Avtagande

Sunday, 15 September, 18:02

Nyheter om Avtagande

Sortering: Relevans | Senaste
Magazin24 - 21 aug 19 kl. 14:27

Var realistisk om att påverka

Jan Kallberg skriver om samhällets Avtagande intresse för konstruktiv debatt..

DI - 09 aug 19 kl. 12:37

Carnegie höjer Vestas till köp – spår avtagande prispress

Carnegie ser lägre prispress för vindkraftsbolaget Vestas och höjer aktien till köp. SEB får en höjd riktkurs medan Pareto Securities skrivit ned riktkursen för Hexatronic..

DN - 28 jul 19 kl. 06:00

Det ekonomiska lågtrycket drabbar andra först

DN 28/7 2019. Det ekonomiska läget ljusnar något i världens rika länder, men mycket talar för att effekten är tillfällig och Avtagande..

PrivataAffärer - 05 jul 19 kl. 11:00

Rapport: Uppåt för Industrivärden

Totalavkastningen uppgick under första halvåret 2019 till 19 procent för A-aktien och 18 procent för C-aktien, jämfört med 21 procent för Stockholmsbörsens totalavkastningsindex. Resultat per aktie uppgick under första halvåret 2019 till 49:10 kronor per aktie. Under första halvåret 2019 förvärvades aktier för 0,8 miljarder kronor i Volvo, 0,4 miljarder i Skanska och 0,3 miljarder i Sandvik.

PrivataAffärer - 03 jul 19 kl. 10:47

Analytikerna om räntebeskedet

Det framgår av analytikerkommentarer till onsdagens räntebesked då Riksbanken, som väntat, lämnade reporäntan oförändrad på -0,25 procent, men också räntebanan oförändrad. ”Riksbanken överraskade genom att inte göra något”, skrev Danske Banks chefekonom i Sverige, Michael Grahn, på twitter efter beskedet. Han skriver att Riksbanken intog ett ”vänta och se”-läge.

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 11:57

Investeringschefen: G20-mötet avgör börshumöret i sommar

Han anför att dynamiken har skiftat från att Federal Reserve sedan finanskrisen har varit den dominerande drivkraften för aktie- och räntemarknaderna, till ett läge där det snarare är marknadsutvecklingen som styr centralbankernas agerande. ”Den amerikanska centralbanken har inför de senaste två dagarnas möte målats in i ett hörn. Hade de å ena sidan varit oväntat hökaktiga och stängt dörren för räntesänkningar i år hade aktiemarknaden fallit och tvingat Fed till en sänkning, vilket hade fått dem att tappa initiativkraften ännu mer.

DI - 13 jun 19 kl. 06:55

Arbetslösheten sjunker – men i avtagande takt

Arbetslösheten i Sverige fortsätter att minska med knappt 7.000 färre personer inskrivna som öppet arbetslösa i maj jämfört med samma månad i fjol. Det framgår av statistik från Arbetsförmedlingen..

Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 18:00

Tappat markkontakten

HMS är ett välskött bolag med trender och stabila ägare i ryggen. Men Avtagande tillväxt och lönsamhet pekar mot att multipelkontraktionen borde ligga runt hörnet..

PrivataAffärer - 12 jun 19 kl. 10:33

Affärsvärlden: En aktie att sälja

”HMS har uppvisat en fin aktiekurshistorik sedan starten 2007, och med trend och stabila ägare i ryggen förtjänar bolagets affär en premie. Men på dagens kursnivåer är risken för en snabb multipelkontraktion alltför hög”, skriver Affärsvärlden i sin analystjänst Analys+. Kombinationen av Avtagande tillväxt samt lönsamhet och bolagets försiktiga guidning för framtiden gör att tidningen väljer att ta hem vinsten.

Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 09:51

Tappat markkontakten

HMS är ett välskött bolag med trender och stabila ägare i ryggen. Men Avtagande tillväxt och lönsamhet pekar mot att multipelkontraktionen borde ligga runt hörnet..

Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 09:51

Aktien har tappat markkontakten - sälj

Bolaget är ett välskött med trender och stabila ägare i ryggen. Men Avtagande tillväxt och lönsamhet pekar mot att multipelkontraktionen borde ligga runt hörnet..

PrivataAffärer - 03 jun 19 kl. 11:35

Danske: Marknaden räknar med att Fed räddar börsen med räntesänkningar

Inte mindre än två Fed-sänkningar innan årets slut prisas nu in på räntemarknaden, samtidigt som prissättningen även indikerar att ECB kommer att genomföra en mindre räntesänkning det närmaste året, enligt banken. Danske Bank anser dock att det inte finns någon anledning för ECB att agera, givet stabil (men låg) europeisk tillväxt och inflation. Banken väntar sig att nästa räntejustering från ECB blir en höjning, och då troligen först om 2-3 år.

DI - 28 maj 19 kl. 09:00

IEA: Avtagande kärnkraft hotar både elpriset och klimatmål

Om kärnkraftverken tillåts stänga igen kommer elpriset och utsläpp av växthusgaser att stiga. Det skriver Internationella Energirådet, IEA, i en ny rapport, rapporterar Financial Times. .

Cornucopia - 25 maj 19 kl. 11:35

Gästinlägg: Öppet brev till Mikael Damberg från Blankröstaren om att sluta stjäla Festis

Nedanstående inlägg är ett gästinlägg signerat Blankröstaren.

Bäste herr Inrikesminister!

Jag har försökt nå fram till dina företrädare, men det är precis som om de inte vill förstå.

PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 07:52

SEB: Svensk ekonomi saktar in

  Enligt SEB:s prognos väntas Sveriges BNP öka 1,6 procent i år och 1,7 procent under 2020. I föregående prognos, i januari, väntades BNP öka med 1,6 procent i år och 1,9 procent 2020. Även om nedåtriskerna överväger i denna fas av konjunkturen får tron på motståndskraftig global ekonomi stöd av flera faktorer.

DN - 04 maj 19 kl. 12:54

26 kan ha dött av Fani – cyklonen mattas av

Minst tolv människor ska ha dött av cyklonen Fanis framfart i Indien. Uppgifter förekommer att ytterligare fjorton dödats i Bangladesh dit den förflyttat sig på lördagen, förvisso Avtagande..

PrivataAffärer - 29 apr 19 kl. 07:49

Börsveckan: Köp nischbanken men ta hem vinsten i produktutvecklaren

Kambi har utmärkta tillväxtmöjligheter men har också en ”skyhög” värdering och stigande kostnader. Börsveckan är tveksam till att vinsttillväxten motiverar den höga värderingen och sätter rådet avvakta. Produktutvecklingsbolaget Semcon har kommit med två rapporter sedan Börsveckan senaste köpråd och aktien har följaktligen levererat fin avkastning.

PrivataAffärer - 25 apr 19 kl. 14:34

Håll koll på detta inför fredagens rapporter

Rapporter fredag 26 april: Hembla (kl 7.00)
Intrum (kl 7.00)
Kungsleden (kl 7.

DI - 24 apr 19 kl. 10:31

Analytiker: Organisk tillväxt i fokus inför Trelleborgs rapport

Industrikoncernen Trelleborg står inför en kvartalsrapport som kan vara den sista under 2019 då positiv organisk tillväxt redovisas. Avtagande global ekonomisk tillväxt och ökade kostnader för insatsvaror är förklaringen..

PrivataAffärer - 23 apr 19 kl. 18:23

Danske: Kina lägger grunden för driven börsuppgång

”Tillsammans med en stabil start på rapportsäsongen har det gett aktiemarknaden luft under vingarna, trots att inköpschefsindex förblivit en besvikelse”, skriver banken. Danske Bank nämner även uppmuntrande kinesiska exportsiffror som en positiv faktor, och slår fast att förväntningar om handelsavtal med USA, skattesänkningar, ökad kreditgivning, lägre räntor samt sänkta reservkrav på banker, har bidragit till det förbättrade ekonomiska läget i Kina. Kinesisk ljusning märks inte i omvärlden (än) Däremot konstaterar banken att det är bekymmersamt att uppsvinget i Kina inte har synts till i andra regioner, och pekar på besvikelser i inköpschefsindex för tillverkningsindustrin i såväl Europa som USA.

PrivataAffärer - 23 apr 19 kl. 16:15

Analytikernas fokus inför onsdagens rapporter

Rapporter onsdagen den 24 april: Tele2 (kl 7.00)
Enea (kl 7.20)
Volvo (kl 7.

GöteborgsPosten - 16 apr 19 kl. 11:52

Just nu: Trycksåren på avtagande

Allt färre patienter har trycksår, konstaterar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) efter ett nedslag i vården..

UNT - 16 apr 19 kl. 10:31

Just nu: Trycksåren på avtagande

Allt färre patienter har trycksår, konstaterar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) efter ett nedslag i vården..

DI - 16 apr 19 kl. 06:54

Turistfällan: Kina mot historiskt handelsunderskott

HONGKONG Kinas tidigare gigantiska bytesbalansöverskott är på väg att förvandlas till underskott, tyngt av Avtagande export, utlandsturism och kapitalflykt. Bedömare spår nu att Peking kommer öppna landets marknader för att locka utländskt kapital – och tvinga resenärer att stanna hemma..

Corren - 15 apr 19 kl. 19:29

Dämpad minskning av arbetslösheten

Även om arbetslösheten fortsätta sjunka så finns det tydliga tecken på att minskningen sker i en Avtagande takt..

PrivataAffärer - 02 apr 19 kl. 13:00

Indienfonder klart bäst under mars

Indienfonder utklassade allt under mars. Faktum är att av de 15 bästa fonderna den senaste månaden är samtliga just Indienfonder. Indienfonder hade en rätt så slätstruken start på året.

PrivataAffärer - 14 mar 19 kl. 04:00

Rusning för Indienfonder

Läs även: Morgan Stanley: Nytt rally på tillväxtmarknaderna Den indiska ekonomin växer men något svagare än under tidigare kvartal och den indiske premiärministern Narendra Modis popularitet har varit i Avtagande. Terroristdådet i Kashmir där 40 indiska poliser dödades för ett par veckor sedan har dock blivit en vändpunkt för premiärministern – och för Indienfonderna. Modis popularitet har kraftigt svängt i positiv riktning sedan han beordrade en flygvapeninsats mot ett terroristläger i Pakistan.

DI - 01 mar 19 kl. 06:45

Forskare varnar: Uppblåsta Kinasiffror döljer larmsignaler

HONGKONG  Kinas officiella BNP-siffror är kraftigt uppblåsta för att möta regeringens förutbestämda mål, säger flera experter till Di. Bakom siffrorna döljer sig istället en verklighet där Avtagande konsumtion, växande skuldberg och massuppsägningar hotar landets utveckling..

PrivataAffärer - 22 feb 19 kl. 09:42

Bomarknaden: För få har råd med nyproducerat

Det visar Svensk Nyproduktions årsrapport över Stockholms nyproduktionsmarknad 2018, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Vår sammanställning visar att det finns en påtaglig skillnad mellan betalningsförmåga och pris för de bostäder som säljstartat i Stockholms län. Detta är en av många aspekter som är del av förklaringen till den Avtagande försäljning som präglade 2018 på flera håll i länet”, säger Jesper Höök, analysansvarig vid Svensk Nyproduktion, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 21 feb 19 kl. 06:35

Ett köptips från Affärsvärlden

Läkemedelsbolaget Moberg Pharma har haft en fantastisk kursutveckling med en uppgång på runt 180 procent under de senaste 12 månaderna, men Affärsvärlden ser fortsatt uppsida i aktien. Nyligen såldes den receptfria OTC-verksamheten för 1,4 miljarder, samtidigt som bolaget tecknade ett licensavtal för fas 3-projektet Mob-015 med tyska Bayer. ”Summerat blir Moberg Pharma i Affärsvärldens ögon en högriskaktie, men en attraktivt värderad sådan eftersom nuvarande kurs implicit ställer upp låga förväntningar på Mob-015-projektet”, skriver tidningen som upprepar sin tidigare köprekommendation från utgåva nummer 13, 2018.

NSD - 17 feb 19 kl. 07:52

Vädret: avtagande vindar och milda temperaturer

Söndagen ser ut att bli en betydligt lugnare dag vädermässigt när stormvindarna avtagit och temperaturen är fortsatt varm..

DI - 14 feb 19 kl. 14:20

Avtagande tillväxttakt för svenska e-handelsbolag

Antalet svenska e-handelsbolag fortsätter att öka samtidigt som de fysiska butikerna i Sverige fortsätter att minska i antal, enligt data från allabolag.se. Men skillnaden i trenderna minskade förra året..

PrivataAffärer - 04 feb 19 kl. 22:52

Analytikernas fokus inför tisdagens rapporter

Rapportbolag tisdag 5 februari: Axfood (kl 7.00)
Alfa Laval (kl 7.30)
MTG (kl 7.

NSD - 22 jan 19 kl. 08:12

Toppstrateg ser ljus

Svaga siffror från Sydkorea och en Avtagande rädsla för klimatförändringar är några av morgonens nyheter..

DI - 18 jan 19 kl. 08:48

Opecs neddragningar ger oljan fortsatt styrka, mestadels uppåt för basmetallerna

Råoljepriset fortsatte upp på fredagen i takt med Avtagande osäkerhet om huruvida Opec och en rad andra producentländer ska genomföra sin planerade produktionsneddragning. .

Affärsvärlden - 09 jan 19 kl. 18:00

Dags att diskutera målen

Vi går in i 2019 med påtagligt volatila finansmarknader. Ett pågående handelskrig mellan världens två största ekonomier hotar att påskynda en Avtagande tillväxt. Brexit-förhandlingarna är fortsatt kaotiska..

Cornucopia - 17 dec 18 kl. 18:03

Svensk Handel: Avtagande framtidstro

Bransch- och lobbyorgansiationen Svensk Handels Handelsbarometern visar på fallande framtidstro hos hela handeln, såväl e-handlare som butiker. Detta trots den pågående julhandeln.
Emporia i Malmö.

PrivataAffärer - 12 dec 18 kl. 10:15

Här är Keplers aktiefavoriter inför 2019

Det kommande året förefaller bli svårnavigerat för investerare, med en vikande global konjunktur i kombination med trots allt förmodligen försiktigt optimistiska vinstprognoser. Avtagande riskvilja, försiktiga strategier och allmän nervositet väntas prägla börsklimatet. Även i svåra marknader går det dock inte att undvika aktier helt, även om ”maximal likviditet” rekommenderas för årets inledning.

PrivataAffärer - 05 dec 18 kl. 09:46

Morgan Stanley tipsar om fem verkstadsaktier inför 2019

Enligt Morgan Stanley bör man inför 2019 äga fem aktier: Epiroc, Prysmian, Spectries, Siemens och Weir. Däremot bör man undvika Atlas Copco, Electrolux, Landis+Gyr, Legrand och Schindler. Vad gäller de nordiska aktierna i sektoranalysen är följande en sammanfattning av Morgan Stanleys åsikter och kommentarer: Epiroc – Bäst i klassen vad gäller gruvutrustningskvalitet och rimlig värdering.

DI - 01 dec 18 kl. 10:34

Hedgefondförvaltaren: Undvik aktien – trots nedgång på 70 procent

Snap är fortfarande inget fynd trots nedgång på 70 procent, enligt forna hedgefondförvaltaren Jim Cramer, som pekar på att Avtagande intäktstillväxt och en minskning av dagliga aktiva användare indikerar svåra tider framåt för företaget  Det rapporterar CNBC..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.