Begagnade

Thursday, 27 June, 02:00

Nyheter om Begagnade

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 04 jun 19 kl. 09:48

Svag krona lyfter begagnatpriserna

Enligt Motorbranschens riksförbund ökade exporten av Begagnade bilar från Sverige med 60 procent i fjol. Under det första kvartalet i år var ökningen 16 procent, rapporterar Sveriges Radio. Enligt bilauktionsföretaget KVD har priserna ökat med 6 procent på ett år.

Cornucopia - 03 jun 19 kl. 10:24

Klädskam - dina kläder större klimathot än flyget

SVT uppmärksammar att FN konstaterar att våra kläder orsakar större utsläpp av växthusgaser än flyget och sjöfarten tillsammans. Således är det dags för klädskam.
Skam!

DI - 03 jun 19 kl. 09:01

Bilfirman börjar med leasing av begagnade bilar

Privatleasing av nya bilar slog igenom på allvar i Sverige för ett par år sedan. Nu finns även möjligheten att leasa en begagnad bil.  Kvdbil hoppas till exempel att kunderna ska lockas av möjligheten att få en större mer välutrustad bil för samma pengar som en mindre ny bil..

Cornucopia - 28 maj 19 kl. 13:37

Batterierna sätter golv för andrahandspriset på elbilar

Nedsidan för Begagnade elbilars priser begränsas av deras batterier, då batterilager för bostäder och fastigheter ofta är dyrare än en begagnad elbil med större batterikapacitet. Vad som återstår är utrustning och mjukvara för att använda Begagnade elbilar som energilager.
Ladduttagen på Nissan Leaf.

PrivataAffärer - 29 maj 19 kl. 07:29

SBAB: Större utbud än efterfrågan på bostadsrätter

”I riket som helhet har andelen nyproducerade bostadsrätter till salu i april minskat något jämfört med förra året. I nio län har nyproduktionsmarknaden minskat. Bostadsrättsutbudet för Begagnade bostäder har ökat i alla län förutom i Örebro och på Gotland”, skriver SBAB.

Expressen - 28 maj 19 kl. 11:25

Nu backar Boverket om vedeldade köksspisar

Boverket backar från de nya kraven på Begagnade vedspisar.Nu föreslår myndigheten att köksspisar som eldas med ved inte längre omfattas av utsläppskraven från och med 1 oktober i år.– Hälsovinsterna med att reglera dessa är små, säger Peter Fransson, avdelningschef på Boverket.

Cornucopia - 28 maj 19 kl. 11:25

Boverket vill ta bort vedspisförbudet

Boverket backar nu från deras förbud mot vedspisar, och föreslår att reglerna tas bort första oktober innan övergångsperioden löper ut. Man konstaterar att den administrativa kostnaden överstiger nyttan.
Får fortsätta finnas.

Helsingborgs Dagblad - 28 maj 19 kl. 09:37

Vedspisen får grönt ljus igen

Boverket backar från förbudet mot vedeldade äldre köksspisar. Häromåret beslöt Boverket att skärpa utsläppsvillkoren på Begagnade vedspisar, vilket i praktiken innebar ett förbud, något som väckt ilska och resulterat i vedspisupproret på Facebook. "Utre.

Sydsvenskan - 28 maj 19 kl. 09:37

Vedspisen får grönt ljus igen

Boverket backar från förbudet mot vedeldade äldre köksspisar. Häromåret beslöt Boverket att skärpa utsläppsvillkoren på Begagnade vedspisar, vilket i praktiken innebar ett förbud, något som väckt ilska och resulterat i vedspisupproret på Facebook. "Utre.

YA - 23 maj 19 kl. 12:00

S och V vill införa fritidsbank med begagnade sportkläder

Istället för att kasta fotbollsskor och annat som inte längre kommer till användning kan andra genom en kommunal fritidsbank få låna grejerna. Det är ett förslag som oppositionen, S och V, nu motionerar om..

Barometern - 22 maj 19 kl. 12:13

Då öppnar Busfrö

På lördag slår Busfrö upp portarna till butiken i Oskarshamn. I butiken säljs Begagnade barn- och damkläder samt heminredning och leksaker..

DN - 19 maj 19 kl. 10:00

Skräckmord i Chicago: Gravid kvinna ströps och babyn skars ut

Detaljerna från ett mord i Chicago är som hämtade ur en skräckfilm. En gravid 19-årig kvinna lurades till ett hus i tron att hon skulle få Begagnade kläder till sin bebis – sedan ströps hon med en kabel, och barnet skars ut. Kvinnan som bodde i huset tog därefter barnet som sitt eget.

Cornucopia - 17 maj 19 kl. 12:10

Redo för kriget? Hur ska du laga fönstren?

"Rutor i Botkyrka, Jakobsberg, Solna och Älvsjö krossades. [...] Inne i centrala Stockholm skakade bara fönstren lite lätt.

Skånskan - 17 maj 19 kl. 13:30

Slår ett slag för fler bänkar

HÖRBY Åke Rosberg, före detta teknisk chef i kommunen, slår ett slag för sittbänkar vid gång- och cykelvägarna i kommunen och utmed gamla järnvägslinjen.
Det framgår av ett medborgarförslag som han har skickat in till kommunen.
– Hörby har ett antal cykelvägar som fungerar bra.

Skånskan - 17 maj 19 kl. 05:00

Höll krismöte med hyresgästerna

MARIEHOLM Ett 50-tal personer bland Återbruket Myllans hyresgäster berörs av nedstängningen. På torsdagsmorgonen höll fastighetsägaren Rickard Forshuvud ett krismöte med hyresgästerna.Beslutet att stänga ned stora delar av Myllan kom som ett hårt slag för både fastighetsägaren Rickard Forshuvud och för hyresgästerna.

Dagens PS - 04 jun 19 kl. 07:42

Kronraset slår mot begagnade bilar

”Det är brist på Begagnade bilar i Sverige, och priserna justeras upp”. Det säger Peo Siwertson, sverigechef på BCA, som säljer bilar på auktion, till Ekot i Sveriges Radio. En effekt av att kronan försvagas är att fler Begagnade bilar exporteras, och samtidigt blir Begagnade bilar dyrare på den inhemska marknaden.

SR - 04 jun 19 kl. 06:00

Svag krona ger dyrare begagnade bilar

Att den svenska kronan blir allt svagare, gör att allt fler Begagnade bilar exporteras, och att priserna på Begagnade bilar stiger..

UT - 01 jun 19 kl. 10:00

Förslaget: Fortsatt nej till begagnade datorer

Förslaget att köpa in Begagnade istället för nya datorer har nu utretts mer grundligt. Nu ska ärendet återigen upp till beslut..

DN - 06 maj 19 kl. 11:42

Nybilskunder tvekar om teknikval

Stabil nybilsmarknad och och en mycket stark marknad för Begagnade bilar. Det är Kent Jonssons beskrivning av läget. .

SR - 30 apr 19 kl. 20:49

Tips hjälpte polisen att få fast bilbedragarna

En kvinna som använt sig av bilfirman fick en känsla av att hon blivit lurad. Det var tipset som ledde Stockholmspolisen på rätt spår i jakten på ligan som bluffat till sig Begagnade bilar..

UNT - 27 apr 19 kl. 13:00

Konsten att uppgradera möbler

Tack vare sitt intresse för Begagnade saker, färg och form har Sanna Evers blivit expert på att återanvända möbler..

GöteborgsPosten - 25 apr 19 kl. 09:10

Bilhuset Halland – enskild firma startar i Falkenberg

Enligt verksamhetsbeskrivningen ska bolaget ägna sig åt "Köpa, sälja samt reparation av Begagnade bilar.".

Jönköpingsnytt - 23 apr 19 kl. 13:44

Vårrensning kan ge klirr i kassan

Samtidigt som efterfrågan på Begagnade saker är större än någonsin, visar det sig att svenskarnas hem är fyllda med saker som man inte har någon nytta av.
.

Sydsvenskan - 23 apr 19 kl. 10:15

Begagnade bilar allt dyrare

Hybridbilar har blivit hett på begagnatmarknaden. Under det första kvartalet i år steg priset på sådana bilar med 31,8 procent jämfört med samma period i fjol, visar färska siffror från Bilpriser, som samlar in och analyserar information om priser på be.

Sydöstran - 23 apr 19 kl. 10:15

Begagnade bilar allt dyrare

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 19 kl. 10:15

Begagnade bilar allt dyrare

Hybridbilar har blivit hett på begagnatmarknaden. Under det första kvartalet i år steg priset på sådana bilar med 31,8 procent jämfört med samma period i fjol, visar färska siffror från Bilpriser, som samlar in och analyserar information om priser på be.

Barometern - 23 apr 19 kl. 10:15

Begagnade bilar allt dyrare

YA - 23 apr 19 kl. 10:15

Begagnade bilar allt dyrare

BT - 23 apr 19 kl. 10:15

Begagnade bilar allt dyrare

GöteborgsPosten - 23 apr 19 kl. 10:15

Begagnade bilar allt dyrare

Hybridbilar har blivit hett på begagnatmarknaden..

Världen Idag - 18 apr 19 kl. 12:00

Vem i din värld behöver den här påsken få del av den bästa ”bytardagen” i historien?

Fil 2:5–11 När jag växte upp var jag en eller ett par gånger per år på ”bytardag” med min familj. Det var ett tillfälle då man kunde ta med sig använda skridskor, stövlar med mera som man vuxit ur och lämna in för försäljning, samtidigt som man kunde fynda andra Begagnade skridskor eller liknande som någon annan tagit med sig. Det var ett jättebra tillfälle för en stor familj som vår att se till att alla barn fick tag i den nödvändiga fritidsutrustningen för den kommande säsongen, utan att bli ruinerad.

Skånskan - 12 apr 19 kl. 15:05

Stort tillslag mot misstänkt illegal loppis

Malmö På Fyndbörsen i Malmö säljs bland annat smink, kläder och Begagnade mobiltelefoner. I onsdags fick loppmarknaden i Malmö oväntat besök när flera myndigheter gick samman i ett gemensamt tillslag mot ett 20-tal handlare.I onsdags genomförde polisen tillsammans med räddningstjänsten, Skatteverket och miljöförvaltningen i Malmö en gemensam tillsyn på loppmarknaden på Västra Hindbyvägen.

YA - 13 apr 19 kl. 00:11

Trasor blir till nya världar

Maria Blombärg har en hel hög med Begagnade kläder. Denna färgrika samling rivs efterhand sönder i småbitar och blir till en färgrik bildvärld. Vi åkte hem till hennes ateljé mellan Yngsjö och Olseröd för att få veta mer om hennes skapande.

Kristianstadsbladet - 13 apr 19 kl. 00:11

Trasor blir till nya världar

Maria Blombärg har en hel hög med Begagnade kläder. Denna färgrika samling rivs efterhand sönder i småbitar och blir till en färgrik bildvärld. Vi åkte hem till hennes ateljé mellan Yngsjö och Olseröd för att få veta mer om hennes skapande.

DI - 06 apr 19 kl. 21:58

Hetaste trenden i bilbranschen - begagnat

Försäljningen av Begagnade bilar fortsätter att öka medan nybilsförsäljningen minskar. I mars var ökningen hela 7,6 procent, jämfört med mars i fjol. ”Hos bilhandeln är det nu brist på nyare Begagnade fordon”, säger Peo Siwertson, Sverigechef för BCA Vehicle Remarketing..

Skånskan - 07 apr 19 kl. 18:49

Vägglöss kvar i lägenhet

MALMÖ Vägglössen är många i lägenheten men när saneringsfirman vill komma in öppnar oftast inte hyresgästen. Nu vill fastighetsägaren säga upp hyresgästen och parterna kommer att mötas i hyresnämnden i nästa månad.Hyresgästen har sagts upp och uppmanats att flytta men bor fortfarande kvar.

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 19 kl. 08:03

Begagnade bilar från Sverige heta utomlands

Försäljningen av Begagnade bilar fortsätter att minska. Men den svaga kronan ökar suget hos utländska köpare och antalet Begagnade bilar som går på export ökar. Totalt såldes 295 708 Begagnade bilar under första kvartalet, en minskning med 1,5 procent j.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.