Bacon

Wednesday, 29 January, 10:16

Nyheter om Bacon

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 07 jan 20 kl. 13:52

Misstänkt giftbacon

Malmö En kvinna anmälde i söndags att en av hennes hundar ätit en Baconbit som kastats in i hennes trädgård. Eftersom hunden blev dålig efter att ha ätit fläskbiten misstänker kvinnan att den var preparerad med något slags gift. Hon uppger även att hundarna under det senaste året ofta varit allvarligt sjuka och fått ett utlåtande från en veterinär där det har konstaterats problem med magen och tarmarna.

Aftonbladet - 07 jan 20 kl. 23:50

Kevin Bacon mördades av kannibal

▸ Hårfrisören Kevin Bacon gick på dejt på julafton. Den 28 december hittades han mördad och skändad i mördaren Mark….

DI - 22 nov 19 kl. 22:23

Hedgefondveteranen kastar in handduken: ”Alltmer press”

Louis Bacon, affärsmannen och grundaren av Moore Capital Management vill inte längre hantera andra människors pengar..

Skånskan - 06 nov 19 kl. 19:00

Gamla godingar med kyckling

Recept Kyckling är perfekt bjudmat så här års. Varför inte prova klassiska rätter med inspiration från Ukraina, Frankrike och USA?När gjorde du en helstekt kyckling senast?

Supermiljöbloggen - 01 nov 19 kl. 09:26

Internationella vegandagen – Svar och tips om växtbaserad mat

Idag är det den internationella vegandagen. Dagen till ära delar Sandra Lamborn, kampanjledare för mat och jordbruksfrågor på Greenpeace Sverige, med sig av kunskap och tips om växtbaserad mat. Veganism växer så det knakar i många delar av världen, däribland Sverige.

Skånskan - 16 okt 19 kl. 19:00

Fixa höstmyset med afternoon tea

Recept Höstmys är lika med tid för te. Varför inte bjuda hem vännerna på afternoon tea i stället för middag? Umgänge med brittisk finess.

Skånskan - 10 okt 19 kl. 08:00

Rustika Rockefeller-ostron

Recept Lakritstonerna gör sig väldigt väl till just ostron. Receptet har anor ända tillbaka till år 1889, då det skapades i New Orleans och döptes efter den stenrike John D Rockefeller (1839–1937).Till 4 portioner, 20 minuter Du behöver:
12 ostron
3 skivor Bacon
50 g spenat
1 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta, grovhackad
25 g smör eller 1/2 dl olivolja
1 dl smulat dagsgammalt bröd
1 msk Pernod
1 tsk mortlade fänkålsfrön
1/2 citron, skalet
cirka 1/2 tsk Tabasco
salt (vanligt)
nymalen peppar
grovt salt
1/2 dl färskriven parmesan
citronklyftor till servering Gör så här:
1.

Barometern - 26 sep 19 kl. 17:09

Äppelugnspannkaka med bacon

Billig och enkel klassiker! Har man tillgång till äpplen är det här något som man ofta har alla ingredienserna till hemma. 6 portioner.

Barometern - 18 sep 19 kl. 19:00

Jägare: ”Vildsvinskött är långt före älgkött”

Vildsvinsjägaren Thomas Johansson har fällt över hundra vildsvin. Köttet ser han som en läckerhet på matbordet och gör bland annat egen korv, revbensspjäll och Bacon..

DI - 28 aug 19 kl. 14:18

Slakterijätte säljer sorgebarn – 500 miljoner billigare

Den danska slakterijätten Danish Crown säljer sitt sorgebarn Tulip Limited, kanske mest kända för sitt Bacon, rapporterar danska B.T..

Sydsvenskan - 04 aug 19 kl. 13:50

”City on a hill” får andra säsong

Kriminaldramat "City on a hill" fortsätter i en andra säsong, skriver Variety. Serien utspelar sig i Boston under tidigt 1990-tal, där rånare och knarklangare ställs mot en poliskår fylld korruption och rasism. På rollistan finns bland andra Kevin Bacon.

Helsingborgs Dagblad - 04 aug 19 kl. 13:50

”City on a hill” får andra säsong

Kriminaldramat "City on a hill" fortsätter i en andra säsong, skriver Variety. Serien utspelar sig i Boston under tidigt 1990-tal, där rånare och knarklangare ställs mot en poliskår fylld korruption och rasism. På rollistan finns bland andra Kevin Bacon.

Länstidningen i Jämtland - 20 jul 19 kl. 20:08

Boktips: "Allt blir bättre med ägg" av Christopher Sjuve

För några år sedan skrev Christopher Sjuve den omtyckta boken “Allt blir bättre med Bacon” (som....

GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 12:00

Jobbar heltid för FFF – som grillansvarig

Birgitta Edvardsson laddar inför lördagens publikfest: "Vi kommer säkert steka upp runt 20 kilo Bacon"..

Nyan - 20 jun 19 kl. 16:04

Bland blåstång, bacon och åländska blinier

Lyxig midsommarmat måste inte vara svårt. Det konstaterar Havsviddens nya köksmästare Christopher Ulvljung som inspireras av havet och naturen i sin kulinariska konst..

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 19 kl. 17:19

Zornmuseet köper amerikanskt Zornporträtt

Zornmuseet i Mora har tack vare donationer kunnat köpa verket "Mrs. Walter Bacon" av konstnären Anders Zorn. Målningen är ett porträtt av den amerikanska societetsdamen Virginia Purdy Bacon och beställdes av modellens bror, Clarence Barker, som även han.

Sydsvenskan - 11 jun 19 kl. 17:19

Zornmuseet köper amerikanskt Zornporträtt

Tack vare donationer kan de köpa verket "Mrs. Walter Bacon"..

Kristianstadsbladet - 03 okt 19 kl. 09:30

Bengt-Arne tror på grisburgaren: ”Bacon är stengott”

Han har varit kock i 20 år och jobbat på flera av Kristianstads restauranger. Nu startar Bengt-Arne Hermansson eget genom matvagnen Peaky Bacon Food. – Det känns riktigt bra, säger han..

Supermiljöbloggen - 04 jun 19 kl. 07:52

Det nya köttet spås en allt ljusare framtid

Den växtbaserade marknaden har på senare tid exploderat. Nya köttfria, men köttliknande, produkter dyker upp till höger och vänster i form av blödande burgare, salt Bacon, kryddiga korvar och nymalen köttfärs. Nu spår en ny analys att köttsubstituten kan roffa åt sig allt större marknadsandelar från köttindustrin.

Skånskan - 19 maj 19 kl. 07:00

Inte alls ett tvättäkta kafé

KÖPENHAMN Vid första anblicken verkar kaféet på Elmegade i Nørrebro inte speciellt annorlunda från andra liknande ställen, möjligtvis sticker den färgstämda inredningen ut en aning.
Men så är det något som surrar i bakgrunden.När islänningen Fridrik Weisshappel kom till Danmark för 16 år sedan hade han två mål: att lära sig danska och börja träna yoga.

Sydsvenskan - 06 maj 19 kl. 16:20

Korv återkallas efter listerialarm

Tre sorters grillkorv från Scan återkallas efter att listeria upptäckts vid en kontroll på korvfabriken. Återkallelsen gäller Grillkorv 960 gr, Grillkorv 640 gr och Grillkorv Ost & Bacon. Korvarna tillverkades den 30 april och har den 30 maj som utgångs.

Helsingborgs Dagblad - 06 maj 19 kl. 16:20

Korv återkallas efter listerialarm

Tre sorters grillkorv från Scan återkallas efter att listeria upptäckts vid en kontroll på korvfabriken. Återkallelsen gäller Grillkorv 960 gr, Grillkorv 640 gr och Grillkorv Ost & Bacon. Korvarna tillverkades den 30 april och har den 30 maj som utgångs.

DI - 30 apr 19 kl. 14:33

Bacon och donuts lyfte McDonald's försäljning – aktien stiger

Försäljningen i jämförbara restauranger ökade med 5,4 procent för snabbmatsjätten McDonald's i första kvartalet. Nyheten tas emot med öppna armar av investerarna som handlar upp aktien i den amerikanska förhandeln..

NSD - 24 apr 19 kl. 09:21

Bacon-bonanza i Riksgränsen

Påsken i Riksgränsen har varit närmast absurd för mataffären..

Skånskan - 03 apr 19 kl. 21:00

Lämnar bygget för en karriär med mat

Han tog sig nästan vatten över huvudet med sin dessert, men satsningen höll.
– Det var en helt obeskrivlig känsla att stå där som vinnare. Det var mitt mål redan från början, säger Sveriges Mästerkock 2019 Gabriel Jonsson.

Cornucopia - 05 apr 19 kl. 13:27

Har sjudomsutbrott i Kina slagut ut 20% av världens svinproduktion?

Kina är världens största producent av fläskkött, med nästan hälften av produktionen. Även om regimen tystar ner den verkliga omfattningen finns det indikationer på att 40% av landets svinbesättningar har dött, avlivats och destruerats i utbrottet av afrikansk svinfeber. Finansiella konsekvenser på råvarumarknaderna är exploderande pris på fläskkött (eng lean hogs), stigande pris på övrigt kött, fallande pris på fodersoja och med det antagligen även fallande pris på raps i Sverige.

Nyteknik - 21 mar 19 kl. 07:52

Så ska brittiska forskarna odla fläskkött för stekpannan

Universitetet i Bath har lyckats odla djurceller på grässtrån. Förhoppningen är att forskningen ska ge oss Bacon utan att behöva döda grisen..

Kristianstadsbladet - 20 feb 19 kl. 07:00

Snabbmatskedja fick stänga på grund av lukten

Efter bara några veckor har det isländska snabbmatstället på S:t Andreasgatan tvingats att stänga efter problem med ventilationen. Doften av bland annat stekt Bacon uppskattades inte av husets övriga hyresgäster. Nu söks det en ny lokal..

SmålandsPosten - 16 feb 19 kl. 08:55

Kreativt när mikrobryggerier samarbetar

En maltig frisk Helles lager och en brunsvart imperial stout med smak av Bacon, lönnsirap och rök. Här har ni två intressanta ölnyheter. Båda tillverkas av det hypade fantombryggeriet Omnipollo..

Blekinge Läns tidning - 14 feb 19 kl. 16:38

Lukten stoppar snabbmaten – jakt på ny lokal inledd

Efter bara tre veckor har det isländska snabbmatstället på S:t Andreasgatan tvingats att stänga efter problem med ventilationen. Doften av bland annat stekt Bacon spred sig och det uppskattades inte av husets övriga hyresgäster. Nu söks det en ny lokal..

The Local - 27 dec 18 kl. 13:43

Quiz: How well do you know your Brexit?

From citizens rights to Bacon and medicines, test your knowledge of the Brexit saga..

DN - 13 dec 18 kl. 09:00

Julkalkon med bacon, äpple och salvia

I hela den anglosaxiska världen är kalkonen det vanligaste huvudnumret på julmiddagen. I min version har jag struntat i att ha fläskfärs i fyllningen och i stället använt svamp och grönsaker. Den som vill kan hacka ner inkråmet från fågeln och fräsa med svampen.

GöteborgsPosten - 09 nov 18 kl. 11:51

Göteborgsk segeryra i chark-SM

När 2018 års upplaga av chark-SM avgjordes lyckades två Göteborgsföretag ta hem segern i varsin kategori. Det rörde sig om både "ett komplett Bacon" och "en elegant klassiker" enligt juryn..

Länstidningen i Jämtland - 07 nov 18 kl. 23:21

Becca Mancari kan vara på väg mot ett stort genombrott

För ett år sedan stod Becca Mancari och stekte ägg och Bacon på en restaurang hemma i Nashville.....

YA - 20 okt 18 kl. 00:01

Anne Lundberg vill minska matsvinnet

I november är Anne Lundberg aktuell med ett nytt tv–program om matsvinn. Med YA pratade hon om sin egen ökade medvetenhet och hur man minskar svinnet. Spara Bacon och filmjölk i ett halvår?

DN - 11 okt 18 kl. 09:00

Tofu anglais

En av mina favoriträtter är kalvlever anglais. En så läcker rätt med den mjuka kalvlevern, kapris, Bacon och rött vin. Men den här varianten går inte av för hackor.

Sydsvenskan - 29 sep 18 kl. 11:00

Rökigt, knaprigt, unket? Här är expertens betyg på bacon

Krispig svensk bäst i test – storsäljare får bottenbetyg..

Helsingborgs Dagblad - 29 sep 18 kl. 11:00

Rökigt, knaprigt, unket? Här är expertens betyg på bacon

Krispig svensk bäst i test – storsäljare får bottenbetyg..

Sydsvenskan - 27 sep 18 kl. 16:11

Invånarna i Narón ska banta 100 000 kilo

Invånarna i Narón i Spaniens nordvästra hörn kan säga hejdå till friterad bläckfisk och Bacon. Den lilla staden med 40 000 invånare har antagit den ultimata bantarutmaningen – till 2020 ska invånarna ha tappat totalt 100 000 kilo. Var tionde person i Na.

BT - 27 sep 18 kl. 16:11

Invånarna i Narón ska banta 100 000 kilo

Invånarna i Narón i Spaniens nordvästra hörn kan säga hejdå till friterad bläckfisk och Bacon. Den lilla staden med 40 000 invånare har antagit den ultimata bantarutmaningen - till 2020 ska invånarna ha tappat totalt 100 000 kilo.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.