Automatisering

Thursday, 27 April, 16:48

Nyheter om Automatisering

Sortering: Relevans | Senaste
Västerbottens Folkblad - 01 apr 17 kl. 09:00

Så påverkas ditt jobb när robotarna vinner mark

Förarlösa fordon, smarta fabriker och sociala robotar. Tekniken gör enorma landvinningar – men hur påverkas jobben? I söndagens eFolkbladet publiceras en lista med alla yrken som ligger bra och dåligt till.

YLE - 22 mar 17 kl. 18:05

Nystad bevisar: Robotar räddar inhemska jobb

Valmet Automotives bilfabrik i Nystad anställer igen mera folk. Utan en Automatisering av biltillverkningen skulle de här arbetstillfällena ha gått förlorade. Det sägs att robotar far iväg med jobben, men i Nystad har det gått tvärtom.

Dagensanalys.se - 21 mar 17 kl. 13:11

Gästkrönika: Här är trenderna som utvecklar tv- och videomarknaden

Utvecklingen inom tv-och videomarknaden går idag så pass fort att processerna för hur vi arbetar med video kommer att se helt annorlunda ut inom bara några år. I den här artikeln ger, David Mühle på Ooyala tips på trender som svenska tv- och produktionsbolag bör ha koll på om du vill lyckas med video. 1.

YLE - 02 mar 17 kl. 06:15

Robotar ersätter bankirer - hanterar troligen 3500 miljarder euro år 2020

En majoritet av förmögenhetsförvaltningen i världen väntas i framtiden ske med hjälp av robotar. Ett finländskt företag som skryter med automatiska placeringar har redan inlett sin verksamhet, men en koll visar att det åtminstone tills vidare är människor som fattar besluten där. Konsultföretaget Deloitte uppskattar att vart fjärde finansjobb i Finland kan försvinna på fem år till följd av ökad Automatisering.

DN - 20 feb 17 kl. 14:55

Bill Gates: Beskatta robotarna som stjäl jobben

Bill Gates efterlyser en skatt på robotar för att kompensera för förlorade skatteintäkter från arbetare, vars jobb gått förlorade i trenden med Automatisering..

Realtid - 06 mar 17 kl. 12:48

Automatiseringen leder inte till färre jobb

I en ny global rapport från Deloitte uppger 40 procent av företagsledarna att de har eller håller på att implementera kognitiv teknologi eller artificiell intelligens i sin arbetsstyrka.Ökad Automatisering kommer inte att minska antalet jobbtillfällen anser hela 80 procent av de tillfrågade..

SvD - 20 feb 17 kl. 15:05

Bill Gates: Robotar borde beskattas

Bill Gates efterlyser en skatt på robotar för att kompensera för förlorade skatteintäkter från arbetare, vars jobb gått förlorade i trenden med Automatisering..

IDG - 24 feb 17 kl. 06:03

Nu tar devops-bottarna över it-driften


Hörnstenen för devops är Automatisering. Nästa logiska steg i utvecklingen borde alltså vara att använda bottar i arbetet. Flera företag har kommit i gång med det..

DI - 20 feb 17 kl. 15:11

Bill Gates efterlyser robotskatt

Bill Gates efterlyser en skatt på robotar för att kompensera för förlorade skatteintäkter från arbetare, vars jobb gått förlorade i trenden med Automatisering..

Dagens PS - 13 feb 17 kl. 09:50

Krönika: Hur du förutsäger det oförutsägbara

Om 2016 har lärt oss något, är det att prognoser är en otillförlitlig vetenskap. Det har hänt mycket under det senaste året som vi knappast hade kunnat förutse vid den här tiden förra året. Men nu när det nya året är här måste vi planera för vad som kan hända under 2017.

Computer Sweden - 20 feb 17 kl. 06:01

EU-politiker öppnar för skatt på robotars arbete – sågas av svenska experter


Automatisering rullar obönhörligen vidare. I ett framtida robotsamhälle blir finansieringen av välfärden en viktig fråga. Kan en skatt på robotars arbete vara vägen?

IDG - 20 feb 17 kl. 06:01

EU-politiker öppnar för skatt på robotars arbete – sågas av svenska experter


Automatisering rullar obönhörligen vidare. I ett framtida robotsamhälle blir finansieringen av välfärden en viktig fråga. Kan en skatt på robotars arbete vara vägen?

YLE - 16 feb 17 kl. 05:02

Morgonkollen: Puzder drar tillbaka sin kandidatur, abiturienterna firar penkisdag

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Läget utrikes: Andrew Puzder som var på förslag att bli USA:s arbetskraftsminister har överraskande dragit tillbaka sin kandidatur. Puzder som är vd för en snabbmatskedja, hade råkat i blåsten för en obetalda skatter, en uppmärksammad skilsmässa, oklara affärer och sina åsikter om industriell Automatisering.

YLE - 10 feb 17 kl. 15:38

ÅA deltar i nationellt digitaliseringsprojekt

Åbo Akademi deltar i det nationella Hilla-programmet, som ska göra Finland till en föregångare inom digitalisering, berättar ÅA på sin webbplats. Hilla-projektet startades 2015 som en modell i Uleåborg, då stora IT-företag lade ner sin verksamhet där. Vid årsskiftet utvidgades verksamheten till Egentliga Finland och landskapets ICT-bransch.

YLE - 08 feb 17 kl. 10:04

Berner fortsätter utreda trafiken - som ordförande för arbetsgrupp

Kommunikationsministeriet tillsätter en parlamentarisk arbetsgrupp för att fundera på sätt att utveckla och upprätthålla trafiklederna. Kommunikationsminister Anne Berner (C) kommer att fungera som ordförande för arbetsgruppen som ska bestå av två representanter för de fyra största partierna och en från de övriga riksdagspartierna. Den parlamentariska trafiknätsarbetsgruppen ska försöka hitta sätt att svara på de målsättningar som den nationella klimatpolitiken ställer på trafiken gällande utsläpp och sätt att skapa förutsättningar för Automatisering och digital trafikservice.

Cornucopia - 02 jan 17 kl. 20:02

25% lägre arbetstid gav 6 promille mindre sjukskrivningar

Göteborg har nu avslutat sitt experiment med att sänka arbetstiden på ett äldreboende med 25%. Det gav endast sex promille mindre sjukskrivningar, dvs 0.6% och kostade samtidigt 10 miljoner kronor.

DN - 09 dec 16 kl. 15:59

Fackfientlig vd Trumps val som arbetsmarknadsminister

Han är mot höjda minimilöner, vill ha så lite statlig inblandning i näringslivet som möjligt och hyllar Automatisering. USA:s nye arbetsmarknadsminister, Andy Puzder, väcker oro för sämre villkor på arbetsmarknaden..

Nyteknik - 09 dec 16 kl. 14:11

OECD: Afrika kan bli tekniskt centrum

Afrika kan bli ett nytt tekniskt centrum, stater öronmärker allt mer forskningspengar åt grön innovation och Automatisering leder till en ny frilansekonomi. Här är de ”megatrender” som OECD ser framför sig fram till år 2050. Det framgår av den nya rapport organisationen just publicerat..

IDG - 07 dec 16 kl. 10:10

Modern rekrytering: Vad händer när allt fler väljer att starta eget?


Automatisering tar över jobb, digitalisering möjliggör samarbeten över landsgränser och fler blir egenföretagare. Branschtillhörighet blir snart ointressant och en kommunikatörs viktigaste roll blir att agera facilitator mellan människor med olika bakgrund och perspektiv, enligt Markus Christiansson, kommunikationsstrateg på Arbetsförmedlingen..

Dagensanalys.se - 29 nov 16 kl. 22:08

AI kräver fortfarande mänsklig interaktion – du är säker på jobbet

Artificiell intelligens är inte längre bara för science fiction-filmer utan en del av vår vardag. Med hjälp av AI skapar vi nya smarta tjänster och når en ny nivå av intelligent Automatisering inom näringsliv och samhälle. Användandet av artificiell intelligens i olika verksamheter bara växer.

Nyteknik - 28 nov 16 kl. 07:42

Vården lär automation av industrin

AUTOMATIONSNÄSTET. Behovet av Automatisering, innovativa it-system och tjänster inom vård och omsorg är väldigt lika industrins behov..

Cornucopia - 27 nov 16 kl. 10:01

Så dödar Macens död Apple och även iPhone

Nedan följer ett exempel på hur Apple går Nokias väg och dör, sedan Apple försummat sina professionella Mac-användare. 
Nokia var en gång världens största mobiltelefontillverkare. Idag lever de vidare som Windows phone med kanske en promille av mobilmarknaden.

DN - 14 nov 16 kl. 15:39

Robotjobb kan även påverka utvecklingsländer

Många jobb kan försvinna som en följd av ökad Automatisering i industrialiserade länder. Men även utvecklingsländerna riskerar att tappa arbetstillfällen som en följd av utvecklingen, enligt en ny FN-rapport..

IDG - 25 okt 16 kl. 13:29

"It som affärspartner – vägen mot digitalt ledarskap på Saab"

”It som affärspartner – vägen mot digitalt ledarskap på Saab” Saab-cio:n Mats Hultins dragning från vår konferens CIO Governance i Stockholm i september. 2016-10-25 13:29 2016-10-25 13:29 Alexandra Heymowska Om att skapa en modern styrning, där it blir en affärspartner, i en extremt komplex verksamhet med höga säkerhetskrav talade Mats Hultin, Årets CIO 2016, om på årets upplaga av CIO Governance. Vi får en inblick i de senaste årens omfattande förändringsarbete på Saab och en bild av nästa steg, som präglas av en allt mer genomgripande digitalisering.

Dagensanalys.se - 24 okt 16 kl. 14:30

SJ vill få nöjdare kunder med artificiell intellligens

I våras lanserade SJ mobilappen SJ Labs, där helt nya tekniska funktioner testas i dialog med kunderna. Nu utökas appen med en digital reskompis, som med hjälp av artificiell intelligens ska ge svar på många av de frågor resenärerna kan ha ombord på tåget. Den digitala reskompisen är en intelligent chat, så kallad ”bot”, som hämtar svar på vanliga frågor ur en databas och anpassar dem utifrån vilket tåg resenären sitter på.

Dagensanalys.se - 14 okt 16 kl. 09:01

Tre tips för att hitta rätt med din riktade reklam

I Sverige spenderar vi i genomsnitt 21 timmar i veckan på internet, varav drygt 8 timmar på mobilen, enligt Internetstiftelsen i Sverige. Trots detta är det sällan vi får relevant reklam till mobilen. Ett av skälen till att informationen ofta kommer vid fel tillfälle är att företag fortfarande analyserar data i silos, skriver Magnus Johansson, Nordenchef på RocketFuel.

Corren - 06 okt 16 kl. 20:26

Han förutspår en lånebubbla

En förestående lånebubbla, robotisering och Automatisering..

Computer Sweden - 01 okt 16 kl. 06:02

Om 20 år är hälften av alla jobb automatiserade. Vad ska vi göra då?


Automatisering och digitalisering stöper om arbetsmarknaden. Hur anpassar vi oss efter en framtidsprognos där hälften av alla jobb är borta?.

IDG - 01 okt 16 kl. 06:02

Om 20 år är hälften av alla jobb automatiserade. Vad ska vi göra då?


Automatisering och digitalisering stöper om arbetsmarknaden. Hur anpassar vi oss efter en framtidsprognos där hälften av alla jobb är borta?.

Dagensanalys.se - 11 jan 17 kl. 14:00

Automatisering och Big Data viktigaste trenderna inom marknadsundersökning

Automatisering och big data kommer stå för de största förändringarna inom markandsundersökningar, med AI och ”storytelling” också högt upp listan. Detta enligt den senaste studien från Greenbook Research Industry Trends, kallad ”Grit”. Rapporten har baserats på nästan 1600 intervjuer med köpare och analysleverantörer inom undersökningsindustrin från hela 76 länder.

Nyteknik - 27 sep 16 kl. 19:13

”Samspelet människa-maskin ger industrin svensk fördel”

DEBATT. Företagens teknikutveckling handlar inte om att uppnå total Automatisering. Det är interaktionen mellan människa och maskin som ger svensk industri trumf på hand, skriver Klas Wåhlberg, Teknikföretagen, Charlotte Brogren, Vinnova och Anders Ferbe, IF Metall..

Nyteknik - 27 sep 16 kl. 19:13

”Samspelet människa-maskin ger industrin fördel”

DEBATT. Företagens teknikutveckling handlar inte om att uppnå total Automatisering. Det är interaktionen mellan människa och maskin som ger svensk industri trumf på hand, skriver Klas Wåhlberg, Teknikföretagen, Charlotte Brogren, Vinnova och Anders Ferbe, IF Metall..

Dagensanalys.se - 29 aug 16 kl. 15:10

”Analysavdelningen i centrum”

Om två veckor arrangeras konferensen och branschträffen Market Research & Customer Insight Summit. Inför konferensen tog vi oss en pratstund med SMIFs ordförande Karin Nelsson som berättade om innehållet, vem som bör delta och branschens utmaningar. Vad är temat för årets MRCIS?

IDG - 15 jul 16 kl. 16:58

Studio tipsar – Så jobbar du med automatisering


Välkommen till Fredagstipset, en återkommande serie där Studios bloggare Jon Rinneby delar med sig av olika inspelnings- och mixningstips..

DI - 07 jul 16 kl. 08:46

Business Sweden. Industri 4.0 – innovation, vägen till fortsatt hög konkurrenskraft

Automatisering, IoT, robotar och digitalisering ligger bakom den industriella revolution världen nu genomgår. Hur är svensk industri positionerad och hur säkerställer vi fortsatt hög konkurrenskraft? Beslutsfattare i svensk industri diskuterar utmaningar och förslag på lösningar.

Cornucopia - 26 jun 16 kl. 15:43

Mopprobot och nya affärsmodeller för iRobot

"I for one welcome our new robotic overlords!"Min Roomba 880 dammsugarrobot från iRobot (NASDAQ:IRBT) har sedan i våras fått sällskap av en Braava 390T mopprobot. En bidragande orsak är att iRobot lanserat en nyare mopprobot med en ny affärsmodell, där roboten är billigare men man i praktiken istället betalar per städning.

IDG - 20 jun 16 kl. 08:56

10 pigga appar som gör mobilen till ett kontor


Få mer gjort på mobilen eller plattan med de här 10 apparna – från tankekartor till Automatisering..

YLE - 13 jun 16 kl. 15:17

Västmetrons Kokkinen tänker inte avgå trots krav från Helsingforspolitiker

En kvartsmiljard euro för mycket, en misslyckad Automatisering och nu en försening på obestämd tid. Nu har bland annat Helsingforspolitikern Björn Månsson (SFP) fått nog av västmetrovd:n Matti Kokkinen - men Kokkinen vill fortsätta på sin post. Björn Månsson tror inte på att Matti Kokkinen har kapacitet att ro i land västmetroprojektet.

DN - 22 maj 16 kl. 00:00

Automatisering har inte lett till utslagning av arbetskraft”


Överdriven alarmism. Automatiseringen har inte lett till utslagning på arbetsmarknaden och det finns inte någon tydlig koppling till de ökade inkomstskillnaderna. Det är viktigt att komma ihåg att arbetsuppgifter i alla tider har försvunnit samtidigt som nya tillkommit, skriver Andreas Bergström, Fores, och Jesper Roine, Handelshögskolan..

YLE - 05 jun 16 kl. 11:34

Riksdagsledamöter om sina resor: Skattebetalarna får valuta för pengarna

De resor som riksdagens utskott gör kostar omkring en miljon euro i året. Tre riksdagsledamöter som intervjuas av Yle Nyheter anser att resorna är motiverade. Resorna är viktiga för att hålla sig á jour med utvecklingen, skapa kontakter och främja Finlands intressen i omvärlden, säger de.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.