Bestäms

Sunday, 29 March, 10:09

Nyheter om Bestäms

Sortering: Relevans | Senaste
News55 - 09 mar 20 kl. 20:19

Så ska partierna få in fler äldre i Riksdagen

Alla politiska partier i Sveriges riksdag var inbjudna till måndagens Äldreriksdag i Folksamhuset i Stockholm. Fem av dem kom: Centern, Kristdemokraterna, Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet. Artur Ringart från News55 var moderator under paneldiskussionen och en fråga som kom upp var vad partierna konkret tänker göra för att få in fler över 65 i riksdagen.

Skånskan - 09 mar 20 kl. 20:00

Döms att betala för utdömt avlopp

SJÖBO En Sjöbobo tvingas att betala 50 000 kronor för att han använt en utdömd avloppsbrunn.Det har mark- och miljödomstolen bestämt men skriver ner samhällsbyggnadsnämnden krav på vitets storlek med 30 000 kronor.
Det var i maj 2017 som nämnden förbjöd Sjöbobon att släppa ut spillvatten till en bristfällig avloppsanläggning.

Blekinge Läns tidning - 09 mar 20 kl. 18:00

Tommy bor i sin husvagn året om

Tommy Karlsson hade inte ens satt sin fot i en husvagn när han bestämde sig för att bosätta sig i en året om. Efter sju år stortrivs han och det sociala livet har blivit enormt..

NSD - 09 mar 20 kl. 18:08

Lovande 15-åring har bestämt sig – för Luleå Hockey

Hon är bara 15 år men har redan gjort 17 matcher på högsta nivå..

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 17:15

Banker drabbas hårt i börsraset

Tyska Deutsche Bank, amerikanska Citigroup, Morgan Stanley, JP Morgan, Goldman Sachs, japanska Nomura och norska DNB. Samtliga bankaktörernas aktier rasade skoningslöst med mellan 10 och 15 procent på måndagen, efter att oljemarknaden kraschat med över 25 procent i ett slag och renderat i att ont blev värre – och drabbat finansmarknaderna av kreditoro, enligt flera analytiker. Fallen i USA har nu fått det amerikanska bankindexet att tackla av med över en tredjedel sedan årsskiftet, vilket är mer än dubbelt så mycket som det breda indexet S&P 500.

YA - 09 mar 20 kl. 16:48

Handboll: YIF:s mittsextrio är nu komplett

Herman Hugosson har bestämt sig för att spela åtminstone en säsong till i Ystads IF: Därmed är den sista pusselbiten på plats i YIF:s lagbygge inför den kommande säsongen. 2020/21 kommer att bli Hugossons tionde säsong i elithandbollen..

Skånskan - 09 mar 20 kl. 15:30

Säger nej till småbåtshamn i centrum

MALMÖ Idén om en småbåtshamn i centrala Malmö vid Hjälmarekajen ser inte ut att förverkligas. Däremot kan det bli en uppställningsplats för husbilar i Nyhamnen innan den bebyggs.Två medborgarförslag där platserna ligger nära varandra ska upp till behandling i tekniska nämndens arbetsutskott som har möte under tisdagen.

GT - 09 mar 20 kl. 12:52

Viktor, 22, från Skövde har corona – fick inte testa sig

Efter en grabbresa till Amsterdam misstänkte hockeymålvakten Viktor Andersson, 22, att han drabbats av coronaviruset.Han hade hög feber, kände sig trött och hängig men fick inte ta något prov. Då bestämde han sig för att köra till Karlstad – coronasjuk och med hög feber.

Skånskan - 09 mar 20 kl. 11:55

Alfredo Jaar får årets Hasselbladspris

Årets Hasselbladspristagare blir den chilenska fotografen Alfredo Jaar. Det meddelade Hasselbladsstiftelsen på måndagen.Alfredo Jaar blir därmed den 40:e mottagaren av priset som består av en prissumma på 1 000 000 kronor.

Skånskan - 09 mar 20 kl. 10:00

Barnböcker med miljön i fokus

Ung kultur Framtiden och miljön står i fokus för böckerna i veckans Ung kultur-spalt I en framtid när robotarna tagit över, finns inte någon plats för människor. Människorna var skadliga för jordklotet. De var själviska, giriga och visade inte jorden någon omsorg.

Skånskan - 09 mar 20 kl. 09:00

Kånken är ett konstverk

HÖRBY Tre försäljare på Hörby marknad får skärpta straff för att ha sålt kopior av Fjällrävens populära Kånken-ryggsäckar. Försäljarna ska vardera betala 6 000 kronor i dagsböter, inte bara för varumärkesintrång utan nu även för brott mot upphovsrättslagen, enligt en dom i Patent- och marknadsöverdomstolen som slår fast att Kånken är ett konstnärligt verk.Både åklagaren och två av försäljarna hade överklagat en tidigare dom i patent- och marknadsdomstolen.

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 06:44

Hernhag: Viktigt att veta vad du köper

Jag har många gånger undrat vad jag köper in mig i om jag köper andelar i en aktiefond. Det handlar om självklarheter som vad det egentligen är för värdering av aktierna och vad det är för tillväxt i bolagen vi köper in oss i. På Tin Fonders investerarträff tidigare i år framgick det trevligt nog att deras fond Core Ny Teknik består av 52 olika aktier där bolagens genomsnittliga organiska tillväxt är 24 procent.

Skånskan - 09 mar 20 kl. 05:00

Prisas för sitt engagemang för äldres psykiska hälsa

Sjöbo Kommunens undersköterska Git Allansson Persson tilldelas Omvårdnadsinstitutets etikpris för sitt engagemang för äldres psykiska hälsa.Git Allansson Persson började sin bana inom vården för 42 år sedan. Till Sjöbo kom hon 1981 och det var kärleken som lockade henne till Vollsjö, där hennes make hade en gård.

BT - 09 mar 20 kl. 05:00

Röda korset görs om lokalt

Röda korset har bestämt att slå samman landets lokala kretsar till en gemensam per kommun. Kretsarna i Kind hoppas att verksamheten ändå kan leva kvar..

Skånskan - 08 mar 20 kl. 18:25

Skrällen: IFK Malmö ute ur MM

FOTBOLL Dubbla titelförsvararen IFK Malmö är ute ur säsongens upplaga av Malmömästerskapet.
Efter 1-2 (0-1) borta mot division 3-klubben FBK Balkan blev det bara en tredjeplats i grupp 1.– En medioker insats och vi är så klart jättebesvikna, konstaterade Roger Nilsson i den gula tränartrion som även består av Per Harrysson och Jan Strandberg.

Skånskan - 08 mar 20 kl. 16:00

Lyxhybrid med tjänstebilstycke

MOTOR BMW:s bilar är redan populära på den svenska tjänstebilsmarknaden och med en nyutvecklad laddhybrid lär det fortsätta så.BMW 330e SPECIFIKATIONER Grundpris: 481 600 kronor.
Förbrukning bensin: 1,6–1,9 liter per 100 km (enligt WLTP-normen).

Skånskan - 08 mar 20 kl. 16:24

Sista Fjellispriset har delats ut

MALMÖ Årets mottagare av Fjellispriset blev artisterna Sanne Salomonsen och Mats Ronander. De blev därmed de två sista stipendiaterna eftersom arrangörerna bestämt sig för att avsluta utdelningen efter 20 år.Under fredagen fick Sanne Salomonsen ta emot priset och under lördagen Mats Ronander.

Nyteknik - 18 mar 20 kl. 15:44

Gott om mat att beställa online – men leveranser dröjer

Trycket på livsmedelskedjornas näthandel har aldrig varit högre och många kunder får vänta upp till en vecka på att få varorna till dörren. Men än så länge finns gott om varor att beställa – även toapapper och pasta..

Vestmanlands Läns Tidning - 08 mar 20 kl. 15:29

Bildextra: I Cornelia och Torbjörns hus har tiden stått still: ”Som att kliva hundra år tillbaka i tiden”

När ägaren till det gamla huset bestämde sig för att sälja slog Cornelia och Torbjörn till.....

DN - 08 mar 20 kl. 13:49

Dimma och regn stoppade Kvitfjells super-G

Först skulle starten flyttas ned, sedan bestämde arrangören att ställa in herrarnas världscuptävling i super-G i norska Kvitfjell..

Helsingborgs Dagblad - 08 mar 20 kl. 13:01

Dimma och regn stoppade Kvitfjells super-G

Först skulle starten flyttas ned, sedan bestämde arrangören att ställa in herrarnas världscuptävling i super-G i norska Kvitfjell. Anledningen: Vädret. Då regnet och dimman ansågs påverka åkarnas sikt negativt togs beslutet att prioritera säkerheten för.

GöteborgsPosten - 08 mar 20 kl. 13:04

Dimma och regn stoppade Kvitfjells super-G

Först skulle starten flyttas ned, sedan bestämde arrangören att ställa in herrarnas världscuptävling i super-G i norska Kvitfjell..

Skånskan - 08 mar 20 kl. 12:00

På tågluff genom Europas länder

resor Fem länder på två veckor. Medelhavsbad, storstadskultur och naturupplevelser – och däremellan vilsamt resande. Att tågluffa i Europa är att få det bästa av flera världar.

Dalarnas tidningar - 08 mar 20 kl. 11:25

Så mycket kan MIK backa efter turbulenta säsongen – Hermodsson: "Skiljer 3,5 miljoner mellan best- och worst-case-scenario"

Efter en trög inledning på säsongen valde Mora IK att öppna plånboken både för nya ledare och....

DalaDemokraten - 08 mar 20 kl. 11:25

Så mycket kan MIK backa efter turbulenta säsongen – Hermodsson: "Skiljer 3,5 miljoner mellan best- och worst-case-scenario"

Efter en trög inledning på säsongen valde Mora IK att öppna plånboken både för nya ledare och....

Kristianstadsbladet - 08 mar 20 kl. 11:30

Debatt: Hedersförtryck – en av vår tids stora jämställdhetsutmaningar

Mitt i vårt samhälle lever idag tusentals kvinnor och unga flickor i djup ofrihet. Det handlar om flickor som inte får följa med på skolutflykten eller delta i skolans simundervisning, om tonårstjejer som inte får gå på fest eller umgås med sina skolkamrater av motsatt kön, om vuxna kvinnor som inte får bestämma över sin klädsel och sin sexualitet och välja sina egna vägar i livet. Det handlar om alla de som lever under hedersförtryckande normer, skriver tre ledande kvinnor inom Liberalerna i Skåne..

YLE - 08 mar 20 kl. 10:50

För Ida var abort ett enkelt val: "Att behålla barnet fanns inte på världskartan"

Finlands abortlagstiftning är 50 år gammal och därför också den mest konservativa i Norden. Det är fortfarande läkare som bestämmer om en kvinna ska få abort eller inte..

Skånskan - 08 mar 20 kl. 05:00

Tychos Ven byggdes inte på en dag

krönika Stjärnskådarna har haft några intensiva månader. Varför? Därför att en av vinterstjärnhimlens mest ikoniska stjärnor har konstrat.

Skånskan - 08 mar 20 kl. 05:00

Skolad i USA – driver anrikt företag

Eslöv My Hedenskog är en profilerad ledare i Eslöv, med flera chefs- och ordförandeuppdrag på sin meritlista.
Lägg där till att hon är vd i familjens företag.Scan Filter AB
o säljer kaffefilter, främst till storhushåll, bakformar och andra bakrelaterade pappersprodukter.

GöteborgsPosten - 08 mar 20 kl. 05:00

De svarar på din beställning – 550 mil från Göteborg

128 ungdomar i Senegal svarar på ditt samtal om sjukresor eller problem med Västtrafiks app – på flytande svenska..

DN - 07 mar 20 kl. 19:48

Nordkoreas Volvoskuld fortsätter växa – nu över tre miljarder

1974 beställde Nordkorea gruvutrustning och tusen Volvobilar av modell 144 – som man aldrig betalade för..

NSD - 07 mar 20 kl. 16:15

Luleå Hockeys drag: Kvartetten tillbaka

Kvartetten bestående av Erik Gustafsson, Daniel Sondell, Petter Emanuelsson och Niklas Olausson är tillbaka i laguppställningen när Luleå Hockey ska möta Örebro på hemmaplan..

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 20 kl. 14:20

Jurymedlem: Inte nackdel med svensk text

I kväll kommer hundratusentals personer att rösta på sin favorit i Melodifestivalfinalen. Men det blir inte nödvändigtvis tittarnas favorit som representerar Sverige i Eurovision 2020. Den internationella juryn har halva makten.

Barometern - 07 mar 20 kl. 14:23

Beskedet: Fotbollskarriären definitivt över för Elm

Rasmus Elm har bestämt sig. Han kommer inte vara aktuell för några inhopp inne på planen när säsongen drar i gång. Han ska sluta spela fotboll..

SmålandsPosten - 07 mar 20 kl. 14:24

Det finns en preliminär plan för parken i Tvinnesheda

När en elanslutning till det regionala kraftledningsnätet verkar vara möjlig 2022, så banar det väg för vindkraften i Uppvidinge. 47 verk ska byggas i Tvinneshedaparken, det är bestämt..

YA - 07 mar 20 kl. 13:33

Starka kvinnor hyllades på Scala

Skönsång från Frida Green, föreläsning på temat skånska kvinnor och film om kvinnan som sittandes i USA:s högsta domstol har bestämt sig för att överleva Donald Trump. Programmet var digert när Internationella kvinnodagen firades i förskott på Scala..

SVT - 07 mar 20 kl. 14:08

Therese Johaugs miss: ”Jag ångrar mig”

Frida Karlsson tog in över en minut på Therese Johaug efter att ha bytt skidor. En taktik som bestämdes redan i går. – Jag var dum som inte bytte, säger Therese Johaug..

Nyan - 07 mar 20 kl. 12:00

Strul med kortbetalningar på färjorna

Det var under fredag kväll och natten mot lördag omöjligt att betala med kort på Tallink Siljas färjor på Tallinn- och Riga-rutterna. Passagerarna fick enligt uppgifter till Aftonbladet beställa mat mot faktura och uppmanades att annars betala kontant. – Det är en och en halv timmes kö till bankomaten, rapporterade en av tidningens läsare fredag kväll.

Corren - 07 mar 20 kl. 12:00

Körde mc på julafton – döms för rattfylleri

Den 26-årige mannen bestämde sig för att ta en tur med motorcykeln på julaftonen..

Expressen - 07 mar 20 kl. 10:37

Poängrekordlaget jagar poängrekordforwarden

Han har svarat för sitt livs säsong.Nu visar seriesegraren Falun sitt intresse för Helsingborgs Jonathan Nilsson.– Jag har inte bestämt någonting för framtiden, säger 24-åringen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.