Behövs

Monday, 25 March, 06:24

Nyheter om Behövs

Sortering: Relevans | Senaste
Kristianstadsbladet - 17 feb 19 kl. 11:39

Kiabypar med i ”Husdrömmar” – ”Man behöver vara lite galen”

Programledaren Anne Lundberg vill ha sovrum där paret bygger badrum. Arkitekten Gert Wingårdh tvivlar på att tidsplanen kommer hålla. Tv-teamet bakom SVT:s ”Husdrömmar” följer under våren omvandlingen av Faijerska gården i Kiaby..

Skånskan - 22 feb 19 kl. 10:30

”Provborrningarna i Lyby får liten miljöpåverkan”

LYBY Redan i år hoppas Scandivanadium kunna genomföra provborrningarna i Lyby. Men någon gruvdrift är det inte tal om ännu. Skulle det bli aktuellt ligger det flera år fram i tiden.

Skånskan - 16 feb 19 kl. 10:00

Digitalt kulturmagasin produceras i Skåne

Tidningarnas kultursidor krymper och deras ställning som opinionsbildare och samhällsspeglare minskar. Detta faktum vill den Malmöbaserade nättidskriften Opulens råda bot på. De gör vad ingen annan tidigare gjort i Sverige – ett dagligt digitalt kulturmagasin utan betalväggar.

Sydöstran - 27 feb 19 kl. 14:00

Blekinge behöver en entreprenör i Bryssel

Blekinge betyder mycket för EU. Med Sveriges marinhuvudstad, stora exportindustrier, jord- och skogsbruket och en sjöfartsnäring som länkar samman Skandinavien med östra Europa. I Blekinge växer klassiska basnäringar som jordbruk och tillverkningsindustri sida vid sida med modern IT-industri och en allt större tjänstesektor..

Trelleborgs Allehanda - 23 feb 19 kl. 00:01

Debatt: Vart är Trelleborg på väg i elevernas och barnens värld?

Då bildningsnämnden skall spara ett stort antal kronor så väljer politikerna bland annat att avyttra enheter för de elever som går på gymnasiet som behöver extra stöd på studietorget. De besöker studietorget för att lyckas med sin gymnasieutbildning..

Sydsvenskan - 01 mar 19 kl. 07:31

Fler kvinnor blir lastbilschaufförer

Transportbranschen behöver anställa 50 000 lastbilschaufförer de kommande tio åren och det kommer att bli allt vanligare med kvinnor bakom ratten. På många gymnasieskolor med transportprogram är 40 procent eller mer tjejer. – Jag tänker faktiskt inte på.

PrivataAffärer - 01 mar 19 kl. 11:15

Hernhag: Så placerar du en miljon på börsen

Missa inte Marcus böcker: Tre av Marcus böcker går just nu att köpa i vår bokhandel.  Klicka här för att beställa. Mats: Ska placera 1 miljon på börsen.

Skånskan - 05 mar 19 kl. 20:00

S-kritik mot styrets tunneldirektiv

Lund Socialdemokraterna kritiserar de fem styrande partiernas direktiv för utredningen om en järnvägstunnel genom centrum.Invändningarna gäller bland annat att även ett alternativ som innebär att det inte ska gå några godståg i tunneln tas upp, utan att någon annan väg för godset presenteras.
– Det skulle få mycket allvarliga konsekvenser för den svenska exporten och Sveriges omställning till ett mer hållbart transportsystem, säger oppositionsrådet Anders Almgren (S).

Helsingborgs Dagblad - 01 mar 19 kl. 07:31

Fler kvinnor blir lastbilschaufförer

Transportbranschen behöver anställa 50 000 lastbilschaufförer de kommande tio åren och det kommer att bli allt vanligare med kvinnor bakom ratten. På många gymnasieskolor med transportprogram är 40 procent eller mer tjejer. – Jag tänker faktiskt inte på.

Dalarnas tidningar - 05 mar 19 kl. 18:45

Brage laddar mot Sirius inför träningslägret på Cypern: "Behöver en match till av kaliber"

På lördag åker IK Brage till Cypern på ett veckolångt träningsläger. Innan dess har det dock dykt....

Sydsvenskan - 05 mar 19 kl. 11:00

Elkunderna får betala för det bristande underhållet

Lennart Larsson: Det verkar som om vi behöver låta staten ta ansvar för elförsörjningen..

YA - 05 mar 19 kl. 18:00

Plastal: 30-tal inhyrda får gå

Plastal bantar kostymen och minskar personalstyrkan. Det är dock inga fastanställda som behöver gå, utan endast inhyrd personal..

DN - 12 feb 19 kl. 13:50

SVT behöver miljoner för hantering av hot – utsätts för 35 incidenter om dagen

Hot mot journalister, misstänkta pulverbrev och riktade it-attacker.  SVT tvingas hantera 35 säkerhetsincidenter per dag – och SR lade förra året 33 miljoner kronor på säkerhet.  På grund av riskerna vill public service-bolagen nu ha större resurser..

Sydsvenskan - 03 mar 19 kl. 08:11

Så ser Arbetsförmedlingens nya uppdrag ut

Arbetsförmedlingen ska göras om i grunden. Regeringen vill att myndigheten fokuserar på vilken hjälp de arbetslösa behöver. – Ett tydligare uppdrag, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).

Cornucopia - 05 mar 19 kl. 16:59

Återställa backuper tar tid ...

Att återställa backuper kan ta sin tid. I synnerhet när man baserar dessa (snabbare) kompletta lokala backuper på några år gamla USB-diskar. Fast det slutar inte där visar det sig.

YLE - 15 mar 19 kl. 04:30

#femtioelvafrågor: "För att trygga forskningen behövs både säker finansiering och konkurrens mellan universiteten"

Grundforskningen är viktig för landets ekonomi och välfärd. Forskarna behöver resurser men konkurrens är också viktigt, enligt Per Mickwitz på Finlands Akademi..

DN - 16 feb 19 kl. 19:24

”Allt behöver inte vara feministiskt – det måste finnas en fritid för kvinnor”

Sedan årsskiftet driver Irena Pozar själv den anrika tidningen Veckorevyn hemma i vardagsrummet. Hon tycker att unga kvinnor har haft för låg status i de stora mediehusens bevakning. ”Många verkar tro att enda sättet att nå denna grupp är via influencers, men jag vet att unga kvinnor engageras av mycket mer än så.

Dagen - 05 mar 19 kl. 16:39

Därför hoppade jag av som följeslagare

Om man verkligen vill skapa fred i regionen behöver man tillåta att en nyanserad bild av verkligheten porträtteras, skriver Jennifer Hegarty..

GT - 20 feb 19 kl. 05:30

Bråttom med lagad kabel till södra skärgården

Sedan i förra veckan är södra skärgården i Göteborg digitalt avskuret från omvärlden. Människor, verksamheter och näringsliv behöver IT, skriver KD-politikerna Marianne Bergman, Hampus Hagman och Kalle Bäck..

PrivataAffärer - 04 mar 19 kl. 08:42

Här är måndagens färska aktieanalyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Evolution Gaming till köp från behåll. Riktkursen höjs till 812 från 633 kr. Fredagens stängningskurs för Evolution Gamings aktie var 703 kr.

SR - 05 mar 19 kl. 15:07

Hiv-smittad behandlad med ny metod

I Storbrittanien har läkare lyckats hjälpa en HIV-smittad patient så att han inte längre behöver ta medicin för sjukdomen. Det har varit möjligt tack vare transplantation av stamceller..

Blekinge Läns tidning - 05 mar 19 kl. 15:19

Klartecken för att dricka vattnet

Mörrumsborna behöver inte längre koka dricksvattnet. Karlshamns Energi har släppt på restriktionerna..

Skånskan - 05 mar 19 kl. 15:00

Hemtjänsten ska gå över i privat regi

STAFFANSTORP När omsorgsnämnden möts på tisdagen ska förslaget att privatisera den kommunala hemtjänsten behandlas.Syftet är enligt den styrande politiska ledningen att öka valfriheten.
Man konstaterar också att utförarna behöver en viss volym för att kunna få ekonomi i sin verksamhet och då Staffanstorp har en relativt liten volym av brukare finns risk att en stor kommunal utförare hämmar framväxten av privata, heter det i förslaget.

Affärsvärlden - 05 mar 19 kl. 13:52

Moderaterna om penningtvättshärvan: Skärpta sanktioner kan krävas

Efter avslöjanden om misstänkt penningtvätt i svenska storbanker vill Moderaterna se om ny lagstiftning Behövs..

DI - 03 mar 19 kl. 22:48

Svenska uppfinnaren var Barack Obamas önskegäst

Vattenrenare, getingfälla, bröstbandage och en pissoar av bildäck. Petra Wadström är uppfinnaren och konstnären som har lekt fram sina innovationer. Men att få ut dem till behövande har visat sig svårare än hon trodde.

GöteborgsPosten - 05 mar 19 kl. 13:09

M: Skärpta sanktioner kan krävas

Efter avslöjanden om misstänkt penningtvätt i svenska storbanker vill Moderaterna se om ny lagstiftning Behövs. När bankerna tar de här riskerna, som de ändå gör, kan man fråga sig om vi har alldeles för svaga sanktioner, säger M:s ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson..

Dagens Medicin - 08 feb 19 kl. 06:00

”Vi behöver alla bry oss mer om maten vi äter”

Han ber bordsbön. Alla följer med i en självklar respekt för framdukat förmiddagskaffe med bröd. Etiopien är på de internationella jäm­förelseaxlarna en av jordens mest religiösa nationer.

Skånskan - 21 feb 19 kl. 19:25

Föräldrarna uppmanas att skriva på ansvarskontrakt

MALMÖ Till hösten kan Malmös familjer få skriva på ett kontrakt där rollerna mellan föräldrar och skolpersonal klargörs.– Kontraktet, som ska vara frivilligt och inte juridiskt bindande, kan bidra till att förtydliga de olika ansvarsområden som åligger föräldrar, elever och skolan och ge tydliga signaler om att elevens skolgång inte endast är skolans ansvar, säger Sara Wettergren till Skånskan. Förslaget kommer ursprungligen från en motion av Liberalen Anneli Bojesson, som bland annat motiverade sitt förslag med att hon ville påminna föräldrarna om skolplikten, därför att en del elever, främst i utanförskapsområdena, skolkar en del av skoltiden.

SVT - 05 mar 19 kl. 11:28

Så har Akademien förändrats sedan krisen

Ledamöter har bytts ut, regler har ändrats och nya personer har valts in. Akademien behöver återupprätta sitt förtroende och genomföra en rad förändringar för att återupprätta sitt förtroende. Sedan krisen inleddes i slutet av 2017 har en rad förändringar genomförts..

Västerbottens Folkblad - 05 mar 19 kl. 12:23

Sommarvikarier erbjuds boende

Bostadsbristen ska inte hindra människor från att komma till Umeå och jobba i sommar. Därför erbjuds nu vikarier boende i studentrum. Totalt Behövs cirka 900 vikarier anställas för jobb inom främst äldreomsorg och funktionshinderomsorg i sommar.

Expressen - 05 mar 19 kl. 11:41

Real Madrid–Ajax: Allt du behöver veta

Match: Real Madrid – AjaxLiga: Champions League, åttondelsfinal.Hemmaarena, Real Madrid: Santiago Bernabéu..

Cornucopia - 05 mar 19 kl. 10:33

Kritiken mot Revolut och dess bemötande

Fintechuppstickaren Revolut har de senaste dagarna utsatts för hård kritik. Det handlar om penningtvätt, avhopp av deras finanschef, Rysslandskopplingar och dålig intern företagskultur. Detta har bemötts igår av VD:n, som konstaterar att bolaget förändrats och nu bland topp tre bästa arbetsplatserna enligt LinkedIn.

YLE - 04 mar 19 kl. 11:05

Företaget VEO går framåt i Norge – anställer fler i Vasa

Vasaföretaget VEO har ingått två nya kontrakt om vattenkraftverk i Norge. Största delen av produktion och design görs i Vasa vilket gör att man nu behöver rekrytera fler..

Helsingborgs Dagblad - 04 mar 19 kl. 15:11

Kunderna uteblev vid vägbygge — nu kräver ägaren kommunen på 300 000

"Hoppas jag inte ska behöva gå in med egna pengar.".

Blekinge Läns tidning - 05 mar 19 kl. 10:02

Ålder behöver inte stoppa kreativitet

På åttiotvåårsdagen släpptes Thorsten Carlssons andra skiva ”Mitt Paradis på Jorden”.

Skånskan - 05 mar 19 kl. 10:00

Mattelärare som byter språk

Matematik – Jag älskar mitt yrke! säger Fadi Abbas. Han var matematiklärare i Syrien – nu undervisar han elever i Malmö.

PrivataAffärer - 04 mar 19 kl. 15:35

DNB spår fusion mellan Lundbergs och Industrivärden

”Vår analys pekar på att det finns flera tecken på att detta kan vara Fredrik Lundbergs drag för schackmatt, något som potentiellt skulle ta familjesfärens inflytande till nya nivåer”, skriver den norska banken i analysen. DNB menar att denna möjlighet inte är diskonterad i Lundbergs aktiekurs fullt ut, men eftersom banken förväntar sig att fusionen inte kommer att genomföras förrän om ytterligare 3-5 år behålls rekommendationen behåll och den gäller i ett tolvmånadsperspektiv. Banken konstaterar att Lundbergssfären (inklusive familjemedlemmars direktinnehav) redan kontrollerar drygt 29 procent av rösterna i Industrivärden och att Lundbergssfären kan bli den största ägaren i samtliga kärninnehav i portföljen, inklusive Handelsbanken.

Nyan - 04 mar 19 kl. 17:12

Fellman hoppar av junior-EM och tackar nej till VM

SKIDSKYTTE. Efter flera i raden svaga prestationer väljer Jenny Fellman att stå över både junior-EM och senior-VM.
– Självförtroendet finns inte där, berättar 22-åringen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.