Bästa jag vet

Tuesday, 16 October, 07:40

Nyheter om Bästa jag vet

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 25 sep 18 kl. 15:26

”Det är en klen tröst – låter väldigt konstigt”

Marcus Ericsson får en ny roll hos Sauber inför nästa säsong.Ett märkligt besked från stallet, menar motorikonen Janne ”Flash” Nilsson.– Jag vet inte vad det är, säger han..

Blekinge Läns tidning - 25 sep 18 kl. 17:16

Nick Pageau: ”Det är frustrerande”

Det tar tid att få Nick Pageau spelklar för Karlskrona HK. – Jag hoppas kunna spela nästa match, men jag vet inte alls hur det går..

Skånskan - 25 sep 18 kl. 21:48

Malmö FF ute efter nionde raka segern

FOTBOLL Toppkampen går vidare för Malmö FF som har åtta raka segrar i Allsvenskan före onsdagens bortadrabbning mot andraplacerade IFK Norrköping.
Två poäng och två placeringar skiljer.Malmö FF:s trupp mot IFK Norrköping
Målvakter: Walter Viittala och Johan Dalin.

Blekinge Läns tidning - 26 sep 18 kl. 05:00

Starka reaktioner mot länsstyrelsens förslag att begränsa gäddfisket

Karlskrona har ett av Europas bästa gäddvatten. Men trots det är signalerna att gäddbeståndet går ner. Länsstyrelsen har därför föreslagit en rad åtgärder för att begränsa fiskandet.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 15:00

SD och KD i samtal om makten

Hörby Det har gått två veckor sedan valet, men det är fortfarande inte klart vilka partier som ska styra i Hörby kommun. Sverigedemokraterna hoppas få till en majoritet med SPI, KD och M.
Ett första möte har redan hållits mellan KD och SD.

Dagens PS - 20 sep 18 kl. 09:47

Ledarkollen: Är hon en ulv i fårakläder?

Ledarkollen handlar i dag om förlåtelsens kraft,  om att Trump har rätt när det gäller Kina, om Annie Lööf, om debatten om EU i Sverige, och om det goda hatet. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Förlåtelsens välsignelse i en bitter tid Låt oss starta torsdagens ledarkollen med en enda glittrande mening hämtad från Europas bästa ledarsida, The Guardian: ”The ability to forgive is a forgotten virtue in bitter times” DI: Trump har rätt om Kina Dagens Industri går på tvären mot all annan etablerad media och vågar faktiskt skriva att Donald Trump KAN ha rätt ibland: ”Donald Trump har rätt i sak när han beskyller landet för att sko sig p

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 11:34

Hernhag: Här är mitt största innehav

Köp Marcus bok här: Du har väl inte missat Marcus Hernhags populära aktieböcker? Den senaste heter "Bli rik och fri med aktier" och är skriven tillsammans med Arne "Kavastu" Talving. Köp den här.

Expressen - 23 sep 18 kl. 11:10

Zetterlund: ”Har aldrig känts så här tidigare”

Rolf Zetterlund är en av de mest framgångsrika AIK:arna genom tiderna - och vann titlar både som spelare och tränare i klubben. Han vet också hur det känns att vinna Guldbollen utan att ha gjort en enda A-landskamp, hur det är att höras i Palmeutredningen -  och att ha Sigge Cedergren som granne. Men mest av allt vet han hur det känns att avgöra derbyn mot Hammarby.

Sydöstran - 25 sep 18 kl. 17:16

Nick Pageau: ”Det är frustrerande”

Det tar tid att få Nick Pageau spelklar för Karlskrona HK. – Jag hoppas kunna spela nästa match, men jag vet inte alls hur det går..

Skånskan - 19 sep 18 kl. 06:00

No­vell­bio nytt på årets fes­ti­val

För fjär­de året i rad ar­ran­geras No­vell­fest i Lund i helgen. Nytt för i år är kon­ceptet No­vell­bio, en för fes­ti­valen in­spelad upp­läs­ning med för­fat­ta­ren Julian Barnes.
– Jag vet inte om det nå­gon­sin gjorts ti­digare, säger för­fat­ta­ren Oli­ne Stig som är ord­fö­ran­de i Lit­te­ra­tur­hus Lund och pro­gram­an­sva­rig för No­vell­fest.

Skånskan - 24 sep 18 kl. 15:49

Locket är på i Lundapolitiken

lund Klockan tickar och snart måste Lundapolitikerna har beslutat hur Lunds nya styre ska se ut de kommande fyra åren. Alla vill undvika förra periodens smått kaosartade omröstningar. Vägen framåt är att skapa nya, hållbara koalitioner.

Expressen - 24 sep 18 kl. 18:02

Lagkaptenen förlänger med allsvenska klubben

Nordin Gerzic debuterade i Örebro SK 1998.Nu står det klart att det blir minst en säsong till i klubben – lagkaptenen har förlängt sitt kontrakt.– ÖSK är det bästa jag vet, säger Gerzic i ett pressmeddelande..

Skånskan - 23 sep 18 kl. 06:00

Historisk stafettserie jubilerar

Tio böcker, tio författare. Den historiska romanserien Släkten har skrivits i stafett av kvinnliga författare och skildrar kvinnors villkor i svensk historia. I dagarna firade serien 10-årsjubileum.

Skånskan - 23 sep 18 kl. 17:05

Nytt projekt stöttar arbetslösa

ystad Projektet Jobbsökarverkstad på Forum Ystad startades för tre veckor sedan och har redan bokat in 90 arbetssökande nyanlända.
– Projektet är öppet för alla arbetssökande som behöver lära sig att söka jobb, säger integrationsstrateg Peter Eriksson.Projektet finansieras av Ystads kommun och är öppet för Ystadsbor och Tomelillabor som vill ha stöd i jobbsökandet.

Skånskan - 21 sep 18 kl. 09:56

Kåseberga fortsatt populärt turistmål

ystad Kåseberga har upplevt en anstormning av turister även den här sommaren.
– Nu behöver byn mer stöd av kommunen för att tydligare kunna styra upp besökarna, säger, Bengt Anker, ordförande i byalaget.Han har inga exakta siffror på hur många som besökte Kåseberga i somras, eftersom byalaget slutade räkna antalet besökare för två år sedan.

Skånskan - 21 sep 18 kl. 15:00

Besparingar väntar i vård och omsorg

ESLÖV De pengar som kommunledningen vill satsa på vård och omsorg 2019 är i princip oförändrade i absoluta tal jämfört med 2018, en bit över en halv miljard kronor. Det kan bli tal om besparingar inom området under nästa år för att täcka upp för sådant som blir dyrare.Kompensation ges förvisso för löneökningar samt för att vissa externa vårdplatser och hyror blir dyrare.

Skånskan - 06 sep 18 kl. 19:12

Hemmaåkare tog EM-silver

SKATEBOARD Malmös internationella skateboard-meeting på Kroksbäck Skate Park fick en pangstart med svensk dubbel i EM. Hemmasonen Herman Möller, 15, tog överraskande silvret.– Min första medalj i en sån här stor tävling.

Cornucopia - 20 sep 18 kl. 11:07

Lång podcast-intervju med mig - om böcker och vin

Podden Because You Know Wines har precis publicerat en en timme och tjugo minuter lång podcast-intervju med mig. Vi smakar och dricker lite av mitt vin Preparatus Supervivet, pratar lite om vin men mest om mina böcker och mitt författarskap. Bloggen berörs väl i princip inte alls.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 19:46

Skurups IBK laddar för historisk match

Innebandy Skurups IBK laddar för en historisk mat - Det ska bli grymt kul, vi känner oss taggade, säger tränaren Martin Andersson inför mötet med FBC Kalmarsund Ungdom.Skurups innebandyherrar imponerade under fjolårssäsongen och vann division 2-serien överlägset. Laget gjorde 211 mål på 22 matcher och hade Hannes Karlsson och Gustav Franzon i poängligatoppen.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 14:00

Samlare, som mor och mormor

HOBBY. Bodil Jeppsson är frimärkssamlare i tredje generationen – både mormor och mor föregick henne. Dessutom har frimärkshobbyn gett henne en sambo, och i förlängningen två barn.

Dagensanalys.se - 19 sep 18 kl. 13:23

Här är de nio mest irriterande fraserna du kan skriva i ett jobbmejl

Etikett på arbetsplatsen kan vara ett knivigt ämne. Jobbmejl är inget undantag. Hur ofta är det okej att mejla?

PrivataAffärer - 17 sep 18 kl. 06:00

Hernhag: Den enkla vägen är också den lönsammaste

Köp Marcus böcker här: Du har väl inte missat Marcus Hernhags populära aktieböcker? Den senaste heter "Bli rik och fri med aktier" och är skriven tillsammans med Arne "Kavastu" Talving. Köp den här.

UT - 20 sep 18 kl. 00:00

Insändare: Klarar förskolan att se mitt barns behov?

Jag vet att pedagogerna gör sitt bästa men vad får de för förutsättningar? Får de tillräckligt med planering för att utmana mitt barn? undrar signaturen ”Orolig förälder från Hökerums förskola”..

Skånskan - 18 sep 18 kl. 09:34

Möte hålls om flyktingavtal

Sjöbo/Staffanstorp I dag tisdag kommer tjänstemän från Staffanstorp till Sjöbo för att fortsätta diskutera flyktingsamarbetet.
Men om Staffanstorp ska gå med på en jämkningslösning är fortfarande oklart.Staffanstorp har placerat flyktingar i Sjöbo kommun och idag ska tjänstemännen träffas för att diskutera hur de ska lösa situationen.

Cornucopia - 18 sep 18 kl. 10:04

Gästinlägg: Hur min Bitcoin resa slutade i en stor skatteskuld

Nedan är ett gästinlägg från en läsare.

Inledning

Jag kommer nästa år hamna hos Kronofogden på grund av en skatteskuld jag aldrig kommer kunna betala. Beloppet ligger på lite under en miljon kronor vilket gör att det inte känns som pengar längre utan mer ett irriterande event.

Skånskan - 17 sep 18 kl. 12:00

Aktuellt ämne men för låg konstnärlig hög

Scen/recension SCEN
Vi vet var du bor
En elektronisk opera om yttrandefrihet av Kristian Hallberg med musik av Magnus Börjeson
Regi: Marie Parker Shaw
Scenografi och kostym: Annika Carlsson
Ljusdesign och teknik: Ida Eklund
Ljud och teknik:
Christian Jönsson
Medverkande: Ronja Svedmark, Mats Granath, Hanna Normann, Lillemor Hjelm. Wayra Monasterio
Urpremiär på Månteatern i Lund 14 septemberIdén är utmärkt och ämnet rasande aktuellt. Som Marie Parker Shaw och Anders Widell skriver i programbladet till Månteaterns nya produktion Vi vet var du bor:
”Vi lever, tack och lov i en demokrati med yttrandefrihet inskriven i våra grundlagar.

Kristianstadsbladet - 17 sep 18 kl. 18:29

Sydneys sköna guldvrål

Två guld och ett brons. Sydney Karström gjorde ett par GM-klipp. – Jag är väldigt nöjd, men jag vet inte vad jag ska säga, sa Sydney efter att hon hade tagit sitt andra häckguld på ett svenskt årsbästa..

Skånskan - 14 sep 18 kl. 18:07

Flodman missar premiären

HANDBOLL Lagom till Lugis SHE-premiär på söndag har nyckelspelaren Hanna Flodman gått och blivit sjuk. Inte den bästa uppladdningen för det unga laget.– Hon har feber och vi förbereder oss för att klara oss utan henne.

Skånskan - 14 sep 18 kl. 17:24

Sjöbopartiet överger inte flyktingfrågan

Sjöbo Miljöpartiet kräver att Sjöbopartiet slopar sin stora kärnfråga – nej till flyktingmottagning i Sjöbo – om de ska samarbeta med den borgerliga femklövern.
Men Sjöbopartiet står fast.Det finns inget självklart styre för Sjöbo.

Politologerna - 31 aug 18 kl. 10:18

Opinionsundersökningarnas träffsäkerhet vid valen 2002-2014

Detta är ett gästinlägg av PER OLESKOG TRYGGVASON, doktorand vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet. Så här mitt upp i valrörelsen bombarderas vi av opinionsundersökningar. I skrivande stund har fler än 20 mätningar publicerats sedan början av augusti.

Cornucopia - 13 sep 18 kl. 20:55

Bonnier och Schibsted: Så här tillämpar ni länkskatten redan idag

De stora svenska mediahusen som Bonnier (bl a Dagens Nyheter, Dagens Industri, Sydsvenskan, Expressen) och Schibsted (Aftonbladet, SvD) har varit med och finansierat lobbyingen för länkskatten i EU. Detta trots att de sedan länge aktivt vidtagit åtgärder för att synas så mycket som möjligt hos Facebook, Twitter och Google. Nedan följer enkla tips hur de på nolltid kan försvinna från dessa sajter, och inte längre bli profiterade på.

Skånskan - 13 sep 18 kl. 06:00

Unga Astrid sprungen ur kärlek

I morgon, fredag 14 september, är det premiär för Unga Astrid, den danska regissören Pernille Fischer Christensens film om Astrid Lindgren.
– Allt började utifrån en enorm kärlek till Astrid och en stor fascination över henne och hennes liv, berättar hon.Pernille Fischer Christenson om …
… Alba August som spelar huvurollen i Unga Astrid: ”Rollen som Astrid är svår roll eftersom filmen följer henne från 16 till 20 år och det finns inte många utbildade skådespelare i den åldern, säger Pernille Fischer Christensen.

Världen Idag - 13 sep 18 kl. 00:00

Det hjälper ingen om ytan ser bra ut men äpplet ruttnar bort.

2 Kor 4:7–14 Jag älskar äpplen. De är en perfekt blandning av sött och syrligt, knastrigt och mjukt. Om de är som de ska.

Alingsås tidning - 09 sep 18 kl. 23:26

Två partier ökar mest

När knappt hälften av valdistrikten i kommunvalet i Alingsås är räknade går Centern och Sverigedemokraterna starkt framåt medan Moderaterna och Miljöpartiet backar mest. Centerpartiet ser ut att bli nästan dubbelt så stort som i förra valet. Karl-Johan Karlsson, partiets förstanamn, är ändå försiktig i sitt uttalande strax efter klockan 23.

Alingsås tidning - 22 aug 18 kl. 20:38

Åkesson (SD) frågades ut

Vårgårda Möte är nu inne på sin sista vecka och först ut i denna den avslutande veckan var Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Utfrågningen kom att handla mycket om integration och flyktingpolitik. Det var ett stort pådrag och mycket folk i Tångahallen under onsdagskvällen när Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson frågades ut av evangelist Britta Hermansson och pastor Robert Eriksson.

Nya Wermlands Tidningen - 08 sep 18 kl. 06:00

En röst per person?

Även personer som inte är medborgare i Sverige får rösta. Jag har bara en undran: hur vet Valmyndigheten vilka som får röstkorten, då det inte är ovanligt med flera identiteter. Kommer kanske en och samma person få flera röstkort och kan alltså rösta flera gånger?.

Dagens PS - 03 sep 18 kl. 08:11

Mäklarens mansgrisiga annons väcker vrede

”Skrattretande”, skriver en kvinna på Facebook. Men jättens vd förstår inte kritiken. ”Nej, inte alls.

SmålandsPosten - 27 sep 18 kl. 13:12

Domkyrkoorganisten: ”Jag har är världens bästa jobb”

Det är han som fyller Växjö domkyrka med skön orgelmusik. Men vad få vet är att den 33-stämmiga senbarockorgel från 1779 egentligen har ett fel. – Den låter visserligen exakt så mjukt som den gjorde förr men ett halvt tonsteg lägre än vad som är normalt, säger domkyrkoorganisten Sten–Inge Petersson som bjuder in till konsert i kyrkan på söndag för att demonstrera musikvidundret på läktaren..

Blekinge Läns tidning - 07 sep 18 kl. 17:10

TV: Funkar veganburgaren på köttälskaren Samuel?

Att vara journalist innebär ofta att man inte vet vad som blir ens nästa jobb. Som i fredags när jag som köttälskare fick testa på en helt vegansk burgare som skulle smaka kött. Med en extremt skeptisk inställning kan jag berätta att jag blev positivt överraskad..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.