Banktopparna

Thursday, 17 January, 03:19

Nyheter om Banktopparna

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 14 dec 17 kl. 16:22

Banktopparna: Så utvecklas bopriserna framöver

Två års prisuppgång har i princip raderats ut på Stockholms bostadsmarknad. Nordea tror nu på en stabilisering, medan Danske Bank räknar med att prisfallet fortsätter. ”Det kan säkert falla ytterligare 5-10 procent”, säger chefsekonomen Michael Grahn..

DI - 10 nov 17 kl. 08:39

Banktopparna varnar: Skärp inte amorteringskravet

En hushållskreditmarknad som blir mer reglerad än vad den var i början av 1980-talet, en för hårt bromsad byggtakt och relativt dramatiska prisfall. Det kan bli konsekvenserna om det skärpta amorteringskravet införs, varnar tre banktoppar..

Dagens PS - 16 maj 17 kl. 12:43

Sparkad banktopp andas ut

Michael Wolf, som tvingades bort som vd för Swedbank i samband med att toppchefernas fastighetsaffärer kom upp till ytan, kommenterar för Di Finansinspektionens avslutade utredning. FI påtalar visserligen brister i bankens hantering av fastighetsaffärerna men någon reprimand för Banktopparna blir det inte. ”Det är skönt att denna fråga är utagerad”, säger Michael Wolf till Di.

Dagens PS - 19 apr 17 kl. 08:10

Uppror i storbanken – chefernas löner kapas

Credit Suisse vd Tidjane Thiam är fortfarande Europas näst bäst betalda med en lön på motsvarande 92 miljoner kronor. Efter två år av förlust har den schweiziska storbanken Credit Suisse mycket att bevisa för både stor- och aktieägare. Så när det nyligen föreslogs höjningar av ersättningen för både styrelse och ledning mottogs det – kanske inte helt oväntat – med ilska från bankens intressenter.

DI - 18 jul 16 kl. 21:21

Banktopparnas saftiga lönelyft

Storbankschefernas löner lyfte ordentligt under fjolåret. Mest att fira har Banktopparna i USA, som i snitt tjänade 176 miljoner kronor, skriver Financial Times..

SVT - 09 feb 15 kl. 14:56

När skattemyndigheten knackar på har pengarna redan flyttat

Belöningen för att blåsa skattemyndigheterna är för stor för att stoppa lurendrejeriet. För att stoppa det krävs ett utökat personligt ansvar för Banktopparna – och nya lagar, vilket inte lär ske i en handvändning..

Aftonbladet - 27 okt 14 kl. 12:04

Banktopparna: Så blir Riksbankens nya ränta

Snart kan din boränta bli ännu lägre.

DI - 05 mar 12 kl. 17:59

Bankchefen som ratar personallån

Banktopparna har samma möjlighet att ta personallån som de anställa. Men alla vd:ar har inte nappat på möjligheten att låna förmånligt till sin bostad, visar di.se:s rundringning.

SvD - 06 okt 11 kl. 13:57

Osnygga lönepåslag för banktopparna

?I kristider delas bankvärlden i två.?.

E24 - 04 apr 11 kl. 15:28

USA:s nunnor ifrågasätter banktopparnas feta bonusar

Amerikanska nunnor har fått nog av bonusfesten på Wall Street. Nu attackerar nunnorna Goldman Sachs toppchefer för de gigantiska utbetalningarna till Banktopparna..

DI - 02 mar 11 kl. 17:29

Hon tjänar bäst av banktopparna

Annika Falkengren brädar konkurrenter som Michael Wolf, Pär Boman och Christian Clausen. Medräknat pension och förmåner är hon den bäst betalda direktören bland storbankerna..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.