Automatisering

Thursday, 26 April, 01:59

Nyheter om Automatisering

Sortering: Relevans | Senaste
Computer Sweden - 03 apr 18 kl. 10:38

OECD-rapport: Många kvalificerade jobb svåra att automatisera


AI och Automatisering spås av många svepa fram över arbetsmarknaden som en orkan och svepa bort våra jobb i snabb takt. Men en ny rapport från OECD pekar på att det ser väldigt olika ut i olika länder – i Sverige ligger åtta procent av jobben i riskzonen.  .

IDG - 03 apr 18 kl. 10:38

OECD-rapport: Många kvalificerade jobb svåra att automatisera


AI och Automatisering spås av många svepa fram över arbetsmarknaden som en orkan och svepa bort våra jobb i snabb takt. Men en ny rapport från OECD pekar på att det ser väldigt olika ut i olika länder – i Sverige ligger åtta procent av jobben i riskzonen.  .

Politologerna - 19 mar 18 kl. 16:49

Carl Melin svarar Anders Sundell: Javisst är Sverigedemokraternas väljare emot invandring

Det här är ett gästinlägg av Carl Melin, fil dr i statskunskap och forskningsledare på Futurion. *** Men bara för att deras väljare är det så förklarar inte invandringen det ökade stödet för Sverigedemokraternas och andra populistiska partier. Det är skillnad mellan samvariation och kausalitet.

Computer Sweden - 29 mar 18 kl. 06:07

Politikerna vet för lite om robotiseringen – nu vill L i Stockholm höja kunskapen


Automatiserade handläggningsprocesser och duschrobotar för äldre. Liberalerna i Stockholm vill dra upp takten i stadens Automatisering men också höja kunskaperna inom politiken. ”Jag tror att de generellt är för låga”, säger Lotta Edholm (L)..

IDG - 29 mar 18 kl. 06:07

Politikerna vet för lite om robotiseringen – nu vill L i Stockholm höja kunskapen


Automatiserade handläggningsprocesser och duschrobotar för äldre. Liberalerna i Stockholm vill dra upp takten i stadens Automatisering men också höja kunskaperna inom politiken. ”Jag tror att de generellt är för låga”, säger Lotta Edholm (L)..

Cornucopia - 19 mar 18 kl. 14:42

Fintech - robotiseringen inom bank- och finans

Modebegreppet fintech handlar om robotisering och Automatisering inom bank- och finans, och hur nya affärsmodeller via IT-system (mjukvarurobotar) konkurrerar ut de traditionella bankerna. Detta aktualiseras idag av en väl genomförd PR-kupp av ett nytt bolåneinstitut.
Arkivbild.

DN - 15 mar 18 kl. 21:00

”Studiemedelsmiljard behövs för att utveckla yrkesverksamma”

DN DEBATT 16/3. Digitalisering, Automatisering och globalisering förändrar arbetsmarknaden och livslångt lärande är en nödvändighet. Men endast tre procent av studielånet gick förra året till studenter över 39 år och tre av fyra äldre studerar helt utan studiemedel.

Dagensanalys.se - 19 mar 18 kl. 11:34

Programmatisk annonshandel misslyckades med att uppfylla de mål som man utlovade

Programmatisk annonsering öppnade dörren för annonsbedrägerier och stora problem med vart annonserna visas. Under de senaste fem åren har programmatisk annonshandel varit en av de hetaste trenderna inom digital annonsering. Det har skrivits mängder av artiklar om ämnet och alla lovordade det nya smarta sättet att annonsera.

Nyteknik - 12 mar 18 kl. 12:53

Kompetenskraven förändras: "Vi behöver ingenjörer med bredd"

Kompetenskraven inom svensk industri kommer att förändras stort de närmaste tre åren, framför allt inom Automatisering och produktion. Det tror varannan industriföreträdare, enligt en ny undersökning..

SmålandsPosten - 03 mar 18 kl. 05:30

Anställda får allt svårare att utbilda sig i Kronobergs län

Det måste bli lättare att kompetensutveckla sig på lärosätena än det är i dag. Det blir allt viktigare när digitalisering, Automatisering och robotisering växer, skriver Peter Hellberg och Magnus Sjöholm på Unionen..

Dagensanalys.se - 21 feb 18 kl. 10:01

”Försäljning via e-post ökat med cirka 70 procent det senaste halvåret”

APSIS har varit en del av KitchenTimes Automatiseringsprocess sedan ett år tillbaka och nu väljer man att fördjupa samarbetet för att därmed automatisera ännu fler arbetsflöden, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Det nya avtalet skrivs efter att företagets försäljning via e-post ökat med cirka 70 procent det senaste halvåret. KitchenTime satsar nu på en mer omfattande lösning kring automatiserad marknadsföring genom APSIS.

Affärsvärlden - 19 feb 18 kl. 17:53

En resa genom automatisering och digitalisering

Högprofilerade talare på konferensen Nordic Post Trade.

Dagensanalys.se - 19 feb 18 kl. 11:01

”Röstassistenter kommer att revolutionera näthandeln”

En ny rapport visar att röstassistenter kommer att bli ett dominerande sätt för konsumentinteraktion under de närmaste tre åren. Capgemini’s Digital Transformation Institute har lanserat en ny rapport med titeln ”Conversational Commerce:Why Consumers Are Embracing Voice Assistants in Their Lives”. Röstassistenter kommer att revolutionera näthandeln, skriver Capgemini Digital Transformation Institute.

Realtid - 06 feb 18 kl. 07:58

Swedbank höjer investeringstakten

Swedbank lämnar en stark bokslutsraport. Rörelseresultatet ökade med 3 procent under 2017 och landade på 24,6 miljarder kronor. ”För att ytterligare stärka vår konkurrenskraft och öka kundvärdet har vi beslutat att höja investeringstakten och satsa mer resurser på digitalisering och Automatisering av våra vardagstjänster”, kommenterar Swedbanks vd Birgitte Bonnesen..

Dagens PS - 06 feb 18 kl. 07:16

Swedbanks vd: ”Resultatet var starkt”

Storbanken överraskar och höjer utdelningen mer än väntat. Swedbank visar på en högre omsättning och resultat än väntat i fjärde kvartalet 2017. Även utdelningen hamnar något över förväntan.

Dagens PS - 06 feb 18 kl. 07:16

Swedbanks vd: ”Resultatet var starkt”

Storbanken överraskar och höjer utdelningen mer än väntat. Swedbank visar på en högre omsättning och resultat än väntat i fjärde kvartalet 2017. Även utdelningen hamnar något över förväntan.

DI - 01 feb 18 kl. 14:55

DDoS-attackerna ökar i frekvens och komplexitet: Verksamheter tar hjälp av automatisering och hanterade tjänster för att skydda sig

Arbor publicerar sin 13:e årliga världsomspännande IT-infrastrukturrapport Stockholm: 1 februari, 2018 – NETSCOUT Arbor (NASDAQ: NTCT) har släppt sin 13:e årliga världsomspännande infrastrukturrapport (WISR) med svar från nätverks- och säkerhetsansvariga hos världens ledande tjänsteleverantörer, moln-/värdtjänstleverantörer och storföretag..

Nyteknik - 19 jan 18 kl. 13:36

Svenska Väderstad storsatsar på automatisering

Väderstad AB satsar över 200 miljoner kronor på att automatisera sin fabrik för jordbruksutrustning i samhället Väderstad utanför Mjölby. Det är den hittills största produktionsmässiga Automatiseringen i företagets historia..

Dagens PS - 22 jan 18 kl. 06:51

Börsveckan: Inget köpläge – trots kursras

Tidningen Börsveckan ger tre köpråd men uppmanar spekulanter att hålla sig borta från redan pressade Nepa. Börsveckan analyserar främst norska laxodlingsbolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för Bakkafrost och Marine Harvest samt rådet avvakta för Lerøy Seafood, SalMar och Norway Royal Salmon.

Dagensanalys.se - 17 jan 18 kl. 10:32

Så här ska reklambyråer nå framgång 2018

Det går inte att förneka att 2017 var ett tufft år för reklambranschen. Flera stora bolag backade och diskussionerna har gått heta kring såväl annonsfusk och varumärkessäkerhet, som transparens och effekt av digital marknadsföring. Men det går ändå att finna två tydliga trender, och kombinationen av dessa kan komma att bli ett kraftfullt framgångsrecept för byråerna under 2018.

Regeringen - 16 jan 18 kl. 14:11

Framtidens arbetsmarknad

Den 15–16 maj 2018 kommer en konferens om framtidens arbetsmarknad att äga rum i Stockholm. Fokus för konferensen kommer att vara hur den teknologiska utvecklingen i form av digitalisering, robotisering och Automatisering kommer att påverka framtidens arbetsmarknad samt vilka konsekvenser detta för med sig för efterfrågad kompetens och behov av livslångt lärande..

Corren - 15 jan 18 kl. 20:00

Fabriken bygger ut – 5 000 kvadratmeter

Väderstad AB satsar stort på Automatisering och bygger ut fabriken med över 5000 kvadratmeter..

IDG - 11 jan 18 kl. 13:02

Forskarlarm: Oreglerad AI ger större klassklyftor


Två nya forskningsrapporter varnar för konsekvenserna av en oreglerad Automatisering på arbetsmarknaden..

Nyteknik - 25 feb 18 kl. 22:07

Så hjälper automatisering att öka företags konkurrenskraft

Automatisering för ibland tankarna till en framtid där jobb försvinner och maskinerna tar över..

Dagensanalys.se - 03 jan 18 kl. 14:14

”Alla våra trender för 2018 utgår från en motsättning som uppstått i vår vardag och i vårt samhälle”

Accenture släpper nu Fjord Trends 2018, den elfte upplagan av Fjords årliga rapport över vilka digitala trender som kommer att förändra vårt arbetssätt och vardagsliv under det nya året. ”Alla våra trender för 2018 utgår från en motsättning som uppstått i vår vardag och i vårt samhälle – oavsett om det gäller ett skifte, en kollision eller att utvecklingen går åt olika håll. Det kan exempelvis handla om digitalt kontra fysiskt, människa kontra maskin, centraliserad kontra decentraliserad, hastighet mot hantverk, Automatisering kontra kontroll, spårbarhet kontra anonymitet och så vidare.

Ekonomistas - 22 dec 17 kl. 05:21

God jul(läsning)!

Så här i juletider finns flera anledningar att fundera över bra böcker. Dels kan man behöva slita sig ifrån släkt och julmat (och sin telefon!) för lite kvalitetstid i sällskap av en god bok, dels kanske man fortfarande saknar någon julklapp.

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 09:19

Krönika: Det är nya sheriffer i stan!

”Klart som korvspad att bankerna dissar kryptovalutor och blockkedjor”, skriver Dagens PS krönikör Johan Hagegård om den nya tekniken. Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS.

DI - 15 dec 17 kl. 13:00

CGit – lönsamt tillväxtbolag med över 300 års samlad erfarenhet

CGit Holding AB genomför en nyemission i samband med nyintroduktionen på AktieTorget. Emissionen tillför Bolaget 5 MSEK (exkl. emissionskostnader) vid full teckning.

Dagensanalys.se - 15 dec 17 kl. 10:01

Mailchimp automatiserar välkomstmail

Den enormt populära mailutskicksmotorn Mailchimp satsar allt mer på Automatisering. Senaste funktionen som rullas ut tar hand om välkomstmail till nya prenumeranter av exempelvis e-postbaserade nyhetsbrev. ”MailChimp’s automations are like a second brain for your business.

Dagensanalys.se - 14 dec 17 kl. 12:47

Robotisering sker nu på allt fler företag och kan ersätta 52 procent

Intresset för robotisering och artificiell intelligens växer snabbt bland företag. I en ny undersökning från Deloitte svarar över hälften av bolagen att de påbörjat robotiseringsprojekt. I genomsnitt förväntar sig respondenterna att 20 procent av de befintliga medarbetarnas kapacitet kan ersättas av robotar.

Realtid - 12 dec 17 kl. 13:10

"Det kommer att ske en segmentering av marknaden"

"En del av marknaden kommer att bestå av leverantörer som fokuserar på enklare juridiska tjänster med fokus på processer och Automatisering. Den andra delen kommer att bestå av rådgivare i ordets rätta bemärkelse, advokater som ger råd i komplexa affärer och komplexa situationer". Det säger Per Berglöf, partner på Delphi, till Realtid med anledning av hur digitaliseringen kommer att påverka branschen..

Dagensanalys.se - 11 dec 17 kl. 15:50

Sverige sämre på digitalisering än de nordiska grannländerna

Svenska organisationer hamnar efter både Finland och Norge i digitaliseringen. Det visar Vismas Digitaliseringsindex, där över 3 000 vd:ar och ekonomichefer i Danmark, Norge, Finland och Sverige har rankat organisationens grad av Automatisering i administrativa och ekonomiska processer. – Jämfört med Finland har Sverige halkat efter en bra bit i digitaliseringen.

Dagensanalys.se - 06 dec 17 kl. 10:33

Marknadsavdelningarna skriker efter analytiker

I takt med att allt fler företag digitaliseras och fokuserar på att samla in olika typer av data uppstår ett spännande vakuum, vem ska analysera all denna data? Enligt rapporten Martech Sverige 2017 är detta dock bara en av de tre stora utmaningar som marknadscheferna står inför. Företaget Wirayahar släppt en rapport om läget i Sverige gällande teknik för marknadsföring (martech), benämnd Martech Sverige 2017.

Nyteknik - 29 nov 17 kl. 07:01

Fördubblad kapacitet hos Berco produktion

Berco produktion, tillverkare av påbyggnadsskåp för transportbilar, har fördubblat sin produktionskapacitet genom bland annat Automatisering av limanläggningen. Det ledde till nyanställningar i stor skala..

Dagensanalys.se - 27 nov 17 kl. 13:30

Här är de mest efterfrågade kompetenserna 2017

Motiverad, engagerad, ansvarsfull och kommunikativ. Det är kompetenserna som alla vill anställa, visar en ny rapport från utbildningsföretaget Nackademin, baserad på en analys av nära en miljon platsannonser. Rapporten visar även på en ökad efterfrågan av kompetens inom Automatisering, digitalisering, IOT och VR.

DI - 28 nov 17 kl. 18:25

Martin Blomgren: Ödesfrågorna som ska skilja agnarna från vetet

Efter tre kvartal med kraftig och bred tillväxt är det glada tongångar hos verkstadsjättarna. Nu är strålkastarljuset riktat mot tillväxtplaner och till ödesfrågor som digitalisering, Automatisering och eldrift. Vilka svar har egentligen bjässarna på utmaningarna?.

Cornucopia - 17 nov 17 kl. 15:56

Fredagsmys: Hindrar science fiction mänsklig utveckling?

Dags för lite fredagsmys igen. Och då passar det med en reflektion kring hur fiktiv science fiction verkar hindra mänsklig utveckling. Denn filmserie som började med James Camerons Terminator från 1984, eller syskonen Wachowskis The Matrix från 1999 är så väletablerade i det popkulturella medvetandet att mänskligheten kanske hindras från den positiva utveckling som fortsatt Automatisering innebär.

Dagensanalys.se - 20 nov 17 kl. 12:47

IAB lanserar riktlinjer för transparens, och anställer samtidigt ny chef för derad Data Center of Excellence

IAB Europe lanserade nyligen helt nya riktlinjer för transparens, något som allt fler efterfrågar. Arbetsgruppen har fokuserat på vilka frågor en annonsör bör ställa till sin leverantör för att få korrekt och användbar data. Detta blirextra viktigt när nu mer än hälften av all annonsering sker programmatiskt, något som många menar försämrat transparensen i branschen.

Dagensanalys.se - 15 nov 17 kl. 14:51

AI börjar leta sig in i undersökningsbranschen

Researchföretaget response:now har skapat produkter som med hjälp av AI styr och ger insikter i sina undersökningsprojekt. Företaget som har sin bas i Prag har nyligen lanserat i USA, och även andra länder i Europa. Bland kunderna finner du Google, Mastercard, Raiffeisen Bank och Marks & Spencer.

Dagensanalys.se - 03 nov 17 kl. 13:18

Framtidsspaning med de nominerade till MarC Awards

Om bara två veckor är det dags för MarC Awards, undersökningsbranschens Oscarsgala. Vi på dagensanalys.se fick möjlighet att prata med Torbjörn Andersson på Dapresy, Maria Wiss på SSI och Sara Heidenvall på Lynxeye, för att höra deras tankar kring nomineringen, samt spana lite mot framtiden för undersökningsbranschen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.