Atlanten

Tuesday, 27 June, 03:58

Nyheter om Atlanten

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 31 maj 17 kl. 15:03

Zara Larssons känslor för killen: "Han är mysig"

Zara Larsson har gått vidare efter uppbrottet från sitt ex, och dejtar igen.I sin podcast avslöjar hon att en kille flugit över Atlanten för att vara med henne - men vill hålla relationen hemlig.– Det är mysigt, kärlek är fantastiskt, säger Zara Larsson till Expressen TV..

Expressen - 01 jun 17 kl. 17:24

42 timmar som skakade Moderaterna

Under två dygn genomlevde Anna Kinberg Batra sin största förtroendekris hittills. Kritikerna vädrade öppet sitt missnöje och kraven på hennes avgång började komma. Under hela dramat befann sig huvudpersonen själv på andra sidan Atlanten och sa inte ett knyst.

YLE - 24 maj 17 kl. 05:01

Konsten ska ge glädje och ro på Kimito hälsostation

En procent av budgeten för den förstorade och delvis nya hälsostationen i Kimito har reserverats för konst. Samtidigt som byggandet i Kimito just nu pågår för fullt, pågår också det konstnärliga arbetet. - Jag vill skapa bilder som samtidigt är vackra, rofyllda och positiva, förklarar Pive Toivonen, som i samband med byggbeslutet fick uppdraget att skapa konst till hälsostationen.

DN - 31 maj 17 kl. 11:14

Michael Winiarski: Sprickan öppnar oanade möjligheter för Ryssland

Analys. Donald Trumps första besök i Europa var tänkt att räta ut en rad frågetecken kring USA:s utrikespolitik. Men Trumps besök var ett fiasko, och följdes av ett ilsket ordkrig över Atlanten om vem som är skyldig till sprickan i västvärlden..

Blekinge Läns tidning - 01 jun 17 kl. 21:00

Sommaren på Senoren den bästa

Här kommer en hälsning från Bengt-Åke ”Ben" Svensson, som blev kär i en kvinna på andra sidan Atlanten och som en gång fick en telefonräkning som nästan tog livet av honom..

Barometern - 01 jun 17 kl. 19:35

SMHI: Så blir vädret i Kalmar län i helgen

Ett lågtryck närmar sig från Atlanten vilket ger en del regn. Men temperaturerna väntas ligga kring det normala. Så blir helgens väder i länet..

DI - 31 maj 17 kl. 22:47

De äger mest land på andra sidan Atlanten

Det stora landet i väst har en brokig skara som äger landområden nog att skapa en egen liten stat. En av dem äger en fotbollsklubb och en annan anses stå bakom gigantiska donationer till det republikanska partiet. Här är listan på de som äger mest mark i USA..

Västerbottens Folkblad - 31 maj 17 kl. 20:00

”M-krisen kommer bestå – med eller utan Kinberg Batra”

Så fort Anna Kinberg Batra (M) åkte över Atlanten började läckorna om försök att få henne avsatt, det har Dagens Industri och Expressen rapporterat. Samtidigt som Anna Kinberg Batra föreläste på en advokatbyrå i San Francisco på temat ”Nya utmaningar för det politiska ledarskapet – populism och extremism i USA och Europa” diskuterade moderater hur […].

Skånskan - 31 maj 17 kl. 21:23

Peter Hanson flyttar hem till Skåne

GOLF Peter Hanson har bestämt sig. Efter åtta år i USA flyttar han hem.
– Huset är sålt och familjen flyger hit under torsdagen, berättar den skånska golfstjärnan.

Affärsvärlden - 30 maj 17 kl. 22:00

”Jag vill segla till Skottland”

Johnny Alvarsson slutade som vd för teknikförsäljningsbolaget Indutrade i våras. Nu ser han fram emot mer tid till havs. Men någon segling över Atlanten lockar inte..

Nya Wermlands Tidningen - 23 apr 17 kl. 07:13

Victor Ejdsell nära NHL-kontrakt

Victor Ejdsells sagolika säsong tycks aldrig nå ett slut. Just nu är 21-åringen från Hagfors på andra sidan Atlanten och besöker tre NHL-klubbar som vill få honom under kontrakt.– Jag kommer att ta ett beslut när jag kommer hem, säger han..

YLE - 19 maj 17 kl. 14:53

Bekant recept ska föra Lejonen till VM-final – ”Tålamodet är A och O nu”

Finlands VM-lejon ställs mot ett stjärnspäckat Tre Kronor i morgon. En tuff uppgift, medger både Julius Honka och Sebastian Aho – men Lejonen litar själv på sina chanser. Uppladdningen är i skick, säger talangerna.

Expressen - 26 maj 17 kl. 19:56

John D Campbell gör sista Elitloppsdansen

John D Campbell, 62, har vunnit över 11 000 travlopp på andra sidan Atlanten. Men för en dryg månad sedan kom beskedet att han bestämt sig för att lägga körhandskarna på hyllan.  Men först ska han hinna köra sitt sista elitlopp.

GöteborgsPosten - 03 maj 17 kl. 13:42

Människors grundläggande trygghet viktigast

Med hjälp av medvetna feltolkningar – av ett slag som visat sig framgångsrikt i politiken på andra sidan Atlanten – tecknar moderaterna, med Gunnar Hökmark i spetsen, en nidbild av arbetet för att förverkliga vanliga EU-medborgares behov, inte bara se till företagens bästa, skriver Marita Ulvskog (S)..

Expressen - 18 maj 17 kl. 11:49

Melanders show med den nya USA-importen

Nuncio, Uncle Lasse och Cruzado dela Noche är tre exempel.På onsdagen visade Stefan Melander upp stallets nästa stjärna från andra sidan Atlanten.- Egentligen är inte det här min grej, jag brukar inte köpa färdiga hästar, urskuldade sig ”Tarzan” sedan Milligan’s School skojat med sina kullkamrater i Solvallaserien för fyraåringar..

Trelleborgs Allehanda - 18 maj 17 kl. 00:01

Jan har trappat ner

Under flera år arbetade Jan Schmidt som sjöman och korsade Atlanten i stora fraktfartyg. Men en tur till Törringelund i början av 1957 satte stopp för vidare färder över haven..

YLE - 13 apr 17 kl. 13:30

Vart tog våren vägen? Skyll på jetströmmen

I skrivande stund faller snön utanför fönsterrutan i Böle på ett sätt som inte för tankarna till mitten av april, då solen ju faktiskt skiner från samma höjd som i slutet av augusti. Kvicksilvret får kämpa för att ta sig över nollstrecket till och med dagtid och temperaturerna väntas sjunka ytterligare under de kommande dagarna, vilket enligt meteorologerna är ovanligt för de här tiden på året. Det som orsakar det här just nu är en krumbukt i jetströmmen, den här relativt smala men snabba luftströmmen som kilar runt jorden i väst-östlig riktning.

Trelleborgs Allehanda - 08 maj 17 kl. 00:01

Marie stannar ett år till i USA

För ett år sedan packade då 19-åriga Marie Theander resväskorna och gav sig ut på sitt livs äventyr. Hon lämnade Trelleborg för att arbeta som au pair i USA. Tanken var att stanna ett år, men när chansen dök upp valde Marie att stanna längre.

Supermiljöbloggen - 28 apr 17 kl. 10:38

Arktis klimat skiftar till ett nytt tillstånd

Arktiska rådet har kommit med en stor rapport om klimatförändringarna i Arktis. Huvudbudskapet är att klimatet i Arktis håller på att skifta till ett nytt tillstånd. Artikeln består av en kortare sammanfattning i fyra punkter och sedan en längre fördjupning.

YLE - 18 apr 17 kl. 15:43

Oskar Osala vill till VM: ”Är i mitt livs form”

Den färska KHL-silvermedaljören Oskar Osala är intresserad av en plats i Finlands lag till ishockey-VM. Nästa säsong är Vasasonen sugen på NHL – men OS kan förändra planerna. I söndags tog Oskar Osalas klubblagssäsong slut, då Metallurg Magnitogorsk förlorade den femte KHL-finalen mot SKA S:t Petersburg.

YLE - 05 maj 17 kl. 06:58

Nordenswan inför VM: Tre krav för framgång

Vem skall fixa festen den här gången? Eller går det att göra? Många stora frågetecken över vårens lejonberättelse i kärlekens och (förhoppningsvis) eau de colognens hemorter.

Jönköpingsnytt - 04 maj 17 kl. 07:10

Förre HV-spelaren klar för NHL

Den tidigare HV71-backen Oscar Fantenberg lämnar ryska Sotji för ett äventyr på andra sidan Atlanten. 25-åringen har skrivit på ett kontrakt med NHL-klubben Los Angeles Kings..

E24 - 03 maj 17 kl. 12:07

”Missnöjet som lyfte Trump berättigat – även i Sverige”

VIDEO | Finansmannen och OMX-grundaren Olof Stenhammar ser allvarligt på det som händer i omvärlden just nu, inte minst på andra sidan av Atlanten. – Det var länge sedan vi hade en så orolig tid, säger han i Neurath möter..

VA - 27 apr 17 kl. 08:41

Medan du sov tvärvände Trump i ännu en laddad fråga

Medan vi sover i Sverige gör president Trump ännu en u-sväng på andra sidan Atlanten..

Skånskan - 16 apr 17 kl. 16:50

Från Mello till LA för skånska Manda

Hon har varit med i X-factor och Melodifestivalen, men för några år sedan kände Bjärreds-tjejen Manda Nilsenius att hon ville pröva sina musikvingar på andra sidan Atlanten. Nyligen kom hon med sin första singel i USA, Best Friend. En låt inspirerad av bästisen från Staffanstorp.

YLE - 19 apr 17 kl. 20:19

Sköna beskedet: Puljujärvi ansluter till lejonen

Här kommer nästa blåvita dundernyhet inför ishockey-VM. Edmonton Oilers släpper Jesse Puljujärvi till Finlands uppladdning inför mästerskapet. Just nu har Finland fått fyra förstärkningar från Nordamerika inför ishockey-VM.

GöteborgsPosten - 28 apr 17 kl. 06:01

Entreprenören Klas pekar ut en ny riktning

Klas Erixon har inget emot att jobba i blåställ. Det var så det hela på sätt och vis började med Klas farfar Erik, som korsade Atlanten för att gräva guld och kom hem med – ja, jeans..

NT - 20 apr 17 kl. 20:19

Nya chartermål från Norrköping

I höst och vinter bjuder Norrköpings flygplats på ett nytt chartermål – Kap Verde i Atlanten..

GöteborgsPosten - 27 apr 17 kl. 09:57

Skulle till Jamaica – kastades av på Azorerna

Det brittiska paret hade tänkt sig en lyxresa till Jamaica. I stället hamnade de på en militärbas mitt i Atlanten, anklagade för farligt beteende ombord på flygplanet..

Sydsvenskan - 27 apr 17 kl. 05:13

Skulle till Jamaica – kastades av på Azorerna

Det brittiska paret hade tänkt sig en lyxresa till Jamaica. I stället hamnade de på en militärbas mitt i Atlanten, anklagade för farligt beteende ombord på flygplanet. Varför besättningen och paret blev oeniga är oklart, men enligt flygbolaget British A.

Vagabond - 21 apr 17 kl. 08:10

Hotellet mitt ute i havet som är perfekt för dig som vill fly civilisationen

54 kilometer utanför North Carolinas kust kan du checka in i en gammal fyr från 1960-talet. Här bor man helt omringad av Atlanten och vid klara nätter har man – tack vare fyrens ensliga läge skärmat från ljusföroreningar – en oslagbar utsikt över vintergatan..

GöteborgsPosten - 25 apr 17 kl. 20:43

Mourinho: "Zlatan är i USA och ska opereras"

Manchester Uniteds tränare José Mourinho bekräftar att Zlatan Ibrahimovic rest över Atlanten för att operera sitt knä efter korsbandsskadan. – Han är i USA och det är är det enda som betyder någonting nu, säger han till Sky Sports..

Helsingborgs Dagblad - 25 apr 17 kl. 01:24

Malmström ser framtid för TTIP

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström anser att det finns utsikter för ett ambitiöst handelsavtal mellan EU och USA. – Ett sådant avtal har potential att skapa jobb på båda sidor av Atlanten, sade hon när hon tog emot pris från organisationen Asso.

Expressen - 19 mar 17 kl. 14:26

Passa på och njut – nu gör vintern comeback

Passa på och njut av solen! På måndag gör vintern comeback – då lågtryck från Atlanten för med sig snö, regn och låga temperaturer. – Det blir ingen riktig vårfeeling de närmaste dagarna, säger meteorolog Johan Groth..

SvD - 23 apr 17 kl. 06:45

Förvånansvärt lika – men Trump har gjort Le Pen besviken

I Frankrikes presidentval är det många som hoppas på att det ska gå som på andra sidan Atlanten – att Marine Le Pen ska rida på samma missnöjesvåg som bar Donald Trump hela vägen till Vita huset. Le Pen och Trump tilltalar samma typ av väljare, och är dessutom förvånansvärt lika..

Världen Idag - 19 apr 17 kl. 10:01

Småskalig turism på magiskt vackra vulkanöar i Atlanten

Den har kallats ”Paradisöarna” eller ”Atlantens Hawaii” – ögruppen Azorerna som ligger 160 mil rakt utanför Portugal. Naturskönare platser än Europas västligaste öar är svåra att hitta – och över 100 000 kor kan inte ha fel..

GöteborgsPosten - 10 apr 17 kl. 06:25

"Superåska" drog in över Västsverige

Flera personer hörde av sig till GP under morgonen då de hade sett att det blixtrade över Göteborg. "Mystiskt ljus", skrev en läsare. Efter någon halvtimme stod det klart att det rörde sig om ett åskoväder.

GöteborgsPosten - 14 apr 17 kl. 14:33

Agenten: "Zlatan vet vad han vill"

Kvar i Manchester United? En superlön i Kina? En flytt över Atlanten?

SmålandsPosten - 12 apr 17 kl. 18:49

Samarbete över Atlanten

Trots att eleverna på AMB har påsklov är skolan i full rörelse. Tio musikaliska elever från Los Angeles besöker skolan. Tillsammans sätter de upp en konsert för allmänheten..

YLE - 11 apr 17 kl. 12:17

Sport värvar HPK-backar och HIFK-produkt från Nordamerika

Ligalaget Sport från Vasa har förstärkt sina bakre led med två HPK-backar. Kouvolaklubben KooKoo har i sin tur plockat in anfallaren Toni Kähkönen och backen Emil Kristensen, Jukurit med Markku Flinck. Sports säsong tog slut redan efter grundserien men laget ligger inte på latsidan.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.