Bergmans

Tuesday, 19 February, 06:48

Nyheter om Bergmans

Sortering: Relevans | Senaste
Dagen - 15 jan 19 kl. 17:39

Bergman ville spela in Jesusfilm på Gotland

I Ingmar Bergmans regi hade ”Jesus från Nasaret” spelats in med Visby ringmur som Jerusalem..

Dagen - 15 jan 19 kl. 17:39

Bergman ville spela in Jesusfilm på Gotland

I Ingmar Bergmans regi hade ”Jesus från Nasaret” spelats in med Visby ringmur som Jerusalem..

YA - 12 jan 19 kl. 00:10

Ingmar Bergman brädad i Ystad studios av ”Systrar 68”

Det skulle bli en hel vägg i besökscentret på Ystad Studios med Ingmar Bergmans döden från ”Det sjunde inseglet” och inspelningsbilder från ”Sommarnattens leende” i Ystad. Men demonregissören fick i stället ge plats åt ”Systrar 1968”, med rekvisita och kläder från tv-serien som visades i julhelgen..

Skånskan - 15 jan 19 kl. 11:00

Världen lockade med spännande djur

NATURFOTOGRAF Det var Dick Perssons naturintresse som tog honom ut i världen. I årtionden har han dokumenterat naturen i öknar och urskogar, i bergstrakter och på savanner. Nu hänger hans fotografier på 13 museer i världen och han har fått en insektsart uppkallad efter sig..

GöteborgsPosten - 06 jan 19 kl. 16:10

Publikrusning till Fanny och Alexander

Stadsteatern släpper nya biljetter efter Eva Bergmans nya succé..

GöteborgsPosten - 03 jan 19 kl. 05:00

Dags att Ingmar Bergman blir allmängods

Under Bergmans hundraårsjubileum började regissören till slut att diskuteras och läsas även i Sverige. Hynek Pallas sammanfattar jubileet och noterar att film tas på allvar först när det spelas på teatern eller ges ut som litteratur..

Skånskan - 02 jan 19 kl. 09:58

Här har ni det bästa på scen 2018

Innan vi ger oss in i ett nytt scenår tittar vi tillbaka och minns det bästa och det mest speciella på scen från 2018.Gunilla Wedding Vinnaren tar allt på Hipp, Malmö Stadsteater:
Årets riktiga lyckopiller. I den politiska kabaréns form vävde Nina Persson och kompani på ett övertygande sätt ihop en mängd olika röster och olika sceniska och musikaliska uttryck till en stark uppmaning till publiken att använda sin egen rösta röst i demokratins och humanismens namn.

SVT - 19 dec 18 kl. 07:41

Bergmanpodden går i mål med julklassikern Fanny och Alexander

Fanny och Alexander uppskattas inte bara av cineaster, även inredningsfanatiker och julivrare har förälskat sig i Ingmar Bergmans julscener. Gunnar Bolin, som i Bergmanpodden under året sett alla Bergmans filmer, berättar om Sveriges mörkaste julfavorit..

UNT - 24 dec 18 kl. 07:00

Många sidor av Bergman

Susanne Sigroth-Lambe har tagit sig igenom en flera kilo tung hög med nyutgiven Bergmanlitteratur och konstaterar att Bergmans egna texter är roligast att läsa..

BT - 15 dec 18 kl. 16:10

Fanny och Alexander – Mäktigt och minnesvärt äventyr

Eva Bergmans uppsättning av ”Fanny och Alexander” på Göteborgs stadsteater är ett mäktigt och minnesvärt teateräventyr..

Dalarnas tidningar - 18 dec 18 kl. 05:00

Liverapport: VSK mot segern i Falun – Landström utnyttjar Bergmans misstag

I onsdags vann VSK mot Falu BS med 8–4. På tisdagskvällen får dock dalalaget revansch, då lagen....

GöteborgsPosten - 13 dec 18 kl. 17:00

Fanny och Alexander i massupplaga

Här är barnen som gestaltar Fanny och Alexander på Göteborgs stadsteater. I Eva Bergmans regi spelas även rollen som den gåtfulle Ismael av ett barn..

SR - 17 dec 18 kl. 09:53

Fanny och Alexander – smidig komedi tungfotad tragedi

Ingmar Bergmans "Fanny och Alexander" flyttad till 1930-talet på Göteborgs Stadsteater..

DN - 15 dec 18 kl. 11:56

Scenrecension: ”Fanny och Alexander” i Göteborg – matriarkalt maskspel utan magi

Eva Bergman ökar utrymmet för kvinnorna, men tonar ner svärtan och magin när hon sätter upp sin far Ingmar Bergmans ”Fanny och Alexander”..

Aftonbladet - 16 dec 18 kl. 21:20

Bergmans lyckliga jul

Skånskan - 13 dec 18 kl. 07:22

Vuxenlivet gestaltat av barnen

I Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap pratas det en del om barnen men de är inte själva med i filmen.
I Månteaterns Scener ur ett vuxenliv som har premiär fredag 14 december gör man tvärt om och låter barnen stå i centrum – fast i rollerna som vuxna.Mamma har pratat i telefon igen.

SR - 12 dec 18 kl. 06:00

Ur marionetternas liv - vackert, kusligt, sorgligt om ond, bråd död

Ingmar Bergmans sista film från exilen i Tyskland är en isande fallstudie i ett kvinnomord. En vackert och intressant berättad historia men med tveksamma slutsatser, anser Bergmans panel..

GT - 03 dec 18 kl. 13:57

Fanny och Alexander kommer till Göteborg

”Fanny och Alexander” blir Göteborgs stadsteaters bidrag till 100-årsjubileet av Ingmar Bergmans födelse.Och det är regissören Eva Bergman som sätter upp pappans Oscarbelönade film på teatern.– Dramat är en hyllning till den fria människans kreativitet och fantasi.

UNT - 14 nov 18 kl. 07:00

Nacksving på Bergmanklassiker

Regissören Hugo Hansén och koreografen Fredrik ”Benke” Rydman gör en gemensam tolkning av Ingmar Bergmans ”Det sjunde inseglet”..

UNT - 28 nov 18 kl. 07:00

Filminspelning med Bergmanbus

Nästan ingen släpptes nära inspelningsteamet när Liv Ullmann filmade Ingmar Bergmans manus ”Enskilda samtal” i Uppsala 1995..

UNT - 24 nov 18 kl. 15:00

Uppsala – eller staden utan namn

I Uppsala slår man gärna fast att Ingmar Bergmans "Fanny och Alexander" utspelar sig här..

UNT - 23 nov 18 kl. 06:00

Anrik butik slutar sälja damkläder

Bergmans konfektion i Uppsala lägger ner sin damavdelning..

Expressen - 23 nov 18 kl. 06:30

Julafton för Bergmanfans – men långt mellan fynden

Ingmar Bergmans arbetsböcker fortsätter spegla hans liv, drömmar och gränslösa ambitioner in i det sista.Jens Liljestrand läser ett material som ger ovärderliga ingångar till konstnärskapet men kanske mest tilltalar fackpubliken..

SVT - 21 nov 18 kl. 15:22

Teaterrecension: Det sjunde inseglet i Uppsala

Det sjunde inseglet förvandlas till en dansande död när koreografen Benke Rydman från Bounce, som tagit sig an klassiker som Svansjön och Våroffer, nu tillsammans med regissören Hugo Hansén sätter upp Ingmar Bergmans film..

SR - 21 nov 18 kl. 14:17

En dans med döden – Det sjunde inseglet

På Uppsala stadsteater har koreografen Fredrik Benke Rydman och regissören Hugo Hansén försökt sig på något helt nytt: att göra dansteater av Bergmans "Det sjunde inseglet". Jenny Teleman har sett den..

UNT - 17 nov 18 kl. 20:44

Så bra är "Det sjunde inseglet"

Hugo Hansén och Fredrik Benke Rydman har förvandlat Ingmar Bergmans ”Det sjunde inseglet” till en räcka dansanta bilder..

Alingsås tidning - 30 okt 18 kl. 05:30

Öppnar halkbana på flygfältet

Bergmans trafikskola i Alingsås har öppnat en egen halkbana. Platsen där det från och med nu kommer hållas riskutbildningar är flygfältet i Vårgårda.
I Sverige finns det i dag tre olika alternativ för att genomföra riskutbildning del 2 – det som tidigare kallats för halkkörning.

SmålandsPosten - 19 nov 18 kl. 06:00

Marie Magnusson: Anita visar oss den private Bergman

Hur var den private Ingmar Bergman egentligen? En som vet är Anita Haglöf, aktuell med boken ”Jag var Ingmar Bergmans hushållerska”. Intressant läsning tycker jag..

Nyan - 16 nov 18 kl. 08:00

Ingmar Bergman-film visas på lördag

Med anledning av att det i år är 100 år sedan Ingmar Bergman föddes vill Föreningen Norden uppmärksamma detta jubileumsår. Smultronstället visas nu på lördag med start klockan 13.00.

Dagen - 14 nov 18 kl. 17:37

Innerligt vackert om minne och glömska

I ”De oroliga” på Dramaten förvaltar Pernilla August succéromanen om Ingmar Bergmans sista tid i livet..

Dagen - 14 nov 18 kl. 17:37

Innerligt vackert om minne och glömska

I ”De oroliga” på Dramaten förvaltar Pernilla August succéromanen om Ingmar Bergmans sista tid i livet..

SVT - 28 dec 18 kl. 06:00

Teateråret: “Bergmans demoner har blivit fullt synliga”

Hundraåringen Ingmar Bergman har firats med en rad uppsättningar i teatervärlden under året som gått. Men kommer vi att se mer av Bergmans demoner nästa år? – Bergmans demoner har blivit fullt synliga och nu kommer allas vår oro att synas på scen, säger Kulturnyheternas teaterkritiker Anna Hedelius, som tror att arvet efter Bergman kommer att ta sig nya uttryck 2019..

Expressen - 28 okt 18 kl. 09:10

Ingmar Bergmans brev kom fram – elva år efter hans död

Det damp ner ett brev hemma hos journalisten Agneta Söderberg i Stockholm.Avsändare: Regissören Ingmar Bergman.Brevet kom fram elva år efter hans död.

Expressen - 26 dec 18 kl. 07:00

Sanningen om Ingmar Bergmans skandaler och liv med kvinnorna

Jane Magnussons dokumentär om Ingmar Bergman, sänds över jul som SVT-serien ”Bergman – ett liv i fyra akter”. Det är en förlängd version av den prisade filmen "Bergman – ett år, ett liv", där tittarna får möta även demonregissörens mindre sympatiska sidor.– Jag ville göra ett porträtt av en fantastisk konstnär, men alla de som har gjorts tidigare har varit väldigt hövliga, säger Magnusson som i sitt arbete både har utrett kvinnoaffärerna, och fått tag på en tidigare stoppad intervju med Bergmans storebror Dag Bergman..

SR - 07 nov 18 kl. 06:00

Beröringen - tafatt romans blir tafatt utländsk debut

Bergmans första film på engelska blir mer av såpopera än minnesvärd film men får plus av Bergmanpoddens panel för mod och hudlöshet..

Kristianstadsbladet - 06 nov 18 kl. 00:01

"Bergman sa att han skulle slå ihjäl mig"

I åtta år arbetade Anita Haglöf som Ingmar Bergmans hushållerska. Det var en tid fylld av stränga regler och fruktansvärda vredesutbrott. Nu har hon skrivit en självbiografi om sina upplevelser med mannen som fortfarande präglar hennes liv.

YA - 06 nov 18 kl. 00:01

"Bergman sa att han skulle slå ihjäl mig"

I åtta år arbetade Anita Haglöf som Ingmar Bergmans hushållerska. Det var en tid fylld av stränga regler och fruktansvärda vredesutbrott. Nu har hon skrivit en självbiografi om sina upplevelser med mannen som fortfarande präglar hennes liv.

Sydsvenskan - 31 okt 18 kl. 09:16

"Bergman sa att han skulle slå ihjäl mig"

I åtta år arbetade Anita Haglöf som Ingmar Bergmans hushållerska. Det var en tid fylld av stränga regler och fruktansvärda vredesutbrott. Nu har hon skrivit en självbiografi om sina upplevelser med mannen som fortfarande präglar hennes liv.

Aftonbladet - 02 nov 18 kl. 17:22

Bergmans sämsta roll


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.