Bandidos

Wednesday, 25 May, 22:38

Nyheter om Bandidos

Sortering: Relevans | Senaste
GT - 05 maj 16 kl. 19:10

Stor polisinsats vid Bandidos klubblokal

En stor polisinsats pågår på torsdagskvällen vid Bandidos klubblokal i Göteborg.– Vi är där för att kontrollera vilka som åker in och ut. Vi har en insats som rullar konstant.

DalaDemokraten - 03 maj 16 kl. 11:50

Polisen söker Bandidos-vittnen och offer till grov misshandel

De två nu frigivna männen är välkända av polisen och har åtminstone tidigare öppet uppträtt som knutna till organiserad brottslighet. En av dem tillerkändes nyligen ersättning för att ha suttit häktad för ett grovt våldsbrott. Åklagaren yrkade då på att ersättningen skulle sättas ner då mannen försökt försvåra utredningen, bland annat genom att förvränga ansiktet när han skulle fotograferas..

Expressen - 11 apr 16 kl. 22:31

Soldiers of Odin lägger ned efter attack

Det högerextrema medborgargardet Soldiers of Odin har lagt ner sin verksamhet i Borlänge. Förra helgen ska medlemmar ur medborgargardet ha attackerats och nu hävdar en källa till DT att mc-gänget Bandidos ligger bakom attacken..

Expressen - 07 maj 16 kl. 20:12

Massiv polisinsats när Bandidos har jättefest

Polisen genomför på lördagskvällen en massiv insats när Bandidos anordnar en stor gängfest i Göteborg. Över 300 personer har kontrollerats - och ett drygt tiotal har gripits eller omhändertagits misstänkta för narkotikabrott och drograttfylleri. – I miljön rör det sig tungt kriminellt belastade personer som intressanta för vår del, säger Tommy Nyman, presstalesman..

Expressen - 20 apr 16 kl. 06:22

Bandidosmän häktas för trippelmordet

Sex män häktades på tisdagen i Köpenhamn som misstänkta för delaktighet i morden på Suhaib Jaffar, Philip Rasmussen och Mike Vinther på Frederiksberg i november. Fem av männen har anknytning till Bandidos, enligt Köpenhamnspolisen. Flera av dem är fullvärdiga medlemmar i mc-gänget..

Dalarnas tidningar - 11 apr 16 kl. 12:07

Uppgifter: Soldiers of Odin i Dalarna nerlagt efter bråk med Bandidos

Efter förra helgen florerade en hel del rykten, bland annat på den sociala appen Jodel, att personer med kopplingar till kriminella MC-gänget Bandidos natten till den 3 april skulle ha konfronterat personer i Soldiers of Odin, ett medborgargarde med högerextrema kopplingar. Nu bekräftar en källa med insyn i nätverket till DT att så var fallet, även om Soldiers of Odin själva har lagt locket på. En brittisk underavdelning till Soldiers of Odin skrev dock om saken i sin Facebookgrupp alldeles efteråt..

GöteborgsPosten - 26 mar 16 kl. 07:56

Bandidospresidenten: "Jag är en vanlig medlem i klubben"

Mehdi Seyyed, 41, är enligt polisen Bandidos president i Göteborg och har en högt uppsatt position i mc-klubbens Europaorganisation.Polismyndigheten kallar i en färsk rapport Bandidos för en av de största "kriminella organisationerna i Sverige".Nu har han gett ut en roman inspirerad av sitt liv i den undre världen – men ber inte om ursäkt till någon av människorna han skadat.

GT - 06 maj 16 kl. 14:10

Gripen i polisinsats ledande i Bandidos

Den man som greps i samband med polisens insats mot Bandidos lokaler i Göteborg sent i går kväll är en framträdande medlem inom avdelningen.Mannen, som nu sitter anhållen för grovt narkotikabrott, har bland annat innehaft presidenttiteln i Bandidos MC Göteborg. – Personen nekar till brott, säger vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell som driver förundersökningen..

DN - 12 apr 16 kl. 17:35

Polisen: Annan kriminell grupp bakom misshandel

Polisen i Dalarna dementerar att högerextrema Soldiers of Odin misshandlades av Bandidos. Det ska i stället ha rört sig om en annan kriminell grupp..

Corren - 15 apr 16 kl. 11:50

Bandidosutpressare dömda till fängelse

Två män med koppling till det kriminella mc-gänget Bandidos dömdes på fredagen till fängelse för inblandning i utpressningsförsöket mot en krögare i Mjölby..

Dalarnas tidningar - 12 apr 16 kl. 16:16

Polisen: Annat kriminellt gäng bakom misshandeln av Soldiers of Odin

Enligt uppgifter till DT konfronterade personer med kopplingar till det kriminella MC-gänget Bandidos den grupp av Soldiers of Odin-medlemmar som patrullerat gatorna i Borlänge..

Dalarnas tidningar - 29 apr 16 kl. 09:43

Nya uppgifter bekräftar bråket mellan Soldiers of Odin och Bandidos

DT har tidigare rapporterat om att medlemmar från Soldiers of Odin blev misshandlade under en av sina patrulleringar natten mellan den 2 och 3 april i år. Enligt uppgiftslämnare till DT handlade det om en konfrontation med medlemmar ur det kriminella MC-gänget Bandidos. Detta förnekades redan från början av Soldiers of Odins representanter och i ett senare skede även av en av polisens utredare..

Expressen - 03 apr 16 kl. 06:10

Han stoppade det blodiga mc-kriget

I övriga Norden hade Hells Angels och Bandidos krigat i två år. Men Danmark hade skonats. Men efter en blodig uppgörelse på Kastrups flygplats i mars 1996 stod det klart att det stora nordiska mc-kriget spridit sig till Danmark.

YLE - 16 mar 16 kl. 19:56

Soldiers of Odins hemliga Facebookgrupp: Vapen och nazihälsningar

Den invandrarfientliga gruppen Soldiers of Odin odlar rasistisk och våldsbejakande retorik i sin interna kommunikation, visar Yle Uutisets granskning. Soldiers of Odin har ett offentligt Facebookkonto där föreningen avvisar påståenden om att den skulle vara rasistisk eller nazistisk. I den slutna Facebookgruppen SOO Päällystö (SOO Befäl - SOO är en förkortning av Soldiers of Odin) förekommer dock rasistiska och våldsbejakande inlägg.

Corren - 01 apr 16 kl. 10:00

Ökad säkerhet i rätten i dag

Idag, fredag, börjar rättegången mot två män med kopplingar till det kriminella mc-gänget Bandidos..

GT - 27 mar 16 kl. 06:00

Mc-gängens offensiv mot Hells Angels

Uppstickarna i den kriminella mc-världen har blivit fler, men ett gammalt fredsavtal mellan Hells Angels och Bandidos hindrar dem från att etablera sig på Västkusten och i Sverige. Det säger Amir Rostami, polis och gängforskare: – Det finns egentligen inga konflikter mellan Hells Angels och Bandidos längre. Det våld som har förekommit i mc-världen på senare tid har riktats mot andra klubbar..

Expressen - 17 feb 16 kl. 09:40

Grovt kriminell drev hem för flyktingbarn

Enligt en granskning som DN har gjort har en flerfaldigt dömd 39-åring med kopplingar till Bandidos drivit ett hem för flyktingar i Laholm. Bland annat är mannen dömd för rån, misshandel och grovt bedrägeri..

DN - 24 feb 16 kl. 20:58

Svenska mc-gäng i maktkamp på Balkan


Kriminella gäng i Sverige bygger upp systerorganisationer på Balkan. Bandidos MC och Hells Angels MC tävlar nu om vem som kan expandera snabbast. – Vapen- och narkotikamarknaderna är det som lockar, säger kriminalinspektör Martin Lilja, tidigare sambandsman i Belgrad..

Skånskan - 19 feb 16 kl. 06:00

”Vi använder de metoder som krävs”

Sjöbo För en tid sedan visade det sig att Bandidos-anknytna mc-gänget Cobra har etablerat sig i Sjöbo.
– Vi ser mycket allvarligt på detta, säger Mats Cronhag, chef för lokalpolisområde Österlen. Vi kommer att använda oss av de metoder som krävs för att förhindra och beivra brott.

YA - 10 feb 16 kl. 21:00

"Svårt att göra något åt att Sjöbohem hyr ut lokalerna"

– Vi har ju varit med om det här tidigare, och då såg vi till att de försvann härifrån. Men det är för tidigt att säga om och hur vi ska göra det den här gången. Det säger kommunalrådet Stefan Lundgren (M), när han får veta att Bandidos underavdelning Cobra etablerat sig i Sjöbo..

GT - 04 jan 16 kl. 17:52

Bandidosmedlem nekas att äga vapen

Medlemskap i det kriminella mc-gänget Bandidos och rätten att ha vapen går inte ihop. Det står klart efter en principiellt viktig dom. – Jag vill inte kommentera detta, säger den 36-årige Bandidosmedlemmen som ansökt om vapenlicens för två gevär – men nekats..

GT - 22 jan 16 kl. 18:24

Tystnad gör polisen maktlösa i MC-kriget

Ett slagsmål mellan Granit mc Lysekil och personer kopplade till Bandidos kan vara motivet till den våldsamma mc-branden i en klubblokal i Lysekil i december. De inblandades tystnad gör dock polisen maktlösa kring att följa upp spåret. – Jag är skeptiskt till att vi når ända fram.

Expressen - 03 jan 16 kl. 05:29

Avslöjar hemligheter om livet i mc-gängen

Mc-gängen är som en sluten värld. Svår att ta sig in i – ännu svårare att ta sig ur. Johnny Panduro, 40, lyckades lämna Bandidos i Danmark utan att bli sönderslagen och hånad.

GT - 15 dec 15 kl. 05:47

Var i slagsmål bara timmar innan branden

Bara timmar innan Granit Mc Lysekil klubbhus stod i lågor så ska medlemmar i mc-klubben ha varit i slagsmål med en undergrupp till Bandidos på ett värdshus i Mellerud. Polisen slår också fast att Granit Mc Lysekil har klara kopplingar till Bandidos ärkerival Hells Angels. – Klubben som har brunnit är en supporterklubb till Hells Angels, det råder det absolut inga tveksamheter kring från polisens sida, säger kriminalkommissarie Sven Lindgren, expert på kriminella mc-gäng i region Väst..

Sydsvenskan - 28 dec 15 kl. 12:35

Mc-ledare dömd för bilkrasch

En tidigare ledare inom mc-gänget Bandidos döms till nio månaders fängelse för att drogpåverkad ha kraschat med sin bil i Hyllie i Malmö. Hans passagerare fick svåra hjärnskador i olyckan för tre år sedan och har senare avlidit, rapporterar sydsvenskan.se.

Kristianstadsbladet - 28 dec 15 kl. 12:33

Mc-ledare dömd för bilkrasch

En tidigare ledare inom mc-gänget Bandidos döms till nio månaders fängelse för att drogpåverkad ha kraschat med sin bil i Hyllie i Malmö. Hans passagerare fick svåra hjärnskador i olyckan för tre år sedan och har senare avlidit, rapporterar sydsvenskan. se.

Helsingborgs Dagblad - 28 dec 15 kl. 12:35

Mc-ledare dömd för bilkrasch

En tidigare ledare inom mc-gänget Bandidos döms till nio månaders fängelse för att drogpåverkad ha kraschat med sin bil i Hyllie i Malmö. Hans passagerare fick svåra hjärnskador i olyckan för tre år sedan och har senare avlidit, rapporterar sydsvenskan.se.

BT - 28 dec 15 kl. 12:33

Mc-ledare dömd för bilkrasch

En tidigare ledare inom mc-gänget Bandidos döms till nio månaders fängelse för att drogpåverkad ha kraschat med sin bil i Hyllie i Malmö. Hans passagerare fick svåra hjärnskador i olyckan för tre år sedan och har senare avlidit, rapporterar sydsvenskan. se.

YA - 28 dec 15 kl. 12:33

Mc-ledare dömd för bilkrasch

En tidigare ledare inom mc-gänget Bandidos döms till nio månaders fängelse för att drogpåverkad ha kraschat med sin bil i Hyllie i Malmö. Hans passagerare fick svåra hjärnskador i olyckan för tre år sedan och har senare avlidit, rapporterar sydsvenskan. se.

SvD - 28 dec 15 kl. 12:39

Bandidosledare dömd för bilkrasch

En tidigare ledare inom mc-gänget Bandidos döms till nio månaders fängelse för att drogpåverkad ha kraschat med sin bil i Hyllie i Malmö..

Barometern - 28 dec 15 kl. 12:33

Mc-ledare dömd för bilkrasch

En tidigare ledare inom mc-gänget Bandidos döms till nio månaders fängelse för att drogpåverkad ha kraschat med sin bil i Hyllie i Malmö. Hans passagerare fick svåra hjärnskador i olyckan för tre år sedan och har senare avlidit, rapporterar sydsvenskan. se.

SmålandsPosten - 28 dec 15 kl. 12:33

Mc-ledare dömd för bilkrasch

En tidigare ledare inom mc-gänget Bandidos döms till nio månaders fängelse för att drogpåverkad ha kraschat med sin bil i Hyllie i Malmö. Hans passagerare fick svåra hjärnskador i olyckan för tre år sedan och har senare avlidit, rapporterar sydsvenskan. se.

Trelleborgs Allehanda - 28 dec 15 kl. 12:33

Mc-ledare dömd för bilkrasch

En tidigare ledare inom mc-gänget Bandidos döms till nio månaders fängelse för att drogpåverkad ha kraschat med sin bil i Hyllie i Malmö. Hans passagerare fick svåra hjärnskador i olyckan för tre år sedan och har senare avlidit, rapporterar sydsvenskan. se.

Blekinge Läns tidning - 28 dec 15 kl. 12:33

Mc-ledare dömd för bilkrasch

En tidigare ledare inom mc-gänget Bandidos döms till nio månaders fängelse för att drogpåverkad ha kraschat med sin bil i Hyllie i Malmö. Hans passagerare fick svåra hjärnskador i olyckan för tre år sedan och har senare avlidit, rapporterar sydsvenskan. se.

Sydöstran - 28 dec 15 kl. 12:33

Mc-ledare dömd för bilkrasch

En tidigare ledare inom mc-gänget Bandidos döms till nio månaders fängelse för att drogpåverkad ha kraschat med sin bil i Hyllie i Malmö. Hans passagerare fick svåra hjärnskador i olyckan för tre år sedan och har senare avlidit, rapporterar sydsvenskan. se.

Corren - 28 dec 15 kl. 12:33

Mc-ledare dömd för bilkrasch

En tidigare ledare inom mc-gänget Bandidos döms till nio månaders fängelse för att drogpåverkad ha kraschat med sin bil i Hyllie i Malmö..

UNT - 28 dec 15 kl. 12:33

Mc-ledare dömd för bilkrasch

En tidigare ledare inom mc-gänget Bandidos döms till nio månaders fängelse för att drogpåverkad ha kraschat med sin bil i Hyllie i Malmö..

Sydsvenskan - 22 dec 15 kl. 21:05

Helsingborg och Malmö samlar sig. Mot extremism.

I såväl Malmö som Helsingborg tar nu arbetet för att motverka våldsbejakande extremism fastare form.Och det är hög tid. Hundratals individer, enligt Säkerhetspolisen åtminstone 300, har de senaste åren rest från Sverige ner till framförallt Syrien för att slåss för extrema rörelser som Islamiska staten, IS.

GT - 17 dec 15 kl. 16:34

Gängledaren följer i Jamie Olivers spår

GT kan avslöja att Mehdi Seyyed, 41, gör romandebut. Boken ska ges ut i mars nästa år och heter ”Mammas son BANDITEN”. Mehdi Seyyed, som har en topposition inom Bandidos, blir nu kollega med Jamie Oliver då de båda ger ut böcker på förlaget Nygren & Nygren.

Helsingborgs Dagblad - 22 dec 15 kl. 21:05

Helsingborg och Malmö samlar sig. Mot extremism.

I såväl Malmö som Helsingborg tar nu arbetet för att motverka våldsbejakande extremism fastare form.Och det är hög tid. Hundratals individer, enligt Säkerhetspolisen åtminstone 300, har de senaste åren rest från Sverige ner till framförallt Syrien för att slåss för extrema rörelser som Islamiska staten, IS.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.