Automatisering

Tuesday, 21 February, 10:52

Nyheter om Automatisering

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 09 dec 16 kl. 15:59

Fackfientlig vd Trumps val som arbetsmarknadsminister

Han är mot höjda minimilöner, vill ha så lite statlig inblandning i näringslivet som möjligt och hyllar Automatisering. USA:s nye arbetsmarknadsminister, Andy Puzder, väcker oro för sämre villkor på arbetsmarknaden..

Nyteknik - 09 dec 16 kl. 14:11

OECD: Afrika kan bli tekniskt centrum

Afrika kan bli ett nytt tekniskt centrum, stater öronmärker allt mer forskningspengar åt grön innovation och Automatisering leder till en ny frilansekonomi. Här är de ”megatrender” som OECD ser framför sig fram till år 2050. Det framgår av den nya rapport organisationen just publicerat..

IDG - 07 dec 16 kl. 10:10

Modern rekrytering: Vad händer när allt fler väljer att starta eget?


Automatisering tar över jobb, digitalisering möjliggör samarbeten över landsgränser och fler blir egenföretagare. Branschtillhörighet blir snart ointressant och en kommunikatörs viktigaste roll blir att agera facilitator mellan människor med olika bakgrund och perspektiv, enligt Markus Christiansson, kommunikationsstrateg på Arbetsförmedlingen..

Dagensanalys.se - 11 jan 17 kl. 14:00

Automatisering och Big Data viktigaste trenderna inom marknadsundersökning

Automatisering och big data kommer stå för de största förändringarna inom markandsundersökningar, med AI och ”storytelling” också högt upp listan. Detta enligt den senaste studien från Greenbook Research Industry Trends, kallad ”Grit”. Rapporten har baserats på nästan 1600 intervjuer med köpare och analysleverantörer inom undersökningsindustrin från hela 76 länder.

Dagensanalys.se - 29 nov 16 kl. 22:08

AI kräver fortfarande mänsklig interaktion – du är säker på jobbet

Artificiell intelligens är inte längre bara för science fiction-filmer utan en del av vår vardag. Med hjälp av AI skapar vi nya smarta tjänster och når en ny nivå av intelligent Automatisering inom näringsliv och samhälle. Användandet av artificiell intelligens i olika verksamheter bara växer.

Nyteknik - 28 nov 16 kl. 07:42

Vården lär automation av industrin

AUTOMATIONSNÄSTET. Behovet av Automatisering, innovativa it-system och tjänster inom vård och omsorg är väldigt lika industrins behov..

Cornucopia - 27 nov 16 kl. 10:01

Så dödar Macens död Apple och även iPhone

Nedan följer ett exempel på hur Apple går Nokias väg och dör, sedan Apple försummat sina professionella Mac-användare. 
Nokia var en gång världens största mobiltelefontillverkare. Idag lever de vidare som Windows phone med kanske en promille av mobilmarknaden.

DN - 14 nov 16 kl. 15:39

Robotjobb kan även påverka utvecklingsländer

Många jobb kan försvinna som en följd av ökad Automatisering i industrialiserade länder. Men även utvecklingsländerna riskerar att tappa arbetstillfällen som en följd av utvecklingen, enligt en ny FN-rapport..

IDG - 25 okt 16 kl. 13:29

"It som affärspartner – vägen mot digitalt ledarskap på Saab"

”It som affärspartner – vägen mot digitalt ledarskap på Saab” Saab-cio:n Mats Hultins dragning från vår konferens CIO Governance i Stockholm i september. 2016-10-25 13:29 2016-10-25 13:29 Alexandra Heymowska Om att skapa en modern styrning, där it blir en affärspartner, i en extremt komplex verksamhet med höga säkerhetskrav talade Mats Hultin, Årets CIO 2016, om på årets upplaga av CIO Governance. Vi får en inblick i de senaste årens omfattande förändringsarbete på Saab och en bild av nästa steg, som präglas av en allt mer genomgripande digitalisering.

Dagensanalys.se - 24 okt 16 kl. 14:30

SJ vill få nöjdare kunder med artificiell intellligens

I våras lanserade SJ mobilappen SJ Labs, där helt nya tekniska funktioner testas i dialog med kunderna. Nu utökas appen med en digital reskompis, som med hjälp av artificiell intelligens ska ge svar på många av de frågor resenärerna kan ha ombord på tåget. Den digitala reskompisen är en intelligent chat, så kallad ”bot”, som hämtar svar på vanliga frågor ur en databas och anpassar dem utifrån vilket tåg resenären sitter på.

Dagensanalys.se - 14 okt 16 kl. 09:01

Tre tips för att hitta rätt med din riktade reklam

I Sverige spenderar vi i genomsnitt 21 timmar i veckan på internet, varav drygt 8 timmar på mobilen, enligt Internetstiftelsen i Sverige. Trots detta är det sällan vi får relevant reklam till mobilen. Ett av skälen till att informationen ofta kommer vid fel tillfälle är att företag fortfarande analyserar data i silos, skriver Magnus Johansson, Nordenchef på RocketFuel.

Corren - 06 okt 16 kl. 20:26

Han förutspår en lånebubbla

En förestående lånebubbla, robotisering och Automatisering..

Computer Sweden - 01 okt 16 kl. 06:02

Om 20 år är hälften av alla jobb automatiserade. Vad ska vi göra då?


Automatisering och digitalisering stöper om arbetsmarknaden. Hur anpassar vi oss efter en framtidsprognos där hälften av alla jobb är borta?.

IDG - 01 okt 16 kl. 06:02

Om 20 år är hälften av alla jobb automatiserade. Vad ska vi göra då?


Automatisering och digitalisering stöper om arbetsmarknaden. Hur anpassar vi oss efter en framtidsprognos där hälften av alla jobb är borta?.

Nyteknik - 27 sep 16 kl. 19:13

”Samspelet människa-maskin ger industrin svensk fördel”

DEBATT. Företagens teknikutveckling handlar inte om att uppnå total Automatisering. Det är interaktionen mellan människa och maskin som ger svensk industri trumf på hand, skriver Klas Wåhlberg, Teknikföretagen, Charlotte Brogren, Vinnova och Anders Ferbe, IF Metall..

Nyteknik - 27 sep 16 kl. 19:13

”Samspelet människa-maskin ger industrin fördel”

DEBATT. Företagens teknikutveckling handlar inte om att uppnå total Automatisering. Det är interaktionen mellan människa och maskin som ger svensk industri trumf på hand, skriver Klas Wåhlberg, Teknikföretagen, Charlotte Brogren, Vinnova och Anders Ferbe, IF Metall..

Dagensanalys.se - 29 aug 16 kl. 15:10

”Analysavdelningen i centrum”

Om två veckor arrangeras konferensen och branschträffen Market Research & Customer Insight Summit. Inför konferensen tog vi oss en pratstund med SMIFs ordförande Karin Nelsson som berättade om innehållet, vem som bör delta och branschens utmaningar. Vad är temat för årets MRCIS?

IDG - 15 jul 16 kl. 16:58

Studio tipsar – Så jobbar du med automatisering


Välkommen till Fredagstipset, en återkommande serie där Studios bloggare Jon Rinneby delar med sig av olika inspelnings- och mixningstips..

DI - 07 jul 16 kl. 08:46

Business Sweden. Industri 4.0 – innovation, vägen till fortsatt hög konkurrenskraft

Automatisering, IoT, robotar och digitalisering ligger bakom den industriella revolution världen nu genomgår. Hur är svensk industri positionerad och hur säkerställer vi fortsatt hög konkurrenskraft? Beslutsfattare i svensk industri diskuterar utmaningar och förslag på lösningar.

Cornucopia - 26 jun 16 kl. 15:43

Mopprobot och nya affärsmodeller för iRobot

"I for one welcome our new robotic overlords!"Min Roomba 880 dammsugarrobot från iRobot (NASDAQ:IRBT) har sedan i våras fått sällskap av en Braava 390T mopprobot. En bidragande orsak är att iRobot lanserat en nyare mopprobot med en ny affärsmodell, där roboten är billigare men man i praktiken istället betalar per städning.

IDG - 20 jun 16 kl. 08:56

10 pigga appar som gör mobilen till ett kontor


Få mer gjort på mobilen eller plattan med de här 10 apparna – från tankekartor till Automatisering..

YLE - 13 jun 16 kl. 15:17

Västmetrons Kokkinen tänker inte avgå trots krav från Helsingforspolitiker

En kvartsmiljard euro för mycket, en misslyckad Automatisering och nu en försening på obestämd tid. Nu har bland annat Helsingforspolitikern Björn Månsson (SFP) fått nog av västmetrovd:n Matti Kokkinen - men Kokkinen vill fortsätta på sin post. Björn Månsson tror inte på att Matti Kokkinen har kapacitet att ro i land västmetroprojektet.

DN - 22 maj 16 kl. 00:00

Automatisering har inte lett till utslagning av arbetskraft”


Överdriven alarmism. Automatiseringen har inte lett till utslagning på arbetsmarknaden och det finns inte någon tydlig koppling till de ökade inkomstskillnaderna. Det är viktigt att komma ihåg att arbetsuppgifter i alla tider har försvunnit samtidigt som nya tillkommit, skriver Andreas Bergström, Fores, och Jesper Roine, Handelshögskolan..

YLE - 05 jun 16 kl. 11:34

Riksdagsledamöter om sina resor: Skattebetalarna får valuta för pengarna

De resor som riksdagens utskott gör kostar omkring en miljon euro i året. Tre riksdagsledamöter som intervjuas av Yle Nyheter anser att resorna är motiverade. Resorna är viktiga för att hålla sig á jour med utvecklingen, skapa kontakter och främja Finlands intressen i omvärlden, säger de.

YLE - 28 maj 16 kl. 13:22

Fermion i Hangö växer då hela världen käkar mer mediciner

Läkemedelsföretaget Fermion i Hangö satsar stort inför framtiden. Konsumtionen av mediciner ökar i hela världen. Fermions ägare Orion testar som bäst ett läkemedel mot prostatacancer.

Dagensanalys.se - 26 maj 16 kl. 08:51

Robotar kommer att tillverka Adidas skor redan 2017 – de flyttar hem produktionen från Asien

Adidas kommer att låta robotar i Tyskland tillverka deras skor redan under nästa år. Detta innebär att de flyttar hem en del av deras produktion från Asien hem till Tyskland, men det innebär troligtvis inte att det bli många fler jobb då robotarna tar över produktionen. Det är över 20 år sedan Adidas slutade med sin produktion i Tyskland och flyttade den till Asien, nu har deras VD Herbert Hainer presenterat deras nya prototyp “Speedfactory” i Ansbach, södra Tyskland.

Dagensanalys.se - 23 maj 16 kl. 09:42

Här är jobben som ryker först när robotarna tar över

Att robotar kommer att ta över delar av vårt samhälle är nog mer fakta än fiktion. Här är jobben som ryker först när chefen anställer en robot. Bokföring och revision är en av de första yrkena som kommer att ersättas av robotar.

DI - 09 maj 16 kl. 18:26

Lönsamma robotar lockar fler företag

Industrin går mot allt mer smarta fabriker med it-lösningar och robotar som pratar med varandra. En klar majoritet av företagen tror på positiv utveckling med Automatisering..

DI - 09 maj 16 kl. 18:50

Matematik är ett världsspråk

Digitalisering och Automatisering diskuteras allt intensivare. Utvecklingen är snabb och är man inte i framkant, riskerar man att förlora. Effekten av digitalisering är inte något nytt.

Sydsvenskan - 02 maj 16 kl. 19:30

(S)amma gamla räcker inte. Tänk nytt för nya jobb.

Perspektivet var givet när Moderaterna presenterade sin ekonomiska vårmotion. Fokus låg på åtgärder för att fler som står långt ifrån arbetsmarknaden ska få jobb."Vi är på väg mot en miljon i utanförskap", sade M-ledaren Anna Kinberg Batra på måndagen och syftade särskilt på nyanlända som saknar gymnasieutbildning.

Realtid - 01 apr 16 kl. 04:16

Rapport: 2 miljoner bankjobb borta inom 20 år

Nya fintech-aktörer och Automatisering är de största hoten mot bankbranschen, enligt en ny rapport från Citi. .

Trelleborgs Allehanda - 23 mar 16 kl. 03:00

Madeleine Brandin: När robotarna tar över jobben

Automatisering och digitalisering förändrar arbetsmarknaden..

YA - 23 mar 16 kl. 03:00

Madeleine Brandin: När robotarna tar över jobben

Automatisering och digitalisering förändrar arbetsmarknaden..

BT - 20 mar 16 kl. 15:25

Ökad automatisering i rekryteringsvärlden

Någon form av ”Uber-revolution” inom denna del av rekryteringsprocessen är att vänta, skriver Kristina Halovanic i sin blogg på 7HAffärer..

SR - 05 mar 16 kl. 07:30

Lördagskrönikan: Hellre kaoshantering än programmering på schemat

Människans förhållande till maskinen och hotet från en Automatisering av yrkeslivet har diskuterats på längden och tvären, också här i kulturradion. Men frågan är om inte skillnaden mellan människa och maskin är på väg att bli allt mindre. Veckans lördagskrönikör Jenny Aschenbrenner har läst en barnbok och funnit ordning där det borde råda kaos..

Skånskan - 18 feb 16 kl. 17:15

Laboratorium i toppklass

Lund Internationell toppklass. Så beskriver Region Skåne det nya mikrobiologiska laboratoriet i Lund där det kommer att göras 1,2 miljoner analyser per år i processer som till stor del är automatiserade.– Därmed får vi både ökad kvalitet på analyserna och snabbare svar, något som innebär att patientsäkerheten stärks, säger Lars Kristensson, förvaltningschef på medicinsk service.

Realtid - 19 feb 16 kl. 14:03

Hälften av redovisningsjobben försvinner

fre, 2016-02-19 14:03Hälften av redovisningsjobben försvinnerAntalet redovisningsekonomer halveras inom 15 på grund av Automatisering, enligt Bengt Skough på FAR. Även revisorerna blir färre och får en allt mer rådgivande funktion. "Den traditionella bilden av en revisorn som en liten grå trist typ bakom en pulpet ändras", säger Skough..

Dagensanalys.se - 16 feb 16 kl. 08:00

Så här lyckas du med din digitala marknadsföring

För att lyckas med din digitala marknadsföring måste du skapa en sömlös kundupplevelse med ett relevant innehåll som dina användare vill ta del av. Innehållet är grunden till framgången, men att skapa individanpassade budskap och access är idag hygienkrav om man vill engagera sina kunder, följare eller läsare. 2015 var året då videomarknadsföringen slog igenom på riktigt och tittandet på onlinevideo ökade enormt.

DI - 15 feb 16 kl. 21:00

Populismen i USA en varningsklocka

För några veckor sedan såg jag en intervju med en väljare i Iowa. På frågan vem han skulle rösta på i det amerikanska presidentvalet blev svaret att han valde mellan Bernie Sanders och Donald Trump. I sakpolitiken är det svårt att finna några som är längre ifrån varandra än dessa kandidater.

Dagensanalys.se - 12 feb 16 kl. 09:14

2 heta tips hur ni lyckas med er digitala marknadsföring

2015 var året då videomarknadsföringen slog igenom på riktigt, tittandet på online-video ökade enormt. I år kommer trenden att jobba smartare med en integrerad digital strategi vara i ropet. Enligt en undersökning från Gartner kommer inte marknadsförare längre se det digitala som en enskild marknadsdisciplin utan marknadsförare kommer att flytta till ”digitalt ledda affärsmodeller” Med andra ord kommer företag att öka sina investeringar i digitala verktyg och affärsmodeller för att få en tydligare koppling mellan digital marknadsföring och företagets totala affärsintäkter Smartare maskininlärning kommer att ligga i fokus samt att man måste utveckla högkvalitativt innehåll bakom motorn som skall leverera innehållet i den digital marknadsföringen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.