. 06:00

Elin Thornberg: Bete dig som att världen har förändrats - så gör den det

En gång i tiden porträtterades bara perfekta, snygga människor i en heteronormativ värld på tv och film. Den tiden är - som tur är - förbi. Och det är viktigt..

YA - 08 dec 16 kl. 11:21

En tankeställare för Skoglund

Hur ska man Bete sig i ringen när man möter en spegelbild av sig själv? Det är Erik Skoglunds huvudbry inför titelmatchen mot kosovoalbanen Timy Shala i fredagens proffsgala hemma i Nyköping.(TT).

Blekinge Läns tidning - 16 jan 17 kl. 21:00

Popcornspresidenten

Ordspråket ”att Bete sig som en elefant i en porslinsbutik” får dubbel betydelse när det kommer till Donald Trumps dumheter..

YLE - 06 jan 17 kl. 08:00

"Vi finns bakom parabolen" - dokumentären sänds ikväll

I drygt ett år har vi följt med personerna på Åvägen i Närpes, och ikväll sänds dokumentären om dem: Bakom Parabolen - vi är era främlingar. Personerna på Åvägen bor vägg i vägg, men deras paraboler riktar sig mot helt olika länder, och själva riktar de sig också mot olika gudar då de ber. I en lägenhet ber man till Buddha, i nästa till Allah.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 17 kl. 08:00

Du ska få se ut och bete dig på det sätt som du tycker stärker din identitet

Kommentar till Jimmy Anderssons insändare "Låt män få vara män och kvinnor få vara kvinnor". HD, Min mening 11/1..

DN - 12 jan 17 kl. 18:04

Laserljus aktiverar rovdjursinstinkt i möss

Möss börjar Bete sig som rovdjur och jagar och biter insekter och kapsyler när rätt hjärnceller aktiveras med laserljus..

Skånskan - 10 jan 17 kl. 18:00

Stadigt uppåt för australiska rockare

Få, om ens något annat band, är så ogenerat tydliga med sina influenser som australiska Airbourne. Att förebilderna är landsmännen i AC/DC står bokstavligt talat stämplat i pannan på dem. Vilket bara är passande.

Dalarnas tidningar - 08 jan 17 kl. 10:10

PLUS: 88-årige Arne hjälpte till att sätta dit "barnbarnsligan" - Polisen efterlyser fler äldre som utsatts för ligan

"Hej farfar, hur mår du?". Så inledde bedragaren telefonsamtalet till Arne Sandström som till slut lovade att ta ut 30 000 kronor till honom.

Dalarnas tidningar - 08 jan 17 kl. 10:10

88-årige Arne hjälpte till att sätta dit "barnbarnsligan" – Polisen efterlyser fler äldre som utsatts för ligan

"Hej farfar, hur mår du?". Så inledde bedragaren telefonsamtalet till Arne Sandström som till slut lovade att ta ut 30 000 kronor till honom.

Politologerna - 15 dec 16 kl. 09:23

Lucka #15. Fi och Supervalåret 2014: Om väntad och oväntad röstdelning i svenska val

I detta inlägg gästas Politologerna av Sofie Blombäck och Jenny de Fine Licht, forskare vid statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet. Tidigare i år publicerade Sofie och Jenny en artikel i Scandivinian Political Studies där de undersöker Fi:s sympatisörer. Med hjälp av Fi:s framgångar och motgångar under Supervalåret 2014 identifieras tidigare osedda mekanismer bakom röstdelning.

Expressen - 05 jan 17 kl. 11:38

Efter fyrverkerikaoset: Två män misstänka

De dramatiska filmerna från nyårsfirandet i Malmö har hjälpt polisen att identifiera två personer.Två män födda, 1998 och 1963 kommer nu delges misstanke om brott.– De hade lådor som skjuter flera pjäser och riktat dem i princip rakt fram in mot torget.

Expressen - 05 jan 17 kl. 01:31

De är strandade mitt i natten efter lokhaveri

Ett 50-tal personer står strandade i Borlänge - mitt i natten i 15 minusgrader. Efter ett tåghaveri fick de inte plats i ersättningsbussen - och ännu har de inte fått några nya besked. – Det är riktigt dåligt av SJ.

Skånskan - 04 jan 17 kl. 10:00

Lyfter klimatfrågan i färgstark bok

Naturlitteratur 1996 gjorde naturfotografen och författaren Felix Heintzenberg från Lund sin första resa till Arktis. 20 år och många resor senare resulterade det i hans och den norska kollegan Ole Jørgen Lioddens Augustnominerade bok Arktis, liv i en värld av is och snö där de beskriver vildmarken de mött i text och bild men också lyfter klimatfrågan och vad vi riskerar att förlora.
– Det är storheten man fastnar för, att man själv får känna sig liten och att det är naturen som bestämmer, säger Felix Heintzenberg om sin fascination för Arktis.

Ekonomistas - 02 jan 17 kl. 16:25

Saliga äro spelteoretiska ess

Detta är ett gästinlägg av Erik Mohlin, forskare i nationalekonomi vid Lunds universitet och nyutnämnd Wallenberg Academy Fellow. Årskrönikorna för 2016 har fyllts av berättelser om kändisar och kulturpersonligheter som dött under det gångna året: Prince, Mohamed Ali, David Bowie, Leonard Cohen, Carrie Fisher, Umberto Eco och Alan Rickman, för att nämna några. Tre namn har dock lyst med sin frånvaro i krönikorna, nämligen ekonompristagarna och spelteoretikerna Lloyd Shapley, Reinhard Selten  och Thomas Schelling.

YLE - 31 dec 16 kl. 13:37

Vargar, krockar och försvunna personer intresserade Västnyland 2016

2016 var året då vargarna fick mest läsare i Västnyland. Här har vargstammen vuxit och observationer har gjorts i de flesta kommuner. Det har funnits en större vargflock i Raseborgs- och Salotrakten och enstaka individer har observerats på andra håll i regionen.

SmålandsPosten - 10 feb 17 kl. 21:54

Sågar rallypubliken: "Borde bete sig"

Rallypubliken sköter sig inte och lever farligt. Den åsikten har Michele Mouton, säkerhetsdelegat från Internationella bilsportförbundet. Problemet vid Svenska rallyt är att åskådarna inte håller rätt avstånd vid kurvorna.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.