BLT

Wednesday, 29 January, 10:17

Nyheter om BLT

Sortering: Relevans | Senaste
BLT - 07 jan 20 kl. 13:00

Flyktingarnas dubbla erfarenheter

Sin bok ”Flyktingar” tillägnar författaren Viet Thanh Nguyen ”Alla flyktingar överallt”, trots att den endast skildrar människor som flytt från Vietnam till USA. Men temat är flykten som aldrig tar slut, och kulturjournalisten Sune Johannesson drabbas av flera starka personskildringar..

Blekinge Läns tidning - 07 jan 20 kl. 05:00

Svar på öppet brev om kulturbåten Edit

Svar på öppet brev om arrendeavtal med Marinkompaniet (BLT den 17 december)..

BLT - 06 jan 20 kl. 03:25

Stellan Skarsgård vann en Golden Globe

Nattens stora Golden Globe-gala i Los Angeles har dragit igång – och det blev en svensk vinnare direkt. Stellan Skarsgård prisades för sin insats i tv-serien "Chernobyl"..

Blekinge Läns tidning - 04 jan 20 kl. 18:00

En första titt in i det nya

Medan barnen och ungdomarna studsar och snurrar hela varv i luften i den ganska trånga lokalen intill, håller den nya gymnastikhallen på att växa fram på andra sidan väggen. BLT har fått en första titt..

Blekinge Läns tidning - 04 jan 20 kl. 05:00

Ockraren hamnade på anstalt till slut

Den då 61-årige mannen hade närapå blåst Anita, 74, på allt hon ägde och hade. Och han fortsatte att tvista med henne långt efter att han fått sin dom och hon hamnat på demensboende. Fängelsestraffet förhalade ockraren i flera år.

Blekinge Läns tidning - 04 jan 20 kl. 00:00

C, ni sviker visst ålfisket!

Maria Malmer Stenergard (M) och Åsa Coenraads (M) svarar på Magnus Larssons och Kristina Yngwes replik ”Vi värnar visst ålfisket” (BLT den 19 december)..

Blekinge Läns tidning - 03 jan 20 kl. 21:00

Quiz: Testa ditt minne om nyhetsåret 2019 i Karlskrona

Och vips har vi lagt ytterligare ett år bakom oss. Men vad kommer du egentligen ihåg från nyhetsflödet i Karlskrona under 2019? Har du läst BLT flitigt känner du garanterat igen händelserna..

Blekinge Läns tidning - 03 jan 20 kl. 10:03

Lista: Jas-plan, Hollywood-stjärna, sexskämt, misstänkt mord – här är de mest lästa nyheterna

Ett på olika sätt omvälvande år är till ända. Men vad var det egentligen ni fastnade för på BLT.se?

Expressen - 02 jan 20 kl. 11:28

Bil körde in i trädgård – halt på platsen

En bil har kört av vägen, genom ett staket och in i en trädgård. Olyckan inträffade i närheten av Mjällby i Blekinge. – Orsaken till olyckan vet vi inte, men i rapporten uppges att det var halt på platsen, säger Ann-Sophie Jakobsson vid räddningstjänsten till BLT.

Blekinge Läns tidning - 31 dec 19 kl. 18:00

Quiz: Testa dina kunskaper om nyhetsåret i Olofström

Ett år går fort. Och kanske känns 2019 väldigt färskt i minne. Men kommer du ihåg vad som hände i Olofström?

Blekinge Läns tidning - 30 dec 19 kl. 23:21

Den gräddfilen gör ingen sur

Ronneby Folkteater tar farväl av år 2019 med en jubileumsrevy. BLT fick vara med på generalrepetitionen och kan därför erbjuda en recension redan till den riktiga premiären på nyårsaftonen. "Gräddfil” är en traditionell nummerrevy som säkert kan tilltala många..

Blekinge Läns tidning - 30 dec 19 kl. 14:09

Läs hela granskningen om Ninas Konditori här

Endast nio månader efter att det populära konditoriet bytte ägare gick stängdes kaféet. Under december har BLT granskat hur den populära mötesplatsen kunde gå i konkurs. Läs samtliga artiklar i granskningen här..

Blekinge Läns tidning - 30 dec 19 kl. 05:00

Här är listan på blekingar som har sökt kärleken i tv

Listan på blekingar som har sökt kärleken i tv kan göras lång. BLT har listat några av dem..

BLT - 29 dec 19 kl. 21:00

Grahn starstrucked – men inte av Shellback

Adam Grahn, frontman i Royal Republic, dyrkas av tusentals fans över halva världen. Själv blev han rejält bländad av en svensk artist hemma hos självaste Shellback under ett besök i Karlshamn..

BLT - 28 dec 19 kl. 16:19

Milt straff för sabbatsbrott anno 1640

Författaren och historikern Harald Andersson har skickat in en sann berättelse från Ronneby för 380 år sedan. Myndigheterna tycks inte har tagit så allvarligt på att ungdomen i staden roade sig med diverse upptåg och dessutom drack brännvin under den tid när högmässan pågick i kyrkan..

Blekinge Läns tidning - 28 dec 19 kl. 16:21

Djupt omskakande berättelse om hur USA hjälpte Lenin

BLT:s tidigare politiska chefredaktör, Sylvia Asklöf Fortell, har läst en ny bok om ett bortglömt drama under tiden efter den ryska revolutionen. I boken ”The Russian Job - The forgotten story of how America saved the Soviet Union from Ruin” berättas hur USA räddade livet på miljoner ryssar..

Blekinge Läns tidning - 27 dec 19 kl. 05:00

Så blev byns populära samlingsplats ett konkursbo

Nina Andersson satte Mörrum på kartan, och det populära konditoriet blev byns stolthet. Men när kaféet bytte ägare dröjde det bara nio månader innan kunderna möttes av en låst dörr. BLT har granskat hur mötesplatsen på kort tid förvandlades från ett framgångsrikt småföretag till ett konkursbo med miljonskulder..

Blekinge Läns tidning - 26 dec 19 kl. 14:05

Trots Black Friday - mellandagsrean lever ännu

Black Friday och den hektiska julhandeln ligger bakom oss. Orkar Karlskronaborna verkligen fortsätta shoppa? BLT gav sig ut på stan för att finna svaret..

BLT - 25 dec 19 kl. 22:00

Norske författaren Ari Behn död

Den norske författaren Ari Behn, mest känd som före detta make till prinsessan Märtha Louise, är död, skriver NTB. Enligt hans manager Geir Håkonsund har Behn tagit sitt eget liv..

Expressen - 24 dec 19 kl. 18:01

Ny dom: Kommunen måste stå för blöjor till alla barn

Kommunerna måste nu betala barnens blöjor ute på förskolorna – detta enligt en ny dom.Ekonomiskt kan det slå hårt mot verksamheten.– Jag hoppas att jag slipper dra in på personal för att kunna köpa blöjor, säger Eva Axelsson, förskolechef i Karlskrona, till BLT..

BLT - 10 jan 20 kl. 23:15

Recension: Strångamåla jubilerar med bästa revyn

Årets Strångamålarevy är slutsåld sedan länge. I år är det dessutom jubileum, 35 år närmare bestämt. BLT:s recensent hyllar jubilaren, som vinner genom sitt goda humör och fantastiska publikkontakt..

Blekinge Läns tidning - 24 dec 19 kl. 05:00

Vi vet vad chefen har lagt under din julgran

Biobiljetter, vardagsprylar eller - ingenting alls. Att få julklapp från chefen är inte längre en självklarhet, särskilt inte för myndighetsanställda. BLT har tagit reda på vad några av länets arbetsgivarna ger i julklapp och det finns en som sticker ut lite extra..

Blekinge Läns tidning - 21 dec 19 kl. 18:00

Quiz: Testa dina kunskaper om nyhetsåret 2019 i Ronneby

Ett år har gått och ett nytt tar vid. Mycket hinner hända och under alla 365 dagar har BLT rapporterat om smått och stort som hänt i Ronneby. Frågan är om du minns och kan svaren på de här frågorna?.

BLT - 21 dec 19 kl. 08:00

Babblarna till Karlskrona

Nu kommer en musikal för de allra minsta till Blekinge. Den 1 mars sjunger de färgglada Babblarna i en ny musikal i Karlskrona..

BLT - 21 dec 19 kl. 06:00

Varför blev Salje så flitigt översatt?

Författaren Sven Edvin Salje från Jämshög fick sina böcker översatta till en rad andra språk. För 70 år sedan utnämndes han till Norges mest populära författare! Kulturskribenten Billy Bengtsson har läst Saljesällskapets årsskrift, som bland annat ägnas åt översättningarna..

UNT - 21 dec 19 kl. 00:05

Polisens tes om flygkrasch stärkt

Polisens misstankar har stärkts om att piloten som satt bakom spakarna vid en flygkrasch i ett villaområde i Ronneby i november störtade medvetet, rapporterar BLT..

Helsingborgs Dagblad - 21 dec 19 kl. 00:05

Polisens tes om flygkrasch stärkt

Polisens misstankar har stärkts om att piloten som satt bakom spakarna vid en flygkrasch i ett villaområde i Ronneby i november störtade medvetet, rapporterar BLT. – Allting vi har fått fram i utredningen tyder på att han gjort det här medvetet. Därför.

Blekinge Läns tidning - 20 dec 19 kl. 16:52

Spretig bok om arkitektur

BLT:s arkitekturkrönikör Peter Salander har läst den nya boken ”Bygg det folk gillar”. Den är skriven av Jerker Söderlind, debattör och känd som en av rösterna i ”arkitekturupproret”..

BLT - 19 dec 19 kl. 15:11

Nya kulturchefen om konstbeslutet i Sölvesborg: ”Har blivit mer polariserat”

Sist hon jobbade på Statens kulturråd var det som handläggare för samtidskonst. I mars återvänder Kajsa Ravin som ny generaldirektör..

Blekinge Läns tidning - 18 dec 19 kl. 06:00

Bennie Ohlsson: ”Tidningarna är kapillärerna i det demokratiska systemet”

Han har själv arbetat i tidningsvärlden i 50 år och skrev sin första artikel i BLT 1969. Inför Blekinge läns tidnings 150-årsjubileum träffar vi Bennie Ohlsson, styrelseordförande i Gota Media AB som äger BLT. Han ger sin syn på utvecklingen för den tidning som numera är ett modernt massmedium med ”deadline” dygnet runt..

Blekinge Läns tidning - 19 dec 19 kl. 06:00

Idrottslivet efterlyser kommunalt stöd och långsiktighet

Allt är inte nattsvart. Om det är idrottsföreningarna överens. Men flera föreningar efterlyser en bättre långsiktighet, lyhördhet och flexibilitet hos kommunen.

Blekinge Läns tidning - 19 dec 19 kl. 05:00

Tänk om alla hade tänkt ”det gaur inte”

Insändarskribenten svarar på Lars Emmelins insändare "Förändring är inget egenvärde" (BLT den 17 december)..

Sydöstran - 18 dec 19 kl. 14:45

BLT firar sin 150-årsdag med läsarna

På onsdagen var det exakt 150 år sedan första numret av Blekinge Läns Tidning gavs ut. Födelsedagen firades med tårta och andra festligheter..

BLT - 18 dec 19 kl. 13:17

Kärleken kommer som en katt

Katter kan vara svårflörtade varelser. Ju mer det lilla barnet försöker fånga kattens kärlek, desto längre bort är den..

BLT - 18 dec 19 kl. 13:14

Underhållande om ett känslofyllt kalas

Kompisar, tårta och paket. Malin Linneroths och Lisa Moronis bok skildrar ett kalas där känslorna stormar..

Blekinge Läns tidning - 18 dec 19 kl. 06:00

Tuff utmaning på annonsmarknaden

För att kunna ge ut en tidning krävs förstås ekonomiska muskler. BLT:s prenumeranter står för en viktig del av intäkterna men det gör också annonsörerna. Säljorganisationen har i dag minst lika stora utmaningar som redaktionen.

Blekinge Läns tidning - 18 dec 19 kl. 05:00

Replik: Fairtrade ger odlarna ökade inkomster

Fairtrade Sverige svarar på ledaren ”Gör som Ronneby, säg hej då till Fairtrade!” (BLT den 12 december)..

Blekinge Läns tidning - 18 dec 19 kl. 03:00

Bitarna faller på plats för Amanda

I dag fyller Amanda Mattsson 25 år. Men det före detta golfproffset – som för övrigt råkar dela födelsedag med 150-årsjubilerande BLT – har fler anledningar än så att fira..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.