Automatisering

Monday, 23 October, 02:45

Nyheter om Automatisering

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 06 sep 17 kl. 10:27

Nordea varnar för överdriven robotskräck

Riskerna för att robotarna ska ta över alla jobb är överdrivna, i stället finns det positiva effekter från ökade Automatisering..

Dagensanalys.se - 04 sep 17 kl. 09:16

Kommer AI att ta över ditt jobb?

Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) går snabbt framåt och spås omvandla de flesta branscher. En ny undersökning att många svenskar inte är beredda att skriva under på att AI tar över helt. Till exempel när det gäller AI inom hälso- och sjukvården är skepsisen stor jämfört med experternas bedömning.

DI - 30 aug 17 kl. 13:27

Nest Labs expanderar till Sverige

Nest Labs som är en specialist inom området för Automatisering och smarta hem expanderar till fem ytterligare länder i Europa, inklusive Sverige denna gång. Det framgår av ett pressmeddelande..

Nyteknik - 09 aug 17 kl. 14:38

”Så stärker vi Sverige som industrination”

DEBATT. Med ökad Automatisering spelar Sveriges höga löneläge en mindre roll. Men konkurrensen är hård och för att locka företag att lägga industriproduktion här krävs rätt kompetens, innovationskraft och bättre företagsklimat, skriver Ulf Borgcrantz och Sören Petersen på EY..

IDG - 10 aug 17 kl. 14:29

Sydkorea kan bli först ut med robotskatt


För att möta robotiseringen i samhället föreslår den sydkoreanska regeringen att företag som investerar i Automatisering får betala högre skatt. Förslaget kommer efter att arbetslösheten i landet nått rekordnivåer..

SmålandsPosten - 12 jul 17 kl. 08:23

”Abba” ska frigöra resurser

Digitaliseringen bedöms vara en samhällsförändring av liknande omfattning som industrialiseringen. Påverkan gäller inte bara arbetslivet och produktionen, utan kommer också ha inverkan på hem och fritid. Exemplen är redan flera.

SmålandsPosten - 26 jun 17 kl. 04:00

Robothotat Småland

Bor du i Uppvidinge? Akta dig för robotar! Tidningen Dagens Samhälle har gjort en undersökning av vilka kommuner som är mest sårbara för Automatisering och robotisering..

IDG - 13 jun 17 kl. 06:02

Svårt att pruta på jättarnas molntjänster


Med Automatisering följer en standardisering som ett brev på posten. Det gäller även molnleverantörernas prissättning. Utrymmet att förhandla blir mindre, och det kräver att it-inköparen ser shoppinglistan i nytt ljus..

Computer Sweden - 13 jun 17 kl. 06:02

Svårt att pruta på jättarnas molntjänster


Med Automatisering följer en standardisering som ett brev på posten. Det gäller även molnleverantörernas prissättning. Utrymmet att förhandla blir mindre, och det kräver att it-inköparen ser shoppinglistan i nytt ljus..

IDG - 09 jun 17 kl. 13:53

Betongen kopplas upp när Consolis digitaliserar


Sakernas internet, avancerad simulering och smarta lösningar för m2m-kommunikation ska ta betongkoncernen Consolis till nästa nivå av rationalisering och Automatisering..

YLE - 08 jun 17 kl. 09:09

Vasa delar ut pengar för att öka tillgängligheten

Vasa stad delar ut understöd till föreningar och företag som vill satsa på att göra sina utrymmen bättre anpassade för personer med funktionsnedsättningar. Staden beviljar föreningar, sammanslutningar och mindre företag i Vasa understöd för förbättring av tillgängligheten. Med understödet ska man göra det möjligt för personer med hörsel- och syn- samt rörelsenedsättning att utan hinder ta sig till och röra sig i lokalerna.

Dagensanalys.se - 08 jun 17 kl. 15:00

Blockera stötande kommentarer på Instagrams företagssidor

När andra vapen sinar så finns det bara ett motmedel mot de ständigt närvarande internettrollen – blockering. Instagram har en funktion för företag, som låter kontoägaren automatiskt blockera kommentarer som innehåller stötande ord eller fraser. Facebook ägda Instagram vill ju locka till sig fler företag, och man vill att de ska trivas på den sociala fotosidan.

Regeringen - 01 jun 17 kl. 09:28

Självkörande lastbilar i fokus i Södertälje

I dag, den 1 juni, kommer infrastrukturminister Anna Johansson att åka till Södertälje för att besöka Scania och ta del av det utvecklingsarbete inom Automatisering och självkörande fordon som företaget bedriver..

Dagens PS - 24 maj 17 kl. 09:20

Krönika: Vad kan laxen lära ekonomichefer?

Laxens liv är bokstavligen en uppförsbacke. Laxen tillbringar sina första år i havet, men som vuxen återvänder den till sötvattnet och gör den långa, svåra resan uppströms för att leka på samma plats som den en gång föddes. Demonstration i målsättning
Det är en otrolig fysisk bedrift, och lika imponerande är laxens förmåga att finna vägen tillbaka och veta exakt hur mycket energi som krävs för att klara varje strömsamling och hoppa uppför varje vattenfall – och samtidigt spara tillräckligt mycket krafter för att orka slutföra resan.

Dagensanalys.se - 16 maj 17 kl. 15:44

ntegrerade videolösningar är svaret för tv-marknaden som söker en framgångsrik digital transformation

Automatisering och standardiserad metadata minskar kostnader och maximerar avkastning genom hela livscykeln från videoproduktion till leverans Ooyala har i samarbete med analysföretaget Futuresource Consulting publicerat en rapport som avslöjar att integrerade videolösningar är ett måste om man vill uppnå en framgångsrik digital transformation. Resultaten visar bland annat att integrerade videolösningar leder till minskade kostnader, mer effektiva processer samt skapar nya tillväxtmöjligheter för företag som jobbar med video. Rapporten identifierar de vanligaste farhågorna och utmaningarna som företag möter inför sin transformation att leverera OTT-innehåll (over-the-top) på en marknad som redan ställer stora krav.

YLE - 15 maj 17 kl. 20:05

I Esbo beviljas västmetrostyrelsen ansvarsfrihet - men inte i Helsingfors

Koncernsektionerna i Esbo och Helsingfors har i dag fattat olika beslut om att bevilja västmetrobolagets styrelse och vd ansvarsfrihet. Esbo ger västmetrobolaget ansvarsfrihet, men det gör inte Helsingfors. Koncernsektionerna i båda städerna behandlade västmetrons bokslut under måndagen och i det ingår att ge styrelsen och vd:n ansvarsfrihet.

Regeringen - 15 maj 17 kl. 14:13

Att se och utveckla kompetens i fokus på Nationella innovationsrådets möte

Digitalisering, Automatisering och ett samhälle i snabb förändring medför ökade krav på utbildningssystemen och synen på kompetens. Statsminister Stefan Löfven betonar vikten av en proaktiv politik som främjar lärande och ett innovativt förhållningssätt. Därför tas frågan om livslångt lärande och möjligheten att se och bygga kompetens upp på Nationella innovationsrådets möte idag..

Nyteknik - 10 maj 17 kl. 16:01

Här är Norges smartaste industriföretag

Norska Plasto har investerat stort i Automatisering. Nu har de fler robotar än anställda i produktionen..

YLE - 07 maj 17 kl. 07:28

SU väljer ny ordförande - Björn Bonsdorff eller Christoffer Ingo?

Ska Björn Bonsdorff eller Christoffer Ingo svinga Svensk ungdoms ordförandeklubba? Det valet står SFP:s ungdomsorganisation inför på sin årliga kongress i Lovisa i dag. SU:s nuvarande ordförande Ida Schauman ställer inte upp för omval och i år står valet mellan två män Björn Bondsdorff och Christoffer Ingå.

Nyteknik - 28 apr 17 kl. 10:49

Många företag sitter fast i sina testsysteminvesteringar

Digitalisering och Automatisering möjliggör bredare och högre krav, högre tempo och snabbare flöden, snabbare modellbyten och fler funktioner – något vi ser utspela sig inom tillverkningsindustrin..

Dagensanalys.se - 20 apr 17 kl. 19:26

Här är Googles automatiska och ”smarta” display-kampanjer

Googles automatiska och ”smarta” display-kampanjer använder maskininlärning i alla delar av kampanjen. I den här artikeln kan du läsa om hur det fungerar. Automatisering i sig är inte nytt i Google Display Network men så kallade ”smarta” display-kampanjer är det.

Dagensanalys.se - 19 apr 17 kl. 17:15

Därför lönar sig övergången till SaaS

Genom att titta på digital marknadsföring kan vi förstå vad det är som driver tillämpningen av en infrastruktur som är baserad på både SaaS-teknik och artificiell intelligens. Dessutom är tekniken en grogrund för tjänster baserade på artificiell intelligens, skriver Magnus Johansson, Nordenchef Rocket Fuel. Det senaste decenniet har företag som Salesforce, Dropbox och Slack uppstått och växt snabbt med affärsmodellen SaaS-first.

Västerbottens Folkblad - 01 apr 17 kl. 09:00

Så påverkas ditt jobb när robotarna vinner mark

Förarlösa fordon, smarta fabriker och sociala robotar. Tekniken gör enorma landvinningar – men hur påverkas jobben? I söndagens eFolkbladet publiceras en lista med alla yrken som ligger bra och dåligt till.

YLE - 22 mar 17 kl. 18:05

Nystad bevisar: Robotar räddar inhemska jobb

Valmet Automotives bilfabrik i Nystad anställer igen mera folk. Utan en Automatisering av biltillverkningen skulle de här arbetstillfällena ha gått förlorade. Det sägs att robotar far iväg med jobben, men i Nystad har det gått tvärtom.

Dagensanalys.se - 21 mar 17 kl. 13:11

Gästkrönika: Här är trenderna som utvecklar tv- och videomarknaden

Utvecklingen inom tv-och videomarknaden går idag så pass fort att processerna för hur vi arbetar med video kommer att se helt annorlunda ut inom bara några år. I den här artikeln ger, David Mühle på Ooyala tips på trender som svenska tv- och produktionsbolag bör ha koll på om du vill lyckas med video. 1.

YLE - 02 mar 17 kl. 06:15

Robotar ersätter bankirer - hanterar troligen 3500 miljarder euro år 2020

En majoritet av förmögenhetsförvaltningen i världen väntas i framtiden ske med hjälp av robotar. Ett finländskt företag som skryter med automatiska placeringar har redan inlett sin verksamhet, men en koll visar att det åtminstone tills vidare är människor som fattar besluten där. Konsultföretaget Deloitte uppskattar att vart fjärde finansjobb i Finland kan försvinna på fem år till följd av ökad Automatisering.

DN - 20 feb 17 kl. 14:55

Bill Gates: Beskatta robotarna som stjäl jobben

Bill Gates efterlyser en skatt på robotar för att kompensera för förlorade skatteintäkter från arbetare, vars jobb gått förlorade i trenden med Automatisering..

Realtid - 06 mar 17 kl. 12:48

Automatiseringen leder inte till färre jobb

I en ny global rapport från Deloitte uppger 40 procent av företagsledarna att de har eller håller på att implementera kognitiv teknologi eller artificiell intelligens i sin arbetsstyrka.Ökad Automatisering kommer inte att minska antalet jobbtillfällen anser hela 80 procent av de tillfrågade..

SvD - 20 feb 17 kl. 15:05

Bill Gates: Robotar borde beskattas

Bill Gates efterlyser en skatt på robotar för att kompensera för förlorade skatteintäkter från arbetare, vars jobb gått förlorade i trenden med Automatisering..

IDG - 24 feb 17 kl. 06:03

Nu tar devops-bottarna över it-driften


Hörnstenen för devops är Automatisering. Nästa logiska steg i utvecklingen borde alltså vara att använda bottar i arbetet. Flera företag har kommit i gång med det..

DI - 20 feb 17 kl. 15:11

Bill Gates efterlyser robotskatt

Bill Gates efterlyser en skatt på robotar för att kompensera för förlorade skatteintäkter från arbetare, vars jobb gått förlorade i trenden med Automatisering..

Dagens PS - 13 feb 17 kl. 09:50

Krönika: Hur du förutsäger det oförutsägbara

Om 2016 har lärt oss något, är det att prognoser är en otillförlitlig vetenskap. Det har hänt mycket under det senaste året som vi knappast hade kunnat förutse vid den här tiden förra året. Men nu när det nya året är här måste vi planera för vad som kan hända under 2017.

Computer Sweden - 20 feb 17 kl. 06:01

EU-politiker öppnar för skatt på robotars arbete – sågas av svenska experter


Automatisering rullar obönhörligen vidare. I ett framtida robotsamhälle blir finansieringen av välfärden en viktig fråga. Kan en skatt på robotars arbete vara vägen?

IDG - 20 feb 17 kl. 06:01

EU-politiker öppnar för skatt på robotars arbete – sågas av svenska experter


Automatisering rullar obönhörligen vidare. I ett framtida robotsamhälle blir finansieringen av välfärden en viktig fråga. Kan en skatt på robotars arbete vara vägen?

YLE - 16 feb 17 kl. 05:02

Morgonkollen: Puzder drar tillbaka sin kandidatur, abiturienterna firar penkisdag

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: Andrew Puzder som var på förslag att bli USA:s arbetskraftsminister har överraskande dragit tillbaka sin kandidatur. Puzder som är vd för en snabbmatskedja, hade råkat i blåsten för en obetalda skatter, en uppmärksammad skilsmässa, oklara affärer och sina åsikter om industriell Automatisering.

YLE - 10 feb 17 kl. 15:38

ÅA deltar i nationellt digitaliseringsprojekt

Åbo Akademi deltar i det nationella Hilla-programmet, som ska göra Finland till en föregångare inom digitalisering, berättar ÅA på sin webbplats. Hilla-projektet startades 2015 som en modell i Uleåborg, då stora IT-företag lade ner sin verksamhet där. Vid årsskiftet utvidgades verksamheten till Egentliga Finland och landskapets ICT-bransch.

YLE - 08 feb 17 kl. 10:04

Berner fortsätter utreda trafiken - som ordförande för arbetsgrupp

Kommunikationsministeriet tillsätter en parlamentarisk arbetsgrupp för att fundera på sätt att utveckla och upprätthålla trafiklederna. Kommunikationsminister Anne Berner (C) kommer att fungera som ordförande för arbetsgruppen som ska bestå av två representanter för de fyra största partierna och en från de övriga riksdagspartierna. Den parlamentariska trafiknätsarbetsgruppen ska försöka hitta sätt att svara på de målsättningar som den nationella klimatpolitiken ställer på trafiken gällande utsläpp och sätt att skapa förutsättningar för Automatisering och digital trafikservice.

Cornucopia - 02 jan 17 kl. 20:02

25% lägre arbetstid gav 6 promille mindre sjukskrivningar

Göteborg har nu avslutat sitt experiment med att sänka arbetstiden på ett äldreboende med 25%. Det gav endast sex promille mindre sjukskrivningar, dvs 0.6% och kostade samtidigt 10 miljoner kronor.

DN - 09 dec 16 kl. 15:59

Fackfientlig vd Trumps val som arbetsmarknadsminister

Han är mot höjda minimilöner, vill ha så lite statlig inblandning i näringslivet som möjligt och hyllar Automatisering. USA:s nye arbetsmarknadsminister, Andy Puzder, väcker oro för sämre villkor på arbetsmarknaden..

Nyteknik - 09 dec 16 kl. 14:11

OECD: Afrika kan bli tekniskt centrum

Afrika kan bli ett nytt tekniskt centrum, stater öronmärker allt mer forskningspengar åt grön innovation och Automatisering leder till en ny frilansekonomi. Här är de ”megatrender” som OECD ser framför sig fram till år 2050. Det framgår av den nya rapport organisationen just publicerat..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.