Behövs

Tuesday, 25 September, 12:46

Nyheter om Behövs

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 06 sep 18 kl. 07:40

Danska förbundet betalar skadestånd för ”nödlaget”

Det danska ”nödlandslaget” bestående av futsal- och div 2-spelare kom undan med äran i behåll efter att ha förlorat med 0-3 mot Slovakien utanför Bratislava. Nu kommer det danska förbundet att betala ut ett skadestånd..

NT - 06 sep 18 kl. 08:00

"Det behövs en beteendeförändring"

Finspångs kommun trappar upp sitt arbete vad gäller resor och fordon för att nå sina energimål..

GöteborgsPosten - 06 sep 18 kl. 08:00

Ett offensivt och inbjudande ledarskap behövs i Uddevalla

Erland Holmdahl: Förändring krävs ständigt, för det enda som är säkert är att det mesta är osäkert..

Sydsvenskan - 03 sep 18 kl. 12:00

Vi behöver en omställning på riktigt

Tre vänsterpartister: Klimatfrågan är också en rättvisefråga..

GöteborgsPosten - 29 aug 18 kl. 14:02

Liberal politik behövs för att lyfta Göteborg

I Göteborg vill man bo, studera, bilda familj, arbeta och leva. Vår stad har några av landets främsta lärosäten, kunskapsföretag och industri och en arbetsmarknad som glöder. Men Göteborg är också en stad med stora problem, problem som går att lösa, skriver Helene Odenjung (L)..

YA - 06 sep 18 kl. 05:00

Så vill politikerna öka inflyttningen

Vad behöver göras för att öka inflyttningen? Så här svarade politikerna på YA:s fråga..

Kristianstadsbladet - 06 sep 18 kl. 06:00

”Det här är en viktig symbol- och principfråga”

Personalutskottets ordförande Dan Berger (S) anser att ett nytt kollektivavtal inte Behövs för förskollärarna. Partikollegan och skolpolitikern Ulrika Tollgren (S) menar tvärtom att kollektivavtal är en principfråga..

YLE - 02 sep 18 kl. 06:00

Marthaförbundet vill ha in pappor och söner i köket - behövs det här år 2018?

Marthaförbundet ordnar kursen “Spismannen”, som ska få män och deras söner att engagera sig i vardagsmaten. Dessutom är det dags att få männen att äta grönsaker..

PrivataAffärer - 03 sep 18 kl. 06:47

Hernhag: Därför bör du fokusera på annat än larmsignaler

I sju år hörde jag om den amerikanska boprisbubblan innan den sprack.  I 15 år har jag till och från hört larmen ljuda om att bubbelekonomi och fastighetsbubbla i Kina ska orsaka finanskris. I 10-15 år hörde jag varningsrop om boprisbubbla i Sverige innan den nuvarande prisnedgången började.

Skånskan - 06 sep 18 kl. 05:00

”För dyrt, fel i tid och fel resmål”

ESLÖV Vänsterpartisten Stefan Karlsson är veteran i barn- och utbildningsnämnden – och kritisk mot toppolitikernas och skolchefernas resa.
Den ligger fel i tiden, resmålet är illa valt och kostnaden blir alldeles för hög, anser han.– Det är säkert en trevlig resa och man får tillfälle att umgås, men den kommer att kosta väldigt mycket skattepengar.

SmålandsPosten - 06 sep 18 kl. 05:30

Behåll pärlan vid Växjösjön

Simhallen en pärla för allmänheten vid Växjösjön..

Blekinge Läns tidning - 05 sep 18 kl. 14:12

Valet 2018 – så funkar det

Hur röstar du? Vilka är politikerna? Hur bildas regeringen och hur fungerar det med mandatfördelning?

Skånskan - 30 aug 18 kl. 12:01

Polis släpper kompositbild på våldtäktsman

Malmö Den person som misstänkts för att ha överfallit och våldtagit två kvinnor i Malmö den 22 maj och 2 juni har börjat kunna ringas in av polisen.
Nu släpper polisen en så kallad kompositbild på den misstänkta serievåldtäktsmannen för att få in fler tips från allmänheten.Polisen har tidigare släppt en film och i dag, torsdag, en så kallad kompositbild på den person som misstänks för att ha överfallit och våldtagit två kvinnor.

Skånskan - 05 sep 18 kl. 10:00

Fotbollsspelare får mat av Yallatrappan

MALMÖ FC Rosengård har skrivit ett avtal med Yallatrappan som ska leverera mat till fotbollsspelarna och på olika arrangemang.– Det känns bra att vi kan lyfta fram Yallatrappan som jobbar med samma fivärderingae som vi: att stärka jämlikheten, lyfta fram kvinnorna på Rosengård och göra en insats för integrationen, säger Erling Nilsson, klubbchef i FC Rosengård.
Fotbollsklubben på Rosengård är unik i förhållande till många andra idrottsklubbar genom att man driver flera sociala projekt, som Boost by FCR.

YA - 06 sep 18 kl. 03:00

Nya regioner för staten föreslås

Statens myndigheter är för utspridda och bör samlas i de sex sjukvårdsregionerna. Ett förslag som Region Skåne tänker ställer sig positivt till, om länet får behålla sitt namn och får mer samordningsansvar..

Kristianstadsbladet - 06 sep 18 kl. 03:00

Nya regioner för staten föreslås

Statens myndigheter är för utspridda och bör samlas i de sex sjukvårdsregionerna. Ett förslag som Region Skåne tänker ställer sig positivt till, om länet får behålla sitt namn och får mer samordningsansvar..

Trelleborgs Allehanda - 06 sep 18 kl. 03:00

Nya regioner för staten föreslås

Statens myndigheter är för utspridda och bör samlas i de sex sjukvårdsregionerna. Ett förslag som Region Skåne tänker ställer sig positivt till, om länet får behålla sitt namn och får mer samordningsansvar..

YLE - 04 sep 18 kl. 11:53

Västra Finland får en vargkontaktperson: "Personen kommer att behöva skinn på näsan"

En vargkontaktperson kan ge mera klarhet i vargfrågan och underlätta arbetet för rovdjurskontaktpersonerna, tror jaktchef Stefan Pellas. Personen kommer också att behöva stor social kompetens..

Sydöstran - 31 aug 18 kl. 14:13

Gäckande geten Tösen på rymmarstråt igen

– Hon är spänstig, och kan mycket väl ha hoppat över stängslet. En annan möjlighet, som jag helst inte vill tro på, är att någon medvetet släppte ut henne. Det hon behöver mest av allt nu är lugn och ro, och jag vädjar till alla, om vi nu lyckas hitta henne igen, att inte åka ut och stressa upp henne i hägnet igen..

Nya Wermlands Tidningen - 15 sep 18 kl. 06:00

Behövs äldreboenden

Det är inte rimligt att den som bedömts behöva en plats på ett äldreboende ska behöva vänta, alls. Men så ser det tyvärr ut på många håll i landet idag..

Kristianstadsbladet - 06 sep 18 kl. 00:01

”På den tiden kunde man dricka sju eller åtta liter öl om dagen och eftersom humlet är en av huvudingredienserna så behövdes det mycket humle”

Föreställ dig att någon kommer och säger till dig att de vill att du ska odla humle. För varje stör (pinne) du sätter upp får du en krona. En gris kostar 3,50 kronor.

Skånskan - 03 sep 18 kl. 11:00

Gräsmattor kan ge fler bostäder i Lödde

Kävlinge Valtemperaturen stiger för varje dag vi närmar oss den 9 september. De politiska utspelen avlöser varandra, framför allt på riksnivå. På lokalplanet är det något mer stillsamt.

Skånskan - 05 sep 18 kl. 05:00

Populära akademin i gång

SVALÖV Den långa väntan för alla fotbollstokiga elever på Linåkerskolan i Svalöv är över.
I dagarna drog Malmö FF i gång sin akademi och totalt har 25 elever i årskurs 7 antagits.– Jättespännande, tycker Elin Johansson, en av fyra tjejer som finns med.

GöteborgsPosten - 05 sep 18 kl. 23:06

Alexandra Zazzi återvänder till hemkunskapen

I veckans spalt får den unge läsaren Walter hjälp med det knepigt hårda smöret som Behövs i chokladbollar. Dessutom följer Alexandra Zazzi upp förra veckans tapenaderecept (var det verkligen tapenade?) och reder ut användningen av äggets olika delar..

BT - 15 sep 18 kl. 04:00

Vi behöver ett nytt studiemedel

Så länge studiemedlet inte är anpassat efter vuxnas levnadsomkostnader kommer det kompetenslyft som kontinuerligt behöver ske aldrig kunna bli av, menar Per-Anders Larsson..

Nya Wermlands Tidningen - 15 sep 18 kl. 06:00

Behövs äldreboenden

Det är inte rimligt att den som bedömts behöva en plats på ett äldreboende ska behöva vänta, alls. Men så ser det tyvärr ut på många håll i landet idag..

Alingsås tidning - 05 sep 18 kl. 05:30

I valet och kvalet om rösten

Karin Nordström, Anna Hjortstam, Constantin Sikén Söderwall och Rezhe Salehi – alla är de överens om att klimatet är en viktig politisk fråga. Lika överens är de om att det är svårare att få koll på frågorna i den lokala politiken än på riksplanet.
AT har tagit ett snack med fyra förstagångsväljare.

Skånskan - 05 sep 18 kl. 05:00

Sjöbopartiet lovar ridanläggning – igen

SJÖBO Skolan och äldreomsorgen – det är de två viktigaste områdena för Sjöbopartiet.
Men partiets företrädare hoppas också att väljarna ska gilla en favorit i repris – en idé om en kommunal ridanläggning.Det gick dock inget vidare för Sjöbopartiet i det senaste valet.

GöteborgsPosten - 15 sep 18 kl. 10:00

Förslaget: Behåll nyårsraketer i Uddevalla tills vidare

Trots medborgarprotester lutar det åt att kommunen behåller det traditionella nyårsfyrverkeriet. Lasershow eller ljuspromenad är alternativ som bedöms vara mer resursslukande än raketuppskjutning på nyårsafton. Men först ska politikerna säga sitt..

Expressen - 04 sep 18 kl. 09:27

Mer information räcker inte när hela systemet måste göras om

Information är bra, det har politiker bestämt. Resultatet? Förvirring.

Skånskan - 04 sep 18 kl. 16:33

Romeleparti känner framgångens vindar

Östra Lund Så här under valrörelsens sista skälvande dagar kampanjar uppstickarpartiet Romelepartiet Skåne i kommunens östra tätorter.
Partiföreträdarna känner att de har stort stöd bland befolkningen.– Vi är väldigt positiva.

BT - 04 sep 18 kl. 20:54

Visst behövs paus för en ”Lex Waberi” – Europakonventionen inget givet skydd för religiösa friskolor

Moderaterna ansluter sig nu till det förslag som inte minst denna ledarsida argumenterat för, att de som vill driva friskolor måste genomgå en skarpare ägarprövning. Men skulle en sådan verkligen hindrat Abdirizak Waberi i Borås?.

Skånskan - 28 aug 18 kl. 14:56

Hyllar David Bowie med nya albumet

Med nya skivan Loving the Alien vill Miriam Aïda och hennes band hedra David Bowie med en rad Bowie-tolkningar. Albumet släpps den 14 september och följs av en turné med releasespelningar i Sverige, Danmark och Finland.
– Vi har valt omsorgsfullt bland våra favoriter och försökt göra dem till våra, säger Miriam Aïda.

Trelleborgs Allehanda - 04 sep 18 kl. 16:00

Hur kända är Trelleborgs politiker? ”Han behöver profilera sig bättre”

TA frågade folk på stan om de känner igen förstanamnen i de största lokala partierna. Först ut är Henrik Silfverstolpe..

Nya Wermlands Tidningen - 05 sep 18 kl. 18:34

Drygt tusen Åmålsbor vill ha nya lägenheter

Åmåls politiska partier är rörande överens om att det Behövs byggas fler bostäder. Men när, var, hur?.

DN - 31 aug 18 kl. 17:43

”Varför skapa oklarhet om alliansens reformer?”

REPLIK DN DEBATT 30/8. Integrationen måste fungera bättre än i dag. Men i stället för populistiska förslag om assimilering och återvandring så behöver vi riktiga reformer för att öppna upp samhället och skapa fler vägar in, skriver företrädare för Centerpartiet..

Barometern - 05 sep 18 kl. 10:39

V vill ha servicebussar till glesbygden

Vänsterpartiets riksdagskandidat Kaj Raving tar Ruda som exempel på en ort som skulle behöva en servicebuss där medborgare kan få hjälp med olika typer av samhällsservice..

Skånskan - 05 sep 18 kl. 17:45

Miljöpartiet: ”Fler vuxna i skolan och fler bussar”

Sjöbo Mer kringpersonal i skolan, bättre kollektivtrafik till och från Sjöbo och byarna och mer personal i äldreomsorgen.
Det är några saker som Miljöpartiet, som i dag har två mandat i kommunfullmäktige, vill jobba för.Förutom klimatet är skolan en fråga som Miljöpartiet vill fokusera på.

Nyan - 05 sep 18 kl. 10:00

Skriftlig fråga om åtgärder för jordbruket

Centerns lagtingsledamot Veronica Thörnroos har ställt en skriftlig fråga till landskapsregeringen med anledning av sommarens torka, som lett till stora konsekvenser för jordbruket. Veronica Thörnroos hänvisar till svenska och finländska stödpaket, det senare tillkommer till viss del åländska bönder, men konstaterar att främjandet av näringslivet är en åländsk behörighet. ”Därmed ligger huvudansvaret på landskapsregeringen”, menar hon.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.