Bali

Wednesday, 23 May, 16:30

Nyheter om Bali

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 16 mar 18 kl. 18:13

M: Bali har agerat ytterst omdömeslöst – Säpo inkopplat

Moderaterna har inlett en internutredning om Hanif Balis agerande kring UD-mejlen.  Gruppledaren Tobias Billström säger i ett skriftligt uttalande att de kontaktat riksdagens säkerhetsavdelning som informerat Säpo. – Oavsett vad utredningen ger vid handen har Hanif Bali agerat ytterst omdömeslöst, säger Tobas Billström.

SVT - 16 mar 18 kl. 19:47

Moderaterna startar utredning efter Hanif Balis twittrande

Moderaten Hanif Bali twittrade ut en misstänkt avlyssnad mejlkonversation mellan UD och journalisten Patrik Oksanen, rapporterar DN. Nu startar Moderaterna en internutredning mot partikamraten. – Jag tar utomordentligt allvarligt på det inträffade, säger gruppledaren Tobias BIllström i en kommentar till SVT Nyheter..

DN - 16 mar 18 kl. 18:13

M: Bali har agerat ytterst omdömeslöst – Säpo inkopplat

Moderaterna har inlett en internutredning om Hanif Balis agerande kring UD-mejlen.  Gruppledaren Tobias Billström säger i ett skriftligt uttalande att de kontaktat riksdagens säkerhetsavdelning som informerat Säpo. – Oavsett vad utredningen ger vid handen har Hanif Bali agerat ytterst omdömeslöst, säger Tobas Billström..

DN - 17 mar 18 kl. 10:46

Hanif Bali erkänner hemlig kontakt med högerpopulistiskt sajt

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) ändrar sin version om hur han fått tipset om en konversation mellan UD och journalisten Patrik Oksanen.  I ett Facebook-inlägg erkänner han att han fick det från den högerpopulistiska sajten Nyheter Idags grundare Chang Frick. Något Bali undanhållit i en tidigare intervju med Dagens Nyheter..

Expressen - 01 maj 18 kl. 22:57

TV4-profilen flyttar till Bali: ”Äntligen”

”Äntligen hemma”-profilen och inredaren Isabelle McAllister flyttar till Bali med familjen.De planerar att bo där i minst ett år och hon berättar själv om beslutet på sin blogg.”Yeah!

Västerbottens Folkblad - 20 apr 18 kl. 18:00

[PLUS] Bali bygger upp sig efter blåsvädret

För en månad sedan blev han tagen i örat och fick lämna Moderaternas partistyrelse efter en....

Expressen - 25 mar 18 kl. 19:00

Snälla, debattera i sak - inte genom att fula ut personer

Veckan som gick gjorde inte mycket för tilltron till politiken, vare sig på hemmaplan eller globalt. Sveriges dominerande debattämne var – som vanligt – Hanif Bali..

DN - 22 apr 18 kl. 00:06

12-åring flög till Bali efter bråk med mamman

En tolvårig australisk pojke lyckades boka en flygbiljett till Bali och ta in på hotell efter ett bråk med sin mamma. Trots sin låga ålder var det ingen som stoppade honom..

Expressen - 21 mar 18 kl. 13:21

Uppror i Moderaterna efter petningen av Hanif Bali

Partiledaren Ulf Kristerssons petning av riksdagsledamoten Hanif Bali har utlöst ett internt uppror i den moderata riksdagsgruppen.Även partiledningen är splittrad – ex-ministern Elisabeth Svantesson har till exempel kallat beslutet om Hanif Bali "en överreaktion", enligt Expressens källor. – Det verkar närmast råda inbördeskrig, säger en uppgiftslämnare inom Moderaterna inför kvällens sändning av politikmagasinet "Bara Politik".

Skånskan - 23 apr 18 kl. 14:06

Tolvåring rymde – flög själv till Bali

Australien Han sa att han skulle gå till skolan, men kom inte tillbaka. I stället satte tolvårige "Drew" från Perth i Australien sin hemliga flyktplan i verket.Allt ska ha börjat med ett bråk mellan Drew, som egentligen heter något annat, och hans mamma.

DN - 19 mar 18 kl. 18:29

Jack Werner: Hanif Balis strategi är att jaga enskilda människor - till slut blev det orimligt för M

Moderate riksdagsledamoten Hanif Bali har anammat en amerikansk strategi för att så misstro. Till slut blev det alltför tydligt för M-ledningen att det var ohållbart på en svensk spelplan: därför tvingades han skörda den misstro han själv sått..

SVT Debatt - 22 mar 18 kl. 09:24

”Backa aldrig, sa Moderaterna och drog i nödbromsen”

Bali lär komma tillbaka – och det gör han rätt i. Med alla sina fel och brister är en opolerad samhällsdebatt att föredra framför en statligt städad. Partier och makthavare bör därför delta i sociala medier och uppmuntra lärande snarare än pauser”, skriver Mattias Svensson..

DN - 19 mar 18 kl. 18:46

Polariserande politiker är partiernas lockvaror

Hanif Bali är inte unik. Det stormar också kring den norska ministern Sylvi Listhaug efter en nätpublicering. Båda har haft samma funktion för sina partier som de billiga korvarna har på Ikea.

SR - 17 mar 18 kl. 13:11

M-riksdagsledamot utreds som säkerhetsrisk

Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali ska utredas internt inom partiet, sedan han publicerat en mailväxling mellan ledarskribenten Patrik Oksanen och UD på sociala medier..

SVT - 19 mar 18 kl. 11:00

SVT:s politikreporter: Därför var Balis agerande allvarligt

Efter turbulensen kring riksdagsledamoten Hanif Bali kom i går beskedet att han lämnar Moderaternas partistyrelse. Så här kommenterar Love Benigh, politikreporter på SVT Nyheter, Balis avgång..

DN - 19 mar 18 kl. 18:28

Wallström: Uppgifter om otillåten inhämtning ska tas på största allvar

Moderaten Hanif Bali fick lämna partistyrelsen och Twitter efter den uppmärksammade mejl-affären – men frågan om misstänkt avlyssning kvarstår. Utrikesminister Margot Wallström (S) kommer att ha ett möte med UD:s säkerhetsfunktion.  – Uppgifter om otillåten inhämtning ska tas på största allvar, säger hon..

Sydsvenskan - 31 mar 18 kl. 11:37

Därför förlåter vi vissa men inte andra

Förlåt då, för fan! Hur kommer det sig att vi godtar vissa ursäkter medan andra kan förvärra situationen? Flera offentliga personer har försökt be om ursäkt på sistone.

Helsingborgs Dagblad - 31 mar 18 kl. 11:37

Därför förlåter vi vissa men inte andra

Förlåt då, för fan! Hur kommer det sig att vi godtar vissa ursäkter medan andra kan förvärra situationen? Flera offentliga personer har försökt be om ursäkt på sistone.

Sydsvenskan - 18 mar 18 kl. 14:00

Källkritik för nyttiga idioter – Lex Hanif Bali

Rakel Chukri om alternativmedier och behovet av kritiskt tänkande..

Cornucopia - 19 mar 18 kl. 15:05

Stefan Löfven: "Inte minst [...] så storstadsbor ska åka ut och kanske koppla av på landsbygden då måste det fungera även där "

Medan Hanif Bali fått kicken från Moderaternas partistyrelse sedan han lagt ut en allmän handling på nätet, så har vi tack och lov Sveriges statsminister Stefan Löven (s) att luta oss mot. Här ges besked varför landsbygden måste fungera på en pressträff idag.
Det är dock inte tillåtet att citera detta uttalande rapporterar den (s)amlade journalistkåren.

Sydsvenskan - 19 mar 18 kl. 11:34

Hanif Bali är för Moderaterna vad Kent Ekeroth var för SD

En jobbig typ – som lockar väljare..

Expressen - 17 mar 18 kl. 10:23

Hanif Bali: ”Hoppas att ni kan förlåta mig”

Turerna runt den mejlväxling med utrikesdepartementet som publicerades av Hanif Bali (M) på Twitter har skapat oro om avlyssning inför riksdagsvalet, uppger en UD-källa för TT.Misstankarna om avlyssning grundar sig i att mejlen begärdes ut av högerpopulistiska Nyheter Idag kort efter att de sändes.Nu erkänner Hanif Bali, som nu internutreds av Moderaterna, att han tog emot mejlen från Nyheter Idag.

Dalarnas tidningar - 19 mar 18 kl. 09:23

Jens Runnberg: Därför vill partiledningen att Bali ska ta sin kavaj och gå

Moderaterna har ett förtroendekapital vad gäller Sveriges relation till Ryssland - helt enkelt för att M har varit rakryggade och har haft rätt i sak. När Carl Bildt under 1980-talet profilerade....

DN - 16 mar 18 kl. 19:15

Karin Eriksson: Steget till en uppmaning att lämna är inte långt

DN:s politikreporter Karin Eriksson svarar på tre frågor om Moderaternas kritik mot Hanif Bali..

Expressen - 28 mar 18 kl. 20:56

”Vi kan inte tvinga någon att sluta twittra”

Hanif Bali fick efter hård kritik lämna Moderaternas partistyrelse och har slutat driva politik på Twitter.I Expressens ”Bara politik” kommenterade Beatrice Ask (M) beslutet:– Det är inte så att partiledningen kan tvinga någon att sluta twittra utan det var Hanif själv som drog slutsatser..

Nya Wermlands Tidningen - 20 mar 18 kl. 06:00

Hur tänkte ni nu?

Undrar. Det är inte det lättaste att bena ut turerna kring den moderate riksdagsmannen Hanif Balis twittrande om en mejlkonversation mellan UD och ledarskribenten Patrik Oksanen. Man kan ställa sig frågan om hur såväl Bali som DN, som spekulerat vilt, resonerat..

DN - 17 mar 18 kl. 23:01

Detta har hänt i fallet UD, Oksanen och Bali

På UD finns misstankar om att en främmande makt avlyssnat och varit delaktig i ett försök att misskreditera en svensk journalist som är profilerad i säkerhetspolitiska frågor, erfar DN. En mejlväxling mellan UD och journalisten begärdes ut av en chef på den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag – dagen efter att den skett..

BT - 23 mar 18 kl. 15:32

Ledare: Någon jävla ordning ska det vara i ett parti

Moderaternas partiledning gjorde rätt som förmådde Hanif Bali att ge upp sin plats i partistyrelsen. Det borde dock ha skett långt tidigare, men kan förklaras med stödet från den lilla men skickligt intrigerande grupp i partiet vari Hanif Bali ingår..

DN - 18 mar 18 kl. 23:29

Misstanken om en rysk inblandning är mer än vad M står ut med

DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg svarar på tre frågor om att riksdagsledamoten Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse och Twitter..

SVT - 18 mar 18 kl. 20:53

Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse

Hanif Bali lämnar Moderaternas partistyrelse, meddelar han själv på Facebook..

BT - 23 mar 18 kl. 17:13

TV: ”Jag har svårt för Hanif Balis tonläge”

I veckans avsnitt av Politiskt – med Hanna Grahn diskuteras riksdagsledamoten Hanif Bali, paviljonger vid skolor i Borås och politisk satir. Dessutom får vi veta vad Tenfjord-Toftby anser om förra avsnittets Pinocchioförslag..

SmålandsPosten - 22 apr 18 kl. 02:34

Pojke tog flyget till Bali efter bråk

En 12-årig pojke i Australien rymde till Bali efter att ha bråkat med sin mamma, rapporterar australiska 9News. Pojken ska ha tagit sina föräldrars kreditkort och bokat flygresan till Denpasar, Bali.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 22 apr 18 kl. 02:34

Pojke tog flyget till Bali efter bråk

En 12-årig pojke i Australien rymde till Bali efter att ha bråkat med sin mamma, rapporterar australiska 9News. Pojken ska ha tagit sina föräldrars kreditkort och bokat flygresan till Denpasar, Bali. Han låtsades gå till skolan men tog i stället tåget t.

Barometern - 22 apr 18 kl. 02:34

Pojke tog flyget till Bali efter bråk

En 12-årig pojke i Australien rymde till Bali efter att ha bråkat med sin mamma, rapporterar australiska 9News. Pojken ska ha tagit sina föräldrars kreditkort och bokat flygresan till Denpasar, Bali.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.