Bästa jag vet

Wednesday, 19 December, 14:28

Nyheter om Bästa jag vet

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 30 nov 18 kl. 00:18

Bänkad Antonsson räddade MFF-poäng

Många höjde på ögonbrynen när Marcus Antonsson inte fanns med i MFF:s startelva mot Genk i Europa League. Själv knöt han näven i smyg och när han väl byttes in räddade han en livsviktig poäng. 2-2 och hoppet lever om avancemang.

Skånskan - 29 nov 18 kl. 21:28

Derbyfest i Ystad

HANDBOLL Ystads IF vann derbyt mot IFK Ystad i premiäromgången. I kväll väntar nästa handbollsfest i Ystad arena.
- Det kommer att vara mycket känslor inblandade, men jag tror det blir en väldigt bra match, säger Jerry Hallbäck, tränare i Ystads IF.

Alingsås tidning - 16 nov 18 kl. 07:20

”AMTS har sedan länge haft en speciell plats i mitt hjärta”

Under tre helger, med premiär fredag 23 november, ger Alingsås Musikteatersällskap musikalen Rent på Palladium. Sju av alla dem som är engagerade i produktionen bloggar den här veckan om uppsättningen. Söndag 18 november Jajamän, då har denna veckan tagit slut.

Expressen - 17 okt 18 kl. 06:33

Personal för in knark på låsta behandlingshem

SVT:s Uppdrag granskning avslöjar hur droger flödar på låsta behandlingshem – och hur personal smugglar in dem och har sexuella relationer med intagna. –  Ja, varför blir man förtjust i någon. Det kanske förekommer på er redaktion också, jag vet inte, säger ställföreträdande generaldirektören för Statens institutionsstyrelse, Jan-Eric Josefsson, till reportern.

Skånskan - 12 nov 18 kl. 09:49

De kan bli årets lärare

Sjöbo Peter Nilsson, lärare på Emanuelskolan, och Sabine Hansson, lärare på Vollsjö skola, kan utses till årets lärare. De har båda tagit sig till finalen på Lärargalan som äger rum i Stockholm i dag.– Det känns mysigt att få åka på något sådant här och få träffa kollegor.

Skånskan - 28 nov 18 kl. 18:57

Genk har respekt för MFF

FOTBOLL Genk har skaffat sig matchboll i Europa Leagues gruppspel.
– Vi går för att säkra en plats i 16-delsfinalerna, förklarar Sander Berge.Den belgiska ligaledaren KRC Genk är något av en talangfabrik.

Nyan - 28 nov 18 kl. 06:00

Vargsundet kan bli ny vattentäkt

Ålands vatten vill höja gränsen för vattenupptag för bevattning. Samtidigt har man nu förberett för att göra Vargsundet till en ny vattentäkt.
Ålands vatten har nu lämnat in en skrivelse till landskapsregeringen om att göra Vargsundet till en ny vattentäkt från och med nästa år.

Skånskan - 27 nov 18 kl. 16:16

Melodifestival för och av alla åldrar

Tre har vunnit Melodifestivalen förut – och bland låtskrivarna finns ytterligare ett par vinnare, däribland Robin Stjernberg. Startfältet rymmer även några riktiga veteraner, som 86-årige Jan Malmsjö och Ann-Louise Hanson, som gör sin trettonde tävling.
– Det här är sista gången för nu kan det inte bli bättre, säger Ann-Louise Hanson, vars låt skrivits av dottern Josefin Glenmark.

Skånskan - 28 nov 18 kl. 05:00

2 000 i ersättning för förstörd kryssning

Skåne När väskan med all packning försvann förstördes nyårskryssningen. Nu har Allmänna reklamationsnämnden, ARN, beslutat att ge kvinnan 2 000 kronor i ersättning.
– Jag blev lovad min väska i varje hamn, men fick den först på flygplatsen när vi kom tillbaka, säger kvinnan.

Skånskan - 28 nov 18 kl. 05:00

Första testet för alliansen

Höör Allianspartierna vill styra Höör och i kväll ställs de inför sitt första stora test när det ska beslutas om nästa års budget i fullmäktige. Med hjälp av Sverigdemokraternas röster kan alliansens budgetförslag komma att röstas igenom.
– Som det ser ut just nu lutar det åt att vi ställer oss bakom det, säger Stefan Liljenberg (SD) på tisdagen.

Skånskan - 28 nov 18 kl. 09:00

Socialdemokraterna slog förslagsrekord

Kävlinge Socialdemokraterna visste på förhand att deras budgetförslag skulle röstas ner, och hade förberett sig.
Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige lämnade de in motioner på alla de förslag partiet vill se genomförda, totalt elva stycken vilket är rekord – åtminstone för Socialdemokraterna.– Ja, det är motionsrekord för vår del i varje fall, säger Catrin Tufvesson, Socialdemokraternas oppositionsråd.

Skånskan - 27 nov 18 kl. 14:02

Oförändrad skatt

ESLÖV Skatten ligger fast där den ligger. Det beslutade kommunfullmäktige i måndags.
Men rent formellt skulle beslutet kunna riva upp redan under fullmäktiges decembermöte.

Skånskan - 26 nov 18 kl. 06:19

Självsäkrare Styrke till Skåne

Kultur/Nöje – Det har varit ett helt fantastiskt år.
Det är en glad Tove Styrke som efter ett 2018 fyllt av såväl stora arenaspelningar som klubbgig avslutar med en skandinavisk turné som tar henne till Lund och Malmö.Albumet Sway släpptes i våras och hon har agerat förband till såväl Lorde, på arenor i USA, som till Katy Perry i Europa.

PrivataAffärer - 23 nov 18 kl. 11:13

Hernhag: En aktie med misstänkt lockande värdering

Marcus tipsar om hur du lyckas med aktier: Att tjäna pengar på aktier behöver inte vara särskilt svårt. Du behöver varken vara aktienörd eller fullfjädrad räknenisse. Det gäller bara att hitta den väg som passar just dig, konstaterade Marcus Hernhag när hans debutbok kom ut för några år sedan.

Sydsvenskan - 30 nov 18 kl. 16:29

Olof Perssons nästa uppdrag behöver inte vara inom fotbollen

"Jag vet vad jag kan och det är också överförbart till den andra världen.".

Skånskan - 24 nov 18 kl. 21:37

Komarek: ”Har kollat straffar på Youtube”

ISHOCKEY Straffavgörande – då kliver Konstantin Komarek fram. Känns det igen? På lördagen var det dags igen när Malmö Redhawks besegrade HV71 med 2-1 efter förlängning och straffar.

Skånskan - 23 nov 18 kl. 12:06

Stenlundh går från Höörs IS till Hörby FF

FOTBOLL Han lämnar ett lag som 2018 blev överlägsen seriesegrare utan att förlora en enda match.
I stället kommer han till ett lag som inte lyckades vinna en enda match på hela 2018.
– En spännande utmaning, säger Jesper Stenlundh, som efter att ha fört Höörs IS till idel trepoängare i årets division 7-serie nu tar över som tränare i Hörby FF, division 3-jumbon som inte tog mer än en enda poäng på hela 2018.

Skånskan - 24 nov 18 kl. 08:00

Koppar, trä och förgyllningar

Malmö PÅ den en kupolen finns det guldhjärtan och på den andra ett slags förgyllda fyrkanter.
Det är väl egentligen den enda skillnaden på posthusets norra och södra torn.
Just nu är har renoveringen av det norra tornet kommit halvvägs och i april ska båda se ut som de gjorde vid invigningen den 31 oktober 1906.

Skånskan - 23 nov 18 kl. 10:00

Skildrar barndom vid frontlinjen

kultur/Nöje De flesta har för länge sedan flytt den lilla byn vid frontlinjen i östra Ukraina men i ett av husen bor 10-åriga Oleg tillsammans med sin mormor Alexandra. Dokumentären Olegs barndom har belönats med flera priser internationellt. I dag har den svensk biopremiär.

Skånskan - 23 nov 18 kl. 15:00

Fornlämningar kan sätta stopp för mer villabygge

SVALÖV Intresset för att bo i Svalöv blir bara större och större.
Efterfrågan på byggbara tomter har aldrig varit så stor och nästa steg är att detaljplanera en fortsättning på Kyrkvången, men även vid Svalövssjön.Dock återstår en del problem:
Inte minst de arkeologiska utgrävningarna som genomfördes i höstas ska ge svar om det går att bygga, vilka skatter som finns i marken och vad kostnaderna stannar på.

Skånskan - 23 nov 18 kl. 08:45

Malin med vänner bjuder in till varieté

Magikern Malin Nilsson har alltid haft en faiblesse för varieté. Nu samlar hon ett gäng vänner på scen i Malmö och den 23 och 24 november intar Varieté Victoria scenen för två unika kvällar.
– En föreställning speciellt gjord för den scenen, en som bara finns här och nu, säger Malin Nilsson.

Skånskan - 22 nov 18 kl. 15:28

Malin med vänner bjuder in till varieté

Magikern Malin Nilsson har alltid haft en faiblesse för varieté. Nu samlar hon ett gäng vänner på scen i Malmö och den 23 och 24 november intar Varieté Victoria scenen för två unika kvällar.
– En föreställning speciellt gjord för den scenen, en som bara finns här och nu, säger Malin Nilsson.

Skånskan - 22 nov 18 kl. 15:46

Lundaspexarna tar sig an de danska grannarna

lund I höstens nyskrivna föreställning tar sig Lundaspexarna sig varken långt geografiskt eller tidsmässigt. Handlingen är förlagd till slutet av 1800-talet i den danska bryggerifamiljen Jacobsen.– Vi tänkte att det var en rolig premiss att förlägga handlingen i en bryggerimiljö i Danmark.

Skånskan - 21 nov 18 kl. 09:28

Lyrik och musik lika viktigt för Zeal & Ardor

Förena en amerikansk jazzsångerska med en biolog från Schweiz, och resultatet kan bli något alldeles speciellt. I det här fallet blev det sonen Manuel Gagneux eller som han kallar sig på artistspråk Zeal & Ardor. och i dag spelar han och hans band på Pumpehuset i Köpenhamn.

Cornucopia - 21 nov 18 kl. 16:18

Iskall Black Week

Tog en liten temperaturmätare på den inledande julhandeln genom att besöka köpcentret Kungsmässan i gräddhyllan Kungsbacka. Det visade sig vara iskall, trots att det stod det nyimporterade amerikanska fenomenet Black Week överallt. Köpcentret byggs ut med 8900 m2, men det gapar redan innan dess nu tre butikslokaler tomma.

Skånskan - 19 nov 18 kl. 17:45

Mässing nära tårar efter EM-beskedet

HANDBOLL H65 Höörs storskytt Mikaela Mässing får åka med till EM i Frankrike som inleds nästa vecka.
Mölndalstjejen ersätter Johanna Westberg som lämnat återbud av privata skäl.– Jag började nästan gråta när jag fick beskedet, jag trodde att Henrik (förbundskapten Signell) skämtade, konstaterar 24-åringen glädjestrålande i ett pressmeddelande från Svenska Handbollslandslaget.

Uppsalanyheter.se - 07 nov 18 kl. 03:41

Lucas Fjällrud en musiker med stora visioner

Lucas Fjällrud, eller Lucas Fredrik som han använder som sitt artistnamn, är en 20-årig Uppsalamusiker med stora visioner. Han inte bara har visioner utan genomför dem också. För en dryg vecka sedan spelade han in musikvideos ute i snö och kyla tillsammans med en grupp musiker.

Skånskan - 10 nov 18 kl. 05:00

Nya hallarna skjuter till väders

Hörby Bygget av den nya idrottshallen är igång.
Till nästa vecka förväntas sammanlagt 70 väggelement stå färdiga.De cirka 50 år gamla Lågehallarna håller på att förvandlas till något nytt.

Dagensanalys.se - 20 nov 18 kl. 04:25

Nu ska välavlönade hyllas och resten skämmas

Av någon besynnerlig anledning ska Dagens Media och Resumé varje år hylla de som tjänar mest, så att resten av oss kan skämmas. Hur kommer det sig att Lotta på Aller plockar ut 3,3 miljoner kronor i lön när du själv bara fick 320 000? Är hon verkligen så mycket smartare än vad du själv är?

Skånskan - 19 nov 18 kl. 16:42

Ny vd lämnar Ikano för bostadsbolag

SVEDALA Nu är det klart, Svedalahem och Svedabs nya vd heter Cecilia Önnevik.
Den 23 januari tillträder hon tjänsten.Vid årsskiftet lämnar Pehr Carlberg, nuvarande vd för Svedalahems och Svedala Exploaterings AB, tjänsten som han haft sedan 2012.

SVT - 18 nov 18 kl. 00:21

Joel Eriksson jagar F3-titel i Macau

Många stora förare har vunnit Formula 3 World Cup i Macau. En svensk, Joel Eriksson, vill bli nästa. I morgon bitte avgörs det.

Expressen - 14 nov 18 kl. 20:40

Oron i M – att Lööf och Björklund väljer Löfven

När Benjamin Dousa och Magnus Ek, ordförande för Muf respektive Cuf, debatterade sprickan i alliansen i ”Bara Politik” i Expressen TV stod det klart att de har helt olika uppfattningar om vem som bär skulden. – Jag tycker det är ett förkastligt beslut att rösta nej till en borgerlig statsminister och framför allt borgerlig politik, säger Dousa. – Du vet mycket väl att vi gjorde precis det vi sagt i valrörelsen, säger Ek.

Skånskan - 16 nov 18 kl. 16:48

Besparingar krävs inom äldreomsorgen

Sjöbo Kostnaderna skenar iväg inom äldreomsorgen och mindre pengar väntas i budgeten för nästa år.
Det gör att besparingar måste till. Om det blir genom att lägga ner ett boende, som tidigare nämnts som ett alternativ, eller lägre bemanning vet man inte än.

Dagensanalys.se - 16 nov 18 kl. 11:45

3 värdefulla expertråd och en bok som kan boosta din tillväxt

Under SIME fick jag möjligheten att sitta ner med Salesforces Customer Growth and Innovation Evangelist Tiffani Bova som skrivit boken Growth IQ. Med närmare 30 års erfarenhet från teknikbranschen, och tio år som Distinguished Analyst and Research Fellow på Gartner har hon ett unikt perspektiv på vad företag behöver göra, och hur de behöver göra det, för att boosta sin tillväxt. Boken “Growth IQ – The 10 paths to growth” kommer från de analyser hon gjorde på Gartner, parat med hennes breda erfarenheter från teknikbranschen där hon arbetat med såväl försäljning som företagsutveckling och var dessutom med och utvecklade en av världens första molntjänster.

Nyheter 24 - 13 nov 18 kl. 11:46

Ada Hegerberg vann Guldbollen – fick fråga om hon kunde twerka

Igår kväll blev den norska fotbollsspelaren Ada Hegerberg, 23, historisk. Hon blev den första kvinna någonsin som tog hem guldbollen – priset för världens bästa fotbollsspelare – en utmärkelse som manliga spelare har kunnat få sen 1956. Men snacket efter prisgalan har handlat mycket om en fråga Hegerberg fick från den franska dj:s Martin Solveig som stod på scenen när Hegerberg fick sitt pris.

Nyan - 16 nov 18 kl. 12:28

Samma ledarstab för IFK som i år

IFK Mariehamn fortsätter med samma tränar- och ledarstab nästa säsong i Veikkausliiga, uppger klubben i ett pressmeddelande. Både huvudtränaren Peter Lundberg och fys- och rehabtränare Kristoffer Weckström hade sedan tidigare kontrakt över inkommande säsong. Nu är det klart att även assisterande tränaren Daniel Norrmén och målvaktstränaren Johan Sundman fortsätter.

PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 11:30

Hernhag: Bästa branscherna för långsiktiga placerare

Fredrik: Hej! Jag avser att spara långsiktigt åt vårt nyfödda barn i fonder. Vad tycker du är lämpligast, vanligt fondkonto eller ISK?

Dagens PS - 25 okt 18 kl. 18:43

Stämda skolans ombud: Vi vinner tvisten!

Elev kräver lön för praktik med stöd av facket. ”Det är helt ogrundat”, säger affärsjuristen Shafqat Khatana till Dagens PS. Han företräder företaget bakom skolan, Arndt´s Sales Academy, i målet som inleds med en muntlig förhandling mellan parterna i Stockholms tingsrätt den 7 januari nästa år.

Skånskan - 13 nov 18 kl. 18:08

Oväntat många ungdomar sökte lördagsnöje

Skurup Det blev en succé att ha öppet Skurup Sparbanks arena på lördagskvällen.
93 ungdomar kom för att aktivera sig i hallen med jämnåriga.
Det kom så många att frågan redan har lyfts om att eventuellt öppna en hall till.

Skånskan - 13 nov 18 kl. 01:00

S bör ef­ter­sträva in­fly­tan­de

Det finns so­ci­al­de­mo­krater som kastar lys­tna blickar på eng­els­ka La­bour och Ber­nie Sanders i USA. Fullt be­grip­ligt efter­som deras fram­gångar visar att det inte finns nå­gon na­tur­lag som säger att det i dessa tider måste gå utf­ör med so­ci­al­de­mo­kra­tiska vär­der­ingar och par­tier.
Jag vet, Ber­nie Sanders är inte so­ci­al­de­mo­krat utan obe­ro­en­de, men han döljer de­fi­ni­tivt inte sina varma käns­lor för det svenska väl­färds­sam­häl­let.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.