Automatisering

Saturday, 20 January, 08:23

Nyheter om Automatisering

Sortering: Relevans | Senaste
Ekonomistas - 22 dec 17 kl. 05:21

God jul(läsning)!

Så här i juletider finns flera anledningar att fundera över bra böcker. Dels kan man behöva slita sig ifrån släkt och julmat (och sin telefon!) för lite kvalitetstid i sällskap av en god bok, dels kanske man fortfarande saknar någon julklapp.

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 09:19

Krönika: Det är nya sheriffer i stan!

”Klart som korvspad att bankerna dissar kryptovalutor och blockkedjor”, skriver Dagens PS krönikör Johan Hagegård om den nya tekniken. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

DI - 15 dec 17 kl. 13:00

CGit – lönsamt tillväxtbolag med över 300 års samlad erfarenhet

CGit Holding AB genomför en nyemission i samband med nyintroduktionen på AktieTorget. Emissionen tillför Bolaget 5 MSEK (exkl. emissionskostnader) vid full teckning.

Dagensanalys.se - 15 dec 17 kl. 10:01

Mailchimp automatiserar välkomstmail

Den enormt populära mailutskicksmotorn Mailchimp satsar allt mer på Automatisering. Senaste funktionen som rullas ut tar hand om välkomstmail till nya prenumeranter av exempelvis e-postbaserade nyhetsbrev. ”MailChimp’s automations are like a second brain for your business.

Dagensanalys.se - 14 dec 17 kl. 12:47

Robotisering sker nu på allt fler företag och kan ersätta 52 procent

Intresset för robotisering och artificiell intelligens växer snabbt bland företag. I en ny undersökning från Deloitte svarar över hälften av bolagen att de påbörjat robotiseringsprojekt. I genomsnitt förväntar sig respondenterna att 20 procent av de befintliga medarbetarnas kapacitet kan ersättas av robotar.

Realtid - 12 dec 17 kl. 13:10

"Det kommer att ske en segmentering av marknaden"

"En del av marknaden kommer att bestå av leverantörer som fokuserar på enklare juridiska tjänster med fokus på processer och Automatisering. Den andra delen kommer att bestå av rådgivare i ordets rätta bemärkelse, advokater som ger råd i komplexa affärer och komplexa situationer". Det säger Per Berglöf, partner på Delphi, till Realtid med anledning av hur digitaliseringen kommer att påverka branschen..

Dagensanalys.se - 11 dec 17 kl. 15:50

Sverige sämre på digitalisering än de nordiska grannländerna

Svenska organisationer hamnar efter både Finland och Norge i digitaliseringen. Det visar Vismas Digitaliseringsindex, där över 3 000 vd:ar och ekonomichefer i Danmark, Norge, Finland och Sverige har rankat organisationens grad av Automatisering i administrativa och ekonomiska processer. – Jämfört med Finland har Sverige halkat efter en bra bit i digitaliseringen.

Dagensanalys.se - 06 dec 17 kl. 10:33

Marknadsavdelningarna skriker efter analytiker

I takt med att allt fler företag digitaliseras och fokuserar på att samla in olika typer av data uppstår ett spännande vakuum, vem ska analysera all denna data? Enligt rapporten Martech Sverige 2017 är detta dock bara en av de tre stora utmaningar som marknadscheferna står inför. Företaget Wirayahar släppt en rapport om läget i Sverige gällande teknik för marknadsföring (martech), benämnd Martech Sverige 2017.

Nyteknik - 29 nov 17 kl. 07:01

Fördubblad kapacitet hos Berco produktion

Berco produktion, tillverkare av påbyggnadsskåp för transportbilar, har fördubblat sin produktionskapacitet genom bland annat Automatisering av limanläggningen. Det ledde till nyanställningar i stor skala..

Dagensanalys.se - 27 nov 17 kl. 13:30

Här är de mest efterfrågade kompetenserna 2017

Motiverad, engagerad, ansvarsfull och kommunikativ. Det är kompetenserna som alla vill anställa, visar en ny rapport från utbildningsföretaget Nackademin, baserad på en analys av nära en miljon platsannonser. Rapporten visar även på en ökad efterfrågan av kompetens inom Automatisering, digitalisering, IOT och VR.

DI - 28 nov 17 kl. 18:25

Martin Blomgren: Ödesfrågorna som ska skilja agnarna från vetet

Efter tre kvartal med kraftig och bred tillväxt är det glada tongångar hos verkstadsjättarna. Nu är strålkastarljuset riktat mot tillväxtplaner och till ödesfrågor som digitalisering, Automatisering och eldrift. Vilka svar har egentligen bjässarna på utmaningarna?.

Cornucopia - 17 nov 17 kl. 15:56

Fredagsmys: Hindrar science fiction mänsklig utveckling?

Dags för lite fredagsmys igen. Och då passar det med en reflektion kring hur fiktiv science fiction verkar hindra mänsklig utveckling. Denn filmserie som började med James Camerons Terminator från 1984, eller syskonen Wachowskis The Matrix från 1999 är så väletablerade i det popkulturella medvetandet att mänskligheten kanske hindras från den positiva utveckling som fortsatt Automatisering innebär.

Dagensanalys.se - 20 nov 17 kl. 12:47

IAB lanserar riktlinjer för transparens, och anställer samtidigt ny chef för derad Data Center of Excellence

IAB Europe lanserade nyligen helt nya riktlinjer för transparens, något som allt fler efterfrågar. Arbetsgruppen har fokuserat på vilka frågor en annonsör bör ställa till sin leverantör för att få korrekt och användbar data. Detta blirextra viktigt när nu mer än hälften av all annonsering sker programmatiskt, något som många menar försämrat transparensen i branschen.

Dagensanalys.se - 15 nov 17 kl. 14:51

AI börjar leta sig in i undersökningsbranschen

Researchföretaget response:now har skapat produkter som med hjälp av AI styr och ger insikter i sina undersökningsprojekt. Företaget som har sin bas i Prag har nyligen lanserat i USA, och även andra länder i Europa. Bland kunderna finner du Google, Mastercard, Raiffeisen Bank och Marks & Spencer.

Dagensanalys.se - 03 nov 17 kl. 13:18

Framtidsspaning med de nominerade till MarC Awards

Om bara två veckor är det dags för MarC Awards, undersökningsbranschens Oscarsgala. Vi på dagensanalys.se fick möjlighet att prata med Torbjörn Andersson på Dapresy, Maria Wiss på SSI och Sara Heidenvall på Lynxeye, för att höra deras tankar kring nomineringen, samt spana lite mot framtiden för undersökningsbranschen.

Dagensanalys.se - 30 nov 17 kl. 09:01

375 miljoner kommer att förlora sina jobb till automatisering år 2030

Enligt McKinsey Global Institute kommer globalt 375 miljoner personer att förlora sina jobb till Automatisering som bygger på maskininlärning, artificiell intelligens och andra nya teknologier. Är marknadsförare med på den listan, javisst! Rapporten som tagits fram av McKinsey Global Institute har bara ett budskap till alla arbetare – ”stay flexible”.

Dalarnas tidningar - 03 okt 17 kl. 08:00

Mixtrum i Älvdalen tillverkar delar till NASA

Utvecklingen från gymnasiets verkstadsprogram till ansvariga för framgångrika högteknologiska företag Mixtrum har varit mycket spännande.
Leif Boberg och Poa Åslund är både kompisar och delägare i företaget i Älvdalen.
Företaget investerar både i Automatisering och personal och både Poa och Leif ser mycket ljust på framtiden för Mixtrum..

Nyteknik - 27 nov 17 kl. 12:29

Solar World: ”Automatisering ger låg miljöpåverkan”

Den tyska solcellstillverkaren Solar World får höga betyg i en miljöranking. Det beror bland annat på att panelfabriken har en hög grad av Automatisering..

Dagensanalys.se - 09 okt 17 kl. 21:00

”Framtidens kundresa är nyckeln för en lyckad digitalisering”

Du kan optimera kundernas resa genom att lyssna, lära, vara flexibel och anpassa dig efter varje individ. Och hela resan börjar med ett analytiskt och strategiskt ledarskap som har ett stöd för multikanaler. Här får du packlistan du behöver för en lyckad organisatorisk framtidsresa av Peter Alvmo som är affärsutvecklare på SAP Hybris.

Dagensanalys.se - 04 okt 17 kl. 13:54

7 tips hur du lyckas med din marknadsföring i sociala medier

I princip alla människor i Sverige använder sociala medier, men tyvärr gör de flesta företag helt fel när de vill nå ut i sociala medier. Många företagsledare säger till marknadsavdelningen att ”Vi måste ha en större närvaro i social medier”, men tyvärr vet chefen sällan hur sociala medier hur det fungerar. Marknadsföring i sociala medier (rätt utfört) är oerhört effektivt och kostnadseffektivt sätt att komma i kontakt med sina kunder och prospekts.

DalaDemokraten - 03 okt 17 kl. 08:00

Mixtrum i Älvdalen tillverkar delar till NASA

Utvecklingen från gymnasiets verkstadsprogram till ansvariga för framgångrika högteknologiska företag Mixtrum har varit mycket spännande.
Leif Boberg och Poa Åslund är både kompisar och delägare i företaget i Älvdalen.
Företaget investerar både i Automatisering och personal och både Poa och Leif ser mycket ljust på framtiden för Mixtrum..

DI - 06 sep 17 kl. 10:27

Nordea varnar för överdriven robotskräck

Riskerna för att robotarna ska ta över alla jobb är överdrivna, i stället finns det positiva effekter från ökade Automatisering..

Dagensanalys.se - 04 sep 17 kl. 09:16

Kommer AI att ta över ditt jobb?

Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) går snabbt framåt och spås omvandla de flesta branscher. En ny undersökning att många svenskar inte är beredda att skriva under på att AI tar över helt. Till exempel när det gäller AI inom hälso- och sjukvården är skepsisen stor jämfört med experternas bedömning.

DI - 30 aug 17 kl. 13:27

Nest Labs expanderar till Sverige

Nest Labs som är en specialist inom området för Automatisering och smarta hem expanderar till fem ytterligare länder i Europa, inklusive Sverige denna gång. Det framgår av ett pressmeddelande..

Nyteknik - 09 aug 17 kl. 14:38

”Så stärker vi Sverige som industrination”

DEBATT. Med ökad Automatisering spelar Sveriges höga löneläge en mindre roll. Men konkurrensen är hård och för att locka företag att lägga industriproduktion här krävs rätt kompetens, innovationskraft och bättre företagsklimat, skriver Ulf Borgcrantz och Sören Petersen på EY..

IDG - 10 aug 17 kl. 14:29

Sydkorea kan bli först ut med robotskatt


För att möta robotiseringen i samhället föreslår den sydkoreanska regeringen att företag som investerar i Automatisering får betala högre skatt. Förslaget kommer efter att arbetslösheten i landet nått rekordnivåer..

YLE - 27 okt 17 kl. 12:07

Google och McKinsey undersökte: Automatisering kan ge fler jobb

Google och McKinsey slår på basis av en färsk undersökning fast att Automatisering och artificiell intelligens kan skapa ekonomisk tillväxt och ha en positiv sysselsättande effekt för Finland..

SmålandsPosten - 12 jul 17 kl. 08:23

”Abba” ska frigöra resurser

Digitaliseringen bedöms vara en samhällsförändring av liknande omfattning som industrialiseringen. Påverkan gäller inte bara arbetslivet och produktionen, utan kommer också ha inverkan på hem och fritid. Exemplen är redan flera.

SmålandsPosten - 26 jun 17 kl. 04:00

Robothotat Småland

Bor du i Uppvidinge? Akta dig för robotar! Tidningen Dagens Samhälle har gjort en undersökning av vilka kommuner som är mest sårbara för Automatisering och robotisering..

IDG - 13 jun 17 kl. 06:02

Svårt att pruta på jättarnas molntjänster


Med Automatisering följer en standardisering som ett brev på posten. Det gäller även molnleverantörernas prissättning. Utrymmet att förhandla blir mindre, och det kräver att it-inköparen ser shoppinglistan i nytt ljus..

Computer Sweden - 13 jun 17 kl. 06:02

Svårt att pruta på jättarnas molntjänster


Med Automatisering följer en standardisering som ett brev på posten. Det gäller även molnleverantörernas prissättning. Utrymmet att förhandla blir mindre, och det kräver att it-inköparen ser shoppinglistan i nytt ljus..

IDG - 09 jun 17 kl. 13:53

Betongen kopplas upp när Consolis digitaliserar


Sakernas internet, avancerad simulering och smarta lösningar för m2m-kommunikation ska ta betongkoncernen Consolis till nästa nivå av rationalisering och Automatisering..

YLE - 08 jun 17 kl. 09:09

Vasa delar ut pengar för att öka tillgängligheten

Vasa stad delar ut understöd till föreningar och företag som vill satsa på att göra sina utrymmen bättre anpassade för personer med funktionsnedsättningar. Staden beviljar föreningar, sammanslutningar och mindre företag i Vasa understöd för förbättring av tillgängligheten. Med understödet ska man göra det möjligt för personer med hörsel- och syn- samt rörelsenedsättning att utan hinder ta sig till och röra sig i lokalerna.

Dagensanalys.se - 08 jun 17 kl. 15:00

Blockera stötande kommentarer på Instagrams företagssidor

När andra vapen sinar så finns det bara ett motmedel mot de ständigt närvarande internettrollen – blockering. Instagram har en funktion för företag, som låter kontoägaren automatiskt blockera kommentarer som innehåller stötande ord eller fraser. Facebook ägda Instagram vill ju locka till sig fler företag, och man vill att de ska trivas på den sociala fotosidan.

Regeringen - 01 jun 17 kl. 09:28

Självkörande lastbilar i fokus i Södertälje

I dag, den 1 juni, kommer infrastrukturminister Anna Johansson att åka till Södertälje för att besöka Scania och ta del av det utvecklingsarbete inom Automatisering och självkörande fordon som företaget bedriver..

Dagens PS - 24 maj 17 kl. 09:20

Krönika: Vad kan laxen lära ekonomichefer?

Laxens liv är bokstavligen en uppförsbacke. Laxen tillbringar sina första år i havet, men som vuxen återvänder den till sötvattnet och gör den långa, svåra resan uppströms för att leka på samma plats som den en gång föddes. Demonstration i målsättning
Det är en otrolig fysisk bedrift, och lika imponerande är laxens förmåga att finna vägen tillbaka och veta exakt hur mycket energi som krävs för att klara varje strömsamling och hoppa uppför varje vattenfall – och samtidigt spara tillräckligt mycket krafter för att orka slutföra resan.

Dagensanalys.se - 16 maj 17 kl. 15:44

ntegrerade videolösningar är svaret för tv-marknaden som söker en framgångsrik digital transformation

Automatisering och standardiserad metadata minskar kostnader och maximerar avkastning genom hela livscykeln från videoproduktion till leverans Ooyala har i samarbete med analysföretaget Futuresource Consulting publicerat en rapport som avslöjar att integrerade videolösningar är ett måste om man vill uppnå en framgångsrik digital transformation. Resultaten visar bland annat att integrerade videolösningar leder till minskade kostnader, mer effektiva processer samt skapar nya tillväxtmöjligheter för företag som jobbar med video. Rapporten identifierar de vanligaste farhågorna och utmaningarna som företag möter inför sin transformation att leverera OTT-innehåll (over-the-top) på en marknad som redan ställer stora krav.

YLE - 15 maj 17 kl. 20:05

I Esbo beviljas västmetrostyrelsen ansvarsfrihet - men inte i Helsingfors

Koncernsektionerna i Esbo och Helsingfors har i dag fattat olika beslut om att bevilja västmetrobolagets styrelse och vd ansvarsfrihet. Esbo ger västmetrobolaget ansvarsfrihet, men det gör inte Helsingfors. Koncernsektionerna i båda städerna behandlade västmetrons bokslut under måndagen och i det ingår att ge styrelsen och vd:n ansvarsfrihet.

Regeringen - 15 maj 17 kl. 14:13

Att se och utveckla kompetens i fokus på Nationella innovationsrådets möte

Digitalisering, Automatisering och ett samhälle i snabb förändring medför ökade krav på utbildningssystemen och synen på kompetens. Statsminister Stefan Löfven betonar vikten av en proaktiv politik som främjar lärande och ett innovativt förhållningssätt. Därför tas frågan om livslångt lärande och möjligheten att se och bygga kompetens upp på Nationella innovationsrådets möte idag..

Nyteknik - 10 maj 17 kl. 16:01

Här är Norges smartaste industriföretag

Norska Plasto har investerat stort i Automatisering. Nu har de fler robotar än anställda i produktionen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.