Beställningar

Wednesday, 29 January, 07:07

Nyheter om Beställningar

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 08 jan 20 kl. 16:45

Servitörer misshandlade när maten kallnade

Malmö När maten killgänget fick serverad var kall gav de sig på två av de restauranganställda
Servitörerna blev allvarligt misshandlad, med bland annat benbrott som följd. Nu ställs tre av de misstänkta inför rätta.Kvartetten, alla i 18-årsåldern, hade beställt mat och satt sig på uteserveringen till restaurangen, belägen vid Stortorget.

Skånskan - 07 jan 20 kl. 20:30

Revydansare som vill fortsätta på scenen

DANSLIV. Att få jobba med dans är en dröm för både Amanda Malm och Majken Hellebro. Just nu är de inne i en intensiv period med Eslövsrevyn – och när den är över kan de knappast pusta ut, för då ska de ta itu med sin skolas stora examensföreställning.

Skånskan - 03 jan 20 kl. 11:00

Guld och silver fokus för årets kulturstipendiat

ESLÖV/STOCKAMÖLLAN Mia Nilsson får årets kulturstipendium efter att ha lyckats bli den yngsta guldsmeden i Eslövs kommun med avlagt gesällbrev.
Hon har tidigare fått pris som en av de tio mest lovande guldsmederna i Sverige, drömmer om en egen butik i framtiden, men säljer tills vidare sina smycken på mässor och via sociala medier.Mia Nilsson bor sedan fyra år naturskönt med pojkvännen på landsbygden mellan Eslöv och Stockamöllan, med en för tillfället tom hästhage utanför guldsmedjans fönster.

Världen Idag - 02 jan 20 kl. 09:19

Svenska kyrkans ledning måste besinna sig

Strax före julhelgen kom det ett uppseendeväckande pressmeddelande från Svenska kyrkan i Luleå stift. Under rubriken ”Präst fråntas rätten att utöva vigningstjänsten” redogjordes för ett ärende i domkapitlet där en präst ansågs ha brutit mot sina vigningslöften. Närmare bestämt hade hon ”vid upprepade tillfällen i, och i samband med, sin konfirmationsundervisning … uttryckt ett starkt ifrågasättande av homosexualitet”.

UNT - 01 jan 20 kl. 07:00

Beställningar på drygt 86000 pizzor väntas

Nyårsdagen är julafton för pizzabagarna..

DI - 14 jan 20 kl. 14:00

ChromoGenics erhåller nya beställningar från Vasakronan och Humlegården på totalt 2 200 000 kr

ChromoGenics har erhållit nya Beställningar från både Vasakronan och Humlegården på dryga miljonen vardera..

Barometern - 30 dec 19 kl. 19:00

Allt fler oskarshamnare väljer bort att stå vid spisen på nyårsafton

För varje år ökar antalet Beställningar på plankor och färdiglagade nyårssupéer i Oskarshamn. – Många uppskattar att slippa laga mat i timmar på nyårsafton och väljer catering istället, säger Henrik Nilsson som driver restaurang Fingerkroken..

Skånskan - 30 dec 19 kl. 05:00

Ett betongskal som fylls med äventyr och bio

MALMÖ Huset består just nu mest av ett betongskal men i oktober öppnar Funnys äventyr och en biograf med fem salonger.
Bredvid pågår byggandet av 75 nya lägenheter. Mobilia fortsätter sitt arbete med att vara ett populärt besöksmål istället för bara ett traditionellt köpcentrum.

Skånskan - 19 dec 19 kl. 19:54

Det går helt enkelt inte ihop

Det luktar illa runt hela historien med rekryteringen av Malmö FF:s nya damlag.
Flera källor har nu berättat för Skånska Dagbladet att spelarna i Dösjöbro IF fått sockrade sms från tränaren Fredrik Jahnfors i vilka han erbjuder dem att följa med till Malmö FF. En av källorna hävdar att det förekommit sms redan innan MFF:s årsmöte, då medlemmarna röstade nej till samgående med LB07.

YLE - 19 dec 19 kl. 04:34

SBA Interior växer på alla plan – varvsindustrins goda år betyder mera beställningar och ny personal också i Karis

En ny större fastighet, en växande omsättning och personalstyrka. Det är goda tider för SBA Interior i Karis. Ett orosmoln är trafiken vid riksväg 25, där den nya fastigheten ligger..

Skånskan - 17 dec 19 kl. 16:20

Märkligt bortglömd i Europa

recension KONST
Marsden Hartley – The earth is all I know of wonder
Till och med 19 januari på Louisiana
Arkitekturens verkstäder: Tatiana Bilbao Estudio
Till och med 5 april på LouisianaParallellt med den kusligt egofixerade utställningen Generation Wealth som pågår till och med den 20 mars, visar Louisiana ytterligare två utställningar som var för sig förtjänar en tur över Sundet. Å ena sidan handlar det om verk av den amerikanske konstnären Marsden Hartley (1877-1943), å den andra – på temat Arkitekturens verkstäder – om mexikanska Tatiana Bilbao Estudio.
Marsden Hartley är stor i USA där han räknas som en av huvudföreträdarna i 1900-talskonsten men märkligt bortglömd i Europa.

Dagens PS - 10 dec 19 kl. 12:43

Kunder med för många returer stängs av

E-handelsföretaget Boozt inaktiverar nu konton nu folk som returnerar för mycket kläder. Det handlar om 9.000 kunder.

Politologerna - 09 dec 19 kl. 13:22

Lucka #9: Debatten om opinionsmätningarna

Debatten om opinionsmätningarna tycks ständigt pågå. Samtidigt har på senare år flera svenska opinionsinstitut ändrat sina metoder, så ämnet förtjänar diskussion. Tyvärr är dock diskussionen inte alltid klargörande.

Expressen - 06 dec 19 kl. 14:07

Modejätten portar kunder på nätet: ”Jag är skakad”

Många näthandelskunder lägger stora Beställningar gång på gång – sedan returnerar de nästan allt.Nu har Malmöföretaget Boozt fått nog och blockar 9 000 kunder från att handla av dem.– Om du lägger en beställning på 300 varor och returnerar 298 av dem så handlar du inte med avsikt att du vill se om en klänning passar, säger Peter G Jørgensen som är marknadschef på företaget till BT..

Nyteknik - 05 dec 19 kl. 07:43

Ikea investerar i startupen Optoro

Möbeljätten Ikea har köpt en minoritetspost i det amerikanska startup-bolaget Optoro vars mjukvara hjälper detaljhandeln att hantera Beställningar som kunderna skickat i retur mer rationellt..

Sydsvenskan - 04 dec 19 kl. 19:31

Ikea köper in sig i mjukvaruföretag i USA

Möbeljätten Ikea har köpt en minoritetspost i det amerikanska startup-bolaget Optoro vars mjukvara hjälper detaljhandeln att hantera Beställningar som kunderna skickat i retur mer rationellt. Enligt Ikeas ägarbolag Ingkagruppen ska mjukvaran användas vi.

GöteborgsPosten - 04 dec 19 kl. 19:31

Ikea köper in sig i mjukvaruföretag i USA

Möbeljätten Ikea har köpt en minoritetspost i det amerikanska startup-bolaget Optoro vars mjukvara hjälper detaljhandeln att hantera Beställningar som kunderna skickat i retur mer rationellt. Enligt Ikeas ägarbolag Ingkagruppen ska mjukvaran användas vid Ikeas kundtjänst, distributionscentraler och varuhus i USA men det finns också planer på att införa den på andra marknader, skriver nyhetsbyrån Reuters..

Skånskan - 04 dec 19 kl. 13:12

Pojke knivrånad på Djupadal

Malmö En pojke i 13-årsåldern blev misshandlad och knivrånad av ett fler personer i Djupadalsparken på tisdagskvällen.
Det enda som stals var en enklare jacka.Nils Norling, Malmöpolisens presstalesman, menar att de många personrånen då jackor, mobiltelefoner och dylikt stjäls mer handlar om maktdemonstrationer och status inom gruppen än om att komma över stöldgods.

DI - 03 dec 19 kl. 08:35

Invisio tar order värd 10 miljoner

Invisio har fått två första Beställningar av kommunikations- och hörselskyddssystem från polisen i Japan inför de….

Skånskan - 01 dec 19 kl. 10:00

Lerigt hantverk är hett igen

Keramik har ett uppsving just nu. Överallt – i butiker, sociala medier och inredningsreportage – syns uttrycksfulla krukor, muggar och fat.–  Människor längtar efter att skapa något med händerna, säger krukmakaren Stefan Andersson.

DI - 29 nov 19 kl. 13:01

Över 80 tandvårdskliniker i region Stockholm går över till digitala beställningar av tandteknik

I maj 2019 gick samtliga kliniker inom Folktandvården i region Stockholm över till det digitala verktyget Denthub, för….

YA - 27 nov 19 kl. 17:50

Utsålda hus fick teatergruppen att våga igen: ”Både lite humor och allvar”

Vårens succé gav mersmak. Teatergruppen Våghalsarna ger ytterligare två föreställningar av komedin Var ska vi göra av farmor?. – Intresset var så stort att det var många som inte fick biljetter.

VA - 25 nov 19 kl. 08:20

Så många beställningar har Musks Cybertruck fått

På marknaden blev man inte särskilt imponerade av Cybertruck och Tesla-aktien handlades ned 6,1 procent på fredagen..

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 19 kl. 10:12

Efter Teslas fiasko – 150 000 beställningar

Under premiärvisningen gick presentationen snett..

Skånskan - 22 nov 19 kl. 13:00

Humorfestival, opera och exotiska djur

HÖRBY Vinterns och vårens upplaga av Evenemangskalendern har lämnat tryckpressarna och delas i dagarna ut till alla hushåll i kommun.
Det finns gott om evenemang att välja på de kommande månaderna - allt från julmarknader till konstutställningar och en nystartad humorfestival.Evenemangskalendern ställs samman av Hörby kommun, och delas ut ett par gånger om året.

Skånskan - 21 nov 19 kl. 16:04

Fulla spår i Skåne

Riksrevisionen förordar en paus i projektet med höghastighetståg. Den menar att fyrstegsprincipen som innebär att andra, mindre kostsamma lösningar ska analyseras först, innan man fattar beslut om att bygga helt nytt, har förbigåtts i arbete. Alternativ till höghastighetståg kan vara att ändra skatter, avgifter och regler för att påverka trafikflödet på det sättet, eller bygga om nuvarande system på mindre kostsamt sätt.

Dagens PS - 18 nov 19 kl. 11:30

Airbus får massiv order värd 154 miljarder kronor

Dubai-baserade Emirates har lagt en order på 50 Airbus A350 värda 16 miljarder dollar, motsvarande drygt 154 miljarder kronor, enligt gällande listpriser. Det rapporterar CNBC. A350 kommer med tvillingmotorer och är en bred flygplanskropp.

Blekinge Läns tidning - 15 nov 19 kl. 15:00

Försvarsmakten ger inga besked om fler A26-ubåtar innan 2030

Försvaret ska stärkas, men det blir inte i den takt som försvarsberedningen föreslog i våras. Och det nämns inte med ett ord om Beställningar av fler A26-ubåtar inom perioden fram till 2030..

Dagens PS - 15 nov 19 kl. 10:56

Elekta börsdagar efter sänkt prognos

Medicinteknikbolaget Elekta släpper preliminära siffror för räkenskapsårets andra kvartal som är lägre än väntat samt justerar prognosen för ebita-marginalen för helåret. Aktien rasar över 13 procent på beskedet. Elekta uppger att den underliggande verksamheten är fortsatt stark men valutor och försenade installationer har påverkat ebita negativt under kvartalet.

Dagens PS - 15 nov 19 kl. 10:56

Elekta börsrasar efter sänkt prognos

Medicinteknikbolaget Elekta släpper preliminära siffror för räkenskapsårets andra kvartal som är lägre än väntat samt justerar prognosen för ebita-marginalen för helåret. Aktien rasar över 13 procent på beskedet. Elekta uppger att den underliggande verksamheten är fortsatt stark men valutor och försenade installationer har påverkat ebita negativt under kvartalet.

Skånskan - 15 nov 19 kl. 09:00

Ny kostym till Tegnérs visor

”Mors lille Olle”, ”Ekorrn satt i granen” och ”Bä bä vita lamm”. Nog har de flesta av oss sjungit Alice Tegnérs klassiska barnvisor, men knappast på det vis som gruppen Alice! nu tolkat dem på, med inspiration från såväl folkmusik som jazz.

PrivataAffärer - 15 nov 19 kl. 07:35

Förlust för Fingerprint

Fingerprint redovisar ett rörelseresultat om -3,4 miljoner kronor (7,0) för det tredje kvartalet 2019. Bruttomarginalen uppgick till 23 procent (27). Nettoomsättningen uppgick till 353 miljoner kronor (431).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.