Bandidos

Monday, 30 November, 12:36

Nyheter om Bandidos

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 11 okt 15 kl. 05:10

Presidenten som utmanar Hells Angels

På två år har holländaren Henk Kuipers öppnat två nya mc-klubbar i Danmark som konkurrerar med Hells Angels och Bandidos. Den forne Satudarah-presidenten var själv på plats när No Surrender MC:s första skandinaviska avdelning öppnade - nu finns planer på fler i både Danmark och Sverige. – När man inte är tillfreds med sin klubb går man vidare till en annan, säger Henk Kuipers till Ekstrabladet..

Expressen - 09 nov 15 kl. 22:57

Razzia mot Bandidos – en greps för våldtäkt

En 21-årig medlem i ett mc-gäng är misstänkt för att ha drogat och våldtagit en 24-årig kvinna. Våldtäkten ska enligt anmälan ha utförts i Bandidos klubbhus i danska Hillerød, rapporterar Ekstrabladet..

Expressen - 25 okt 15 kl. 06:20

Svårt att utmana Hells Angels och Bandidos

Kriminella nätverket No Surrender MC:s president har just öppnat en avdelning i Danmark – och vill expandera i Sverige. Men polisen i Skåne anser inte att utmanarna No Surrender och Satudarah har en chans. – Hells Angels och Bandidos finns och verkar här, och har gjort det i många år.

GT - 09 okt 15 kl. 05:00

Mc-gängen som sätter skräck i Västsverige

GÖTEBORG. Polisen har sedan lång tid tillbaka jobbat aktivt mot mc-gängen – men de är svåra att komma åt. På senare tid har flera allvarliga brott kunnat kopplas samman med mc-kriminaliteten.

NT - 05 nov 15 kl. 12:40

Hotade flickvän med Bandidos

Först dunkade han sin flickväns huvud mot en vägg – sedan hotade han henne med Bandidos om hon ringde polisen..

Expressen - 31 okt 15 kl. 06:30

Nu åtalas Bandidos tidigare president

Nu åtalas Bandidos tidigare Europapresident Jim Tinndahn, 53, för den allvarliga olyckan 2012, då hans passagerare skadades allvarligt. Polisen misstänker att han körde drogpåverkad och för fort – sannolikt i så hög hastighet som 179 km/h. Tinndahn säger sig inte minnas olycksförloppet och förnekar att han var påverkad.

Expressen - 03 okt 15 kl. 22:31

12 personer dödades i det blodiga mc-kriget

Mc-gängen Bullshit och Hells Angels förde en blodig kamp mot varandra i Danmark under många år. Båda ville vara det dominerande gänget. Tolv personer dödades i mc-kriget som pågick under första halvan av 1980-talet.

Expressen - 04 okt 15 kl. 11:04

Var med i Bandidos och HA – vill bli lärare

Brian Sandberg, 49, som varit medlem i både Hells Angels och Bandidos, ska nu skaffa sig ett vanligt liv. Drömyrket: Att bli lärare. – Jag är bra på att arbeta med unga människor på glid, säger han till Ekstrabladet..

Sydsvenskan - 27 sep 15 kl. 04:00

Våldet vardag för den tredje vågens unga

De är unga, arga och beredda att använda militära sprängmedel i stadsmiljö. Det är den tredje vågens organiserade brottslighet som nu tar plats i den undre världen. Det syns i Sydsvenskans granskning av det senaste årets många sprängattentat i Malmö och människorna som kan kopplas till dåden.

Skånskan - 28 sep 15 kl. 15:00

42-åring prejade polisen av vägen

Malmö När 42-åringen kände sig blockerad på Yttre ringvägen gjorde han en gir med sin BMW mot polisbilen så att den gick av vägen och voltade.Biljakten började sedan polisen fått larm om en misstänkt rattfyllerist vid Shellmacken i Lockarp.
42-åringen struntade helt i polisernas markering att han skulle stanna.

Expressen - 07 okt 15 kl. 06:18

Polisen misstänker: Här slog Bandidos till

GÖTEBORG. Här på pizzerian i välbärgade villaförorten Onsala utanför Göteborg ska mc-gänget Bandidos ha pressat småbarnspappan på 250000 kronor. – Vi såg din fru och barn i trädgården, dom ska vi ta och du ska få se på, sa en av männen enligt offret som nu lever med familjen på okänd ort.

GT - 17 sep 15 kl. 14:23

Bandidosman hotade svärmor - får fängelse

En västsvensk provmedlem i Bandidos döms till fängelse efter att ha hotat sin medelåldriga svärmor i en tvist om pengar. Kvinnan uppger att mannen riktade en pistol mot henne och att dottern sedan uppmanade henne att inte anmäla händelsen. Om hon anmälde skulle hon få hela klubben på sig.

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 15 kl. 08:38

Friad för Bandidosskott får skadestånd

En 23-årig Landskronabo friades från åtal för att ha avlossat 15 pistolskott mot mc-gänget Bandidos klubblokal i Helsingborg.
Nu får han 275 000 kronor i skadestånd för den tid som han suttit frihetsberövad..

Expressen - 08 aug 15 kl. 11:01

Kriminella mc-gängen expanderar i Europa

Mc-gängen fortsätter att expandera över hela Europa. Störst är Hells Angels som nu finns i 27 europeiska länder, enligt en kartläggning som danska Ekstrabladet gjort. Därefter kommer Outlaws och Bandidos och andra gäng som Satudarah och Gremium.

Expressen - 03 aug 15 kl. 05:37

De är kvinnorna som jobbar för gängen

Här är tjejkompisen som gömde gängmedlemmens kulsprutepistol, den 19-åriga kvinnan som angrep polisen under razzian mot Hells Angels och mormodern som greps med Bandidos knark i behån. Expressen har granskat kvinnorna som begår brott i den mansdominerade gängmiljön. – Jag som har cellskräck, jag har grinat hela natten, sade mormodern i ett avlyssnat telefonsamtal dagen efter att hon gripits med knarket..

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 15 kl. 11:41

Bandidos-medlemmar friade igen

Två medlemmar i Bandidos MC och en från Rock Machine MC frias även av hovrätten för mordförsök..

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 15 kl. 18:17

Bandidos-medlemmar friade igen

Två medlemmar i Bandidos MC och en från Rock Machine MC frias även av hovrätten för mordförsök..

Sydsvenskan - 06 okt 15 kl. 18:12

Bandidos-medlemmar friade igen

Två medlemmar i Bandidos MC och en från Rock Machine MC frias även av hovrätten för mordförsök..

Expressen - 03 aug 15 kl. 05:37

Mormodern gömde amfetamin i behån

Förra våren upptäckte polisen flera knarkgömmor ute i skogarna runt i Falun. När polisen satte spaning på gömmorna kunde de se kopplingar till mc-gänget Bandidos - och en mormor greps sedan med 43,1 gram amfetamin i behån. – De stod och väntade när vi kom av bussen, sade hon om polisen på ett avlyssnat telefonsamtal dagen efter gripandet..

Sydsvenskan - 29 jul 15 kl. 18:06

Dom i stort ekobrottsmål

Fyra personer döms i Malmö tingsrätt till fängelse i upp till tre år i ett omfattande mål kring så kallade luftfakturor. Två personer får villkorliga straff medan de övriga fem åtalade går fria, skriver Sydsvenskan.Den man som misstänks vara huvudman i målet, en Ängelholmare med täta kopplingar till mc-gänget Bandidos döms för bland annat för grovt bokföringsbrott och skattebrott.

Expressen - 07 jul 15 kl. 07:36

Big Mac mördades med bara händerna

Bandidosmedlemmen Poul Joachim Hansen, 42, även kallad Big Mac, mötte sitt öde på en krog i danska Helsinge. En 24-åring som tränat boxning misshandlade Big Mac till döds med sina bara händer. Hansen som var Bandidos "bankir" fick en välbesökt begravning - samtidigt som det spekulerades om risken för blodshämnd.

Länstidningen i Jämtland - 23 sep 15 kl. 09:58

Hotade kvinna med Bandidos

Händelsen utspelade sig tidigare i år när mannen, som är i 30-årsåldern, skickade ett sms till kvinnan där han hotade med Bandidos..

Expressen - 06 jul 15 kl. 20:29

Två Bandidosmän frias från mordförsök

BROTT. De två medlemmarna i mc-gänget Bandidos som åtalats för mordförsök på en man i ett annat mc-gäng, Rock Machine, frias av tingsrätten, rapporterar Helsingborgs Dagblad..

UNT - 06 jul 15 kl. 18:05

Frias från mordförsök i Skåne

De två medlemmarna i mc-gänget Bandidos som åtalats för mordförsök på en man i ett annat mc-gäng, Rock Machine, frias av tingsrätten, rapporterar Helsingborgs Dagblad..

Sydsvenskan - 06 jul 15 kl. 18:06

Frias från mordförsök i Skåne

De två medlemmarna i mc-gänget Bandidos som åtalats för mordförsök på en man i ett annat mc-gäng, Rock Machine, frias av tingsrätten, rapporterar Helsingborgs Dagblad.Det var i september förra året som mannen överfölls i en klubblokal i Hyllstofta utanför Klippan. Han blev slagen i huvudet och skjuten.

Helsingborgs Dagblad - 06 jul 15 kl. 18:06

Frias från mordförsök i Skåne

De två medlemmarna i mc-gänget Bandidos som åtalats för mordförsök på en man i ett annat mc-gäng, Rock Machine, frias av tingsrätten, rapporterar Helsingborgs Dagblad.Det var i september förra året som mannen överfölls i en klubblokal i Hyllstofta utanför Klippan. Han blev slagen i huvudet och skjuten.

Helsingborgs Dagblad - 06 jul 15 kl. 12:50

Skott mot Bandidos klubbhus i Helsingör

Tidigt på måndagsmorgonen avlossades skott mot mc-klubbens hus i Helsingör. Polisen misstänker att det kan röra sig om en konflikt mellan två gäng. .

Sydsvenskan - 06 jul 15 kl. 12:50

Skott mot Bandidos klubbhus i Helsingör

Tidigt på måndagsmorgonen avlossades skott mot mc-klubbens hus i Helsingör. Polisen misstänker att det kan röra sig om en konflikt mellan två gäng. .

Nerikes Allehanda - 01 jul 15 kl. 14:30

25-åring häktas i utpressningsfall

Den 25-åriga man som pekats ut av polisen för att ha kopplingar till Bandidos supporterklubb X-team häktades idag för grov misshandel och olaga hot..

GT - 15 jun 15 kl. 13:14

Bandidosmedlem får inte vapenlicens

GÖTEBORG. Medlemskap i ett kriminellt MC-gäng är inte förenligt med att ha vapenlicens. Det kommer kammarrätten i Göteborg fram till och häver ett tidigare beslut som gav en medlem i Bandidos MC Hisingen rätt att äga två gevär.

Expressen - 18 jun 15 kl. 23:52

Medlemmar i mc-gäng pressas av polisen

Medlemmar som vill lämna mc-gängen Hells Angels och Bandidos pressas av polisen att tjalla på sina gamla vänner i gängen. Att tjalla kan innebära att avhopparen skriver på sin egen dödsdom. – Har du sett till att hela klubben hamnar i buren kan du räkna med att någon vill ta ditt liv, säger avhopparen Peter till Ekstrabladet..

GT - 04 sep 15 kl. 06:15

Bandidos-grundare fast i utpressningsfall

GÖTEBORG. Tre män har anhållits i Halland misstänkta för att ha försökt pressa en person i Onsala, söder om Göteborg, på stora penningbelopp. En av de anhållna männen är medlem i det kriminella mc-gänget Bandidos.

Expressen - 04 sep 15 kl. 06:15

Bandidos-män fast i utpressningsfall

GÖTEBORG. Tre män har anhållits i Halland misstänkta för att ha försökt pressa en person i Onsala, söder om Göteborg, på stora penningbelopp. En av de anhållna männen är medlem i det kriminella mc-gänget Bandidos.

Expressen - 04 jun 15 kl. 22:50

Bandidosman pekar ut 25 av sina kamrater

När polisen började utreda en 49-årig ex-medlem i Bandidos började mannen snacka. Nu har mannen, som dömts till 7,5 års fängelse för bland annat bilbränder, väpnat rån och narkotikaförsäljning, namngivit minst 25 personer ur mc-miljön som delaktiga i grov brottslighet, rapporterar Ekstrabladet..

Expressen - 02 jun 15 kl. 15:59

Kravet bakom mordförsöket

HELSINGBORG. Bandidosledaren krävde bara en sak av Rock Machine - lämna era västar. Det var, enligt åklagaren, upptakten till ett avancerat dubbelspel och mordförsöket på Rock Machines Stefan Kubatov.

Expressen - 26 aug 15 kl. 09:40

Friad från skott mot Bandidos – får 275 000

En 23-årig man från Landskrona som friats från anklagelserna om att ha deltagit i en skottlossning mot Bandidos lokal i Helsingborg sommaren 2011 får 275 000 kronor i skadestånd. Det beslutar justitiekanslern, skriver nyhetsbyrån Siren. – Vi är i huvudsak nöjda, säger mannens advokat Mikael Nilsson.

Expressen - 25 maj 15 kl. 11:54

Här försökte männen döda mc-presidenten

Bandidos kunde inte tolerera konkurrens i närområdet. Enligt åklagaren skickades två medlemmar ut för att mörda Rock Machines president Stefan Kubatov i Klippan. På måndagen ska presidenten med egna ord berätta om mordförsöket i Helsingborgs tingsrätt..

Expressen - 20 maj 15 kl. 12:45

Bandidosmän åtalas för brutalt mordförsök

Mc-presidenten Stefan Kubatov, 40, sköts med tre skott i klubbens lokaler i Hyllstofta utanför Klippan. På onsdagen åtalades två medlemmar i mc-gänget Bandidos för attentatet. Gängledaren blev först slagen med en batong i huvudet.

Sydsvenskan - 27 maj 15 kl. 20:52

Razzior mot mc-gäng i flera länder

Polis i flera länder har slagit till mot mc-relaterad brottslighet. Minst 20 personer greps i razzior på onsdagen. Misshandel, utpressning och penningtvätt finns bland brottsmisstankarna.

Helsingborgs Dagblad - 27 maj 15 kl. 20:52

Razzior mot mc-gäng i flera länder

Polis i flera länder har slagit till mot mc-relaterad brottslighet. Minst 20 personer greps i razzior på onsdagen. Misshandel, utpressning och penningtvätt finns bland brottsmisstankarna.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.