Autonoma

Thursday, 25 April, 10:10

Nyheter om Autonoma

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 01 apr 19 kl. 14:07

Bättre solkraftproduktion i år än så länge

Detta inlägg är sponsrat av Solkraft Sverige, som gjort installationen på totalentreprenad.

2019 erbjuder än så länge bättre energiproduktion från min solkraftanläggning. Tack vare bättre väderförhållanden är produktionen upp 26% mot förra året.

Nyteknik - 01 apr 19 kl. 10:57

Autonoma testbilen klarade av banan på lånade minnen

Stanford Universitys självkörande fordon lärde av sina misstag på tävlingsbanan. När kunskaperna fördes över till en annan testbil så klarade den av kurvorna lika snabbt. .

Nyteknik - 28 mar 19 kl. 16:15

Autonoma drönaren lyfter tungt och flyger högt

Enligt tillverkaren får deras transportdrönare en mer avancerad autonomi än alla liknande konkurrenter. Rhaegal toppar 333 km/h, ska lyfta 450 kg – och kunna flyga på 6 700 m höjd. .

Nyteknik - 12 mar 19 kl. 09:23

Autonom drönare från Flypulse till elbolag

Svenska startup-bolaget Flypulse säljer sitt första Autonoma drönarsystem. Köpare är Kvänum energi, som ska använda drönaren för att inspektera luftledningar i elnätet..

Nyteknik - 12 mar 19 kl. 11:30

Volvo CE först med industriell 5g i Sverige

Under gårdagen invigdes Sveriges första 5g-nät för industriellt användande på Volvo CE:s anläggning i Eskilstuna. Det innebär att Volvo CE blir en av de första i världen med att använda 5g-teknik för att testa fjärrstyrda maskiner och Autonoma lösningar..

GöteborgsPosten - 22 mar 19 kl. 14:08

Familj till dödsoffer i Volvo-olycka stämmer staden

Maken och dottern menar att staden låtit Autonoma bilar köra runt på ett farligt sätt..

Nyteknik - 19 mar 19 kl. 12:25

7 av 10 vågar inte åka i helt autonoma fordon

En rad olyckor där autonom teknik varit inblandad har sänkt amerikanernas förtroende för teknikområdet. I en enkät svarar 71 procent att de nu skulle vara rädda inför att åka i ett helt självkörande fordon..

Dagens PS - 15 mar 19 kl. 15:29

Premiär för Tesla Model Y

Bara några dagar efter att Tesla Model 3 börjat levereras till de svenska kunderna, presenterar elbilstillverkaren ytterligare en modell som fått beteckning Model Y. Det handlar om en crossover baserad på Model 3 och blir därmed den fjärde modellen från Tesla. Model Y är en hatchback med betydligt bättre bagageutrymme än Model 3.

YLE - 07 mar 19 kl. 19:33

Kommentar: Jag vill sköta min diabetes så bra som möjligt – så varför måste jag vänta på autonoma "bukspottskörtlar"?

Axel Nurmio har haft diabetes sedan 1997 och nu funderar han på varför han ännu ska vänta på att ta i bruk en autonom "bukspottskörtel"..

Dagens PS - 04 mar 19 kl. 12:39

Nya el-Born sätter SEAT på elkartan

BILSALONGEN I GENÈVE. Det går inte många veckor mellan el-nyheterna från biltillverkarna och det är inte speciellt förvånande för någon som är insatt i branschen. Alla märken med självbevarelsedrift vill vara på tåget och Volkswagen Groups spanska kusin vill inte vara sämre.

Dagens PS - 28 feb 19 kl. 09:48

Techjätten bekräftar nu nedskärningar

Apple bekräftar tidigare medieuppgifter om att man har sagt upp cirka 200 anställda från sitt projekt inom Autonoma bilar, Titan. I inskickade dokument uppger IT-jätten att de flesta av jobben att försvinna på Titan har varit ingenjörer. Av de totalt 190 som fått gå har 38 varit ingenjörer..

Nyteknik - 26 feb 19 kl. 09:51

Här är Airbus utmanare i flygtaxi-kriget

Autonoma fordon och flygande bilar har varit hett stoff de senaste åren. Nu verkar det senare vara ett steg närmare förverkligande. Kolla in Airbus utmanare i flygtaxi-striden..

Nyteknik - 22 feb 19 kl. 13:30

Tusen gånger lättare lidar möjliggör självflygande drönare

Den väger och kostar ungefär en tusendel av dagens lidar-teknik. Nu hoppas utvecklarna att framsteget ska bana väg för Autonoma mindre farkoster som drönare och robotar, men också hjälpa fordonsindustrin på vägen mot självkörande bilar..

Dagens PS - 19 feb 19 kl. 08:42

Techbjässen stuvar om i toppen

Apple har börjat möblera om i ledningen för en framtid där man är mindre beroende av Iphone-försäljningen. Enligt Wall Street Journal påbörjades processen förra året och har sett flera personer rekryteras och andra befordras. Bland de att få ta klivet upp finns John Giannandrea, som är chef inom artificiell intelligens och som numera ingår i ledningsgruppen.

DI - 13 feb 19 kl. 13:02

Topplistan: Sverige starkt i förarlösa racet

Pådrivna av Tesla och en mängd uppstickare plöjer de stora biljättarna in pengar i teknik för självkörande bilar. Volvo Cars är inget undantag och hemmamarknaden Sverige är ett av de högst rankade länderna när det gäller beredskapen för Autonoma fordon, enligt en rapport från KPMG..

Nyteknik - 13 feb 19 kl. 09:08

Renault–Nissan–Mitsubishi slår sig samman med Google

De tre biltillverkarna är inne i slutförhandlingen med Google om ett samarbete med Waymo. Renault–Nissan–Mitsubishis samlade volym på 10,8 miljoner bilar per år innebär att underbolagets Autonoma teknik kan få en dominerande ställning..

Nyteknik - 11 feb 19 kl. 06:50

Darpa utvecklar system som ska göra självkörande bilar olurbara

Autonoma bilar beskrivs som en mobilitetslösare – och ett potentiellt säkerhetshot. Nu har amerikanska försvarsmyndigheten Darpa utannonserat att de ska utveckla ett system som gör att man inte kan hacka och lura självkörande bilar.

GöteborgsPosten - 09 feb 19 kl. 20:53

Göteborgsklubbarna har valt sida i konflikten

Konflikten mellan Svenska Innebandyförbundet och elitklubbarna fortsätter.
På fredag är sista dagen för klubbarna att anmäla sig till den av förbundet organiserade SSL-serien.
Göteborgs fyra elitlag väljer istället att gå med i den nystartade Autonoma ligan, Premier Floorball League..

Nyteknik - 08 feb 19 kl. 10:00

Brittiska regeringen uppmanar till autonoma tester redan i år

Nu meddelar den brittiska regeringen att man vill se tester av självkörande bilar på allmän väg innan året är över. Enligt the Department of Transport kommer det positionera landet som en ledare inom området..

Dagens PS - 04 feb 19 kl. 11:01

Teknikguru: ”Sverige riskerar bli omkört”

Halkar efter i utvecklingen mot självkörande bilar. ”Måste bli bättre”. Erik Coelingh är teknikexpert på Volvo Cars och Veoneers samriskbolag Zenuity i Göteborg, och i en intervju med Di Digital uttrycker han oro för att Sverige ska hamna på efterkälken i självkörande-racet, som leds av USA, Kina och Tyskland.

Västerbottens Folkblad - 30 jan 19 kl. 20:00

”Djurrättsterrorismen ett hot mot vårt samhälle”

Demokratins grundtanke är att alla människor är lika mycket värda, har samma rättigheter men också samma skyldigheter. Lika för alla. Tyvärr ser vi Autonoma grupperingar som hotar delar av vårt samhälle, skriver moderaterna Elisabeth Björnsdotter Rahm, riksdagsledamot Västerbotten, och Åsa Coenraads, riksdagsledamot.

Nyteknik - 28 jan 19 kl. 08:54

Autonoma bilarnas lidar riskerar att slå ut kameror

Lasern i lidar använder en våglängd som är säker för mänskliga ögon. Men det finns en risk att systemen kan slå ut sensorer i digitalkameror..

VA - 24 jan 19 kl. 08:59

Apple skrotar projekt med självkörande bilar – 200 anställda får gå

Ger upp planerna på Autonoma bilar..

Nyteknik - 17 jan 19 kl. 15:03

Ai-stjärnskottet Horizon Robotics tar in 5 miljarder

AI-bolaget Horizon Robotics, som utvecklar smarta chipp för Autonoma bilar, håller på att stänga en investeringsrunda som uppges vara värd 600 miljoner dollar..

Nyteknik - 06 mar 19 kl. 15:46

Volvo visar upp den första autonoma elbussen i klassen

Deras självkörande elbuss sägs ge en energibesparing på hela 80 procent. Volvo har utvecklat sin Autonoma teknik i samarbete med NTU i Singapore – nu ska testfordonet rulla på universitetsområdet..

Dagens PS - 15 jan 19 kl. 07:05

PS motorexpert: Är du redo för framtiden?

LAS VEGAS. Världens största elektronikmässa bjöd i år på den innovativa bilindustrins visioner. En av de tillverkare som ligger i framkant är BMW som visade upp sin framtida strategi i form av Vision iNext, en bil fylld med ny teknik som först verkar lite främmande men ändå rätt logisk.

Dagens PS - 09 jan 19 kl. 11:15

AI dominerar i årets trendspaning

Analyshuset Gartner har kikat i kristallkulan om vad händer på teknikfronten i år. Sin vana trogen har Gartner satt ihop en lista över vad som väntas ske under året på tekniksidan. ”På en punkt verkar analyshuset ha vänt en smula: det som förra året kallades ”cloud to the edge”, att små edge-enheter drar hjälp av molnet, är i år inbakat i ”empowered edge”, som handlar om den motsatta utvecklingen att edge-enheterna klarar av mer själva”, skriver IDG.

Dagens PS - 09 jan 19 kl. 11:15

AI dominerar igen i årets trendspaning

Analyshuset Gartner har kikat i kristallkulan om vad händer på teknikfronten i år och i vissa fall på sikt. Sin vana trogen har Gartner satt ihop en lista över vad som väntas ske under året på tekniksidan. Här är Gartners hela trendspaningslista: Tekniken tar egna beslut
Analyshuset tror att det blir vanligare att tekniken tar egna beslut med hjälp av robotar/Autonoma maskiner och där AI, artificiell intelligens, har stort inflytande och integrerar med omgivningen.

Nyteknik - 09 jan 19 kl. 08:10

Självkörande Tesla körde över AI-robot på CES

Andra dagen av populära teknikmässan CES blev tragisk. I alla fall för den Autonoma robot som blev mosad av Teslas självkörande bil..

Dagens PS - 08 jan 19 kl. 15:14

Autonom spindelbil gör publiken stum

I måndags visade Hyundai upp en högst spektakulär, eldriven och fyrbent (!) robotbil inför åskådarnas förtjusning. Den självkörande bilen, som alltså påminner om en spindel med sina spretiga ben, var av naturliga skäl dagens höjdpunkt.

Nyteknik - 07 jan 19 kl. 14:36

Futuristisk interiör i elbilen som ska erövra Europa

Sju skärmar och snurrbara framstolar. Bytons kommande elbil doftar av Autonoma framtidskoncept, men crossoverns självkörande teknik ligger bara på nivå 2. Nästa år lanseras M-Byte i Europa..

DI - 26 feb 19 kl. 14:38

Källor: Volkswagen miljardsatsar i Fords autonoma enhet

Volkswagen planerar att investera cirka 1,7 miljarder dollar i Fords enhet inom Autonoma bilar, Argo. Det uppger källor till Wall Street Journal. .

Blekinge Läns tidning - 25 dec 18 kl. 05:00

Nu sjunker priset på politiska mord

Frågan om Autonoma vapensystem är betydligt större än den kan verka. På sikt kan det till och med handla om vilken sorts samhälle vi får..

Dagensanalys.se - 14 dec 18 kl. 14:04

”Nästa år går AI-revolutionen in i nästa fas”

Nästa år går AI-revolutionen in i nästa fas och växer samman med IoT. Smarta analyser med digitala tvillingar ger nya insikter för företag. Dessutom tar blockkedjan fart på allvar, siar Christian Pedersen från IFS.

Nyteknik - 07 dec 18 kl. 07:55

Elon Musk skjuter upp lansering av tunnel – men visar också autonoma fordon

Lanseringen av Elon Musks tunnelföretags första transportlinje skjuts upp en vecka, meddelar han på Twitter. Å andra sidan avslöjar han att man då även ska visa upp någon form av fordon..

Världen Idag - 05 dec 18 kl. 00:00

Ska moralen avskaffas?

Joel Halldorfs nya bok Gud: Återkomsten (Libris) diskuteras just nu livligt på landets ledarsidor. Det är verkligen ett sundhetstecken. Efter murens fall 1989 har en optimistisk sekulär liberalism präglat mycket av det offentliga samtalet i Sverige.

Nyteknik - 05 dec 18 kl. 15:21

Premiär för Finlands första autonoma bilfärja

En rad sensorer och radarsystem låter Falco köra sig själv, och ai innebär att systemet hela tiden blir skickligare på att bedöma olika typer av objekt. Tre mil bort sitter en mänsklig kapten som kan kliva in och fjärrstyra bilfärjan..

Cornucopia - 29 nov 18 kl. 17:07

"Självkörande bilar tar jobben" - inte i verkligheten i alla fall

"It never rains in Southern California."Neoludditerna fortsätter att tjata om hur automatisering, robotisering och självkörande bilar ska ta våra jobb och göra alla arbetslösa, fast det aldrig hänt i världshistorien att inte automatisering lett till välstånd och ännu fler jobb. Efter lite vinterkörning över landet kan jag konstatera att det inte lär försvinna några jobb i Sverige, i synnerhet inte vintertid.

Nyteknik - 29 nov 18 kl. 13:43

Volvos autonoma framtid ska säkras med Ericssons 5g-teknik

Ericssons molnplattform för fordonsindustrin har redan 2,5 miljoner uppkopplade och aktiva fordon. Nu har Volvo Cars bestämt sig för att Ericssons lösning visar vägen framåt..

Nyteknik - 28 nov 18 kl. 10:59

Volvo visar banbrytande teknik för autonoma bilar

Under Automobility LA visar Volvo upp den mest avancerade lidar-sensorn och detekteringskapaciteten hittills. Tekniken är utvecklad tillsammans med nya partnern Luminar..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.