Benny Fredriksson

Tuesday, 25 September, 11:37

Nyheter om Benny Fredriksson

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 31 aug 18 kl. 18:05

Aftonbladet PO-anmält för Benny Fredriksson-granskning

Aftonbladet har anmälts till Allmänhetens pressombudsman, PO, för sin granskning av Kulturhusets tidigare vd Benny Fredriksson, som tog sitt liv i mars i år. Det berättar hans hustru Anne Sofie von Otter i Sveriges Radios program Söndagsintervjun..

Expressen - 12 jul 18 kl. 06:00

Svik inte visselblåsarna på Kulturhuset Stadsteatern

Kulturhuset Stadsteatern fick kritik för sin tystnadskultur. Sedan blev det just tyst.Marianne Lindberg De Geer uppmanar ledningen och styrelsen att sluta gömma sig bakom minnet av Benny Fredriksson..

Expressen - 26 jul 18 kl. 17:20

Anne Sofie von Otter: Benny Fredriksson var deprimerad

Benny Fredriksson drabbades av en djup depression. Det berättar Anne Sofie von Otter för tyska Die Zeit, i en första intervju sedan makens självmord i mars.– Jag frågade honom rakt ut, tänker du på självmord, överväger du det?

DN - 26 jul 18 kl. 17:48

Anne Sofie von Otter om Benny Fredrikssons död: ”Jag hade aldrig sett honom tvivla”

Kulturhuset Stadsteaterns tidigare vd Benny Fredriksson tog sitt liv under en resa i Australien i mars i år. Hans hustru Anne Sofie von Otter berättar nu i en intervju för tyska tidningen Die Zeit att han drabbades av en djup depression efter att hans ledarstil kritiserats hårt i medier..

DN - 25 mar 18 kl. 20:50

Ing-Britt Ahlenius: Styrelsen bär ett ansvar för problemen på Stadsteatern

De ytterst ansvariga för Kulturhuset Stadsteatern kan inte ha varit ovetande om kritiken mot Benny Fredriksson. Inga-Britt Ahlenius inskärper vikten av en professionell styrelse när det blåser hårt kring en vd..

Expressen - 07 apr 18 kl. 20:04

Sara Danius drängar är själva inga helgon

Nyss var det Benny Fredriksson som var ondast i Kultur-Sverige – nu är det Katarina Frostenson som till varje pris ska bort.Karin Olsson om att Sara Danius drängar inte är lika heliga som de vill ge sken av..

DN - 25 mar 18 kl. 20:50

Inga-Britt Ahlenius: Styrelsen bär ett ansvar för problemen på Stadsteatern

De ytterst ansvariga för Kulturhuset Stadsteatern kan inte ha varit ovetande om kritiken mot Benny Fredriksson. Inga-Britt Ahlenius inskärper vikten av en professionell styrelse när det blåser hårt kring en vd..

GöteborgsPosten - 03 maj 18 kl. 08:08

Vi måste blir mer öppna med vår trasighet

GP:s Johan Lindqvist om Avicii, Benny Fredriksson och om hur vi tillsammans kan flytta stupets kant lite längre bort..

GöteborgsPosten - 26 mar 18 kl. 05:00

Boscanin: Aftonbladet borde be om ursäkt

Det som Benny Fredriksson mötte i bevakningen av hans ledarskap väcker frågor om det mediala ansvaret att gå varsamt fram i personfrågor. Det är skamligt att Aftonbladet inte ens efter hans död kan erkänna att tidningen agerat fel..

Expressen - 26 mar 18 kl. 11:26

Vi kan inte bara korsfästa eller helgonförklara

Vår offentlighet i dag har bara förmåga att helgonförklara eller korsfästa personer.Joel Halldorf skriver om Benny Fredriksson, medierna och vårt behov av att kunna ge och få förlåtelse..

DN - 20 mar 18 kl. 09:07

Sanna Torén Björling: Ansvaret vilar högre än hos den anklagade

Ansvaret för arbetsmiljön på Kulturhuset Stadsteatern låg inte bara hos Benny Fredriksson. Likväl har det granskande ljuset riktats mot en enda person, skriver Sanna Torén Björling..

UNT - 20 mar 18 kl. 14:30

När drevet drar fram

Benny Fredriksson tog alltså livet av sig, 58 år gammal, sedan han efter ett massivt drev avgått som vd för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm..

DN - 22 mar 18 kl. 12:19

Utredningen klar: Tystnadskultur och rädsla på Kulturhuset Stadsteatern

Utredningen på Kulturhuset Stadsteatern visar att det finns en tystnadskultur och vissa anställda känt sig rädda. Sammantaget ges en splittrad bild ledarskapet, som vissa ansetts som ett måste för att förverkliga stadens krav. Stockholms stad meddelar samtidigt att Benny Fredriksson kände till att han friats från anklagelser från sexuella trakasserier..

Expressen - 19 mar 18 kl. 11:41

”Familjen är förkrossad av  förlusten av deras älskade make”

Benny Fredriksson har avlidit i Australien 58 år gammal.Den tidigare teaterchefen sörjs nu av familjen.”Familjen är förkrossad av förlusten av deras älskade make, far och farfar och ber om deras privatliv respekteras”, skriver hustrun Anne Sofie von Otters manager i ett uttalande..

Länstidningen i Jämtland - 26 mar 18 kl. 05:00

Krönika: Varför lär vi oss aldrig av vad historien lärt oss?

När jag skrev det här i måndags kom beskedet att teaterchefen Benny Fredriksson tagit livet av sig efter anklagelserna från den tokhyllade #metookampanjen, som gått från att handla om sexuella....

Expressen - 19 mar 18 kl. 14:19

”Jag har aldrig träffat någon som honom”

Kulturhuset Stadsteaterns hyllar nu sin förre vd Benny Fredriksson i ett pressmeddelande.Kollegerna sörjer en begåvad konstnärlig ledare och vän.– Jag har aldrig träffat någon som honom – kraften, energin å ena sidan, en smittsam nyfikenhet och djup känslighet å den andra, säger Johan Wirfält, chef för Forum/Debatt..

SVT - 20 mar 18 kl. 19:47

Ledningens ansvar för Stockholms Stadsteater diskuteras: ”Cheferna har ju också en chef”

Teatersverige är fortfarande i chock efter att beskedet i helgen nådde folket om att chefen för Stockholms Stadsteater, Benny Fredriksson, tagit sitt liv. Många frågor har rests kring innehållet i den utredning som gjorts kring arbetsmiljön på teatern, men det dröjer innan den redovisas för allmänheten..

SR - 17 mar 18 kl. 23:17

Kulturhuset Stadsteaterns förre vd har avlidit

Benny Fredriksson har avlidit under en utlandsvistelse. Det bekräftar hans anhöriga för Kulturhuset Stadsteatern. Han blev 58 år..

Expressen - 18 mar 18 kl. 12:52

Stadsteatern ställer in efter Fredrikssons död 

Teaterchefen Benny Fredriksson har avlidit 58 år gammal.Kollegerna minns en begåvad konstnärlig ledare och vän.I dag, söndag, håller Kulturhuset Stadsteatern en minnesstund och ställer in alla uppsättningar förutom barnens ”Ronja Rövardotter”.

Expressen - 22 mar 18 kl. 12:35

Tystnadskultur präglar Kulturhuset Stadsteatern

Utredningen om Kulturhuset Stadsteatern är klar – och visar på en tystnadskultur där anställda känt sig rädda, skriver DN.Vidare framgår att Benny Fredriksson – teaterns tidigare vd som avgick efter anklagelser i slutet av 2017 – visste om att han friats från anklagelser om sexuella trakasserier, skriver DN..

DN - 12 jun 18 kl. 15:53

Malin Ullgren: Benny Fredriksson sjöngs fram ur skuggorna

Minnesstunden för Benny Fredriksson gjorde den döde starkt närvarande. Djupt sorgligt och mycket vackert. .

SR - 20 mar 18 kl. 13:57

Inga anklagelser om sexuella trakasserier mot Kulturhusets ledning

Anställda på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm fick i dag information om utredningen av arbetsmiljön under förre vd:n Benny Fredriksson. Fredriksson som avgick i december, tog nyligen sitt liv..

GöteborgsPosten - 18 mar 18 kl. 15:43

Han fattade tuffa beslut med fast blick

Förre teaterchefen Benny Fredriksson är död. Lis Hellström Sveningson minns en inflytelserik teaterprofil..

SR - 18 mar 18 kl. 13:32

Kulturhuset Stadsteaterns förre vd har avlidit

Sent igår kom besked att den tidigare vd:n för Stockholms stadsteater, Benny Fredriksson, har avlidit under en resa utomlands. Han blev 58 år..

SR - 19 mar 18 kl. 15:20

Kulturhuset Stadsteaterns vd om Fredrikssons bortgång

Sent i lördags kväll kom beskedet att Benny Fredriksson är död. Nu yttrar sig Kulturhuset Stadsteaterns vd Sture Carlsson i ett pressmeddelande..

NSD - 18 mar 18 kl. 09:01

Så minns Kultursverige Benny Fredriksson

En person med stor betydelse för kulturlivet i Sverige och som lyckades bygga upp en viktig institution mitt i huvudstaden..

UNT - 18 mar 18 kl. 09:01

Så minns Kultursverige Benny Fredriksson

En person med stor betydelse för kulturlivet i Sverige och som lyckades bygga upp en viktig institution mitt i huvudstaden..

Länstidningen i Jämtland - 18 mar 18 kl. 08:34

Benny Fredriksson är död – så minns Kultursverige honom

En person med stor betydelse för kulturlivet i Sverige och som lyckades bygga upp en viktig institution mitt i huvudstaden..

DN - 01 jun 18 kl. 14:03

Benny Fredriksson hyllas på sin teater

Efter den före detta teaterchefen Benny Fredrikssons bortgång hyllas han nu med två föreställningar i Stockholm den 11 juli. Föreställningen på hans Kulturhuset Stadsteatern är öppen för allmänheten..

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 18 kl. 18:15

Två minnesstunder för Benny Fredriksson

Kulturhuset Stadsteaterns före detta vd Benny Fredriksson hedras med två minnesstunder, en i Jacobs kyrka och en på stora scenen på Stadsteatern den 11 juni. Det skriver Stadsteatern i ett pressmeddelande. Benny Fredriksson avgick 7 december i fjol, eft.

Blekinge Läns tidning - 21 maj 18 kl. 18:15

Två minnesstunder för Benny Fredriksson

Kulturhuset Stadsteaterns före detta vd Benny Fredriksson hedras med två minnesstunder, en i Jacobs kyrka och en på stora scenen på Stadsteatern den 11 juni. Det skriver Stadsteatern i ett pressmeddelande.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.