Behövs

Thursday, 13 December, 00:02

Nyheter om Behövs

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 08 nov 18 kl. 07:00

Collin, 10, fick svar från Löfven

rydsgård Tioårige Collin Öberg Virgin tycker att politikerna ska sluta bråka och skrev ett brev till statsministern Stefan Löfven (S).
Nu har han fått svar.Collin Öberg Virgin berättar att hans klass på Hallenborgsskolan brukar prata om politik och titta på Lilla Aktuellt på SVT.

Skånskan - 23 nov 18 kl. 19:00

Het centrumfråga utreds

SJÖBO Politikerna har bestämt sig – det blir förslag nummer två där sex p-platser på gatan delvis får ersätta de 14 som försvinner när Gamla torg byggs om.
Samtidigt ska tekniska förvaltningen en gång för alla reda ut den heta parkeringsfrågan för centrala Sjöbo.De 14 platser som kommer att försvinna när Gamla torg byggs och fräschas upp är inte de enda parkeringsplatserna som diskuteras, har diskuterats eller ska diskuteras.

Sydsvenskan - 22 nov 18 kl. 20:00

De rikaste behöver intressera sig för rättvisare ekonomisk fördelning

Jonas Thornell hoppas på en trend där rika hjälper fattiga med pengar..

Sydöstran - 23 nov 18 kl. 14:03

Nytt projekt fångar upp nyanlända inom teknikområdet

Genom ett nytt projekt på BTH matchas nu nyanlända med teknikkunskaper mot it-branschens behov. Hittills är studenterna nöjda med utbildningen. – Den har allt som man behöver, säger Malek Al Harani..

Skånskan - 23 nov 18 kl. 17:45

Nybygge innebär att allé huggs ner

Lund Ett kommande nybygge för Forum Medicum innebär att en allé med sex träd måste bort men de kommer att ersättas.Fastighetsägaren Akademiska Hus har nu vänt sig till länsstyrelsen med en ansökan om dispens från biotopskyddet för att kunna ta ned träden.
Forum Medicum innebär en samlokalisering av medicinska fakulteten i ett nytt medicinskt och hälsovetenskapligt centrum, en strategisk satsning från universitetets sida.

GöteborgsPosten - 23 nov 18 kl. 17:20

Idol-William har koll på grejerna

Rena tröjor i en prydligt hopvikt hög på en stol. Rena byxor och annat i en resväska. Smutstvätt i en kasse.

GöteborgsPosten - 21 nov 18 kl. 14:55

Så hittar du dolda jobben – bortom annonserna

Många lediga jobb annonseras aldrig, utan tillsätts på andra sätt. Som sökande räcker det inte längre att bara skriva en bra ansökan – man behöver också veta var man ska leta efter de lediga jobben..

Nyan - 23 nov 18 kl. 06:00

Personligt kort för skärgårdstrafiken

Ett personligt kort för skärgårdsresenärer, bättre bokningsmöjligheter på nätet och reviderade bokningsregler. Det är några av ändringarna som landskapsregeringen nu har beslutat att genomföra i skärgårdstrafiken.
Turlistorna slås nu fast för Föglölinjen och Södra linjen för tre år framöver.

NT - 23 nov 18 kl. 10:00

PODD: "Ingen är nöjd med läget"

Jesper Samuelsson vet vad Vita Hästen behöver förbättra..

Västerbottens Folkblad - 23 nov 18 kl. 16:00

Konstsnöspåret får vänta

Det blir ingen skidåkning på Nydala denna helg. Umeååkarna får vänta på Nydala konstsnöspår ytterligare några dagar. Omkring halva 1,8-kilometerssträckan har nu snö, men det väntas inte vara tillräckligt kallt under helgen för att färdigställa resten.

Nyteknik - 22 nov 18 kl. 12:01

Glue fixar hemleverans – även om du inte är hemma

Stockholmare med smart lås från Glue kan få sina paket eller matkassar levererade in i bostaden, utan att behöva släppa in budet..

Alingsås tidning - 17 nov 18 kl. 12:50

Folkfest i Bjärkehallen

Från skinkgissningar till en bas som skakar i hela bilen. Livets goda serverades i Bjärkehallen under lördagen. Det doftar nybakta kanelbullar ända ute i entrén.

Nyan - 23 nov 18 kl. 13:29

Ministern nöjd med avtalsförslag

– Ingen är gladare än jag om den gemensamma räddningsmyndigheten kan förverkligas på frivillig väg. Det säger kansliminister Nina Fellman efter kommunernas positiva svar om förslaget.
Nya Åland berättade i torsdags om avtalsförslaget för en gemensam åländsk räddningsmyndighet som kommunerna får ha synpunkter på.

Trelleborgs Allehanda - 17 nov 18 kl. 15:00

Badhuset i behov av omfattande renoveringar

Ventilation som behöver åtgärdas. Reningsutrustning som väcker frågetecken. Bassänger och tätskikt som måste ses över.

Trelleborgs Allehanda - 20 nov 18 kl. 05:00

Föräldrar oroliga för hur barnen har det på Väståkra

Camilla Gustafsson har två barn på Väståkraskolan som blivit påverkade av lärarflyttar. Linda Ahlholms dotter har dyslexi och får inte den hjälp hon behöver eftersom lärarna inte hinner med..

Nyan - 22 nov 18 kl. 06:00

Ny rapport ska belysa fattigdomssituationen

Landskapsregeringen har beställt en ny rapport av Åsub för att kartlägga den ekonomiska utsattheten på Åland. – Frågan är ständigt aktuell och återspeglas i en stor del av de politiska beslut vi fattar, säger socialminister Wille Valve. Landskapet har höga ambitioner för att bekämpa fattigdomen på Åland.

YLE - 23 nov 18 kl. 12:28

Ångrar du ditt Black Friday-köp? Fem fakta om rätten att återkalla köpet

Många konsumenter utnyttjar populära kampanjerbjudanden som Black Friday för att skaffa varor man behöver eller för att köpa julklappar. Ibland förfaller man ändå till impulsköp eller till att köpa något som man sedan ångrar. Då är det bra att veta vilka regler som gäller för att få pengarna tillbaka..

GöteborgsPosten - 01 nov 18 kl. 21:48

Göteborgs nya handlingsplan mot hedersförtryck sågas: "Relativiserar hedersvåld"

En av landets främsta experter sågar Göteborgs stads förslag till handlingsplan mot hedersförtryck och kallar den otydlig, relativiserande och "snömos".
– Den ger inte de konkreta svar som utsatta och yrkespersonal behöver, säger Juno Blom, regeringens före detta hedersvåldsexpert..

Nyteknik - 23 nov 18 kl. 08:35

Bästa tipsen för att tackla härskarteknik

Känner du dig nedtryckt, tystad och förödmjukad i situationer på jobbet utan att egentligen förstå hur det går till? Då är du förmodligen utsatt för härskarteknikens subtila elakheter och behöver läsa de här tipsen på hur du sätter stopp..

Skånskan - 22 nov 18 kl. 08:00

Han ska dirigera kulturskolan

Kävlinge För många Kävlingebor är Kristofer Wåhlander känd som dirigent för Lundalands Filharmoniska orkester.
Nu ska han hålla i taktpinnen på helt andra scener. Sedan ett par veckor är Kristofer Wåhlander ny chef för Kulturskolan i Kävlinge.

Dagensanalys.se - 23 nov 18 kl. 10:32

Så här arbetar proffsen med visselblåsartjänster

På senare år har allt fler börjat diskutera visselblåsare, och hur man som företag kan skapa rutiner för att göra det enkelt för individer att informera företaget om oegentligheter. För att få veta mer har vi intervjuat Anders Gyllén, ansvarig för visselblåsarfunktionen på Interaktiv Säkerhet. Anders, det här med visselblåsare verkar vara en ganska ny företeelse, stämmer det?

Dagen - 15 okt 18 kl. 16:10

Segla till Gaza i stället, Elida!

Mellanösterns kristna behöver uppmärksammas. Men bästa sättet är inte att hylla staten Israel, skriver Pekka Mellergård..

Helsingborgs Dagblad - 05 nov 18 kl. 08:24

Nora Andersson visade vägen till ännu en titel

Engelholm vände ett hotande underläge och behöll sin granna SM-svit..

Sydsvenskan - 11 nov 18 kl. 18:00

Anhöriga till demenssjuka måste få hjälp utan att behöva lära sig alla lagar

Elisabeth Christensson: När jag läser politikerutspelen så brinner alla säkringar..

Nyteknik - 14 nov 18 kl. 17:00

”Sverige måste bygga ut 5g för att klara konkurrensen”

DEBATT. En tillträdande regering behöver säkerställa att Sverige har en infrastruktur för 5g till 2020. Tillgången till mobila bredband kommer att avgöra Sveriges konkurrenskraft, skriver Gunnar Hökmark (M) efter EU-beslutet om en ny telekomlagstiftning..

DN - 23 nov 18 kl. 10:08

Jesper Högström: Två författare som behövs i den ängsliga svenska kulturen

Rachel Cusk och Karl Ove Knausgård  sneglar inte ängsligt åt olika håll. De ser därför verkligheten med skarpare ögon än många svenska författare.  .

Sydsvenskan - 28 nov 18 kl. 13:31

Expert: Det behövs fler pauser

Skälet till att så många har besvär på jobbet är helt enkelt att arbetsbelastningen är för hög. Det Behövs fler pauser och fler anställda, enligt Gunnar Aronsson, professor i arbets- och organisationspsykologi. Till stora delar följer årets rapport från.

PrivataAffärer - 23 nov 18 kl. 08:44

Grundarduo storsäljer aktier i Biogaia

Det framgår av Finansinspektionens insynslista. Försäljningen gjordes till kurs 344 kronor och var därmed värd totalt 18,2 miljoner kronor. Annwall & Rothschild Investment AB äger cirka 740.

PrivataAffärer - 23 nov 18 kl. 09:02

Oljan på årslägsta

Detta som en följd av ett växande lager i kombination med mörkare ekonomiska utsikter. Det hjälpte inte att många bedömare räknar med att Opec ska börja begränsa utbudet av råolja efter det möte som hålls 6 december. ”Marknaden har för närvarande ett överutbud”, ansåg amerikanska Jefferies på fredagen, med tillägget att ”en marknad med överutbud har svårt att sätta ett golv för priset”.

Blekinge Läns tidning - 23 nov 18 kl. 05:00

Dags för C och L att bestämma sig

Efter att Annie Lööf misslyckats med sitt sonderingsuppdrag behöver Centerpartiet och Liberalerna byta linje. Och det finns ett alternativ som borde vara bättre än det andra. Åtminstone nu..

Affärsvärlden - 23 nov 18 kl. 07:13

Jefferies sänker rekommendationen för SKF

Jefferies International sänker sin rekommendation för SKF till behåll från köp. Riktkursen sänks till 145 från 200 kronor. Det skriver Reuters..

Skånskan - 08 nov 18 kl. 05:00

SD vill spara på undervisning i modersmål

HÖRBY Kraftiga besparingar på modersmålsundervisningen, fler övervakningskameror i centrum och ronderande väktare för att öka tryggheten i byn.
Det är några av punkterna i Sverigedemokraternas budgetförslag för 2019.På nästa kommunfullmäktige ska budgeten för 2019 behandlas.

Barometern - 23 nov 18 kl. 06:00

Vikings vill spräcka sanslös svit

Sex helt avgörande matcher. Ett sparkapital som börjar få upp farten. Det kommer att behövas..

PrivataAffärer - 22 nov 18 kl. 12:28

Analytikernas nya syn på Boozt efter katastrofrapporten

Kommentar: Kursras i Boozt - men e-handelns bästa tid är nu Boozt backade drygt 9 procent på onsdagen till 55 kr efter bolagets rapport för det tredje kvartalet i vilken bolaget sänkte sin marginalprognos för helåret 2018. Även i dag backar aktien och handlades vid lunchtid för cirka 49,80 kr vilket motsvarar en nedgång på 10 procent. I spåren av rapporten sänker ABG Sundal Collier sin rekommendation för Boozt till behåll från köp.

DI - 22 nov 18 kl. 22:07

Donald Trump hotar att stänga gränsen mot Mexiko helt "om det behövs"

Lagom till tacksägelsefirandet i USA säger president Donald Trump att det kan bli aktuellt att stänga gränsen helt mot Mexiko, om amerikanska myndigheter får skäl att misstänka att mexikanerna "tappat kontrollen" på sin sida..

Skånskan - 21 nov 18 kl. 17:00

Tingsvall tröttnade på elitidrottens normer

Albin Tingsvall nådde eliten redan som tonåring. Men karriären blev kortare än för de flesta andra. Som 26-åring lämnade han handbollsplanen för att aldrig mer återvända.

Corren - 22 nov 18 kl. 06:00

Strid om byggplaner i området

Det har uppstått en strid i Linköping om hur länge det är rimligt att behöva vänta på att få bygga..

Kristianstadsbladet - 23 nov 18 kl. 04:00

Glöm inte Skånes sjukaste

Skånes regionpolitiker behöver prioritera de allra sjukaste under kommande mandatperiod. Gamla och sköra människor har rätt till en god och sammanhållen vård som organiseras utifrån deras behov..

Skånskan - 22 nov 18 kl. 05:00

Oklart när S tänker infria rese-vallöftet

ESLÖV Förväntningarna har varit stora på att Socialdemokraterna i Eslöv ska förverkliga två av sina vallöften i årets budget.
Idrottsföreningarna får uppräknade sina bidrag med en halv miljon redan under 2019 – däremot får de Eslövsbor över 70 som hoppats få gratis kollektivtrafik direkt vänta ett tag.Idrottsklubbarna som själva sköter sina anläggningar slog larm i somras.

DN - 07 nov 18 kl. 10:06

”Låt Löfven och Lööf varva som statsminister till 2022”

Sverige behöver en mittenregering. Det är ett perfekt tillfälle att testa ett statsministerskap med varannan damernas. Låt därför Stefan Löfven (S) och Annie Lööf (C) dela på statsministerposten till nästa val 2022, skriver läsaren Eija Korhonen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.