Baluba

Monday, 18 February, 19:40

Nyheter om Baluba

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens Media - 28 feb 18 kl. 15:56

Joa Heimer blir ny utvecklingschef på Baluba

Tv-veteranen Joa Heimer blir ny utvecklingschef på Baluba. “Det ska bli fantastiskt och jag är superpeppad,” säger hon till Dagens Media..

Dagensanalys.se - 26 jan 17 kl. 13:02

Sverige lanserar podd om svenskhet

Podden ska ge människor runt om i världen en fördjupad bild av svenska traditioner, sociala system och beteenden. Som varför vi gillar att fika så mycket. Och vad är det där med Kaviar egentligen.

Skånskan - 16 aug 16 kl. 14:06

De kan vinna årets Kristallen-pris

Under tisdagen avslöjades de nominerade till tv-priset Kristallen, som delas ut varje år. Kristallen-galans stora vinnare kan duon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson bli.Alla nominerade (titel, kanal, produktionsbolag)
Årets barn- och ungdomsprogram:
Familjen Rysberg, SVT, Nordisk Film TV
Livet i mattelandet, UR, Patrik Sthlm
Läsmysteriet, UR, UR
Min bror kollokungen, SVT, Bob Film & Bleck Film
Tusen år till julafton, SVT, Thelma & Louise
Årets dokumentärprogram:
Det är inte så dumt att bli gammal: Livet börjar vid hundra, SVT, SVT
Gåtan Christer Pettersson, TV4, Stål television
My life my lesson, UR, Film and Tell
Taikon, SVT, Gellert Tamas Filmproduktion
Trevligt folk deluxe, Kanal 5, Nexiko/Thelma & Louise
År

DrivaEget - 09 mar 16 kl. 08:18

6 trender inom digital marknadsföring du måste ha koll på

 Guide / Nätaffärer  Du som vill göra digitala avtryck i framtiden måste veta vad du gör. Alex Råberg är digital strateg på Baluba och här tipsar han om sex trender att hålla koll på 2016. Läs vidare, kommentera eller dela.

Dalarnas tidningar - 27 jan 16 kl. 17:23

Falufilmare prisas för projekt om kvinnors rättigheter

"Barnmorskorna" är ett kortfilmsprojekt som handlar om Hodan i Somalia som arbetar för kvinnors rättigheter och hälsa. Bakom den står Emilia Henriksson, en 31-årig filmare med bland annat Acne film, SVT och Baluba som tidigare uppdragsgivare. Hon driver bland annat webbsajten grrrlcollection.

DalaDemokraten - 27 jan 16 kl. 17:23

Falufilmare prisas för projekt om kvinnors rättigheter

"Barnmorskorna" är ett kortfilmsprojekt som handlar om Hodan i Somalia som arbetar för kvinnors rättigheter och hälsa. Bakom den står Emilia Henriksson, en 31-årig filmare med bland annat Acne film, SVT och Baluba som tidigare uppdragsgivare. Hon driver bland annat webbsajten grrrlcollection.

UNT - 23 nov 15 kl. 16:18

Hotet: "Granat ska sprängas"

En handgranat kommer att sprängas på Baluba Televisions kontor i centrala Stockholm..

UNT - 23 nov 15 kl. 16:18

Hotet: "Granat ska sprängas"

En handgranat kommer att sprängas på Baluba Televisions kontor i centrala Stockholm..

Västerbottens Folkblad - 05 sep 15 kl. 23:36

Falkman får huvudroll i komediserie

Loa Falkman är klar för huvudrollen i SVT:s nya komediserie ”Vårdgården”, skriver aftonbladet.se. Serien handlar om familjen Leijon och privatsjukhuset de driver.

Dagens Media - 22 maj 15 kl. 10:08

Fortum gör tidning av fakturabilagan

Baluba Branded Content får uppdraget att hjälpa Fortum med att prata med kunderna på kundernas nivå..

DI - 24 feb 15 kl. 08:52

Tv-chef stal halv miljon kronor

Efter fyra månader på tv-produktionsbolaget Baluba började den dåvarande chefen att stoppa pengar i egen ficka. Men bedrägerierna upptäcktes först efter personen slutat, skriver Dagens Media..

Resume - 14 okt 14 kl. 10:20

Nice startar bolag med Peter Settman

MTG:s helägda dotterbolag Nice Entertainment Group breddar dramautbudet genom att introducera ett nytt bolag – Brain Academy. Bolaget är en avknoppning från Baluba TV och ska ledas av Baluba-grundaren Peter Settman, som har blivit mångmiljonär i samband med flera bolagsförsäljningar..

Dagens Media - 14 okt 14 kl. 11:13

Redaktörerna blir del av Balubagruppen

Baluba satsar på content marketing..

Dagens Media - 13 okt 14 kl. 16:18

Nice startar nytt bolag med Peter Settman

Nice Entertainment Group, som ägs av MTG, startar det nya bolaget Brain Academy tillsammans med Baluba-grundaren Peter Settman..

Dagens Media - 03 jul 14 kl. 14:20

Baluba tappade intäkter 2013

Här är siffrorna från MTG-bolagets bokslut..

Resume - 27 maj 14 kl. 11:52

Lämnar Let's Dance för chefsjobb


Let's Dance-producenten Elinor Aldal blir ny programchef på Baluba Television.Hon efterträder Nenne Andersson som slutar för att arbeta med egen yogaverksamhet..

Resume - 21 jan 14 kl. 13:40

JCP:s Idol-värvning


Marknadsföringsbyrån JCP växer med ytterligare en medarbetare. Det är den femte rekryteringen som JCP gör under det senaste halvåret. Den nya projektledaren, Joakim Ström, har tidigare arbetat för Eventum, Baluba och Fremantle med olika tv-produktioner som Idol, X-factor och Postkodlotteriet..

Resume - 13 nov 13 kl. 11:04

David Hellenius går över till Jarowskij

David Hellenius, flyttar alla produktioner till Jarowskij – han har tidigare varit knuten till Baluba och Meter. David Hellenius skriver ett exklusivitetsavtal med Jarowskij och startar även ett nytt bolag i och med övergången.– Jag är överlycklig.

Resume - 05 nov 13 kl. 10:55

Jarowskijs humorvärvning från Baluba


Tv-produktionsbolaget Jarowskij stärker sin humoravdelning med manusförfattaren Gustaf Skördeman. Han ska både arbeta som producent och utveckla Jarowskijs humorformat..

Resume - 01 nov 13 kl. 08:27

Klart: nu blir Settman ännu rikare


Kinnevikägda MTG meddelar att man har slutfört sitt förvärv av 86,8 procent av Nice Entertainment Group. Detta efter att svenska och norska konkurrensmyndigheter har gett sitt godkännande till affären. Peter Settman, som tidigare har sålt Baluba och uppges ha fått 92 miljoner kronor vid försäljningen, kan nu se fram emot nya miljoner..

Kristianstadsbladet - 27 sep 13 kl. 13:25

Settman tar "plats" i SVT i höst


Tv-profilen Peter Settman är färdig med "Så ska det låta" och står snart som värd för ett helt nytt underhållningsprogram i SVT. I "Settman på plats", som kommer att sändas på lördagskvällar, gör han ett program "tillsammans med publiken", skriver Aftonbladet.Programmet kommer att hantera dagsaktuella ämnen, rikta sig till hela familjen, överraska med kända gäster och, framför allt, involvera publiken.

Trelleborgs Allehanda - 27 sep 13 kl. 13:25

Settman tar "plats" i SVT i höst


Tv-profilen Peter Settman är färdig med "Så ska det låta" och står snart som värd för ett helt nytt underhållningsprogram i SVT. I "Settman på plats", som kommer att sändas på lördagskvällar, gör han ett program "tillsammans med publiken", skriver Aftonbladet.Programmet kommer att hantera dagsaktuella ämnen, rikta sig till hela familjen, överraska med kända gäster och, framför allt, involvera publiken.

Resume - 23 sep 13 kl. 10:07

Nytt guldregn över Settman


MTG Studios köper Nice Entertainment Group för 770 miljoner kronor och får 86,6 procent av aktierna. Peter Settman fick andelar i gruppen i samband med att han sålde Baluba för ett par år sedan ? DI har pekat på 5-10 procent värt 50 miljoner kronor..

Resume - 18 sep 13 kl. 10:54

M&C Saatchis twittrande kylskåp


?The Inside Story?. Så kallas M&C Saatchis kampanj med världens första twittrande kylskåp från LG.

Kristianstadsbladet - 28 jan 13 kl. 09:55

Osby-komiker gör debutfilm med Hollywoodstjärnor

Paul Tilly kan numera lägga till ?filmproducent? på visitkortet.

Expressen - 13 okt 15 kl. 12:17

Hot mot Baluba – lokalerna utrymdes

På tisdagsmorgonen inkom ett hot till produktionsbolaget Baluba. Hotet ansågs vara så allvarligt att lokalerna utrymdes, säger Per Lorentz, presschef på MTG, till Expressen. Polisen bedömde dock hotet som oseriöst och vidtog inga åtgärder.

Dagen - 04 nov 11 kl. 14:29

Livets ord kan bli tv-serie

Just nu förs samtal mellan produktionsbolaget Baluba och Livets ord i Uppsala om att göra en tv-serie. "Vi är fortfarande på ett tidigt utvecklingsstadium", säger Balubas vd Erik Wahlberg till Världen idag.

Baluba har tidigare producerat bland annat Dansbandskampen och i onsdags träffades företrädare för Livets ord och Baluba för att tala om den eventuella kommande tv-satsningen.

Expressen - 04 nov 11 kl. 22:34

Livets ord kan bli dokusåpa

Nästa "Färjan" eller "Ullared" kan bli ... "Livets ord". Produktionsbolaget Baluba för diskussioner med frikyrkan om att eventuellt spela in en dokusåpa tillsammans.

Helsingborgs Dagblad - 04 nov 11 kl. 13:00

Livets ord kan blir tv-serie

Produktionsbolaget Baluba förhandlar med Livets ord om att göra en tv-serie om församlingens verksamhet i Uppsala, skriver Världen i dag. Tanken med satsningen skulle vara att skildra församlingens anställda och deras vardag. Kyrkan bedriver en hel del verksamheter som bibelskola, teologiskt seminarium, grund- och gymnasieskola och förlag..

Dagens Media - 25 jun 15 kl. 13:14

Resultatet minskar för Baluba

Rörelseresultatet minskar för Baluba Television. Det visar bolagets färska bokslut..

Resume - 22 maj 15 kl. 10:58

Fortum till Baluba Branded Content

Fortum Markets fakturabilaga Energihjälpen har fått formen av ett minimagasin. Till sin hjälp anlitar bolaget Baluba Branded Content. .

Dagens Media - 07 maj 15 kl. 17:03

Baluba Event går i graven

MTG-ägda Baluba-gruppen lägger ner eventbolaget, kan Dagens Media berätta..

Expressen - 18 jul 11 kl. 13:38

Miljonklipp för Peter Settman

Programledaren och affärsmannen Peter Settman gjorde ett mångmiljonklipp när han sålde sitt produktionsbolag Baluba 2009. Via försäljningen håvade Settman in drygt 92 miljoner kronor, visar en granskning som Expressen har gjort. - Jag behöver inte jobba mer, säger Peter Settman..

DI - 01 jul 11 kl. 14:52

"Vi har haft ett dåligt år"

År 2009 sålde tv-profilen Peter Settman sitt bolag Baluba till produktionsbolagsgruppen Northern Alliance. Året efter föll vinsten med runt 70 procent..

Dagen - 04 maj 11 kl. 09:40

Svenska kyrkan satsar på webb-tv

Med tv på nätet ska Svenska kyrkan bli mer tillgänglig för alla. Specialproducerade program, gudstjänster, informationsfilmer - ja, kanske till och med begravningar hoppas man kunna erbjuda i tablån.

Med en prislapp på en halv miljon kronor ska SVK play skapa ett komplement till den kristna tv-arenan på nätet.

Jönköpingsnytt - 12 apr 11 kl. 18:15

TV-program skojar med jönköpingsborna

TV-programmet Nu blåser vi Sverige har gjort avtryck i Jönköping. Snart kommer skoj och pinsamheter bland jönköpingsborna att synas i tv-rutan. - Jag tror det är många som pekar finger åt varandra i sådana här situationer, säger Johan Petersson, producent på produktionsbolaget Baluba..

Dagens Media - 23 feb 15 kl. 15:30

Baluba-chef stal en halv miljon kronor – döms för grovt bedrägeri

Efter fyra månader inom Baluba-koncernen började den dåvarande chefen att stoppa pengar i egen ficka. Det var inte förrän efter att hen hade slutat som förskringringen upptäcktes..

Dagens Media - 21 jan 15 kl. 11:50

Ny programchef på Baluba

Produktionsbolaget Baluba värvar två nya chefer från konkurrenterna ITV Studios och Nordisk Film TV..

Dagens Media - 28 nov 14 kl. 14:12

Redaktörerna byter namn till Baluba Branded Content

Content marketing-byrån Redaktörerna byter namn och flyttar in hos Baluba..

Resume - 14 okt 14 kl. 11:16

MTG:s contentbyrå slås ihop med Baluba

Redaktörerna blir en del av Baluba och genomför en översyn av organisationen i samband med detta..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.