Avgiften

Monday, 16 September, 12:08

Nyheter om Avgiften

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 23 aug 19 kl. 05:00

Företagare klagar på hög bygglovsavgift

Eslöv VD:n för företaget Watt heating blev inte alltför glad när en faktura på 287 000 kronor damp ner i brevlådan.
Nu undrar han hur en sådan summa är rimlig som bygglovsavgift.Fredrik Rot som är VD uttrycker stor ilska kring beloppet som han inte hade en aning skulle bli så högt, men han förstår att ovissheten ligger på företaget självt.

YA - 24 aug 19 kl. 10:11

Kontrovers kring de höjda avgifterna - inget hinder för vissa men andra är kritiska

Varför höja Avgiften för dem som har det sämst ställt, undrar Ystads tillgänglighetsråd/HSO, medan Inger Nilsson, som är i stort behov av hjälpmedel tycker det är rätt OK att ta ut en avgift..

SVT - 23 aug 19 kl. 19:08

Sverige säger nej till höjd EU-avgift

Det står miljarder på spel när Sverige förhandlar om den nya EU-Avgiften. EU-kommissionen menar att Sverige betalar för lite, jämfört med storleken på vår ekonomi. Detta trots att varje svensk betalar väsentligt mer i EU-avgift, än vad en EU-medborgare i genomsnitt gör..

Expressen - 23 aug 19 kl. 12:52

Göteborg missade avgiftsbeslut – föräldrar till 18 000 barn drabbas

Först missade kommunen fakturera föräldrar för förskoleAvgiften juli månad.Nu har man även missat Avgiften för fritidshemmen.Anledningen är att grundskoleförvaltningen inte visste att ett beslut var fattat, rapporterar Göteborgs-Posten..

Skånskan - 23 aug 19 kl. 05:00

Vellinge har tröttnat – nu tar polisen över

VELLINGE Nu polisanmäler Vellinge kommun två verksamheter för egenmäktigt förfarande.
Det efter att under lång tid placerat insamlingskärl för textilier på samtliga 17 återvinningsstationer – utan tillstånd.– Vi har bett, hotat och gett dem hur många chanser som helst att ta bort containrarna, men inget hjälper.

Skånskan - 22 aug 19 kl. 17:01

Böter för mur och tillbyggnad

MALMÖ En fastighetsägare i de östra delarna av Malmö har både byggt till huset med 26 kvadratmeter och byggt en hög mur utan att ha ansökt om bygglov. Nu får ägaren betala närmare 40 000 kronor i byggsanktionsavgift.
Bygglov har beviljats i efterhand.

BT - 19 aug 19 kl. 21:58

Så mycket vill Borås energi och miljö höja avgiften för sopor

Borås energi och miljö vill höja avfallstaxan för hushåll från och med den 1 januari 2020. Prishöjningen gäller under förutsättning att den får godkänt av kommunfullmäktige..

Skånskan - 13 aug 19 kl. 21:12

Det svänger i swingtältet

MALMÖFESTIVALEN – Det är alltid kul att få spela i swingtältet. Här finns en fin spelglädje, publiken är så entusiastisk och det är en fantastisk stämning.Så sammanfattar den internationellt välkände trumpetaren Anders Bergcrantz, från den berömda jazzfamiljen, efter flera års spelande i swingtältet på Malmöfestivalen.

Barometern - 26 aug 19 kl. 16:22

Beslut: Så stor blir höjningen av va-avgiften

Ett enigt kommunfullmäktige beslutade på måndagen att höja Avgiften för vatten och avlopp i Mörbylånga kommun, från 1 september. Men först efter en livlig diskussion..

Vagabond - 02 aug 19 kl. 10:15

Venedigs turistskatt skjuts upp

Införandet av den föreslagna skatten för turister som besöker Venedig utan att övernatta har ännu en gång skjutits upp. Anledningen är att man inte kommit på hur Avgiften ska krävas in. Men första januari nästa år hoppas kommunen att den nya lokala turistskatten ska vara verklighet..

Skånskan - 20 jul 19 kl. 15:30

Rotary bidrar med kontaktnät och låga avgifter

Skåne Utbytesplatser för studenter förmedlas av flera organisationer. En av dem är Rotary, som utnyttjar sitt kontaktnät för att ha låga avgifter. Rotation mellan värdfamiljerna är svenska Rotarys mål.

Skånskan - 19 jul 19 kl. 15:30

Glömde skatta för glassen

STAFFANSTORP Ett bolag i Staffanstorps kommun skattade inte för alla delar i sin verksamhet och får nu ändrad skatt och skatteböter.Det beslutar Skatteverket efter att ha upptäckt felaktigheter i deklarationen.
Bland annat glömde bolaget bort att skatta för glassförsäljningen.

Expressen - 16 jul 19 kl. 19:02

Lukas, 17 fick bot på sin mopedbil – trots att han betalat

Lukas, 17, parkerade sin mopedbil bredvid de andra bilarna på Prästliden i Båstad och betalade Avgiften via Parksters app.När han kom tillbaka hade han fått en P-bot på 1 000 kronor.– Jag är jävligt förbannad, säger Ola Bjäråsen, pappa till 17-åringen..

Expressen - 10 jul 19 kl. 06:00

Hårda slaget mot kaféägaren Marie

Räkningen från kommunen kom som ett dråpslag för kaféägaren Marie Svantesson, 40:En avgift på nära 6 500 kronor för uteserveringen på Kungälvs centrala gågata.– Det är dålig timing. De inför Avgiften samtidigt som vi förlorar en stor del av kunderna till det nya köpcentret Kongahälla Center, säger Marie Svantesson som vägrar ge upp trots att det är svårt att få verksamheten att gå runt..

Skånskan - 06 jul 19 kl. 15:30

Låt inte avgifterna köra över dig

Vill du kunna ta dig runt på egen hand på semestern är hyrbil ett alternativ. Här är fällorna att undvika om den inte ska kosta skjortan. Framför allt _ jämför och läs avtalen noga.

Skånskan - 03 jul 19 kl. 17:53

Kyrkan åtgärdade mur utan bygglov

Blentarp Efter en trafikolycka återuppfördes muren runt Sövde kyrka i år men utan bygglov. Det krävs enligt kommunen som därför utdelat en sanktionsavgift till församlingen.
Blentarps församling, uppbackad av Lunds stift, håller dock inte med.

PrivataAffärer - 02 jul 19 kl. 11:56

Våg av bluff-sms

Det börjar med att det dyker upp ett sms i mobilen som ser ut att komma från Postnord. Där ombeds du betala för frakt, tull och moms kopplade till en paketleverans. Den som betalar Avgiften har ovetandes ingått ett avtal om ett provabonnemang.

Expressen - 28 jun 19 kl. 18:17

Missen chockhöjde p-avgift – tiodubblades

Många bilägare fick en chock när de skulle betala p-Avgiften vid Magasinsgatan i Hässleholm. Utan förvarning hade den höjts till det tiodubbla.Men allt visade sig vara ett misstag, skriver Norra Skåne.

Cornucopia - 27 jun 19 kl. 18:00

Kungsbackaborna får betala för kommunens expansion - inflyttningen betalar inte sina kostnader

I Kungsbacka får nu de tidigare boende betala för kommunens kraftiga expansion. Detta genom att VA-taxorna höjs med 28% för att finansiera en utbyggnad av kommunens reningsverk. Tydligen sponsrar alltså tidigare boende nya bostäders avlopp, där merkostnaderna för expansionen inte betalas av nybyggda bostäders anslutningskostnader.

PrivataAffärer - 26 jun 19 kl. 12:07

Här är Spiltans nya fond

Fördelningen ligger på 70 procent aktiefonder och 30 procent räntefonder och Avgiften ligger på 0,77 procent.  Enligt Spiltan ger det spararen en mix av aktivt förvaltade Sverigefonder och Företagsobligationsfonder samt smarta passivt förvaltade Investmentbolagsfonder. Förvaltarna sköter om fördelningen mellan fonderna och ser till att sparande håller de tänkta målvikterna.

Blekinge Läns tidning - 26 jun 19 kl. 05:00

Sverige måste ut ur EU

EU är en extremt dyr klubb. I år kostar EU-Avgiften över 40 miljarder kronor..

Skånskan - 25 jun 19 kl. 05:00

Eslöv först i satsning på billiga Kinapaket

ESLÖV Handlarna i Eslöv har plötsligt fått stenhård konkurrens från ett lite oväntat håll. E-handelsjätten Wish har gjort sig känd för de ultrabilliga ”Kinapaketen”.
Nu etablerar Wish egna ombud i Sverige och det första finns i Eslöv.

Skånskan - 21 jun 19 kl. 05:00

Kraven ökar på tobaksförsäljarna

ESLÖV När den nya tobakslagen snart träder i kraft kommer det få effekter för den som vill sälja tobak.Den nya tobakslagen börjar gälla den 1 juli och kommer att innebära förändringar både för kommunen och för försäljare.
Tidigare har tobaksförsäljningen bara varit anmälningspliktig.

NSD - 19 jun 19 kl. 16:08

Betalade avgiften för utvalda ungdomar

Lions club i Luleå har gått in och betalat medlemsAvgiften för de mest behövande barn och ungdomarna som gått någon av fotbollsskolorna i Luleå..

Dagens PS - 19 jun 19 kl. 08:33

Hon har time-out – plockar ut över 200.000 kronor

”Förtroendeskadligt”, säger talmannen om riksdagskvinnans agerande. Det är Aftonbladet som berättar att den förra L-toppen Emma Carlsson Löfdahl hittills kvitterat ut över 200.000 kronor – trots att hon har time-out och inte närvarar överhuvud taget i riksdagsarbetet.

Sydsvenskan - 18 jun 19 kl. 10:07

EU-domstol sågar tysk vägavgift

Tysklands sätt att låta endast utländska personbilar drabbas av vägavgifter på motorvägarna gillas inte av EU:s domstol. "Avgiften är diskriminerande, eftersom den i praktiken endast bärs av ägare och förare av fordon som är registrerade i andra medlems.

Helsingborgs Dagblad - 18 jun 19 kl. 10:07

EU-domstol sågar tysk vägavgift

Tysklands sätt att låta endast utländska personbilar drabbas av vägavgifter på motorvägarna gillas inte av EU:s domstol. "Avgiften är diskriminerande, eftersom den i praktiken endast bärs av ägare och förare av fordon som är registrerade i andra medlems.

Cornucopia - 18 jun 19 kl. 08:55

Icke-inflationen möter överbyggnationen: Gräddhyllan Lomma höjer VA-avgiften med 9%

Icke-inflationen fortsätter fira strålande segrar och möts i Lomma med överbyggnationen. Således höjer Lomma sina avgifter för vatten och avlopp med 9% nästa år efter att 2019 året höjt med 7.5% på monopolverksamheten.

Trelleborgs Allehanda - 18 jun 19 kl. 00:01

Varför sparka på dem som redan ligger?

Blir bestört när jag läser om beslutet att de som har försörjningsstöd inte längre ska få hjälp med att betala Avgiften till sin fackförening..

Skånskan - 16 jun 19 kl. 16:43

Hästfolk delade med sig av sina kunskaper

svabesholm På söndagen avslutades Hästrundan 2019. Idén – att låta verksamma inom hästnäringen visa vad man sysslar med på hemmaplan – var något som lockade Erica Håkanson i Lövestad.
– Man är ofta ganska ensam annars.

DN - 16 jun 19 kl. 05:00

”Sanslös förseningsavgift på trängselskatt”

Politikerna måste sänka Avgiften från 500 till 100 kronor..

PrivataAffärer - 13 jun 19 kl. 10:01

Fondavgifterna fortsätter sjunka

Den genomsnittliga årliga fondAvgiften under 2018 var 1,41 procent jämfört med 1,47 procent året före. De allt lägre avgifterna ingår i en långsiktig trend, enligt AMF och snittAvgiften på aktiefonder var den lägsta på mer än tio år, enligt undersökningen som nu gjorts för tolfte året i rad. SnittAvgiften på aktiefonder var 1,58 procent jämfört med 1,66 procent under 2017.

Realtid - 30 jul 19 kl. 14:09

AMF sänker avgiften på sin globalfond

AMF fortsätter att pressa Avgiften på sin globalfond för tjänstepensionsspararna. Avgiften sänktes förra året från 0,4 till 0,3 procent. Nu sänks Avgiften till 0,2 procent..

YA - 13 jun 19 kl. 22:29

Treklövern nedröstad – lägre avgiftshöjning i Kulturskolan

Avgiften för att spela i orkester och sjunga i kör i Kulturskolan höjs bara 50 kronor. Det har fullmäktige beslutat sedan treklövern röstats ner..

YLE - 11 jun 19 kl. 12:44

Höjda avgifter för vinterbadarna i Ekenäs väntar - politikerna bollar olika alternativ för hur förhöjningen ska gå till

Raseborgs stad vill höja den årliga Avgiften vinterbadare betalar för besök i Simmis Ekenäs. Förslaget på fritidsnämndens möte var att höja Avgiften med 100 procent, men det ville politikerna ännu fundera på..

UNT - 12 jun 19 kl. 12:13

Försäljning av liftkort halverades

Inför årets skidsäsong valde den dåvarande majoriteten att höja Avgiften på liftkort i Sunnerstabacken..

Cornucopia - 11 jun 19 kl. 14:40

SEB tar 2500:- för skuldfritt lägenhetsköp - lånelöften tas tillbaka av banker

En läsare, som bytt ner sig från en prestigevåning i centrala Stockholm till en mindre lägenhet och därmed fått skuldfritt boende rapporterar att SEB tog 2500:- SEK i avgift för bostadsköpet, när det inte togs något bolån. Beskedet från mäklare i samband med köpet är också att banker nu ofta drar in sina tidigare lånelöften och köpare tvingas hoppa av lägenhetsköp.
Visning pågår på Södermalm.

GöteborgsPosten - 11 jun 19 kl. 05:00

Hutlös P-höjning

Nu har de gjort det igen och det med råge ... Göteborgs Stads Parkeringsbolag har höjt parkerings Avgiften på Smithska udden med hela 40 procent..

Cornucopia - 07 jun 19 kl. 20:03

Fredagsmys: Kraftig höjning av trängselskatten i Stockholm

Dags för lite mysigt fredagsmys. Extra mysigt denna fredag är beskedet om höjda trängselavgifter förlåt trängselskatter, i Stockholm. MaxAvgiften per dygn höjs med 29%, liksom högsta Avgiften för enskild passage.

PrivataAffärer - 07 jun 19 kl. 11:06

Hernhag: Tre aktier för sommarportföljen

Sune: Hej Marcus! Äntligen fredag (och äntligen sommar). Kan du lista tre aktier att köpa och behålla över sommaren?


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.