Beslutet

Monday, 25 June, 13:34

Nyheter om Beslutet

Sortering: Relevans | Senaste
NSD - 30 maj 18 kl. 13:28

Tränaren om drömjobbet. "Svårt att säga nej"

Både KFUM Östersund och Mark Basket var varit ute efter David "Keso" Nilsson, men när Luleå Basket hörde av sig var Beslutet lätt..

Skånskan - 31 maj 18 kl. 14:00

Byggnadsvårdspriset till mack och bränneri

HARLÖSA Det blir Sven Malmborg och Gunvor Fristedt i Harlösa som får årets byggnadsvårdspris i Eslöv. De får priset både för nostalgimacken i Harlösa och för upprustningen av det gamla bränneriet på samma ort.Kommunstyrelsens arbetsutskotts ordförande Johan Andersson (S) ringde och meddelade Beslutet i tisdags.

Sydöstran - 05 jun 18 kl. 15:32

Han föreslås bli ny BTH-rektor

Mats Viberg föreslås bli ny rektor för BTH. Det meddelade högskolan under tisdagen. Beslutet ska tas av regeringen..

Expressen - 16 mar 18 kl. 21:46

TV4 bekräftar – nu byts profilerna ut

"Bygglovs"-Matte Carlsson och programledarkollegerna Willy Björkman och Maria Kingsley tvingas sluta. TV4 gör om "Bygglov", och ingen av de tre profilerna kommer återkomma.– Det stämmer att de nuvarande experterna inte kommer att fortsätta, säger Malin Willers, tillförordnad presschef på TV4.

News55 - 11 maj 18 kl. 13:33

Lasse Kronér skriver själv om anklagelserna: “Jag har aldrig sextrakasserat någon”

Programledaren Lasse Kronér skriver ett långt känsloladdat inlägg på Facebook om sexanklagelserna som riktades mot honom i samband med #metoorörelsen. Det är första gången han själv berättar om sin upplevelse av hur tiden sedan han anklagades har varit. Han skriver också om sin besvikelse över hur medierna agerat, inte minst efter att han har blivit frikänd.

Kristianstadsbladet - 05 jun 18 kl. 06:00

Fibernät i Oppmanna kan säljas

BOfiber i Barum-Oppmanna kan komma att säljas. Under söndagens årsmöte i föreningen togs Beslutet att styrelsen ska gå vidare med försäljningsplanerna..

Skånskan - 04 jun 18 kl. 14:00

Svalövs kommun köper mark i Billeberga

BILLEBERGA
Fler villor ska byggas i Billeberga och därför går Svalövs kommun in och köper upp ännu mer mark. Den här gången utmed väg 17 och här handlar det om totalt 11,8 hektar till ett pris av 5,3 miljoner kronor.
Beslutet togs på samhällsbyggnadsnämndens senaste möte:
– Nämnden föreslår fullmäktige att köpa mark i Billeberga för framtida utbyggnad, vilket är mycket positivt, säger ordförande Lennart Pettersson (C).

YA - 05 jun 18 kl. 04:04

Insändare: C-missnöje med gratis tåg och buss för unga

Vi kan bara beklaga att Centerpartiet är missnöjda med Beslutet att ge ungdomar som slutar årskurs 6, 7, 8 och 9 i grundskolan samt årskurs 1 och 2 på gymnasiet möjlighet till gratis kollektivtrafik i sommar..

UT - 05 jun 18 kl. 01:00

Henrik Erickson: Spåret till Ulricehamn är fortsatt krokigt

Det nygamla Beslutet om pengar till höghastighetståg mellan Göteborg och Borås innebär tyvärr inte att nästa steg är raka spåret mot Ulricehamn..

Skånskan - 04 jun 18 kl. 19:00

Skola fick stänga tidigare för värmen

Sjöbo Färsingaskolan har problem med för hög värme inomhus. Flera elever har fått skickas hem för att de har mått dåligt.
Rektor Chris Hansen-Sonestam beslutade därför att stänga skolan tidigare på måndagen.

BT - 04 jun 18 kl. 22:55

"Strålande att politikerna tänker om”

Krögarna i Borås härsknade till när det stod klart vilka effekter den nya tillsynsavgiften för alkoholservering skulle få. Nu ser det ut att bli ändring och att det politiska Beslutet rivs upp..

NSD - 31 maj 18 kl. 16:00

Bodenstjärnan om tuffa beslutet: "Väldigt positivt"

Boden Handbolls kapten har tvekat om framtiden..

SmålandsPosten - 04 jun 18 kl. 16:30

Filip Kjellsson har trollat klart i Vipers

I elva år har Filip Kjellsson trollbundit Växjöpubliken med sina innebandykonster. Nu har lagkaptenen beslutat att sluta i Växjö Vipers. – Beslutet har vuxit fram, säger han till Smålandsposten..

Corren - 04 jun 18 kl. 16:36

De gläds åt det viktiga tågbeslutet

Beslutet som många aldrig trodde skulle komma är fattat..

UT - 04 jun 18 kl. 10:39

Bergkvara buss vann upphandling – då lägger lokalt taxibolag ner

Efter flera vändor står det nu klart att Bergkvara buss får uppdraget av Tranemo kommun att köra skolskjuts, färdtjänst och LSS-resor bland annat. Beslutet innebär att Östra Kinds taxi lägger ner sin verksamhet..

Expressen - 22 maj 18 kl. 18:00

Därför valde Eliesa att klippa av sitt långa hår: ”Jättestolt”

Sexåriga Eliesa Avdija klippte av 35 centimeter av sitt långa svall – av en viktig anledning.Nu berättar hennes storasyster om det modiga Beslutet.– Så klart är jag jättestolt över henne, säger Ilirjana Avdija..

Realtid - 04 jun 18 kl. 06:11

Kan man droppa name dropping?

För en dryg vecka sedan offentliggjordes ett beslut fattat av börsens disciplinnämnd. Ärendet ledde inte till några dryga böter och har, kanske delvis av den anledningen, fått begränsad uppmärksamhet. Det är olyckligt, då Beslutet rör en intressant frågeställning som är av stor vikt för många noterade företag, skriver Joakim Strid, rådgivare i finansmarknadsfrågor och tidigare övervakningschef på Nasdaq..

Corren - 01 jun 18 kl. 19:00

Beslutet: Ja till fritt fiske i centrum

I sommar blir det fritt fiske för alla mellan broarna i Mjölby centrum..

Sydöstran - 14 jun 18 kl. 10:21

HD-beslutet: Kommunledning kallar till presskonferens

Ledningen för Miljöteknik samt Ronneby kommun kommenterar HD-Beslutet vid en presskonferens i eftermiddag..

Skånskan - 31 maj 18 kl. 14:00

Oppositionen deltog ej i beslut om skola

STAFFANSTORP Socialdemokraterna valde att inte delta i Beslutet om att privata Internationella Engelska skolan ska etablera sig på Vikhemsområdet.– Vi har inget emot att skola och förskola byggs, tvärtom. Och gärna andra pedagogiker som Montessori och Waldorf med flera, för ökade valmöjligheter.

Sydsvenskan - 31 maj 18 kl. 08:36

Tränaren sparkas efter rasistiskt inlägg

Duane Smith hann inte ens sätta igång med tränarjobbet i Kalmar HC innan han fick sparken. Orsaken är att den kanadensiske ishockeytränaren uttryckt främlingsfientliga åsikter i sociala medier. Division 1-klubben meddelar på sin webbplats att Beslutet t.

NSD - 29 maj 18 kl. 15:44

Supportrarna jublar över bytet

Senast Luleå Hockey bytte logga möttes Beslutet av ilska från supportrarna..

Skånskan - 02 jun 18 kl. 14:00

Palm drar nämnder i örat

höör Nämnderna i Höör har det tufft sedan kommunfullmäktiges beslutade besparing. Inte minst inom skolan där flera politiker sagt nej till fler besparingar. Något som irriterar Höörs båda kommunalråd Anna Palm (M) och Stefan Lissmark (S).

Skånskan - 02 jun 18 kl. 14:00

Dubblad ersättning glädjer

Eslöv De som deltar i daglig verksamhet i Eslöv får höjd ersättning från och med 1 juni – tio kronor i timmen istället för fem.Ersättning till deltagarna i daglig verksamhet ser olika ut i olika kommuner. I Eslöv har man en timersättning på fem kronor och ett maxbelopp på 30 kronor om dagen – men från och med den 1 juni kommer ersättningen att höjas.

Nyan - 01 jun 18 kl. 13:28

Ålandskomposten besvärar sig mot bygglovsplikt

Ålandskompostens ägare Bengt Karlsson besvärar sig mot Sunds kommun om att ålägga honom med bygglovsplikt för sina tillbyggnader. Han anhåller nu om att förvaltningsdomstolen ska förbjuda att Beslutet verkställs.
Det var i mitten av maj som byggnadstekniska nämnden i Sund gav ett ultimatum till Ålandskomposten om att antingen ansöka om bygglov eller bli polisanmäld.

Sydsvenskan - 03 jun 18 kl. 10:19

Orsak bakom flygolycka utreds inte

Det kommer förmodligen inte att göras någon närmare utredning om varför ett privat flygplan havererade vid ett flygfält i Östersund i fredags, rapporterar P4 Jämtland. Statens haverikommission grundar Beslutet på att flygplanet var amatörbyggt och sakna.

Helsingborgs Dagblad - 03 jun 18 kl. 10:19

Orsak bakom flygolycka utreds inte

Det kommer förmodligen inte att göras någon närmare utredning om varför ett privat flygplan havererade vid ett flygfält i Östersund i fredags, rapporterar P4 Jämtland. Statens haverikommission grundar Beslutet på att flygplanet var amatörbyggt och sakna.

Dagen - 31 maj 18 kl. 13:46

Så gick beslutet om att lägga ner Frizon till

EFK:s missionsledning ger sin syn på Frizon och ungas engagemang inom rörelsen..

Expressen - 01 maj 18 kl. 20:40

Detaljerna som fällde Madsen

Uppfinnaren Peter Madsen dömdes till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall.Beslutet lästes upp av domaren i rättssalen i onsdags. På tisdagen offentliggjordes innehållet i hela domen.

Nyan - 01 jun 18 kl. 06:00

”Vi gav henne chans till nytt möte”

Axel Jonsson säger att Birgitta Johansson fått möjligheten att ha ett nytt möte efter att hon menat att det varit så få närvarande när Beslutet togs om att hon inte längre åtnjuter förtroende från Ålands framtid stadsgrupp som representant i stadsstyrelsen. – Men det är hon inte intresserad av, säger Jonsson, partiordförande och gruppledare för Ålands framtid i Mariehamn. Axel Jonsson säger att alla var kallade till mötet, där Beslutet togs om att de ville byta ut Birgitta Johansson i stadsstyrelsen.

SVT - 31 maj 18 kl. 17:03

Ann Linde: ”Sämsta beslutet USA kunde ta”

Sveriges EU- och handelsminister Ann Linde (S) kallar USA:s beslut om att införa importtullar på stål och aluminium för det sämsta möjliga..

Skånskan - 01 jun 18 kl. 08:46

Idag inför USA ståltullar mot EU och Kanada

Världen Den amerikanska regeringen med Donald Trump i spetsen inför idag, den 1 juni, tullar på stål och aluminium från EU, Kanada och Mexico. Beslutet möts med starka reaktioner världen över.Efter flera månaders samtal är det nu klart.

Kristianstadsbladet - 31 maj 18 kl. 20:00

Rätten river upp beslut om Folkets hus bidrag – kommunen bröt mot lagen

Beslutet att inte bevilja bidrag till Föreningen Folkets hus i Bromölla stred mot kommunallagen. Nu river förvaltningsrätten upp Beslutet..

YA - 02 jun 18 kl. 14:46

Orups sjukhus säljs och hyrs tillbaka

Orups sjukhus ska säljas. Igen. Förra gången regionen försökte upphävdes Beslutet av förvaltningsrätten för att det var ett underpris.

Kristianstadsbladet - 02 jun 18 kl. 14:46

Orups sjukhus säljs och hyrs tillbaka

Orups sjukhus ska säljas. Igen. Förra gången regionen försökte upphävdes Beslutet av förvaltningsrätten för att det var ett underpris.

GöteborgsPosten - 31 maj 18 kl. 05:00

Nej till skola i Bagaregården

Trots att det saknas ett stort antal skolplatser valde fastighetsnämnden att rösta nej till en ny skola på Ånäsfältet i Bagaregården. Frågan gick till votering där Beslutet föll på ett yrkande från M och L om att istället fortsätta med en tidigare plan på att bygga förskola och bostäder..

Expressen - 14 maj 18 kl. 20:11

Björgens kritik – efter Johan Olssons beslut

COSTA NAVARINO. Det är en vecka sedan beskedet kom att Johan Olsson, 38, blir ny svensk landslagstränare.Men nu ifrågasätts Beslutet av tidernas bästa längdåkare Marit Björgen.

Nyteknik - 01 jun 18 kl. 09:08

Vårdanställda i Skåne får kroppskameror

Regionstyrelsen i Skåne har beslutat att vårdanställda ska få möjlighet att använda sig av kroppskameror. Socialdemokraterna ifrågasätter underlaget för Beslutet..

GöteborgsPosten - 02 jun 18 kl. 05:00

Sjuka nobbas av Försäkringskassan - dramatisk ökning i Västra Götaland

Allt fler svenskar nekas sjukpenning redan vid första ansökningstillfället. Det visar statistik från Försäkringskassan över hur många som får avslag vid första Beslutet. Samtidigt växer kritiken mot myndigheten..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.